maandag 10 januari 2022

14-jarig meisje sterft na coronavaccin, maakt 5 dagen voor haar dood indringende video


meisje
Foto: Sara Jessica Blattner (Videostill YouTube/Sara Jessica Blattner)

14-jarig meisje sterft na coronavaccin, maakt 5 dagen voor haar dood indringende video

Sara Jessica Blattner, een 14-jarig Israëlisch-Amerikaans meisje, overleed op 12 oktober in haar slaap aan een hartaanval. Vijf maanden daarvoor had ze het coronavaccin van Pfizer gekregen.

Haar ouders hebben zich drie maanden na haar dood uitgesproken en roepen mensen met klem op om hun kinderen niet te laten vaccineren. In hun geval was het een grote ‘fout’.

Blattner werd toen ze negen maanden oud was gediagnosticeerd met kanker. De afgelopen 11 jaar was ze kankervrij, zo blijkt uit een bericht dat ze in 2020 op Twitter plaatste.

Hartproblemen

Volgens een Facebookbericht heeft haar moeder Ilana haar laten vaccineren vanwege haar onderliggende aandoening. Een week na het vaccin kon het meisje niet staan of lopen. Een arts gaf toe dat het een neurologisch probleem was als gevolg van het vaccin en zei dat het vanzelf weer over zou gaan.

Enkele dagen voor haar dood klaagde het meisje over hartproblemen. Artsen zeggen dat ze waarschijnlijk een hartaanval heeft gehad.

De pijn is ondraaglijk

Haar vader schreef vrijdag onder de video die ze vijf dagen voor haar dood heeft gemaakt en die afgelopen maand op YouTube is geplaatst: “Zij was onze prachtige engel. Vol ambitie, passie en liefde. Ze had haar hele leven voor zich. De pijn is ondraaglijk.” Hij zei verder dat we mensen onder de 24 niet moeten vaccineren.

Bekijk hieronder de hele video:

[The Gateway Pundit]

Zuid-Afrikaanse wetenschappers: “Omikron kan einde van epidemie inluiden”

 Zuid-Afrikaanse wetenschappers: “Omikron kan einde van epidemie inluiden”

“Omikron kan het einde van de epidemische fase van de Covid-pandemie inluiden.” Dat besluit een team van Zuid-Afrikaanse wetenschappers na een analyse van de hospitalisaties in het Steve Biko Academic Hospital in Pretoria. “De omikronvariant grijpt opmerkelijk snel om zich heen, maar is een stuk minder ziekmakend”, aldus de onderzoekers. Hugo Tempelman, een Nederlandse arts in Zuid-Afrika, tempert voorlopig het optimisme. Hij vindt die conclusie op dit moment nog “een beetje gevaarlijk”.

SVM 07-01-22, 18:30 Laatste update: 07-01-22, 22:24 Bron: Belga


LINK: 
https://www.hln.be/dossier-coronavirus-wat-u-moet-weten/zuid-afrikaanse-wetenschappers-omikron-kan-einde-van-epidemie-inluiden~aa0e7b44/

Het aantal mensen dat werd opgenomen op intensieve zorg of kwam te overlijden, ligt namelijk merkelijk lager dan bij de deltavariant. Daarom concluderen de onderzoekers dat omikron wel eens de endemische fase zou kunnen inleiden. Op dat moment kan het coronavirus wel nog geregeld heropflakkeren, maar zorgt het niet meer voor grote problemen - een beetje te vergelijken met het jaarlijkse griepseizoen.

Uit hun onderzoek bleek dat amper 4,5 procent van alle patiënten die met Covid-19 opgenomen werden in het ziekenhuis overleed. Dat cijfer lag in de vorige golven nog op 21 procent. Bovendien werden ook minder mensen opgenomen op intensieve zorg (1 procent ten opzichte van 4,3 procent eerder) en duurden de hospitalisaties significant minder lang: gemiddeld 4 dagen ten opzichte van 8,8 dagen bij eerdere golven.

“Wie niet gevaccineerd was is nu toch beschermd”

“Je gaat even een heel grote druk op het zorgsysteem hebben, maar nu is de situatie in Zuid-Afrika heel stabiel”, legt Tempelman uit. “Een virus overleeft door te muteren en varianten te ontwikkelen, maar zo verzwakt hij zichzelf ook. Eigenlijk kan je stellen dat wie niet gevaccineerd was nu toch bescherming gekregen heeft door besmet te raken.” 

