woensdag 6 april 2022

Dit zeggen Oekraïense burgers over het leger van de alom geprezen Zelenski

 

Onafhankelijk journalist en legerveteraan Patrick Lancaster is in de Oekraïense stad Marioepol, waar het Russische leger steeds meer terrein wint. In de buurt van Azovstal, een grote staalfabriek waar het Oekraïense leger zich heeft verschanst, sprak Lancaster met lokale bewoners.

Een man zei tegen hem dat hij tot twee keer toe bijna was geraakt door een scherpschutter. Hij hoorde de kogels om zijn oren vliegen. Hij lichtte toe dat het ging om een scherpschutter van het Azovbataljon. “Ze schieten op burgers,” benadrukte de man. “Ze schieten niet op soldaten, alleen op burgers. Ze doden burgers. Het zijn rasechte fascisten.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Rusland schiet helemaal niet op mensen

Een andere man zei tegen de journalist dat de scherpschutters ‘nazi’s’ zijn. “Oekraïense nazi’s schieten op mensen en doden mensen. Ze doden burgers. Vrouwen, mannen, iedereen.”

De man vertelde dat er zelfs mannen worden vrijgelaten uit de gevangenis. Ze krijgen veel geld om mensen zonder reden te vermoorden. Lancaster zei tegen de man dat Amerikaanse en Europese media beweren dat Rusland steden verwoest en mensen doodt. “Rusland schiet helemaal niet op mensen,” reageerde de man.

Verwoest door Oekraïense tanks

Een huilende vrouw zei tegen de journalist dat ze zonder de Russische hulp honger en dorst zou moeten lijden. De vrouw, die de Russen bedankte, zei dat haar flat was verwoest door Oekraïense tanks.

De Russen kondigden dinsdag nieuwe gevechten aan tegen de Oekraïense troepen die de strategisch belangrijke stad aan de Zee van Azov verdedigen. Het Russische leger zei erin geslaagd te zijn om een evacuatie van Oekraïense officieren uit de belegerde stad te voorkomen. Het ging volgens het ministerie van Defensie om leiders van het Azovbataljon.



Bescherming tweede booster neemt al na 4 weken af: ‘Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig?’



Uit een grootschalig Israëlisch onderzoek blijkt dat de bescherming van een tweede boosterprik van Pfizer van korte duur is. De bescherming van de tweede booster tegen infectie neemt al na vier weken af, zo hebben de Israëlische onderzoekers aangetoond.

De onderzoekers baseren zich op gegevens uit de database van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Hun resultaten zijn gepubliceerd in The New England Journal of Medicine. Ondertussen blijft zorgminister Kuipers mensen oproepen de ‘herhaalprik’ te nemen.

Geen goede match

“De minister versus corona. Het blijft geen goede match,” reageert Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV). Freelance journalist Arno Wellens zegt sarcastisch: “Scholen dicht, voor altijd! De jeugd moet bloeden voor oma van 90 met COPD. Vervelend dat kinderen dan onoverbrugbare leerachterstanden krijgen, maar we doen het voor de veiligheid, samen.”

“Hoe kan het coronatoegangsbewijs voor geboosterden dan onbeperkt geldig zijn?” vraagt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons zich af. “Duidelijk geen wetenschap, maar een prikprivilege.”

Magere opkomst

“Vandaag blijkt dat de booster niets boostert,” stelt jurist en psycholoog Avish Jajairam. “Op naar iedere vier weken een booster om je Europees covidcertificaat up-to-date te houden. Wanneer start de prikcampagne?” vraagt journalist Annelies Strikkers.

Fysiotherapeut Auke Wagenmakers vraagt aan minister Kuipers en koepelorganisatie GGD GHOR: “Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig? De tweede ‘booster’ neemt na vier weken al af in effectiviteit.”

Het AD spreekt van een ‘magere opkomst’ voor de tweede booster. Slechts één op de drie 70-plussers heeft de ‘oppepprik’ gehaald. 

