donderdag 19 mei 2022

Is de “Monkeypox Hype” een betaalde mediacampagne?

 Eén zaak in de VS krijgt enorme media aandacht


Igor ChudovIgor Chudov

16 hr ago

Ik lees graag nieuws en ik weet dat ik te alarmerend ben. Zo wekte het recente aap-pokken-gesprek, dat overal in de liberale pers en op Twitter is, mijn interesse.

Komt er een nieuwe vreselijke pandemie?? Zal het 10% van onze bevolking doden? Moeten we, zoals altijd, de wetenschap vertrouwen en onszelf dringend injecteren met een recent ontwikkeld 'apen-pokken-vaccin', dat absoluut veilig en effectief is? Moeten we Covid-vaccinatie leugens en misstanden, eindeloze ziekten onder de gestimuleerde, enz. vergeten, en opnieuw kijken naar "gezondheidsautoriteiten" als onze redders, die elk woord inslikken?

Of misschien is dit gewoon lawaai en proberen de media ons ergens van af te leiden? Betaalt iemand de media om ons een nieuwe zorg en nieuwe 'behandelingen' te verkopen?

Laten we even ernaar kijken.

Monkeypox is niet endemisch voor mensen en het is niet nieuw

Lees dit uitstekend artikel geschreven voor 2022, over het apenpokken virus. Monkeypox is een virus met enkele genetische overeenkomsten met pokken, dat enigszins lijkt op pokken door middel van met pus gevulde puisten.

 

Het is voor mensen niet gemakkelijk om besmet te raken met aappokken.  Het is een dierlijke ziekte, die voorkomt bij Afrikaanse knaagdieren en andere dieren, waarvoor gewoonlijk nauw contact tussen mens en dier nodig is om overdracht tot stand te brengen. Het is dus meestal beperkt tot het platteland van Afrika, waar mensen in contact komen met wilde dieren of bushmeat van de slager..

Overdracht van apenpokken vindt meestal plaats door direct contact met geïnfecteerde dieren of mogelijk door het eten van slecht gekookt vlees van een geïnfecteerd knaagdier of aap. Cutane of mucosale laesies op de geïnfecteerde dieren zijn een waarschijnlijke bron van overdracht op mensen, vooral wanneer de menselijke huid is beschadigd als gevolg van beten, krassen of ander trauma - zijn een waarschijnlijke bron voor virusinfectie. Overdracht van mens op mens, waarschijnlijk door geïnfecteerde ademhalingsdruppeltjes, is mogelijk, maar wordt niet vaak gedocumenteerd. Eén studie suggereerde dat slechts ongeveer 8% -15% van de infecties plaatsvond door overdracht van mens op mens onder naaste familieleden.Er waren in het verleden talloze uitbraken van apen-pokken, die allemaal weinig aandacht kregen van de pers.

Hoe erg is de huidige uitbraak van apenpokken in de VS? Slechts één persoon in de VS kreeg vanaf 18 mei 2022 de diagnose aappokken. (Read this again) Despite that, dozens of news articles in the corporate press were devoted to monkeypox and this one case.


Monkeypox is nog steeds niet gemakkelijk overdraagbaar

UKHSA riep de woede van de LGBTQIA-gemeenschap op en meldde dat de meeste van de verschillende Britse gevallen van aappokken komen voor bij mannen die seks hebben met mannen. Hoewel we ons om alle burgers zouden moeten bekommeren, ongeacht hun seksuele neigingen, suggereert het feit dat apenpokken beperkt is tot een specifieke seksuele gemeenschap dat er iets in die gemeenschap is dat de (extreem beperkte) verspreiding van apenpokken mogelijk maakt, maar tegelijkertijd, het bewijst dat apenpokken nog steeds niet ‘airborne’ zijn en zich niet verspreiden tussen willekeurig gekozen personen.

Wat zou de verspreiding van apenpokken onder homomannen kunnen vergemakkelijken? Ik weet het niet. Zoals de meeste uitbraken van een appokken uit het verleden werden gekoppeld met knaagdieren, moeten we eerst zien of deze mannen deelden of gebruikten knaagdieren of ze als huisdier hadden of iets dergelijks. 

Eerdere uitbraken van Monkeypox waren niet gehyped

In 2003 waren 71 personen in de VS besmet met aappokken. Dat incident werd ook door knaagdieren veroorzaakt, had een zeer beperkte overdracht van mens op mens en verdween zodra het werd geïdentificeerd en de knaagdieren werden opgevangen.Dit incident kreeg terecht weinig aandacht, vooral in de lokale pers, en werd vergeten zodra het eindigde.

En dan?

Ondanks dat er letterlijk geen enkele indicatie was dat monkeypox evenveel media-aandacht verdient als het krijgt, zou het kunnen zijn, alleen omdat alles mogelijk is. Ondanks dat ik weet dat alles mogelijk is, zie ik niets concreets in deze apenpokkenpraat anders dan een gezamenlijke poging van de media om de aandacht te vestigen op een onderwerp waar bijna niemand iets om zou moeten geven.

