woensdag 30 november 2022

Hij komt, Hij komt en het is NIET Sint-Niklaas!

 Hij komt, Hij komt (*)

         De DIGITALE MUNT

Daar gaat, Daar gaat

         Onze PRIVACY en CASH GELD

Hij komt, Hij komt

         en BIG BROTHER klopt daar aan ons deurtje …

(*) vrij naar Sint-Niklaasliedje

 

      De digitale euro zou eraan komen, maar wat dan met cash geld? © Getty Images

Betekent de digitale euro het einde van cash geld? “Dit wordt een fundamentele verandering van ons financiële stelsel”

Europese centrale banken werken hard aan de invoering van de digitale euro, een nieuwe munt die evenveel waard zal zijn als de contante euro, maar dan in een aparte app of op een nieuwe betaalkaart. Nog voordat er een officieel plan is, roept dit heel wat vragen op. Moeten we met zijn allen overstappen naar een volledig ander betalingssysteem, en verdwijnt daarmee ons contant geld? “Het baart critici zorgen dat de code van een digitale munt programmeerbaar is.”

Tom van der Meer 30-11-22, 09:20 Laatste update: 10:17 Bron: AD

Een digitale euro, is dat wat anders dan mijn huidige geld?

Ja en nee. Het is net zoveel waard als de contante euro die nu in je portemonnee zit, of op je online rekening staat. Het verschil is alleen dat dit digitale geld wordt uitgegeven door de Europese Centrale Bank (ECB). Hoe precies, is nog onderdeel van discussie. Mogelijk krijg je een aparte app, of een nieuwe betaalkaart in de bestaande app van je bank, waarmee je bij alle Europese winkels en websites gemakkelijk kunt betalen.

Waarom wil Europa dit?

Europese centrale banken zijn enorm geschrokken toen Facebook (nu Meta) in 2019 een eigen online munt aankondigde: de Libra. Die plannen zijn alweer van tafel, maar de ECB is wakker en wil niet dat op de Europese geldmarkt een andere grote munt dan de euro rondgaat die de markt kan verstoren, van bijvoorbeeld techbedrijven of Amerikaanse creditcardmaatschappijen.

Terwijl er politiek nog niet eens een voorstel is gedaan, werken de ambtenaren van de ECB al volledige plannen uit. Dat roept argwaan op.

De ECB wil ook grip houden op commerciële banken, die kunnen omvallen bij een grote crisis. De digitale euro komt net als ons cashgeld van de ECB, die gedekt wordt door de staat en niet failliet kan.

Ook moet een digitale euro het overmaken van geld makkelijker maken. Bij ons kan dat al vlot met Payconiq, ook naar rekeningen van andere banken. Maar dat is nog niet overal in Europa zo.

Waarom is er bezwaar tegen de digitale euro?

Terwijl er politiek nog niet eens een voorstel is gedaan, werken de ambtenaren van de ECB al volledige plannen uit. Dat roept argwaan op. Ook banken zijn kritisch. De ECB heeft nu een controlerende rol, maar lijkt straks een deel van de sector te privatiseren en misschien zelfs een concurrent te worden. Digitaal expert Teunis Brosens van ING vindt de plannen te ver gaan. “Je kunt de afhankelijkheid van Mastercard ook verminderen zonder een eigen munt te introduceren.”

Ook baart het critici zorgen dat de code van een digitale munt programmeerbaar is. In het script zou kunnen worden beschreven wanneer en aan welke doelen het geld moet worden uitgegeven. De Nederlandse vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag (nvdr.: Een Young Global Leader (YGL) die de plannen van The Great Reset van Klaus Schwab v/h WEF in Nederland mee helpt doorduwen nota bene ten koste van de eigen bevolking!) heeft al gezegd dat ze alleen akkoord gaat met een digitale munt ‘waarbij programmeerbaarheid uitgesloten kan worden’. (nvdr.: Het is nog maar de vraag in hoeverre men een YGL hierover kan geloven?)

Maar het grootste bezwaar zit ’m in de privacy?

Ja, mensen die nu contant geld gebruiken zijn volledig anoniem. Niemand weet aan wie je betaalt en hoeveel. De ECB hoopt met de digitale euro meer toezicht te kunnen houden op grote (criminele) uitgaven. Daarom wordt erover gedacht om een grens te stellen waaronder betalingsverkeer altijd anoniem is. Alleen de bedragen daarboven worden gecontroleerd. Maar, zegt Martijn Jeroen van der Linden, hoogleraar New Finance aan de Haagse Hogeschool: “Er worden bedragen genoemd van 50 tot 100 euro.” Veel te laag, volgens critici. Dan kan al worden geregistreerd als iemand naar de kapper gaat.

