vrijdag 10 februari 2023

Pathologische leugenaar: zo wordt er gereageerd op uitreiking eredoctoraat aan Marc van Ranst


Woensdag heeft de Belgische viroloog Marc Van Ranst zijn eredoctoraat van de Universiteit Leiden in ontvangst genomen.

Zijn erepromotor, hoogleraar Frits Rosendaal, zei dat hij sinds de uitbraak van corona ‘met onvermoeibare kracht’ op radio, tv en Twitter het publiek heeft ingelicht over ‘de gevaren van Covid-19’.

Van Ranst ontving een blauwe sjerp met het zegel van de universiteit, een blauwe fluwelen baret en een gekalligrafeerde bul.

Eerder reikten de Vrije Universiteit Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen een eredoctoraat uit aan de Belgische viroloog.

De mond gesnoerd

Luc Sels, rector van de KU Leuven, vindt het eredoctoraat ‘welverdiend’. “Voor zijn bijdrage aan de wetenschap, maar ook voor zijn communicatie over de wetenschap,” twittert Sels.

De Belgische schrijver Steven Arrazole de Onate van de website Compleetdenkers reageert: “Terwijl de ene professor, geheel onterecht, door zijn universiteit de mond wordt gesnoerd, krijgt de andere professor, nog veel meer onterecht, een eredoctoraat.”

Jullie moeten je schamen

“Als je hier kritiek op hebt, dan ben je een extremist en ‘geloof’ je niet in de wetenschap,” voegt hij toe.

Tegen de Universiteit Leiden zegt hij: “Jullie moeten je schamen!”

Hij haalt ook uit naar rector Sels: “Er komt een dag dat u zich zal schamen voor deze tweet. Niemand in ons land was de afgelopen jaren meer dramatisch voor de wetenschap dan deze pathologische leugenaar.”

Wéér een complottheorie die waarheid wordt en wederom is het Thierry Baudet (NL) die de vraag stelt

In oktober vorig jaar zei FVD-leider Thierry Baudet dat de Amerikanen niet betrokken moeten worden bij het onderzoek naar de sabotage van de Nord Stream-gaspijpleidingen.

“Omdat in mijn overtuiging hoogstwaarschijnlijk de Amerikanen het hebben gedaan. En je kunt natuurlijk niet als meest belangrijke verdachte ook betrokken zijn bij het onderzoek daarnaar. Het is mijn overtuiging dat het eigenlijk alleen van de Britten en de Amerikanen kan komen. Daarom moeten zij niet betrokken zijn bij het onderzoek naar wie het gedaan heeft,” zei Baudet in de Kamer.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Echt onzin

Hij diende daartoe een motie in, maar die werd ontraden door Rutte. “Ik mis een onderbouwing van het oordeel van de minister-president over mijn motie,” reageerde Baudet. “Omdat het echt onzin is. Dat weet u zelf toch ook wel?” antwoordde de premier.

Baudet vroeg hem wat naar zijn oordeel onzin is. “Ik ga er nu niet op in. We moeten ook een keer naar bed. Volgens mij weet u wat ik bedoel,” zei Rutte kortaf.

Onzinnige attributie

Voorzitter Vera Bergkamp vroeg hem of hij een hele korte zakelijke uitleg kon geven aan Baudet. ‘Terwijl Amerika een mogelijke dader is’: wat is dat nou voor onzinnige attributie naar Amerika? Daarom ontraad ik de motie, aldus Rutte.

De bekende Amerikaanse journalist Seymour Hersh heeft onderzoek gedaan naar het incident en stelt nu dat Amerika de pijplijnen heeft opgeblazen. President Biden kondigde zelf al aan dat hij de pijplijn zou doorknippen.

------------------

Spreker van het Russische parlement Vjatsjeslav Volodin heeft de Amerikaanse president Joe Biden een ‘terrorist’ genoemd. Aanleiding is het artikel van de bekende Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh waarin geconcludeerd wordt dat Washington de Nord Stream-pijpleidingen heeft opgeblazen.

Volodin zei donderdag dat Biden hem tijdens zijn State of the Union, zijn jaarlijkse toespraak, deed denken aan de leiders van het Derde Rijk.

Een bron zei tegen Hersh dat duikers van de Amerikaanse marine in juni vorig jaar explosieven hebben aangebracht op de gaspijpleidingen in de Oostzee. Tegelijkertijd voerde de NAVO een ‘militaire oefening’ uit in het gebied.

