dinsdag 7 december 2021

Begrafenisondernemer doet smeekbede: ‘Neem alsjeblieft geen prikken meer’

    


Foto: John O'Looney (Screenshot Telegram)

in Mens en Dier 7 december 2021 14:30 31 Reacties

De Engelse begrafenisondernemer John O’Looney wordt geconfronteerd met een ‘onnatuurlijk hoog aantal’ sterfgevallen als gevolg van hartaanvallen, beroertes en hersenbloedingen. Die worden veroorzaakt door trombose en embolieën in de longen, de benen en andere plekken.

Niemand lijkt zich zorgen te maken over de alarmerende stijging van het aantal gevallen, aldus de begrafenisondernemer. Hij zegt normaal gesproken heel zelden gevallen van bloedproppen te zien, maar dit jaar heeft hij er al meer gezien dan in de afgelopen 14 jaar.

Immuunsysteem verwoest

Er sterven nu ook veel mensen die ernstig ziek worden omdat hun immuunsysteem het begeeft. Het gaat daarbij om mensen die zes tot acht maanden geleden hun prik hebben gehaald en nu niet eens meer in staat zijn om te herstellen van een simpele verkoudheid. “Hun immuunsysteem wordt verwoest.”

“Het trieste is dat deze mensen denken dat de prik hen minder ziek maakt.” Een vriend van O’Looney is dubbel gevaccineerd en voelt zich zo ziek als een hond. Toch kijkt hij wanhopig uit naar zijn boosterprik omdat hij denkt dat hij daar beter van wordt.

Omikron is vaccinatieschade

De begrafenisondernemer probeerde hem uit te leggen dat het vaccin mensen juist doodt en het immuunsysteem beschadigt. “Deze mensen lopen regelrecht de afgrond in en smeken om meer.”

“Deze prikken verwoesten je immuunsysteem. De andere soort doodt snel door bloedproppen te veroorzaken. Neem alsjeblieft geen prikken meer. Ze zijn dodelijk. De prikken maken je ziek. Omikron is vaccinatieschade. Je zult sterven als je deze prikken blijft nemen.”


------------ 


bernardette
Foto: Bernardette (Videostill BitChute/Police For Freedom)

Bernardette nam ontslag als GGZ-verpleegkundige: ‘Hoe kan het dat een week na vaccinatie zoveel mensen overlijden?’

Bernardette (52) werkte tientallen jaren als GGZ-verpleegkundige, maar heeft onlangs ontslag genomen. Ze kan of wil niet langer onderdeel uitmaken van het beleid.

Ze zag aan het begin van corona een cohortafdeling ingericht worden met 12 bedden, die tot september 2020 helemaal leeg bleef. In 2021 zag Bernardette iets vreemds gebeuren. Mensen in de GGZ werden overgehaald om zich te laten vaccineren. Ze schrok enorm van wat er vervolgens met deze mensen gebeurde.

Toen corona uitbrak wachtte ze met haar collega’s op de cohortafdeling tot de eerste opnames zouden komen. “Nou, die kwamen dus niet in de eerste golf,” zei ze in gesprek met Dennis Spaanstra van Police for Freedom Nederland. “Dus van maart tot september geen patiënten in de GGZ die covid kregen, wat ik natuurlijk wel heel apart vond.”

Er ging niemand dood aan covid

“Die eerste maanden was er qua covid niet veel aan de hand. Er ging niemand dood aan covid,” aldus Bernardette. In september begonnen de eerste patiënten binnen te druppelen. Het ging daarbij om mensen die positief getest waren. Ze waren niet heel ziek van covid, een enkeling daargelaten, lichtte ze toe.

Toen de vaccins werden uitgerold, waren er geen patiënten meer, vertelde de ex-verpleegkundige. De cohortafdeling was net een week gesloten op het moment dat de vaccinatierondes begonnen. Ze wilde zelf geen prikken zetten omdat ze op voorhand al wist dat ze daar gewetensbezwaren van zou krijgen. Wel gaf ze nazorg aan mensen die gevaccineerd werden.

