woensdag 24 april 2024

Vaccins hebben de samenleving vernietigd en een golf van onherstelbare schade aan de volksgezondheid ontketend

 april 23, 2024   15 

    Photo by Steven Cornfield on Unsplash

We horen er zelden over vanwege het embargo op waarheidsgetrouwe informatie over de schade die ze aanrichten, maar vaccins hebben de wereld vernietigd.

A Midwestern Doctor, een populair Substack-account, voerde een uitgebreid onderzoek uit naar de wetenschap achter vaccins die nooit het daglicht ziet. De dokter ontdekte dat de lelijke waarheid over vaccins verborgen blijft om “het bedrijf” te beschermen, waarmee de vaccinarm van Big Pharma wordt bedoeld, schrijft Ethan Huff.

De lelijke waarheid over vaccins vertellen “zou het vaccinprogramma vernietigen”, schrijft de dokter, en daarom wordt die nooit verteld. Eén daarvan is het feit dat vaccins geen ziekten voorkomen, maar er juist meer veroorzaken.

Ziekten waarvan men ooit dacht dat ze uitgeroeid waren, zijn weer teruggekomen, maar niet door de ongevaccineerden. De dokter ontdekte dat vaccins deze oude ziekten, die tegenwoordig een “mysterie” worden genoemd, opnieuw introduceren.

Neem bijvoorbeeld het pokkenvaccin. Het pokkenvaccin, dat in 1798 werd geïntroduceerd, bleek vaak uitbraken van pokken te veroorzaken in plaats van te voorkomen, maar deze lelijke waarheid werd onder het tapijt geveegd.

Als de moderne geneeskunde een eerlijke wetenschap was, zou de pokkenprik van de markt zijn gehaald en naar de vuilnisbak van ’s werelds ergste wetenschappelijke fouten zijn verwezen. In plaats daarvan legde de pokkenprik de basis voor het daarna uitbrengen van een heleboel nieuwe vaccininjecties, die allemaal hetzelfde doen.

“Ik heb er uitgebreid naar gekeken en ben van mening dat het pokkenvaccin het gezondheidstraject van de mensheid een nieuwe wending heeft gegeven en het tijdperk van chronische ziekten heeft ingeluid,” schrijft de arts.

 

Sla alle prikken over

De vaccins die na de pokken kwamen, brachten andere nieuwe gezondheidsproblemen met zich mee, vaak door problemen met de kwaliteitscontrole. Naast hun inherente giftigheid, werden nieuwe vaccins in een steeds hoger tempo geproduceerd en alle nieuwe bedrijven die probeerden te profiteren van de prik haastten zich om de kantjes eraf te snijden om geld te besparen.

“Hierdoor ontstond een verscheidenheid aan nieuwe en ernstige medische aandoeningen, waarvan velen werden geacht het gevolg te zijn van hersenontsteking (encefalitis) of hersenbeschadiging (encefalopathie) en werden waargenomen in combinatie met beschadiging van de hersenzenuwen,” legt de arts uit.

“De meeste van deze aandoeningen weerspiegelden op hun beurt de talloze verwondingen die we nu ook zien door moderne vaccinaties.”

In de jaren 1980 was het zeldzaam dat kinderen symptomen van autisme of andere neurologische problemen vertoonden. Tegenwoordig komt autisme veel voor, net als veel andere chronische ziekten die voor de komst van vaccins zeldzaam of zelfs onbestaand waren.

Deze beweringen worden overigens ondersteund door echte wetenschap, maar het meeste daarvan blijft verborgen terwijl de nepwetenschap die vaccins promoot voortdurend naar voren wordt geschoven in de nieuwscyclus.

“Talloze klinische onderzoeken naar individuele vaccins (bijv. het HPV-vaccin) laten zien dat vaccins veel van dezelfde aandoeningen veroorzaken (bijv. een groot aantal auto-immuunziekten) die parallel toenemen met het aantal doses van het vaccin dat men krijgt (bijv. de tweede prik is bijna altijd waarschijnlijker om een ernstige reactie te veroorzaken dan de eerste),” schrijft de arts verder.

“Dit suggereert op zijn beurt dat het nemen van een groot aantal vaccins (momenteel geeft het steeds toenemende CDC-schema kinderen 90 voordat ze 18 worden) hen een risico geeft op het ontwikkelen van chronische ziekten.”