Echt vlees voor mij, maar niet voor jou: globalisten pushen in het laboratorium gekweekt vlees voor de massa

Maandag 4 april 2022 door: Ramon Tomey

Tags : kunstmatig vleesslecht etenbadsciencefactureringspoortenbiotechnologieschoon etenklimaatveranderingfoetaal runderserumEvolutie van voedselvoedselwetenschapfranken etenglobalistenGGOkruidenieringrediëntenin het laboratorium gekweekt vleesvleesalternatievenvleesanalogenplantaardig vleesproducten

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

2.710WEERGAVEN

 

(Natural News) De dagen van Amerikanen die genieten van een mooie steak kunnen binnenkort eindigen, als Microsoft-oprichter Bill Gates en andere globalisten dwingen mensen om vleesanalogen te eten gekweekt in een laboratorium.

In april 2021 vertelde Children’s Health Defense (CHD) hoe verschillende bedrijven de kunstmatige vleesrevolutie versnellen.

“Zo gebruiken plantaardige vleesbedrijven zoals Beyond Meat en Impossible Foods een DNA-coderende sequentie van sojabonen of erwten om een product te creëren dat eruitziet en smaakt als echt vlees. Sommige bedrijven investeren ook in vlees op basis van cellen die zijn gekweekt uit echte dierlijke cellen, maar het moet de markt nog bereiken."

CHD somde in het artikel van april 2021 verschillende bedrijven op die betrokken zijn bij in het laboratorium gekweekt vlees. Deze omvatten Ginkgo Bioworks met zijn op maat gemaakte microben voor kunstvlees, Motif Foodworks met zijn plantaardige vlees- en zuivelalternatieven en Nature's Fynd met zijn in schimmels gekweekte vlees- en zuivelalternatieven. Andere betrokken bedrijven zijn BioMilq met zijn in het laboratorium gekweekte moedermelk en Eat Just met zijn eiersurrogaten gemaakt van plantaardige eiwitten.

Afgezien van deze startups, hebben spelers uit de vleesindustrie zich ook aangesloten bij de kunstmatige vleesrevolutie door vleesproducten te verkopen die zijn gemaakt met erwten of soja-eiwitten. Deze omvatten Perdue Farms, Maple Leaf Foods, Nestle, Cargill en Tyson Foods. Deze laatste investeerde ook in twee bedrijven - Memphis Meats en Future Meat Technologies - die beide betrokken zijn bij in het laboratorium gekweekt vlees.

Het CHD-artikel wees er ook op dat Gates voorop loopt op het gebied van kunstvlees, daarbij verwijzend hoe hij "50 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in onmogelijk voedsel en actief Beyond Meat, Ginkgo Bioworks en BioMilq financiert."

Maanden voordat CHD zijn artikel van 21 april publiceerde, spoorde Gates de eerste wereldlanden aan om over te schakelen naar in het laboratorium gekweekt vlees tijdens een interview in februari 2021 met de MIT Technology Review.

'Ik denk dat alle rijke landen moeten overstappen op 100 procent synthetisch rundvlees. Je kunt wennen aan het smaakverschil en de bewering is dat ze het na verloop van tijd beter gaan laten smaken. Uiteindelijk is die groene premie bescheiden genoeg om het [gedrag] van mensen te veranderen of regelgeving te gebruiken om de vraag volledig te veranderen ', vertelde de technologie-bigwig aan James Temple van The Outlet. (Gerelateerd: Bill Gates, een Beyond Meat-stakeholder, wil dat alle landen van de eerste wereld synthetisch vlees eten.)

Gates sprak ook zijn teleurstelling uit over voorstellen die de manier beperken waarop vlees van laboratoriumkwaliteit aan consumenten op de markt wordt gebracht tijdens zijn interview met Temple. 'De politiek [is een uitdaging.] Er zijn al deze rekeningen die zeggen dat het eigenlijk labafval moet worden genoemd om te worden verkocht. Ze willen niet dat we het rundvleeslabel gebruiken '', zei hij.

Vlees in Labo’s-geteeld heeft een verdomd geheim

Gates en andere wereldwijde elites hebben vlees van laboratoriumkwaliteit omarmd als een ethische oplossing voor de voedselvoorzieningsproblemen in de wereld. Kunstmatig vlees wordt ook aangeprezen als alternatief voor vee, waarvan velen denken dat het een grote factor speelt bij 'klimaatverandering'.'Vleesanalogen van laboratoriumkwaliteit lijken echter een verdomd geheim te bevatten - ze zijn afgeleid van ongeboren koeien.

