woensdag 1 december 2021

PVV-senator (Nederland) somt grondwetschendingen op: ‘De constitutie is onder dit kabinet een vod geworden’

 grond

Foto: Hugo de Jonge en Mark Rutte (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

PVV-senator somt grondwetschendingen op: ‘De constitutie is onder dit kabinet een vod geworden’

Minister Hugo de Jonge is bij de coronamaatregelen meer bezig met het administreren dan met het regeren, zei PVV-senator Alexander van Hattem afgelopen week in de Eerste Kamer tijdens het debat over de derde verlenging van de Tijdelijke wet maatregelen (Twm) covid-19.

“De hele bevolking een administratieve QR-code opdringen en ad hoc ondoordachte maatregelen nemen als de administrateurs van het RIVM becijferen dat de aanpak van deze minister telkens weer compleet faalt. En daarbij gaat deze regering ook in het administreren verder met het recht overeen zou kunnen worden gebracht, en regeert ook niet overeenkomstig de constitutie, maar vertrapt in haar QR-administratiezucht de grondrechten van onze burgers,” zei Van Hattem.

De senator zei dat deze regering inbreuken op de Grondwet veel te lichtvaardig opneemt. “Met name artikel 11: ‘Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam’. Zulke beperkingen op dit grondrecht worden met de vandaag voorliggende verlengingswet opnieuw door de regering doorgezet. Met de QR-administratiedwang wordt het recht op de onaantastbaarheid van het menselijk lichaam steeds verder bedreigd. En dat terwijl die QR-codes slechts schijnveiligheid bieden en zelf zorgen voor een averechts effect. Daarmee is deze inperking van dit grondrecht disproportioneel en onacceptabel.”

Ernstige inbreuken

Bovendien zorgt het gebruik van het coronatoegangsbewijs en het steeds breder toepassen daarvan voor het effect van een indirecte vaccinatieplicht door middel van drang en dwang. Dit is in strijd met de in de Tweede Kamer aangenomen motie-Wilders, die duidelijk stelt dat directe of indirecte vaccinatiedwang of -drang niet toegelaten is, aldus Van Hattem.

“Ook op andere grondrechten vinden op basis van de Twm disproportionele inbreuken plaats. De bestaanszekerheid voor veel burgers en bedrijven wordt door deze regering ondermijnd. Met lockdowns, het sluiten van de horeca en andere sectoren, het buitensluiten van burgers die geen QR-code willen of kunnen gebruiken bij zogenaamde niet-essentiële winkels, horeca of andere voorzieningen en met de komende voorstellen tot het uitbreiden van coronatoegangsbewijzen tot de werkvloer komt voor een grote groep mensen ook hun baan en daarmee hun broodwinning in het geding,” zei hij.

Van Hattem: “Kortom, dit zijn ernstige inbreuken op artikel 20 van de Grondwet – ik citeer: ‘de bestaanszekerheid der bevolking en verspreiding van welvaart zijn voorwerp van zorg der overheid’ – artikel 19, lid 1 van de Grondwet – ‘bevordering van voldoende werkgelegenheid is het voorwerp van zorg der overheid’ en artikel 19, lid 3: ‘het recht van iedere Nederlander op vrije keuze van arbeid wordt erkend, behoudens de beperkingen bij of krachtens de wet gesteld’. Het voorgenomen verplicht gebruik van de coronatoegangsbewijzen op de werkvloer wordt weliswaar formeel bij wet gesteld, maar is dusdanig disproportioneel en onbewezen effectief dat schending van dit grondrecht absoluut niet aan de orde mag zijn.”

Medische apartheid

Eerder hebben we al gezien dat met name door de avondklok artikel 9 van de Grondwet, het recht tot vergadering en betoging, en artikel 10, het recht op persoonlijke levenssfeer, in het kader van de coronamaatregelen ernstig werden beperkt. En dat zonder enig effect, zonder enige effectiviteit en daarmee zwaar disproportioneel, benadrukte de senator.

“En nu wil het demissionaire kabinet zelfs artikel 1 van de Grondwet met de voeten gaan treden door met 2G-maatregelen medische apartheid te creëren door ongevaccineerden en andere burgers die principieel geen QR-toegangsbewijs willen gebruiken, openlijk te discrimineren. Evengoed kunnen gevaccineerden nog altijd elkaar en anderen aansteken met corona en dus evengoed de druk op de zorg in totaal in stand houden, waarmee de veiligheidsstatus die met QR-codes en 2G via vaccinatie verkregen wordt, louter schijnveiligheid is. De constitutie is onder dit demissionaire kabinet een vod geworden,” zei de PVV-senator.