Dat vond ik wel heel vreemd

Een week na vaccinatie werden er 80 besmettingen vastgesteld. Een aantal van hen waren ernstig ziek en een deel daarvan is uiteindelijk overleden. De cohortafdeling ging weer open, voor de mensen die gevaccineerd waren. Al snel lag de afdeling helemaal vol met hele zieke mensen.

“Daar had ik mijn vraagtekens bij,” zei Bernardette. “Hoe kan het zo zijn dat een week na die vaccinatie – het ‘reddende middel’ – zoveel mensen in korte tijd overlijden? Dat vond ik wel heel vreemd.”

“Is het niet juist dóór die vaccinaties dat deze mensen nu overlijden?”

Bekijk hier het hele gesprek.

Sfeer op zorgbetoging tegen verplichte vaccinatie wordt grimmig: politie gebruikt traangas aan kabinet Vandenbroucke

 

   

In Brussel zijn duizenden personeelsleden uit de zorg op straat gekomen om te protesteren tegen de verplichte vaccinatie in hun sector. Men schat het aantal demonstranten op zo’n 4.000. Aan het kabinet van minister van Volksgezondheid werd de sfeer grimmiger. Betogers die het gebouw wilden binnendringen, werden bespoten met traangas.

Redactie 07-12-21, 13:21 Laatste update: 13:48

De manifestatie werd georganiseerd door het gemeenschappelijk vakbondsfront uit Brussel en Wallonië. Ze komt er nadat een hele week opgeroepen werd om naar het kabinet van Vandenbroucke te trekken.

“Mijn lichaam, mijn keuze”

De betoging startte omstreeks 10.30 uur op de Kapellemarkt en trok nadien naar het kruispunt Kunst-Wet. Heel wat manifestanten dragen borden en spandoeken mee waar gewaarschuwd wordt voor nog meer personeelstekort in de zorg als de vaccinatie verplicht wordt. “Red onze gezondheidszorg in plaats van te ontslaan”, of “Mijn lichaam, mijn keuze”, staat er te lezen. De betoging verloopt luidruchtig, onder meer door het gebruik van knalvuurwerk. Achteraan lopen brandweerlieden en ambulanciers. 

Het federale kernkabinet is het vorige maand eens geraakt over een regeling voor de vaccinatieplicht in de zorg. Vanaf 1 januari krijgt het zorgpersoneel drie maanden de tijd om zich te laten vaccineren. Wie dat daarna nog weigert, wordt ontslagen en krijgt dan meteen een volledige werkloosheidsuitkering of wordt geschorst zonder loon.



https://www.hln.be/binnenland/sfeer-op-zorgbetoging-tegen-verplichte-vaccinatie-wordt-grimmig-politie-gebruikt-traangas-aan-kabinet-vandenbroucke~aca6c860/

 “Verplichting is discriminerend”

Maar de vakbonden vrezen dat deze verplichting het personeelstekort in de sector nog zal doen toenemen. “Het bestraffen van niet-gevaccineerden zal de tekorten nog doen toenemen tot een punt dat de gezondheidszorg in ons land in gevaar komt”, meent vakbondssecretaris Olivier Nyssen. 

“De verplichting beperken tot de zorgsector is discriminerend”, vindt een 62-jarige verpleegster uit Dinant. Ze vreest dat 10 procent van het zorgpersoneel op 1 april zal moeten verdwijnen, terwijl het vinden van nieuwe collega’s nu al bijzonder moeilijk is. “Men moet het beroep weer aantrekkelijker maken om de toekomst veilig te stellen.” 


foto   © RV

Overmatige sterfte bij kinderen in het VK waargenomen na de uitrol van het vaccin... de 'shots' lijken ertoe te leiden dat kinderen sterven

Vrijdag 03 december 2021 door: Cassie B.

Tags: badhealth , badmedicine , Big Pharma , biologisch wapen , de gezondheid van kinderen , covid-19 vaccins , Dangerous Medicine , oversterfte , medisch fascisme , pandemie , farmaceutische fraude , spike-eiwit , vaccinschade , Vaccindoden , vaccinverwonding

16KKEER BEKEKEN

 

(Natural News) Het aantal sterfgevallen onder kinderen is in het VK gestegen sinds ze tieners van 12 jaar en ouder begonnen te vaccineren tegen COVID-19, en hoewel vaccinverdedigers waarschijnlijk zullen beweren dat het toeval is, hebben ouders het recht om te weten wat er gebeurt, zodat ze hun eigen conclusies kunnen trekken.