Onderzoeksjournalist Tom Philpott beweerde in een artikel dat foetaal runderserum (FBS) wordt gebruikt om in het laboratorium gekweekt vlees te vervaardigen. FBS wordt verkregen uit het 'bloed van ongeboren koeienfoetussen ... die na het slachten uit hun moeder zijn gehaald."

Philpott voerde aan dat de gebruik van FBS om kunstvlees in massa te produceren  twee grote problemen stelt.

Ten eerste is FBS extreem duur - met een minimumprijs voor een liter die $ 1.000 kost. "Om de kosten te doorbreken, zouden bedrijven hun gekweekte vlees moeten verkopen voor ongeveer $ 200.000 per pond", zei de onderzoeksjournalist.

Ten tweede kunnen makers van in het laboratorium gekweekt vlees hun producten niet als "slachting" of veganistisch op de markt brengen wanneer een slachthuisbijproduct - FBS van koeienfetussen - wordt gebruikt om ze te maken.

"Het FBS-vervangingsprobleem, plus andere gapende uitdagingen zoals het perfectioneren van machines die cellen op industriële schaal kunnen laten groeien, betekent dat [vlees van laboratoriumkwaliteit] waarschijnlijk nooit economisch haalbaar zal zijn", aldus Philpott.

Bezoek FrankenFood.news om meer van dit soort verhalen te lezen.

Bekijk de onderstaande video waarin u uitlegt hoe in het laboratorium gekweekt vlees wordt gemaakt.

Video Link: https://www.brighteon.com/ff0ea904-7173-4774-95b1-60131d30c

Deze video is van de TKWK T.V-kanaal aan Brighteon.com.

Meer gerelateerde verhalen :

Het is allemaal oplichterij: Al Gore, een grote investeerder in nepvleesbedrijven, terwijl hij nep-klimaatwetenschap over echt vlees duwt.

Een enorme terugslag bouwt op tegen nepvleesproducten zoals Beyond Meat en Impossible Foods.

De Amerikaanse rundvleesindustrie zet strategische stappen om vlees van laboratoriumkwaliteit tegen te gaan met de wettelijke definitie van "vlees"."

Verdomd geheim onthuld: Bloed van ongeboren koeien die gebruikt werden om vlees van laboratoriumkwaliteit te maken.

Het blootleggen van de fraude die onmogelijk voedsel is.

Bronnen zijn onder meer:

GlobalResearch.ca

ChildrensHealthDefense.org 1

TechnologyReview.com

ChildrensHealthDefense.org 2

Brighteon.com

 

 

https://www.naturalnews.com/2022-04-04-globalists-pushing-people-consume-lab-grown-meat.html           

De politici die nu om 'vrijheid' vragen, zijn DEZELFDE die de jouwe maanden geleden heeft afgenomen

 04/04/2022 / Door Nieuws redacteuren


Voor het geval je het nog niet hebt gemerkt, wordt er een lijn in het zand getrokken: je staat ofwel bij Oekraïne en de papegaaien zonder twijfel het verhaal van het establishment - of je bent een agent van het Kremlin. De oorlogspropaganda is voelbaar en we hebben zoiets niet meer gezien sinds de onmiddellijke nasleep van 9/11.

(Artikel van Matt Agorist opnieuw gepubliceerd TheFreeThoughtProject.com)

Hoewel de media en uw leiders eisen dat u 'een kant kiest', is het belangrijk om te onthouden dat het heel goed mogelijk is om op te staan tegen de Russische invasie in Oekraïne en tegen de mensen die hebben geholpen om deze te veroorzaken.

Het lijdt geen twijfel dat het NAVO-beleid in de afgelopen 8 jaar  Vladimir Poetin in een hoek heeft geduwd, waardoor een directe bedreiging voor de nationale veiligheid van Rusland is ontstaan. En, zoals Chris Hedges opmerkt, 'Rusland heeft het volste recht zich bedreigd, verraden en boos te voelen."

