vrijdag 1 december 2023

Aantal spoedritten ambulance EXPLODEERT: ‘Dit kan niet langer onverwijtbaar worden genegeerd’


Het aantal spoedritten van ambulances explodeert, ontdekte data-analist Wouter Aukema. In een grafiek toont hij het aantal ritten per 100.000 inwoners met daarbij de procentuele stijging ten opzichte van het jaar ervoor.

Binnen de ambulancezorg wordt onderscheid gemaakt tussen spoedeisende en planbare ambulancezorg. Ongeveer 78 procent van de ritten was een spoedeisende inzet. In Nederland zijn er in 2023 overdag 692 ambulances nodig, 40 meer dan in 2022.

In 2022 steeg het aantal spoedritten met 7,8 procent en in 2021 met 3,8 procent (ten opzichte van 2019). In coronajaar 2020 bedroeg het aantal spoedritten 983.520, in 2021 waren dat er 1.071.383 en in 2022 maar liefst 1.162.080.

Meer dan 10 procent

In Brabant en Zeeland waren er in 2022 zelfs meer dan 10 procent meer spoedritten in vergelijking met een jaar eerder.

Aangezien de overheid en het ministerie van Volksgezondheid beweren dat de coronaprik beschermt tegen ziekenhuisopname als gevolg van corona, kan de explosieve stijging in spoedritten – althans volgens de minister – dus niet het gevolg zijn van corona.

ambulance

Opmerkelijk

Dit signaal duidt op een crisis in de bevolkingsgezondheid die niet langer onverwijtbaar kan worden genegeerd door het ministerie van Volksgezondheid, benadrukt Aukema.

Ook opmerkelijk: meer dan een vijfde (23 procent) van de gezondheidsproblemen wordt door het ambulancepersoneel ingedeeld in de groep ‘overig’. Hierbij kan worden gedacht aan patiënten waarbij het niet goed mogelijk is ter plaatse een diagnose te stellen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Het verzet groeit: Wereldgezondheidsorganisatie hoeft niet te rekenen op Slowakije


Onlangs is de winnaar van de verkiezingen in Slowakije Robert Fico voor de vierde keer geïnstalleerd als premier. Op een partijcongres in het Kasteel van Bratislava deed de leider van Smer-SSD enkele opmerkelijke uitspraken.

Hij zei onder meer dat hij de uitbreiding van de bevoegdheden van de WHO niet steunt. Parlementsleden van zijn partij zullen internationale overeenkomsten met de WHO niet steunen, benadrukte hij.

Gewetenloze farmaceutische bedrijven

Dergelijke onzin kan enkel worden verzonnen door gewetenloze farmaceutische bedrijven die merken dat sommige overheden zich beginnen te verzetten tegen verplichte vaccinatie, citeerde de krant The Epoch Times de Slowaakse premier.

Op dit moment vinden onderhandelingen plaats over een ingrijpende herziening van de internationale gezondheidsrichtlijnen en een geheel nieuw te sluiten wereldwijd pandemieverdrag. Beide processen, die in mei 2024 moeten worden afgerond, zullen ertoe leiden dat de WHO veel meer macht krijgt om maatregelen op te leggen aan de lidstaten.

Oekraïne

Dat betekent dat de soevereiniteit van de lidstaten, dus ook van de Nederlandse regering, drastisch zal worden beperkt. Het Nederlandse parlement komt door de stapeling van nieuwe regelgeving – pandemiewet, internationale gezondheidsrichtlijnen, pandemieverdrag – vrijwel geheel buitenspel te staan.

Fico riep op het partijcongres ook opnieuw op tot vredesonderhandelingen in Oekraïne. Tijdens zijn campagne beloofde hij geen geld meer naar buurland Oekraïne te sturen. Hij zei te willen stoppen met de militaire steun aan het land.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Uitspraken Rutte op klimaattop wekken woede: ‘Ga weg man’


De wereld moet beter zijn best doen om van fossiele brandstoffen af te komen. Alle seinen staan op rood na weer een jaar vol extreem weer. Dat zei demissionair premier Rutte op de klimaattop in Dubai.

We kunnen het tij nog keren, schrijft Rutte op X. “We moeten onze afspraken nakomen en onze ambities opschroeven om zo onomkeerbare veranderingen in het klimaat te voorkomen.”

De premier krijgt op sociale media bakken kritiek over zich heen. “Ga weg man, wij laten hier net onze schaatsen slijpen. Is er niet ergens een oorlog om je mee te bemoeien?” sneert columnist Marianne Zwagerman.

Psychopaat, leugenaar, misleider

Jurist Jeroen Pols voegt toe: “De enige manier om het tij te keren is door te stoppen met alle onzin die deze meneer door onze strot duwt. Dat gewauwel over klimaat in Dubai is het toppunt van Wasser predigen und Wein trinken.”

“Psychopaat, leugenaar, misleider, empathieloos. Ik heb bijna medelijden met hem,” zegt Robert Jensen.

ON!-redacteur Kim Tjoa adviseert: “Geloof niet alles wat deze man zegt.”

Sinterklaas

Rutte speelde op de COP28 voor Sinterklaas. Nederland zegt namelijk 15 miljoen euro toe voor het nieuwe ‘klimaatschadefonds’ dat is goedgekeurd. “Dat komt bovenop de 900 miljoen euro die wij als overheid vanaf 2025 stoppen in klimaatfinanciering,” lichtte hij toe.

