vrijdag 25 februari 2022

48 Topwetenschappers van de wereld ondertekenen een verklaring waarin ze Fauci's winst van ‘gain of function’-onderzoek aan de kaak stellen en waarschuwen dat dit kan leiden tot het uitsterven van de planeet

Donderdag 24 februari 2022 door: Ethan Huff

Tags: badhealth , badscience , bioterrorisme , coronavirussen , COVID , ontvolking , Ebola , uitsterven , Fauci , gain-of-function , genetische waanzin , genocide , hemorragische koorts , infecties , medische experimenten , MERS , uitbraak , Plandemic , Resist , wetenschappers

Dit artikel kan uitspraken bevatten die de mening van de auteur weergeven

7,590KEER BEKEKEN

 

(Natural News) Een cohort van 's werelds beste wetenschappers roept op tot een wereldwijde verbod op de winst van functieonderzoek dat heeft geleid tot het ontstaan ​​van het Wuhan-coronavirus (Covid-19).

Omdat het "het potentieel heeft voor het uitsterven van grote delen van de wereldbevolking", moet onderzoek naar functiewinst overal ten strengste worden verboden, zeggen 48 wetenschappers die een formele verklaring hierover ondertekenden.

Lopend functieonderzoek naar virussen zoals MERS en Ebola dreigt een nieuwe plandemie te ontketenen , zeggen ze, vooral omdat "geen enkel biotechnologisch laboratorium ter wereld veilig genoeg is" om ze te allen tijde volledig in te dammen, stelt de verklaring.

De openingsparagraaf van de verklaring gaat in op het feit dat echte wetenschappers en onderzoekers de morele en ethische plicht hebben om het welzijn van de mensheid te dienen en koste wat kost de waarheid na te streven. Ze hebben ook de verantwoordelijkheid om hun kennis goed over te brengen aan het publiek.

Dat gezegd hebbende, willen de ondertekenaars dat de wereld weet dat gain of function-onderzoek een "grote bedreiging voor het menselijk bestaan" is.

“Door wat algemeen wordt opgevat als 'gain-of-function'-onderzoek, worden natuurlijk voorkomende virussen kunstmatig aangepast door veranderingen in de gensequentie om hun toegang tot menselijke cellen te vergemakkelijken, hetzij via directe genbewerking of gewoon via versnelde evolutie in een proces dat passage wordt genoemd. ’, staat er in de brief.

“Dit creëert een enorm potentieel voor een menselijke pandemie, waar verantwoordelijke wetenschappers en onderzoekers het afgelopen decennium herhaaldelijk op hebben gewezen. De afgelopen jaren is dergelijk onderzoek gedaan naar verschillende zeer gevaarlijke pathogenen, zoals aviaire influenzavirussen en SARS-type coronavirussen. Veel van dit werk is gedaan in het kader van door de overheid gefinancierde onderzoeksprojecten.”

Onderzoek naar functiewinst (gain-of-function) zou nergens mogen gebeuren

Ondanks alles wat er is geleerd over de gevaren van dergelijk onderzoek, gaat het niet alleen door op MERS en Ebola, maar ook op Nipah-virussen, waarschuwen de ondertekenaars. Gekke wetenschappers manipuleren deze en andere virussen nog steeds met winst aan functie, ook al zou dit kunnen leiden tot massale uitsterving.

"Helaas is geen enkel biotechnologisch laboratorium ter wereld veilig genoeg om te garanderen dat dergelijke verbeterde virussen niet zullen ontsnappen, vooral gezien de functies die opzettelijk of per ongeluk kunnen worden verkregen en die vaak moeilijk te voorspellen zijn", gaat de brief verder.

"Een catastrofale inbreuk op de bioveiligheid met dergelijke virussen zou fataal kunnen zijn voor een aanzienlijk deel van de wereldbevolking, vooral als de overdraagbaarheid van zeer gevaarlijke virussen via de menselijke luchtwegen wordt vergemakkelijkt door genetische modificatie of op een andere manier."