Hij voegt er echter aan toe: 'Maar begrijpen is niet vergoelijken. De invasie van Oekraïne, volgens de wetten van Neurenberg, is een criminele agressieoorlog."

Het is ook belangrijk erop te wijzen dat degenen die nu bij Oekraïne staan, grotendeels verantwoordelijk zijn voor het moeras dat zich momenteel in de regio ontvouwt. Terwijl we luisteren naar politieke stemmen die praten over opkomen voor "vrijheid en democratie" in Oekraïne, klinken hun woorden hol voor degenen die opletten.

Om te beginnen is Oekraïne geen democratie, omdat democratieën het volgende niet doen namelijk drie tv-stations uitschakelen omdat die kritisch zijn over de president. Democratieën gaan nietde oppositie  ontvoeren en hun politieke oppositie kooien, omdat die toevallig op de tweede plaats kwam in het verkiezingsproces. En democratieën gaan geen onschuldige burgers bombarderen binnen hun eigen land omdat ze niet loyaal zijn aan de partij.

Het Oekraïense volk verlangt ongetwijfeld naar vrijheid en democratie, maar hun leiders hebben duidelijk gemaakt dat dit niet hun eindspel is.

Bovendien zijn degenen die beweren in te staan voor vrijheid en democratie hier in het Westen, ook niet wie ze beweren te zijn. Een paar weken geleden voerden ze nog een ongelooflijke tirannie uit tegen hun eigen volk.

"Terwijl president Poetin het grondgebied van Oekraïne probeert illegaal en ongerechtvaardigd te veroveren, blijft Canada geïnspireerd door Oekraïne en zijn volk, dat sterk, veerkrachtig en vastberaden blijft terwijl ze de soevereiniteit van hun land verdedigen", dit zei de Canadese premier Justin Trudeau in een verklaring over Oekraïne vorige week. Hij zei "In deze donkere uren is de boodschap van Canada aan de bevolking van Oekraïne deze: je bent niet de enige. We staan bij je. Onze steun aan Oekraïne, democratie en mensenrechten blijft onwankelbaar."

Precies hoe hij dit nu durft te zeggen met een oprecht gezicht, is een gok, aangezien Trudeau de afgelopen twee jaar vrij snel opwaarts door de rijen van de tirannen van de geschiedenis is gestegen.

Slechts enkele weken voordat Trudeau beweerde dat hij staat voor vrijheid en mensenrechten, begon Trudeau met de bevriezing van de bankrekeningen van demonstranten die tegen tirannieke mandaten opkwamen. Burgers werden geslagen en gearresteerd omdat ze vreedzaam protesteerden voor de hoofdstad. Ze gingen niet alleen achter de demonstranten aan, maar de regering ging ook achter de bankrekeningen aan van degenen die ook enkel geldelijke steun verleenden in de vorm van donaties.

Voor het beoefenen van hun vrijheid van meningsuiting werden Canadezen vervolgd en in financiële ondergang gedreven door de regering die beweert bij Oekraïne te staan. Dit werd allemaal uitgevoerd zonder een eerlijk proces en zonder enige democratische inbreng - waardoor de verklaring dat Trudeau 'voor democratie staat’ volledig leen en betekenisloos wordt."

Toen de Amerikaanse politieke klasse - die ook beweert "op te komen voor democratie in Oekraïne" - toekeek hoe de Canadese regering individuen financieel begon te vervolgen vanwege hun vrijheid van meningsuiting, zwegen ze niet alleen maar faciliteerden ze dit zelfs. Dit was een van de meest tirannieke bewegingen in de recente westerse geschiedenis en in plaats van ertegen op te staan, steunde het establishment het eigenlijk.

In feite een poll van Trafalger Group voor de Conventie van de Staten ontdekte onlangs dat een overgrote meerderheid van de Democraten, 65%, eigenlijk dat de autoritaire zet van Trudeau om mensen te arresteren en hun spaargeld in beslag te nemen - voor het uitoefenen van hun vrijheid van meningsuiting - een goede zaak was.