De Britse National Health Service, de NHS, heeft op 20 september het coronavirusvaccin uitgerold voor kinderen van 12 tot 15 jaar, en bijna drie miljoen kinderen kregen kort daarna hun eerste dosis van het Pfizer-vaccin.

De uitrol van het vaccin begon in de 30e week van het jaar. Een blik op gegevens van het Britse Office of National Statistics geeft aan dat het aantal sterfgevallen bij kinderen van 10 tot 14 jaar tussen week 38 en 41 van dit jaar 62 procent hoger was dan het vijfjaarlijks gemiddelde van sterfgevallen in dezelfde leeftijdsgroep tijdens de dezelfde periode . Bovendien begon de opkomst net toen kinderen de prik begonnen te krijgen.

RAIR Foundation USA merkt ook op dat in de 43e week van dit jaar meer kinderen van 5 tot 14 jaar stierven dan normaal, en de UK Health Security Agency meldde dat het aantal kinderen dat eind oktober van dit jaar stierf zo groot was dat het werd beschouwd als oversterfte .

De vaccinatiecampagne begon ondanks het feit dat het Gemengd Comité voor Vaccinatie en Immunisatie van het VK in het verleden verklaarde dat ze de universele vaccinatie van kinderen niet steunden. De reden die werd gegeven om door te gaan, was de overtuiging dat het "uitbraken in klaslokalen en verdere verstoringen van het onderwijs deze winter zou kunnen helpen voorkomen".

Hoewel het toeval kan zijn dat het aantal sterfgevallen in deze tijd met 62 procent is gestegen ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde – en tot 400 procent bij kwetsbare kinderen – is het moeilijk te ontkennen dat de vaccins waarschijnlijk een rol hebben gespeeld, vooral als je rekening houdt met het feit dat een factsheet van 37 pagina's die door Pfizer is gepubliceerd over de veiligheid van zijn vaccin, aangeeft dat 79 procent van de gevaccineerde kinderen ouder dan 12 jaar bijwerkingen kunnen verwachten.

Het nieuws is vooral ontmoedigend als je bedenkt dat gezonde kinderen en tieners zo'n laag risico lopen om ziek te worden met het coronavirus. In 20 maanden stierf slechts 1 op de 1,1 miljoen kinderen zonder reeds bestaande aandoeningen aan het virus, terwijl 1 op de 312.000 met reeds bestaande aandoeningen eraan stierf.

Bovendien zijn de vaccins niet erg effectief geweest in het VK. Uit meer gegevens gepubliceerd door Public Health England blijkt dat 71 procent van de sterfgevallen door het coronavirus in het VK, geregistreerd tussen 1 februari en 12 september van dit jaar, werd gevaccineerd.

Duizenden ernstige bijwerkingen gemeld na COVID-19-vaccinatie bij kinderen

Uit een onderzoek van Amerikaanse onderzoekers bleek dat gezonde jongens een grotere kans hebben om in het ziekenhuis te worden opgenomen met een hartontsteking veroorzaakt door de momenteel beschikbare COVID-19-vaccins dan met het coronavirus zelf. Ze ontdekten met name dat jongens tussen de 12 en 15 jaar zonder onderliggende gezondheidsproblemen 4 tot 6 keer meer kans hadden om vaccingerelateerde myocarditis te ontwikkelen dan om met covid in het ziekenhuis te belanden gedurende een periode van vier maanden. De meeste kinderen die deze bijwerking ervaren, krijgen deze binnen enkele dagen na hun tweede dosis van de Pfizer- en Moderna-prikken; 86 procent van de getroffen jongens had ziekenhuiszorg nodig.

Uit een analyse van rapporten van het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) in de VS door Children's Health Defense bleek dat er meer dan 17.000 bijwerkingen waren onder 12- tot 17-jarigen die verband hielden met covid-vaccins, waaronder 1.018 ernstige voorvallen en 18 sterfgevallen, in gegevens gepubliceerd op 13 augustus.

