donderdag 20 januari 2022

Israëlische vaccinchef biecht op: ‘We hebben fouten gemaakt’

israël

Foto: Unsplash

Israëlische vaccinchef biecht op: ‘We hebben fouten gemaakt’

Uit een Israëlische studie blijkt dat een vierde coronaprik niet werkt tegen omikron. Professor Cyrille Cohen van de Bar-Ilan Universiteit en lid van de commissie die de Israëlische overheid adviseert over vaccins, zegt nu dat er fouten zijn gemaakt.

Hij zei in gesprek met Freddie Sayers van UnHerd dat de vaccinatiebewijzen niet langer relevant zijn in het omikrontijdperk en afgeschaft moeten worden. Cohen zei ook dat het doormaken van de ziekte betere bescherming biedt dan het vaccin.

Grootste fout

Cohen en zijn collega’s waren ‘verrast en teleurgesteld’ dat de vaccins transmissie niet voorkomen.

De grootste fout die tijdens de pandemie is gemaakt in Israël is het sluiten van de scholen, zei hij. Cohen bood hiervoor zijn verontschuldigingen aan. “We hebben één fout gemaakt en daar heb ik heel veel spijt van. We hebben een aantal fouten gemaakt, maar ik doel op onderwijs. We hadden ons niet moeten bemoeien met onderwijs. Nooit,” zei hij.

Nergens ter wereld

Door omikron is de pandemie aanbeland in de endemische fase, waarin corona ‘een soort griep’ zal zijn, aldus de vaccinchef. Mensen zullen op grote schaal besmet raken, wat zal leiden tot groepsimmuniteit.

Nergens ter wereld zijn meer ‘coronagevallen’ dan in Israël, waar mensen viervoudig gevaccineerd zijn, mondkapjes dragen en een coronapas moeten tonen:

Engeland stopt met coronapas, Nederland (en België!) gaat ermee door én breidt uit: ‘Hier klopt niks van!’


coronapas
Foto: Boris Johnson (Foreign and Commonwealth Office CC BY 2.0)

Engeland stopt met coronapas, Nederland gaat ermee door én breidt uit: ‘Hier klopt niks van!’

Volgende week wordt een groot deel van de coronamaatregelen in Engeland opgeheven. Het is dan niet langer verplicht om mondkapjes te dragen en ook de coronapas komt te vervallen, zo heeft premier Boris Johnson bekendgemaakt.

Waarschijnlijk wordt ook de isolatieplicht na een coronabesmetting geschrapt. De wet die dat regelt, loopt af in maart. De wettelijke verplichtingen moeten worden vervangen door adviezen en aanbevelingen nu covid endemisch wordt, zei de premier in het Lagerhuis. Ook Schotland en Wales gaan versoepelen.

Johnson ligt onder vuur vanwege ‘partygate’, een schandaal dat draait om borrels en feestjes die hij en zijn medewerkers hielden terwijl de gewone burgers te maken hadden met strenge coronaregels. In mei 2020 gaf de premier bijvoorbeeld een tuinfeest bij zijn ambtswoning.

Nederland moet volgen!

Het Verenigd Koninkrijk stopt met de coronapas, Nederland gaat ermee door én breidt uit,” reageert Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV). “Hier klopt niks van!”

“In Europa woedt een ideologische richtingenstrijd. Welke richting wordt het?” vraagt ze aan minister Kuipers van Volksgezondheid.

Kamerlid Wybren van Haga (Belang van Nederland) vindt dat Nederland moet volgen:

Megaprotest op 23 januari in Brussel voor vrijheid en tegen de Great Reset: 1 ploeg van 1 miljoen

protest

Foto: Vrijheidsmars in Brussel (Miguel Discart CC BY-SA 2.0)

1 ploeg van 1 miljoen: Megaprotest op 23 januari in Brussel voor vrijheid en tegen de Great Reset


Aanstaande zondag gaat het gebeuren. Op 23 januari vindt in Brussel een mars voor vrijheid, democratie en mensenrechten plaats. Die dag zullen mensen vanuit heel Europa naar de Belgische hoofdstad afreizen. Het gaat om een initiatief van EuropeansUnited, een groep die wordt gecoördineerd door Tom Meert. Meer dan 560 organisaties uit heel Europa doen mee aan het protest.

De mars start om 12.00 uur vanaf Brussel-Noord naar Jubelpark. Aangezien er een gigantische mensenmassa wordt verwacht, kunnen mensen zich tot 14.00 uur aansluiten vanaf Brussel-Noord. Mensen protesteren tegen de Great Reset, medische apartheid en de Verenigde Staten van Europa, en voor vrijheid en democratie.

Het idee voor EuropeansUnited is ontstaan doordat mensen van verschillende achtergronden bij elkaar zijn gaan zitten om een openbaar debat op gang te brengen: ondernemers, verpleegsters, artsen, wetenschappers, ambtenaren, studenten, noem maar op, vanuit alle lagen van de bevolking.