In een soortgelijke toespraak, zoals die van Trudeau hierboven, kwam uit de mond van Biden als hij beweerde dat 'Amerika opkomt tegen pestkoppen. We komen op voor vrijheid. Dit is wie we zijn."

Nogmaals, deze woorden klinken hol, aangezien hij slechts enkele maanden voordat hij dit zei, de vrijheid van mensen verloochende - waardoor ze gedwongen werden een vaccin te nemen of hun financiële ondergang te ondergaan.

In plaats van verzet tegen de deze ongrondwettelijke en illegale mandaten uit te roepen, kozen ABC, CBS, NBC, WaPo, AP, MSNBC en CNN ervoor om het eenzijdige besluit van Biden dat hij heftig verdedigde te steunen om Amerikanen te dwingen tegen hun wil een medische procedure te laten ondergaan, waarbij Biden beweerde dat degenen die ertegen waren het probleem waren.

Het is geen verrassing dat dit dezelfde media waren die ons naar een conflict met Rusland over Oekraïne hebben geleid - alleen deze keer, in plaats van domme leugens over paardenpasta (Ivermectine), heeft hun desinformatie potentieel catastrofale gevolgen.

We kunnen toch zulk kort geheugen niet hebben. Dezelfde mensen die twee jaar lang op covid hebben gelogen, manipuleren ons opnieuw in een verwoestend conflict met Rusland omdat ze enorme winsten uit oorlog zullen oogsten.

Zoals Chris Hedges ons zo nauwkeurig herinnert :

Alleen de autocraten en politici die dromen van imperium en wereldwijde hegemonie, van de goddelijke macht die gepaard gaat met het hanteren van legers, gevechtsvliegtuigen en vloten, samen met de kooplieden van de dood, wier bedrijf landen overspoelt met wapens, profiteren van oorlog. De uitbreiding van de NAVO naar Oost-Europa heeft Lockheed Martin, Raytheon, General Dynamics, Boeing, Northrop Grumman, Analytic Services, Huntington Ingalls, Humana, BAE Systems en L3Harris miljarden aan winst opgeleverd. Het aanwakkeren van conflicten in Oekraïne zal hen nog miljarden meer opleveren.

We mogen ons niet door de leveranciers van propaganda naar een ander Afghanistan of Irak laten leiden. We kunnen het ons gewoon niet veroorloven, en deze keer vormt de vijand een veel grotere bedreiging dan een opstand in de grotten van Afganisthan.

Lees meer op: TheFreeThoughtProject.com

https://www.collapse.news/2022-04-04-politicians-calling-for-freedom-same-ones-who-took-yours.html


HET BEGINT: Russische gasreus stopt de verscheping naar Europa via de belangrijkste pijpleiding nadat Duitse CEO waarschuwt voor dreigende economische "catastrofe"

04/04/2022 / Door JD Heyes


De economische gevolgen tussen Rusland en de rest van Europa verslechterden zaterdag nadat een Russische energiegigant besloot aardgas af te sluiten naar het continent dat door de belangrijkste  pijpleiding stroomde.

De actie van Gazprom om de Yamal-Europe-pijpleiding af te sluiten, een cruciale slagader voor energiestromen, kwam slechts een dag nadat Europese landen het meest vloeibare aardgas hadden geïmporteerd (LNG) uit Rusland dat ze in maanden hadden gedaan, blijkbaar in een poging om de goederen in te slaan vóór een door president Vladimir Poetin opgelegde termijn om ofwel hun aankopen in roebels te betalen, ofwel volledig te worden afgesneden.

Nu, in plaats van Duitsland en de Europese Unie binnen te stromen, begonnen de leveringen van LNG op vrijdag en zaterdag de andere kant op te stromen, aldus Gascade, de beheerder van het netwerk.

Eerder tijdens zijn met blunder gevulde bezoek aan Europa om de reactie van de NAVO op de Russische invasie van Oekraïne aan te pakken, beloofde President Joe Biden dat de VS hun export van LNG naar Europa zouden verhogen om vervolgens aan te stippen dat niet al het aanbodtekort door Amerikaanse leveranciers zou worden aangevuld.