In algemene zin is cash het beste back-up-sys­teem, voor als alles een keer uitvalt.

Verdwijnt cash geld hiermee dan helemaal?

Dat is niet de bedoeling, de digitale euro moet een aanvulling worden, ook op de bestaande online bankrekening. “Cash blijft belangrijk en de overheid zet daarop in”, verzekerde minister Sigrid Kaag onlangs. (nvdr.: voorlopig althans, maar ik zou mijn hand daarvoor niet in het vuur durven steken)

Professor Van der Linden snapt dat banken af willen van het ‘onhandige’ contante geld. Maar overheden niet. “Ouderen en bijvoorbeeld blinden hebben dat nodig (nvdr.: ... en OOK intelligente burgers met VERSTAND!) . In algemene zin is cash het beste back-up-systeem, voor als alles een keer uitvalt.”

Wanneer gaat die digitale euro er dan komen?

De ECB is met nationale centrale banken al een jaar bezig met uitwerken van de plannen. Zij hebben haast: hoewel de Libra van Meta er niet komt, kloppen andere techbedrijven op de deur. Eind 2023 moet er een concreet plan liggen. Of hij er echt komt en hoe de munt dan werkt, is uiteindelijk aan de Europese politici. En dat is goed, vindt Teun Brosens van ING. “Want het gaat om een fundamentele verandering van ons financiële stelsel.”

------

 

Geldautomaten verdwijnen meer en meer uit het straatbeeld, Test Aankoop klaagt aan: "Probleem voor mensen die digitaal niet mee zijn"

30/11/22 om 18:59

Banken sluiten in een te hoog tempo kantoren en bankautomaten. Dat zegt onder meer Test Aankoop. Met twee andere partners vragen ze aan de regering om die sluitingen te bevriezen. "Banken snellen in hun digitale sprong de bevolking voorbij", zegt Simon November, woordvoerder van Test Aankoop in "De wereld vandaag".

    Geldautomaten verdwijnen meer en meer uit het straatbeeld, Test Aankoop klaagt aan: "Probleem voor mensen die digitaal niet mee zijn"© VRTNWS

Grote banken bieden steeds meer diensten online aan. En daardoor sluiten die heel wat bankkantoren en geldautomaten. Maar volgens Test Aankoop, Financité (een vzw voor meer digitale inclusie) en ouderenorganisatie Okra, doen ze dat in een te hoog tempo. Daarom vragen ze de regering om de sluiting van bankautomaten te bevriezen. 

Volgens Simon November van Test Aankoop vallen te veel mensen nu uit de boot: "Banken snellen de maatschappij voorbij. We kunnen er niet omheen dat ouderen en mensen die niet mee zijn met de digitale trends, vasthouden aan oude banktradities."

''Batopin schiet tekort''

Op plaatsen waar grote banken automaten sluiten, verschijnen nu Batopin-automaten. Batopin is een netwerk van automaten van de grote banken ING, KBC, Belfius en BNP Paribas. Met die fusie willen de banken toegang tot cash geld op een efficiëntere manier aanbieden.  

Maar volgens Test Aankoop schiet Batopin daarin tekort: "Batopin voorziet in zijn plannen een bankautomaat binnen een straal van vijf kilometer voor 95 procent van de bevolking. Maar in de kleine lettertjes staat dat het ook om vijf kilometer in vogelvlucht kan gaan. Bovendien betaal je in sommige gevallen ook al om geld af te halen in die automaten. Dat is nu al zo voor KBC-klanten die geld afhalen in Batopin-automaten. Die betalen 50 cent om aan hun eigen geld te kunnen. Dat is niet aanvaardbaar voor ons."

"We vragen dat de regering de sluiting van de bankautomaten bevriest. Dat er binnen het Batopin-project meer automaten worden voorzien en dat het afhalen van geld gratis blijft."

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/other/geldautomaten-verdwijnen-meer-en-meer-uit-het-straatbeeld-test-aankoop-klaagt-aan-probleem-voor-mensen-die-digitaal-niet-mee-zijn/ar-AA14KtOX?cvid=d84784af9dd44909a35ef218a4d513a4


Bioboeren winnen strijd tegen OCMW en Fernand Huts

 



Bioboerderij De Vierklaver uit Lokeren krijgt gelijk: er was geen eerlijke concurrentie en de verkoopprijs komt neer op staatssteun.