Hoewel er een zekere mate van vrijheid moet worden verleend aan het veld van wetenschap en onderzoek, moeten regeringen erkennen dat functiewinstonderzoek niet mag worden gerekend tot wat als acceptabel wordt beschouwd, vervolgt de brief.

Het risico van het ontketenen van een nieuwe wereldwijde plandemie is gewoon te groot en zou de druppel kunnen zijn die de kameel breekt in termen van de wereldwijde economische orde.

"Het risico van een wereldwijde pandemie die gepaard gaat met dit extreme type onderzoek en het potentieel voor het uitsterven van grote delen van de wereldbevolking is gewoon niet te tolereren en had dat ook nooit moeten zijn", zeggen de ondertekenaars.

"Bovendien eisen we dat een dergelijke beëindiging onder toezicht staat en continu wordt gecontroleerd door een onafhankelijke internationale regelgevende instantie."

Ongeacht de structuur van een land, moet elke leider ervoor zorgen dat wetenschap op verantwoorde wijze wordt uitgevoerd en dat hun wetenschappelijke inspanningen er echt op gericht zijn de mensheid ten goede te komen, niet te schaden.

“De mens heeft geleerd om in te grijpen in de fundamentele moleculaire bouwstenen van de natuur; dit schept veel kansen om levens te behouden, maar ook nieuwe manieren om ze per ongeluk te beëindigen”, besluit de verklaring. "Laten we deze verantwoordelijkheid serieus nemen voordat het te laat is."

Meer gerelateerd nieuws over de plandemie is te vinden op Pandemic.news .

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

TheGatewayPundit.com

NaturalNews.com

 

HAMBURG VERKLARING

Roep op tot een wereldwijd einde aan hoogwaardig "Gain-of-Function" -onderzoek Potentiële pandemische pathogenen

TRENDING : BREAKING: Biden nomineert Radical Obama Judge Ketanji Brown Jackson voor het Amerikaanse Hooggerechtshof

Zich bewust van de missie en verantwoordelijkheid van wetenschap en onderzoek om het welzijn van de mensheid te dienen, streven naar waarheid, en om de opgedane kennis aan het grote publiek te communiceren, de ondertekenaars van deze verklaring willen de aandacht vestigen op een grote bedreiging voor het menselijk bestaan die de afgelopen jaren is ontstaan als gevolg van nieuwe bio-engineeringtechnieken om gevaarlijke ziekteverwekkers te wijzigen.

Door wat algemeen wordt begrepen als "winst-of-function" -onderzoek, worden natuurlijk voorkomende virussen kunstmatig aangepast door veranderingen in de gensequentie om hun toegang tot menselijke cellen te vergemakkelijken, hetzij via directe genbewerking of gewoon via versnelde evolutie in een proces dat passaging wordt genoemd. Dit creëert een enorm potentieel voor een menselijke pandemie, waar verantwoordelijke wetenschappers en onderzoekers het afgelopen decennium herhaaldelijk op hebben gewezen. De afgelopen jaren is dergelijk onderzoek uitgevoerd naar verschillende zeer gevaarlijke pathogenen zoals virussen van aviaire influenza en SARS-type coronavirussen. Veel van dit werk is gedaan als onderdeel van door de overheid gefinancierde onderzoeksprojecten.

De huidige coronavirus-pandemie laat duidelijk zien wat er gebeurt als ziekteverwekkers extreem gemakkelijk van persoon op persoon worden overgedragen. Miljoenen mensen zijn gestorven en het levensonderhoud van miljarden mensen wordt bedreigd of is helemaal verloren gegaan. Deze enorme verwoesting vond plaats, hoewel het sterftecijfer van het SARS-CoV-2-virus relatief laag is, met een niveau van ongeveer één procent. Er worden momenteel echter experimenten uitgevoerd in verschillende laboratoria over de hele wereld waarin veel gevaarlijkere virussen zoals MERS-, Ebola- of Nipah-virussen worden gemanipuleerd via functieversterking.