“Ik vind het voorlopig nog erg gedurfd om te zeggen dat omikron de redding van de wereld betekent. Een andere variant kan zich nog altijd opwerken, maar het lijkt nu wel positief uit te draaien.”

Voor hun onderzoek namen de wetenschappers 466 patiënten onder de loep. Die werden vergeleken met 3.976 patiënten uit vorige golven.

HLN.be 

Kijk: Voetballer (ex-Panathinaikos) zakt op het veld in elkaar na hartaanval

voetballer

Foto: Pixabay

Kijk: Voetballer (ex-Panathinaikos) zakt op het veld in elkaar na hartaanval

Een voetballer van een Qatarese club is zaterdag tijdens een wedstrijd in elkaar gezakt als gevolg van een hartaanval. Dat heeft zijn club laten weten.

Op beelden van de wedstrijd tussen de clubs Al Wakra en Al Rayyan is te zien dat speler Othman Coulibaly op de grond valt en begint te stuiptrekken. Hij speelde voorheen voor Panathinaikos.


De Qatars Stars League, de nationale voetbalcompetitie van Qatar, liet in een verklaring weten dat Coulibaly een hartaanval heeft gehad en medische zorg krijgt. De wedstrijd werd stilgelegd en zal op een later moment worden hervat.

Dit is het zoveelste voorbeeld van een topsporter die in elkaar zakt op het veld. Enkele dagen geleden overleed een 25-jarige voetballer uit Guatemala tijdens de training. Hij klaagde over ademhalingsproblemen.

[Infowars]

Bijna 70.000 aangiftes tegen Min. Volksgezondheid De Jonge ingeleverd bij OM: ‘Wij laten ons niet bedreigen door mensen die wij betalen’


de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Bijna 70.000 aangiftes tegen De Jonge ingeleverd bij OM: ‘Wij laten ons niet bedreigen door mensen die wij betalen’

Bijna precies een jaar na de val van het vorige kabinet stond Rutte IV maandag op het bordes van Paleis Noordeinde. Onder andere Hugo de Jonge maakt deel uit van het nieuwe kabinet. De nieuwbakken minister kreeg maandag ook een aangifte aan zijn broek.

Maandag hebben de initiatiefnemers van de massa-aangifte tegen De Jonge namens bijna 70.000 ondertekenaars aangifte gedaan bij het OM in Den Haag. “Wij laten ons niet bedreigen door mensen die wij betalen,” schrijven ze. Volgens hen deed de minister in november in de Eerste Kamer bedreigende uitspraken richting ongevaccineerden. Hij zei ‘vrij goed, vrij precies per postcode, te weten’ waar zij wonen.

Daarnaast gebruikte hij in de Eerste Kamer het woord ‘wappie’. Dat is door veel mensen als beledigend en discriminerend ervaren.

Coronatoegangsbewijs

In totaal hebben 69.019 mensen aangifte tegen De Jonge gedaan wegens onder meer haatzaaien, groepsbelediging en bedreiging, maar ook van aanzetten tot haat, geweld of discriminatie, dwang en stalking. Via hun website laten de initiatiefnemers weten dat de collectieve aangifte is ingeleverd.

Eerder deed Kamerlid Wybren van Haga aangifte tegen De Jonge vanwege het coronatoegangsbewijs. Dat werkt volgens het Kamerlid discriminatie in de hand. De aangifte werd geseponeerd. Volgens het OM zijn er ‘geen strafbare feiten gepleegd’. Initiatiefnemer Mordechaï Krispijn laat weten dat het in dit geval ‘inhoudelijk om een andere aangifte gaat’.

Voor deze huisarts is grens bereikt: ‘Nooit zal ik het huidige mRNA-vaccin aan een kind toedienen’

arts

Foto: Prefeitura de Pelotas CC0

Voor deze huisarts is grens bereikt: ‘Nooit zal ik het huidige mRNA-vaccin aan een kind toedienen’

Zondag vroeg iemand op Twitter: wie heeft zijn of haar kinderen (-12) gevaccineerd en vooral waarom heb je dat gedaan? Jeroen Schoenmakers, adjunct-kabinetschef van de Belgische minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en vader van vier kinderen, antwoordde: “Afspraken ingeboekt voor volgende week.”

