dinsdag 14 mei 2024

Voert het WEF een grote test uit in Oost Afrika?

 dinsdag, 14 mei 2024 09:51

wef verstoring internetAl heel lang waarschuwen de WEF leiders voor een ramp die nog veel grotere gevolgen zal hebben voor de bevolking dan de nep coronapandemie.

Een ramp waarbij het internet volledig wegvalt en het dagelijks leven voor een groot deel van de bevolking  tot stilstand komt.



Als het WEF waarschuwt voor iets dat gaat komen, dan kan je er vergif op innemen dat ze juist dat op de planning hebben staan.

Vrij kort na de nep coronapandemie kwam het WEF met het volgende:

Het volgende is wat Jeremy Jurgens, de CEO van het WEF zegt:

“Ik denk dat er nog een andere crisis gaat komen. Eén die veel meer gevolgen zal hebben. Eén die sneller zal toeslaan dan dat we hebben gezien bij covid. De gevolgen zullen veel groter zijn en daardoor zullen de economische en sociale gevolgen ook veel heftiger zijn”.

En dan de grote baas, voorzitter Klaus Schwab:

“Wij weten het allemaal, maar besteden er veel te weinig aandacht aan en dat is het beangstigende scenario van een uitgebreide cyberaanval die de complete elektriciteitsvoorziening zal platleggen, alle transport, alle ziekenhuizen, in feite onze totale maatschappij. Hierbij vergeleken zal de covid-19 crisis slechts kinderspel lijken. Wij moeten de covid-19 crisis dan ook zien als een gelegenheid om ons beter voor te bereiden op een grote cyberaanval en ervoor zorgen dat wij daarop beter zijn voorbereid dan nu het geval is”.

Net zoals we net voor de nep coronapandemie een oefening zagen in de vorm van Event 201 zo zien we hetzelfde bij de WEF en cybersecurity. Een training in het kader van de cyberveiligheid onder de naam Polygon.

En dan is nu misschien de tijd gekomen om dit te testen in de echte wereld en net zoals vaak met vaccins gebeurt is Afrika een ideaal land om een echte test uit te voeren.

Dit, omdat men wel gewend is dat er dingen fout gaan in Afrika en het daar minder opvalt dan bij ons.

Vanaf zondag is het internet zo goed als verdwenen in delen van Oost Afrika en vooral Tanzania en Kenia zijn zwaar getroffen.

En dat alles heeft te maken met kapotte kabels onderwater.

Twee onderzeese internetkabels die Zuid-Afrika en Kenia met elkaar verbinden zijn zondag uitgevallen, waardoor de internetdiensten in landen in Oost-Afrika ernstig zijn verstoord.

De directe oorzaak van de storingen, die naar verluidt van invloed zijn op de Eassy en Seacom kabelsystemen die langs de oostkust van Afrika lopen, kon niet worden vastgesteld. Volgens Wiocc, een investeerder in het Eassy kabelsysteem, zijn er twee kabels doorgesneden tussen Zuid-Afrika en Mozambique.

Onlangs gebeurde hetzelfde voor de West Afrikaanse kust:

Het feit dat beide systemen op hetzelfde moment uitvielen, lijkt erop te wijzen dat een onderzeese gebeurtenis, zoals die waardoor midden maart vier kabels voor de kust van Ivoorkust in West-Afrika werden doorgesneden, de laatste storing heeft veroorzaakt. De West-Afrikaanse kabels werden onlangs gerepareerd en na meer dan een maand offline te zijn geweest weer in gebruik genomen.

Maar, het wordt nog erger:

De problemen in Oost-Afrika konden niet op een slechter moment komen voor de regio, aangezien drie onderzeese kabels in de Rode Zee, die Afrika en Zuidoost-Azië verbinden met Europa, nog steeds niet zijn gerepareerd nadat ze eind februari werden beschadigd. Deze kabels - Seacom, EIG en AAE-1 - werden naar verluidt doorgesneden nadat een schip, dat werd aangevallen door Houthi-rebellen uit Jemen, zijn anker liet vallen en de kabels verscheurde. Het schip zonk later.