4.9
Beoordeel dit artikel
© Copyright (c) NineForNews.nl

OVER ROBIN DE BOER

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
  
 (lees hier de spelregels om te reageren)
guest
4000


116 REACTIES
Oudste 
Jolanda
Jolanda
 2 dagen geleden

Een directe vaccinatieplicht gaat binnenkort volgen

Joop
Joop
 2 dagen geleden

NOOIT doe ik mee aan QR – RUTTLER EN MENGELE HOOR DIT – NOOIT !!!

Aftreden en 10 jaar cel – loop jongetjes van Klaus WEF Shwabstein – KREET RIEZET en de NWO dictatuur.

Anti vrijheid – Anti menselijkheid en uitvoerders van terrorisme met hun lockdowns, noodwetjes en QR discriminatie!

NOOIT stel verraders !

robert
robert
 2 dagen geleden

leuk .. en nu?

het probleem is dat deze mensen wat roepen maar niemand die een Rutten of die andere knurft dwingt hierop te reflecteren.. ze zwijgen het gewon weg .. gaan met hun rug naar kamerleden toe ziten .. zitten met hun telefoon te kl*ten en komen zodoende overal mee weg.

Tygostein
Tygostein
 2 dagen geleden

Tuig

wakkere
wakkere
 2 dagen geleden

Klaus schwaab vond De Jonge wel een geknipt kereltje voor dit baantje in de slaapkamer. voor iedere 100 doden een ton erbij op z.n rekening in verre buitenland

Marianna
Marianna
 2 dagen geleden

na bijna twee jaar het aanzien van de gebeurtenissen wat betreft “corona” en het beleid van “onze”regering, kan ik niet anders denken dan dat onze overheid niet meer bestaat.
Ze worden gegijzeld door nog onbekende machten, we moeten deze mensen bevrijden, dat is de conclusie.
Waarom laten we nog toe dat ze ons lichaam en leven in de waagschaal stellen.?

ARCHONTEN
ARCHONTEN
 2 dagen geleden

De spoedwet is keihard in overtreding met de grondwet. En er is geen referendum over geweest. De spoedwet heeft de hele wet belachelijk gemaakt. Het heeft niks toegevoegd en alleen maar schade aangericht.

Jootje
Jootje
 2 dagen geleden

En..zijn ze onder de indruk? 😳

Mua
Mua
 2 dagen geleden
Omicron is een zielenvanger. David Bowie in de videogame Nomade Soul uit 1999
Thoughtful
Thoughtful
 2 dagen geleden

Tja, als je een grondwet hebt die vol staat met mitsen en behoudens, is het inderdaad een vod!

Edward
Edward
 2 dagen geleden

VVD, CDA, PvdA en D66 zijn een extreem gevaar voor de Nederlandse samenleving.

Tom
Tom
 2 dagen geleden

Deze PVV-er kan grondrechtschendingen opnoemen wat ie wil. Het is allemaal al lang besloten, poppenkast.

Pots
Pots
 2 dagen geleden

Gelukkig zien meer mensen dat Rutte en vooral Hugo de Jonge een heksenjacht ontketenen tegen ongevaccineerden.
Ze zijn niet meer bezig met gezondheid, maar om Nederlanders tegen elkaar op te zetten, en alles gaat hier aan ten gronden.

Stoppen hiermee !

edwin
edwin
 2 dagen geleden

een virus is een lichaamseigen(niet besmettelijke) reactie op omgevingsvervuiling, dus is niet besmettelijk en niet overdraagbaar, stop dus met deze experimentele vaccins

salvar
salvar
 2 dagen geleden

zelf zorgen voor een averechts effect.
dat is ook de bedoeling.
voor de rest heb je volkomen gelijk.

Johan
Johan
 2 dagen geleden

Ik maak me oprecht zorgen over de mensen die nog steeds willen geloven dat deze ‘kermis’ te maken heeft met de volksgezondheid. Kan iemand de hypnose doorbreken/stoppen?

RuitEl
RuitEl
 2 dagen geleden

De 1e kamer zit vol wijze mensen, waarom sturen ze de huidige demissionaire regering niet gewoon naar huis wegens ernstige nalatigheid en andere criminele activiteiten? Vorm uit de 1e kamer een interim regering, zonder te kijken naar verkiezingsuitslag en laat ze de boel even regelen zodat we een echte democratie hebben en daarna nieuwe verkiezingen. Het zomaar roeptoeteren van feiten heeft weinig zin, maar een voltallige 1e Kamer zou toch voldoende macht moeten hebben om wat te doen? Waar staat ons leger eigenlijk in deze situatie, die hoor je helemaal niet, vinden alles goed of?

logisch_denken
logisch_denken
 2 dagen geleden

geheel correct !