“Waarom? Omdat ze zo de verspreiding helpen temperen. Hoge verspreiding ontwricht hun leven ook (ziekte rondom, quarantaine, sluitingen, aflastingen). Omdat de vaccins veilig zijn. Omdat ze zo veiliger kunnen genieten van hun grootouders,” schreef Schoenmakers.

Ook niet met toestemming van de ouders

Huisarts Frank Peeters gaf hem een uitbrander. “We prikken kinderen met een vaccin in de experimentele fase niet voor hun eigen gezondheid,” zei hij. “Bestaat er nog één vaccin dat je toedient om enkel een ander te beschermen?”

“Nooit zal ik het huidige mRNA-vaccin aan een kind toedienen. Ook niet met toestemming van de ouders,” benadrukte de huisarts.

Vervolgens werd hij door Schoenmakers geblokkeerd. “Mijn mening wordt blijkbaar niet geapprecieerd,” zei de arts.

Kindervaccinatiedorp

De meeste vaccinatiecentra in Vlaanderen zijn zaterdag begonnen met het vaccineren van de leeftijdsgroep van 5 tot 11 jaar tegen corona. Drie op de vier kinderen hebben een uitnodiging gekregen. Onder andere in een ‘kindervaccinatiedorp’ in de dierentuin van Antwerpen worden kinderen ingeënt.

Een plan om vaccinatieteams in Kortrijk naar scholen te sturen, haalde het niet vanwege ‘zorgen over mogelijke discussies met ouders’.

Verpleegster houdt tirade: ‘Iedereen die is gestorven met corona is vermoord’

 Verpleegster houdt tirade: ‘Iedereen die is gestorven met corona is vermoord’

verpleegster
Foto: Navy Medicine CC0

Verpleegster houdt tirade: ‘Iedereen die is gestorven met corona is vermoord’

Een Amerikaanse verpleegster hield vorige week een tirade tijdens een bijeenkomst in Wilmington in de staat North Carolina. Volgens de verpleegster, Morgan Wallace, zijn de autoriteiten verantwoordelijk voor de coronadoden omdat ze vroegbehandeling tegenhouden.

Wallace nam ontslag vanwege de vaccinatieplicht en zei dat de vaccins niet beschermen tegen corona. “Iedereen die is gestorven met corona is vermoord,” stelde ze. “Vroegbehandeling is altijd effectief geweest.”

De verpleegster werkte 10 jaar voor het ziekenhuis van New Hanover County. Ze zag hoe coronapatiënten onnodig stierven omdat de overheid bepaalde coronabehandelingen niet toestaat.

Tikkende tijdbom

Wallace heeft nu haar eigen praktijk en is naar eigen zeggen de enige persoon in de regio die coronapatiënten behandelt voordat ze in het ziekenhuis terechtkomen. Ze zag ook hoe alle medewerkers van het ziekenhuis waar ze werkte de prik haalden en vervolgens corona kregen.

“Naast allerlei andere kwalen hebben ze nu miljoenen spike-eiwitten in hun lichaam en zijn ze een tikkende tijdbom,” aldus de verpleegster. Als die bom afgaat, ontstaan er kankers, bloedproppen, enzovoorts.

Geest is uit de fles

“Ik ben het zat dat mensen die artsen vragen of ze behandeld kunnen worden tegen corona steevast te horen krijgen dat hun enige optie een vaccin is, of naar huis gaan, of naar het ziekenhuis waar je nooit meer uitkomt,” zei ze.

“Het vaccin gaat niet werken, vroegbehandeling heeft altijd gewerkt en patiënten zijn gestorven als gevolg van wanbeheer door de overheid,” voegde ze toe. “Mensen beseffen dat nu en komen in opstand tegen overheden.”

“De geest is uit de fles en wereldwijd spreken mensen zich uit, waaronder de uitvinder van het vaccin.”

