maandag 5 september 2022

‘De Europese Unie is bijna de verwezenlijking geworden van Hitlers Derde Rijk’

 


Theatermaker George van Houts heeft een opmerkelijke tweet de wereld in geslingerd. “De EU is bijna de verwezenlijking geworden van Hitlers Derde Rijk. Leg de kaarten maar eens over elkaar heen. Veel overeenkomsten. Eén munt. Eén ondemocratische centrale regering. Eén bureaucratisch surveillance- en controlesysteem. Eén rijk dat niemand behalve de 0,01% elite wil. Eén mediamacht,” aldus Van Houts.

In 1942 maakten de nazi’s plannen over de manier waarop ze Europa na de oorlog wilden gaan besturen, zei de Britse Europarlementariër Gerard Batten (UKIP) in 2018 in het Europees Parlement. Ze wilden Europa verenigen in een Europese Economische Gemeenschap, en die kwam er in 1957 ook daadwerkelijk.

Verenigde Staten van Europa

“Walter Hallstein, de eerste voorzitter van de Europese Commissie, werkte met plezier voor de nazi’s,” zei de Europarlementariër. Batten merkte op dat we nu toewerken naar een Verenigde Staten van Europa. “De Europese Unie beïnvloedt inmiddels ieder aspect van het leven van Europese burgers.”

Datzelfde jaar viel te lezen in een ingezonden stuk in de Britse kwaliteitskrant The Times dat de belangrijkste grondlegger van het Europese Hof van Justitie Carl Friedrich Ophüls was, een Duitse advocaat die tussen 1933 en 1945 het naziregime had gediend.

Prominente nazifamilie

Op 17 december 1941 schreef het hoofdkantoor van de nazipartij in Frankfurt in een officiële brief aan de rector van de Universiteit van Frankfurt dat Ophüls ‘een politiek betrouwbare’ nazi was. Uit stukken bleek dat hij al in 1933 lid was geworden van de nazipartij, de NSDAP.

Entrust, het bedrijf dat vorig jaar een deal heeft gesloten met de Britse overheid voor de levering van vaccinpaspoorten, is eigendom van een familie die niet alleen naziwortels heeft, maar ook een hele prominente nazifamilie is.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over Klaus Schwab en de rechterhand van Justin Trudeau.

Pepijn van Houwelingen spreekt volgepakte Dam toe: ‘Er is maar 1 manier waarop we dit kunnen oplossen’

Duizenden mensen hebben zondag op de Dam in Amsterdam gedemonstreerd tegen het kabinetsbeleid. Er waren veel omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien, een symbool dat de afgelopen maanden bij veel boerenprotesten was te zien.

Meerdere mensen hielden een toespraak, onder wie arts Jona Walk, Viruswaarheid-voorman Willem Engel en Kamerleden Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen van FVD.

Beelden van de speech van Van Houwelingen gingen de hele wereld over. “Het is onze plicht om de rest van Nederland wakker te maken,” zei hij. “Wij begrijpen dat er geen stikstofcrisis is, wij begrijpen dat er geen covid-crisis is en wij begrijpen dat er geen klimaatcrisis is.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ons land is in nood

“Er is wel een gigantische democratische crisis in ons land. We zijn niet langer de baas in ons eigen land. Ons land is in nood. De globalisten hebben langzaam maar zeker ons land overgenomen. En dat is gebeurd omdat de macht geleidelijk is overgedragen,” zei Van Houwelingen.

“Vandaar dat we nu in een gigantische crisis zitten, een bestuurscrisis, die we niet meer kunnen oplossen omdat we er niet meer over gaan. Nederland gaat er niet meer over,” voegde hij toe.

Dat is wat er moet gebeuren

“Wij zijn de controle kwijt. Dit is heel belangrijk,” benadrukte Van Houwelingen. “Daarom zitten we met zo’n enorm grote bestuurscrisis. Ze kunnen het in Den Haag niet meer oplossen. De enige manier waarop we dit kunnen oplossen, is als we de controle weer terugpakken, als we onze vrijheid herwinnen, als we onze soevereiniteit terugclaimen.”