Onder hen was een 15-jarige jongen die was ingeënt ondanks het feit dat hij eerder COVID-19 had. Hij werd gediagnosticeerd met cardiomyopathie en stierf vier dagen nadat hij zijn tweede dosis van de Pfizer-prik had gekregen. Een 13-jarig meisje stierf intussen aan een hartaandoening na haar eerste dosis van het Pfizer-vaccin. Verschillende andere tieners stierven binnen enkele dagen na ontvangst van een COVID-19-vaccin en er waren 432 meldingen van myocarditis en 86 meldingen van bloedstollingsstoornissen in deze leeftijdsgroep. Hoewel sommigen van hen toevallig zijn, is het algemene patroon zeer alarmerend en iets dat alle ouders in gedachten moeten houden wanneer ze beslissen of hun kinderen moeten worden gevaccineerd.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

RAIRFoundation.com

Assets.Publishing.Service.gov.uk

TheGuardian.com

ChildrensHealthDefense.com

 -------------  



oversterfte
Foto: Pixabay

Er is iets vreemds aan de hand met de oversterfte: ‘Vaccins?’

Vorige week zijn bijna 900 mensen meer overleden dan normaal voor de tijd van het jaar, terwijl afgelopen winter het grootste weekverschil 837 was, schrijft de Volkskrant.

Sinds begin augustus ligt de sterfte boven de verwachte sterfte en ook bijna elke week buiten het interval van gewoonlijke fluctuaties. Vanaf half oktober is het aantal overledenen wekelijks verder toegenomen, laat het CBS weten.

Waar ligt dat aan? Volgens een woordvoerder van het CBS ‘lijkt het plausibel dat covid-19 de oorzaak van in ieder geval een groot deel van de oversterfte is’. Dat terwijl het aantal mensen dat overlijdt met corona relatief laag is.

Lareb

Agnes Kant, directeur van het Lareb, zegt tegen de Volkskrant dat vaccinbijwerkingen niet de oorzaak kunnen zijn voor de hoge sterftecijfers. “De ontvangen meldingen van vermoedens van bijwerkingen kunnen de huidige oversterfte niet verklaren,” beweert ze stellig.

Veel mensen denken daar anders over. “Ik denk dat de meeste mensen na het (plotselinge) verlies van een dierbare niet bedenken dat ze dat bij Lareb moeten melden,” merkt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons op.

Wat een raadsel

Journalist Eric van de Beek reageert vol ongeloof: “Al een paar maanden flinke oversterfte. Maar met de bijwerkingen van de coronaprik heeft dat waarschijnlijk niks te maken, lezen we in de Volkskrant. Wel waarschijnlijk met covid-19.”

“Wat een raadsel. Wat is er nou anders dan vorig jaar afgezien van de mega-gentherapie-prikcampagne, want daar kan het natuurlijk nooit iets mee te maken hebben,” zegt podcastmaker Jorn Luka sarcastisch.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) twittert: “Vaccins?”

Oversterfte in Nederland:

Top 8 meest voorkomende en ERNSTIGE bijwerkingen van Covid-vaccins

 Zaterdag 4 december, 2021 by: SD Wells


Tags: bijwerkingen , badhealth , covid vaccins , nieuwe infecties , pandemie , Pfizer dekmantel , Pfizer document , respiratoire aandoeningen , spike-eiwit , Vaccine sterfgevallen , vaccin infecties , vaccin verwonding , vaccin oorlogen , vaccins

18KKEER BEKEKEN


(Natural News)  Vaccins worden lang beschouwd als de heilige graal van de geneeskunde in de Verenigde Staten, omdat ze op die manier werden verkocht. In een kapitalistisch land dat gebouwd is op reclame en marketing van goederen, diensten en medicijnen, gelooft de meerderheid van de Amerikanen alles wat ze op televisie horen, online lezen en in tijdschriften en kranten zien. Ze denken dat het allemaal echt is, allemaal legitiem en goedgekeurd voor gebruik of consumptie door iemand die ergens officieel is. Toch zijn de meeste producten en medicijnen die door de media en de overheid worden gepromoot, vervalst en giftig voor het menselijk lichaam, vooral vaccins.