Op drie verschillende plaatsen rondom Afrika gaan op mysterieuze wijze overal onderzeese internetkabels kapot.

Waar het op lijkt is een oefening met echt publiek net zoals de corona nep pandemie een oefening was met echt publiek.

En na de oefening komt normaal gesproken het echte werk, zowel voor wat betreft de nep pandemie als de beloofde internetverstoring.

Waarom denk je dat TV dokters op TV komen?

 dinsdag, 14 mei 2024 11:52

tedvanessen tribunaalMiljoenen mensen wereldwijd hebben zich laten inspuiten met de experimentele gentherapie, in de volksmond ‘coronavaccin’ genoemd.

Velen hebben dat gedaan op advies van TV dokters en maken zich nu grote zorgen na het verdwijnen van Astra Zeneca.



Iedereen die beschikt over een normaal denkvermogen kan zelf uitwerken dat het onmogelijk is om binnen een jaar een veilig ‘vaccin’ op de markt te brengen.

Dit, simpelweg omdat voor corona men gemiddeld tien tot vijftien jaar de tijd nam om te testen hoe een bepaald vaccin op de wat langere termijn zich zou gedragen voordat dit echt werd gebruikt.

Dat feit alleen al had voor veel mensen voldoende moeten zijn om na minder dan een jaar testen deze experimentele vorm van een ‘vaccin’ te weigeren. Een ‘vaccin’ gebaseerd op een techniek die thuishoort bij genetische manipulatie.

Maar, mensen deden dat niet, want ze werden bang gemaakt door de mainstream media en niet in de laatste plaats door de televisie.

Daar doken bekende en minder bekende TV dokters op om mensen ervan te overtuigen dat het ‘vaccin’ toch echt veilig en effectief was.

Juist deze mensen hadden beter moeten weten. Je kunt een normale burger geen onkunde verwijten, maar artsen wel.

Deze artsen hadden de plicht om de mensheid te informeren over de mogelijke gevaren en bijwerkingen van deze nauwelijks geteste ‘vaccins’.

Dat deden ze niet en de vraag is dan ook: Waarom deden ze dat niet?

Het volgende is wat David Icke schrijft:

Dr. Hilary Jones is een man die je kunt vertrouwen. Een stel idioten die praten over de veiligheid van een prik die nu is ingetrokken omdat het niet veilig is. Zoals ik al zei tijdens 'Covid': 'TV dokters vertellen je altijd het verhaal van de sekte, anders zouden ze geen 'TV dokters' zijn'.
Niet alleen in het buitenland zijn ze slachtoffer geworden van TV dokters, ook bij ons is dat het geval.

In september 2022 schreven wij het volgende:

Het lijkt wel alsof de aanval op ouderen in onze maatschappij aan alle kanten is losgebarsten.

Zij die nog niet zijn gestorven na de eerste serie prikken, krijgen deze binnenkort opnieuw voor de kiezen en voor velen zal dit net de druppel zijn die de emmer doet overlopen.

De prik die het laatste zetje zal geven aan die onderdelen van het immuunsysteem die misschien nog wel goed werken, waardoor de oversterfte nog verder zal toenemen.

De oude mensen zullen te maken krijgen met verstopte aderen en immuunsystemen die steeds minder goed zullen werken. Wanneer ze dan uiteindelijk zullen sterven, dan zullen ze worden getest, net zolang totdat men wat bepaald genetisch materiaal heeft ontdekt en dan zullen deze slachtoffers helaas zijn overleden aan de gevolgen van covid-19.

De aanval op ouderen bestaat niet alleen uit een aanval op hun gezondheid, ook hun pensioenen zijn verwaterd en velen hebben nog nauwelijks geld om fatsoenlijk te kunnen eten. Maar, klagen doen ze niet snel, want ze zijn opgegroeid in een tijd dat alles schaars was en afzien is voor hen niet zo moeilijk.

Op zich is bovenstaande al erg genoeg, maar als er dan nog vaccinverkopers zijn die niets anders doen dan die oude mensen hersenspoelen en hen vertellen dat als ze gezond willen blijven, ze toch echt die spuit moeten nemen, daar zijn geen woorden voor.

