woensdag 14 juni 2023

Is wetenschap een bedreiging voor de menselijke gezondheid geworden?

juni 14, 2023

   © wavebreakmedia_micro / Freepik

Epidemioloog professor John P. A. Ioannidis denkt van wel. Tijdens de “pandemie” volgde de politiek niet de wetenschap, maar werd de wetenschap gebruikt om de politiek te volgen.

 

Wordt de menselijke gezondheid nu bedreigd door de wetenschap? Heel goed mogelijk, volgens vooraanstaand epidemioloog professor John P.A. Ioannidis en andere onderzoekers in een artikel in het Journal of Evaluation in Clinical Practice.

Wat echter verrassend is, is dat deze kritische wetenschappers “de ontwikkeling van vaccins in recordtijd” als een succes zien, evenals “de ongekende snelheid waarmee de resultaten van enkele grote gerandomiseerde onderzoeken naar interventies beschikbaar kwamen, die de geclaimde werkzaamheid solide documenteerden of weerlegden”.

“Het is waarschijnlijk dat de successen van de biomedische wetenschap tijdens de 2020-2023 pandemiecrisis meer dan tenietgedaan werden door haar mislukkingen. Deze mislukkingen blijven de eens zo sterke idealen en hoop in de rol van de wetenschap bij het verbeteren van de samenleving ondermijnen. Dit artikel analyseert de redenen voor deze mislukkingen en stelt dat het herstel van dergelijke idealen eerst een systemische hervorming van de wetenschap zelf vereist.”

Sommige van deze mislukkingen weerspiegelen de inspanningen van invloedrijke wetenschappers en hun politieke bondgenoten om afwijkende wetenschappelijke standpunten en bevindingen te demoniseren. Vanaf de eerste dagen van de pandemie verzekerden vooraanstaande nationale beleidsmakers het publiek, in het licht van de dringende noodzaak om actie te ondernemen, dat ze “de wetenschap zouden volgen” bij het nemen van Covid 19 maatregelen – ondanks zwak, ontbrekend of tegenstrijdig bewijs.

Een nieuwe wetenschappelijke elite van mediagenieke experts op gebieden zoals virologie en modellering (met of zonder relevante referenties) won aan zichtbaarheid en invloed in beleidskringen. De bekrompen, reductionistische, disciplinaire en soms partijdige perspectieven van deze wetenschappers en “beïnvloeders” hielpen om het Covid 19 beleid te rechtvaardigen, dat opoffering, ontbering en lijden bracht in alle lagen van de samenleving en honderden miljoenen levens.

De gevolgen voor onderwijs, gezondheidszorg, kleine bedrijven, het sociale leven en de democratische politiek zelf waren vaak catastrofaal. De meest kwetsbare groepen, van fabrieksarbeiders tot schoolkinderen, ouderen en armen, voelden de gevolgen het sterkst. De radicaal verschillende reacties op de ziekte van land tot land – van draconische lockdowns over de hele linie tot relatief toegeeflijke en flexibele pandemieregimes – maakten voor iedereen duidelijk dat de waarde van wetenschappelijke kennis lag in het ondersteunen van wat politiek wenselijk en mogelijk was in verschillende contexten. In plaats van dat het beleid de wetenschap volgde, werd de wetenschap gebruikt om het beleid te volgen.

 

De zogenaamd wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op Covid-19 waren op hun beurt weer gebaseerd op diepere tegenstellingen op het raakvlak van wetenschap en volksgezondheid en versterkten deze. In sommige welvarende landen met royaal gefinancierde wetenschap, zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, was de stijging van de levensverwachting al vertraagd of zelfs omgekeerd vóór Covid-19. Deze trends, die 25 jaar geleden nog ondenkbaar waren, weerspiegelen en verergeren reeds bestaande en diepgewortelde ongelijkheden op gezondheidsgebied.

De levensverwachting voor mannen in welvarende buurten in Londen is bijvoorbeeld 18 jaar hoger dan voor mannen in arme buurten. Dergelijke ongelijkheden hebben vele oorzaken, maar de politieke economie van de medische wetenschap is een cruciaal onderdeel van het verhaal. Investeringen in de gezondheidswetenschap zijn overwegend gericht op reductionistische, moleculair genetische benaderingen om ziekten te genezen, die wetenschappers prestige en bedrijven winst opleveren, maar minimale voordelen voor de gezondheid van de bevolking opleveren en zelfs de ongelijkheden kunnen vergroten.