[Infowars]

Reiner Füllmich geeft update over ‘Neurenberg 2.0’: internationaal strafproces ‘over enkele weken’ van start

 

füllmich
Foto: Maria Zeee in gesprek met Reiner Füllmich (Videostill Rumble/mariazeee)

Reiner Füllmich geeft update over ‘Neurenberg 2.0’: internationaal strafproces ‘over enkele weken’ van start

De Duits-Amerikaanse advocaat Reiner Füllmich zei woensdag in gesprek met Maria Zeee dat het langverwachte internationale strafproces, door velen ook wel ‘Neurenberg 2.0’ genoemd, binnen enkele weken van start gaat.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat een onderzoeksjury zich met de zaak bezighouden. Het is de bedoeling dat er aanklachten worden ingediend tegen vier kopstukken: Bill Gates, Christian Drosten, Anthony Fauci en WHO-baas Tedros, lichtte Füllmich toe. “Ze gaan een hele hoge prijs betalen. Ze gaan de bak in.”

Allerlei experts gaan getuigen over wat er werkelijk aan de hand is, over de agenda die uitgerold wordt om onze aandacht af te leiden van enerzijds het uitdunnen van de bevolking en anderzijds bevolkingsbeheersing, aldus de advocaat.

Eigen systeem

Hij voegde toe dat er gewerkt wordt aan een nieuwe rechterlijke macht, omdat het systeem ‘dermate corrupt is dat we daar niet langer op kunnen vertrouwen’. “We moeten ons eigen systeem optuigen.”

Een belangrijk onderdeel van deze zaak is een onderzoek dat Mike Yeadon, een voormalig vicepresident van Pfizer, heeft gedaan naar de ‘vaccinmakers’. Uit dat onderzoek blijkt dat sommige vaccinbatches helemaal geen problemen veroorzaken, terwijl andere partijen zeer gevaarlijk zijn en duizenden sterfgevallen hebben veroorzaakt.

Het is duivels

“Ze proberen te achterhalen hoe ze zoveel mogelijk mensen kunnen doden zonder dat er alarmbellen afgaan,” benadrukte Füllmich. “Het is duivels. Hoe kunnen mensen zo kwaadaardig zijn?”

De advocaat vertelde verder dat deze hele operatie, waar tientallen jaren aan is gewerkt, wordt uitgevoerd door enkele honderden, hooguit enkele duizenden mensen. Zij proberen zoveel mogelijk artsen en politici aan hun kant te krijgen door middel van omkoping en afpersing. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ritueel kindermisbruik, zei hij.

“Geef niet op. Blijf strijden.”



Pandemic simulation games - preparation for a new era?

24000 views

Health Ranger Report
Published 9/01/2022| 



LINK: https://www.brighteon.com/3a47b5e6-e51a-4dab-a09e-b161cf3e

Thee van zoethout en gladde iep zijn het beste voor een zere keel

 Thee van zoethout en gladde iep

zijn het beste voor een zere keel

Analyse door Dr. Joseph Mercola  Feit gecontroleerd

10 januari 2022


HET VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

 

·    Hete thee met zoethoutwortel, gladde iep en heemstwortel bood verlichting op korte termijn van acute faryngitis (keelpijn)

·    Hoewel sommige deskundigen je adviseren om te drinken op de temperatuur die het beste aanvoelt, bleek uit een onderzoek dat deelnemers onmiddellijke en aanhoudende verlichting van een zere keel meldden bij het drinken van hete vloeistof, die mogelijk afkomstig is van de hitte die de keelspieren ontspant.

·    Gladde iep wordt ook gebruikt bij de behandeling van wonden, brandwonden, steenpuisten en zweren. Zoethoutwortel wordt in de Chinese geneeskunde veel voorgeschreven voor maag- en maagzweren en wordt in combinatie met spironolacton gebruikt voor de behandeling van polycysteus ovariumsyndroom. Het kan ook lichaamsvet verminderen

·    Zoethoutwortel heeft een antitumoreffect aangetoond in dierstudies en was in 2003 actief tegen het SARS-CoV-1-virus. Overmatige hoeveelheden kunnen echter hypokaliëmie en pseudo-hyperaldosteronisme veroorzaken, wat kan leiden tot hoge bloeddruk, spierzwakte en hoofdpijn

 

