woensdag 24 januari 2024

Hoe te ontsnappen aan het Big Tech Social Credit System?


26 dec 2023   6 minuten om te lezen

12 cruciale stappen die je nu moet nemen om je identiteit, bezittingen en soevereiniteit te beschermen tegen Big Tech elites.

Voor degenen die niet bekend zijn met het onderwerp: de communistische regering van China heeft een "puntensysteem" geïmplementeerd om de "betrouwbaarheid" van personen en bedrijven in China te meten.

Chinese burgers worden in realtime gevolgd en in de gaten gehouden, met mogelijk ernstige gevolgen. De score die je behaalt is gekoppeld aan de maatschappelijke diensten waartoe je toegang hebt zoals werkgelegenheid, de mogelijkheid om transportsystemen te gebruiken en toegang tot overheidsdiensten.

 

We denken wellicht dat zoiets Orwelliaans niet kan gebeuren in de Verenigde Staten met zijn levendige geschiedenis van democratie en open vrijheden. Weet echter dat dit systeem, zoals besproken in dit artikel, ook hier al actief is. Het is in stilte geïmplementeerd door het bedrijfsleven. Grote technologiebedrijven zijn al lang bereid om de voorwaarden van service overeenkomsten te misbruiken voor hun eigen voordeel. Deze praktijk heeft nu een nieuw hoogtepunt bereikt na de COVID-19 pandemie.

 Het bedrijfsleven heeft een cultuur van "woke of wokeness" omarmd. Ze zijn maar al te bereid om krachtige praktijken zoals censuur, zwarte lijsten en het annuleren van accounts te gebruiken om hun klanten ervan te "weerhouden" zich te misdragen.

 Maar wat nog verontrustender is, is de geheime dwang die de overheid uitoefent op het bedrijfsleven (zoals de heimelijke samenwerking van de regering Biden met Facebook om kritiek op de COVID-pandemie te censureren).

 We moeten onze afhankelijkheid van Big Tech en andere "woke" bedrijven verminderen. Onthoud dat je alleen gecontroleerd kunt worden in de mate dat je leven afhankelijk is van hun diensten.

 12 cruciale stappen om je identiteit, bezittingen & soevereiniteit te beschermen 

Dit is wat je nu moet doen om jezelf te beschermen:

 

1.     Gebruik e-maildiensten die uw privacy beschermen. Gebruik e-maildiensten zoals Protonmail of Vivaldi die privacy benadrukken. Gmail van Google is niet "gratis". In ruil daarvoor bezorg je hen gegevens die worden gebruikt om een marketingprofiel van jou op te bouwen en dat wordt ingevoerd in hun AI-systemen. Ik had eerder Tutanota aanbevolen, maar er doen geruchten de ronde dat de medewerkers e-mails van gebruikers lezen, dus beter eerst afwachten voordat je het goedkeurt.


2.     Stop met het gebruik van Google of Bing voor zoekopdrachten op het web en gebruik een van de volgende alternatieven: Brave Search, Metager, Ghostery, Qwant, Mojeek, DuckDuckGo of StartPage. Het zou een artikel op zich zijn om deze met elkaar te vergelijken en je zou de nodige tijd moeten nemen om de onderlinge verschillen te onderzoeken. DuckDuckGo is waarschijnlijk het meest mainstream van de bovenstaande lijst. De laatste tijd hebben ze echter nauwere banden met Microsoft ontwikkeld en gebruiken ze meer zoekresultaten van Bing, dat meer censuur toepast. Ik zeg niet dat je het niet meer moet gebruiken, maar wees je er wel van bewust en wees voorzichtig.


3.     Stop met internetten via Google Chrome of Microsoft Edge. Google noch Microsoft geven om jouw privacy. Neem in plaats daarvan de tijd om een veiliger alternatief te installeren en te gebruiken, zoals Opera, Waterfox, Brave, Epic of de grootvader van de browserprivacy, Tor Browser. Merk op dat Brave is gebouwd op de open-source versie van de Chrome browser genaamd Chromium. Enige voorzichtigheid is geboden omdat het nog steeds mogelijk is dat Google "achterdeurtjes" plaatst die onbedoeld in Brave kunnen worden opgenomen.