In categorie 

·         agro-ecologie & Voedsel Anders

·         eerlijke-prijs

Het hof van beroep in Gent heeft dinsdag de zaak rond de verkoop van 72 percelen landbouwgrond aan Fernand Huts nietig verklaard. Een koppel bioboeren uit Lokeren had deze verkoop aangeklaagd, omdat zij geen echte kans hadden gekregen om een stukje landbouwgrond van het OCMW Gent te kopen. Justitie is hen daarin gevolgd. Bioboerin Annelies: "Hopelijk is dit een positief signaal voor lokale besturen om bij de verkoop van landbouwgronden ook stil te staan bij hun lokale voedselstrategie."


Het verhaal gaat terug tot in 2016. Toen besloot het Gentse OCMW om zo’n 450 hectare vruchtbare landbouwgrond in Zeeuws-Vlaanderen van de hand te doen om er onder andere een nieuw woon-zorgcentrum in de stad mee te kunnen bouwen. ‘Omwille van het gemak’ werden de meer dan 70 percelen in één lot aangeboden. Uiteindelijk kocht Bijloke BV, een investeringsmaatschappij van Fernand Huts, alle gronden voor 17,5 miljoen euro. 

De Belgische bioboer Pieter Van Poucke en zijn partner Annelies Marchand verzetten zich echter tegen de verkoop. Door de Gentse beslissing om alles als één lot te zien, maakten lokale boeren zoals zij geen enkele kans meer om te bieden.  Een deel van de gronden, tussen Zelzate en Sas-van-Gent ligt op 17 kilometer van hun bedrijf. “Dat was ideaal voor hem om zijn bedrijf uit te breiden”, licht hun advocaat Nic Reynaert toe. 

Verkoop toch ongeldig

Het hof van beroep in Gent oordeelde dat het OCMW van Gent een fout heeft gemaakt. “De fout van het OCMW Gent bestaat erin dat zij aan Bijloke BV op onwettige wijze een voordeel heeft verleend die deze laatste onder normale marktvoorwaarden niet had kunnen krijgen”, oordeelde het hof in zijn arrest, waarop het de verkoop van de gronden nietig verklaarde.

De rechtbank viel ook vooral over de prijs die Huts heeft moeten betalen. Die prijs was namelijk een pak lager dan de eerder geschatte waarden van de gronden. Volgens Nic Reynaert, advocaat van de bioboeren, was die op 22,5 miljoen euro geschat. “Dat is dus een reële staatssteun van 5 miljoen euro”, zegt hij.

"Lokale besturen moeten nadenken over een strategie voor landbouwgrond, en die niet zomaar aan investeerders geven die er alleen maar winst mee willen maken, onrechtstreeks op kap van de boeren."

Signaal voor lokale besturen

Bioboeren Annelies en Pieter hopen dat het arrest een duidelijk signaal geeft aan de lokale besturen. Dat er bij een nieuwe verkoop van de gronden duurzaamheidscriteria gehanteerd zullen worden. Dat het geen zuivere financiële operatie is, maar dat de stad Gent onder meer haar eigen voedselstrategie in het achterhoofd houdt. “Ze moeten nadenken over een strategie voor landbouwgrond, en die niet zomaar aan investeerders geven die er alleen maar winst mee willen maken, onrechtstreeks op kap van de boeren.”

De rechtszaak werd met veel interesse gevolgd door actievoerders die zich onder meer inzetten voor agro-ecologische landbouw. Ze hopen dat deze overwinning nu een maatschappelijke discussie los maakt over de beschikbaarheid van landbouwgrond. Boeren ondervinden steeds meer problemen om goede grond te vinden, omdat ze wel vaker moeten opboksen tegen kapitaalkrachtige speculanten.

Bron: Vilt & De Standaard

BRON: https://biomijnnatuur.be/nieuws/bioboeren-winnen-strijd-tegen-ocmw-en-huts

Duitse professor vertelt de waarheid over COVID-19 ‘vaccin’ terwijl de interviewer naar hem zwaait om te stoppen

augustus 7, 2021

2084915

De Franse site Qactus heeft een korte video waarop ene Professor Klaus Stohr te zien is die onlangs op de Duitse tv aan het woord is en een beetje te eerlijk is over de vaccins. Wanneer hij uitlegt dat kinderen meer risico lopen door het vaccin dan door de ziekte zelf, hoor je een kreun van de interviewer, die naar hem begint te zwaaien om te stoppen.

Een schrijnende herinnering aan hoe laag onze media en regeringen zijn gezonken.

Video on: https://www.frontnieuws.com/duitse-professor-vertelt-de-waarheid-over-covid-19-vaccin-terwijl-de-interviewer-naar-hem-zwaait-om-te-stoppen/


Copyright © 2021 door Frontnieuws

https://www.frontnieuws.com/duitse-professor-vertelt-de-waarheid-over-covid-19-vaccin-terwijl-de-interviewer-naar-hem-zwaait-om-te-stoppen/


Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...