zaterdag 24 februari 2024

Europa staat voor een industriële vernietiging door netto-nul, waarschuwen 73 grote bedrijven

 februari 23, 2024   31  

 

Een groep van 73 grote bedrijven uit 17 sectoren, waaronder chemie, farmaceutica en machinebouw, heeft de ‘Verklaring van Antwerpen’ gelanceerd, waarin de EU wordt opgeroepen om de netto-nul regelgeving te versoepelen, de energiekosten te verlagen en meer te investeren, nu er nog wat industrie over is.

Matthew Lynn in de Telegraph heeft meer:

In de Verenigde Staten zijn er enorme subsidies. In China is er een industriële strategie die meedogenloos effectief wordt uitgevoerd. En toch zijn er in Europa alleen maar “deadlines en boetes”.

Luca de Meo, de baas van de gigantische Franse autofabrikant Renault, nam geen blad voor de mond toen hij deze week opriep tot een coherent antwoord van Groot-Brittannië, Frankrijk en de rest van de grote Europese industrielanden op de dreiging van de invoer van goedkope buitenlandse elektrische voertuigen.

Natuurlijk zou het makkelijk zijn om dit af te doen als de zoveelste industriële leider die oproept tot zachte leningen en tarieven om een niet-concurrerende industrie te redden. En toch is de Meo iets op het spoor. Netto-nul is een Chinees wapen geworden dat gericht is op het hart van de westerse concurrentiepositie.

Als we niet snel wakker worden en inzien dat we een betere manier moeten vinden om klimaatverandering tegen te gaan, dan staan onze industrieën op het punt om weggevaagd te worden.

De overgang van voertuigen op benzine naar voertuigen op batterijen werkt niet helemaal zoals gepland. Het was de bedoeling om een golf van investeringen teweeg te brengen, een heleboel “goedbetaalde groene banen” te creëren en tegelijkertijd de CO2-uitstoot drastisch te verminderen.

Renault leek op zijn beurt een leidende rol te gaan spelen. Met modellen zoals de ZOE was het bedrijf een vroege pionier op het gebied van relatief betaalbare EV. Het leek erop dat het bedrijf klaar was om wereldwijd marktleider te worden.

 

Op dit moment lijkt dat nog lang niet het geval. Chinese bedrijven staan op het punt om miljoenen goedkope EV’s op de Europese markt te dumpen.

“Het Verenigd Koninkrijk maakt dan wel geen deel meer uit van de EU, maar ik denk dat we in deze kwestie samen voor dezelfde uitdagingen staan,” stelt De Meo in een artikel voor Autocar.

“Met de verbrandingsmotor was ons leiderschap onbetwist… en het was een barrière voor nieuwkomers om de markt te betreden. Vandaag bevinden de Europeanen zich in een relatief kwetsbare positie”. Zijn argument is dat de EU en het VK moeten samenwerken om terug te vechten en te beschermen wat een van de belangrijkste industrieën van het continent blijft.

Daar heeft hij zeker gelijk in. In de VS heeft president Biden een belastingkredietregeling gelanceerd die bijna 400 miljard dollar aan subsidies zal besteden.

Ondertussen heeft China enorme bedragen gestoken in de bouw van EV’s, het heeft de controle verworven over essentiële mineralen die nodig zijn om ze goedkoop te maken en het staat nu op het punt om het Westen te overspoelen met modellen die de Europese fabrikanten op het gebied van kwaliteit en prijs wel eens zouden kunnen overtreffen.

In plaats van een renaissance van de Europese productie op gang te brengen, leidt het streven naar netto-nul in plaats daarvan tot een dreigende deïndustrialisatie. Het begint misschien met de machtige auto-industrie, waarin het continent ooit wereldleider was, maar het herhaalt zich steeds weer elders.

Deze week nog lanceerde een groep van grote Europese industrieën de “Verklaring van Antwerpen”, waarin de EU wordt opgeroepen om de regelgeving te versoepelen, de energiekosten te verlagen en meer te investeren, nu er nog wat industrie over is.

 

De verklaring is ondertekend door 73 grote bedrijven uit 17 sectoren, waaronder chemie, farmaceutica en machinebouw, en stelt dat “vestigingen worden gesloten, productie wordt stopgezet, mensen worden ontslagen… Europa heeft dringend een business case nodig.

Hier is echter het probleem. Alle grote Europese regeringen, inclusief het Verenigd Koninkrijk natuurlijk, zijn nog steeds fanatiek voorstander van netto-nul, en dat weerhoudt hen ervan om goed te reageren.