Pas als we uit die vreselijke Europese Unie zijn gestapt, een Nexit dus, kunnen we ons land herstellen, aldus het Kamerlid. “Wij willen die globalisten verslaan. Wij willen uit die internationale verdragen. Wij willen uit die Europese Unie die ons knecht en knevelt. Dat is wat er moet gebeuren. Samen gaan we deze strijd winnen!”

Er groeit een superfood in uw tuin

 

Analyse door Dr. Joseph Mercola   Feit gecontroleerd    05 september 2022

Vorige


VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

 

·    Courgette is een donkergroene, stevige vrucht die velen beschouwen als een zomergroente. Het was een van "The Three Sisters", drie inheemse gewassen die dicht bij elkaar waren geplant om elkaar te voeden en te beschermen

·    Courgette is rijk aan voedingsstoffen en vezels, wat kan helpen bij uw inspanningen voor gewichtsverlies en bloedsuikerspiegel. Hoewel vezels een soort koolhydraten zijn, verteert je lichaam het niet. In plaats daarvan gebruikt uw lichaam het om de transittijd door de darm te helpen reguleren en de bloedglucose te verlagen

·    Vezel helpt de voedingsbehoeften van nuttige darmbacteriën te ondersteunen. Onderzoekers hebben een bidirectioneel verband gevonden tussen de darm en de gezondheid van het hart; courgette kan ook helpen uw risico op darmkanker te verminderen

·    Courgette kan groeien in uw tuin of containers in lichtgewicht, goed doorlatende grond. Oogst wanneer de vrucht 6 tot 8 inch lang is. Overweeg het toe te voegen aan je salade, zooedels te maken of heerlijke courgettebeignets op te zwepen met avocado dille dip

 

Het piekoogstseizoen voor dit heerlijke lid van de kalebasfamilie op het noordelijk halfrond is van mei tot augustus. Bij correct oogsten is courgette (Cucurbita pepo) donkergroen en heeft stevig fruit. Hoewel de meeste mensen het als een zomergroente beschouwen, is het inderdaad een vrucht.

De plant komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en Mexico. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw1 courgette was mogelijk een van "The Three Sisters", die gewassen waren die in een gedeelde ruimte waren geplant. Deze inheemse landbouwpraktijk gebruikte drie planten - maïs, bonen en pompoen - om elkaar te voeden en te beschermen terwijl ze groeiden.

Courgetteplanten kunnen in de warme zomermaanden in bijna elk klimaat groeien. Er zijn maar één of twee planten nodig om genoeg te produceren voor één gezin. Naast een goede producent gedurende het groeiseizoen, heeft courgette ook veel voeding en heeft het verschillende gezondheidsvoordelen. Courgettes worden het best geoogst als ze 1,5 inch rond zijn en niet langer dan 8 inch.

Zucchini's kunnen bitter smaken als ze overrijp of gestrest raken. Dit komt omdat courgette, net als andere groenten in de familie, gifstoffen bevat die de plant gebruikt om zich te verdedigen tegen roofdieren.2 De courgette produceert cucurbitacines, die een bittere smaak hebben. Meestal hebben gekweekte courgette's een laag gehalte aan toxine, maar het niveau stijgt wanneer ze overrijp zijn of gestrest zijn door zaken als brede temperatuurschommelingen, oneffen water geven, lage bodemvruchtbaarheid of lage bodem-pH

Als u uw eigen zaden bewaart, zorg er dan voor dat u geen zaden redt van planten die extreem bitter fruit produceerden dat niet werd veroorzaakt door stress in het milieu, want het eten van extreem bittere groenten kan leiden tot diarree en maagkrampen.