Een dergelijke vaccinverkoper is de omroep MAX arts, de voormalige huisarts Ted van Essen. Deze man is populair bij die zender en de oudjes en dus spuit hij non stop vaccinatiepropaganda. Dit in de hoop dat zoveel mogelijk oudjes die prik gaan halen.

Ted van Essen ligt uiteraard geen minuut wakker van de nu bijna permanente oversterfte in ons land en durft het volgende te beweren:

“Het merendeel van de mensen heeft “gewone” vaccinatiereacties: een dag niet helemaal lekker, een beetje pijn in de arm, misschien een beetje verhoging. Bij de eerste vaccinatie hadden veel mensen last van bijwerkingen. Slechts een heel klein deel van de bevolking reageert allergisch op het vaccin. Dat geldt ook voor de vernieuwde vaccins. De verschillen tussen de spike-eiwitten zijn beperkt.”

Honderdduizenden ouderen zullen in de verkooppraatjes van Van Essen trappen.

Vol vertrouwen zullen ze hun mouwen opstropen en bij zichzelf denken: Als de MAX dokter het zegt, dan zal het wel goed zijn.

Tot zover het eerdere artikel.

Later werd duidelijk waarom Van Essen zo gedreven was om mensen richting ‘vaccinatie’ te pushen.
Gewetenloze vaccinverkopers die het vertrouwen van het publiek misbruiken om hun levensgevaarlijke producten te slijten.

Ook voor de TV dokters en de omroepen zal een plek ingeruimd dienen te worden bij de tribunalen.
Tot slot: Een lezer stuurt het volgende:

Gisteren kreeg ik te horen dat de vrouw van een kennis binnen zes weken na de diagnose (beetje buikpijn > onderzoek > uitgezaaide leverkanker) aan turbokanker is overleden. Ik moest het voorzichtig vragen maar inderdaad, ze was twee keren geïnjecteerd en geboosterd met die dodelijke mNRA injectie.

Tel hierbij op meerdere gevallen in mijn kennissenkring/familie: Inmiddels drie turbo kankergevallen, drie hartaanvallen, een auto-immuunziekte slokdarm, twee hersenbloedingen, een hersenbloeding, een longembolie en verschillende mensen die kampen met een scala aan gezondheidsproblemen. En dat is alleen nog mijn directe omgeving. Geen van allen geeft het toe en/of wil weten dat die mNRA injectie hiermee te maken heeft. Slechts twee van de bovengenoemde was ouder dan 60 jaar.

Waar ik met name van schrik, geen van allen willen geconfronteerd worden met de mogelijkheid dat die mNRA injectie er ook maar iets mee te maken heeft.

Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl
Bron: https://niburu.co/gezondheid/19700-waarom-denk-je-dat-tv-dokters-op-tv-komen 

Mysterieus gloednieuw hartsyndroom treft naar verluidt 90% van de Amerikaanse bevolking

 mei 14, 2024   8  

    Pixabay

Gloednieuw hartsyndroom treft naar verluidt 90% van de Amerikaanse bevolking, beweert de American Medical Association, die geen verklaring geeft

Via American Heart Association , oktober 2023 (nadruk toegevoegd):

“Gezondheidsexperts herdefiniëren het risico, de preventie en het beheer van hart- en vaatziekten (CVD), volgens een nieuw presidentieel advies van de American Heart Association dat vandaag is gepubliceerd in het vlaggenschipblad van de vereniging, Circulation.

Verschillende aspecten van hart- en vaatziekten die overlappen met nieraandoeningen, diabetes type 2 en obesitas ondersteunen de nieuwe benadering. Voor het eerst definieert de American Heart Association de overlap in deze aandoeningen als het cardiovasculair-kidney-metabool (CKM) syndroom. Mensen die hart- en vaatziekten hebben of daar risico op lopen, kunnen het CKM-syndroom hebben…

Volgens de 2023 Statistical Update van de American Heart Association heeft 1 op de 3 Amerikaanse volwassenen drie of meer risicofactoren die bijdragen aan hart- en vaatziekten, stofwisselingsstoornissen en/of nierziekten. CKM tast bijna elk belangrijk orgaan in het lichaam aan, waaronder het hart, de hersenen, de nieren en de lever. De grootste invloed heeft het echter op het cardiovasculaire systeem, dat invloed heeft op de bloedvaten en de hartspierfunctie, de snelheid van vetophoping in slagaders, elektrische impulsen in het hart en nog veel meer.”