Neem bijvoorbeeld auto’s. Normaal gesproken zouden de EU of Groot-Brittannië waarschijnlijk een “antidumping”-actie starten tegen goedkope import van Chinese EV’s en tarieven opleggen om onze fabrikanten in staat te stellen te concurreren.

Maar hoe kunnen we dat doen als we de verkoop van benzineauto’s vanaf 2035 hebben verboden en we ze zo snel mogelijk willen uitfaseren?

We zouden ook beperkingen en tarieven kunnen opleggen aan Chinese zonnepanelen, die nu die specifieke markt domineren. Maar hoe kunnen we dat doen als we wettelijk gemandateerde doelen hebben om het aandeel van alternatieve energie te vergroten?

Het prijskaartje is al schrikbarend hoog en we zijn er jammerlijk niet in geslaagd om de capaciteit op te bouwen om onze eigen apparatuur tegen concurrerende prijzen te maken. Als er een keuze moet worden gemaakt tussen netto-nul en economisch succes, zijn onze politici verontrustend duidelijk over wat voorrang heeft.

Het is hetzelfde verhaal in de hele economie. We hebben de energieprijzen de pan uit laten rijzen, plannen gemaakt om onze eigen offshore olievelden te sluiten en de groei van fracking tegengehouden, ook al heeft het voor economische hausse gezorgd in Noord-Amerika.

  Idiote klimaatactivisten die zichzelf aan de weg 'vastlijmden' hebben misschien een amputatie nodig

 

We hebben het feit genegeerd dat deze keuzes bedrijven failliet laten gaan – en Chinese rivalen met veel lagere energiekosten toestaan om Europese bedrijven te overrompelen.

De harde waarheid is dat China de netto-nul als wapen heeft gebruikt en er een manier van heeft gemaakt om industrieel leiderschap te grijpen. Amerika reageert, zij het misschien te laat en met te veel staatscontrole. Maar Europa is aan het spartelen geslagen en staat op het punt om weggevaagd te worden.

Het continent heeft een complete puinhoop gemaakt van de overgang naar netto-nul, door naïef te veronderstellen dat het banen zou creëren en dat zijn rivalen alleen geïnteresseerd waren in het redden van de planeet en niet in het veiligstellen van een voorsprong voor hun eigen industrieën.

Het is heel goed mogelijk om de twee doelstellingen te combineren, maar dat zal niet lukken door simpelweg “deadlines en regelgeving” of met naïeve retoriek over “groene banen.”

Zowel het VK als de EU hebben een complete reset nodig, waarbij wordt bekeken welke industrieën moeten worden beschermd, hoe de kosten concurrerend kunnen worden gehouden en, waar nodig, hoe de CO2-uitstoot volgens een realistisch tijdschema kan worden verminderd.

Het is nog niet te laat om dat te doen, maar tegen de tijd dat Renault is gesloten en zelfs de Fransen rondrijden in Chinese BYD’s, zal het te laat zijn.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/europa-staat-voor-een-industriele-vernietiging-door-netto-nul-waarschuwen-73-grote-bedrijven/

Dr. Robert Malone waarschuwt dat de Franse wet om anti-vaxxers gevangen te zetten zich verspreidt naar andere landen

 februari 24, 2024   23  

 

   Screenshot video il Presidento's rumble channel

Dr. Robert Malone, de uitvinder van de mRNA-vaccintechnologie, waarschuwt dat de tirannieke nieuwe Franse wet tegen anti-vaxxers zich verspreidt naar andere landen.

Zoals Slay News meldde, heeft de Franse regering nieuwe wetten aangenomen om critici van experimentele vaccins, zoals de mRNA-vaccinaties van Covid, gevangen te zetten, schrijft Frank Bergman.

Op woensdag 14 februari werd een zeer controversiële wet door het Franse parlement gejaagd.

De nieuwe wet zou critici van mRNA gentherapie behandelingen mogelijk tot misdadigers kunnen maken.

De draconische wet werd stilletjes aangenomen met vrijwel geen debat.

Het zou iedereen die adviseert tegen het gebruik van therapeutische of profylactische behandelingen (inclusief experimentele mRNA gentherapie) in de gevangenis kunnen gooien voor maximaal 3 jaar.

De zogenaamde “anti-vaxxers” zouden ook een fikse boete van 45.000 euro (48.500 dollar) moeten betalen.

De stap is echter niet alleen beperkt tot de extreem-linkse globalistische regering van Frankrijk.

