zondag 7 juli 2024

De oorlog tegen contant geld: wie zit erachter en waarom doen ze het?

06/05/2024

Contant geld is zeer efficiënt voor kleine transacties. Contante transacties zijn onmiddellijk, flexibel en anoniem. Cash heeft geen wachtwoord nodig en kan niet worden gehackt. Het nut van contant geld is niet afhankelijk van technologie die kapot kan gaan – en dat soms ook doet, waardoor enorme problemen ontstaan, schrijft Rhoda Wilson.

Een voordeel van het elimineren van contant geld en de overstap naar een digitale economie is, zo beweren zij, de misdaadbestrijding. Contant geld is echter niet zo handig voor illegale transacties. Voor criminelen heeft het als nadeel dat het kleinschalig is. Voor grote hoeveelheden illegale transacties moet u digitaal gaan.

Het ideale medium voor de illegale drugshandel in 2014 waren bijvoorbeeld – geloof het of niet – Amazon-cadeaubonnen. Meer recentelijk hebben witwassers online goksites gebruikt om hun duistere fondsen te verhullen. Contant geld daarentegen heeft het mogelijk gemaakt misdaden te ontdekken. Niet in de laatste plaats omdat contant geld, in tegenstelling tot digitaal, een face-to-face transactie vereist. In 2021 werd een criminele bende die in Canada probeerde geld wit te wassen, opgepakt toen ze probeerden grote hoeveelheden contant geld bij een bank te storten.

Dus waarom proberen ze ons naar een geldloze samenleving te brengen? En wie zijn “zij”?

Eind 2019 schreef Kevin Dowd, hoogleraar Finance and Economics aan Durham University, een essay dat verscheen in het tijdschrift Economic Affairs.

U kunt HIER door Prof. Dowd’s artikelen over ‘The War on Cash’ op zijn website bladeren. Ons artikel is geparafraseerd uit een blog die hij schreef, zoals gepubliceerd op de website van het Instituut voor Economische Zaken (“IEA”), en zijn essay uit 2019 getiteld ‘De oorlog tegen contant geld gaat over veel meer dan contant geld‘.

Zijn essay beschrijft de argumenten die worden gebruikt door degenen die aandringen op een samenleving zonder contant geld en een digitale economie, en waarom deze argumenten onjuist zijn, zo niet ronduit onwaar. Met een lengte van acht pagina’s lijkt het voor sommigen misschien intimiderend, maar het is geschreven in een gemakkelijk leesbare stijl met voldoende ondertitels die je kunt gebruiken als markering om verder te gaan waar je was gebleven, mocht je ervoor kiezen om het sectie voor sectie te lezen. Wij moedigen onze lezers aan de tijd te nemen om zijn essay volledig te lezen.

Voorstellen om contant geld af te schaffen werden voor het eerst naar voren gebracht door Kenneth S. Rogoff in 1998. Deze zijn vervolgens verder ontwikkeld door andere economen, maar ook door Rogoff zelf.

Een van de belangrijkste voordelen die worden geclaimd voor de zogenaamde War on Cash (“WoC”) is dat deze zou helpen de misdaad te bestrijden en dat het de centrale banken extra speelruimte zou geven voor monetair beleid. Het beleid wordt gepromoot door een alliantie van grote digitale betalingsbedrijven, controle-ideologen en centrale banken.

De grote digitale betalingsbedrijven promoten WoC om commerciële redenen: ze willen een concurrent uitschakelen, zodat ze de kosten die ze in rekening brengen voor digitale transacties kunnen verhogen. Ze profiteren ook van het verzamelen van gegevens over ons bestedingspatroon, gegevens die niet kunnen worden verkregen als we contant betalen.

De tweede groep die een einde aan contant geld promoot, doet dit als onderdeel van een agenda om de staatscontrole te vergroten. Zij stellen dat contant geld moet worden afgeschaft omdat ‘slechteriken’ – witwassers, drugssmokkelaars en terroristen – er gebruik van maken. Ja, slechteriken gebruiken contant geld, maar dat geldt ook voor de rest van ons. Als we contant geld moeten afschaffen omdat slechteriken het gebruiken, dan geldt hetzelfde argument voor al het andere dat ze gebruiken, inclusief digitaal geld, dat op grotere schaal wordt gebruikt voor criminele activiteiten dan contant geld zelf.