Hoewel de diagnostische aanduiding CKM pas afgelopen herfst van kracht werd, zou volgens recent vrijgegeven gegevens van het Journal of the American Medical Association 90% van de Amerikanen getroffen kunnen zijn, schrijft Ben Bartee.

Via Healthline (nadruk toegevoegd):

“Een nieuwe studie heeft onthuld dat ruwweg 90% van de Amerikanen mogelijk het cardiovasculair-kidney-metabool (CKM) syndroom heeft.

De risico’s zijn het grootst onder oudere volwassenen, mannen en zwarte mensen, zo bleek uit het rapport dat woensdag in JAMA werd gepubliceerd.

De American Heart Association (AHA) introduceerde in 2023 een nieuw stadiëringssysteem – het CKM-syndroom – om hart- en vaatziekten, nierziekten en stofwisselingsziekten beter te kunnen behandelen en beheren, omdat ze nauw met elkaar verbonden zijn en vaak een multidisciplinaire aanpak vereisen.

Het CKM-syndroom is een systemische aandoening met verbanden tussen hartaandoeningen, nieraandoeningen, diabetes en obesitas.”

Via Journal of the American Medical Association (nadruk toegevoegd):

“Bijna 90% van de Amerikaanse volwassenen voldeed aan de criteria voor het CKM-syndroom (stadium 1 of hoger) en 15% voldeed aan de criteria voor gevorderde stadia, geen van beide verbeterde tussen 2011 en 2020. Het gebrek aan vooruitgang kan deels de gelijktijdige verbetering en verslechtering van verschillende risicofactoren in de loop van de tijd weerspiegelen. Er werden aanzienlijke verschillen tussen subgroepen in gevorderde stadia waargenomen, met een verhoogd risico op oudere leeftijd, mannen en zwarte volwassenen.”

Een diagnosepercentage van 90% voor een nieuwgeboren medische aandoening die meerdere organen tegelijk beïnvloedt, lijkt te vragen om een diepgaande, weloverwogen, uitgebreide reflectie binnen de medische gemeenschap – het soort ingrijpende mobilisatie van middelen dat we zagen tijdens Operatie Warp Speed – om de onderliggende oorzaken te achterhalen, waar in andere contexten, zoals massamigratie, mensen zoals de Karamel-uh entiteit buitengewoon nieuwsgierig naar zijn.

…Tenzij, natuurlijk, echte gezondheidszorg niet het hoofddoel is van de geïnstitutionaliseerde, corporatistische “gezondheidszorg” die door de overheid en de industrie wordt voorgestaan.

Je hoeft geen graad in epidemiologie te hebben om het gevoel te krijgen dat wat bij 90% van de bevolking in meerdere organen tegelijk een functionele meltdown veroorzaakt, waarschijnlijk iets is dat afkomstig is van een alomtegenwoordige bron in de omgeving, zoals de voedselvoorziening, of het water, of de punt van een injectiespuit gevuld met een bepaalde experimentele gentherapie – of alle drie tegelijk.

Toch – en je zult geschokt zijn als je dit hoort – is er bij het doornemen van alle literatuur over CMK die door mainstream nieuwsorganisaties en medische organisaties zoals de AMA naar buiten wordt gebracht, een duidelijk gebrek aan interesse in het stellen van fundamentele vragen.

Waar ze wel in geïnteresseerd zijn, en wat we kunnen verwachten is dat er nieuwe gepatenteerde medicijnen voor CMK komen, tot grote vreugde van de aandeelhouders van Pfizer en Merck.