 

Hoewel er in de loop der jaren veel van dit soort onderzoeken zijn uitgevoerd, worden onderzoeken die dit alles belichten meestal niet gepubliceerd in medische tijdschriften waar de moderne medische professie naar kijkt voor richtlijnen. Daarom gaat de vaccinatiezwendel door, schijnbaar zonder einde.

Het is nooit een goed idee om een vaccin te nemen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/vaccins-hebben-de-samenleving-vernietigd-en-een-golf-van-onherstelbare-schade-aan-de-volksgezondheid-ontketend/

CDC: Covid-injecties doodden 1 miljoen oudere Amerikanen

 april 21, 2024  6

Administración del Principado de Asturias / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Vernietigende nieuwe gegevens van de U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben onthuld dat maar liefst één miljoen oudere Amerikaanse burgers zijn gedood door Covid mRNA-injecties.

De schokkende statistieken werden stilletjes gepubliceerd door het CDC van president Biden en volledig genegeerd door de aan Democraten gelieerde media, schrijft Hunter Fielding.

De cijfers onthullen dat er meer dan een miljoen extra sterfgevallen zijn geregistreerd bij mensen van 65 jaar en ouder sinds de Food and Drug Administration (FDA) een Emergency Use Authorisation (EUA) heeft gegeven voor het uitrollen van het COVID-19 vaccin onder het publiek.

De FDA gaf als eerste een EUA af voor het Pfizer-BioNTech vaccin, waardoor dit de eerste COVID-19 injectie was die een dergelijke goedkeuring kreeg in de Verenigde Staten.

Daarna kregen ook het Moderna COVID-19 vaccin en het Janssen (Johnson & Johnson) COVID-19 vaccin EUA.

Ouderen kregen het COVID-19 vaccin als eerste aangeboden en het aantal geregistreerde sterfgevallen was verbazingwekkend.

Tijdens de eerste 20 weken van 2021 werden 150.085 extra sterfgevallen geregistreerd onder 65-plussers in vergelijking met het vijfjaarlijkse gemiddelde van 2015 tot 2019.


Vervolgens werden van week 21 tot week 40 van 2021 een verbazingwekkende 165.387 extra sterfgevallen geregistreerd onder mensen van 65 jaar en ouder.

Dit bracht het totale sterfteoverschot van week 1 tot week 40 van 2021 op 315.472 onder degenen die het meest waarschijnlijk het COVID-19-vaccin zouden krijgen.


In de rest van 2021 werden 133.268 extra sterfgevallen geregistreerd. Dit brengt het totale sterftecijfer onder 65-plussers op 448.740.


Dit betekent dat bijna een half miljoen meer mensen van 65 jaar en ouder stierven dan verwacht in een periode waarin het sterftecijfer drastisch zou moeten dalen omdat een ogenschijnlijk veilig en effectief vaccin werd toegediend om een golf van sterfgevallen te stoppen die zogenaamd werd veroorzaakt door een dodelijke pandemie.

 

Het jaar 2022 verbeterde enigszins, maar kende nog steeds een schokkend aantal sterfgevallen met 371.466 geregistreerde sterfgevallen onder 65-plussers.


En in het jaar 2023 werden 257.415 extra sterfgevallen geregistreerd onder 65-plussers. De meest recente gegevens van het CDC bevestigen dat er in week 1 van 2024 5.482 extra sterfgevallen werden geregistreerd.


Dit betekent dat er in totaal 1.069.943 extra sterfgevallen zijn geregistreerd onder 65-plussers vanaf de eerste keer dat ze het COVID-19-vaccin aangeboden kregen tot week 1 van 2024.

Dit is een schokkend aantal extra sterfgevallen vergeleken met het vijfjarig gemiddelde van 2015-2019. De COVID-19-vaccins werden verondersteld het aantal sterfgevallen te verminderen, niet te verhogen.


Het duizelingwekkende aantal sterfgevallen dat oploopt tot meer dan een miljoen in drie jaar is meer dan genoeg bewijs dat de COVID-19-vaccins verre van veilig en effectief zijn.

De stilletjes gepubliceerde cijfers bewijzen dat ze extreem gevaarlijk zijn.

In de VS hebben mensen ouder dan 65 jaar verschillende COVID-19 vaccins aangeboden gekregen onder de Emergency Use Authorization (EUA).

Deze vaccins werden in eerste instantie prioriteit gegeven aan onder andere oudere volwassenen vanwege hun vermeende hogere risico op ernstige ziekte door “COVID-19”.