In andere westerse landen is men al bezig om soortgelijke wetten in te voeren.

In een bericht op X onthulde Dr. Malone dat er een soortgelijke wet is doorgedrukt in de meest westelijke provincie van Canada, British Columbia.

Net als Frankrijk is ook de extreem-linkse regering van Canada geïnfiltreerd door het World Economic Forum, zoals Slay News eerder meldde.

Malone deelde een rapport over de nieuwe Franse wet op X met anderen:

“Er is nu een soortgelijke wet in British Columbia.”

Volgens de wet, die afgelopen woensdag stilletjes en in het geheim door het Franse parlement werd goedgekeurd, kan het afraden van mRNA of andere behandelingen die “geschikt” worden geacht op basis van de huidige “medische kennis” leiden tot een gevangenisstraf van 3 jaar en een boete van maximaal 48.400 dollar.

 

Artikel 4 van de nieuwe wet, of “Artikel Pfizer” zoals het wordt genoemd door tegenstanders in de wetgevende macht, is een veroordeling van “alternatieve geneeswijzen” en een bedreiging voor klokkenluiders.

Tijdens het weinige debat dat werd gevoerd voor de aanname van deze fascistische wet die geïnformeerde toestemming overbodig maakt, werd onheilspellend genoeg gewaarschuwd dat “de volgende pandemie eraan komt.”

Volgens de globalistische elites die deze nieuwe wetten doordrukken, is de mRNA-technologie de enige oplossing om de zogenaamde “Ziekte X” te verslaan.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/dr-robert-malone-waarschuwt-dat-de-franse-wet-om-anti-vaxxers-gevangen-te-zetten-zich-verspreidt-naar-andere-landen/

Oh Ursula! Niet nog eens vijf jaar, alsjeblieft!

 februari 24, 2024   12

 

    European Parliament from EU / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Ursula von der Leyen wil een tweede termijn als voorzitter van de Europese Commissie en ze heeft de politieke steun van het machtigste pan-Europese conservatieve blok van het Europees Parlement om die te krijgen. Maar kan Europa, en zelfs de wereld, de bekrompen kijk van deze Duitse op de rol van Europa in een nieuwe multipolaire wereldorde verdragen als ze in zoveel opzichten een tweeling is van Joe Biden – vastgeroest in de jaren tachtig met hun opvattingen over Amerika dat alles regelt en natuurlijk Rusland haat en Poetin de schuld geeft van bijna alles waar ze mee weg kan komen, schrijft Martin Jay.

Haar kandidatuur voor een tweede termijn is niet ongekend, want José Manuel Barroso ging voor twee termijnen, geplaagd door geruchten dat hij dat deed om te voorkomen dat een pedofielenonderzoek in Portugal zijn politieke nalatenschap zou bezoedelen. De EU zal hier dus geen nieuwe wegen inslaan. Maar het systeem om een voorzitter van de Europese Commissie te kiezen – de lidstaten stellen elk hun eigen kandidaat voor, die uiteindelijk door de leden van het Europees Parlement wordt gekozen – zou wel eens andere ideeën kunnen hebben voor Ursula, die de verlengde termijn ook zal zien als een manier om lastige vervolgingen wegens corruptie te vermijden, die onvermijdelijk zullen volgen wanneer ze haar functie neerlegt. Haar duistere relatie met Pfizer, dat onder haar toezicht voor miljarden dollars aan vaccins aan de EU verkocht, terwijl de hele affaire in het geheim was gehuld – om vervolgens te onthullen dat haar man voor een biotechnologisch bedrijf werkt dat, vreemd genoeg, miljoenen euro’s aan subsidies ontving en mogelijk verbonden was met Pfizer – zou haar wel eens kunnen inhalen. Op dit moment, en dat zou geen verrassing moeten zijn, hebben de interne waakhonden en fraudebestrijdingseenheden van de EU alleen de symbolische procedure uitgevoerd om haar relatie met Pfizer te onderzoeken en ze hebben geen fraude of belangenverstrengeling gevonden. Maar het is de New York Times die haar aanklaagt omdat ze pretendeert geen kritische sms’jes meer te hebben naar de bazen van Pfizer over de vaccindeal, die nog steeds als een vieze geur in de lucht hangt.

