zaterdag 9 december 2023

Deze economen voorspellen bijzonder sombere toekomst: “We staan aan de vooravond van een andere wereld”

Philippe Gijsels (links) en Koen De Leus (rechts), respectievelijk hoofdstrateeg en hoofdeconoom van PNB Paribas Fortis © ID/ Bart Dewaele

Bron: https://www.hln.be/binnenland/deze-economen-voorspellen-bijzonder-sombere-toekomst-we-staan-aan-de-vooravond-van-een-andere-wereld~a91a00de/

Meer mensen langer aan het werk. Een CO2-taks van 2.200 euro per gezin per jaar. Een daling van de waarde van huizen. En als klap op de vuurpijl: structureel hogere inflatie en rente. “We gaan naar The Great Chaos.” Ziehier de sombere voorspelling van hoofdeconoom Koen De Leus (54) en hoofdstrateeg Philippe Gijsels (54) van BNP Paribas Fortis. “Ik vrees dat rentevoeten van één of anderhalve procent niet meer terugkomen.”

 

Robbe van Lier 09-12-23, 06:00 Laatste update: 08:14

 

Koen De Leus (54) en Philippe Gijsels (54) ontvangen ons in een strak vergaderzaaltje in het indrukwekkende hoofdkwartier van de bank in Brussel. Een gloednieuw, energieneutraal gebouw. Eens op toerental - Gijsels’ trein heeft vertraging - schetsen ze wat ons de komende decennia te wachten staat op financieel en economisch vlak. En meteen een leeswaarschuwing, die geldt ook voor hun boek ‘De Nieuwe Wereldeconomie’: vrolijk zult u er niet van worden. “We staan aan de vooravond van een andere wereld”, zegt De Leus. “De economie zal veel meer horten en stoten vertonen, door trends als het klimaat, de vergrijzing en de hoge schuldenberg. En die schokken zullen korter op elkaar volgen.”

De inflatie was al torenhoog en de rente stijgt - behalve die op ons spaarboekje. Is dat nog maar een voorbode?

De Leus: “(beslist) Ja. We gaan van een rustige periode - ‘The Great Moderation’ - naar ‘The Great Disequilibrium’ of zelfs ‘The Great Chaos’, met wat zin voor overdrijving. Alles wordt veel instabieler. Neem nu jonge mensen die een woning willen kopen: ik vrees dat rentevoeten van één of anderhalve procent niet meer terugkomen. De inflatie zal ook hoger zijn en jaar na jaar schommelen - het ene jaar vijf procent, het jaar erop nog één procent.”


 

België kampt, net als Italië, met een snel vergrijzende bevolking in een land met hoge belastingen en veel schulden. Een gevaarlijke cocktail?

De Leus: “De toekomstige uitgaven voor pensioenen en de gezondheidszorg zijn gigantisch. Maar de manoeuvreerruimte in België is beperkt. Belastingen? Schulden? Allebei al torenhoog. Het is écht één voor twaalf. In 2003 was België nog een land met een middelmatige kwetsbaarheid. Vandaag scoren we bij de slechtste van alle geïndustrialiseerde landen: hoge kwetsbaarheid. Landen als Frankrijk en Spanje zijn haasje over gesprongen door pensioenhervormingen door te voeren. Dus er resten voor ons twee opties: ofwel meer mensen langer aan het werk - ook langdurig werklozen - ofwel de overheidspensioenen naar beneden. Maar je weet dat het land dan op straat zal komen.”

 


Welke oplossing hebben jullie dan?

De Leus: “Dat is simpel: koppel, zoals in Zweden, de pensioenleeftijd automatisch aan de levensverwachting en zorg dat meer mensen aan het werk gaan, ook langdurig zieken, al dan niet tijdelijk. Bij ons is 72 procent van de bevolking in de beroepsleeftijd aan het werk. In Zweden is dat 82 procent.”