Ik was een van de vele andere mensen die zich realiseerden dat Covid-19 in januari 2020 een wereldwijde ramp zal worden. Ik kocht eten, toiletpapier enz. En had al het geld in contanten (behalve Berkshire Hathaway die ik nooit verkoop). Ik heb op 24 april 2020 aanzienlijk geld in aandelen verschoven, omdat ik dacht dat we Covid zouden doorstaan. Om iets toe te voegen, verkocht ik aandelen te vroeg eind 2020 vanwege te dure zorgen, en ik handel normaal gesproken niet naar ‘tijdmarkten’. Ik ben en was nooit een markttimer die meer dan eens per jaar zou handelen. Het was slechts een eenmalige deal vanwege de ongebruikelijke Covid-pandemie die ik van dichtbij begon te volgen. Dit wil alleen maar zeggen dat ik probeer realistisch te zijn en geld aan de lijn heb.

Vanaf deze dag, 18 mei 2022, geloof ik dat apenpokken niet de wereldwijde ramp van de toekomst zal zijn. Als ik mag voorspellen wat er zal gebeuren, dan is het dat wel VAIDS enChronische Covid en talrijke economische ontwrichtingen en geopolitieke problemen, en eindeloze oorlog. (Ik probeer bioterrorisme zoals Sars-Cov-2 niet te voorspellen omdat het onvoorspelbaar is). Het komt erop neer dat er slechte tijden in het verschiet liggen, maar apenpokken zal een historische voetnoot blijven.

Om te verduidelijken, ondanks het feit dat de mensheid waarschijnlijk slechte tijden voor de boeg zal krijgen, zal genezen, gedijen en doorgaan, misschien met een bevolkingsreductie die echter de mensheid niet zal beëindigen.

Waarom de hype?

Wat is de reden waarom "monkeypoxbewustzijn" nu wordt gepromoot? Ik heb geen idee en ik ben bereid te wachten tot we erachter komen. Het zou kunnen zijn:

·  Zelfgevoede mediahysterie

·  Bill Gates promoot meer vaccins

·  Een weg vrijmaken voor pokkenuitbraken

·  Een manier om ons af te leiden van gebooste mensen die sterven aan Covid

·  Het is mogelijk dat Covid-vaccinatie homo's uniek vatbaar maakte voor aappokken. Als dat het geval is, wordt het afgedekt, maar komt het uiteindelijk naar buiten.

 

Mijn artikel probeert geen complottheorie te bewijzen waarom aappokken precies zo hoog is in de berichtgeving. Ik wil er alleen op wijzen dat het niet zo veel aandacht verdient om in het nieuws te zijn.

Wat denk je? Wie profiteert van deze aap-pokken-business?

Subscribe to Abonneer u op Igor’s NewsletterIgor's nieuwsbrief

By Igor Chudov  ·  Launched 9 months agoDoor Igor Chudov · 9 maanden geleden gelanceerd

Independent thoughtsOnafhankelijke gedachten

Bovenkant formulier

Onderkant formulier

273273

176176

Delen

Bovenkant formulier

Onderkant formulier

 


 

 

 

PKRPKR

16 hr ago16 uur geledenLiked by Igor ChudovGeliket door Igor Chudov

I agree with everything you said in your beautifully written piece except for one, which is unfortunately the last paragraph. I generally have a pretty good finger on the pulse of financial markets and bought with both fists during the initial descent in 2020. It ultimately worked out well. However, I woefully underestimated the panic-generating machine, still stunned at what they’ve been able to accomplish. Unfortunately, I think many people are permanently broken, which sets the stage for the psychopaths to have their way with the willing. Monkey Pox or no Monkey Pox, discernment has left the building. I don’t know how humanity survives this.

😔Ik ben het eens met alles wat je zei in je prachtig geschreven stuk, behalve één, wat helaas de laatste alinea is. Ik heb over het algemeen een redelijk goede vinger aan de pols van financiële markten en kocht met beide vuisten tijdens de eerste afdaling in 2020. Het is uiteindelijk goed gelukt. Ik onderschatte echter jammerlijk de paniekgenererende machine, nog steeds verbluft over wat ze hebben kunnen bereiken. Helaas denk ik dat veel mensen permanent gebroken zijn, wat de weg bereidt voor de psychopaten om hun zin te krijgen met de wil. Monkey Pox of geen Monkey Pox, onderscheiding heeft het gebouw verlaten. Ik weet niet hoe de mensheid dit overleeft.

6161ReplyAntwoord

19 replies by Igor Chudov and others19 antwoorden van Igor Chudov en anderen


 

OrcaOrca

16 hr ago16 uur geledenLiked by Igor ChudovGeliket door Igor Chudov

My biggest concern is the number of people who comment they personally know someone, multiple people, who "die suddenly" or having cancer out of the blue. These anecdotes include many healthy and young adults. The Ethical Skeptic has also shown excessive number of deaths that is an 8-sigma event. I hope they are wrong but many 'conspiracies' have been proven to be true in the past 2 years. I am afraid they may be right again.

Mijn grootste zorg is het aantal mensen dat zegt persoonlijk iemand te kennen, meerdere mensen, die 'plotseling sterven' of kanker uit het niets krijgen. Deze anekdotes omvatten veel gezonde en jonge volwassenen. De Ethical Skeptic heeft ook een buitensporig aantal sterfgevallen laten zien, wat een gebeurtenis met 8 sigma is. Ik hoop dat ze ongelijk hebben, maar veel 'samenzweringen' zijn de afgelopen 2 jaar waar gebleken. Ik ben bang dat ze weer gelijk hebben.

5353ReplyAntwoord

5 replies by Igor Chudov and others5 antwoorden van Igor Chudov en anderen

174 more comments…Nog 174 reacties ...

 https://igorchudov.substack.com/p/is-monkeypox-hype-a-paid-media-campaign?utm_source=email&s=r 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...