Hoewel je het hele jaar door verkouden kunt worden, hebben de meeste mensen een hoger risico op verkoudheid in de winter- en lentemaanden. 1 Een van de meest voorkomende symptomen is een zere keel. The Guardian karakteriseert verkoudheid als "het dubbele onderscheid dat het zowel de meest wijdverbreide infectieziekte ter wereld is als een van de meest ongrijpbare." 2

Volgens gegevens verzameld van 142.377 deelnemers aan het Rochester Epidemiology Project, was aandoeningen van de bovenste luchtwegen, met uitzondering van astma, een van de vijf belangrijkste redenen waarom deze populatie medische hulp zocht. 3

Keelpijn, ook wel faryngitis, 4 worden vaak veroorzaakt door een virale infectie, zoals griep, verkoudheid en COVID-19. Omdat dit virussen zijn, zijn antibiotica niet effectief tegen de infectie. 5 Er zijn echter natuurlijke remedies die u kunt gebruiken om de duur van een virale infectie te verkorten en om de symptomen van faryngitis te verlichten.

Veel van de farmaceutische medicijnen die tegenwoordig worden verkocht, zijn het resultaat van het isoleren van plantaardige stoffen en het repliceren ervan in het laboratorium. 6 Door vele jaren van strijd tegen ziekte en ziekte, hebben mensen van over de hele wereld geleerd te vertrouwen op geneeskrachtige planten voor genezing. Ze maken deel uit van de menselijke geschiedenis sinds het begin van de geregistreerde tijd.

De Wereldgezondheidsorganisatie meldt dat veel landen nog steeds afhankelijk zijn van kruidenbehandelingen om in hun zorgbehoeften te voorzien. 7 In een onderzoek onder 133 landen meldden 110 het gebruik van kruidengeneesmiddelen. Een ander onderzoek uit 2007 8 in de VS, vond dat bijna 4 op de 10 volwassenen complementaire en alternatieve geneeswijzen gebruikten, waaronder kruidenbehandelingen.

De heropleving van behandelingen met kruidengeneesmiddelen kan gedeeltelijk worden veroorzaakt door het aanzienlijke sterftecijfer van alle virussen, waaronder influenza 9 en SARS-CoV-2. 10 Twee aangename ingrediënten in kruidenthee kunnen je keelpijn helpen verzachten, waardoor het gemakkelijker wordt om te slikken, gehydrateerd te blijven en te eten.

Moet je je kruidengeneesmiddel warm of koud drinken?

Terwijl sommige gezondheidsexperts je adviseren om vloeistof te drinken op een temperatuur die voor jou het beste voelt, hebben 11 anderen het effect van een warme drank op verkoudheid bestudeerd. Ron Eccles, emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Cardiff, bijvoorbeeld, heeft zijn professionele leven besteed aan het analyseren en onderzoeken van menselijke ziekten van de bovenste luchtwegen. 12

Zijn onderzoek omvat een gepubliceerde studie over de effecten van warme dranken op de symptomen van verkoudheid en griep. Zijn doel was om subjectieve en objectieve metingen van de luchtstroom te verkrijgen. Bij zijn 30 proefpersonen toonden de gegevens aan dat hoewel er geen objectieve verandering was in de meting van de neusluchtstroom, de deelnemers meldden dat een warme drank: 13

“… bood onmiddellijke en aanhoudende verlichting van symptomen van loopneus, hoesten, niezen, keelpijn, kilte en vermoeidheid, terwijl dezelfde drank op kamertemperatuur alleen verlichting gaf van symptomen van loopneus, hoesten en niezen … Concluderend ondersteunen de resultaten de folklore dat een warme, smakelijke drank een heilzame behandeling is voor de verlichting van de meeste symptomen van verkoudheid en griep.”

De Mayo Clinic voegt eraan toe dat warme vloeistoffen congestie kunnen helpen verminderen door de slijmstroom te stimuleren. 14 KNO- en allergie-expert Dr. Shawn Nasseri is het ermee eens en zegt Well and Good: "Warme thee zorgt ervoor dat de bloedvaten van de keel en de spieren meer openen en ontspannen, waardoor de keelpijn wordt verzacht. IJzige dranken kunnen soms keelkrampen veroorzaken die absoluut voel me niet gerust.” 15

Dit zou kunnen verklaren hoe 11 januari National Hot Toddy Day werd. 16 Volgens een bron creëerden Schotse artsen de drank in de 18e eeuw als een behandeling voor hun patiënten die last hadden van keelpijn en congestie.