Philippe Gijsels: “Kinderen die vandaag geboren worden, zullen gemiddeld 100 jaar leven. Dan kan je niet meer met z’n allen op 55 of 60 jaar op pensioen. Maar we moeten die periode tussen je 65ste en je 80ste ook anders invullen. Misschien niet meer fulltime werken, maar bijvoorbeeld wel nog deeltijds lesgeven, mentorschap opnemen voor jongeren of opnieuw gaan studeren. De droom is dat je les staat te geven en tegelijk je zoon en je vader in de aula zitten.”


De vergrijzing zal ook een grote impact hebben op onze vastgoedmarkt. Is investeren in vastgoed nog verstandig?

De Leus: “Over een jaar of tien zullen de babyboomers beginnen uitsterven, waardoor er plots meer aanbod op de vastgoedmarkt komt. Je kan verwachten dat de structurele stijging van vier à vijf procent in de Belgische vastgoedprijzen zal afnemen.”

Gijsels: “Zeker wanneer je er een lening bij hebt, is vastgoed altijd een goede bescherming tegen de stijgende rente en de oplopende inflatie. Ik raad al mijn cliënten aan reële activa (vastgoed, goud of grondstoffen, red.) te kopen. Om het met Monopoly te vergelijken: het is niet belangrijk hoeveel geld er op tafel ligt, wel wie de huizen, straten en hotels bezit.”

De opwarming van de aarde maakt een energietransitie noodzakelijk. De beste manier om die te verwezenlijken is een koolstofbelasting, schrijven jullie.

De Leus: “De meest effectieve manier om de CO2-uitstoot naar beneden te halen is een taks op het verbruik van CO2: de vervuiler betaalt. Voor een gemiddeld Belgisch gezin van vier is op termijn een koolstofbelasting van 2.200 euro per jaar nodig.”

Hoe werkt zo’n taks in de praktijk?

De Leus: “Hoe hebben we het aantal rokers de voorbije decennia gedecimeerd? Door gigantische taksen te heffen. Dat is hetzelfde met CO2. Een koe zorgt nu eenmaal voor vijf keer zoveel CO2-uitstoot als een kip per kilo geproduceerd vlees. Dus belast je een steak meer dan een kippenlapje. Wil je die duurdere steak niet betalen? Eet dan kip. Of nog beter: schakel over op groenten die een minimale voetafdruk hebben.”

Doen jullie dat zelf al?

De Leus: “Ik ben geen koe, dus ik eet graag m’n stukje vlees. Maar ik probeer zelf twee keer vis en een keer vegetarisch te eten per week. Terwijl dat vroeger bijna alléén vlees was.”

Ook op vlak van de overheidsschulden scoort België slecht. Waarom is dat een probleem?

De Leus: “De schuldenberg in ons land bedraagt vandaag bijna 110 procent van het Bruto Binnenlands Product (de marktwaarde van alle goederen en diensten die er op één jaar tijd in één land worden geproduceerd, red.). Gemiddeld staat voor westerse landen de schuld op het hoogste niveau ooit in vredestijd - heel wat landen fietsen al langs de afgrond. De Europese Commissie zegt constant: doe iets, België. Vroeg of laat moet je de tering naar de nering zetten en onpopulaire maatregelen nemen. Maar de politiek voelt - bij ons, maar evengoed in Nederland of de VS - de populisten in de rug duwen.”

Wat betekent dat voor de burger? In een blik op de toekomst hebben jullie het over stagnerende lonen en radicale hervormingen, die tot gewelddadige protesten zullen leiden. Wat komt er op ons af?

