dinsdag 8 maart 2022

Kijk: Vrouw vertelt live op Franse tv de waarheid over Oekraïne, presentatoren verbijsterd

 


Afgelopen donderdag was ene Victoria, een Oekraïense vrouw die al 25 jaar in Frankrijk woont, te gast in het programma Brunet & Cie op de Franse nieuwszender LCI, om de kijker bij te praten over de situatie in Oekraïne. De presentatoren hadden waarschijnlijk verwacht dat de vrouw een tirade zou afsteken tegen Poetin, maar er gebeurde iets heel anders.

De vrouw zei dat twee miljoen mensen onder erbarmelijke omstandigheden leven in Oekraïne. Ze zei dat de energierekening flink is gestegen en dat veel mensen de helft van hun salaris kwijt zijn aan stookkosten.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Marionettenregering

“Waarom zouden we deze president en zijn marionettenregering moeten verdedigen?” vroeg Victoria. “De economie zakt in elkaar, corruptie is wijdverspreid.” Presentator Eric Brunet vroeg zich verbijsterd af: “Heeft u het over Zelensky?”

“Natuurlijk, wie anders?” zei ze. “Hij is absoluut geen democratisch leider. Hij heeft vier tv-stations gesloten. Er zijn journalisten verdwenen. Mensen zeggen dat Russische journalisten aan de lopende band worden vermoord. Er worden ook Oekraïense journalisten vermoord. De afgelopen jaren zijn er veel journalisten gedood.”

Staatsgreep

Brunet vroeg Victoria of het klopt dat sommige inwoners van Kiev blij zijn dat de Russen het land zijn binnengevallen. “Absoluut,” antwoordde ze, toevoegende dat veel Oekraïners betwijfelen of de verkiezingen eerlijk zijn verlopen.

Brunet zei vervolgens dat er democratische methoden zijn om de overheid te veranderen als je ontevreden bent over de gang van zaken. Daarop zei één van de gasten: “Vergeet niet dat er in februari 2014 een staatsgreep is gepleegd tegen de democratisch gekozen president.”

-----


Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, deed de Duits-Russische freelance journalist Alina Lipp verslag vanuit het centrum van Donetsk in Oost-Oekraïne. Lipp heeft een Russische vader en Duitse moeder. Haar vader verhuisde enkele jaren geleden naar Donetsk. Lipp bericht regelmatig vanuit die regio en haar Telegram-kanaal heeft meer dan 76.000 abonnees.

Op de dag dat de Russische president Poetin de speciale militaire operatie in Oekraïne aankondigde, was het vrij rustig in Donetsk. In het gebied waren explosies te horen, maar dat zijn de bewoners wel gewend, aldus Lipp. Ze zijn volgens haar verheugd na het ingrijpen van Rusland.

Het is eindelijk voorbij

Het land roept Oekraïne al acht jaar lang op om zich aan de Minsk-akkoorden te houden. Oekraïne heeft deze akkoorden geschonden. Het land bombardeert al acht jaar de volksrepublieken in Donbass. Het Oekraïense leger schiet op burgers die daar in kapotgeschoten huizen wonen, licht de journalist toe.

“Er zijn veel mensen gestorven, waaronder ook kinderen. Mensen vieren wat hier nu gebeurt. Ze zien het als een bevrijding. Het is eindelijk voorbij,” zegt Lipp. Ze voegt toe dat de westerse media volledig voorbijgaan aan het feit dat de republieken zich hebben afgescheiden omdat een naziregering in Kiev de president heeft verjaagd en de Russische bevolking terroriseert.

Bevrijdt van deze terreur

Een vrouw zei tegen haar dat Oekraïense soldaten op kinderen en schoolbussen schieten. “Ik heb met eigen ogen veel kapotgeschoten scholen gezien,” zegt ze. “En het Westen steunt dit.”

“Daarom zijn de mensen in Donbass, met name hier in Donetsk, enorm dankbaar dat Rusland eindelijk iets doet en de mensen bevrijdt van deze terreur waar zij al acht jaar onder gebukt gaan,” benadrukt de journalist.

Kernenergie niet schoon, veilig of slim - en het lost de klimaatcrisis niet op

 27/01/22

Nucleair is niet schoon, veilig of slim, maar een zeer complexe technologie die aanzienlijke schade kan aanrichten, zeiden vier EU- en Amerikaanse experts deze week.