Een traditionele hot grog bevat een shot whisky, honing, verse citroen en kokend water. Persoonlijke voorkeur bepaalt of je verse gember, nootmuskaat, kaneelstokjes of kruidnagel toevoegt. 17 Hoewel de warme drank effectief is, is het niet de alcohol die de voordelen biedt, aangezien deze nadelige effecten heeft op uw immuunsysteem. 18 Zoals Eccles uitlegde:

"Een hete grog is gelijk aan elke soort warme drank. Hoe meer het de speekselvloed bevordert, hoe meer het de slijmafscheiding bevordert, en slijm is onze eerste verdedigingslinie tegen bacteriën en virussen. Daarom bevat het honing en citroen - het stimuleert zowel zoet als zuur."

Gladde iep en zoethoutwortelthee Verzacht een zere keel

Kruidenthee kan de pijn van faryngitis helpen verminderen, omdat ze een verzachtend effect hebben op de slijmvliezen. In een dubbelblinde, gerandomiseerde, gecontroleerde studie evalueerden 19 onderzoekers de effectiviteit van kruidenthee met marshmallowwortel, zoethoutwortel en binnenbast van iep.

Ze namen 60 poliklinische patiënten met acute faryngitis in dienst en selecteerden ze willekeurig om kruidenthee of placebothee te consumeren met dezelfde smaak en geur. De deelnemers dronken de thee vier tot zes keer per dag zolang ze symptomen hadden. De wetenschappers verzochten de individuen om geen andere behandeling voor hun keelpijn te gebruiken.

Pijnverlichting werd beoordeeld na één minuut en vervolgens elke vijf minuten gedurende de eerste 30 minuten na het drinken van de thee. Deelnemers beoordeelden vervolgens hun pijn drie uur en 24 uur na de initiële dosis. Uit de gegevens bleek dat de kruidenthee op korte termijn effectiever was dan de placebo, maar het effect hield minder dan 30 minuten aan. 20

Andere gezondheidsvoordelen van zoethoutwortel en gladde iep

De studie evalueerde het rustgevende effect dat de thee kan hebben op acute faryngitis, maar ging niet in op andere gezondheidsvoordelen die verband houden met de kruiden. Volgens het Mount Sinai Hospital wordt 21 gladde iep in Noord-Amerika al eeuwenlang gebruikt bij de behandeling van wonden, zweren, brandwonden en steenpuisten. Inheemse Amerikanen namen het intern om hoest en keelpijn te verlichten.

Het kruid heeft antioxiderende werking en stimuleert het maagdarmkanaal om de slijmafscheiding te verhogen, wat kan helpen beschermen tegen zweren en overtollig zuur. Het wordt vaak gesuggereerd bij de behandeling van keelpijn en hoesten. 22

Een van de belangrijkste actieve ingrediënten in zoethoutwortel is glycyrrhizine. 23 Net als al het andere kan overmatige inname leiden tot negatieve gezondheidseffecten, waaronder primair pseudo-hyperaldosteronisme, 24 dat hoge bloeddruk, spierzwakte en hoofdpijn veroorzaakt.

Het onderdrukt de plasmarenine-activiteit en aldosteronspiegels door langdurige en overmatige consumptie van zoethout. Als je van de smaak van drop houdt, krijg je het misschien in snoep, dranken en extracten. Een van de bijwerkingen is een significante daling van de plasmakaliumspiegels, waarvan een artikel suggereert dat deze klinische toepassing kan hebben bij mensen die chronische dialyse ondergaan en een risico lopen op hyperkaliëmie.