Vazallen intimideren

Nord Stream 1 en 2 werden gebruikt om Russisch gas via Europa naar Duitsland te transporteren. “Als Truman een crimineel was die kernwapens heeft ingezet tegen burgers in Hiroshima en Nagasaki, dan is Biden een terrorist die opdracht gaf tot de vernietiging van de energie-infrastructuur van zijn strategische partners: Duitsland, Frankrijk en Nederland,” zei Volodin.

Volgens de spreker van de Staatsdoema hebben de Amerikanen de pijpleidingen gesaboteerd om hun vazallen te intimideren.

Terreuraanslag

Het stuk van Hersh zou moeten leiden tot een internationaal onderzoek om ‘Biden en zijn handlangers te berechten’ en om ervoor te zorgen dat landen die nadelig zijn beïnvloed door deze ‘terreuraanslag’ gecompenseerd worden, voegde Volodin toe.

Volgens de regering-Biden is het artikel van Hersh ‘volkomen onwaar en volstrekte fictie’.

https://www.ninefornews.nl/joe-biden-is-een-terrorist-die-moet-worden-berecht/ 

In Duitsland loopt het de spuigaten uit en niemand wil het onderzoeken


Het Britse parlementslid Andrew Bridgen vraagt aandacht voor de oversterfte in Duitsland. Die is nog hoger dan de coronapiek eind 2020. “Het verschil is dat niemand het wil melden of onderzoeken. Waarom?” vraagt het parlementslid. Eind december bedroeg de oversterfte 44 procent.

Commentator Eva Vlaardingerbroek antwoordt: “Ze zijn als de dood dat ze verantwoordelijk worden gehouden voor de misdaden tegen de menselijkheid die ze hebben gepleegd.”

Bridgen onthulde recentelijk in het Britse Lagerhuis dat de British Heart Foundation een rapport over de link tusen mRNA-vaccins en hartontsteking onder het tapijt heeft geveegd. “Dit is een absolute schande.” Hij riep op tot de opschorting van het gebruik van mRNA-vaccins.

Geschorst

Het parlementslid zei ook dat problemen met de vaccins worden verdoezeld vanwege financiële banden met Big Pharma. Bridgen werd vervolgens verguisd door de media en geschorst.

Uit gegevens van het Duitse federale statistiekbureau blijkt dat de sterfte in de laatste week van 2022 maar liefst 37,2 procent was. Dat komt neer op 27.436 sterfgevallen plus een oversterfte van 7240 per week.

Nooit eerder zo hoog

De oversterfte is in Duitsland sinds het begin van de ‘pandemie’ nooit eerder zo hoog geweest als nu. Dat terwijl het land één van de hoogste vaccinatiegraden ter wereld heeft.

In oktober vorig jaar wees journalist Elke Bodderas van de Duitse krant Die Welt erop dat er op dat moment 20 procent meer sterfte was in Duitsland ten opzichte van de periode 2018 tot 2021.

Poetin over het Westen: “Zij hebben al verloren”

juli 11, 2022   9312  23

Tijdens een ontmoeting met de fractieleiders van de partijen in het Russische parlement op 8 juli 2022 heeft Poetin een toespraak gehouden die veel belangrijke uitspraken bevatte.

Tijdens zijn ontmoeting met de fractieleiders van de partijen in het Russische parlement hield president Poetin een korte toespraak die vele interessante uitspraken bevatte, reden waarom verschillende media in hun koppen heel verschillende prioriteiten stellen. RT-DE, bijvoorbeeld, kopte “Poetin: “Het Westen wil ons verslaan op het slagveld – Laat ze het maar proberen” – terwijl de Spiegel kopte “Poetin over de oorlog in Oekraïne – “We zijn nog niet echt begonnen,” schrijft Thomas Röper

In zijn toespraak bedankte Poetin vooral de Russische partijen en hun afgevaardigden voor hun parlementaire werk en herhaalde hij dat de westerse sancties tegen Rusland weliswaar voor enige moeilijkheden zorgen, maar dat ze niet zo effectief zijn en gerust als mislukt beschouwd kunnen worden, omdat ze hun doel, het verpletteren van de Russische economie, duidelijk niet bereikt hebben.