De derde groep die de WoC promoot zijn de centrale bankiers. Nu de rente is gedaald, hebben de centrale banken gezien dat hun mogelijkheden om de rente verder te verlagen ernstig onder druk komen te staan. Het afschaffen van contant geld zou hen in staat stellen deze belemmering te overwinnen en hen in staat stellen de rente diep in negatief terrein te duwen in hun pogingen om de economie te stimuleren. Het punt hier is dat als centrale banken zouden proberen een negatief rentebeleid door te voeren zonder eerst contant geld af te schaffen, mensen op grote schaal zouden overstappen op contant geld om hun inspanningen te dwarsbomen. Contant geld zou dus moeten worden afgeschaft om mensen te dwingen tot activa met een negatieve rente.

Het gebruik van contant geld biedt belangrijke voordelen die digitaal geld niet biedt. Dat de War on Cash ons van deze voordelen zou beroven is echter het minste probleem.

Het dreigt ook onze privacy te ondermijnen doordat al onze uitgaven kunnen worden gevolgd. Zodra de overheid iedereen heeft gedwongen elektronische valuta te gebruiken waarover zij controle heeft, kan zij ook bepalen hoe wij deze uitgeven.

De overheid heeft dan de macht om alles te controleren. Het kan betalingen aan of van personen of organisaties die het afkeurt, identificeren en blokkeren. De controle op de betalingen zou absoluut zijn en die controle zou kunnen worden gebruikt om achter zijn vijanden aan te gaan – echt of ingebeeld maakt geen verschil – en hen te vernietigen door hen van hun levensonderhoud te beroven.

Iedereen die aan de verkeerde kant van de autoriteiten heeft gestaan ​​– politieke tegenstanders, klokkenluiders, vermeende criminelen, wie dan ook – kan vervolgens worden onderworpen aan “annulering” en worden gedwongen te verdwijnen door alleen maar de toegang tot hun bankrekeningen te blokkeren.

Een regering die wordt gedomineerd door gezondheidsfanatici zou ons dan kunnen dwingen om gepersonaliseerde ‘gezondheidsaanbevelingen’ op te volgen die zijn bepaald door de nieuwste gezondheidsrage. Een regering die gedomineerd wordt door milieufanatici zou ons kunnen dwingen “de planeet te redden” volgens de dictaten van de nieuwste milieuactivistische rage. Een regering die wordt gedomineerd door religieuze fanatici zou ons ervan kunnen weerhouden immorele activiteiten te ondernemen, om onze ziel te redden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Je zou kunnen zeggen dat regeringen niet op deze manier zouden handelen. Maar regeringen zijn al ver gevorderd op dit pad.

Naast de zeer reële zorgen over de totale controle door de overheid en de vernietiging van onze burgerlijke vrijheden, dreigt de WoC onze privacy te ondermijnen, grote hoeveelheden legitiem verworven rijkdom te onteigenen, ons allemaal bloot te stellen aan de risico’s van feilbare digitale systemen, ernstige negatieve gevolgen toe te brengen aan de kwetsbaren en stellen centrale banken in staat een gevaarlijk negatief rentebeleid te voeren.

DE SIMPELSTE MANIER OM VERZET TE PLEGEN IS DOOR ALLES MET CASH TE BETALEN EN JE SMARTPHONE EINDELIJK WEG TE GOOIEN.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Bron: https://dissident.one/de-oorlog-tegen-contant-geld-wie-zit-erachter-en-waarom-doen-ze-het

‘Ik ga nooit meer een elektrische auto kopen – het is de slechtste auto die ik ooit heb gehad’

01/07/2024

Ray Bestwick kocht afgelopen mei een elektrische auto in de hoop op zorgeloos autorijden.

Maar met acht bezoekjes aan de garage in iets meer dan een jaar kan de 62-jarige ingenieur niet wachten om een ​​einde te maken aan zijn ‘zielvernietigende’ ervaring, meldt The Telegraph.