Courgette Voeding

In een interview met Everyday Health ,3 Kristin Gillespie, een geregistreerde diëtist uit Virginia Beach, legde uit dat courgette rijk is aan antioxidanten en micronutriënten, en zei: “Deze voordelen zijn onder meer een verlaagde bloedsuikerspiegel, een verbeterde hartgezondheid, beter zicht, meer gewichtsverlies, een verbeterde botgezondheid, verminderde ontsteking en verbeterde spijsvertering."

Volgens de USDA bevat 1 kopje gehakte courgette weinig calorieën, veel vezels en is het een uitstekende bron van deze voedingsstoffen :4

Energie

21,1 kcal

Eiwit

1,5 gram (g)

Totaal vet

0,397 g

Totale vezels

1,24 g

Suiker

3,1 gram

Calcium

19,8 milligram (mg)

IJzer

0,459 mg

Magnesium

22,3 mg

Fosfor

47,2 mg

Kalium

324 mg

Zink

0,397 mg

Vitamine C

22,2 mg

Foliumzuur

29,8 microgram (µg)

Choline

11,8 mg

Vitamine A

12,4 µg

Caroteen

149 µg

Luteïne en Zeaxanthin

2630 µg

Vitamine K

5,33 µg

Courgette kan helpen bij gewichtsbeheersing en bloedsuikerspiegel

Omdat courgette veel water en vezels bevat, past het mogelijk goed in uw plan voor gewichtsverlies. Het water- en vezelgehalte zorgen ervoor dat u zich langer vol voelt. Het is echter belangrijk op te merken dat courgette, om een verschil te maken in uw inspanningen om gewicht te verliezen, lege calorieën uit junkfood of koolhydraatrijk voedsel moet vervangen in plaats van courgette toe te voegen aan uw huidige dieet.

Courgette-noedels, ook wel bekend als zoodles, zijn een unieke en interessante manier om pasta in je dieet te vervangen als je glutenvrij of koolhydraatarm wilt eten.5 Zoodles kunnen worden gemaakt met een julienne-schiller voor dikke plakjes courgette of met een spiraaltje voor gekrulde zoodles. De zoodles kunnen rauw worden gebakken, gekookt, gebakken of rauw gegeten.

Door pasta te vervangen door zoodles, kun je hetzelfde volume eten, vol raken en je langer vol voelen. Dit is belangrijk omdat het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten, zoals pasta, je bloedsuikerspiegel kan verhogen en vervolgens binnen een paar uur kan laten dalen, waardoor je weer honger krijgt.6

Hoewel vezels een soort koolhydraten zijn, is het het type dat je lichaam niet kan verteren. In plaats van opgesplitst te worden in suikermoleculen, gaat het onverteerd door je darmen. Een ander voordeel van vezels is het helpen reguleren van hoe uw lichaam suiker gebruikt.

Terwijl Ik raad aan dat de meeste volwassenen 50 g vezels krijgen voor elke 1.000 calorieën voedsel is de USDA-aanbeveling voor volwassenen tot 50 jaar slechts 25 g voor vrouwen en 38 voor mannen. Vrouwen ouder dan 50 jaar moeten 21 g hebben en mannen 38. Helaas, volgens Harvard TH Chan School of Public Health ,7 de meeste Amerikanen eten slechts ongeveer 15 g per dag.

Er zijn twee soorten vezels in groenten en fruit, en beide zijn nuttig. Oplosbare vezels8 lost op in water en kan de spijsvertering helpen vertragen. Dit helpt je ook om langer vol te blijven. Oplosbare vezels zijn te vinden in noten, zaden, avocado's, spruitjes en appels. Terwijl oplosbare vezels met water oplossen, verandert het in een gel.