“Een ons voorkomen is een pond genezen waard” is tegenstrijdig met het bedrijfsmodel van de industrie, dus wat we krijgen is het omgekeerde paradigma.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/mysterieus-gloednieuw-hartsyndroom-treft-naar-verluidt-90-van-de-amerikaanse-bevolking/

 

Kinderarts klapt uit de school: ‘We worden betaald om je kinderen te vaccineren’


Kinderartsen staan onder grote druk om kinderen te vaccineren. In de Verenigde Staten overleeft een artsenpraktijk het niet zonder de meeste, zo niet alle vaccins van het kindervaccinatieprogramma van de overheid toe te dienen, zegt kinderarts Paul Thomas.

Dit verklaart waarom ze geen onderzoek doen naar de enorme schade die deze vaccins veroorzaken, aldus dr. Thomas.

Kinderartsen zijn hiermee afhankelijk gemaakt van de overheid, stelt hij. Toen hij zelf grotendeels stopte met het ‘vaccineren’ van zijn patiëntjes, liep zijn praktijk meer dan een miljoen dollar per jaar mis.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Reken maar uit

Thomas legt uit dat kinderartspraktijken op meerdere manieren geld krijgen van de overheid door jonge kinderen te ‘vaccineren’.

In de VS krijgen baby’s als ze twee maanden zijn een DPT-prik, Hib-prik, een pneumokokkenprik, een hepatitis B-prik, een polioprik en een rotavirusprik. Zes prikken dus. De kinderarts krijgt daar 240 dollar voor. Gemiddeld vaccineert een kinderarts 30 tot 40 baby’s per maand. En al die baby’s komen na vier maanden, zes maanden, negen maanden, 12 maanden, 15 maanden en twee jaar weer terug voor een nieuwe ronde prikken. Oudere kinderen krijgen bovendien een aantal boosters. Reken maar uit.

Het gaat dus alleen om het aantal baby’s dat je vaccineert, niet om de gezondheid van de baby’s, merkt Thomas op.

Dokterslicentie ingetrokken

Hij vergeleek zijn gevaccineerde en ongevaccineerde patiënten en kwam tot de ontdekking dat de ongevaccineerden kerngezond waren en zelden ziek werden. Verder belandden ze vrijwel nooit op de spoedeisende hulp of in het ziekenhuis.

Thomas huurde een expert in die alle gegevens van al zijn patiënten verzamelde. Daarvan waren 2700 gevaccineerd en 560 ongevaccineerd. Gevaccineerde kinderen kregen veel vaker astma, eczeem, ADHD, ademhalingsproblemen, gedragsproblemen en allerlei andere aandoeningen dan ongevaccineerde kinderen. In 10 jaar tijd heeft hij nooit een ongevaccineerd kind met ADHD in zijn praktijk gehad.

Nadat hij zijn onderzoeksresultaten bekend had gemaakt, werd zijn dokterslicentie ingetrokken.

Ongevaccineerde kinderen zijn dus kerngezond, maar dat levert de industrie geen geld op. “Dat zou ieder zorgsysteem moeten willen, maar het is precies andersom. Het is bizar.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Grootste wereldwijde protest tegen de WHO aangekondigd, wetenschappers slaan handen ineen


Japan leidt het verzet tegen de Wereldgezondheidsorganisatie. Maandag is in dat land tijdens een persconferentie het grootste wereldwijde protest tegen de WHO aangekondigd.

Op 31 mei komen wetenschappers van over de hele wereld naar Japan om te demonstreren tegen de organisatie van Tedros, maar ook de Gates Foundation, één van de belangrijkste sponsoren van de WHO. Er worden zo’n 50.000 mensen verwacht.

Melinda Gates heeft op dezelfde dag aangekondigd dat ze de Gates Foundation gaat verlaten.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Gezondheidsdictatuur

De organisatoren van het protest roepen de rest van de wereld op om solidair te zijn met Japan en ook in verzet te komen tegen deze ‘gezondheidsdictatuur’.

Ze hebben een landelijke beweging opgezet tegen het WHO-pandemieverdrag.

Vorige maand vond ook een grote demonstratie plaats in Japan tegen de WHO en dat ging zo:

Derde Wereldoorlog

Als de mensen nu niet samenkomen, wordt het Japanse volk uitgeroeid, waarschuwde emeritus hoogleraar Masayasu Inoue tijdens dat protest. “We zitten midden in de Derde Wereldoorlog en dit is een informatieoorlog.”