De bestuurder van een Renault Megane E-Tech is niet de enige eigenaar van een elektrisch voertuig die met allerlei problemen te maken krijgt. Talloze lezers van de Telegraph vertellen waarom ze de stekker uit groene energie trekken.

De angst voor een groter bereik en een gebrek aan oplaadinfrastructuur zijn de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat eigenaren elektrische voertuigen de rug toekeren.

De heer Bestwick uit Derbyshire zei: “Het is de bedoeling dat mijn Renault een actieradius van 450 kilometer heeft, maar hij haalt maar twee keer van de ongeveer dertig keer de grens van meer dan 200 kilometer. Ik heb het geluk dat ik er 160 uithaal, dus het is overduidelijk dat er een probleem is.

“Ik heb hem naar drie verschillende Renault-garages gebracht en ze zeiden allemaal dat er niets mis was en dat het aan mijn rijstijl lag.

“Daar ben ik het helemaal niet mee eens – ik ben 62 jaar oud en rijd 90% van de tijd in de eco-modus. Ik ben uit op zuinigheid, niet op snelheid.

“Het is zielvernietigend als ik voortdurend te horen krijg dat het mijn schuld is, terwijl dat duidelijk niet zo is.”

Uit recent onderzoek van het tijdschrift What Car is gebleken dat elektrische auto’s in werkelijkheid tot een derde minder actieradius hebben dan geadverteerd. De gegevens benadrukten het verschil tussen de resultaten van officiële overheidstests en de resultaten die kunnen worden behaald tijdens gebruik in de echte wereld.

“Ik ben aan het eind van de lijn want het is belachelijk,” zei de heer Bestwick. “Ik heb overwogen om de maandelijkse huur niet te betalen, maar ik wil geen problemen, dus ik wacht tot volgend jaar mei, wanneer ik het kan dumpen.

“Ik ben zo blij dat ik de auto niet meteen heb gekocht. Hij zou toen £38.000 hebben gekost, maar de waarde daalt zo snel dat ik denk dat hij nu nog maar £22.000 waard zou zijn.”

Uit onderzoek van Auto Trader eerder dit jaar bleek dat een automobilist die een elektrische auto van £ 50.000 koopt, in drie jaar tijd £ 24.000 aan waarde kan verliezen, terwijl een benzineauto met een vergelijkbare prijs slechts £ 17.000 zou verliezen.

“Ik ben helemaal voor technologie, maar ik ga terug naar benzine, of ik koop een hybride. Ik ga niet meer volledig elektrisch rijden, want dit is de slechtste auto die ik ooit heb gehad”, aldus Bestwick.

Renault vertelde The Telegraph dat het “spijt” had van de zorgen van de heer Bestwick, maar herhaalde dat een gebrek aan actieradius waarschijnlijk te wijten is aan de rijstijl.

Een woordvoerder zei: “Onderzoek door onze dealers suggereert dat de aangegeven actieradius in overeenstemming is met de rijstijl en auto-afstelling van de heer Bestwick.

“Zoals bij alle auto’s, ongeacht of ze een verbrandingsmotor of een elektrische motor hebben, zijn de rijstijl, de omgevingsomstandigheden en de auto-instelling belangrijke factoren die bijdragen aan het behalen van de actieradius in het echte verkeer.

Renault zei dat technieken zoals “gebruik maken van regeneratieve remsystemen, het matigen van de snelheid en het gebruik van verwarming of airconditioning” de actieradius zullen vergroten.

De fabrikant zei ook dat sommige E-Tech-eigenaren hebben gemeld dat ze het geadverteerde bereik van 450 kilometer hebben overschreden.

Nigel Pullen, eigenaar van een elektrische Skoda Enyaq, vindt echter dat fabrikanten de actieradius bijna moeten verdubbelen voordat Britse bestuurders elektrische auto’s met open armen ontvangen.

“Totdat elektrische voertuigen een daadwerkelijke actieradius van meer dan 800 kilometer hebben, zal er een voortdurend probleem zijn”, zei hij.

“Mijn vrouw rijdt in een elektrische Skoda en voor lokaal gebruik is dat prima, maar voor de langere ritten: vergeet het maar.