Onoplosbare vezels voegen bulk toe aan de ontlasting en moedigen het voedsel aan om sneller door het spijsverteringskanaal te gaan. Hoewel oplosbare vezels het vermogen hebben aangetoond om uw glucosespiegels te verlagen, kunnen onoplosbare vezels constipatie helpen voorkomen. Beide soorten vezels zijn nuttig en noodzakelijk in uw dieet. Courgette heeft bijna gelijke hoeveelheden oplosbare en onoplosbare vezels.9

Zorg voor je hart en gezondheid van de buik

Onderzoekers hebben een bidirectionele associatie gevonden tussen uw darmmicrobioom en uw cardiovasculaire gezondheid. Wetenschappelijk belang bij de darmgezondheid heeft aangetoond dat het een belangrijke rol speelt bij hart- en vaatziekten. Darmdysbiose is gekoppeld aan obesitas, diabetes type 2, hypertensie, atherosclerose en hartfalen.10

In 2018 heeft de San Francisco State University een studie uitgebracht11 waarin ze 20 mannen en 17 vrouwen rekruteerden om hun cardiovasculaire conditie en hun darmmicrobioom te testen. Een analyse van de bacteriële samenstelling onthulde dat deelnemers met de beste conditie een hogere verhouding van firmicutes tot bacteroiden hadden.

Firmicutes-bacteriën worden geassocieerd met een vermindering van lekkende darmen. Volgens een van de onderzoekers laat dit zien dat lichaamsbeweging een cruciale impact heeft op je darmmicrobioom en kan leiden tot het creëren van geïndividualiseerde 'oefenrecepten' om de darmgezondheid te verbeteren.12 An animal study13 at Johns Hopkins University School of Medicine demonstrated that when food is eaten, gut bacteria produces chemicals that are absorbed and may activate receptors that lower blood pressure.

Met andere woorden, de relatie tussen uw onderbuikgezondheid en uw cardiovasculaire gezondheid is complex en bidirectioneel. Courgette kan bijdragen aan een darmvriendelijk microbioom, aangezien vezelrijk voedsel de darmgezondheid helpt verbeteren. Door regelmatige stoelgang te ondersteunen, kan het helpen de symptomen van het prikkelbare darmsyndroom te verminderen en constipatie te verlichten.14

Eén dierstudie15 heeft specifiek het effect geëvalueerd dat courgette heeft op de preventie van hart- en vaatziekten. De ratten die de interventie kregen, kregen een vetrijk dieet plus 10% courgette, 15% courgette en 20% courgette. Uit de gegevens bleek dat degenen die 15% en 20% van hun dieet uit courgette kregen, morfologische veranderingen in het hart, de milt en de nieren hadden die een preventief effect op hart- en vaatziekten vertoonden.

De gegevens toonden ook aan dat de dieren na 8 weken interventie op een vetrijk dieet met courgette afvallen. Het bleek ook de HDL-C-niveaus te verhogen en de triglyceriden en LDL-C te verlagen. Ze veronderstellen dat het cholesterolverlagende vermogen waarschijnlijk verband hield met de vezels in courgette.

Hoewel 15% tot 20% klinkt als een hoog percentage courgette in de voeding, kunnen de gunstige effecten verband houden met de vezels en voeding die niet alleen in courgette voorkomen, maar ook met andere groenten.

Courgette kan uw risico op kanker verminderen

Een in 1991 gepubliceerd onderzoek concludeerde dat "grote voordelen voor de volksgezondheid kunnen worden behaald door de consumptie van deze [fruit en groenten] voedingsmiddelen aanzienlijk te verhogen."16 Veel andere onderzoeken17,18,19 hebben het krachtige effect aangetoond dat groenten en fruit hebben op de preventie van kanker.

Een laboratorium- en dierenonderzoek20 gepubliceerd in 2020 in Scientific Reports analyseerde de effecten van cucurbitacine B en I tegen de groei van darmkankercellen. De studie toonde aan dat zowel de tumorgroei in het laboratorium als een dierstudie remden, wat suggereerde dat deze verbindingen in courgette darmkanker konden remmen.

Er is meer onderzoek nodig om te bepalen of courgette een sleutel is om andere soorten kanker te voorkomen of om het algehele risico op kanker te verminderen buiten de rol die het speelt in de familie van groenten en fruit.