De Leus: “Denk aan het België van de jaren 80 en 90. Toen hebben Wilfried Martens en Jean-Luc Dehaene serieuze besparingen doorgevoerd, met alle gevolgen van dien. De indexsprong bijvoorbeeld, waardoor je minder inkomen hebt, maar de dokter duurder wordt. Je moet ook kritisch naar de uitgaven kijken. In 2021 spendeerden de verschillende overheden 279 miljard - 55,5 procent van het BBP. 31,6 miljard gaat naar onderwijs - procentueel bij de hoogste van Europa - maar de kwaliteit ervan gaat steil naar beneden. Dat kan toch niet? We geven in vergelijking met de rest van Europa ook veel uit aan gezondheidszorg - 43,3 miljard, of 15,5 procent van het BBP - maar zijn ook daar niet de beste van de klas. Je zou kunnen zeggen dat nog maar één MRI terugbetaald wordt in plaats van drie - wat vandaag het geval is en wat eigenlijk verspilling is?”

Gijsels: “Ze zeggen dat niet met zoveel woorden, maar de centrale banken zullen een financiële repressie organiseren.”

Een wát?

Gijsels: “Negatieve rente creëren. Dat betekent dat geld minder waard wordt, maar ook dat schulden vanzelf minder zwaar wegen. Wie veel bezittingen heeft, ziet daar het meest van af: alles wordt immers minder waard. Wie veel schulden heeft, profiteert het meest, want die verdwijnen als sneeuw voor de zon.”

Hoe wapent een gewone Vlaming zich best?

Gijsels: “Opnieuw: zorg dat je reële activa (tastbare goederen, zoals vastgoed, goud of grondstoffen, red.) bezit. Al weet ik dat het voor een deel van de bevolking moeilijker en moeilijker wordt een huis te kopen. Zorg dat je een lening hebt, dat je schulden hebt. Want die worden toch weggeïnflatteerd.”

Hebben jullie ook een positieve boodschap?

Gijsels: “Onheilsprofeten die alleen maar zeggen dat we het met tien miljard op deze planeet niet halen en we allemaal doodgaan, hebben we niet nodig. We hebben tovenaars nodig: jonge mensen die inzetten op innovatie - zoals Artificiële Intelligentie. Moeten we daar schrik van hebben? Het is net de wildcard die alle andere negatieve trends kan opvangen. Over 5.000 jaar blijkt misschien wel dat dit een uitvinding was zoals het wiel of het vuur. Iets totaal nieuws. Ik ben daar extreem, extreem optimistisch over.”


De Nieuwe Wereldeconomie, boek van Koen De Leus en Phillipe Gijsels, uitgegeven bij Lannoo. 

© Lannoo

DNA-verontreiniging in COVID-prikken kan toename van kanker, stolsels en auto-immuunziekten verklaren

 december 9, 2023  67  0

 

    Foto: freepik

Naar aanleiding van de recente ontdekking van DNA-fragmenten in de flesjes met het Wuhan coronavirus (COVID-19) “vaccin” onthulde anatomisch klinisch patholoog Dr. Ryan Cole aan “American Thought Leaders” dat deze verontreinigingen verband zouden kunnen houden met de toename van kanker, microstolling en auto-immuunziekten onder de volledig gevaccineerden, schrijft Ethan Huff.

“Mijn grote zorg is het feit dat miljarden mensen over de hele wereld een product hebben ontvangen dat duidelijk besmet is met iets dat niet in het product had mogen zitten,” legde Dr. Cole uit. “Als ik vlees zou kopen in de supermarkt en er zouden zware metalen of pesticiden in zitten, dan zouden ze dat onmiddellijk uit de schappen halen.”

Dr. Cole verwees naar nieuw onderzoek naar Pfizer’s COVID injectieflacons, die moleculen bleken te bevatten afkomstig van het Simian Virus 40 (SV40), een bekende kankerbevorderaar.

Deze SV40-moleculen lijken in de ampullen te zijn ingebracht als “promotors” of “versterkers” om het effect van mRNA-moleculen te versterken door menselijke cellen aan te zetten tot het maken van eiwitten om een immuunreactie in het lichaam op te wekken.