De demonstranten riepen dat de overheid schadelijke en nutteloze genetische vaccins in de ban moet doen en dat de media moeten berichten over de drastische stijging van de oversterfte na vaccinatie.

Betogers hadden borden en spandoeken bij zich met daarop teksten als ‘Nee WHO’, ‘Nee Plandemie’, ‘Open je ogen, de media liegen, word wakker’, ‘Uit de WHO’, ‘Geen mRNA’, ‘WHO is een slaaf van farmaceutische bedrijven’, ‘Geen wereldregering’ en ‘Wij zijn geen slaven van de NWO’.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Bill Gates is bezig om de lucht te besproeien: ‘Nu hebben we eindelijk een smoking gun’

Eindelijk hebben we het bevestigd gekregen. Bill Gates is bezig om de lucht te besproeien zodat we geen zonlicht meer hebben en dat heeft hele kwalijke gevolgen. Dat zei Robert Jensen in zijn nieuwste show.

“Nu hebben we eindelijk een smoking gun,” aldus Jensen. Hij liet een fragment van CNBC zien uit 2019 over een experiment dat Gates steunt om een enorme chemische wolk te creëren die de aarde afkoelt.

Daarbij sproeien duizenden vliegtuigen miljoenen tonnen lichtreflecterende deeltjes in de stratosfeer. Het gevolg is dat er een dikke chemische wolk boven de planeet ontstaat die zonlicht tegenhoudt, aldus CNBC.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel controversieel

“Het is heel controversieel, ze komen ermee naar buiten dat ze het aan het doen zijn en nu weten we het eindelijk,” zegt Jensen.

Dat ze de zon proberen te blokkeren, heeft enorme gevolgen voor de gezondheid van mensen, benadrukt hij. “Hier zijn mensen niet boos over. Het is het Songfestival.”

Zeer hoge concentraties

Geofysicus J. Marvin Herndon publiceerde in 2015 een onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Current Science waarin hij aantoont dat er op dat moment al 15 jaar werd geëxperimenteerd met geo-engineering.

Bij die experimenten werden tankvliegtuigen gebruikt en ontstond een giftige substantie, koolvliegas, in de atmosfeer waar in combinatie met regenwater aluminium uit vrijkomt, stelde Herndon. Dit kan volgens hem de toename van neurologische aandoeningen verklaren.

In zijn onderzoek verwijst Herndon naar publicaties waaruit blijkt dat er zware metalen zoals aluminium, barium en strontium zijn aangetroffen in regenwater en koolvliegas. In de periode tussen juli 2011 en november 2012 werden 73 regenwatermonsters uit Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk geanalyseerd. In 77 procent van die monsters werd aluminium aangetroffen. De monsters bleken zeer hoge concentraties barium en strontium te bevatten.

Verwoestende uitwerking

In 2014 publiceerde Rose Cairns van de Universiteit van Sussex een onderzoek in Geophysical Journal waarin ze beschrijft hoe geo-engineering (in de volksmond ‘chemtrails’) wereldwijd een verwoestende uitwerking heeft op het milieu en de volksgezondheid.

Herndon publiceerde ook een onderzoek in het International Journal of Environment Research and Public Health over giftige chemicaliën die in de lucht worden gesproeid om het weer te beïnvloeden. Het tijdschrift trok het artikel terug na klachten. “Dit laat zien dat ik op het juiste spoor zit.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Verbazing om bizarre opleiding: ‘De klimaatwaanzin leidt tot dit’


Eén op de 5 jongeren maakt zich zorgen over ‘klimaatverandering’ , beweerde Hans Alma op NPO Radio 1. Zij werkt als hoogleraar geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Alma is initiatiefnemer van een opleiding tot geestelijk verzorger met betrekking tot ‘klimaatdepressie’. Volgens haar is klimaatangst ‘een gezonde reactie op een ongezonde situatie’.

Haar uitspraken doen wenkbrauwen fronsen. “Dan zijn 4 op de 5 jongeren nog steeds verstandig,” zegt docent Koen Weening.