Maar dat gezegd hebbende, hebben onderzoekers van de energie-industrie van Goldman Sachs al aangetoond dat de Amerikaanse export van de grondstoffen al op de huidige max. capaciteit is, dus er zullen er geen extra voorraden komen.

Daarnaast zijn er nog andere problemen voor Europese landen die afhankelijk zijn van Russische energie: het hele continent mist de infrastructuur om de invoer van LNG snel uit te breiden, omdat de EU-leiders de afgelopen decennia "fossiele brandstoffen" hebben gemeden in plaats van onbetrouwbare en veel duurdere "groene" hernieuwbare energie. LNG moet zeer zorgvuldig worden verwerkt en vervolgens "geregassificeerd" voordat het vervolgens naar nutsbedrijven en andere energiedistributeurs kan worden gestuurd.

De onderstaande kaart illustreert het niveau van afhankelijkheid dat verschillende Europese economieën hebben van Rusland :


Het is duidelijk dat het grootste deel van Europa enigszins tot sterk afhankelijk is van Russische energie - een feit waarvan Poetin ongetwijfeld op de hoogte was voordat hij zijn berekende aanval op Oekraïne lanceerde.

Naast dat Duitsland nu te maken heeft met een drastisch verminderde aanvoer van Russisch gas, is de Britse energiegigant Shell ook afgesneden van de voorraden van Moskou als reactie op de economische sancties van het Verenigd Koninkrijk tegen Rusland, aldus Dmitry Peskov, de perssecretaris van Poetin.

'Londen wil de leider zijn van alles wat anti-Russisch is. Het wil zelfs Washington voor zijn! Dat zijn de kosten!'Peskov zei hij.

Zero Hedge legt uit wat er nu op het spel staat :

Nu Poetin de druk opvoert, hebben de Europese landen een moeilijke keuze voor de boeg: ofwel kunnen ze een bal spelen en de wereld laten zien dat hun inspanningen om zichzelf af te leiden van hun afhankelijkheid van Russische energie grotendeels tevergeefs zijn geweest. Of ze kunnen te maken krijgen met een 'catastrofale' economische crisis als de energieprijzen stijgen, wat leidt tot rantsoenering, black-outs en andere maatregelen waardoor de oliecrisis in de jaren zeventig op kinderspel lijkt.

Voorafgaand aan het weekend, Martin Brudermuller, CEO van 's werelds grootste chemische bedrijf, de Duitse BASFwaarschuwde dat in geval van verlies van LNG uit Rusland, zou zijn land een economische ineenstorting ondergaan.

Hoewel "Duitsland binnen vier tot vijf jaar onafhankelijk zou kunnen zijn van gas in Rusland", is het duidelijk dat "LNG import niet snel genoeg kan worden verhoogd om alle Russische gasstromen op korte termijn te vervangen ”, zei hij.

"Rusland dekt 55 procent van het Duitse aardgasverbruik", vervolgde hij, erop wijzend dat als Russisch gas van de ene op de andere dag zou verdwijnen, "veel dingen hier zouden instorten" -- aangezien “we een hoge werkloosheid zouden hebben en veel bedrijven failliet zouden gaan. Dit zou tot onomkeerbare schade leiden."

Europa's nachtmerriescenario lijkt nu te spelen.

Bronnen zijn onder meer:

FAZ.net

ZeroHedge.com

https://www.collapse.news/2022-04-04-russian-gas-giant-halts-shipments-to-europe.html

20 Goedkope, voedzame voedsel items met een lange houdbaarheid voor uw overlevingsvoorraad

 Maandag 4 april 2022 door: Zoey Sky

Tags : budgetvoorbereidingrampnoodvoedselvoedselvrijheidOpslag van voedselvoedselvoorzieninghomesteadingHope WareingrediëntenLarry Wareoff gridparaatheidpreppervoorbereidenSHTFoverlevenoverlevingsvoorraadsurvivalistischtips

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

8.670WEERGAVEN

 

(Natural News) Het kan moeilijk zijn om items te bedenken die je nodig hebt voor je overlevingsvoorraad, maar je moet je concentreren op ingrediënten die betaalbaar, veelzijdig zijn en een lange houdbaarheid hebben. Dit zorgt ervoor dat wanneer SHTF, uw items niet slecht worden voordat u de kans krijgt om ze te gebruiken.