Wat erger is, is dat vervalste vaccins gruwelijke bijwerkingen en bijwerkingen veroorzaken die vaak blijvend zijn, waaronder de dood. Nu wordt die schadelijke gezondheidsschade verdoezeld, niet alleen nadat ze zich hebben voorgedaan, maar tijdens klinische onderzoeken.

In feite onthullen nieuw ontdekte Pfizer-documenten TIENTALLEN DUIZENDEN bijwerkingen die werden gemeld in januari en februari 2021, bijna een jaar geleden. De documenten zijn opgedoken nadat een groep van hoogleraren/wetenschappers een verzoek om een ​​Freedom of Information Act had ingediend. Dit is vaak de enige manier waarop het publiek ooit te weten komt over de complotten en trucs van deze farmaceutische criminelen en massamoordenaars om de massa om de tuin te leiden met giftige vaccins.

Wie kan ooit farmacriminelen vertrouwen die recidivisten zijn, jaar in, jaar uit?

Hoe kan iemand ooit iemand vertrouwen die werkt voor Pfizer, Moderna, J&J, Merck of een van de vaccin-makende gangsters, die functioneren als recidivisten die allemaal in de gevangenis zouden moeten zitten en het moeilijk hebben? Er is een totaal gebrek aan transparantie in het belangrijkste domein van de geneeskunde waar we geacht worden een pandemie terug te dringen. Dit zal zeker niet "de curve afvlakken" of de verspreiding van Covid dempen. Artsen en verpleegsters in heel Amerika worden verkeerd geïnformeerd met desinformatie en onjuist opgeleid om valse informatie door te geven aan hun patiënten die hun leven roekeloos in gevaar brengen met gentherapie-injecties die meer mensen doden (en voor het leven verminken) dan ze redden.

Binnen slechts een paar maanden na de distributie, WISTEN leidinggevenden en wetenschappers van Pfizer meer dan 50.000 ernstige bijwerkingen veroorzaakt door hun Covid-vaccin die in de eerste paar maanden werden gemeld, en ze vertelden het aan niemand.

Pfizer geeft in GEHEIM aan FDA toe dat mRNA Covid-vaccins "verergerde ziekte" kunnen veroorzaken die de pandemie intensiveert

In een smoking gun-document bekende Pfizer aan de FDA onder de kop "Veiligheidsproblemen" dat mRNA-prikken "Vaccine-Associated Enhanced Disease" (VAED) kunnen veroorzaken, wat ook een luchtweginfectie/disfunctie kan zijn. Stel je voor dat. Het Covid-virus is een luchtweginfectie van een virus dat door mensen genetisch is veranderd in een laboratorium, en het vaccin voor die virusinfectie VEROORZAAKT dat het menselijke ademhalingssysteem een ​​versterkte luchtwegaandoening krijgt. Over benzine op het vuur gooien gesproken.

Dus de FDA wist dit, Pfizer wist dit, en NOG STEEDS kregen ze "Emergency Use Approval" om miljoenen Amerikanen verder te infecteren zonder dat ze ooit iets wisten.

Het geheime document onthulde ook meer dan 1200 doden en meer dan 42.000 ongewenste meldingen, in totaal bijna 160.000 bijwerkingen van de Pfizer mRNA-prik. Dit plaatst ze op het hakblok en aansprakelijk voor miljoenen dollars aan schade aan elke patiënt tegen wie ze logen die gewond of gedood werd (inclusief elke man, vrouw, kind, baby of zwangerschap die werd afgebroken).

Algemene aandoeningen en aandoeningen van het zenuwstelsel staan ​​bovenaan de lijst van deze bekende bijwerkingen. Bovendien worden drie keer de vrouwen getroffen dan mannen, om een ​​onbekende reden (bevolkingscontrole). Is dit vaccin ontworpen voor geslachtsspecifieke schade om de bevolking te verminderen? Pfizer en de FDA wisten er zeker van. Dus hier komen ze - de top 8 van meest voorkomende en ERNSTIGE bijwerkingen op Covid-vaccins:

#1. Myocarditis

#2. Nieuwe zenuwstelselaandoeningen

#3. Nieuwe luchtwegaandoeningen

#4. Bloedproppen

#5. Nieuwe aandoeningen van het bewegingsapparaat

#6. Nieuwe gastro-intestinale aandoeningen

#7. Anafylactische shock (bijna 10%)