Medische wetenschap die via marktmechanismen aan de samenleving wordt aangeboden, drijft de kosten van de gezondheidszorg voortdurend op, wat een andere oorzaak van ongelijkheid is. Andere spanningen op het raakvlak tussen wetenschap en gezondheid zijn het misbruik van directe producten van de wetenschap zelf, zoals opioïden, en iatrogene ziekten (wetenschappelijke term voor veroorzaakt door medische handelingen). Inderdaad, iatrogene ziekten kunnen tijdens de lockdown nieuwe, ongekende dimensies hebben aangenomen. Toch werd het onderzoek naar en de communicatie over deze ziekten tijdens Covid te vaak gedemoniseerd door beleidsmakers op hoog niveau en hun wetenschappelijke adviseurs. Dit beperkte op zijn beurt ons vermogen om openlijk te discussiëren over de balans van de impact van de massale volksgezondheidsinterventies die aan grote delen van de samenleving werden opgelegd.

Voeg daar nu de onzekere maar aannemelijke mogelijkheid aan toe dat Covid-19 zelf het product was van de biomedische wetenschap, en een schijnbaar ongehoord gevolg wordt onontkoombaar: de wetenschap zelf is misschien wel een bedreiging geworden voor de volksgezondheid als geheel.

Onder deze dubbelzinnige en tegenstrijdige omstandigheden zou het COVID-19 antwoord kunnen bijdragen aan een groeiend scepticisme bij het publiek over de autoriteit van deskundigen in openbare aangelegenheden en de rol van de wetenschap in het verbeteren van de samenleving. Gezien de ongemakkelijke mogelijkheden en opeenstapelende spanningen die we hebben genoemd, is het nauwelijks irrationeel dat een steeds groter deel van het ontevreden publiek zich afvraagt of de waarheid en de weg naar een gezondere wereld ergens anders moeten liggen dan in prestigieuze tijdschriften en beroemdheden op het raakvlak wetenschap-beleid-communicatie.

 

In een tijd waarin het waarheidsmonopolie van de wetenschap nog nooit zo betwist is geweest , kan de pretentie dat ‘het’ wetenschappelijke bewijs via politieke processen kan worden ingezet om politieke beslissingen in het algemeen belang te rechtvaardigen, deze betwisting alleen maar erger maken. Dit is geen ‘relativistisch’ perspectief, maar een harde les van COVID-19. Tegenstrijdigheden in de volksgezondheidsonderneming, onzekerheden in onze kennis, grenzen aan wat de wetenschap kan bereiken en onenigheid over welke acties er ondernomen moeten worden, zijn reëel en onvermijdelijk. Bij gebrek aan sterk bewijs en, erger nog, bij remming van inspanningen om beter bewijs te verkrijgen (met als rechtvaardiging dat “de wetenschap vaststaat” of dat nauwkeurig maar ongunstig bewijs “de reactie op de volksgezondheid kan schaden”), gekoppeld aan onwil om duidelijke onzekerheden openlijk te erkennen, kunnen zelfs niet-wetenschappers duidelijk aanvoelen dat er iets fundamenteel mis is met zowel de wetenschap als de reactie op de volksgezondheid. Het publiek reageert door zijn gedrag collectief op deze realiteit.

Meer deskundigen en minder politiek zijn geen oplossing. De verstrengeling van politiek en wetenschap is in de meeste, zo niet alle, landen in verschillende mate voorgekomen. Het resulteerde in verschillende extreme benaderingen van COVID-19, zoals de langdurige nul-CVID-strategie van China, die uiteindelijk als onhoudbaar moest worden opgegeven. Gebrek aan transparantie maakt het zelfs moeilijk om de precieze omvang van deze mislukkingen te doorgronden; in China is er bijvoorbeeld enorme onzekerheid over het uiteindelijke niveau van COVID-19 en andere sterfgevallen. Bovendien is het zelfs in meer openlijk democratische staten onduidelijk hoe ver de negatieve gevolgen van extreme maatregelen in de toekomst kunnen doorwerken op gebieden zoals onderwijs, geestelijke gezondheid en resultaten van chronische ziekten.