COVID prik-gerelateerde “turbokankers” verspreiden zich over 44 landen

Hoewel SV40 zelf niet werd aangetroffen in de ampullen van Pfizer, waren bepaalde derivaten ervan dat wel. Dit is niet alleen een probleem omdat het ingrediënt niet goed gelabeld is als zijnde aanwezig, maar ook omdat SV40 gebruikt werd in de vroegste poliovaccins, waardoor sommige ontvangers later kanker ontwikkelden.

Volgens Dr. Cole is de aanwezigheid van deze SV40-bestanddelen een probleem vanwege de gezondheidsrisico’s die ermee gepaard gaan. Een “zorgwekkende” nucleaire co-lokalisatiesequentie, legde hij uit, “stelt het in staat om in de celkern te komen en deze verschillende actiepaden en mechanismen te induceren die, nogmaals, op hol kunnen slaan, kunnen muteren en toxiciteit kunnen veroorzaken.”

Moleculair viroloog David Speicher is verantwoordelijk voor de ontdekking van de SV40-versterkers in COVID-spuiten. Hij vertelde verslaggevers in een recent interview dat deze DNA-prikken onderzocht moet worden, waarvan we ook weten dat het belangrijk is vanwege de plotselinge toename van “turbokankers” sinds de lancering van de injecties.

Kankerregistraties uit 44 landen laten een duidelijke toename zien van kanker in een vroeg stadium van 14 verschillende typen, waaronder colorectale kanker, borstkanker, slokdarmkanker, maagkanker en pancreaskanker. Deze turbokankers komen naar verluidt het meest voor bij jongere mensen.

“Nu zie ik de vastweefselkankers in een tempo dat ik nog nooit heb gezien”, legt dr. Cole uit. “Patiënten die één, twee, vijf, tien jaar stabiel of kankervrij waren en nu is hun kanker terug – het is aggresief terug en het reageert niet op de traditionele therapieën.”

Hoewel Dr. Cole toegeeft dat het fenomeen turbokanker nog steeds grotendeels een mysterie is, gelooft hij wel dat het verband houdt met de onderdrukking van het immuunsysteem, waarvan we weten dat het een bijwerking is die in verband wordt gebracht met COVID-injecties.

“Het is niet noodzakelijk dat de gensequentie kanker veroorzaakt met de gensequentie … het kan sommige mutaties veroorzaken die leiden tot kanker – maar wat het ook doet is het immuunsysteem onderdrukken,” voegde hij er verder aan toe.

“En je immuunsysteem doodt kanker. En als je immuunsysteem slaapt, kunnen je killercellen niet geactiveerd worden.”

Afzonderlijk onderzoek, uitgevoerd door microbioloog Kevin McKernan, die heeft bijgedragen aan het Human Genome Projectvan MIT, ontdekte dat de hoeveelheid verontreinigend DNA in COVID-spuiten 18 tot 70 keer hoger is dan de limieten die zijn vastgesteld door volksgezondheidsinstanties.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/dna-verontreiniging-in-covid-prikken-kan-toename-van-kanker-stolsels-en-auto-immuunziekten-verklaren/

Verschrikkelijke nieuwe aandoening gelinkt aan COVID-vaccins

 Schildklieraandoeningen, vooral hypothyreoïdie, worden in verband gebracht met COVID-19 vaccinaties als mogelijke bijwerkingen, meldt een recente Indiase studie.

december 8, 2023   7257   8  

   Foto ter illustratie

De auteurs van de studie van de Banaras Hindu Universiteit identificeerden 75 gevallen van schildklierafwijkingen na COVID-19 vaccinaties. Patiënten die vaccinaties namen na herstel van COVID-19 hadden een extra risico op post-vaccin bijwerkingen en het aanhouden van dergelijke reacties, bericht Epoch Health.