4.     Geef de voorkeur aan Rumble, Odysee of Bitchute om video's te bekijken en installeer Adblocker als je op YouTube kijkt. Dit zijn alternatieve videosites voor Youtube. Ze moeten echter nog de breedte en kwaliteit van de inhoud van Youtube evenaren. Gebruik op zijn minst de Brave browser en installeer de Adblocker extensie om die vervelende advertenties te blokkeren. Merk op dat Google stappen onderneemt om Adblocker aan te pakken, dus dit kan wel of niet werken in de toekomst.


5.     Dump alle cloud-opslagoplossingen zonder zero-knowledge encryptie. Sorry Google Drive, Microsoft cloud-opslag, Amazon Drive en Apple iCloud, maar jullie garanderen geen privacy. Met deze diensten kan Big Tech nog steeds je inhoud bekijken en controleren. Kies in plaats daarvan voor een service met zero-knowledge encryptie waarbij het bedrijf niet naar je inhoud kan kijken. Er zijn talloze aanbieders die in dit artikel worden genoemd, maar enkele voorbeelden zijn Sync, Icedrive en Tresorit.


6.     Dump niet veilige diensten voor het delen van foto's en kies voor een dienst met ingebouwde privacy. Als je Google Foto's, Instagram, Facebook, Flickr en andere mainstream diensten voor het delen van foto's gebruikt, word je blootgesteld aan Big Tech die je foto's gijzelt. Gebruik in plaats daarvan een service voor het delen van foto's die de nadruk legt op privacy, zoals Smugmug ofCryptee.


7.     Kies voor een veilige videoconferentie die je privacy waarborgt. Velen van ons die gewend zijn geraakt aan het gebruik van Zoom voor videoconferenties waren teleurgesteld door de recente aankondiging dat Zoom nu je gegevens gaat doorgeven aan AI. Gebruik in plaats daarvan privacy-georiënteerde videoconferenties zoals Jitsi en Whereby.


8.     Stop met het gebruik van je Google en Facebook ID's om je aan te melden bij andere websites.  Hoe meer we vertrouwen op gecentraliseerde webidentificatie om ons aan te melden bij websites, hoe afhankelijker we worden. U wilt niet worden uitgesloten van essentiële websites als Google besluit om uw account op te heffen. Maak in plaats daarvan individuele accounts aan voor alle websites.


9.     Stop met het gebruik van Amazon en bestel rechtstreeks bij leveranciers of koop lokaal. Velen van ons zijn voor onze goederen afhankelijk geworden van winkelen op Amazon en dit maakt ons afhankelijk van een centrale leverancier. Bestel in plaats daarvan rechtstreeks bij de websites van de aanbieders, zoals Walmart.com, Target.com of BarnesandNoble.com (voor mensen in de VS), of beter nog, richt je op het ondersteunen van fysieke winkelbedrijven.


10.  Probeer zoveel mogelijk contant geld te gebruiken. Creditcardmaatschappijen houden ons uitgavengedrag bij en gebruiken die gegevens voor hun AI-systemen of om je informatie te verkopen aan marketingbedrijven van derden. Contant geld is koning omdat het niet kan worden gevolgd. Probeer het zoveel mogelijk te gebruiken om fysieke bedrijven te steunen.


11.  Bewaar lokale kopieën van al je gegevens op meerdere externe harde schijven. Bewaar alle kopieën van je gegevens en foto's op lokale externe harde schijven. Het is gemakkelijk om terabyte-grote opslagruimte van Seagate te kopen en een back-up te maken van al je gegevens. Het is essentieel dat je meerdere kopieën bewaart voor redundantie (veiligheid door meerdere copiën).