Helaas is geen biotechnologie-laboratorium ter wereld veilig genoeg om te garanderen dat dergelijke verbeterde virussen niet zullen ontsnappen, vooral gezien de functies die opzettelijk of per ongeluk kunnen worden verkregen en die vaak moeilijk te voorspellen zijn. Een catastrofale inbreuk op de bioveiligheid met dergelijke virussen kan voor een aanzienlijk deel van de wereldbevolking dodelijk zijn, vooral als de overdraagbaarheid van zeer gevaarlijke virussen via de menselijke luchtwegen wordt vergemakkelijkt door genetische modificatie of een andere manier.

Wij als wetenschappers zijn ons terdege bewust van het belang van de vrijheid van wetenschap en onderzoek, maar we roepen niettemin alle regeringen ter wereld op om dergelijke gevaarlijke "winst-of-function" -experimenten te stoppen. Het risico van een wereldwijde pandemie die gepaard gaat met dit extreme type onderzoek en het potentieel voor het uitsterven van grote delen van de wereldbevolking is gewoon niet draaglijk en had dat ook nooit moeten zijn. Daarnaast eisen we dat een dergelijke beëindiging onder toezicht staat van en voortdurend wordt gecontroleerd door een onafhankelijke internationale regelgevende instantie.

Ongeacht de specifieke vorm van grondwet en regering die een land kan hebben, elke leider moet verantwoordelijk handelen en niet alleen bijdragen aan het welzijn van de bevolking van zijn of haar eigen land, maar ook aan dat van de mensheid als geheel. Mensen hebben geleerd in te grijpen in de basismoleculaire bouwstenen van de natuur; dit creëert veel mogelijkheden om levens te behouden, maar ook nieuwe manieren om ze per ongeluk te beëindigen. Laten we deze verantwoordelijkheid serieus nemen voordat het te laat is.

 

Roland Wiesendanger, Prof. Dr. Dr. h.c., Nanowetenschapper, Universiteit van Hamburg, Duitsland (Organisator)

Hiroshi Arakawa, Dr., Instituut voor Moleculaire Oncologie, IFOM, Milaan, Italië

Ute Bergner , Dr., Natuurkundige, Jena, Duitsland

Valentin Bruttel, Dr., Immunoloog, Universiteit van Würzburg, Duitsland

Colin Butler, Hon. Prof. Dr. Dr., Epidemioloog, Australian National University, Canberra, Australië

Lounes Chikhi, Dr., Bevolkingsgeneticus, CNRS, Universiteit van Toulouse, Paul Sabatier, Frankrijk

Jean-Michel Claverie, Prof. Dr., Afdeling. of Medicine, Aix-Marseille University, Marseille, Frankrijk

Fabien Colombo, Communicatie en Wetenschapssociologie, Université Bordeaux Montaigne, Frankrijk

Malcolm Dando, Prof. Dr., Sectie Peace Studies and International Development, University of Bradford, Verenigd Koninkrijk

Étienne Decroly, Prof. Dr., Lid van de Raad van Bestuur van de Franse Virologie Vereniging, CNRS Directeur Onderzoek, AFMB lab, UMR7257, Aix Marseille Université, Marseille, Frankrijk

Gilles Demaneuf, Engineer en Data Scientist, Auckland, Nieuw-Zeeland

Richard Dronskowski, Prof. Dr., Instituut voor Anorganische Chemie, RWTH Aachen, Duitsland

Lucia Dunn, PhD, hoogleraar economie, The Ohio State University, Columbus, VS

Frank Fehrenbach, Prof. Dr., Faculteit der Geesteswetenschappen, Universiteit van Hamburg, Duitsland

André Goffinet, Prof. Dr., Neurobiologie, Universiteit van Leuven, België

Ingrid Gogolin, Prof. Dr. Dr. h.c. mult., Department of General, Intercultural and International Comparative Education & Educational Psychology, University of Hamburg, Germany