Zoethout is een veel voorgeschreven kruid in de Chinese geneeskunde voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder maagzweren 25 en maagzweren. In Japan dienen artsen glycyrrhizine intraveneus toe aan patiënten met chronische hepatitis B om de leverfunctie te verbeteren en de secretie van hepatitis B-oppervlakteantigeen te onderdrukken. 26

Zoethout is gebruikt in combinatie met spironolacton voor de behandeling van polycysteus ovariumsyndroom (PCOS). 27 Eén onderzoek heeft gesuggereerd dat zoethout het lichaamsvet kan verminderen 28 en er is aangetoond dat het testosteron verlaagt bij gezonde vrouwen 29, wat een manier kan zijn om vrouwen met PCOS te helpen. 30

Studies hebben ook een dosisafhankelijke werking aangetoond in dierstudies naar cel- en tumorproliferatie en apoptose. 31 Een studie 32 gepubliceerd in de Lancet vond dat de verbinding ook een antiviraal effect tegen SARS-CoV-1 aantoont door de reproductie van het virus te stoppen.

Een andere studie 33 toonde aan dat glycyrrhizine antivirale activiteit had tegen coxsackievirus A16 en enterovirus 71, verantwoordelijk voor hand-, mond- en klauwzeer, een besmettelijke virale infectie bij kinderen.

Meer remedies om een ​​zere keel te verlichten en een verkoudheid te verkorten

Hoewel er verschillende redenen zijn waarom u een zere keel kunt krijgen, is de meest voorkomende oorzaak verkoudheid. Hieronder volgen enkele natuurlijke remedies om het ongemak van een zere keel te verlichten. Hierna volgen natuurlijke strategieën die de duur van uw verkoudheid kunnen verkorten en vervolgens de tijd dat u een zere keel heeft verkorten.

·         Kruidengeneesmiddelen - Kruidenthee gemaakt met eucalyptus, pepermunt of zoethout kan de symptomen van verkoudheid helpen verlichten en je keelpijn verzachten. 34

·         Gorgelen met zout water - Gorgelen met een kwart tot een halve theelepel zout in 8 ons warm water kan de pijn en het ongemak van een zere keel helpen verlichten. 35

·         Stoom — Door vochtigheid 36 aan de lucht toe te voegen met behulp van een koele mistverdamper of luchtbevochtiger, kan congestie worden verminderd en post-neusdruppels worden verminderd, wat uw faryngeale weefsel irriteert.

Zinkpastilles - Zink is een effectieve natuurlijke remedie. Reeds in 1984 toonden de resultaten van een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie 37 aan dat zinktabletten de verkoudheid verkortten en verder onderzoek toonde aan dat het de duur van uw verkoudheid met gemiddeld 33% kon verminderen. 38 Zinkzuigtabletten zijn het meest effectief als u ermee begint in de eerste 24 uur dat u symptomen ervaart. 39

Citroenzuur, wijnsteenzuur en mannitol/sorbitol-zoetstoffen mogen niet samen met zink worden ingenomen, omdat ze de afgifte van de voedingsstof in uw lichaam verstoren. 40 Meer recent onderzoek heeft aangetoond dat zowel zinkacetaat als zinkgluconaat effectief zijn. 41

Waterstofperoxide — Een van mijn favoriete behandelingen voor virussen van de bovenste luchtwegen, waaronder SARS-CoV-2 dat COVID-19 veroorzaakt, is vernevelde waterstofperoxide. De behandeling is eenvoudig en helpt effectief het virus in uw luchtwegen te doden. Deze video laat zien hoe de behandeling moet worden toegediend, waarbij waterstofperoxide van voedingskwaliteit moet worden gebruikt en niet het product dat u in de supermarkt koopt.

Appelciderazijn — Dit heeft antibacteriële eigenschappen en is zeer zuur, dus het kan worden gebruikt om een ​​onherbergzame omgeving voor een virus te maken. Overweeg om te gorgelen met een glas warm water en 2 eetlepels zout om een ​​zere keel te bestrijden. 42 Gebruik het niet op volle sterkte, aangezien het uw slokdarm en maagwand kan beschadigen.

Knoflook — Hoewel er gemengd bewijs is, is de allicine in rauwe knoflook antimicrobieel 43 en kan het de duur of ernst van je verkoudheid beïnvloeden. Plet het kruidnagel voordat je het eet om de actieve eigenschappen vrij te maken.

Rauwe honing — Hoewel rauwe honing antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft, zijn ze in redelijke hoeveelheden niet sterk genoeg om je virus te bestrijden. Rauwe honing is echter net zo effectief als hoestsiroop of hoestdruppels voor je hoest. 44 Onthoud dat honing een natuurlijke suiker is, dus in grote hoeveelheden kan het een negatief effect hebben op uw immuunsysteem en uw insuline- en leptinespiegels.