Door

Jessica Corbett


Terwijl wereldwijde wetenschappers blijven waarschuwen voor de dringende noodzaak om 
fossiele brandstoffen in de grond te houden pleitte een kwartet van Europese en Amerikaanse experts dinsdag voor een alomvattend argument waarom kernenergie niet een oplossing is voor de klimaatcrisis .

Hoewel de experts in hun gezamenlijke verklaring erkennen dat "het klimaat heet wordt", dringen ze krachtig terug tegen degenen die beweren dat nucleair een "gedeeltelijk antwoord kan zijn op de dreiging van wereldwijde opwarming."

Met vier ondertekenaars — Paul Dorfman, voormalig secretaris van het Comité van de Britse regering dat stralingsrisico's van interne emitters onderzoekt; Greg Jaczko, voormalig voorzitter van de Amerikaanse Nuclear Regulatory Commission; Bernard Laponche, voormalig directeur-generaal van het Franse energiebeheerbureau en Wolfgang Renneberg, voormalig hoofd van de reactorveiligheid, stralingsbescherming, en kernafval bij het Duitse ministerie van Milieu — de verklaring komt als een directe uitdaging voor een nucleaire industrie die zichzelf probeert te factureren als een betrouwbaar onderdeel van de overgang van de wereld naar een duurzamer energiesysteem.

"Als belangrijke experts die aan de frontlinie van de nucleaire kwestie hebben gewerkt", legt hun verklaring uit, "beschouwen wij het als onze collectieve verantwoordelijkheid om commentaar te geven op het belangrijkste probleem: of nucleair een belangrijke rol zou kunnen spelen als strategie tegen klimaatverandering."

"De centrale boodschap, keer op keer herhaald, dat een nieuwe generatie kernenergie schoon, veilig, slim en goedkoop zal zijn, is fictie", aldus Dorfman, Jaczko, Laponche en Renneberg. “De realiteit is nucleair is niet schoon, veilig of slim; maar een zeer complexe technologie die aanzienlijke schade kan aanrichten."

"Nucleair is niet goedkoop, maar extreem kostbaar", voegt de verklaring eraan toe. “Misschien wel het belangrijkste is dat nucleair gewoon geen onderdeel is van een haalbare strategie die klimaatverandering zou kunnen tegengaan. Om een relevante bijdrage te leveren aan de wereldwijde energieopwekking, zouden, afhankelijk van het ontwerp van de reactor, tot meer dan tienduizend nieuwe reactoren nodig zijn."

Gezien de bezorgdheid over de economische levensvatbaarheid, nucleaire ongevallen en gevaarlijk afval, concluderen de voormalige regelgevende leiders dat kernenergie niet alleen "te duur en riskant" is, maar ook "te log en complex" om een haalbare strategie te zijn om de klimaatnoodsituatie te bestrijden.

Progressieve klimaatgroepen en andere critici waarschuwen al lang voor kernenergie dubbing het is een "valse oplossing" zoals technologie voor het afvangen van gas en koolstof, maar beleidsmakers over de hele wereld blijven deze nastreven. Volgens de International Atomic Energy Agency zijn er 439 operationeel kernreactoren wereldwijd en nog eens 52 in aanbouw.

In de Verenigde Staten zijn wetgevers die klimaatactie steunen verdeeld over deze kwestie. Sens. Elizabeth Warren (D-Mass.) en Bernie Sanders (I-Vt.) - die nu voorzitter is van de Senaatsbegrotingscommissie - bepleit voor het geleidelijk afbouwen van Amerikaanse kernenergie.

Een campagnewoordvoerder van Sanders vertelde The Washington Post in 2019 dat de senator 'die zonne-energie gelooft, wind, geothermische energie en energie-efficiëntie zijn bewezen en kosteneffectiever dan nucleair — zelfs zonder fiscale prikkels — en dat de bijproducten van giftig afval van kerncentrales de risico's van het voordeel van de technologie niet waard zijn. Vooral in het licht van de lessen die zijn getrokken uit die van Japan Fukushima meltdown, we moeten ons afvragen waarom de federale regering miljarden investeert in federale subsidies voor de nucleaire industrie."

Ondanks dergelijke risico's zijn nucleaire voorzieningen inbegrepen in de door het Amerikaanse huis goedgekeurde Build Back Better Act, een ingrijpend pakket dat wordt gesteund door president Joe Biden maar dat in de Senaat is vastgelopen vanwege een paar door het bedrijf gesteunde rechtse democraten.