12.  Denk aan decentralisatie en redundantie voor al je gebruik. Het Navy Seal gezegde "Eén is geen, twee is één" is hier van toepassing. Als je maar één exemplaar van iets hebt (bijvoorbeeld e-mail, foto-opslag, videoconferentie oplossing, lokale externe opslag, enz.) ben je niet beveiligd als er iets echt misgaat. Je hebt van alles meerdere kopieën nodig. Zo heb ik graag minstens drie kopieën van alle belangrijke gegevens.

 

Misschien vind je het bovenstaande beangstigend. Je denkt misschien: "Waar moet ik beginnen?" Ik zou je adviseren om klein te beginnen. Kies iets uit de bovenstaande lijst en verdiep je erin. Je kunt de tool installeren of lezen over hoe de tool je privacy beter beschermt dan het "mainstream" equivalent. Schakel vervolgens langzaam over op het nieuwe hulpmiddel.

Door bovenstaande oplossingen te implementeren kun je je afhankelijkheid van Big Tech drastisch verminderen en jezelf beschermen tegen hun pogingen om jou in hun greep te krijgen terwijl ze hun sociale kredietsysteem uitrollen. Door nu de tijd te nemen en te leren hoe deze systemen werken, kun je je mate van vrijheid vergroten en je identiteit, bezittingen en veiligheid beschermen.

Denk aan de modus operandi van de Big Tech bedrijven. Hun doel is om afhankelijkheid te creëren zodat het hulpmiddel dat ze aanbieden zo'n vast onderdeel van je leven wordt dat je bereid bent om je privacy en uiteindelijk je vrijheid ervoor op te geven. Ze verdienen rechtstreeks aan jouw gebruik van hun systemen.

Omdat we Big Tech bedrijven niet kunnen vertrouwen is het aan ons om onszelf om deze technologie te bestuderen en zo te leren hoe we deze tools moeten gebruiken. Het is niet moeilijk! Het kost alleen een beetje tijd en moeite, maar dan ben je wel beschermd. Decentralisatie en redundantie zijn de belangrijkste elementen waar je rekening moet mee houden.

Wij hebben altijd de macht gehad om onszelf los te koppelen en daarmee deze Big Tech bedrijven de aandacht en inkomsten te ontzeggen die hun levensader zijn. Door collectief actie te ondernemen sturen we een krachtige boodschap naar Big Tech dat hun machinaties in ons leven niet langer getolereerd worden.

Macht en vrijheid keren dan terug naar het individu, waar beide duidelijk  zouden moeten blijven.

Dit artikel is geschreven door Ryan Rivera en opnieuw gepubliceerd op DoorToFreedom.org met toestemming van de auteur. Tegenwind nam het hiervan over en vermoed hierbij de originele bron.

 

Bron: https://www.tegenwind.tv/post/hoe-te-ontsnappen-aan-het-big-tech-social-credit-system

Yuval Harari (WEF) doet huiveren: ‘Zo ziet een psychopathische stoornis eruit’


De meeste rechtssystemen zijn gebaseerd op het geloof in mensenrechten, zei globalist Yuval Noah Harari eerder tijdens een TEDx-lezing.

Mensenrechten zijn een verzinsel, net als de hemel en God, stelde Harari onomwonden. Je vindt mensenrechten niet terug in de werkelijkheid. Homo sapiens hebben geen rechten, net als kwallen, spechten en struisvogels. Als je een mens opensnijdt, tref je bloed en organen aan, maar geen rechten.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Duistere, zielloze mensen

Hetzelfde geldt voor landen. Dat zijn ook verzinsels, net als mensenrechten, God en de hemel, beweerde Harari. “Je kunt een berg zien, aanraken en zelfs ruiken, maar Israël en de Verenigde Staten zijn verzinsels. Je kunt de VS niet zien, aanraken of ruiken.”

Het fragment van de lezing doet velen huiveren. “Zijn ideeën zijn zo extreem. Dit is waarom ik soms zeg dat degenen die in verband worden gebracht met de globalistische beweging duistere, zielloze mensen zijn,” zegt oud-generaal Mike Flynn over de adviseur van Klaus Schwab en het World Economic Forum.