Ik heb het gedeelte van de toespraak van Poetin vertaald dat handelt over de meest geciteerde uitspraken van Poetin in de media. Dat gedeelte gaat over geopolitiek, de oorzaken van het huidige conflict in Oekraïne, dat eigenlijk een conflict is tussen het Westen en Rusland (en niet andersom), dat uitgevochten wordt over de rug van Oekraïne, nadat het Westen Oekraïne tot een anti-Russische voorpost heeft gemaakt, waardoor een gewapend conflict vrijwel onvermijdelijk was geworden.

Poetin wijst erop dat het conflict meer dan 20 jaar geleden begonnen is, toen de betrekkingen van de NAVO met Rusland onder Jeltsin officieel goed waren. Na zijn ambtsaanvaarding heeft Poetin, zoals in Rusland bekend is, aan de VS onder president Clinton voorgesteld om Rusland tot de NAVO toe te laten en zo een gemeenschappelijke veiligheidsarchitectuur in Europa te creëren. De VS wilden hier echter niet over praten.

Daarop volgde de opzegging van het ABM-verdrag onder VS-president Bush Junior en de aankondiging van de bouw van Amerikaanse raketafweersystemen in Europa, die duidelijk op Rusland gericht zijn en geen defensief maar een agressief systeem zijn. Als dit nieuw voor u is, kunt u hier lezen waarom .

Als gevolg daarvan verslechterden de betrekkingen tussen het Westen en Rusland steeds meer en toen Rusland in 2021 eindelijk duidelijk aan zijn rode lijnen herinnerde en uiteindelijk van het Westen wederzijdse veiligheidsgaranties eiste, die het Westen afwees, werd de verdere weg uitgestippeld.

Ik heb het geopolitieke gedeelte van de toespraak van Poetin vertaald, zodat u de in de media geciteerde passages kunt zien en in de juiste context kunt plaatsen.

Begin van de vertaling:

Het zogenaamde collectieve Westen, geleid door de Verenigde Staten, staat er al tientallen jaren om bekend dat het zich uiterst agressief opstelt tegenover Rusland. Onze voorstellen voor een gelijkwaardig veiligheidssysteem in Europa werden afgewezen. Initiatieven voor samenwerking op het gebied van raketverdediging werden afgewezen. Waarschuwingen over de onaanvaardbaarheid van de uitbreiding van de NAVO, vooral ten koste van de voormalige Sovjetrepublieken, werden in de wind geslagen. Het idee alleen al van een mogelijke integratie van Rusland in ditzelfde NAVO-bondgenootschap, op een ogenblik dat de betrekkingen met de NAVO onbezorgd leken, leek de leden absurd.

En waarom? Omdat zij het bestaan van een land als Rusland gewoon niet nodig hebben, daarom. Daarom steunden zij het terrorisme en het separatisme in Rusland, de interne vernietigende krachten en de “vijfde colonne” in ons land. Die allemaal de onvoorwaardelijke steun van het collectieve Westen kregen en nog steeds krijgen.

Men zegt ons vandaag dat wij een oorlog begonnen zijn in Donbass, in Oekraïne. Nee, hij is ontketend door datzelfde collectieve Westen, door in 2014 de ongrondwettelijke gewapende staatsgreep in Oekraïne te organiseren en te steunen, en daarna de genocide op het volk van Donbass aan te moedigen en te rechtvaardigen. Het is juist dit collectieve Westen dat de directe aanstichter, de schuldige is van wat er nu gebeurt.

Als dit Westen een conflict heeft willen uitlokken om over te gaan naar een nieuwe fase in de strijd tegen Rusland, naar een nieuwe fase in de inperking van ons land, dan kan gezegd worden dat het tot op zekere hoogte geslaagd is. Zowel de oorlog is ontketend als de sancties zijn opgelegd. Onder normale omstandigheden zou dat waarschijnlijk moeilijk te bereiken zijn geweest.

Waar wil ik op wijzen? Zij moeten begrijpen dat zij met het begin van onze militaire operatie al verloren hebben, omdat het begin ervan ook het begin betekent van de fundamentele ineenstorting van de wereldorde naar Amerikaans model. Dit is het begin van de overgang van het liberale globalistische Amerikaanse egocentrisme naar een werkelijk multipolaire wereld. Een wereld die niet gebaseerd is op egoïstische regels die iemand voor zichzelf heeft uitgevonden en waarachter niets anders schuilgaat dan het streven naar hegemonie, niet op hypocriete dubbele standaarden, maar op het internationale recht, op de ware soevereiniteit van volkeren en beschavingen, op hun bereidheid om hun historische bestemming, hun waarden en tradities te beleven en een samenwerking op te bouwen die gebaseerd is op democratie, rechtvaardigheid en gelijkheid.