Vorig jaar honderden progressieve groepen aangedrongen topdemocraten die aan het pakket werken om "gas en andere valse klimaatoplossingen" zoals kernenergie af te werpen, en beweren dat "terwijl we de klimaatnoodsituatie willen bestrijden, het cruciaal is dat we investeren in oplossingen die een rechtvaardige energietoekomst ondersteunen."

Oorspronkelijk uitgegeven door Common Dreams.

De opvattingen en meningen in dit artikel zijn die van de auteurs en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van Children's Health Defense.

 

https://childrenshealthdefense.org/defender/nuclear-energy-not-clean-safe-smart/

 

Een demonstrant gebaart tijdens een antinucleaire demonstratie op 1 oktober 2016 in Siouville-Hague, Noordwest-Frankrijk. (Foto: Charly Triballeau / AFP via Getty Images)

Experts zeggen dat kernenergie als klimaatoplossing totale 'fictie' is

'De realiteit is dat nucleair niet schoon, veilig of slim is, maar een zeer complexe technologie die aanzienlijke schade kan aanrichten."

25 January, 2022

Terwijke wetenschappers blijd waar en meest populaire kamer in de buurt van de stad, een nieuw en een nieuw en een nieuw en een nieuw en een nieuw en een nieuw en een nieuw en Amerikaans en Amerikaans en Amerikaans en Amerikaans en Amerika.

'De centrale boodschap, keer op keer herhaald, dat een nieuwe generatie kernenergie schoon, veilig, slim en goedkoop zal zijn, is fictie."

Hoewel de experts in hun gezamenlijke verklaring erkennen dat "het klimaat heet wordt", dringen ze krachtig terug tegen degenen die beweren dat nucleair een "gedeeltelijk antwoord kan zijn op de dreiging van wereldwijde verwarming"."

Met vier ondertekenaars—Paul Dorfman, voormalig secretaris van het Comité van de Britse regering, dat stralingsrisico's van interne emitters onderzoekt; Greg Jaczko, voormalig voorzitter van de Amerikaanse Nuclear Regulatory Commission; Bernard Laponche, voormalig directeur-generaal van het Franse energiebeheerbureau; en Wolfgang Renneberg, voormalig hoofd van de reactorveiligheid, stralingsbescherming, en kernafval bij het Duitse ministerie van Milieu—de verklaring komt als een directe uitdaging voor een nucleaire industrie die zichzelf probeert te factureren als een betrouwbaar onderdeel van de overgang van de wereld naar een duurzamer energiesysteem.

"Als belangrijke experts die aan de frontlinie van de nucleaire kwestie hebben gewerkt", legt hun verklaring uit, "beschouwen we het als onze collectieve verantwoordelijkheid om commentaar te geven op het belangrijkste probleem: of nucleair een belangrijke rol zou kunnen spelen als strategie tegen klimaatverandering."

'De centrale boodschap, keer op keer herhaald, dat een nieuwe generatie kernenergie schoon, veilig, slim en goedkoop zal zijn, is fictie', aldus Dorfman, Jaczko, Laponche en Renneberg. 'De realiteit is dat nucleair niet schoon, veilig of slim is, maar een zeer complexe technologie die aanzienlijke schade kan aanrichten."


https://www.powermag.com/blog/former-nuclear-leaders-say-no-to-new-reactors/

'Nucleair is niet goedkoop, maar extreem kostbaar', voegt de verklaring eraan toe. 'Misschien wel het belangrijkste is dat nucleair gewoon geen deel uitmaakt van een haalbare strategie die klimaatverandering zou kunnen tegengaan. Om een relevante bijdrage te leveren aan de wereldwijde energieopwekking, zouden, afhankelijk van het ontwerp van de reactor, tot meer dan tienduizend nieuwe reactoren nodig zijn."

Gezien de bezorgdheid over de economische levensvatbaarheid, nucleaire ongevallen en gevaarlijk afval, concluderen de voormalige regelgevende leiders dat kernenergie niet alleen "te duur en riskant" is, maar ook "te log en complex" om een haalbare strategie te zijn om de klimaatnoodsituatie te bestrijden.

Progressieve klimaatgroepen en andere critici waarschuwen al lang voor kernenergie dubbing het is een "valse oplossing" zoals technologie voor het afvangen van gas en koolstof, maar beleidsmakers over de hele wereld blijven deze nastreven. Volgens de International Atomic Energy Agency zijn er 439 operationeel kernreactoren wereldwijd en nog eens 52 in aanbouw.


https://www.euractiv.com/section/energy-environment/news/eu-green-finance-advisors-slam-brussels-over-nuclear-fossil-gas/

In de Verenigde Staten zijn wetgevers die klimaatactie steunen verdeeld over deze kwestie. Sens. Elizabeth Warren (D-Mass.) en Bernie Sanders (I-Vt.) - die nu voorzitter is van de Senaatsbegrotingscommissie -bepleit voor het geleidelijk afbouwen van Amerikaanse kernenergie.