“We zijn in Cornwall en onze zoon woont in Derbyshire, dus we dachten dat we er met een bereik van 330 mijl wel zouden kunnen komen. Maar de realiteit is totaal anders.

“We kunnen er ongeveer 250 uit halen, maar zelfs dan zijn je ogen voortdurend op de tellerr gericht.

“We gaan hem dumpen als het huurcontract afloopt en in plaats daarvan een benzine-hybride nemen.”

Wat lezers zeggen

Vorige week meldde The Telegraph dat slechts 30% van de EV-bezitters die hun auto inruilen een andere elektromotor kopen, terwijl de rest kiest voor benzine-, diesel- of hybridemodellen.

Lezers van de Telegraph reageerden massaal op de gegevens en gaven aan problemen te hebben met de batterij.

‘Groot-Brittannië heeft de infrastructuur niet’

Lezer Jane Gregory is eigenaar van een Tesla 3 en is van plan hem aan het einde van het jaar in te ruilen voor een benzine- of hybridemodel vanwege de onzekerheid over de actieradius: “We kunnen geen lange reis maken zonder tijd en ongemak toe te voegen. Het is echt zo leuk om je auto ergens anders dan thuis op te laden.

“Soms werken de laadpunten niet of is er een wachtrij, etc. Groot-Brittannië heeft niet de infrastructuur, maar zelfs als we die hadden, kun je je dan voorstellen dat er overal wachtrijen zouden zijn om te laden? Sorry Tesla, ik hou van je, maar het zal een afscheid zijn.”

‘Geen wonder dat de vraag instort’

Cliff Nicholls betoogt dat voor massale adoptie van elektrische voertuigen een enorm ingewikkelde en kostbare infrastructuurupgrade nodig is: “Weinig mensen begrijpen echt de complexiteit die gepaard gaat met het uitrollen van een oplaadinfrastructuur.

“Snelle laders verbruiken enorme stromen, waarvoor zeer dikke kabels nodig zijn, upgrades van de hoogspanningstransmissie en zelfs om thuisladers bij elk huis te krijgen, zijn enorme netwerkupgrades nodig.”

In dezelfde trant bekritiseert lezer Chris Chambers het gebrek aan investeringen door de overheid: “Ze creëerden een kunstmatige markt door belachelijke prikkels te geven die de belastingbetaler niet kon betalen. Nu worden de prikkels verwaterd, zoals altijd al moest, en in combinatie met de onderinvestering in infrastructuur verbaast het mij niet dat de vraag instort.”

Bron: https://dissident.one/ik-ga-nooit-meer-een-elektrische-auto-kopen-het-is-de-slechtste-auto-die-ik-ooit-heb-gehad


Elektrische auto’s twee keer zo dodelijk voor voetgangers als benzine- of dieselauto’s

Elektrische auto’s doden voetgangers tweemaal zo vaak als benzine- of dieselvoertuigen, zo blijkt uit een onderzoek in een BMJ- tijdschrift, meldt The Telegraph. Deskundigen zeggen dat elektrische of hybride auto’s twee keer zoveel kans hebben om betrokken te raken bij een verkeersongeval met een omstander dan een benzine- of dieselauto over dezelfde afstand. De onderzoekers suggereerden dat … Meer lezen overElektrische auto’s twee keer zo dodelijk voor voetgangers als benzine- of dieselauto’s

https://dissident.one/elektrische-autos-twee-keer-zo-dodelijk-voor-voetgangers-als-benzine-of-dieselautos


De realiteit van de oorlog in Oekraïne: ‘Enorme lithiumafzettingen zijn ons doelwit’, zegt Berlin

07/07/2024 


Het is vandaag de dag het belangrijkste strategische mineraal op aarde.

De echte reden achter de grote belangstelling van Duitsland voor de oorlog in Oekraïne wordt onthuld door een topregeringsfunctionaris: Berlijn heeft zijn oog op de enorme lithiumvoorraden van het land laten vallen, meldt Pronews.