Een demissionair kabinet tuigt de grondwet af met noodwetten ! Welterusten Nederland. Vooral pinokkio aan 35 zetels of meer helpen zoodat hij straks ook alle huisdieren, vee en kinderen heeft verkocht aan het vaccinatiegif van big pharma.

2020 , 0% gevaccineerd , ongeveer 10.000 besmettingen
2021 , 85 % gevaccineerd , 23.000 besmettingen

vaccinatie is volkerenmoord, genocide, voor het tribunaal met die gasten. Ook de tweede kamer moet zich verantwoorden voor het beleid wat zij ingezet heeft zonder enige kennis van de cijfers. Domme uitspraken over ongevaccineerde terwijl de ziekenhuizen overbevolkt worden door volledig gevaccineerde.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
 2 dagen geleden

Wat deze beste man niet doorheeft is dat de vaccinatie een biologisch wapen is en dat iedereen die geprikt is, een zware en zieke toekomst te wachten staat, die dood tot gevolg zal hebben. Oorzaak; de prik.

M.a.w. het gaat dus veel verder dan schending van grondwetten en burgerrechten, want grondrechten zijn voor de uitvoerders van dit plan verleden tijd en tellen dus niet meer mee.

Nu staat de gehele mensheid op het spel. Ik ben geen politicus, maar weet wel dondersgoed dat de wereld op weg is naar 1 wereldmacht, met de rijkste families aan het bewind en de rest van de dan nog overgebleven mensheid als digitale slaaf, oftewel cyberborg, die met een wereldwijd digitaal controlesysteem overal te volgen zijn.

Vlinder
Vlinder
 2 dagen geleden

Ik hou op met reageren,kotsmisselijk ga ik hier van worden. Niemand doet iets met deze wanhoopskreten.

Max
Max
 2 dagen geleden

De Nederlandse grongwet is al 75 jaar van de baan.
De Europese Unie wet is van kracht en dat weet deze senator donders goed.
Hij speelt het spelletje gewoon mee.

H.J.
H.J.
 2 dagen geleden

Kijk als de storm weer enigszins is geluwd, ontstaat er gewoon op bestelling, een nieuw bedachte variant, die natuurlijk veel gevaarlijker is, anders schiet het zijn doel voorbij, om nog meer angst en tweedracht te zaaien.
Het blijkt eens te meer, dat het vaccineren alleen maar meer doden kost en als bescherming tegen wat dan ook geen drol beschermt.
Vorig jaar, zonder dat er nog maar een spuit was gezet, was de bezetting in de ziekenhuizen lager als nu en vlgs de bedriegertjes is nu ruim 85% gevaccineerd met het beschermende vaccin.
Dus wie is nu de hoofdleugenaar, van de bedriegertjes.
Ik denk het gehele Rutte Kartel.

Eleonora
Eleonora
 2 dagen geleden

En zo is het maar net. Al vrees ik dat het niet gaat helpen. De marionetten-ministers in deze demissionaire regering … hoe handig …. zullen doen wat het WEF hen beveelt. En zo wordt het spel gespeeld, althans nu nog. Als genoeg mensen dit gaan doorzien, dan is het klaar! I can hardly wate.

Elise
Elise
 2 dagen geleden

Dat roep ik al vanaf het begin. En ik vind dit veel gevaarlijker dan een virus/ziekte.
Ik als kankerpatiënt, heb zelf besloten om te stoppen met de nabehandeling(ik/mijn lichaam kon niet meer tegen zoveel gif). Vax is preventie en geen heilig middel om een virus voorgoed te laten verdwijnen. Stel dat ik dan zelf niet meer die keuze mocht maken? Want in feite is dat met 2g, je mag zelf niet meer beslissen. Dit kan echt niet.
Jaar in en jaar uit moeten alle mensen 4 prikken gaan nemen? Of zelfs meer, voor andere ziektes om de zorg te ontlasten? Wat willen ze nu, dat we een vaxjunkie worden? Ik dacht juist dat ministeries van gezondheid tegen verslavingen is.
En dan heb ik nog geeneens over dat de overheid mensen zomaar van straat mogen plukken(die een eigen mening hebben), omdat er geen rechten meer zijn.
Hoe meer je er over nadenkt over de situatie waar we inzitten, hoe krankzinniger het wordt. Zelfs als je bang bent voor het virus, dan zou je dit niet willen.

lone
lone
 2 dagen geleden

er is al lang geen ‘wet’ meer … die is er slechts nog voor de vorm … – alles wat er nu gebeurt is ongrondwettig : omdat het zgn ‘virus’ NOG NOOIT GEISOLEERD IS

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...