Na verloop van tijd werden ook boosterdoses aanbevolen omdat de injecties duidelijk niet werken.

Als ze wel werkten, zouden er dan meer dan een miljoen extra sterfgevallen zijn geregistreerd onder degenen die meer injecties hebben gehad dan welke andere leeftijdsgroep dan ook?


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/cdc-covid-injecties-doodden-1-miljoen-oudere-amerikanen/

Canola-olie waarvan is bewezen dat ze je lichaam en geest vernietigen

Analyse door Dr. Joseph Mercola    18 maart 2024

Opm.: Canola Olie is hetzelfde als Colza, Koolzaad olie,

CanadIan OIl...

 

     HET VERHAAL IN EEN OOGOPSLAG

·    Volgens AARP houdt 93% van de Amerikanen zich bezig met hun hersengezondheid, maar weinigen begrijpen hoe ze deze kunnen beschermen

·    Onderzoek toont aan dat koolzaadolie tot aanzienlijke afname van het werkgeheugen heeft geleid en een aanzienlijke impact heeft op het gewichtsbeheer

·    Canola-olie is geen gezond vet dat essentieel is voor je hersenen; het is vervaardigd uit genetisch gemanipuleerde koolzaadplanten die zijn gewijzigd om het gehalte aan erucazuur dat giftig is voor de mens te verminderen en door verschillende chemische baden wordt verwerkt voordat het wordt gebleekt

·    Gezondere opties zijn onder meer biologische weide boter, olijfolie van eerste persing, ghee (verklaarde boter) en reuzel voor koken en olijfolie voor niet-kookdoeleinden

 

Noot van de redactie: dit artikel is een herdruk. Het werd oorspronkelijk gepubliceerd op 27 december 2017.

Het is lang voor mijn diepe waardering geschreven dat alle zaadoliën het meest verderfelijke en alomtegenwoordige metabole gif in ons dieet zijn. Bekijk mijn voor een samenvatting van mijn huidige begrip uitgebreid artikel over de gevaren van LA.

Volgens een studie van AARP,1 93% van de Amerikanen houdt zich bezig met hun hersengezondheid, maar slechts weinigen begrepen enkele van de natuurlijke strategieën die ze zouden kunnen gebruiken om deze te verbeteren. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeven je hersenfunctie en cognitieve prestaties niet af te nemen met de leeftijd. Er zijn stappen die u kunt nemen die uw geheugen, verwerking, uitvoerende functies en meer beïnvloeden.

Zelfs als je al in je 'gouden jaren' bent, kunnen eenvoudige veranderingen de gezondheid van de hersenen ten goede brengen. Waar wetenschappers bijvoorbeeld, toen eenmaal werd aangenomen dat neuronen pas vroeg in hun leven werden gegenereerd, nu weten dat neurogenese (generatie van nieuwe neuronen) tot in de volwassenheid voortduurt.2 Wat precies de snelheid van de groei van nieuwe neuronen beïnvloedt, wordt nog onderzocht, evenals andere factoren die een rol spelen in de gezondheid van de hersenen.

Onderzoek heeft bijvoorbeeld schade aan het licht gebracht die triggers voor het verbruik van koolzaadolie in je hersenen veroorzaken en het effect dat dit kan hebben op je geheugen en leervermogen.3 Uit de studie, gepubliceerd in het tijdschrift Nature, bleek ook dat het verbruik van koolzaadolie de gewichtstoename verhoogde.

Canola-olie heeft een negatieve invloed op de gezondheid en het gewichtsbeheer van de hersenen

De studie werd geleid door onderzoeker Dr. Domenico Praticò van Lewis Katz School of Medicine aan de Temple University in Philadelphia, Pennsylvania. Praticò zei tegen de Los Angeles Times dat koolzaadolie door velen als gezond wordt beschouwd — een wijdverbreide misvatting:4

"Canola-olie is aantrekkelijk omdat het goedkoper is dan andere plantaardige oliën, en er wordt geadverteerd dat het gezond is. Zeer weinig studies hebben die bewering echter onderzocht, vooral in termen van de hersenen."

Onderzoekers gebruikten een diermodel om het effect van koolzaadolie op de hersenen van muizen te evalueren die genetisch zijn ontworpen om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen.5 Canola-olie kreeg de reputatie gezond te zijn toen artsen mensen begonnen te waarschuwen om hun inname van verzadigd vet te verminderen en in plaats daarvan plantaardige oliën te consumeren. Canola heeft het laagste percentage verzadigd vet van alle veelgebruikte plantaardige oliën en is relatief goedkoop, maar is eigenlijk een van de slechtste oliën voor je gezondheid.