Mai He, Prof. Dr., School of Medicine, Washington University, St. Louis, USA

Martina Hentschel, Prof. Dr., Institute of Physics, TU Chemnitz, Germany

Michael Hietschold, Prof. Dr., Institute of Physics, TU Chemnitz, Germany

Burkard Hillebrands, Prof. Dr., Dept. of Physics, TU Kaiserslautern, Germany

Florence Janody, Dr., i3S-Institute for Research and Innovation in Health, University of Porto, Portugal

Bernd Kaina, Prof. Dr., Institute of Toxicology, University of Mainz, Germany

Hideki Kakeya, Prof. Dr., School of Science and Technology, University of Tsukuba, Japan

Bernd Kretschmer, Dr. h.c., Physicist, Freiburg i. Brsg., Germany

Franz Kreupl, Prof. Dr., Dept. of Electrical and Computer Engineering, TU Munich, Germany

Jonathan Latham, PhD, Executive Director, The Bioscience Resource Project, Ithaca, New York, USA

Milton Leitenberg, Senior Research Fellow, Center for International and Security Studies, University of Maryland, USA

Alexander Lerchl, Prof. Dr., Biology and Ethics of Science & Technology, Jacobs University Bremen, Germany

Steven Massey, Prof. Dr., Dept. of Biology, University of Puerto Rico, San Juan, Puerto Rico

Paul-Antoine Miquel, Prof. Dr., Contemporary Biology, Toulouse 2 University, France

Sven-Olaf Moch, Prof. Dr., II. Institute of Theoretical Physics, University of Hamburg, Germany

Michael Morrissey, Dr., Lecturer for English Studies, University of Kassel, Germany

Peter Oppeneer, Prof. Dr., Afdeling. of Physics and Astronomy, Uppsala University, Zweden

Anja Pistor-Hatam, Prof. Dr., Faculteit der Letteren en Geesteswetenschappen, Universiteit van Kiel, Duitsland

Steven Quay, MD, PhD, voormalige faciliteit, Stanford University School of Medicine, VS

Monali Rahalkar, Dr., Microbioloog, Agharkar Research Institute, Pune, India

Bahulikar Rahul, Dr., Plant Genetics and Taxonomy Expert, Development Research Foundation, Pune, India

Jürgen Schmitt, Prof. Dr., Afdeling. of Physics, University of Hamburg, Duitsland

Nariyoshi Shinomiya, Prof. Dr., President van het National Defense Medical College, Saitama, Japan

Michael Stuke, Prof. Dr., Max Planck Instituut voor Biofysische Chemie, Göttingen, Duitsland

Günter Theissen, Prof. Dr., Geneticus, Universiteit van Jena, Duitsland

André Thess, Prof. Dr., Engineering Sciences, Universiteit van Stuttgart, Duitsland

Ronny Thomale, Prof. Dr., I. Instituut voor Theoretische Fysica, Universiteit van Würzburg, Duitsland

Michael Thorwart, Prof. Dr., I. Instituut voor Theoretische Fysica, Universiteit van Hamburg, Duitsland

Rémi Tournebize, Dr., Genetica en menselijke evolutionaire biologie, Instituto Gulbenkian de Ciência, Oeiras, Portugal

Frank Wilhelm, Prof. Dr., Klinische psychologie, Universiteit van Salzburg, Oostenrijk

Allison Wilson, PhD, Science Director, The Bioscience Resource Project, Ithaca, New York, VS

Michael Winklhofer, Prof. Dr., Instituut voor Biologie en Milieuwetenschappen, Universiteit van Oldenburg, Duitsland

 

‘Belangrijke feiten over de crisis in Oekraïne worden verzwegen’

 
                                Foto: Rutte, Hoekstra en Zelensky (President.gov.ua CC BY 4.0)

in Buitenland 25 februari 2022 21:35 0

Volgens de regisseur worden belangrijke feiten over het ontstaan van de crisis verzwegen. “De regering in Kiev is ongekozen, extreemrechts, zwaar corrupt en wordt vanuit het buitenland aangestuurd,” legde Stone uit.

“Het voortbestaan ervan hangt af van financiële steun uit het buitenland. Ik zie geen echte democratie in Oekraïne,” voegde hij toe. Stone zei ook dat het land ‘één van de belangrijkste doelen van de CIA was’ sinds het begin van de Koude Oorlog.