“De overheid neemt al zeer lang maatregelen die onze fundamentele vrijheden beperken. Wet na wet wordt gestemd zonder rekening te houden met mensenrechten of basisrechten die vastgelegd zijn in de grondwet. Alles wordt goedgepraat door te verwijzen naar een wereldwijde pandemie. Ondertussen worden bijna al onze democratische waarden overboord gegooid. Het voelt bijna alsof de ergste ziekte die uit China kwam niet het virus was, maar het totalitarisme,” schrijft EuropeansUnited op haar website.

“Als het grootste parlement ter wereld niet meer luistert naar het volk, dan komt het volk naar zijn leiders. De waarheid is echter dat wij liever niet gaan protesteren. Wij staan in de frontlinie, maar zijn ook maar gewone mensen: bang voor de politie, bang voor boetes, en met een gezonde dosis angst en afschuw voor elke vorm van geweld. Wij hebben ook veel te verliezen en blijven liever thuis. We stellen echter vast dat we stilaan terechtkomen in een totalitaire staat die dreigt verder te radicaliseren en steeds meer destructief wordt. Deze vaststelling maakt dat we geen andere uitweg zien dan hiervoor op straat te komen om onze stem hierin te laten horen,” zegt Meert.

Er zullen ook enkele grote namen aanwezig zijn bij het protest: advocaat Markus Haintz, advocaat Reiner Füllmich, professor Christian Perronne, Mary Holland van Children’s Health Defense en de Amerikaanse econoom Catherine Austin Fitts, die diende onder president George H.W. Bush.

Apeldoorn (NL) wordt ‘Smart City’, maar wat houdt dat in?

 

Apeldoorn (NL) wordt ‘Smart City’, maar wat houdt dat in?

Dinsdag 30 november 2021

Door Dione Lam

Archief | Daniel van Harmelen
Foto Archief | Daniel van Harmelen

Een openbaar en gratis wifinetwerk, waar iedereen gebruik van kan maken. Ook worden er allerlei gegevens verzameld door middel van sensoren. Apeldoorn wordt eind dit jaar, samen met 35 andere steden, een ‘Smart City’. Dit is een onderdeel van de G20 Global Smart Cities Alliance, waar de World Economic Forum achter staat. Met de Apeldoornse deelname is alleen niet iedereen het eens. Dus wat houdt een ‘slimme stad’ nou precies in?

Zender

De witte kastjes in de stad heb je misschien wel een paar keer gezien, ze hangen aan de lantaarnpalen in verschillende straten. De kastjes zijn eigenlijk kleine zenders, samen moeten ze een groot draadloos internetnetwerk vormen. Hier kan iedereen in Apeldoorn gratis gebruik van maken. De zenders zijn vergelijkbaar met een modem of router, die je thuis hebt. De gemeente hoeft zelf niet voor de kastjes te betalen, het Oostenrijkse bedrijf RadioLED doet dat namelijk. Apeldoorn biedt de lantaarnpalen gewoon aan, zodat RadioLED de kastjes kan plaatsen. Tot nu toe heeft dat het bedrijf al 1,7 miljoen euro gekost.

Smart City

Door het netwerk van kastjes worden verschillende apparaten met elkaar verbonden, zodat allerlei gegevens beschikbaar worden gemaakt. De gemeente gaat dit netwerk op een aantal verschillende manieren inzetten; bijvoorbeeld dat wordt aangegeven waar vrije parkeerplaatsen zijn voor auto’s en fietsen. Ook worden er sensoren gebruikt die aangeven of bomen en planten genoeg water krijgen en melden als er bijvoorbeeld een tunnel onder water staat. Verkeerslichten worden gekoppeld aan de buienradar van het KNMI, waardoor fietsers voorrang krijgen bij slecht weer. Daarnaast zijn er nog sensoren die geluidshinder meten, bijvoorbeeld van vliegtuigen of snelwegen en verkeer.

Privacy

Veel mensen zijn niet blij met deze kastjes, ze vrezen namelijk dat hun privacy wordt weggehaald. Over privacy zijn namelijk nog wel een aantal vragen. De gemeente Apeldoorn heeft wel het manifest van Tada ondertekend, waarbij inclusiviteit, zeggenschap, openheid en transparantie rond verzamelde gegevens belangrijke punten zijn. Toch wordt op Twitter volop gereageerd, maar niet in een positieve zin. Hieronder zijn een aantal van die berichten te zien:

Het netwerk van kastjes is nog niet compleet, RadioLED zal het aantal kastjes en sensoren nog gaan uitbreiden.


apeldoorn
Foto: Deventerstraat, Apeldoorn (Unsplash)

Overal in Apeldoorn verschijnen witte kastjes: wat is het doel ervan en wat heeft het WEF ermee te maken?