Canola-olie wordt vaak gebruikt in huizen en restaurants voor bakken, sauteren, frituren en andere vormen van koken, waarbij consumenten worden misleid door te geloven dat het beter voor hen is dan verzadigde vetten. De muizen werden opgesplitst in twee groepen; één groep kreeg het gebruikelijke voer en de tweede groep kreeg voer met het menselijke equivalent van 2 theelepels koolzaadolie per dag.

Aan het einde van de experimentele zes maanden merkten onderzoekers op dat de muizen die chow met koolzaadolie aten significant zwaarder waren dan de muizen die geen koolzaadolie aten. Bovendien vertoonden de muizen die koolzaadolie hadden gegeten een significante afname van het werkgeheugen, samen met een verlaagd niveau van post-synaptische dichtheidseiwit-94, een marker van synaptische integriteit. De onderzoekers ontdekten dat koolzaadolie een negatief effect had op de gezondheid en concludeerden:6

"Bij elkaar genomen ondersteunen onze bevindingen geen gunstig effect van chronisch koolzaadolieverbruik op twee belangrijke aspecten van AD [De ziekte van Alzheimer] pathofysiologie die zowel geheugenstoornissen als synaptische integriteit omvat."

Je hersenen hebben gezonde vetten nodig

Dezelfde onderzoekers gebruikten een soortgelijk model om de effecten van olijfolie op de hersenfunctie van muizen te evalueren.7 In die studie,8,9 geen van beide groepen was zwaarder dan de andere, en de muizen die voer kregen verrijkt met extra vergine olijfolie, presteerden significant beter bij het testen dat de dieren ’ werkgeheugen, ruimtelijk geheugen en leervermogen evalueerde.

Het hersenweefsel van deze muizen, genetisch gemanipuleerd om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen naarmate ze ouder worden zoals de muizen in het aanbevolen onderzoek, onthulde ook dramatische verschillen. De muizen die olijfolie kregen, vertoonden een geconserveerde synaptische integriteit en een toename van de autofagie van zenuwcellen, die uiteindelijk verantwoordelijk waren voor een vermindering van amyloïde plaques die veel voorkomen in de hersenen van mensen met de ziekte van Alzheimer.10

Gezond vet is een essentieel onderdeel van de structuur van je hersenen, die voor bijna 60% uit vet bestaat.11 Het mag geen verrassing zijn dat je hersenen vet van hoge kwaliteit nodig hebben om optimaal te functioneren. Hoewel je hersenen een klein deel uitmaken van je volledige lichaamsgewicht, gebruikt het 20% van je metabole energie. Essentiële vetzuren zijn vereist, maar kunnen niet in uw lichaam worden gesynthetiseerd en moeten dus afkomstig zijn van voedingsbronnen.

De meeste mensen komen goed over wat nodig is van omega-6-vetten, die in de meeste plantaardige oliën voorkomen, en lang niet genoeg omega-3-vetten. Eén omega-3-vet, DHA, is tijdens de ontwikkeling in verband gebracht met de groei van uw netvlies en visuele cortex,12 gezichtsscherpte en vermindering van depressie. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met een hyperactiviteitsstoornis met aandachtstekort (ADHD) een lager niveau van DHA hebben en dat DHA een rol kan spelen bij neurobescherming.

In tegenstelling tot de sterk beschadigde vetten in plantaardige olie, is verzadigd vet de optimale "schone" brandstof voor je hersenen en is het een van de belangrijkste componenten van hersencellen. Als zodanig is het uitstekend voor de gezondheid van de hersenen, met één onderzoek dat aantoont dat degenen die meer verzadigd vet aten hun risico op het ontwikkelen van dementie verminderden, terwijl degenen die de voorkeur gaven aan koolhydraten een significant verhoogd risico hadden.13

Om een optimale hersenfunctie te behouden, heb je hoogwaardige, onbeschadigde omega-3 vetzuren en omega-6 nodig, samen met antioxidanten om ze te beschermen tegen oxidatie — niet verwerkte plantaardige oliën zoals koolzaadolie. Samenvattend zijn verwerkte plantaardige oliën om een aantal redenen slecht voor je hersengezondheid, waaronder de volgende:

·         Ze zitten vol met beschadigde omega-6-vetzuren zonder beschermende antioxidanten

·         Ze verwijderen uw lever van glutathion, dat antioxiderende enzymen produceert, waardoor uw antioxiderende afweer verder wordt verlaagd

·         De meeste plantaardige oliën zijn gemaakt met genetisch gemanipuleerde (GE) gewassen die zijn ontworpen om herbiciden zoals glyfosaat te weerstaan. Als zodanig kunnen ze meer besmet zijn met glyfosaat dan niet-GE-gewassen, en van glyfosaat is aangetoond dat het de nauwe juncties in je darmen verstoort en de penetratie van buitenlandse indringers, met name verwarmde eiwitten, verhoogt, wat allergieën kan veroorzaken

Vilificatie van gezonde vetten heeft bijgedragen aan stijgende ziektecijfers

Het definiëren van gezonde vetten in de afgelopen decennia heeft bijgedragen tot een stijgende ziekte. Hoewel gezonde vetten als brandstof worden gebruikt en je je vol voelen, wendden velen zich tot het eten van koolhydraten wanneer vetten werden ontmoedigd. Koolhydraten worden snel gemetaboliseerd en verbrand, waarbij insuline wordt gebruikt om bloedglucose in de cel in te leiden.

Koolhydraten veroorzaken echter na verloop van tijd insulineresistentie en vergroten de kans op een verlaging van de bloedsuikerspiegel twee tot drie uur na een maaltijd, waardoor u opnieuw honger krijgt en uw voedselinname toeneemt. Dit ene mechanisme verhoogt uw risico op obesitas, wat op zijn beurt uw potentiële risico op insulineresistentie, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en beroertes verhoogt.

In een tijd waarin gezonde verzadigde vetten en cholesterol in de voeding publiekelijk werden belasterd, ontwikkelde Canada een alternatieve olie die de goedkeuring kreeg van de American Heart Association (AHA) — koolzaadolie.14 Nu hij op de AHA-website op de eerste positie van aanbevolen oliën voor gezond koken zat, had auteur Praticò dit te zeggen over de resultaten van zijn koolzaadoliestudie:15

"Amyloid-beta 1-40 neutraliseert de acties van amyloïde 1-42, wat betekent dat een afname van 1-40, zoals die waargenomen in ons onderzoek, 1-42 ongecontroleerd laat. In ons model resulteerde deze verandering in verhouding in aanzienlijke neuronale schade, verminderde neurale contacten en geheugenstoornis."

Met andere woorden, het consumeren van koolzaadolie kan uw risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer verhogen, omdat de olie de productie van een eiwit vermindert dat uw hersenen beschermt tegen neuronale schade en cognitieve stoornissen.

Toxiciteit van koolzaadolie kan het gevolg zijn van zaad, bron of verwerking

                         Video Link: https://youtu.be/Q6DR_KWDoXU

 

Deze korte video toont u de omstandigheden waaronder koolzaadolie wordt geproduceerd en geproduceerd, inclusief het betreurenswaardige aantal chemicaliën en bleekmiddelen dat aan het product is toegevoegd om de heldere vloeistof te verkrijgen die u in de schappen van uw supermarkt ziet. Alleen de manier waarop de olie wordt verwerkt, zou voldoende moeten zijn om u aan te moedigen het product niet te consumeren. Maar het risico van koolzaadolie houdt niet op bij de verwerking.

De koolzaadfabriek is ontwikkeld uit koolzaadplanten door Agriculture and Agri-Food Canada en de University of Manitoba met behulp van plantenveredelingstechnieken. In feite noemt de Canola Council of Canada de ontwikkeling 'Canada's grootste succesverhaal in de landbouw."16 Koolzaadolie werd oorspronkelijk gebruikt als motorsmeermiddel tijdens de Tweede Wereldoorlog.17 Toen de oorlog voorbij was, daalde de vraag en begon Canada een intensief programma om het product eetbaar te maken.

Voordat het kon worden ingenomen, moesten het erucazuur en glucosinolaten uit de plant worden gefokt, omdat ze gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid.18 Tegen het einde van de jaren zeventig waren beide chemicaliën tot lagere niveaus teruggebracht en werd de fabriek officieel als verbruiksartikelen geaccepteerd. In de jaren tachtig richtte het onderzoek zich op de houdbaarheid van de olie, de diëten van dieren en het verkrijgen van een bredere acceptatie door de consument.