De loop van de geschiedenis is onverbiddelijk, en pogingen van het collectieve Westen om zijn nieuwe wereldorde aan de wereld op te leggen zijn tot mislukken gedoemd.

Tegelijkertijd wil ik zeggen en benadrukken: wij hebben veel medestanders, ook in de Verenigde Staten zelf en in Europa, en nog meer op andere continenten en in andere landen, en het lijdt geen twijfel dat die aan het groeien zijn.

Zelfs in landen die nog satellieten van de Verenigde Staten zijn, groeit het besef dat de blinde gehoorzaamheid van hun heersende elites aan de overheerser hun nationale belangen meestal niet dient, maar vaak radicaal tegenspreekt. Uiteindelijk moeten zij rekening houden met de toename van deze stemming in de samenleving.

Vandaag de dag manipuleren zij, de heersende elites, steeds meer het publieke bewustzijn. De westerse heersende klassen, die supranationaal en globalistisch van aard zijn, hebben ingezien dat hun beleid steeds verder van de werkelijkheid, het gezond verstand en de waarheid af komt te staan, en zijn openlijk repressieve methoden gaan toepassen.

Het Westen, dat ooit de beginselen van de democratie verkondigde, zoals vrijheid van meningsuiting, pluralisme en eerbied voor andere meningen, is nu aan het ontaarden in precies het tegenovergestelde – totalitarisme. Daartoe behoren censuur, sluiting van de media en willekeurige behandeling van journalisten en publieke figuren.

Deze verbodspraktijk strekt zich niet alleen uit tot de informatieruimte, maar ook tot de politiek, de cultuur, het onderwijs, de kunst – tot alle gebieden van het openbare leven in de westerse landen. En dit model – het model van het totalitaire liberalisme, met inbegrip van de beruchte cancel-cultuur, de alomtegenwoordige verboden – willen zij aan de hele wereld opleggen, proberen zij aan hen op te leggen.

Maar de waarheid en de werkelijkheid is dat de mensen in de meeste landen zo’n leven en zo’n toekomst niet willen, en in werkelijkheid streven zij niet naar formele en decoratieve soevereiniteit, maar naar wezenlijke, echte soevereiniteit, en zijn zij het gewoon beu om zich te verbergen voor degenen die zichzelf buitengewoon vinden, om op hun knieën te gaan en zich te vernederen, en om hun belangen ten koste van zichzelf te dienen.

Vandaag horen wij dat zij ons op het slagveld willen verslaan. Wat kan ik daarop zeggen? Laat ze het maar proberen. Wij hebben vaak gehoord dat het Westen ons “tot de laatste Oekraïner” wil bestrijden. Dat is een tragedie voor het Oekraïense volk, maar het lijkt erop dat het die kant op gaat. Maar iedereen moet weten dat wij in grote lijnen nog niet aan iets serieus begonnen zijn.

Wij weigeren geen vredesonderhandelingen, maar degenen die weigeren moeten weten dat hoe verder wij gaan, hoe moeilijker het voor hen zal zijn om met ons in het reine te komen.

Einde van de vertaling

Rusland is het menens

Westerse politici en media zouden deze toespraak aandachtig moeten lezen. U hoeft het niet met Poetin eens te zijn, maar u moet wel begrijpen dat dit het Russische standpunt is. Rusland ziet zichzelf in oorlog met het collectieve Westen. Het Westen vecht tegen Rusland met alle middelen (wapens, sancties, geld, media, diplomatie) die ook in een oorlog gebruikt worden. Het enige wat het Westen ervan weerhoudt om met eigen soldaten in te grijpen, is de dreiging van een atoomoorlog.

Oekraïne is slechts de ongelukkige pion van het Westen, die al sinds 2014 op deze rol is voorbereid en waarmee het Westen Rusland zo lang heeft geprovoceerd (Maidan-coup 2014, wapenleveranties, bouw van NAVO-bases, enz.) totdat Rusland bescherming van zijn eigen veiligheidsbelangen geen andere keus zag dan militair in te grijpen. Begin februari 2022 heeft het Westen de door Rusland in december 2021 voorgestelde veiligheidsgaranties verworpen en zelfs geweigerd erover te praten.