Kweek Courgette in je tuin of potten

                   Video Link: https://youtu.be/0cUc_FKQq7M

Als je er goed om geeft, kan courgette groeien in je tuin of containers. In beide gevallen wilt u organische meststof gebruiken terwijl u begint met het oogsten van het fruit om een goede oogst te garanderen. U hoeft geen organische meststof in de winkel te kopen of u hoeft niet te vertrouwen op kunstmest van agrichemische bedrijven. In plaats daarvan, zoals in deze korte video wordt aangetoond, kunt u thuis uw eigen organische meststof maken.

Als je courgette in een pot kweekt, zorg er dan voor dat het een diameter heeft van minimaal 24 inch en een diepte van 12 inch. De pot moet onderaan minimaal één goed afvoergat hebben. U kunt zelfs een grote plastic opslagcontainer gebruiken wanneer u drainagegaten boort. Gebruik geen gewone tuingrond die ongedierte of onkruidzaden kan bevatten. Vul de container met lichtgewicht, goed doorlatende grond en plant de courgette na de laatste nachtvorst in uw omgeving.21

Je kunt de planten ook vier tot zes weken voor de laatste nachtvorst binnenshuis starten. Plant twee of drie zaden van ongeveer 1 inch in de grond met een paar centimeter ruimte tussen elk zaad. Voeg mulch toe naarmate de zaailingen zich vestigen om een stabiele grondtemperatuur te behouden en water vast te houden. Courgette doet het goed als ze op een verhoogde heuvel worden geplant. Twee of drie planten dicht bij elkaar om de bloemen gemakkelijk te laten bestuiven, kunnen u een goed gewas opleveren.22

Als u containers gebruikt, kunt u de containers dicht bij elkaar plaatsen voor bestuiving. Elke bloem gaat ongeveer een dag open. Als het op die dag niet wordt bestoven, krijg je geen courgette. Als planten dicht bij elkaar staan, heb je bloemen die consistent openen, wat je kans op bestuiving vergroot.

Vrouwelijke bloemen hebben een klein fruit achter de basis van de bloem. Je kunt handmatig bestuiven door de mannelijke bloemen te verwijderen en stuifmeel in de vrouwelijke bloemen te storten. Courgette geniet van minstens 2 inch water per week. Als er niet genoeg regen valt, moet je een aanvulling vormen. Geef indien mogelijk de planten onder de bladeren water, wat de kans op echte meeldauw verkleint.23

De planten groeien snel, dus u oogst mogelijk 40 dagen na het planten. De vrucht groeit ook snel, dus controleer je plant elke dag op nieuwe courgette. Oogst met een scherp mes of snoeischaar. Als u een courgette mist, verwijder dan zo snel mogelijk een overrijpe of grote pompoen. Dit vermindert de vraag naar voedingsstoffen op de plant. Courgette kan ongewassen, droog en heel in de koelkast worden bewaard.

Meerdere manieren om Courgette in uw menuplan op te nemen

Er zijn meerdere manieren om van courgette te genieten in je menuplan. Ik droog graag courgettechips in mijn dehydrator met kruiden. U kunt ze naar een dikte van uw smaak snijden om te genieten van low-carb, knapperige traktaties of bij een maaltijd.

Snijd je verse courgette in een salade, maak zoodles met parmezaanse kaas bij een maaltijd of probeer deze heerlijke knapperige beignets met avocado-dilledip met dank aan Healthy Holistic Living.24 Ze zijn een biologische en gezonde benadering van beignets.