Een campagnewoordvoerder van Sanders vertelde het The Washington Post in 2019 dat de senator "gelooft dat zonne-, wind-, geothermische energie- en energie-efficiëntie bewezen en kosteneffectiever zijn dan nucleair - zelfs zonder fiscale prikkels - en dat de bijproducten van giftig afval van kerncentrales de risico's van de technologie niet waard zijn voordeel. Vooral in het licht van de lessen die zijn getrokken uit de meltdown in Fukushima in Japan, moeten we ons afvragen waarom de federale regering miljarden investeert in federale subsidies voor de nucleaire industrie."

Ondanks dergelijke risico's zijn nucleaire voorzieningen inbegrepen in de door het Amerikaanse huis goedgekeurde Build Back Better Act, een ingrijpend pakket dat wordt gesteund door president Joe Biden maar dat in de Senaat is vastgelopen vanwege een paar door het bedrijf gesteunde rechtse democraten.

Vorig jaar honderden progressieve groepen aangedrongen topdemocraten die aan het pakket werken om "gas en andere valse klimaatoplossingen" zoals kernenergie af te werpen, en beweren dat "terwijl we de klimaatnoodsituatie willen bestrijden, het cruciaal is dat we investeren in oplossingen die een rechtvaardige energietoekomst ondersteunen."


Ons werk is gelicentieerd onder Creative Commons (CC BY-NC-ND 3.0). Voel je vrij om opnieuw te publiceren en op grote schaal te delen.

  

Opmerkingen 

We hebben er genoeg van. De 1% bezit en beheert de bedrijfsmedia. Ze doen er alles aan om de status-quo te verdedigen, afwijkende meningen te onderdrukken en de rijken en machtigen te beschermen. Het Common Dreams-mediamodel is anders. We behandelen het nieuws dat van belang is voor de 99%. Onze missie? Informeren. Inspireer. Verandering voor het algemeen welzijn aanwakkeren. Hoe? Non-profit. Onafhankelijk. Lezer ondersteund. Vrij om te lezen. Vrij om opnieuw te publiceren. Vrij om te delen. Zonder reclame. Geen betaalmuren. Geen verkoop van uw gegevens. Duizenden kleine donaties financieren onze redactie en stellen ons in staat om door te gaan met publiceren. Kun je meedoen? We kunnen het niet zonder jou. Dank u.

https://www.commondreams.org/news/2022/01/25/experts-say-nuclear-energy-climate-solution-total-fiction?

RFK, Jr. Interviewed Geert Vanden Bossche: waarom vaccineren voor Omicron de pandemie dodelijker kan maken

 28/02/22

In een interview met mRNA-vaccinoloog Geert Vanden Bossche over “RFK Jr. The Defender Podcast, 'Robert F. Kennedy, Jr. en Vanden Bossche besprak hoe COVID-vaccins 'de pandemie vrijwel zeker verlengen - en mogelijk veel dodelijker zouden kunnen maken."

Door  David Marks


In een interview met mRNA-vaccinoloog Geert Vanden Bossche over “RFK Jr. De Defender Podcast, 'Robert F. Kennedy, Jr. en Vanden Bossche besprak de risico's van het uitrollen van nieuwe vaccins om te richten Omicron.

Kennedy noemde Vanden Bossche 'een van de leidende en meest uitgesproken autoriteiten over de effecten van massale vaccinatie en op de evolutie van de bug - maar ook over de evolutie van het menselijk immuunsysteem."

Kennedy voegde toe:

'Ik wil zijn geloofsbrieven bevestigen als een reguliere pro-vaccinatiewetenschapper, maar één met integriteit. En zijn integriteit heeft hem naar dit moment geleid als een grote criticus van de uitrol van de massale vaccinatie - en alle aanvallen die op hem zijn opgetreden omdat hij dat zeer dappere standpunt heeft ingenomen."

Vanden Bossche's kijk op de vaccins is gebaseerd op jaren ervaring, ook bij grote internationale instellingen die werken aan de allernieuwste virologie.