Surrealistische verdraaiing van de geschiedenis

Al sinds de jaren veertig financierde de VS in het geheim milities en rebellengroepen in het land, onthulde de regisseur. “De Amerikaanse mainstream media geven Rusland de schuld van de gevechten.”

Stone maakte de film ‘Ukraine on Fire’, waarin het ontstaan van de crisis in Oekraïne nader wordt belicht. Hij schreef in 2014 op Facebook dat de omverwerping van toenmalig president Janoekovitsj een coup was, aangestuurd door de CIA. Volgens hem houden de media bewust feiten achter die de Amerikaanse betrokkenheid bewijzen.

In het Westen wordt vooral het verhaal verteld van ‘Rusland op de Krim’, maar in werkelijkheid is het ‘Amerika in Oekraïne’. “Het is een surrealistische verdraaiing van de geschiedenis, zoals we ook in de VS onder Bush zagen voordat hij Irak binnenviel omdat er massavernietigingswapens zouden liggen.”

Dodelijke militaire steun

In 2015 publiceerden hackers gelekte e-mails van miljardair George Soros aan de toenmalige Oekraïense president Porosjenko. Uit die e-mails blijkt dat Soros vond dat de VS ‘dodelijke militaire steun’ moest geven aan Oekraïne.

Soros schreef ook dat het Westen Kiev wilde bewapenen zonder de Minsk-akkoorden te schenden. Hij wilde daarnaast dat Europa jaarlijks één miljard dollar aan financiële steun zou geven aan Oekraïne.

Uit de correspondentie blijkt dat Soros nauw contact onderhoudt met de autoriteiten in Kiev en advies geeft. De miljardair is al sinds 1989 actief in het land. Hij beloofde één miljard dollar van zijn eigen geld in Oekraïne te investeren.

Op één na machtigste persoon

In 2019 stelde de Oekraïense krant Vesti een lijst samen van de 100 meest invloedrijke figuren in Oekraïne. Daaruit blijkt dat Soros de op één na machtigste persoon is in Oekraïne, net achter president Zelensky.

Soros financiert tientallen politieke organisaties in Oekraïne en ook de huidige ministers genieten zijn steun. Al bijna 20 jaar beïnvloedt hij de politiek aldaar.

Terrorist

De Chinese staatskrant Global Times noemde Soros onlangs een ‘terrorist’, ‘de kwaadaardigste persoon ter wereld’ en ‘de zoon van satan’. Ook schreef de krant dat hij wordt veracht door mensen van over de hele wereld omdat hij crises veroorzaakt en daar vervolgens van profiteert. “Maar zijn nieuwste poging is gedoemd te mislukken,” waarschuwde de krant.

De Hongaarse premier Viktor Orban noemde Soros ‘één van de meest corrupte mensen ter wereld’. “Hij bedreigt Hongarije en Polen,” zei Orban op de radio.

Reiner Füllmich: ‘Corona werkt niet echt meer, de volgende angsttactiek is oorlog’

 

                 Foto: Reiner Füllmich in gesprek met Maria Zeee (Videostill Rumble/mariazeee)

in CoronaMens en Dier 25 februari 2022 18:00 31 Reacties

“Corona werkt niet echt meer,” benadrukte hij. “De meeste mensen beginnen vragen te stellen. En dus wordt de volgende angsttactiek ingezet, en dat is oorlog.”

Hij voegde toe dat er waarschijnlijk meer bij komt kijken. “Als gevolg van een mogelijke oorlog of de angst voor een mogelijke oorlog in Oekraïne, Polen en Duitsland – dat is het slagveld – zijn logistieke ketens ontregeld,” legde Füllmich uit.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Chaos

Experts hebben tegen ons gezegd dat veel landbouwproducten die uit Oekraïne en Polen komen, waaronder kunstmest, niet worden geleverd. Dat zal volgens deze experts in de herfst leiden tot voedseltekorten en stijgende voedselprijzen.