Psychopathische stoornis

Spreker en auteur David Icke voegt toe: “Zo ziet een psychopathische stoornis eruit.”

“Harari zegt dat God, mensenrechten, landen en landsgrenzen niet echt zijn,” zegt Alex Jones op X.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Complotdenkers krijgen gelijk over klimaatlockdowns


Opnieuw is een ‘voorspelling’ van de complotdenkers uitgekomen. Het is de zoveelste.

Twee weken geleden stelde de gouverneur van New York, Kathy Hochul, een reisverbod in voor een county. Dat lees je goed. Het was geen richtlijn, maar een verbod. New Yorkers die in Erie County wonen, mochten nergens naartoe. Hoe noem je dat? Een ‘lockdown’, schrijft advocaat Bobbie Anne Flower Cox.

Waarom stelde dictator Hochul een lockdown in voor bijna een miljoen New Yorkers? Omdat het zou gaan sneeuwen! Voor mensen die niet bekend zijn met de regio: in het westen van New York sneeuwt het vaak. En toch vond de gouverneur het nodig om mensen op te sluiten.

Ook zonder sneeuw binnenblijven

En ook al zou het niet gaan sneeuwen, dan nog mochten mensen hun huis niet uit. Kameraad Kathy deed de volgende aankondiging op X:

gen

Ze plaatste meerdere berichten over de sneeuw en het reisverbod. De reacties waren niet mals.

Normaal gesproken wordt een reisverbod in het geval van een (sneeuw)storm ingesteld door de lokale overheid, nadat eerst de noodtoestand is afgekondigd. In dit geval kondigde de gouverneur een klimaatlockdown aan zonder eerst de noodtoestand af te kondigen.

Essentiële beroepen

In december, een maand voordat het reisverbod van kracht werd, zette de Democratische County Executive van Erie County, Mark Poloncarz, een internetportaal op waar inwoners konden zien of ze ‘essentiële beroepen’ uitoefenen die zijn vrijgesteld. Klinkt herkenbaar?

Dit doet denken aan de coronalockdown die oud-gouverneur van New York Cuomo verordonneerde (‘twee weken om de curve af te vlakken’) en alle ‘essentiële beroepen’ die werden vrijgesteld. Die lockdown duurde overigens niet twee weken, maar maanden.

[Zero Hedge via The Brownstone Institute]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Zijn er mensen echt ziek geworden door de PCR test?

 dinsdag, 23 januari 2024 18:14   Hits: 4572

  ziek door PCR test We kunnen ons misschien de tijd nog herinneren dat ze met veel gedram mensen een lange wattenstaaf in de neus wilden duwen.

Toen werd er al voor de gevaren gewaarschuwd van die beruchte PCR test, maar zijn er later mensen ook echt ziek geworden hierdoor?


We hebben heel wat meegemaakt tijdens de beruchte nep coronapandemie.

Voordat de ‘coronavaccins’ in beeld kwamen om formeel mensen 'te beschermen' was men volgens het officiële verhaal veelal aangewezen op testen om zo te bepalen of je besmet was met een virus waarvan het bestaan nog nooit wetenschappelijk is aangetoond. De test die daarvoor werd gebruikt was de PCR test.

Probleem met die testen is dat je altijd het resultaat kan krijgen wat je wil, zoals in de volgende video uitgelegd door Kary Mulis, de uitvinder van de PCR test.



Daarnaast zijn veel mensen ervan overtuigd dat die testen zelf ook gevaarlijk zijn.

Daarom hier het verhaal van een lezer:

Beste Niburu team,

Al vele jaren lees ik met plezier jullie artikels. Ik wil het even hebben over het begin van de corona pandemie. Ik heb er geen seconde in geloofd, de pandemie was nog maar een maand bezig en ik had al flyers gemaakt met de tekst: ‘corona is fake, word wakker’.

Het spreekt voor zich dat ik nooit maar dan ook nooit die gifspuit ging nemen.