In 2012 waren bijna alle koolzaadplanten met een laag gehalte aan erucazuur genetisch gemanipuleerd om de opbrengst te verhogen. Wat vandaag begon als een motorsmeermiddel, is nu een van de meest winstgevende gewassen van Canada.

De uitgelichte studie evalueerde het effect van koolzaadolie op de hersenfunctie zonder te identificeren welk kenmerk van het product de problemen veroorzaakt. Aangezien de meeste koolzaadolie echter wordt geproduceerd uit GE-zaden, met planten die oorspronkelijk ongeschikt zijn voor menselijke consumptie en door een proces worden geleid dat meerdere chemicaliën en bleekmiddelen injecteert, is het niet verwonderlijk dat de studie zo overtuigend was.

Genetische manipulatie verhoogt het gezondheidsrisico met elk GE-voedsel dat wordt geconsumeerd

                          Video Link: https://youtu.be/a6OxbpLwEjQ

 

Deze documentaire beschrijft wat er gebeurt als we GE-voedsel gebruiken. Wetenschappers beginnen pas de langetermijneffecten te ontdekken van het splitsen van de genen van het ene levende wezen in het andere of het ontwikkelen van een plant die immuun is voor de effecten van herbiciden.

Sommige bedrijven zijn echter niet overtuigd door onafhankelijk gefinancierd onderzoek en hebben vertrouwd op informatie van organisaties zoals de American Medical Association (AMA) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die beweren dat er geen geloofwaardig bewijs is dat GE-voedsel onveilig is. Maar zelfs de WHO geeft toe:19

"Verschillende GM [genetisch gemodificeerde] organismen bevatten verschillende genen die op verschillende manieren zijn ingebracht. Dit betekent dat individuele genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen en hun veiligheid per geval moeten worden beoordeeld en dat het niet mogelijk is om algemene verklaringen af te leggen over de veiligheid van alle genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen."

In 2015 besloot de Europese Commissie dat het in het belang van hun burgers was om "nee" te zeggen tegen genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) binnen hun grenzen, en alle 28 landen vereisten etikettering van voedingsmiddelen die GGO-producten bevatten.20 Dit staat in schril contrast met de Verenigde Staten, waar de meeste geteelde canola GE is21 en producten die daaruit zijn gemaakt, zijn niet als zodanig geëtiketteerd.

Gezonde kookopties

Koken met bijna alle plantaardige oliën is problematisch omdat ze geen hoge hitte verdragen. Gezondere kookmogelijkheden zijn onder meer weide, biologische boter, nieuwe kokosolie, ghee (geklaarde boter) en reuzel. Olijfolie en sesamolie voegen een heerlijke smaak en gezonde vetten toe aan uw voedsel, maar ze hebben zeer lage rookpunten en moeten onverwarmd worden gebruikt in saladedressings of besprenkeld vlees of groenten voor smaak.

Natuurlijk de gezondheid van de hersenen stimuleren

Het is nooit te laat om je neurologische gezondheid te ondersteunen. Onthoud dat zelfs kleine veranderingen die u elke dag aanbrengt, in de loop van de tijd grote beloningen opleveren. Probeer uw gewoonten consistent en voortdurend te veranderen om uw geheugen, cognitieve functie en uiteindelijk uw genot van het dagelijks leven te ondersteunen. Hier zijn verschillende strategieën die u kunt gebruiken om uw hersengezondheid te verbeteren:

Vitamine D — Er zijn sterke verbanden tussen lage niveaus vitamine D bij Alzheimerpatiënten en slechte uitkomst bij cognitieve tests. Optimale vitamine D-spiegels kunnen hersencellen beschermen door de effectiviteit van de gliacellen te vergroten bij het herstellen van beschadigde neuronen. Bovendien heeft vitamine D ontstekingsremmende eigenschappen.

Carotenoïden — Deze antioxidanten komen het vaakst voor in oranje gekleurde groenten, zoals zoete aardappelen en wortels. Sommige carotenoïden, zoals luteïne en zeaxanthine, komen voor in donkergroene groenten, namelijk boerenkool en spinazie (evenals eigeel). Luteïne en zeaxanthine zijn vooral bekend om de rol die ze spelen in de gezondheid van het gezichtsvermogen, maar het verzamelen van bewijs suggereert dat ze ook een rol spelen in de cognitieve gezondheid door de neurale efficiëntie te verbeteren.22

Probiotica — U bent waarschijnlijk bekend met het belang van probiotica voor uw onderbuikgezondheid, maar weet mogelijk niet welke rol ze spelen in uw cognitieve gezondheid. Bepaalde heilzame bacteriestammen, zoals die in gefermenteerde voedingsmiddelen, hebben een positief effect op je hersenfunctie.