Overal in Apeldoorn hangen witte kastjes aan lantaarnpalen die samen een groot draadloos internetnetwerk vormen. Door middel van sensoren worden er allerlei gegevens verzameld. Apeldoorn wordt een zogeheten Smart City. De stad maakt onderdeel uit van de G20 Global Smart Cities Alliance, waar het World Economic Forum achter staat.

Het klinkt prachtig: een openbaar en gratis wifinetwerk, waar iedereen gebruik van kan maken. Ze bevatten sensoren die onder meer aangeven of bomen en planten genoeg water krijgen en verkeerslichten worden gekoppeld aan de buienradar van het KNMI, waardoor fietsers voorrang krijgen bij slecht weer.

Veel mensen zijn niet blij met de kastjes. “Nou, wees maar erg blij, dat alles van je gevolgd en gecontroleerd gaat worden. Knuppel die dingen eraf, zou ik zeggen,” schrijft iemand op Twitter. Een ander zegt: “Ik was aan het overwegen om ‘ooit’ die kant op te gaan verhuizen, maar Apeldoorn is nu, met stip, afgevallen als optie.”

Schimmig

Inwoners en de lokale partij WijApeldoorn zitten met veel vragen over het netwerk, dat beheerd wordt door het Oostenrijkse bedrijf RadioLED. De critici zeggen dat RadioLED niet ingaat op inhoudelijke vragen en ingeschreven staat in belastingparadijs Liechtenstein. Het bedrijf oogt volgens hen ‘schimmig’.

Lilian Haak, fractievoorzitter van WijApeldoorn, zei dat niet duidelijk is waar de kastjes hangen, of zij al aanstaan en of het netwerk al operationeel is. Daarnaast is niet duidelijk wie de gebruikers van het netwerk zijn.

Sussende woorden

De media spreken sussende woorden. Zo zou het netwerk enkel worden gebruikt om bijvoorbeeld verkeersstromen anders te sturen en allerlei gegevens beschikbaar te maken om ‘inzichten te krijgen en eventueel te proberen dingen te verbeteren’.

Op de website van het World Economic Forum staat met betrekking tot digitale innovatie dat in Apeldoorn een chief privacy officer adviseert over ‘het verwerken van persoonlijke gegevens van burgers’ en een data protection officer ervoor zorgt dat ‘alle stakeholders voldoen aan de privacywetgeving’. Verder wordt vermeld dat de G20 Global Smart Cities Alliance is opgericht om ‘steden te helpen beleid op te stellen voor smart city-technologieën’.

Europarlementslid maakt overstap naar FVD: ‘Enige partij die inziet dat er geen pandemie of covidcrisis is’


europ
Foto: Marcel de Graaff (Videostill European Parliament/PVVep)

Europarlementslid maakt overstap naar FVD: ‘Enige partij die inziet dat er geen pandemie of covidcrisis is’

Europarlementariër Marcel de Graaff stapt per direct over naar Forum voor Democratie. Hij kan zich niet meer verenigen met het standpunt van de PVV over corona.

“Ruim 11 jaar lang heb ik mij met volle overtuiging ingezet voor de PVV, maar de huidige koers ten aanzien van corona heeft mij doen besluiten de overstap te maken naar Forum voor Democratie, de enige partij die daadwerkelijk inziet dat we helemaal niet te maken hebben met een pandemie of een covidcrisis,” schrijft De Graaff in een verklaring.

Vele malen schadelijker

We hebben een kapotbezuinigd zorgsysteem en een regering die dikke vriendjes is met het World Economic Forum. Onze vrijheden worden systematisch afgekapt. Er wordt ons een QR-systeem opgedrongen en mensen worden gedwongen tot vaccinatie, aldus de Europarlementariër.

“De covidvaccins zijn vele malen schadelijker dan het covidvirus zelf en zetten het leven en de gezondheid van mensen op het spel. Ik wil geen deel uitmaken van een partij die zich hard maakt voor – en oproept tot – vaccinatie met dit schadelijke, experimentele middel,” benadrukt De Graaff.

Voor het te laat is

Onze gezondheid, vrijheid en democratie worden wezenlijk bedreigd. Daar moeten we tegen in verzet komen voor het te laat is. De enige partij die dat doet is Forum voor Democratie en daar sluit ik me dan ook per direct bij aan, schrijft hij.

FVD heet De Graaff van harte welkom. Door het opstappen van De Graaff heeft PVV geen zetels meer in het Europees Parlement en FVD weer één. Eerder was hij PVV-fractievoorzitter in de Eerste Kamer.

Negen dingen over vaccins die je moet weten, maar die niemand je wil vertellen

  november 15, 2024   5         Erin O'Toole / Wikimedia / ( CC0 1.0 ) H et principe achter vaccinatie is oppervlakkig gezien overtu...