Kippensoep — Zelfgemaakte kippensoep is rustgevend als je ziek bent, en het bevat het aminozuur cysteïne 45 dat het slijm in je longen kan verdunnen, zodat het gemakkelijker verdwijnt. 46

Vitamine C - Het eten van voedsel dat rijk is aan vitamine C kan de duur van uw verkoudheid verkorten. 47 Voedingsmiddelen met een hoog vitamine C-gehalte zijn onder andere rode paprika, tomaten, zoete aardappelen, broccoli, kiwi en citrusvruchten.

Echinacea-thee - Echinacea is een van de meer populaire inheemse Amerikaanse geneeskrachtige planten die kan helpen om je verkoudheid te verkorten wanneer je de thee op de eerste of tweede dag begint te drinken. Onderzoekers hebben ontdekt dat het de herhaling van een virale infectie zal verminderen. 48 Het drinken van twee of drie koppen hete thee per dag kan ook helpen om je keelpijn te verzachten.

Propolis - Dit materiaal wordt door bijen van bomen verzameld om de bijenkorf te onderhouden. Eén onderzoek toonde aan dat een neusspray met propolis het herstel van kinderen van verkoudheid verbeterde. 49

 

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2022/01/10/licorice-and-slippery-elm-for-sore-throat.aspx

 

Sources and References

·         1 Centers for Disease Control and Prevention, Common Cold

·         2 The Guardian, October 6, 2017

·         3 Mayo Clinic Proceedings, 2013;88(1)

·         4 John Hopkins Medicine, Pharyngitis

·         5 Centers for Disease Control and Prevention, November 12, 2021

·         6 Pharmacognosy Review, 2012;6(11)

·         7 World Health Organization, WHO Global Report on Traditional and Complementary Medicine 2019

·         8 National Health Statistics Report, 2008;12

·         9 Centers for Disease Control and Prevention, Disease Burden of Flu, Table 1

·         10 Johns Hopkins Coronavirus Resource Center

·         11 Health Essentials, December 9th, 2019, No. 1

·         12 Cardiff University, Professor Ron Eccles

·         13 Rhinology, 2009;46(4)

·         14 Mayo Clinic, Cold Remedies, Sip Warm Liquids

·         15 Well and Good, December 20, 2021

·         16 National Today, January 11

·         17 The Telegraph, January 2, 2001

·         18 Alcohol Research, 2015;37(2)

·         19, 20 BMJ, 2003;327(7417)

·         21, 22 Mount Sinai, slippery elm

·         23 Science Direct, Glycyrrhizin

·         24, 26, 31 Therapeutic Advances in Endocrinology and Metabolism, 2012;3(4)

·         25 Journal of Research and Medical Science, 2013;18(1)

·         27 European Journal of Obstetrics and Gynecology and Reproductive Biology, 2007;131(1)

·         28 Journal of Endocrinology Investigation, 2003;26(7)

·         29 Steroids, 2004;69(11)

·         30 Contemporary OB/GYN, November 8, 2011

·         32 The Lancet 2003;361:2045 Abstract, page 2046, second to last full para last 3 sentences

·         33 Journal of Ethnopharmacology, 2013;147(1):114

·         34 Mount Sinai, Pharyngitis, Herbs

·         35, 36 Penn Medicine, November 10, 2020

·         37 Antimicrobial Agents and Chemotherapy, 1984;25(1):20

·         38 JRSM Open, 2017;8

·         39 Journal of the American Pharmacists Association, 2004;44:594

·         40 Journal of the American Pharmacological Association, 2004;44(5)

·         41 JRSM Open, 2017;8(5)

·         42 Doctor NDTV, July 10, 2020

·         43 Cochrane Library, 2014;2014(11)

·         44 Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine, 2007;161(12)

·         45 My Food Data, November 10, 2019

·         46 Daily Mail, December 23, 2015

·         47 Oregon State University, Vitamin C, Common Cold section

·         48 Advances in Therapy, 2015;32(3)

·         49 Journal of Biological Regulators and Homeostatic Agents, 2017;31(4)

 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...