Duitsland heeft in zijn zoektocht naar goedkoop lithium en het verminderen van zijn afhankelijkheid van derde landen het Oekraïense lithium als de ‘gouden oplossing’ voor zijn problemen aangemerkt.

Ulrich Blum, directeur-generaal van het Duitse Lithium Instituut (ITEL), maakte de bedoelingen van Berlijn duidelijk: “Als Rusland de Donbass inneemt en nog meer gebieden in het centrum van Oekraïne controleert, waar betere lithiumvoorraden zijn, zal de situatie voor Europa erger worden. , aangezien Europa de meeste metalen die nodig zijn voor de energietransitie uit Oekraïne zou kunnen halen.’

Deze verklaring, afkomstig van de hoogste functionaris van het Duitse staatsagentschap, moet worden opgevat als het officiële standpunt van de Duitse staat over deze kwestie.

Lithium, tegenwoordig het belangrijkste strategische mineraal van de planeet, vormt de basis voor de productie van lithium-ionbatterijen die worden gebruikt in elektrische voertuigen en energieopslagsystemen.

De vraag naar lithium groeit exponentieel, en grote gebieden in Oekraïne, zoals de Donbass en het centrum van het land, beschikken over enorme hoeveelheden van dit kostbare mineraal.

De Oekraïense regering van Volodymyr Zelenski promoot, in ruil voor de levering van wapensystemen, blijkbaar een agenda die de Duitse belangen dient, en vecht in wezen een oorlog die op geen enkele manier in het belang van het Oekraïense volk is.

Hetzelfde was immers gebeurd met de VS, waar Kiev activa toewees via de investeringsmaatschappij Black Rock.

Duitsland beschouwt Oekraïens lithium als de sleutel tot zijn energieonafhankelijkheid tegen zeer lage kosten.

Lithiumvoorraden in Oekraïne worden gewaardeerd in miljarden dollars en vormen het ultieme strategische bezit in een tijd waarin natuurlijke hulpbronnen steeds schaarser worden en eenzijdig onder controle worden gebracht.

Het veiligstellen van de lithiumvoorziening is een prioriteit geworden voor bedrijven in Azië, Europa en Noord-Amerika, en stimuleert strategische allianties en joint ventures tussen autofabrikanten en mijnbouwbedrijven.


//

Veel mijnbouwprojecten zijn momenteel in ontwikkeling of onderzoek in Australië, Oostenrijk, Brazilië, Canada, China, Democratische Republiek Congo (DRC), Tsjechië, Ethiopië, Finland, Duitsland, Ghana, Kazachstan, Mali, Namibië, Nigeria, Peru, Portugal Rusland, Servië, Spanje, Thailand, de Verenigde Staten en Zimbabwe worden vermeld door de United States Geological Survey (USGS). Frankrijk en India zijn al toegevoegd aan een lange lijst.

Analisten voorspellen dat de wereld al in 2025 te maken kan krijgen met een tekort aan lithium, omdat de vraag naar het metaal blijft groeien omdat het een integraal onderdeel is van batterijen voor elektrische voertuigen.

Volgens BMI, de onderzoekstak van Fitch Solutions, komt het tekort voort uit de Chinese vraag naar lithium die het aanbod overtreft.

“Wij verwachten alleen al in de periode 2023-2032 een gemiddelde jaarlijkse groei van 20,4% voor de Chinese vraag naar lithium voor elektrische voertuigen. Wij geloven dat het tekort zeker zal komen”, zegt BMI in haar rapport.

Daarentegen zal het Chinese lithiumaanbod in dezelfde periode met slechts 6 procent groeien, zei BMI, eraan toevoegend dat het zelfs niet aan een derde van de verwachte vraag kan voldoen.

China is de derde grootste producent van lithium ter wereld. In 2021 werd wereldwijd 540.000 ton lithium geproduceerd, en tegen 2030 wordt geschat dat de mondiale vraag 3 miljoen ton zal bereiken.

Bovendien zal de verkoop van elektrische voertuigen volgens de voorspellingen van S&P Global Commodity Insights in 2023 13,8 miljoen bereiken, maar tegen 2030 stijgen tot ruim 30 miljoen.