 

Vanden Bossche vertelde Kennedy :

“Het eindpunt van de klinische onderzoeken was duidelijk bescherming tegen ziekten. Dus wat ik deze massavaccinaties noem, zijn 'symptomatische massavaccinaties. 'En zoals u terecht opmerkte, als u de infectie van het virus en de overdracht van het virus niet kunt stoppen, hoeft u alleen maar varianten te geven die deze immuun druk kunnen overwinnen - u geeft ze een concurrentievoordeel.

“En naarmate de transmissie doorgaat, zullen deze varianten gewoon worden verrijkt in de populatie, tot het punt waarop ze dominant worden."

Vanden Bossche en Kennedy waren het daarmee eens - massale vaccinatie met een COVID vaccin dat geen effect heeft op de transmissie is gevaarlijk.

Kennedy zei:

"Wat we doen is dat we een reservoir creëren dat constant produceert wat we noemen ontsnappingsvarianten Met andere woorden, varianten die zijn ontworpen onder evolutionaire druk. Ze worden selectief gefokt om te ontsnappen aan de effecten van het vaccin en elk zal nu dominant worden in de populatie.".

Ondanks dit gevaar zei Vanden Bossche dat hij waakzaam is omdat hij ziet dat de natuurlijke immuniteit slaagt tegen de nieuwe virale stammen, ondanks de ineffectiviteit van de vaccins.

Vanden Bossche zei:

“De bevolking herwint nu de functionaliteit van haar aangeboren immuunsysteem - waarvan we weten dat het beschermend is tegen coronavirus. Dat is ook de reden waarom kinderen met een zeer goede aangeboren functionele immuniteit zo goed beschermd zijn tegen coronavirus.

'Dus nu is dit in feite een geschenk van de natuur. We profiteren nu van een circulerend virus dat resistent is geworden tegen al deze nutteloze antilichamen die we hebben opgewekt."

De gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen ontwikkelen een goede natuurlijke resistentie tegen de nieuwe variaties van het virus, zei Vanden Bossche.

Maar verdere vaccinatie kan erg gevaarlijk zijn, zei hij :

"Als we deze kleine kans niet aangrijpen om op een natuurlijke manier immuniteit voor kuddes te genereren, met de circulerende Omicron als een soort levensverzadigd vaccin, dan gaan we het volledig verpesten.

'Als we dat nu gaan doen vaccineren tegen Omicron, dan beloof ik dat wat ik begin dit jaar voorspelde, dat als we deze massale vaccinatie zouden voortzetten, dit tot een ramp zou leiden. En dat wil zeggen, het zou natuurlijk leiden tot ernstige ziekten, vooral bij mensen die tegen deze variant worden ingeënt."

Kennedy en Vanden Bossche bespraken de specifieke biologische risico's bij vaccinatie tegen Omicron, hoe het COVID-virus is geëvolueerd, de onderdrukking van gegevens die de gevaren bevestigen van een vaccin dat dat heeft geen invloed op de transmissie en de onwil van de wetenschappelijke gemeenschap om de realiteit van een mislukte pandemische reactie onder ogen te zien.

Kennedy zei:

“De punchline is dat het vaccin de pandemie vrijwel zeker verlengt - en mogelijk veel dodelijker kan maken."

Bekijk de podcast hier :

 

https://childrenshealthdefense.org/defender/chd-tv-rfk-jr-defender-vanden-bossche-vaccinating-omicron-pandemic/

A few Comments:

Ricky Ricardo  8 days ago

There is no "could" about it! Mass vaccination under any circumstances is idiotic! The fact is that these nanobot shots are not vaccines, in the traditional sense. The truth is that the definition of a "vaccine" was recently changed to suit the oligarch's agenda. These are SYNTHETIC SPIKE PROTEIN GENE EDITING NANOBOT SHOTS! Don't even try to challenge me on this! The top scientist at Moderna even stated - and I quote - "We are hacking the software of life"! Is that not crystal clear? If you knew anything about the WEF and "The Great Reset" "Build Back Better" agendas; you might just understand what the real agenda is. If you think that "Transhumanism" is some scifi movie; it's on the WEF's website, in plain sight - they're not even trying to hide it and Klaus Schwab talks about it - a lot! This is their main agenda for the future of humanity! Don't believe me; don't go to the WEF website and confirm this fact for yourself. Sit in front of the boobtube and remain blissfully ignorant. Covid was never about a virus and never about looking after your health. Covid is nothing more than a means to an end. I'll let you figure out what that end is!