Hoewel de studie alleen vector-gebaseerde vaccins onderzocht van AstraZeneca en het Indiase biotechbedrijf Bharat Biotech’s Covaxin, die geen van beide beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, “bestaan er geïsoleerde gevallen van thyroiditis (schildklierontsteking) in de vroege periode van COVID-19 vaccinaties, grotendeels na mRNA vaccins,” schreven de auteurs in de samenvatting van de studie.

Internist en functioneel geneeskundige Dr. Yusuf Saleeby van Carolina Holistic Medicine zei dat hij vergelijkbare reacties zou verwachten van zowel vector- als mRNA-gebaseerde COVID-19 vaccins, omdat beide het lichaam aanzetten tot de productie van de spike-eiwitten van het virus.

“Ik zie in 90 procent van de gevallen hypothyroidism” bij patiënten met schildklierproblemen na vaccinatie, zei Dr. Saleby. Sommige mensen vertonen eerst tekenen van hyperthyroid en ontwikkelen later hypothyroidism.

Dr. Saleeby redeneerde dat het spike-eiwit het normale feedbackmechanisme tussen de schildklier en andere endocriene organen kan verstoren, waardoor de hormoonproductie wordt verstoord.

Een studie van mei 2020 toonde aan dat antilichamen gevormd tegen het spike-eiwit sterk kunnen binden aan schildklier-eiwitten, wat mogelijk auto-immuunschade aan de schildklier veroorzaakt. Een latere studie uit 2021 toonde aan dat menselijke antilichamen gevormd tegen het spike-eiwit kunnen reageren met schildklierweefsels.

Hyperthyroïdisme versus hyperthyroid

Hyperthyroïdisme verwijst naar wanneer de schildklier niet genoeg hormonen aanmaakt.
Het komt meestal voor als onderdeel van een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam zijn eigen schildklier aanvalt.

Aangezien schildklierhormonen verantwoordelijk zijn voor de stofwisseling, wat betekent dat energie wordt afgebroken, wordt Hypothyroidism meestal geassocieerd met symptomen van een verminderde of onvoldoende stofwisseling, zoals gewichtstoename en een trage hartslag.

Hyperthyroid is het tegenovergestelde scenario; de schildklier maakt hormonen in overmaat, dus het wordt meestal geassocieerd met tekenen van een verhoogde stofwisseling of hypermetabolisme, zoals gewichtsverlies en versnelde hartslag.

Beide aandoeningen hebben verschillende symptomen gemeen, waaronder een vergrote schildklier, vermoeidheid, haaruitval en seksuele disfuncties.

Beginnende Hypothyroidism

Deelnemers aan de studie werden gevolgd van 2022 tot 2023. Meer dan de helft had een reeds bestaande schildklierafwijking, waarvan de meeste hypothyroidism waren.

“Flares kwamen vaak voor … na de 2e dosis van het COVID-19 vaccin,” schreven de auteurs, eraan toevoegend dat ze de neiging hadden te verschijnen rond de vijf, 28 en 13 weken na respectievelijk de eerste, tweede en boosterdosis.

Patiënten die het vaccin namen nadat ze hersteld waren van een COVID-19-infectie hadden vaker aanhoudende gezondheidsproblemen.

Vooral nieuw ontstane hypothyroidism was prominent aanwezig, goed voor ongeveer een derde van de gevallen, vooral bij vrouwen. Meer dan 77% van de gevallen deed zich voor na de tweede dosis en de mediane begintijd was de vierde maand.

Vaak gerapporteerde symptomen van Hypothyroidism waren onder andere lichaamszwelling, menstruatieafwijkingen, gewichtstoename en vermoeidheid.

Er werden ook enkele gevallen van hyperthyroid gemeld.

Schildklierafwijkingen en COVID mRNA-vaccins

Studies hebben tot nu toe geen precieze schatting gegeven van het aantal schildklierafwijkingen na COVID-19 vaccinatie en niet alle meldingen van schildklierafwijkingen zijn onomstotelijk gekoppeld aan de COVID-19 vaccins.
Toch zijn er enkele studies gepubliceerd die de effecten van COVID-19 mRNA-vaccins op de schildklier onderzoeken.