Natuurlijk zal het aanbod toenemen, maar de vraag zal naar verwachting in een veel sneller tempo toenemen, vertelde Corinne Blanchard, hoofd cleantech bij Deutsche Bank, aan CNBC.

Tegen eind 2025 ziet Blanchard een ‘matig tekort’ van ongeveer 40.000 tot 60.000 ton lithiumcarbonaat-equivalent, maar hij voorspelt een veel groter tekort van 768.000 ton tegen eind 2030.

Sommige andere analisten zijn het erover eens dat er een tekort zal zijn, maar schatten dit iets later, tegen het einde van het decennium.


Duitsland: Europa moet lithiumafzettingen in Donetsk en Lugansk veroveren

Roderich Kiesewetter (CDU) wordt beschouwd als een hardliner en oorlogshavik, wil een overwinning op Rusland en pleit voor de meest duistere en lang weerlegde Oekraïense oorlogspropaganda. Tijdens een uitzending op ARD op maandag liet hij echter iets los dat licht zou kunnen werpen op de ware oorlogsmotieven van de federale regering en de EU, meldt RT.de … Meer lezen overDuitsland: Europa moet lithiumafzettingen in Donetsk en Lugansk veroveren

https://dissident.one/duitsland-europa-moet-lithiumafzettingen-in-donetsk-en-lugansk-veroveren


Totale surveillance met de staat als bewaker ! Een ETSI-commissie, gedomineerd door politie en geheime diensten, werkt momenteel onopgemerkt aan de toekomstige massale surveillance van voertuigen in realtime

 07/07/2024


Positiegegevens van het navigatiesysteem zorgen vervolgens voor een permanent bewegingsprofiel. Ook de snelheid, de brandstofinhoud, open ramen en deuren moeten worden doorgegeven, evenals het aantal mensen dat momenteel in de auto zit en de ID’s van alle smartphones die op het infotainmentsysteem zijn aangesloten. Door het chassisnummer (VIN) van het voertuig te koppelen aan de smartphone IMEI, wordt toegang op afstand tot bepaalde functies van de boordelektronica ook van buitenaf mogelijk.

🚘👀❗️Volledige waanzin! Dit betekent massale, niet-uitgelokte surveillance van burgers elke minuut zonder gerechtelijk huiszoekingsbevel. Eerst worden gegevens verzameld en vervolgens misbruikt. En elke extra macht die de staat vandaag overneemt, zal morgen ook tegen ons worden misbruikt. Tijd om deze valse elites eindelijk naar de hel te drijven ‼️

Heise.de:

Een nieuwe specificatie van het European Telecommunications Standards Institute heeft tot doel het voor politieautoriteiten gemakkelijker te maken toegang te krijgen tot metagegevens over auto’s.

Volgens verschillende documenten van ETSI’s Technical Committee for Lawful Interception (TC-LI), dat zich bezighoudt met normen voor telecommunicatietoezicht, hebben vertegenwoordigers uit de auto-industrie sinds het voorjaar regelmatig de bijeenkomsten van dit toezichthoudende orgaan bijgewoond. De wensen hebben betrekking op data uit auto-elektronica om daarmee verbonden smartphones uit te lezen of om te bepalen hoeveel mensen er momenteel in een auto zitten. Ook is het vereist dat deze datasets realtime worden aangeleverd. Dat kan alleen als fabrikanten als Mercedes-Benz of Volkswagen in hun software passende interfaces voor de autoriteiten inrichten. Volgens een intern document van 25 april waren de voorbereidende werkzaamheden zo veelbelovend dat de technische implementatie snel kon beginnen.

Het plan volgt het model van politietoezicht op mobiele netwerken. De benodigde interfaces worden al twintig jaar door ETSI gestandaardiseerd. Duitsland is ook vertegenwoordigd in dit ETSI-comité, dat wordt gedomineerd door politie en geheime diensten. Naast het BKA en verschillende staatsrecherchebureaus nemen ook het Federaal Bureau voor de Bescherming van de Grondwet (Binnenlandse Veiligheidsdienst) en het Centraal Bureau voor Informatietechnologie in de Veiligheidssector (ZITiS) deel aan de bijeenkomsten.