De ervaring met COVID-19 maakt duidelijk dat de huidige medische wetenschapsonderneming geen autonoom, zichzelf corrigerend, mondiaal openbaar goed is, maar een onderdeel en product van mondiale, nationale en regionale politieke economieën waarbinnen wetenschap en maatschappelijke behoeften slecht op elkaar afgestemd kunnen zijn. De vercommercialisering van de wetenschap, die halverwege de jaren negentig werd voorspeld, is een van de grootste bedreigingen voor de volksgezondheid. De vercommercialisering van de wetenschap, die een halve eeuw geleden werd voorspeld, heeft een ongekend niveau bereikt. Systemische problemen binnen deze onderneming op industriële schaal worden algemeen erkend en omvatten de insulariteit van wetenschapsdisciplines met een gebrek aan systeemdenken en integratie; de proliferatie van bevooroordeeld, tegenstrijdig en kwalitatief laagstaand medisch onderzoek dat losstaat van maatschappelijke behoeften; de grote onderzoeksverspilling in een onderneming die gedreven wordt door maatstaven van productiviteit in plaats van verantwoording; en het gebrek aan echt open discussies over hoe de maatschappij de wetenschap financiert die ze nodig heeft.

 

Kan de systemische kloof tussen wetenschap, beleid en publiek, die tijdens COVID-19 zo duidelijk zichtbaar werd, gedicht worden? Om dit doel te bereiken, zullen democratieën op lange termijn een nieuwe, andere politieke economie van de wetenschap moeten omarmen, een economie die afstand neemt van de huidige vercommercialisering van stimulansen en doelstellingen, die de spanningen tussen marktstimulansen en publieke waarden erkent, en die de beperkingen van gespecialiseerde expertise aanvaardt – en vooral het gevaar van nieuwe hordes beïnvloeders die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe media- om de maatschappij door uitdagingen zoals COVID-19 te loodsen.

Een noodzakelijke eerste stap in dit genezingsproces zou zijn dat wetenschappers en voorstanders van wetenschap erkennen dat we medeplichtig zijn aan het ontstaan van deze problemen, en dat we daardoor de noodzaak van een herontwerp van het systeem omarmen. Zonder dergelijke toezeggingen kunnen we een voortdurende balkanisering van wetenschap, expertise en waarheid verwachten, en zullen we moeten hopen dat samenlevingen bronnen van cohesie en samenhang kunnen ontdekken buiten de opdracht van de wetenschap.

Via Transition News & Onlinelibrary.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/is-wetenschap-een-bedreiging-voor-de-menselijke-gezondheid-geworden/

Verbolgen Amerikaanse doctor: COVID-19 gevaccineerden zullen in de komende vijf jaar sterven

 augustus 24, 2021 

In de VS maken steeds meer verontwaardigde ouders, artsen en onderwijskrachten gebruik van het platform van openbare hoorzittingen van schoolbesturen om hun verontwaardiging en ongenoegen over de zich snel ontwikkelende bioveiligheidsstaat te uiten.

Onlangs nog ging een doctor in de filosofie in de staat Ohio naar de plaatselijke schoolraad om de aanwezige vertegenwoordigers erop te wijzen dat met de mRNA COVD-9 vaccinatie de doos van Pandora was geopend.

Volgens doctor Sean Brooks hebben allen die zich met de mRNA-technologie laten inenten hun doodvonnis getekend. Na eraan te hebben herinnerd dat de uitvinder van het synthetische boodschapper-ribonucleïnezuur, Dr. Robert Malone, de toediening ervan samen met het COVID-19 vaccin sterk afraadt, voorspelde hij vervolgens dat degenen die een van de experimentele mRNA-vaccins kregen toegediend, binnen de komende vijf jaar zouden sterven.

Dr. Brooks noemde drie karakteristieke “doodbrengende redenen”:

“Ten eerste. Ze hebben hun eigen immuunsysteem met 35% verminderd. De eerste dosis verminderde het met 15%. De tweede met 35%. Als je een boosterinjectie krijgt, zul je sterven. Dat is het. Als ze in de toekomst de griepprik krijgen, zul je sterven.

Tweede reden. Infectiebevorderende antilichamen. Infectiebevorderende antilichamen komen voor bij iedereen die het vaccin heeft genomen. Tenzij, natuurlijk, ze het placebo hebben gekregen. Maar er is geen manier voor u om erachter te komen. Infectiebevorderende antilichamen misleiden het hele lichaam door te denken dat de cel die de ziekteverwekker verstoort, het verstoort, terwijl dat in feite niet zo is. Uiteindelijk leidt dit tot een cytokinestorm die orgaanfalen veroorzaakt. Dit zal je dood veroorzaken. En je kunt het niet tegenhouden. Geen medicijn kan het tegenhouden.

Het derde ding. Bloedstolsels. Iedereen die de vaccinatie heeft gehad, vormt bloedstolsels. Als je me niet wilt geloven, er is een manier om erachter te komen. Neem de D-dimer test, bijvoorbeeld. Hiermee worden bloedklonters op microscopisch niveau opgespoord. Terwijl ik met u spreek, worden bloedklonters bij mensen verwijderd. Miljoenen zijn gestorven aan de injecties.”