In een onderzoek van de University of California Los Angeles ontdekten wetenschappers dat vrouwen die regelmatig nuttige bacteriën via yoghurt consumeerden, veranderingen in meerdere delen van hun hersenen ervoeren, waaronder die met betrekking tot sensorische verwerking, cognitie en emotie.23

Oefening — Fysieke activiteit veroorzaakt biochemische veranderingen die niet alleen je lichaam versterken en vernieuwen, maar ook je hersenen —, met name gebieden die verband houden met geheugen en leren.

Dieet — Het verminderen van de algehele calorie- en koolhydraatconsumptie, terwijl gezonde vetten toenemen, heeft een krachtig effect op de gezondheid van uw hersenen. Gunstige gezondheidsbevorderende bronnen van gezonde vetten die uw lichaam — en uw hersenen in het bijzonder — nodig hebben voor een optimale functie zijn onder meer biologische met gras gevoede rauwe boter, olijven, biologische olijfolie van eerste persing en kokosolie, noten zoals pecannoten en macadamia, vrije uitloop eieren, wilde zalm uit Alaska en avocado bijvoorbeeld.

Het verhogen van uw omega-3-vetinname en het verminderen van de consumptie van beschadigde omega-6-vetten (d.w.z. verwerkte plantaardige oliën) om uw omega-3-naar-omega-6-verhouding in evenwicht te brengen, heeft ook een aanzienlijk voordeel voor uw hersenen.

Slaap — Slaap is niet alleen essentieel voor het regenereren van je fysieke lichaam, maar ook voor het bereiken van nieuwe mentale inzichten en het kunnen zien van nieuwe creatieve oplossingen voor oude problemen. Slaap verwijdert de oogkleppen en helpt je hersenen te "resetten" om problemen vanuit een ander perspectief te bekijken.

Onderzoek van Harvard geeft aan dat mensen 33% meer kans hebben om verbanden te leggen tussen verre verwante ideeën na het slapen,24 maar weinigen beseffen dat hun prestaties daadwerkelijk zijn verbeterd. Het is ook bekend dat slaap je herinneringen verbetert en je helpt "te oefenen" en je prestaties van uitdagende vaardigheden te verbeteren. In feite kan een enkele nacht slapen van slechts vier tot zes uur van invloed zijn op uw vermogen om de volgende dag duidelijk te denken.

 

 

Bronnen en referenties

·         1 AARP, 20 januari 2015

·         2 Hersenveroudering: modellen, methoden en mechanismen

·         3, 6 Nature, 2017; 7 (17134)

·         4, 5 Los Angeles Times, 11 december 2017

·         7 Science Daily, 21 juni 2017

·         8 Ann Clin Transl Neurol. 21 juni 2017; 4 (8): 564-574

·         9, 10 EurekAlert! 21 juni 2017

·         11, 12 ACTA Neurology Taiwan, 2009; 18: 231

·         13 Journal of Alzheimer's Disease, 2012; 32 (2): 329

·         14 American Heart Association, Healthy Cooking Oils 

·         15 Forbes, 11 december 2017

·         16 Canola Council of Canada

·         17 Small Footprint Family, The Inconvenient Truth About Canola Oil

·         18 Canola History, Good as Gold

·         19 Wereldgezondheidsorganisatie, voedsel, genetisch gemodificeerd

·         20 Library of Congress, beperkingen op genetisch gemodificeerde organismen

·         21 Agricultural Marketing Resource Center, Canola Profile februari 2022

·         22 Journal of International Neuropsychological Society, 2016; 23 (1): 11

·         23 Gastro-enterologie. 2013 juni; 144 (7): 1394-1401.e4

·         24 New York Times 27 september 2008

 

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2024/03/18/canola-oil-health-effects.aspx?ui=07ba04847d3da606336f089f0969627d79f1e004acb37b25456d0c6b44805309&sd=20210406&cid_source=wnl&cid_medium=email&cid_content=art3HL&cid=20240318Z2&foDate=false&mid=DM1541157&rid=2072292185

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...