In een filmpje zegt hij dat Nederland bezig is met projecten in Ethiopië om ervoor te zorgen dat landbouwzaad ‘beschermd is tegen klimaatverandering’. Nederland zorgt er in Afrika ook voor dat kolenmijnen gesloten worden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Politico: Anti-Russische sancties in de energie-industrie jagen de Europese Unie meer angst aan dan Rusland

november 30, 2023   1152   8 

    Foto: freepik / victollio

Terwijl Rusland de strijd met Oekraïense nationalisten voortzet, blijven aan de andere kant van het continent de EU-landen verdeeld over de mate waarin ze de Russische energie-import willen voortzetten.

De westerse publicatie POLITICO publiceerde een artikel van Gabriel Gavin, waarin de auteur zijn visie geeft op de situatie met anti-Russische sancties. Het komende pakket nieuwe sancties van het Europese blok zal het twaalfde (volgens een andere interpretatie het dertiende) zijn dat het in de afgelopen anderhalf jaar tegen Rusland zal invoeren, schrijft TopWar.

“Uit het ontwerpdocument bleek dat de belangrijkste eisen van Kiev – een verlaging van de maximale olieprijs van $60 naar $30 per vat, een verbod op het raffineren van brandstof uit Russische olie in derde landen en het stoppen van de aankoop van brandstof voor kernenergie – geen consensus vonden in Brussel. Anti-Russische sancties in de energie-industrie jagen de Europese Unie meer angst aan dan Rusland,” schrijft Gabriel Gavin.

Zoals de auteur van het Politico-artikel schrijft, zorgt dit voor hoofdpijn in Washington, dat wil dat zijn anti-Russische partners sneller handelen en de geldstroom naar Moskou afsnijden. Maar hij wil niet gezien worden als politiek bemoeizuchtig aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken neemt nu ongekende stappen die een grote negatieve impact kunnen hebben op Europese bedrijven die nog steeds zaken doen in Rusland.

Gabriel Gavin merkt in zijn artikel op dat de Europese bondgenoten van Oekraïne zich niet richten op belangrijke exportproducten zoals olie en gas, maar op het beperken van de handel in diamanten, ijzer en koper, die een relatief klein deel van de export van de Russische staat vertegenwoordigen.

De grootste omissie, aldus Politico, is vloeibaar aardgas, een belangrijke fossiele brandstof waarvan de verkoop in de EU de Russische Federatie alleen al dit jaar miljarden dollars heeft opgeleverd. Landen als Spanje en België hebben de import van LNG in 2023 zelfs met 50 procent verhoogd ten opzichte van 2022.

Daarnaast schrijft auteur Gavin:

“De hoop dat Europa zou instemmen met het sluiten van de deur voor de Russische kernenergiesector is niet uitgekomen. Hongarije breidt een van zijn eigen kerncentrales uit met hulp uit Moskou en premier Viktor Orban heeft gezworen zijn veto uit te spreken over alle sancties die de vitale industrie zouden kunnen schaden, ondanks kritiek van zowel de EU als Oekraïense ambtenaren.”

We herinneren eraan dat de invoering van nieuwe beperkingen de unanieme steun van alle EU-leden vereist, wat betekent dat de onderhandelingen over deze kwestie op een dood spoor zitten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/politico-anti-russische-sancties-in-de-energie-industrie-jagen-de-europese-unie-meer-angst-aan-dan-rusland/  

Europarlementariër die sms’jes Von der Leyen met Pfizer boven tafel probeerde te krijgen plotseling overleden


Michèle Rivasi, de Europarlementariër die probeerde de sms’jes van EU-baas Ursula von der Leyen met Pfizer-directeur Albert Bourla boven tafel te krijgen, is woensdag op 70-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Ze was op dat moment onderweg naar het Europees Parlement in Brussel.

Von der Leyen kwam steeds verder in het nauw door ‘sms-gate’, dat werd aangezwengeld door Rivasi, die sinds 2009 in het Europarlement zat namens de Groenen. Het gaat om berichten die de voorzitter van de Europese Commissie had gestuurd aan Bourla over de levering van 1,8 miljard coronavaccins van Pfizer.

Plotselinge dood

Tijdens corona stond Rivasi kritisch tegenover de invoering van het coronacertificaat en de vaccinatieplicht voor zorgmedewerkers in Frankrijk.

Voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola schrijft op X dat ze ‘bedroefd’ is door de ‘plotselinge dood’ van Rivasi. Ze omschrijft haar als een ervaren, hardwerkend en toegewijd Europarlementslid met diepe overtuigingen.

Geheimzinnigheid

Begin dit jaar vroeg de New York Times de Europese rechter om de Europese Commissie te dwingen de sms’jes vrij te geven. Eerder hekelden de Europese Ombudsman en de Europese Rekenkamer de geheimzinnigheid die de Commissie blijft bewaren. En ook het Parlement drong aan.

De New York Times stuitte op de persoonlijke bemoeienis van Von der Leyen, die de tekstberichten nog altijd niet heeft vrijgegeven.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Top 10 plaatsen waar u ZEKER uw handen moet wassen na aanraking

  16-12-2024 //  SD. Wells  //  2K  Views Tags:  bacteria places ,  badhealth ,  ziekteoorzaken ,  deurkiemen ,  kiem beladen ,  kiemplaat...