Bernhard_Staerck / Pixabay

Ondanks alle hysterie rond de menselijke emissies, blijkt dat de uitstoot van fossiele brandstoffen een verwaarloosbare invloed heeft op het CO2-gehalte in de atmosfeer, vooral in vergelijking met natuurlijke verschijnselen zoals natuurlijke schommelingen in de temperatuur van het zeeoppervlak. Een baanbrekend nieuw onderzoek betwist het aloude geloof dat menselijke emissies de voornaamste oorzaak zijn van de stijgende kooldioxideconcentraties in de atmosfeer.

Het onderzoek, gepubliceerd in de Science of Climate Change, stelt dat de temperatuur van het zeeoppervlak een veel belangrijkere rol speelt dan antropogene (door de mens veroorzaakte) factoren bij het bepalen van de jaarlijkse veranderingen in het CO2-niveau in de atmosfeer. Dit onderzoek zet vraagtekens bij elke klimaatveranderingsagenda die door mondiale regeringen en instellingen wordt voorgesteld, schrijft Lance D Johnson.

https://www.frontnieuws.com/klimaat-factcheck-onderzoek-toont-aan-dat-het-co2-niveau-in-de-atmosfeer-wordt-bepaald-door-de-temperatuur-van-het-zeeoppervlak-en-niet-door-menselijke-emissies/