 

Het is niet alleen de fraude die de kop zou kunnen opsteken wanneer Europarlementariërs haar aan een kruisverhoor onderwerpen in het parlement als onderdeel van een van hun eerste belangrijke taken in de nazomer van dit jaar. Het is ook het feit dat veel Parlementsleden haar gewoon niet mogen en haar niet vertrouwen en, gezien het feit dat we ervan uit kunnen gaan dat er meer uiterst rechtse Parlementsleden in het parlement komen, zou dit aantal wel eens aanzienlijk kunnen zijn – wat ertoe zou kunnen leiden dat ze een runner is, maar er niet in slaagt een tweede termijn te krijgen. Veel parlementsleden uit de huidige zittingsperiode houden er gewoon niet van hoe ze de meeste crises die haar bijna vanaf de eerste dag in haar functie troffen, heeft genegeerd en de EU niet alleen heeft achtergelaten met een constellatie van nieuwe problemen – waarvan immigratie een van de belangrijkste is – maar ook met torenhoge schulden. Natuurlijk heeft “Ursula”, zoals Joe Biden haar noemt, het antwoord voor deze laatste puinhoop. Verhoog de EU-begroting, zegt ze eenvoudigweg in haar openingstoespraak op de veiligheidsconferentie in München.

Velen zullen beweren, in het Europees Parlement en in andere hoeken van de EU, dat ze gewoon te hoog gegrepen was voor deze baan. Een niemandalletje uit de obscure Duitse politiek die de gynaecologe de kans gaf om in de EU rond te neuzen en daar de vruchten van te plukken. De EU kiest meestal voor bazen van Commissievoorzitters die net zo obscuur als incompetent zijn.

 

Vanaf het moment dat ze aantrad, amper 100 dagen in haar functie, werd de pandemie gevolgd door een piek in illegale migratie, de militaire operatie van Rusland in Oekraïne, een record inflatie in combinatie met de verstoring van de energievoorziening en een algehele teloorgang die veel EU-landen zeer hard trof, waarbij Duitsland, haar eigen land, er het slechtst vanaf kwam. Sommigen zullen zich haar herinneren omdat ze het virus heel traag aanpakte, wachtte tot er een Frans vaccin beschikbaar was in plaats van een Amerikaans vaccin, wat veel levens kostte, voordat de vernedering dat ze uiteindelijk toch het Pfizer-vaccin moest kopen onvermijdelijk was – terwijl ze Poetin in Moskou smeekte om het Russische vaccin.

Volgens Politico, een pro-establishment Amerikaanse website die ook overtuigd pro-EU is, “leidde ze een historisch herstelfonds van 750 miljard euro om de economie van het blok een impuls te geven na maanden van verlamming. Maanden later hield ze toezicht op een ongekende gemeenschappelijke inkoop van vaccins om ervoor te zorgen dat alle lidstaten onder dezelfde voorwaarden toegang hadden tot levensreddende behandelingen.” Een grovere, minder vriendelijke vertaling van deze eurotaal zou zijn “ze leende een enorme hoeveelheid geld waarvoor de volgende generatie kiezers zal moeten betalen in de vorm van hogere belastingen en aarzelde terwijl enkele honderdduizenden Europeanen dood neervielen, vooral in Italië en Spanje.

Von der Leyen wordt in veel opzichten gezien als een Biden-kloon. Sommigen zullen zelfs beweren dat het Biden’s beslissing is geweest om haar termijn te verlengen, omdat hij uiteindelijk iemand anders heeft gekozen om de baan van secretaris-generaal van de NAVO over te nemen als die precies tegelijk met de vijfjarige ouverture van de EU in juni vrijkomt. Biden heeft gezocht naar iemand die net zo dom is als Jens Stoltenberg, een lastige taak op zich, maar het lijkt erop dat hij in zijn opzet is geslaagd door de beslissing om zijn Duitse teckelpup in Brussel te houden.

 


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/oh-ursula-niet-nog-eens-vijf-jaar-alsjeblieft/

Duitse minister wil kritiek op de overheid strafbaar stellen



Degenen die de staat bespotten, moeten een sterke staat onder ogen zien, aldus Nancy Faeser, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken.

Het bevriezen van banktegoeden, inreisverboden en beperkingen op het recht van vereniging zijn instrumenten in de gereedschapskist van de Duitse regering, ‘want de democratie moet beschermd worden’.

“1984 in volle glorie?” vraagt journalist Laura Oorschot.

(Video verwijderd? Klik hier...)

De coronadictatuur was slechts een voorproefje

“Zelfs als het niet komt tot een oorlog met Rusland (die komt er vrijwel zeker), dan is er alle reden om je koffers te pakken en Europa te verlaten,” stelt journalist Eric van de Beek van De Andere Krant.