Onzinverhalen

“Klimaatdepressie door onzinverhalen over klimaatveranderingen. De angstpsychose onder de (jongere) klimaathysterici is groot. Het verdient wel lekker,” merkt historicus Jos Koopman op.

“Ernstig geval van de therapeut die zelf therapie nodig heeft. Tegen jongeren hoef je alleen maar te zeggen: er is geen klimaatcrisis. Je wordt big time belazerd door dit soort patiënten die op de staatsomroep een podium krijgen,” reageert lucht- en ruimtevaartdeskundige Coen Vermeeren.

Oud-militair Henk van Aggelen voegt toe: “Zij van WC-eend adviseert, heel verrassend, WC-eend!”

Stoppen met mesjogge angstberichten

“De klimaatwaanzin leidt tot dit. In plaats van jongeren te helpen met een klimaatdepressie is het veel beter om te stoppen met mesjogge angstberichten,” vindt auteur en spreker Hans van Tellingen.

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer adviseert jongeren met een klimaatangst of depressie de film ‘Climate: The Movie’ te kijken. “Dan zien ze dat er geen angst nodig is, en kunnen ze weer jong en vrij zijn en genieten van de zon.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Dit is waarom iedereen het gas van Gaza wil hebben


De Palestijnse gebieden en Israël zitten bovenop een voorraad fossiele brandstoffen waarvan de waarde in 2011 werd geschat op een half biljoen dollar.

Eerder werd Irak binnengevallen omdat de Verenigde Staten en Groot-Brittannië toegang wilden tot de olievoorraden van het land.

De afgelopen 15 jaar zijn grote gasvoorraden ontdekt voor de kust van Israël en de Palestijnse gebieden. Het Leviathanveld in het oosten van de Middellandse Zee, in het gedeelte van de Levantijnse Zee, kan Israël de komende 40 jaar van gas voorzien.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dit kan verklaren waarom de EU Israël steunt

Dit is belangrijk omdat Israël een netto-importeur van energie is, wat betekent dat het land voor brandstoffen afhankelijk is van andere landen.

Nadat Rusland Oekraïne binnenviel en de Europese Unie de Russen allerlei sancties oplegde, is Europa op zoek naar nieuwe gasbronnen. In 2022 sloot de EU een deal met Israël en Egypte rond de levering van gas dat is ontdekt voor de kust van Israël en de Palestijnse gebieden.

Dit kan verklaren waarom de EU Israël steunt, zegt journalist Rachel Donald.

Maar dit gaat nog verder terug

In 2011 publiceerden de VN een rapport waarin wordt gesteld dat de fossiele brandstoffen die zijn ontdekt op de Westoever, voor de kust van Gaza en in de Middellandse Zee niet alleen van Israël zijn.

Maar dit gaat nog verder terug. In 1991 had de Palestijnse Autoriteit een vergunning om fossiele brandstoffen voor de kust van Gaza te winnen en te exporteren. De Israëlische overheid stemde hier in eerste instantie mee in.

Toen kwam er een nieuwe regering die de deal verscheurde en zei dat de Palestijnse Autoriteit dit niet mocht doen. De Israëlische regering begon te onderhandelen met het bedrijf BGG, waar de Palestijnen een deal mee hadden gesloten.

Het is een smerig spel

Die onderhandelingen vonden plaats op het moment dat de Israëlische regering de invasie van Gaza in 2008 voorbereidde.

We weten dat voor de kust fossiele brandstoffen in de grond zitten waar de Israëlische overheid zijn zinnen op heeft gezet, we weten dat de Israëliërs doelbewust Palestijnse deals hebben gesaboteerd, we weten dat de wereld wanhopig verlegen zit om gas, we weten dat de EU wanhopig verlegen zit om Israëlisch gas en we weten dat die schatting van een half biljoen dollar in 2011 nu nog veel hoger is.

“En dat is waarom iedereen het gas van Gaza wil hebben,” besluit Donald.

Theatermaker George van Houts merkt op: “Het gaat nooit over goed versus kwaad of godsdienst. Het is een smerig spel. Om energie en grondstoffen. Om geld. Ik zeg dit al sinds 8 oktober.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...