Begin 2021 moest ik naar het ziekenhuis voor een knieprothese en ik was verplicht om een corona test te ondergaan. Ik kom binnen in het testlokaal en daar zitten twee vrouwen in een soort ruimtepak alsof ebola is uitgebroken. We gaan even testen zegt de vrouw en duwt die stok twee maal diep in mijn neus zodat de tranen in mijn ogen sprongen.

Ik heb twee weken last gehad aan mijn neus , enfin de operatie is goed verlopen, maar in september 2023 kreeg ik de diagnose acute leukemie en ik ben er bijna zeker van dat dit komt door die test.

Als ze durven rommelen met de vaccins dan doen ze dat ook met de testen zijn er nog mensen die hetzelfde denken meegemaakt te hebben ?

Tot zover de lezer.

Mochten er mensen zijn die ook denken ziek geworden te zijn als gevolg van de beruchte PCR test, dan horen we dat graag.

Dat er wel degelijk gevaren bestaan met betrekking tot de PCR test wordt duidelijk uit dit eerdere artikel. De mogelijke werkelijke reden van diezelfde PCR wordt beschreven in dit artikel.

We waren twee jaar te vroeg met onze conclusies

 woensdag, 24 januari 2024 11:28  Hits: 3229


Nu opeens blijkt dat heel veel mensen die zich hebben laten ‘vaccineren’ last hebben van long-covid.

Volgens Lareb is het duidelijk dat er heel veel ‘long-covid’ klachten zijn na een ‘coronavaccinatie’.


Jarenlang hebben ze de bevolking in de maling weten te nemen door te doen alsof er een ziekte bestaat die long-covid heet.

Nu eindelijk komen er de eerste berichten dat die long-covid klachten komen van mensen die vol vertrouwen hun mouw hebben opgestroopt.

Mensen die een prik haalden voor een ander of omdat ze op vakantie wilden of uit eten in een restaurant.




In het bewuste artikel staat onder ander verder het volgende:

Een combinatie van langdurige klachten, ontstaan na een coronavaccinatie: wereldwijd melden zich mensen bij artsen en wetenschappers die daar last van hebben. Soms zijn de klachten binnen één of enkele dagen na de prik ontstaan, soms na langere tijd. Of de vaccinatie de klachten veroorzaakt, is niet duidelijk; in de internationale wetenschap verschenen tot nu toe alleen een aantal beschrijvingen van patiënten en een studie die de klachten signaleert en oproept tot meer onderzoek. Dat is lastig: het betreffen zeer diverse klachten gemeld door een heel klein deel van de gevaccineerden. Deze mensen voelen zich onbegrepen, ze worden snel weggezet als antivaxxer en kunnen nergens terecht voor zorg.

Natuurlijk wordt er vakkundig om de hete brei gedraaid, maar het is voor iedereen duidelijk dat de long-covid klachten worden veroorzaakt door het ‘vaccin’ en niet het gevolg zijn van een infectie.

Nu, langzaam, stukje bij beetje komt naar buiten hoe groot de vaccinatieschade wel niet is.

Long-covid is slechts één van de bijwerkingen.

Iets dat je op deze site zo’n kleine twee jaar geleden al kon lezen:

We hebben in een eerder al geschreven dat de belangrijkste symptomen van long covid lijken op die van vaccinatieschade.

De drie belangrijkste symptomen zijn vermoeidheid, kortademigheid en pijn op de borst.

Om dat verder te onderstrepen dat longcovid niets anders is dan vaccinatieschade is er enkele dagen geleden een nieuw wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd waarin wordt aangetoond dat long covid als ziekte niet bestaat.




Wat het dan ook is dat long covid veroorzaakt, het heeft totaal niets te maken met een infectie zoals uit het onderzoek blijkt.

Daar wordt nu gesuggereerd dat het dan wel met psychische zaken te maken zal hebben omdat de onderzoekers ook wel weten dat als ze vaccinatieschade zouden noemen ze niet echt nog veel langer onderzoeken zouden doen.

Zo ver zijn we ondertussen afgezakt in ons nieuwe normaal. Iedere keer opnieuw staart het ons in het gezicht.