De meest voorkomende verbanden die zijn gemeld zijn subacute thyroiditis, wat betekent dat de schildklier ontstoken is, en de ziekte van Graves, een auto-immuunziekte die kan leiden tot hyperthyroidism.

Meerdere studies hebben subacute thyroïditis gedocumenteerd dagen na mRNA-vaccinatiee.

In een Japanse studie dat in mei 2023 werd gepubliceerd, werd de ziekte van Graves drie weken na de mRNA COVID-19 vaccinatie vastgesteld.

De patiënt kwam op de spoedeisende hulp een week nadat hij zijn tweede mRNA COVID-vaccin had gekregen. De auteurs van het onderzoek vermoedden myocarditis na het vaccin, maar de patiënt vertoonde daar geen tekenen van.

Twee weken later presenteerde hij zich met gewichtsverlies, hartkloppingen en handtrillingen. Na het testen op schildklierhormonen werd de diagnose ziekte van Graves gesteld.

Een jaar later waren de schildklierhormonen van de patiënt nog niet normaal en hij bleef medicijnen gebruiken.

Een ander Japans onderzoek, gepubliceerd in januari, volgde 70 gezondheidswerkers na hun tweede en derde dosis van de COVID-19 vaccins.

Na de derde dosis was er een statistisch significante toename van TgAb, een antilichaam gevormd tegen een schildklier-eiwit. Dit eiwit wordt in verband gebracht met de ziekte van Graves.

“Toename in TgAb was geassocieerd met geschiedenis van … schildklierziekten,” schreven de auteurs van het onderzoek.

Andere hypothyroïde aandoeningen na COVID-vaccinatie zijn ook gemeld in verschillende casestudies.

Een Amerikaanse studie meldde het geval van een gezonde 50-jarige vrouw die drie weken na toediening van het Pfizer-vaccin gediagnosticeerd werd met openlijke hypothyreoïdie. Ze had “een gewichtstoename van zeven pond in zes weken sinds de eerste dosis”, meldden de auteurs.

Een onderzoek in Taiwan meldde ook een toevallige ziekte van Hashimoto – een hypothyreoïdie – een maand na de vaccinatie met COVID-19 mRNA (pdf).

Tegenstrijdig bewijs

Andere studies hebben geconcludeerd dat COVID-19 vaccinaties niet in verband worden gebracht met hyperthyroid en de ziekte van Graves.

In een Israëlisch onderzoek dat in oktober werd gepubliceerd, werden meer dan 700 patiënten met de ziekte van Graves vergeleken met meer dan 1400 gezonde mensen voor het voorkomen van de ziekte van Graves. De auteurs ontdekten dat bij het vergelijken van mensen die ten minste één dosis van het COVID-19 vaccin hadden gekregen, er geen significant verband was.

Toch moet worden opgemerkt dat gezondheidswerkers een verhoogd risico op bijwerkingen vinden bij herhaalde doses.

“Ik zie meer schildklierverstoringen naarmate een patiënt ofwel vaker ziek wordt met COVID-19 infecties en/of naarmate hij vaker gevaccineerd wordt,” zei Dr. Saleeby. “Kan niet kwantificeren wat erger is. Maar hoe meer ‘infecties’ of ‘injecties’ ze krijgen, hoe slechter ze eraan toe zijn.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/verschrikkelijke-nieuwe-aandoening-gelinkt-aan-covid-vaccins/

 

Alex Jones waarschuwt in interview met Tucker Carlson: dit hebben de globalisten voor ons in petto


Alex Jones voorspelde de aanslagen op 9/11, tot in detail en voor de camera, maanden voordat ze daadwerkelijk plaatsvonden. Vervolgens besloot de Amerikaanse overheid hem te vermorzelen.