“Dat is wat ze willen,” zei de advocaat. “Ze willen chaos creëren, want alleen op die manier kunnen ze ervoor zorgen dat mensen geen idee hebben wat er werkelijk speelt.”

Psychopaten

Het gaat hier niet over Amerikanen tegen Russen, niet over groen tegen wit, rood tegen blauw, gevaccineerd tegen ongevaccineerd. We hebben te maken met een klein groepje psychopaten dat hier achter zit. En als mensen dat eenmaal doorhebben, zullen er geen oorlogen meer zijn, benadrukte Füllmich, die op dat moment nog dacht dat er geen oorlog zou uitbreken in Oekraïne.

Een nieuwe Hitler is opgestaan

 

   Aleksandr Skorobogatov

Schrijver, onder meer van de roman De wasbeer (De Geus), geboren in Wit-Rusland, woont en werkt in België.

Vrijdag 25 februari 2022 om 3.25 uur


Voor Aleksandr Skorobogatov is het nu zonneklaar: Vladimir Poetin is een gevaarlijke gek, een waanzinnige, genocidaire dictator.

      De speech van Poetin: ‘De pathologische haat van een gek.’ afp

Eind januari, in de eerste dagen nadat de VS en de Navo hun reactie op het­ ­ultimatum van Poetin hadden ­gestuurd, kreeg ik de indruk dat het gelukt was een oorlog af te wenden. Dat de harde stellingname van het Westen Poetin had gedwongen zijn plannen op te geven. Het was een vreugdevolle gedachte, maar een lang leven was ze niet beschoren. Reuters meldde al op 29 januari dat Poetin bloed had laten leveren aan de grens met Oekraïne. Voor militaire experts wees dat op de bereidheid om snel ­militaire acties te beginnen: de houdbaarheid van bloed is immers erg kort. Toen verloor ik alle hoop.

Het was Poetin van meet af aan te doen om oorlog met Oekraïne. Het Kremlin heeft er altijd op gerekend dat het Westen zou weigeren het ­opzettelijk onuitvoerbare ultimatum van Poetin te accepteren, en zoals ­gewoonlijk zwak en laf zou reageren op het vooruitzicht van agressie tegen Oekraïne. Poetin heeft een maximale confrontatie met het Westen en een oorlog met Oekraïne in de eerste plaats nodig voor binnenlandse doeleinden: om de Russen bang te maken, zodat ze zich achter hem zouden ­scharen, om zijn populariteitscijfers te verhogen en om zijn politieke ­onsterfelijkheid veilig te stellen — via herverkiezingen in 2024 en nog eens 16 jaar niet-legitiem presidentschap.

   • De achilleshiel van Poetin: dure ‘salade Olivier’ en bodybags

Pathologische haat

De toespraak van Poetin over de ­erkenning van de separatistische ­regio’s van Oekraïne maakte nu helemaal duidelijk wat de omvang was van zijn geplande militaire agressie. Maar uit die toespraak bleek nog iets ­anders: hoe groot zijn pathologische haat jegens Oekraïne is. Niet gewoon de haat van een onevenwichtige politicus, maar de haat van een gek. ­Poetin haat Oekraïne, net zoals ­Oekraïne werd gehaat door een andere krankzinnige dictator, Adolf Hitler.

             Cartoon gepubliceerd op de officiële Twitter-account van de Oekraïense regering. rr 

Uit deze toespraak bleek dat Poetin weigert de legitimiteit te erkennen van de Oekraïense regering, die volgens hem aan de macht zou zijn gekomen ‘via een bloedige staatsgreep’. Poetin is nooit van plan geweest een dialoog aan te gaan met de Oekraïense autoriteiten, want hoe kun je ­praten met een onwettig, maar vooral een misdadig regime dat ‘bijna 4 miljoen mensen aan een genocide onderwerpt’? Met een regering die haar volk op zo’n waanzinnig grote schaal uitroeit, onderhandel je niet: je vernietigt ze.