Zichtbaar ontdaan richtte Dr. Brooks ook zijn woord tot ouders die overwegen hun kinderen tegen Corona te laten inenten, waarbij hij zich evenmin inhield:

“Ze zullen hen permanent steriliseren. Mensen die de injectie hebben gehad worden gesteriliseerd. 80% van de gevaccineerde vrouwen hebben hun kind in het 1e trimester verloren. Ze kunnen geen kinderen krijgen. Ze hebben ook het equivalent van HIV geïnjecteerd gekregen. Zij kunnen geen borstvoeding meer geven, geen bloed, organen, bloedplasma of beenmerg meer doneren. Als je me niet gelooft, probeer bloed of plasma te doneren en ontdek wat er zal gebeuren. Je zult worden weggestuurd. De uitzondering, natuurlijk, is als je in Californië woont. Hier mag je giftig bloed doneren dat spike-eiwitten bevat. De injecties produceren spike-eiwitten die ook in het vaccin zitten. En deze worden geproduceerd door je RNA in tweeën te splitsen. Je bent niet langer een mens. Jij bent iets anders. En je bent vatbaar voor een groot aantal ziektes.”


In de laatste spurt nam Dr. Brooks het opnieuw op tegen de vertegenwoordigers van het schoolbestuur en maakte hen duidelijk dat hen de dood boven het hoofd hing.

“En dit is wat er in de toekomst gaat gebeuren. Ik heb geen idee hoeveel van uw medewerkers zijn ingeënt, maar uw school zal sluiten. Ze zullen niet open blijven. Ze zullen sluiten omdat ze ziek zullen worden en sterven. Dit zal gebeuren in al uw gebouwen. En het is al aan het gebeuren. Het is niet te stoppen. Dank u.”

In tegenstelling tot het conformistische Nederland gaan in de VS steeds meer leden van de wetenschappelijke gemeenschap de barricaden op en zetten daarbij carrières en levens op het spel. Men kan alleen maar zijn hoed afnemen voor Dr. Sean Brooks en personages die uit hetzelfde hout zijn gesneden. Zie hieronder.

Video via het ‘Banned Youtube Videos’ Bitchute-kanaal.



Copyright © 2021 door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/verbolgen-amerikaanse-arts-covid-19-gevaccineerden-zullen-in-de-komende-vijf-jaar-sterven/

WEF beveelt overheid om Bijbel te verbieden en op feiten gecontroleerde versie zonder God uit te geven

 juni 14, 2023

 

Het World Economic Forum heeft opgeroepen om religieuze geschriften te laten “herschrijven” door kunstmatige intelligentie om een geglobaliseerde “nieuwe Bijbel” te creëren.

Yuval Noah Harari, die de rechterhand is van Klaus Schwab op het WEF, stelt dat de Bijbel “nepnieuws” is en vol haatzaaiende taal zit, en dat de elites AI kunnen gebruiken om de Bijbel te vervangen en een verenigde “religie die echt klopt” te creëren, bericht Thepeoplesvoice.

Harari, die in Davos-kringen bekend staat als “De Profeet”, deed de uitspraak tijdens een toespraak over de “toekomst van de mensheid”.

Volgens Harari kan de kracht van AI gebruikt worden om spiritualiteit om te vormen naar de globalistische visie van het WEF op “gelijkheid” en inclusiviteit.

Volgens het WEF is er een nieuwe wereldreligie gekomen die de hele mensheid verenigt in het aanbidden op het altaar van de klimaatwetenschap, het occulte technocommunisme en de eugenetica.

Volgens het WEF zijn God, Jezus en het christendom “nepnieuws” dat door de mensheid moet worden verworpen.

En daar houdt de godslastering niet op. Het WEF heeft ook aangekondigd dat ze zo succesvol zijn geweest in hun plannen dat ze mensen in goden zullen veranderen.

Het WEF wordt steeds vijandiger tegenover het christendom en de grote religies. Het is duidelijk dat Klaus Schwab Jezus probeert te verdringen.

Volgens het WEF is Jezus nepnieuws, is God dood en hebt u geen ziel. U bent een “hackbaar dier” dat geen vrije wil heeft.

De mensen van The Economist weten dingen die de meeste mensen niet weten en de covers van hun tijdschriften vertellen ons al heel lang van tevoren over de politieke, economische en culturele ontwikkelingen die de elite voor ons in petto heeft.