Tucker Carlson zocht hem op en sprak anderhalf uur met hem. In het interview deed Jones opnieuw alarmerende voorspellingen. Op een gegeven moment kwam de Nieuwe Wereldorde ter sprake, waarna hij begon over een controversieel onderwerp: het uitdunnen van de wereldbevolking.

Het project van de globalisten om de bevolking te laten krimpen, zat in de testfase, maar is nu volledig operationeel, waarschuwde Jones. “Ze zeggen dat we tegen 2030 een post-industriële wereld hebben en tegen 2045 beginnen met het ruimen van 90 procent van de mensen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

500 miljoen

Dat is volgens Jones het officiële plan van het World Economic Forum, de VN en de Club van Rome.

“Wat bedoel je daarmee?” vroeg Carlson verbouwereerd.

Waarop Jones antwoordde: “Ze willen de wereldbevolking terugbrengen tot 500 miljoen.”

‘Slecht voor de aarde’

We krijgen steeds te horen dat we geen kinderen moeten nemen omdat dat slecht zou zijn voor de aarde. Jones verwees naar uitspraken van Elon Musk, die juist zegt dat kinderen nodig zijn om de wereld te redden.

De twee spraken verder over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de dreiging van een derde wereldoorlog.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Aanklachten tegen 599 Duitse politici en rechters wegens ‘misdaden tegen de menselijkheid’


Hebben politici en rechters tijdens corona gehandeld in strijd met de grondwet? Hebben ze zich schuldig gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid? Een groep advocaten zegt van wel.

Bondspresident Frank-Walter Steinmeier, minister van Economische Zaken Robert Habeck, minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach, oppositieleider Friedrich Merz en president van het grondwettelijk hof Stephan Harbarth worden beschuldigd van misdaden tegen de menselijkheid tijdens de coronapandemie.

Ook talloze andere parlementariërs, ex-parlementariërs en advocaten zullen naar verwachting strafrechtelijk worden vervolgd. De initiatiefnemers van de campagne zijn advocaten die tijdens de coronaperiode al vele zaken tegen de staat hebben aangespannen, vanwege onder meer de mondkapjesplicht en demonstratieverboden. In de campagne staan in totaal 599 politici en rechters centraal. Tegen elk van hen is een aanklacht van zo’n 20 pagina’s opgesteld.

teg

Brede discussie

De beschuldiging: ze stemden in met of legitimeerden de vaccinatieplicht voor zorgpersoneel, ook al was bekend dat de medische maatregel in sommige gevallen de dood tot gevolg kan hebben.

Advocaat Ralf Ludwig, één van de initiatiefnemers, lichtte tegenover NIUS.de toe: als er door overheidshandelen ook maar één persoon om het leven komt, is er volgens het internationaal strafrecht sprake van een misdaad tegen de menselijkheid.

Het motto van de campagne: ‘Iedereen die de menselijke waardigheid schendt, moet gestraft worden!’ Het doel ervan is om hierover een brede discussie in de media op gang te brengen.

Juridisch onhoudbaar

In de Duitse grondwet is verankerd dat de staat geen enkel mensenleven in gevaar mag brengen om andere levens te beschermen.

Het Paul-Ehrlich-Institut, de Duitse vaccinautoriteit, wees in een rapport van 26 oktober 2021 al uitdrukkelijk op het risico op dodelijke bijwerkingen van de vaccinatie.

Het vaak gehoorde argument dat miljoenen levens zijn gered en dat daarom de sterfgevallen door vaccinatie gerechtvaardigd waren, is juridisch onhoudbaar, zei Ludwig.

teg

Internationaal Strafhof

In de Duitse grondwet staat echter ook dat parlementariërs niet mogen worden bestraft vanwege hun stemgedrag. Ze kunnen bovendien ontkennen dat ze opzettelijk handelden.

Als het Duitse Openbaar Ministerie de zaak niet voor de rechter brengt, stappen de advocaten naar het Internationaal Strafhof.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack. 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...