“De EU stevent af op een dictatuur en de moeder van alle economische crises staat voor de deur. De coronadictatuur was slechts een voorproefje,” waarschuwt Van de Beek.

De staat dwingt het ‘verzet’ ondergronds te gaan

“Het net begint zich te sluiten. De repressie neemt toe,” stelt opiniemaker Ab Flipse vast. “De staat verklaart criticasters de oorlog en dwingt het ‘verzet’ ondergronds te gaan. Dat leidt tot verharding en geweld.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Ze wilden deze informatie over de prik verborgen houden, maar dat is niet gelukt


Ze probeerden informatie over de prik verborgen te houden, maar advocaat Aaron Siri spande een rechtszaak aan en won.

Nu zijn 390.000 meldingen uit het monitoringsysteem V-safe van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC openbaar.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het echte veiligheidsprofiel

Daaruit blijkt dat: 1 op de 1300 mensen in de dagen na vaccinatie melding maakte van aangezichtsverlamming van Bell, 1 op de 906 mensen melding maakte van menstruatiestoornissen, 1 op de 450 mensen na vaccinatie melding maakte van gordelroos, 1 op de 160 mensen melding maakte van oorsuizen en 1 op de 143 mensen na vaccinatie melding maakte van hartkloppingen.

“Veilig en effectief?” vroeg Siri. De reden waarom de CDC zo hard gevochten heeft, is dat dit waarschijnlijk de beste weerspiegeling van het echte veiligheidsprofiel is, zei hij.

Eerste zes weken

Merk op dat deze meldingen alleen betrekking hebben op de eerste dagen na vaccinatie. Siri wil nu ook alle meldingen die in de eerste zes weken zijn gedaan boven water halen.

V-safe werd opgezet door de CDC zodat mensen na hun COVID-19-vaccin bijwerkingen konden melden. Vervolgens werd per dag, week en maand bijgehouden hoe de klachten hun gezondheid beïnvloedden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Klaus Schwab wil je katten en honden afpakken



Net zero betekent niet alleen geen benzine, maar ook geen huisdieren. Nu de agenda van de ‘decarbonisatie’ verder wordt uitgerold, moeten ook onze trouwe viervoeters eraan geloven. En dat gaat stap voor stap.

In het Engelse Sussex is voorgesteld om honden te weren uit parken. In de Amerikaanse staat Colorado is recentelijk een wetsvoorstel ingediend om huisdieren te belasten. Eigenaren zouden al hun honden, konijnen en zelfs goudvissen moeten registreren. Voor ongesteriliseerde en ongecastreerde katten en honden zou je dubbel moeten betalen. Het wetsvoorstel belandde na vurig verzet in de ijskast.

Een gemeenteraadslid uit het Engelse Dorset stelde tijdens een raadsvergadering over net zero voor om (middel)grote honden te verbieden. Het raadslid, Mark Howell, stelde onomwonden dat labradors net zoveel CO2 uitstoten als een SUV. Hij zei ook dat huisdieren een vijfde van de wereldvoorraad vlees en vis consumeren. Zijn voorstel: minder huisdieren of huisdieren onderling delen.

Eugenetica

Eugenetica is een terugkerend thema bij de ‘klimaatcrisis’. Donnachadh McCarthy schreef voor de Britse krant The Independent dat honden en katten ‘een verwoestende impact hebben op de planeet’.

Pets at Home, de grootste retailer voor huisdieren in Engeland, heeft zich gecommitteerd aan net zero door veganistisch eten te promoten. Het gevolg: de prijs van vleesproducten stijgt, waardoor het steeds moeilijker wordt om een grote hond te houden.

Net zo vervuilend als vliegen per privéjet

Ook de media doen een duit in het zakje. Zo schreef Euronews dat 90 miljoen huishoudens in de EU huisdieren hebben en dat dit net zo vervuilend is als vliegen per privéjet!

Euronews is bezorgd dat steeds meer mensen een huisdier nemen, vooral sinds de coronalockdowns. Dat komt omdat mensen op zoek zijn naar gezelschap in een geatomiseerde samenleving, die het gevolg is van overheidsbeleid, inclusief de net zero-zwendel, schrijft Niall McCrae voor Country Squire Magazine.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Cartoon van itsbeertime (geen artikel)

 

Bron: https://www.tscheldt.be/peter-paul-petra-de-sutter-cartoon/?mc_cid=c369daf469&mc_eid=449811fc1f 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...