 


Slechts een maand voor de toespraak van Harari leek The Economist van hetzelfde laken een pak te geven.

De elites hebben de basis voor dit plan jaren geleden gelegd en nu slaan ze hun slag.

Klaus Schwab schepte berucht op over hoe zijn Young Global Leaders de wereld hebben overgenomen en het WEF is binnengedrongen in de kabinetten van alle toonaangevende democratieën.

De Covid pandemie was een generale repetitie voor de elites om de wereld in een digitale gevangenis te veranderen.

In het Verenigd Koninkrijk zijn supermarkten begonnen met het uitrollen van een nieuw digitaal paspoortsysteem van het WEF dat gewone burgers de mogelijkheid ontzegt om voedsel te kopen als ze op een zwarte lijst staan omdat ze niet aan de regels voldoen.

Volgens verontrustende beelden die deze week op Twitter zijn gezet, is de supermarktketen Aldi begonnen met het weigeren van toegang aan mensen die het door het WEF goedgekeurde digitale paspoort niet op hun telefoon hebben.

In de virale video laat een man achter de camera de kijkers zien hoe barrières de toegang tot het winkelgebied blokkeren voor mensen zonder paspoort.

Hij heeft geen ongelijk als hij zegt dat dit lijkt op het begin van de digitale gevangenis waarin de elites ons dreigen op te sluiten. De 15-minuten stad gevangenissen van de toekomst zijn in veel delen van het Verenigd Koninkrijk gearriveerd.

Mensen die winkelen in de high-tech winkel hoeven niet uit te checken nadat ze hun telefoon hebben gescand, omdat camera’s kijken welke artikelen ze meenemen, de totale kosten optellen en het bedrag automatisch van de bankrekening van de gebruiker afschrijven… Ervan uitgaande dat ze aan de eisen van de elite hebben voldaan en een voldoende hoge sociale kredietscore hebben.

 

Natuurlijk beweren veel christenen dat het hele proces van het scannen van telefoons om openbare ruimtes binnen te komen, mensen eraan laat wennen voordat er een microchip of digitale tatoeage wordt uitgerold, vergelijkbaar met het merkteken van het beest dat in de Bijbel wordt voorspeld.

Amazon en andere bedrijven hebben onlangs soortgelijke winkels gelanceerd in verschillende landen.

Alle tekenen wijzen erop dat we snel op weg zijn naar een wereld waarin de nepbijbel van het WEF door de massa’s geaccepteerd zal worden. Volgens de elite kan de mensheid net zo gemakkelijk geconditioneerd worden als vlooien in een potje.


  Video Link: https://twitter.com/i/status/1668052558831550465

Helaas voor de elite zal het niet zo gemakkelijk zijn als ze dachten. De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen zich bewust geworden van hun agenda.

Dankzij mensen zoals uzelf, die ervoor gekozen hebben om de rode pil te slikken en de sirenenzang van de gevestigde media en hun nepnieuws af te wijzen, heeft de mensheid nu een kans om tegen de agenda van de elite te vechten.

Als u begrijpt hoe belangrijk deze video’s zijn om de massa’s voor te lichten over de schaduwregering en de kwaadaardige agenda van de elite, deel deze video’s dan alstublieft, abonneer u op het kanaal en sluit u aan bij de People’s Voice Locals gemeenschap om ons te helpen deze inhoud te produceren en zoveel mogelijk mensen te waarschuwen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Kijk:

Video Link: https://rumble.com/v2u0fva-wef-orders-govts-to-ban-the-bible-and-issue-fact-checked-version-without-go.html

Bonus:

The Great Reset in a nutshell (Nederlands ondertiteld)

Video Link: https://videos.files.wordpress.com/SlycR7Zc/great-reset-nutshell_mp4_hd.original.jpg


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/wef-beveelt-overheid-om-bijbel-te-verbieden-en-op-feiten-gecontroleerde-versie-zonder-god-uit-te-geven/ 


 

Sluitend bewijs: Covid-19 was gepland om de Nieuwe Wereldorde te lanceren

Dokters leggen uit dat de pandemie gepland was. Een groep van meer dan 500 artsen in Duitsland, genaamd “Artsen voor Informatie”, heeft tijdens een nationale persconferentie een schokkende verklaring afgelegd: (1) De Corona-paniek is een toneelstuk. Het is oplichterij. Een zwendel. Het is hoog tijd dat we begrijpen dat we in het midden van een … Meer lezen overSluitend bewijs: Covid-19 was gepland om de Nieuwe Wereldorde te lanceren

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...