Dat is nog niet eens het ergste. Het gruwelijkste is dat Poetin in zijn toespraak Oekraïne zijn bestaansrecht als dusdanig ontzegde. Zo’n staat heeft nooit bestaan. Oekraïne is een historisch misverstand, een parasitaire staat, een roofstaat die, met alle ­geoorloofde en ongeoorloofde middelen, bezit heeft genomen van ­andermans gebieden. ‘Oekraïne is volledig en volkomen door Rusland tot stand gebracht ten koste van onteigening van Russisch grondgebied.’ En behalve de oorspronkelijk Russische gebieden, bestaat Oekraïne uit door Stalin geschonken delen van ­Polen, Roemenië en Hongarije.

Fascisten uitroeien

Voor mij klonk dat niet alleen als een dreigement om Oekraïne absoluut ­alles af te pakken wat, vanuit het oogpunt van de waanzinnige Poetin, aan Rusland toebehoort. Het is ook een krankzinnige uitnodiging aan Polen, Roemenië en Hongarije om de ten gunste van Oekraïne afgenomen ­gebieden terug te winnen. Een feestmaal voor politieke aasgieren — zo ziet Poetin een van de toekomst­scenario’s van Oekraïne.

Zelfs dat is nog niet alles. Het niet-bestaan van de staat Oekraïne impliceert logischerwijs het niet-bestaan van het Oekraïense volk zelf. Poetin zette die stelling uiteen in zijn recente essay Over de historische eenheid van Russen en Oekraïners. Zo’n aparte ­natie van Oekraïners bestaat niet en heeft nooit bestaan. Het waren geen Oekraïners die van oudsher en tot op de dag van vandaag leefden en leven in de Russische gebieden die aan deze ‘kolonie met een marionettenregime’ waren weggegeven, maar Russen. En het zijn dus Russen die Poetin nu gaat redden van de genocide. Behalve Russen wordt het hedendaagse Oekraïne bewoond door een etnisch onbepaalde groep fascisten die Poetin van plan is uit te roeien.

Uit een niet zo ver verleden weten we waartoe zo’n ontzegging van het bestaansrecht van een land, een volk of een deel van een volk leidt. We ­weten waartoe soortgelijke logische oefeningen van Hitler en Stalin hebben geleid: tot de vernietiging van miljoenen mensen, omdat ze behoorden tot een — vanuit het oogpunt van een gestoorde tiran — ongewenste staat, nationaliteit of sociale groep.

Overdrijf ik, en bedoelde Poetin iets anders? Nogmaals: het nare is dat ik, toen ik naar zijn toespraak keek, het onmiskenbare gevoel kreeg dat die man op tv niet alleen een woedende en liegende politicus was, verstrikt in complottheorieën die hij zelf ­bedacht had, die kwaadwillig feiten zat te manipuleren, de geschiedenis te verdraaien en gebeurtenissen te verzinnen — zoals die genocide op de Russische bevolking in Oekraïne – maar een gek. Een nieuwe Hitler.

Als we in gedachten houden dat al die onzin niet wordt uitgekraamd door een anonieme patiënt van een psychiatrisch ziekenhuis, maar door de president van een nucleaire supermacht en de opperbevelhebber van een van de grootste legers ter wereld, dan weten we dat we het existentiële gevaar niet mogen onderschatten dat Oekraïne nu bedreigt — en lang niet alleen Oekraïne. Welke andere staat en welk ander volk zal deze nieuwe Hitler nog het bestaansrecht ontzeggen? Alle voormalige Sovjetrepublieken? Polen? Finland?

Eindeloze guerrillaoorlog

Ik kan me voorstellen dat de overwinning in een grootschalige oorlog ­Poetin snel en gemakkelijk ­toeschijnt. Ik kan me voorstellen dat hij zich inbeeldt dat hij massale steun zal krijgen van de Oekraïners — lees de Russen die in het moderne Oekraïne wonen — voor zijn troepen en het nieuwe regime. En een lange, harde confrontatie met het Westen komt er zeker. In een oorlogssituatie hoeft Poetin zijn tegenstanders niet langer in het geheim te vergiftigen of neer te schieten.