In een recente aflevering van hun programma "Under the Median: Living with Joy and Abundance on a Shoestring Budget", spraken Larry en Hope Ware over 20 betaalbare voorraden die je voor je NOOD-kastje het best kan kopen.

Deze 20 items voor je noodkast blijven lang meegaan.

Ingeblikte olijven

Ingeblikte olijven zijn een geweldige bron van gezond vet. Omdat ingeblikte olijven worden gepekeld, moeten ze minimaal een jaar op de plank blijven staan.

Je hebt maar enkele olijven nodig om smaak toe te voegen aan verschillende gerechten zoals pasta of stoofschotels.

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit heeft een zeer geconcentreerde smaak en veel voedingsvezels, wat het goed maakt voor je gezondheid en spijsvertering.

Gedroogd fruit heeft echter een zeer hoge glycemische index. Dit betekent dat gedroogd fruit weliswaar vol vezels zit, maar ook veel suiker bevat. Verbruik het matig om nadelige effecten te voorkomen.

Gedroogd fruit moet zes tot twaalf maanden op je voorraadkast blijven staan. Maar als het ruikt of er vreemd uitziet of schimmel heeft, eet het dan niet.

Chia zaden

Chia-zaden zitten ook vol met voedingsvezels en kunnen de bloeddruk helpen verlagen.

Chiazaden bevatten slijmachtige vezels, die je kunt zien na het toevoegen van water. Wanneer u chiazaden eet, gaat het slijm door uw systeem en bedekt uw darmkanaal en helpt je darm transit regelmatig te houden.  (Gerelateerd:. Gezonde voorbereiding: 10 Betaalbare en voedzame voedingsmiddelen met een lange houdbaarheid).

Oliën en vetten

Je hebt olie of vetten nodig om voedsel te koken.

De meeste ongeopende flessen bakoliën gaan tot 18 maanden mee voordat ze ranzig worden. Zorg ervoor dat je gezonde bakoliën inslaat, zoals olijfolie en lijnzaad oliën, om ziekte te voorkomen.

 

Alcoholische drank

Alcoholische drank is niet alleen om te drinken; het verloopt nooit, dus je kunt het voor altijd op je plank houden.

Merk op dat 80 procent of hoger alcohol kan worden gebruikt om wonden te desinfecteren, pijn veroorzaakt door zonnebrand te verlichten, insectenbeten of bijensteken te verlichten, insecten af te weren en kiespijn te genezen.

Alcohol kan ook worden gebruikt om tincturen te maken met medicinale kruiden.

Soja saus

Sojasaus heeft een hoog zoutgehalte, dus het zal ongeveer twee tot drie jaar in je voorraadkast blijven zitten als je het eenmaal hebt geopend. Gebruik sojasaus om rijstgerechten of roerbakgerechten te kruiden.

Gele/Amerikaanse mosterd en Engelse mosterd

Gebruik mosterd als kruiderij bij het maken van sandwiches of tijdens het koken.

Mosterd is niet alleen voor hotdogs. Je kan mosterd gebruiken voor butter toast, kip, eieren, vis, aardappelpuree, mosselen, pasta, gebraad, Duitse noedels of noedels en vinaigrette.

Popcorn

Popcorn is een gezonde snack en het is goedkoop en vullend.

Suiker

Gebruik suiker om desserts, dranken of als topping voor havermout te maken.

Instant koffie

Terwijl koffiebonen beter smaken, gaat instantkoffie veel langer mee. Instantkoffie gaat ongeveer 25 jaar mee in je voorraadkast.

Maïszetmeel

Net als zuiveringszout heeft maïszetmeel veel toepassingen. Je kunt ermee koken of het gebruiken voor medicinale doeleinden.

Maïszetmeel kan worden gebruikt als eier-alternatief, of u kunt het gebruiken om de angel uit insectenbeten te halen.

Specerijen

Specerijen hebben een lange bewaartijd en geven smaak aan uw maaltijden. Velen bieden zelfs gezondheidsvoordelen. Inclusief zout, peperknoflook, uipoeder, kurkuma, peterselie, salie en eventuele kruiden in uw voedselvoorraad om uw gerechten op te fleuren.