Nu is Rusland niet meer bereid tot brede onderhandelingen met het Westen, omdat het Westen Rusland te vaak verraden heeft. Rusland heeft het Westen grotendeels afgeschreven als een betrouwbare gesprekspartner. Vooral de EU, die zich – zelfs tot haar eigen nadeel – in blinde gehoorzaamheid aan de VS heeft onderworpen, wordt in Rusland niet meer serieus genomen. Waarom praten met de vazal als hij toch geen beslissingen kan nemen?

Maar Poetin heeft ook iets heel duidelijk gezegd, dat nu steeds vaker in Moskou gehoord wordt: Als het Westen niet wil praten, dan doet het dan maar niet. Het Westen wil, zoals veel Westerse politici openlijk zeggen, dat er op het slagveld een beslissing wordt genomen en niet aan de onderhandelingstafel? Rusland wil dat niet, maar als het Westen erop staat, het zij zo, dan kunnen zij het krijgen.

Hoe langer het conflict duurt, hoe meer de eisen van Rusland zullen toenemen. Als Rusland aanvankelijk alleen wilde dat de uitdrukkelijk anti-Russische regering in Kiev vervangen zou worden door een neutrale regering, dan is de situatie nu al anders. Aangezien Kiev eind maart alle onderhandelingen heeft afgebroken, zullen grote delen van Oost- en Zuid-Oekraïne aan Rusland toevallen. Aangezien Kiev niet wil praten, is men daar reeds begonnen Russische paspoorten af te geven, en referenda over de toetreding van de gebieden tot de Russische staat zijn slechts een kwestie van tijd. Over deze verandering in Russische doelstellingen en de redenen daarvoor heb ik reeds bericht.

De verklaring van Poetin dat “hoe verder het gaat, hoe moeilijker het voor hen zal zijn om met ons tot een overeenkomst te komen” moet niet zozeer gezien worden als een waarschuwing aan Kiev, maar als een waarschuwing aan het Westen zelf, vooral aan de EU, om te beseffen. Als de EU – al was het maar uit zelfbehoud – op een gegeven ogenblik met Rusland zou willen praten over een versoepeling van de (voor de EU zelf) suïcidale sancties, dan zullen de tegeneisen van Rusland waarschijnlijk toenemen met elke dag dat de EU op de huidige koers blijft.

De mening van het volk van Rusland

Ik had zojuist een ontmoeting met enkele vertegenwoordigers van de Russische media in Moskou en een van hen vertelde mij in een privé-gesprek het volgende: “Het verschil tussen het Westen en ons is dat het Westen gewoon niet wil verliezen, maar wij zijn bereid om zo nodig te sterven voor ons land.”

Deze formulering beschrijft heel goed de stemming die ik momenteel in Rusland ervaar. De meeste Russen zien zichzelf op zijn minst in gevecht – zo niet in oorlog – met het Westen. Voor de overgrote meerderheid van de Russen zijn de “waarden” waar het Westen voor zegt te staan, nep. Van wat voor persvrijheid en vrijheid van meningsuiting kan men in het Westen spreken, wanneer de censuur daar voortdurend wordt aangescherpt? Over welke mensenrechten bazelt het Westen terwijl het tegelijkertijd Guantanamo runt ? De lijst van voorbeelden van de overduidelijke dubbele moraal van het Westen is ongelooflijk lang geworden.

En zelfs de pro-Westerse jongeren in Rusland, die iets meer dan een jaar geleden nog voor Navalny op straat stonden, steunen nu in zeer grote meerderheid de beslissingen van hun regering. De jongeren waren inderdaad tegen de Russische regering, maar niet tegen Rusland zelf. Nu Facebook uitdrukkelijk oproepen tot geweld tegen Russen toestaat, nu het Westen een regime in Oekraïne steunt waarvan de vertegenwoordigers openlijk oproepen tot de moord op Russen – ook vrouwen en kinderen – enzovoort, heeft het Westen zijn masker laten vallen en heeft het alle geloofwaardigheid verloren bij de meeste van zijn vroegere aanhangers onder de jongeren in Rusland.