En iedere keer wordt het woord ‘vaccinatie’ gemeden in de mainstream media, behalve als ze weer een deel van het volk willen overhalen om ook Russische roulette te spelen.

Tot zover het eerdere artikel.

Hetgeen maar weer eens aantoont dat je de dure abonnementen van de ‘kwaliteitsmedia’ aan de kant kunt kieperen, want met een gratis abonnement bij ons ben je jaren eerder op de hoogte van de werkelijke stand van zaken.

 

 

https://niburu.co/gezondheid/19371-we-waren-twee-jaar-te-vroeg-met-onze-conclusies

Albert Bourla, CEO van Pfizer, weet iets wat wij niet weten

januari 24, 2024  22

    The White House / Wikimedia (Public Domain)

Pfizer heeft onlangs Seagen overgenomen voor het ongelofelijke bedrag van 43 miljard dollar. Dit is een enorme deal, zegt de Canadese arts William Makis in de podcast “Hearts of Oak”. Je zou het zelfs een game changer kunnen noemen.

Makis onderzocht Seagen en ontdekte dat het bedrijf medicijnen tegen kanker ontwikkelt waarmee het ongeveer twee miljard dollar per jaar verdient.

Pfizer investeert dus 43 miljard dollar om een bedrijf te kopen dat 2 miljard dollar per jaar verdient.

De arts bekeek ook interviews met Bourla waarin hij sprak over de overname en kanker in het algemeen. “Het zijn angstaanjagende interviews,” zegt Makis. “De nekharen gaan ervan overeind staan.”

Pfizer zet vol in op medicijnen tegen kanker, ook al weten we dat het bedrijf meer dan 100 mRNA-vaccins in de pijplijn heeft. Een mRNA-vaccin tegen griep, RSV, CMV, kanker, enz.

Bourla zei dat hij de productie van Seagen zou opvoeren tot een niveau “dat de wereld nog nooit heeft gezien”. “Waarom zou hij dat doen?” vroeg de dokter. “Het is alsof hij een derde wereldoorlog verwacht waarbij iedereen kanker krijgt na een nucleaire aanval en daar dan van profiteert.”

“Wat weet hij dat wij niet weten?” vervolgde Makis.

De Pfizer-baas zei ook dat hij verwachtte dat de behandelingen zijn bedrijf tussen 2025 en 2030 veel geld zouden opleveren. “Hij verwacht een tsunami van kankergevallen tussen 2025 en 2030,” zei Makis.

Via Uncutnews.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/albert-bourla-ceo-van-pfizer-weet-iets-wat-wij-niet-weten/

WEF-panellid schept op over het plan van de globalisten om bij te houden wat u koopt, eet en waar/hoe u reist

 maart 1, 2023   23 

Tijdens de recente Global Economic Meeting pochte de Canadese Alibaba president J. Michael Evans over de ontwikkeling van een volgsysteem voor de globalisten.

 

Evans, die ook een technologie-executive is, schepte op dat de individuele koolstofvoetafdruk-tracker zou kunnen bijhouden waar u winkelt, wat u eet en waar en hoe u reist.

De regering en Big Tech zijn hier misschien al mee bezig.

Dr. Simon Goddek merkt echter op dat die individuele koolstofvoetafdruk-tracker waarschijnlijk niet van toepassing zal zijn op zakenvliegtuigen, jachten of de uitstoot van huizen van meer dan 1.500 vierkante meter.

Hij waarschuwt dat deze groeiende obsessie met het “volgen van mensen” zorgwekkend is en moet stoppen!