 

Welke andere staat zal deze nieuwe Hitler nog het bestaansrecht ontzeggen? Alle voormalige Sovjet-republieken? Polen? Finland?

 

Een snelle overwinning van een nucleaire supermacht op een kleine, slecht bewapende buurman is meer dan een mogelijk scenario. Net als een daaropvolgende eindeloze guerrillaoorlog. Net als een verschrikkelijk hoog aantal slachtoffers, zowel aan Oekraïense als aan Russische zijde. Net als de haat jegens Rusland en de Russen, die voor altijd in de harten van de Oekraïners zal blijven leven. Net als de enorme schade aan de internationale reputatie van Rusland. Net als een enorme economische ravage.

Ja, de overwinning op het Westen en in de eerste plaats op de VS — want dat is precies hoe de overwinning op het weerloze Oekraïne in Rusland zal worden gepercipieerd — zal Poetin in het begin waarschijnlijk populairder maken, net zoals dat gebeurde ten tijde van de tweede Tsjetsjeense oorlog, de oorlog met Georgië en de annexatie van de Krim. Maar de stroom doodskisten met gesneuvelde soldaten zal die populariteit snel weer doen afnemen. De bijna volledige afwezigheid van een vrije pers in Rusland zal ­Poetin in staat stellen om die dodentol enige tijd te verbergen, zoals de stroom doodskisten uit Afghanistan in de Sovjettijd werd verzwegen, maar het zal niet lukken al die gesneuvelden voor lange tijd te verbergen. De belangrijkste vraag luidt dus: zullen de Oekraïners zich bij de bezetting neerleggen, op de knieën gaan of vechten tegen de bezetters? Recente ervaringen in Wit-Rusland wijzen ­erop dat als het volksprotest maar brutaal genoeg wordt onderdrukt, de mensen vroeg of laat moe worden en geen weerstand meer bieden.

Felicitaties aan het Westen

De oorlog van Poetin zal de positie van de Navo alleen maar versterken. Landen die er vandaag geen deel van uitmaken, zullen zich erbij willen aansluiten, omdat Poetin nooit tegen de Navo zal vechten. De landen van het voormalige Warschaupact en de voormalige Sovjetrepublieken zullen ­bovendien een veel grotere militaire aanwezigheid van de Navo op hun grondgebied eisen.

Vroeg of laat zal de bloedstroom uit Oekraïne Poetin en zijn regime uit het Kremlin wegspoelen. Hoe overtuigend de eerste overwinning van de nucleaire supermacht op het weer­loze Oekraïne ook mag zijn. Ik ben ­alleen bang dat deze stroom Rusland zelf kan wegspoelen, deze historisch zeer complexe, tegenstrijdige staat, waarvan de talrijke volkeren al heel lang niet gelukkig leven.

En tot slot wil ik het Westen apart feliciteren met het nieuwe Verdrag van München, op basis waarvan deze keer Oekraïne aan de nieuwe Hitler werd geschonken om te worden verscheurd. In drie maanden, waarin de bedoelingen van Poetin overduidelijk waren en Amerika over accurate ­inlichtingen beschikte, heeft het Westen niets ernstigs ondernomen om Poetin tegen te houden.

Verschenen op vrijdag 25 februari 2022

https://www.standaard.be/cnt/dmf20220224_97690902

 

INTIMI VAN POETIN

‘Niemand in Poetins omgeving durft te zeggen dat hij verkeerd bezig is’

Vladimir Poetin heeft zich laten omringen door intimi die zijn visie ondersteunen. Wie een andere mening heeft, wordt aan de zijlijn geparkeerd. ‘Iedereen is bang’, zegt Tatiana Stanovaja, die al jarenlang de bewegingen in het Kremlin bestudeert.

Corry Hancké Vanuit Berlijn, Duitsland

 

Donderdag 24 februari 2022 om 18.06 uur

         Vladimir Poetin, omringd door gelijk­gestemden.      Michail Svetlov/getty images

 

https://www.standaard.be/cnt/dmf20220224_96053257

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...