De meeste vroegere tegenstanders van Poetin in Rusland zien nu in dat Poetin gelijk had met zijn mantra-achtige verklaringen dat het Westen niet tegen Poetin is, maar tegen een welvarend, sterk en zelfverzekerd Rusland als zodanig. En in één ding waren de tegenstanders van Poetin rond Navalny en andere radicalen het altijd eens met de aanhangers van Poetin: Zij wilden allen een sterk, welvarend en zelfverzekerd Rusland. Zij kibbelden over de weg naar dat doel, niet over het doel zelf.

Nu het Westen openlijk laat zien dat dit precies is wat het niet wil en ertegen strijdt, steunen veel van de mensen die een jaar geleden nog om de afzetting van Poetin riepen, hem plotseling.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/poetin-over-het-westen-zij-hebben-al-verloren/


Bouw je gezondheid op met bietensap

 Donderdag 9 februari 2023 door: Olivia Cook

Tags : antioxidantenbietensapbietenbloed rapenhersengezondheidvoedsel geneestvoedsel is medicijnVersfunctioneel etengoed etengoede gezondheidgenezend voedselhart gezondheidlever gezondheidspiergezondheidnatuurlijke genezingennatuurlijke geneeskundevoedingsstoffenorganische stoffenfytonutriëntensuperfoodveggie

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

4.300WEERGAVEN


(Naturalnews) Bieten (Beta vulgaris), ook bekend als bloedbocht, zijn een van 's werelds gezondste groenten - die een reeks ongelooflijke gezondheidsvoordelen bieden dankzij hun combinatie van vitamines, mineralen en antioxidanten.

Hier zijn enkele van de door de wetenschap gesteunde voordelen van bietensap die een optimale gezondheid bevorderen. (Gerelateerd: Drink bietensap en geniet van deze gezondheidsvoordelen).

Voorkomt een tekort aan voedingsstoffen

Medisch nieuws vandaag meldde dat een portie van 100 milliliter biologische bieten of bietensap (equivalent aan een klein glas) calorieën bevat, geen vet, eiwitten, koolhydraten, suiker en vezels. Bietensap bevat ook antioxidanten die oxidatieve stress verminderen Regelmatig dit groentesap drinken kan tekortkomingen in deze voedingsstoffen helpen voorkomen.

Bietwortels zijn een rijke bron van essentiële vitamines en mineralen, inclusief:

  • Foliumzuur - belangrijk voor DNA en celkgezondheid
  • Vitamine A - essentieel voor groei en ontwikkeling en essentieel voor celherkenning, immuunfunctie, reproductie en visie
  • Vitamine B6 (pyridoxine) - ondersteunt metabolisme en de productie van rode bloedcellen
  • Vitamine C - een antioxidant zoals foliumzuur dat helpt schade door vrije radicalen van binnenuit te voorkomen en waarvan bekend is dat het een gezonde huid ondersteunt
  • Calcium - essentieel voor botgroei en kracht
  • Koper - speelt een rol bij het maken van collageen, het in stand houden van botten en bloedvaten en het ondersteunen van de immuunfunctie
  • IJzer - laat rode bloedcellen zuurstof vervoeren
  • Magnesium - ondersteunt de gezondheid van hart, immuunsysteem, spieren en zenuwen
  • Mangaan - draagt bij aan de regulering van het metabolisme en de bloedsuikerspiegel
  • Fosfor - essentieel voor botten, tanden en celreparatie
  • Zink - bevordert wondgenezing, ondersteunt het immuunsysteem en stimuleert normale groei

Bietwortels bevatten ook andere nuttige verbindingen, waaronder:

  • Fytochemicaliën - planten hun kleur en smaak geven en ook het immuunsysteem stimuleren, ontstekingen minimaliseren en oxidatieve stress verminderen
  • Betalains - pigmenten die verantwoordelijk zijn voor de dieprode kleur van bieten en waarvan is vastgesteld dat ze antioxiderende, ontstekingsremmende en antitoxische eigenschappen hebben
  • Nitraten - een groep organische verbindingen die de productie van stikstofmonoxide, die een rol speelt bij het reguleren van de bloeddruk, het ondersteunen van cardiovasculaire gezondheid, het produceren van mitochondriën, het transporteren van calcium, het verminderen van oxidatieve stress en het herstellen van skeletspieren.

Ondersteunt de immuungezondheid

Bietensap zit boordevol vitamines en mineralen, met name vitamine C en zink, die geweldig zijn om je immuunsysteem te versterken - vooral tijdens periodes van hoge stress.