Via Newspunch.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/wef-panellid-schept-op-over-het-plan-van-de-globalisten-om-bij-te-houden-wat-u-koopt-eet-en-waar-hoe-u-reist/

Het is een bloedbad voor de mainstream media

 januari 24, 2024    15

    Pexels / Pixabay

Moet iemand van ons verbaasd zijn dat de nieuwsindustrie getroffen wordt door een enorme ontslaggolf? Onderzoek na onderzoek heeft aangetoond dat het Amerikaanse volk het vertrouwen in de mainstream media heeft verloren en miljoenen van ons hebben besloten zich tot andere bronnen te wenden voor nieuws en informatie. De grote nieuwszenders verliezen al jaren kijkers en lezers en nu verliezen veel van de grootste namen in de nieuwsindustrie duizelingwekkende hoeveelheden geld. Het was slechts een kwestie van tijd voordat er op grote schaal ontslagen zouden vallen, en nu is het zover, schrijft Michael Snyder.

Natuurlijk zijn het niet alleen de mainstream media die werknemers ontslaan. Volgens Challenger, Gray & Christmas was het aantal ontslagen in de Verenigde Staten in 2023 98 procent hoger dan in 2022…

Het tempo waarin Amerikaanse werkgevers banen schrappen is in 2023 versneld, met een stijging van het aantal ontslagen van 98% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dat blijkt uit een nieuw rapport van Challenger, Gray & Christmas, waaruit blijkt dat bedrijven vorig jaar 721.677 ontslagen planden, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 363.832 ontslagen in 2022.

Het probleem kan in 2024 nog groter worden als de arbeidsmarkt verder verzwakt door de hoge rente en hardnekkige inflatie.

Maar het is waar dat de nieuwsindustrie bijzonder hard wordt getroffen. Time Magazine heeft bijvoorbeeld net aangekondigd dat het werknemers gaat ontslaan “op verschillende afdelingen, waaronder redactie, techniek, verkoop en TIME Studios“…

Time Magazine heeft dinsdag een onzeker aantal medewerkers ontslagen op verschillende afdelingen, een stap die CEO Jessica Sibley “de noodzakelijke stap die we moeten nemen om ons bedrijf vooruit te helpen en onze financiële positie te verbeteren” noemde.

In een interne memo aan het personeel, verkregen door Max Tani van Semafor, kondigde Sibley de bezuinigingen aan.

“We hebben de moeilijke beslissing genomen om vandaag functies te schrappen op verschillende afdelingen, waaronder redactie, techniek, verkoop en TIME Studios,” schreef Sibley aan het personeel. “We zijn enorm dankbaar voor de bijdragen van deze getalenteerde teamleden tijdens hun dienstverband bij TIME.”

 

Toen ik een kind was, werd Time Magazine zeer gerespecteerd en mijn ouders hadden vaak een exemplaar op de salontafel liggen.

Maar nu is het op sterven na dood, net als de rest van de mainstream media.

Kijk maar naar wat er gebeurt met de grootste krant van Californië. De Los Angeles Times heeft besloten om “iets meer dan 20% van de redactie” te schrappen…

De Los Angeles Times begon dinsdag, geconfronteerd met wat het hogere management deze week omschreef als een “financiële crisis”, met een reeks pijnlijke ontslagen in de nieuwsredactie, een personeelsreductie die een van de zwaarste zal zijn in de 142-jarige geschiedenis van de krant.

Een persoon die bekend is met de zaak vertelde CNN dat de ontslagen gevolgen zullen hebben voor ten minste 115 journalisten, of iets meer dan 20% van de redactie. Ongeveer 94 van deze ontslagen zullen vallen onder de vakbondsmedewerkers, zei vakbondsleider Matt Pearce, wat betekent dat een kwart van de vakbond ontslagen zal worden.

Moeten we verdrietig zijn dat de Los Angeles Times implodeert?

Ik denk het niet.

Elders is Paramount van plan de bijl te zetten in honderden werknemers

Te midden van speculaties over haar toekomst, gaat Paramount Global door met een nieuwe golf van personeelsverminderingen in februari, vertellen bronnen aan Deadline. Ik heb gehoord dat de bezuinigingen gevolgen zullen hebben voor honderden werknemers in het hele bedrijf.

De afgelopen dagen is er gespeculeerd dat Paramount ongeveer 800 werknemers gaat ontslaan. Dit volgde op een bericht van de WSJ in december dat het bedrijf overwoog om begin 2024 meer dan 1000 banen te schrappen om de kosten te drukken.