Courgette beignets

Ingrediënten

·         1 grote of 2 kleine courgette

·         1 teentje knoflook, geschild en fijngehakt

·         1/4 kopje verse basilicum

·         1/4 kopje verse oregano

·         1/2 theelepel. uipoeder

·         1 eetl. biologische citroenschil

·         2 biologische, scharreleieren

·         1/4 kopje kokosmeel

·         1 theelepel. zout

·         1/4 theelepel. van peper

·         2 eetl. biologische kokosolie

Proces

1.     Rasp courgette met behulp van de grote gaten van een kokerrooster. Doe courgette in een vergiet in de gootsteen en gooi met 1/2 theelepels zout. Laat 10 minuten staan en wring courgette droog in een schone keukenhanddoek om vocht te verwijderen.

2.     Doe courgette in een grote kom en meng voorzichtig ei, knoflook, basilicum, oregano, citroenschil, uipoeder, zout en peper. Goed mengen om te combineren.

3.     Voeg langzaam bloem toe, roer zodat er geen klontjes ontstaan.

4.     Verhit 2 eetlepels kokosolie in een grote sauteerpan op middelhoog vuur tot de olie sist wanneer je een kleine hoeveelheid courgettemengsel in de pan laat vallen.

5.     Laat voorzichtig ongeveer 2 eetlepels courgettemengsel in de pan vallen; herhaal, spatiëring beignets een paar centimeter uit elkaar.

6.     Kook beignets tot ze goudbruin zijn, 2 tot 3 minuten. Zet het vuur lager tot gemiddeld. Draai beignets en blijf koken tot ze goudbruin zijn, nog 2 tot 3 minuten.

7.     Breng beignets over op een bord; opzij gezet op een warme plaats. Kook het resterende courgettemengsel en voeg indien nodig meer olie toe aan de pan.

 

Avocado Dille Dipsaus

Ingrediënten

·         1 rijpe avocado

·         1/2 theelepel. van uipoeder

·         1/2 theelepel. Vegenaise

·         1/2 kopje fijngehakte dille

·         Zout naar smaak

Proces

1.     Halveer avocado en verwijder het zaad. Schep vlees met een lepel en doe het in een kom.

2.     Voeg alle andere ingrediënten toe. Fijnstampen tot moes.

 

Bronnen en referenties

·         1 US Department of Agriculture, de drie zussen van de inheemse Amerikaanse landbouw

·         2 Nebraska-uitbreiding in Lancaster County, 13 juli 2021

·         3 Everyday Health, 22 juli 2022

·         4 US Department of Agriculture, Squash Summer Zucchini bevat huid, Raw

·         5 Downshiftology, 30 december 2019

·         6 South China Morning Post, 1 juni 2021

·         7 Harvard TH Chan School of Public Health, Fiber

·         8 Medlineplus, oplosbare versus onoplosbare vezels

·         9 Common Sense Health, Soluble Fibre en Insoluble Fibre Foods List Groentetafel

·         10 Circulation Research, 2017; 120 (7)

·         11, 12 Science Daily, 11 juli 2018

·         13 Johns Hopkins Medicine, The Power Of Gut Bacteria And Probiotics For Heart Health

·         14 Harvard TH Chan School of Public Health, Vegetables and Fruit, Gastrointestinal Health

·         15 Food and Nutrition Science, 2020; 11 (2)

·         16 Voeding en kanker, 1991; doi.org / 10.1080 / 01635589209514201

·         17 Journal of the American Dietetic Association, 1996; 96 (10)

·         18 Voeding en kanker, 2006; 54 (1)

·         19 Journal of Clinical Oncology, 2009; 27 (16)

·         20 Wetenschappelijke rapporten, 2020; 10 (1290)

·         21 Gardening Know How, Zucchini Plant Care

·         22 The Spruce, 29 september 2020, # 2 Monitor Pollination

·         23 HGTV, 25 mei 2021, Growing Zucchini

·         24 Gezond holistisch leven

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2022/09/05/zucchini-superfood.aspx?ui=07ba04847d3da606336f089f0969627d79f1e004acb37b25456d0c6b44805309&sd=20210406&cid_source=wnl&cid_medium=email&cid_content=art2HL&cid=20220905Z2&mid=DM1248323&rid=1595368348

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...