Stress can wreak havoc on your immune system and het vermogen van uw lichaam om stikstofmonoxide te produceren verminderen, wat leidt tot een verhoogde gevoeligheid voor virale luchtweginfecties, verergering van symptomen en meer ziektedagen.

Supports cardiovascular health

A study funded by the British Heart Foundation en gepresenteerd op de British Cardiovascular Society-conferentie in Manchester gaf aan dat een normaal glas bietensap dat kan verminderen tekenen van ontsteking in bloedvaten waarvan bekend is dat ze toenemen bij mensen met coronaire hartziekte.

A study published in the journal Experimentele biologie en geneeskunde gaf aan dat inname van hoog voedingsnitraat in de vorm van bietensap aantoonde antihypertensiva bij mensen zoals vertoond door verhoogde niveaus van cyclisch guanosinemonofosfaat, dat beschermt tegen myocardischemie-reperfusieletsel - een ontstekingsreactie die verdere schade veroorzaakt aan levensvatbaar weefsel rond het infarct (een gebied van necrose in een weefsel of orgaan).

Supports muscle health

A randomized, crossover study conducted by researchers from the Universiteit van Exeter in het Vereigd Koninkrijk, hebben zeelieden onderzoekers van de Universiteit van Queensland, Australië en de Amerikase Nationale Gezondheidsinstituten hebben een gemiddeelde van het consumeren van de kwaliteit die quadriceps-sparieren kunnen productren, kan vergroten.

Study authors reported that during exercise, participants experienced about a zeven procent toename van spierkoppel of kracht, vergeleken met degenen die de placebo consumeerden. De resultaten van de studie verschenen in het tijdschrift Acta Physiologica.

Supports healthy cognitive functions

A study published in the Journal of Gerontology gaf aan dat drinken bietensap gecombineerd met lichaamsbeweging veroorzaakte hersenactiviteit bij oudere volwassenen die lijkt op die van jongere volwassenen. Studieauteurs onder leiding van Dr. Daniel Kim-Shapiro legde uit dat het supplement voor bietensap net als lichaamsbeweging werkt, waardoor de bloedstroom naar de hersenen toeneemt, waardoor de oudere hersenen in wezen jonger worden.

Supports healthy liver functions

Bietensap bevat antioxidanten, vitamine A, vitamine B6 en ijzer, die de lever helpen beschermen tegen ontsteking en oxidatieve stress en tegelijkertijd het vermogen vergroten om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Bovendien helpt de antioxiderende activiteit van betaïne (ook wel watervrij betaïne of trimethylglycine genoemd) vetafzettingen in de lever te voorkomen. De antitoxische niveaus voorkomen dat giftige inhoud zich ophoopt.

A research article published in the journal Huidig onderzoek in voeding en voedingswetenschappen meldde dat de suppletie van rode bietpoeder bij patiënten met een niet-alcoholische leververvetting gedurende 12 weken a hepatoprotectief effect De resultaten toonden verbeterde klinische symptomen, een significante vermindering van leverenzymen en lipidenprofielen, evenals een significante vermindering van de leveromvang in vergelijking met controles.

Snack your way to optimal health with dehydrated and freeze-dried beet chips, marinated beets, organic beet juices or concentrated organic freeze-dried beet juice powder. Beetroots can lose some of their nutritional value when they are cooked.

Visit Superfood.nieuws voor meer verhalen over superfoods zoals bietensap.

Watch the following video to learn about negen goede redenen om bietensap te drinken.

    Video Link: https://www.brighteon.com/430eac2a-a28f-427e-b65d-aba522ddd099

This video is from the Natuurlijk nieuwskanaal aan Brighteon.com.

More related stories:

Older adults enjoy the heart-healthy benefits of beetroot juice more than younger adults, study says.

Beetroot juice found to decrease blood pressure and could be a great alternative treatment for people with cardiovascular disease.

New study finds beetroot juice promotes brain health in older adults.

Sources include:

MedicalNewsToday.com

MDPI.com

NaturalGrocers.com

BHF.org.uk

Journals.SagePub.com

Wiley.com

Academic.OUP.com

FoodAndNutritionJournal.org

Brighteon.com


https://www.naturalnews.com/2023-02-09-build-up-your-health-with-beet-juice.html

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...