 

Sentinel  8 days ago

I absolutely agree, the vaccinations are prolonging the pandemic. But so is hospital malpractice which is a huge, huge issue as we noticed in Polly's 22nd podcast today.

 

chris  8 days ago

I stressed on this platform >100 times, that covid mRNA injections are NOT 'vaccines', but in fact gene modification treatments. A second most recent paper confirms it again, a yesterday's talk by Prof. Suharit Bhakdi states that tragedy in front of THOUSANDS of austrians, in german unfortunately:
https://www.bitchute.com/vi...
Aufrüttelnde Rede von Prof. Dr. Sucharit Bhakdi in Wien. 27.02.2022

ALL the researchers, 'vaccines' experts, news outlets which are not officially correcting that tremendous deception, are, I'm sorry to say, CRIMINALS!

 

victoria rhodes  6 days ago

So Dr. Vanden Bossche says he is friends with one of the top 3 vaccinologists in the world, and the other doctor agrees with him 100% but won't speak out for fear of loosing his job. Anyone with that knowledge and expertise sitting back and watching what is happening to hundreds of thousands of people all over the world, and not speak out against it is unconscionable. How does he look himself in the mirror and sleep at night? I get so tired of hearing "whistleblower" testimony from people who won't actually speak out publicly to save others' lives. I believe there is a special place in Hell reserved for these people. I have extreme awe and respect for the ones who are doing all they can to speak out publicly with no concern for anything but saving as many lives as possible. This nightmare of a charade will never end until the people who know more, say more - out loud.

 

Ricky Ricardo  8 days ago

Do you want the truth? Ignore these two links and you'll probably never find it! If you don't know about Reiner Fuellmich's court proceedings for Crimes Against Humanity; then you're way behind in the search for truth. All the evidence of what covid is really about; and much more, is right here.

https://odysee.com/@GrandJu...

https://rumble.com/vvz0za-g...

 

Voyt Regnal  7 days ago  edited

It is all too late. Ontario Canada: 28% 5-11; 11-17 91% vaccinated with two injections. Parents are totally brainwashed and bamboozled.
dr. Bossche blog (sign in):
https://voiceforscienceands...

 

 

Helft Nederland kan niet reizen vanwege EU-coronapas: ‘Kabinet pleegt gewoon verraad aan eigen bevolking’

 



Tegen de nadrukkelijke wens van de Kamer in lijkt het kabinet toch te onderhandelen in Brussel over een Europees coronabewijsblijkt uit Kamervragen aan zorgminister Ernst Kuipers.

In de oorspronkelijke plannen zouden de coronaverplichtingen voor reizen per 1 juli aflopen. Door in Europa af te spreken om die maatregelen nog een jaar te laten duren, kunnen mensen zonder boosterprik aanstaande zomer niet vrij reizen in Europa.

Kabinet speelt met vertrouwen burgers

Volgens Kamerlid Pieter Omtzigt gaat het in Nederland om bijna de helft van de bevolking. Hij zegt dat ‘het kabinet speelt met het vertrouwen van de burgers’.

“Nu heb je het coronatoegangsbewijs nog nodig voor reizen in de EU. Maar waarom als je in veel landen intern geen CTB nodig hebt?” vraagt Omtzigt zich af. “Dan kan bijna de helft van Nederland niet reizen omdat je een vaccinatie of booster van minder dan negen maanden moet hebben.”

Nederland kan tegenstemmen, maar dat heeft volgens het Kamerlid geen zin omdat de gekwalificeerde meerderheid telt. “Nederland moet dus heel snel een verbond met gelijkgezinde landen maken,” twittert hij.

Het grote EU-spel

Omtzigt krijgt veel bijval. “De verlenging van het EU-coronapaspoort moet zo spoedig mogelijk van tafel, met gezamenlijke druk van meerdere lidstaten!” schrijft oud-politicus Lucas Hartong.

Statenlid Daniël Osseweijer voegt toe: “Hadden we dit maar kunnen zien aankomen. Oh wacht.” Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons vraagt: “Zien de Tweede Kamerleden al in dat ze slechts nietszeggende figuranten zijn in het grote EU-spel?”

“Het kabinet pleegt gewoon verraad aan de eigen bevolking. De helft van de Nederlandse bevolking kan straks niet meer vrij door Europa reizen. En dat terwijl de pandemie al voorbij is, de omikronvariant laagvirulent is en bijna iedereen antistoffen heeft,” stelt bioloog Richard Steenvoorden.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...