#8Nieuwe infecties , waaronder Covid en zijn varianten



 

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

Pandemic.news

WaarheidWiki.org

NaturalNews.com

ZeroHedge.com

FoodSupply.nieuws

RepublicWorld.com

ThePulse.one

 

Hoogste rechtbank Slovenië verklaart vaccinatieplicht ongrondwettelijk: ‘Langzaamaan stort het kaartenhuis ineen’

slovenië

Foto: Prefeitura de Olinda CC BY 2.0

De Sloveense overheid wilde het coronavaccin verplicht maken voor mensen die in de publieke sector werken, maar daar heeft de hoogste rechtbank van Slovenië een stokje voor gestoken. De voorgenomen vaccinatieplicht is ongrondwettelijk verklaard. Eerder werd de maatregel al door een lagere rechtbank geblokkeerd.

Ongeveer 55 procent van de Slovenen is volledig gevaccineerd. Dat is lager dan het Europees gemiddelde.

Eind september blokkeerde het constitutioneel hof van Slovenië op de valreep de invoering van een vaccinatieplicht voor overheidspersoneel. Die zou gaan gelden voor tienduizenden ambtenaren, politieagenten en militairen.

Een politievakbond vond de maatregel te ver gaan en stapte naar de rechter. Het hof oordeelde dat de invoering van een dergelijke ongrondwettige maatregel ernstige consequenties kan hebben.

Totalitaire Staat

“Langzaamaan stort het kaartenhuis van de Totalitaire Staat ineen,” reageert jurist Ghislen Nysten. “Deze keer is het de hoogste rechter van Slovenië die een streep zet door de vaccinatieplicht.”

“De vraag is niet of, maar wanneer landen zoals Oostenrijk en Duitsland tot verantwoording worden geroepen!” voegt hij toe.

Andere corona-aanpak

De nieuwe Oostenrijkse bondskanselier, Nehammer, werd maandag bij zijn aankomst in Wenen uitgejouwd en uitgefloten door betogers. Hij kondigde vervolgens een andere corona-aanpak aan. Nehammer wil ‘de dialoog aangaan’ met de ongevaccineerden.


Parlementslid Filip Brusselmans: ‘De coronaregels gelden hier voor iedereen, maar niet voor de happy few’

brusselmans

Foto: Filip Brusselmans (Belzie CC BY-SA 4.0)

Ik heb zondag naar VTM Nieuws gekeken waar u zei: ‘Er komt absoluut geen derde lockdown!’ En ik moest mij eigenlijk inhouden om niet naar het gokkantoor te lopen en al mijn centen te leggen op dat er wél een lockdown komt. Dat zei parlementslid Filip Brusselmans (Vlaams Belang) afgelopen maand in het Vlaams parlement. Beelden van zijn inbreng circuleren op dit moment op social media.

“Want zo gaat het. Wanneer u iets zegt, dan gebeurt het omgekeerde. En terwijl u zegt dat u weleens zal praten met de lokale besturen groeit de onvrede. Niet alleen bij de cultuursector, maar eigenlijk bij de hele bevolking,” zei Brusselmans tegen minister-president van Vlaanderen Jan Jambon.

Het wordt meer en meer

We zien dat ook aan onze petitie op geencoronapas.be waar mensen zich massaal laten horen, aldus het parlementslid. De petitie is inmiddels bijna 35.000 keer ondertekend.

“Het wordt meer en meer, en geef ze eens ongelijk!” zei Brusselmans. “Want als de burgemeester in Knokke een eventverbod uitvaardigt, dan staat hij daags erna op een receptie te pronken met een glas champagne. Als keizer Van Ranst zegt dat we onze niet-essentiële contacten moeten beperken, dan staat hij datzelfde weekend op één of ander Marokkaans feest te dansen.”

De bevolking pikt dat niet meer

We lachen de bevolking gewoon uit! De regels gelden hier voor iedereen, maar niet voor de happy few. De bevolking pikt dat niet meer en wij zullen dat verzet blijven voeren, benadrukte hij.

“Wees toch eens de waakhond van Vlaanderen en niet de schoothond van Vivaldi,” beet Brusselmans Jambon toe.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...