Een “survival” voorraadkast moet gevuld zijn met voedingsmiddelen die voedzaam, calorie-dicht en langdurig te bewaren zijn, omdat dit de beste is overlevingsvoedselVul de hier vermelde voedingsmiddelen regelmatig aan en roteer uw voorraden regelmatig om, om ze vers te houden.

Bouillon-blokjes

Bouillon-blokjes zijn een veelzijdig ingrediënt, maar je moet ze matig gebruiken omdat ze veel zout bevatten. Gebruik bouillonblokjes om wat smaak toe te voegen aan soepen en stoofschotels.

Cacaopoeder

Sla rauwe cacao poeder op als je van chocolade houdt.

Cacaopoeder kan voor verschillende dingen worden gebruikt, inclusief chocolade courgettebrood, cupcakes, dessertsmoothies, zelfgemaakte warme chocolademelk, havermout en pannenkoeken.

Aardappelvlokken

Aardappelvlokken gaan 12 tot 18 maanden mee in je voorraadkast. Aardappelvlokken klinken misschien niet al te smakelijk, maar dat kan wel gebruik ze om aardappelpuree te maken wanneer SHTFServeer aardappelpuree met jus of gebruik het om een tweemaal gebakken aardappelschotel te maken.

Als alternatief kunt u aardappelpuree gebruiken om hartige gebakken aardappelpasteitjes te maken. Aardappelvlokken kunnen ook worden gebruikt als natuurlijk verdikkingsmiddel voor gravies, sauzen of soepen.

Pindakaas in poedervorm

Noten en notenboters zijn een voedingsrijke item voor in je voorraadkast, maar vanwege hun hoge oliegehalte zullen ze sneller bederf verroozaken in je voorraadkast.

Je kunt dat omzeilen door poeder in te slaan pindakaas Voeg gewoon water toe aan pindakaas in poedervorm, die ongeveer 15 jaar meegaat.

Haver

Ongeopende havermout moet maximaal twee jaar in uw voorraadkast blijven zitten. Traditionele havermouten hebben een vergelijkbare houdbaarheid van ongeveer twee jaar.

Tomatenpasta

Ongeopende blikken of potten tomatenpuree gaan maximaal twee jaar mee. Eenmaal geopend, gaan ze slechts zeven tot tien dagen mee in de koelkast.

Thee

Voorraad verschillende medicinale theeën voor SHTF zoals sinaasappel pekoe-thee of groene thee.

Gedroogde pasta

Gedroogde pasta gaat maximaal drie jaar mee op je voorraad. Gebruik het om verschillende soorten pastagerechten te maken, zoals spaghetti of lasagne.

Quinoa

Quinoa is een veganistische bron van volledig eiwit. Het duurt minimaal twee tot drie jaar in de schappen van je voorraadkast.

Maak voor SHTF een inventaris en vul je planken aan met  langdurig te bewaren voeding zoals chiazaden, ingeblikte olijven, gedroogde pasta en quinoa.

Bekijk de volledige video hieronder van "Under the Median: Living with Joy and Abundance on a Shoestring Budgetmet Larry en Hope Ware om meer te leren over deze 20 voorraad nieuwtjes.

Video Link: https://www.brighteon.com/8f6a0f6d-00a3-421c-ac82-beb7829938

Deze video is van het Alex Hammer kanaal aan Brighteon.com.

Meer gerelateerde verhalen :

Tips voor voedselvoorziening: 11 Must-have items voor je voorraadkast.

Tips voor het bereiden van voedselvoorziening: hoe gezond te eten met een beperkt budget.

Overlevingsvaardigheden: leer helemaal opnieuw koken, zodat u uw gezin kunt voeden wanneer SHTF.

Basisprincipes voorbereiden: 8 soorten voedsel om in je survivalbroek te bewaren.

Voedselvoorziening 101: Hoe rijst goed op te slaan.

Bronnen zijn onder meer:

Brighteon.com

FoodAndWine.com

SpoonUniversity.com

TheProvidentPepper.org

 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...