 

Paramount is het moederbedrijf van CBS en het is dus waarschijnlijk dat de nieuwsdivisie van CBS nog kleiner gaat worden.

Natuurlijk krimpt de nieuwsdivisie bij NBC ook…

NBC News heeft enkele tientallen medewerkers ontslagen, de laatste van tientallen bedrijven die het nieuwe jaar beginnen met slecht nieuws voor hun werknemers, zo bevestigde USA TODAY vrijdag.

Een bron die bekend is met de plannen zei dat de werknemers een opzegtermijn van 60 dagen hebben gekregen en ontslagvergoedingen en outplacement zullen ontvangen.

Ook de sportjournalistiek heeft het moeilijk.

Op dit moment lijkt het erop dat de toekomst van Sports Illustrated zeer twijfelachtig is en veel medewerkers van het tijdschrift zullen nu op zoek gaan naar een nieuwe baan

De toekomst van het iconische tijdschrift Sports Illustrated zag er vrijdag somber uit nadat de uitgever massaontslagen aankondigde.

De Arena Group – die in opspraak was gekomen door berichten dat het legendarische tijdschrift AI-gegenereerde inhoud publiceerde – gaf toe dat het een driemaandelijkse licentiebetaling van $3,75 miljoen aan Authentic Brands Group, die deze week betaald moest worden, niet had voldaan.

Als gevolg hiervan kondigde de beursgenoteerde Arena donderdag aan dat het zijn personeelsbestand van meer dan 100 journalisten “aanzienlijk zou inkrimpen”.

Alle verhalen die ik zojuist met jullie heb gedeeld, zijn in de afgelopen zeven dagen gebeurd.

Het is gek hoe snel dingen nu gaan.

Natuurlijk worden er in veel andere sectoren ook werknemers ontslagen. Eerder vandaag hoorden we dat SolarEdge ongeveer 16 procent van zijn personeel gaat ontslaan

SolarEdge, een bedrijf dat omvormers voor zonnepanelen maakt, zal ongeveer 16% van zijn werknemers ontslaan.

Het bedrijf zei zondag dat ongeveer 900 mensen hun baan zullen verliezen in een herstructureringsplan “dat is ontworpen om de operationele kosten te verlagen en de kostenstructuur af te stemmen op de huidige marktdynamiek”. In een verklaring bij de Securities and Exchange Commission (SEC) noemt het bedrijf de omstandigheden in de sector “uitdagend”.

 

En Vroom Automotive zal “het merendeel van zijn werknemers” ontslaan terwijl het zijn activiteiten in gebruikte voertuigen definitief sluit

In een SEC filing en een aankondiging op zijn website maandagavond, zei Vroom Automotive dat het zijn activiteiten als dealer van gebruikte auto’s heeft stopgezet nadat Ally zijn kredietlijn had opgeschort. Vroom zal geen voertuigen meer verkopen. Het zal zijn inventaris verkopen op de groothandelsmarkt. De meeste werknemers worden ontslagen. Het bedrijf zal alleen zijn platform voor subprime autoleningen United Auto Credit (UACC) en zijn platform voor het aanbieden van tweedehandsvoertuigen CarStory behouden, die beide andere dealers van tweedehandsvoertuigen als klant hebben.

Zie voor veel meer aankondigingen van ontslagen mijn vorige artikel getiteld “Alert! Hier is een lijst met 20 grote bedrijven die net hebben besloten tot massaontslagen“.

Het lijkt erop dat de Amerikaanse economie een kritiek kantelpunt heeft bereikt. De economische vooruitzichten voor 2024 zijn helemaal niet goed en werkgevers haasten zich om hun personeelsbestand in te krimpen in afwachting van wat komen gaat.

Als je op dit moment een goede baan hebt die je waardeert, houd die dan zo goed mogelijk vast.

Want er komen nog veel meer ontslagen aan en je wilt niet zonder stoel zitten als de muziek stopt.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/het-is-een-bloedbad-voor-de-mainstream-media/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...