ETSI-dekking
Het bijbehorende technisch rapport TR 103 854 staat momenteel alleen op versie 1.2.1, maar de volgende versie zou binnenkort moeten verschijnen. Hierin worden dan de actuele verklaringen en wijzigingsverzoeken van de leden van TC LI verwerkt. Er zijn dan ook verdere eisen aan metadata te verwachten. (Afbeelding: ETSI)

De hoogste prioriteit voor de autoriteiten is om de IMEI (International Mobile Equipment Identifier) ​​te koppelen aan het chassisnummer van het voertuig (VIN). Autofabrikanten en exploitanten van voertuigdatabases moeten worden verplicht om de IMEI, het VIN en alle mogelijke metagegevens van het voertuig vrijwel in realtime aan de autoriteiten te verstrekken.

Een deadline van zes uur, zoals bepaald in de EU-verordening over grensoverschrijdende gegevenstoegang door opsporingsautoriteiten, is passend, aldus het rapport. De Raad van Ministers en het Parlement van de EU onderhandelen sinds 2018 over deze verordening over het ‘bewaren van bewijsmateriaal in de cloud’. Onder druk van het Zweedse voorzitterschap van de Raad werd in januari een fundamenteel akkoord bereikt. In feite blijven de belangrijkste twistpunten open, dus het is onduidelijk wanneer en in welke vorm de verordening zal worden aangenomen.

Ook is de overdracht van de ‘International Mobile Subscriber Identity’ (IMSI) van de telefoonmodule in de auto vereist; zo wordt de IMSI via een eSIM geïntegreerd in de hardware van Volkswagen’s ‘We Connect’-dienst. Via een smartphone-app kan een hele reeks parameters worden uitgelezen. De voertuigeigenaar heeft al op afstand toegang tot bepaalde functies van de boordelektronica, die ook bewegingsgegevens tijdens het rijden of de ID’s van de aan het infotainmentsysteem gekoppelde smartphones verwerkt en opslaat.

Alle afgelegde of geplande routes moeten worden afgeleid van het navigatiesysteem van het voertuig. Omdat de daadwerkelijk gereden routes toch worden opgeslagen, gaat deze eis veel verder dan een bewegingsprofiel van de auto. Hieruit kunnen conclusies worden getrokken over de bedoelingen van de persoon achter het stuur. Omdat alle individuele informatie een tijdstempel heeft, krijgen aanklagers direct inzicht in de besluitvorming van de persoon die wordt gemonitord.

Wetshandhavingsinstanties eisen ook toegang tot deze gegevens, zoals blijkt uit het volgende fragment uit hun verlanglijstje.

Uittreksel uit de lijst met gegevensrecords in rapport TR 103 854 waarin de aanklagers geïnteresseerd zijn. De ETSI bevat doorgaans meerdere versies van een technisch rapport over het betreffende onderwerpgebied waaraan momenteel wordt gewerkt. Bij elke videoconferentie en elke vergadering wordt een massa technische documenten verwerkt . (Afbeelding: ETSI)

“Dit document beoordeelt niet de wettelijke conformiteit van de dataverzoeken en impliceert ook niet dat de datasets permanent moeten worden opgeslagen”, aldus de inleiding bij de lijst met datacategorieën waarin aanklagers en geheime diensten geïnteresseerd zijn. Deze voorzichtige formulering is gekozen tegen de achtergrond van een reeks uitspraken van het Europese Hof van Justitie (HvJ) tegen het bewaren van gegevens. In 2014 verklaarde het Hof van Justitie aanvankelijk de EU-richtlijn inzake gegevensbewaring nietig en verwierp vervolgens een zestal nationale implementaties. De laatste van deze vonnissen werd in september 2022 uitgesproken tegen het bewaren van gegevens in Duitsland.

Naast hardware-ID’s zoals IMEI of chassisnummer zijn nu ook de huidige positiegegevens van de auto vereist, elke minuut. Daarnaast moeten snelheid, buitentemperatuur en de staat van diverse voertuigonderdelen zoals tankinhoud of geopende ramen en deuren worden uitgelezen. Daarnaast moeten de boordsensoren kunnen registreren hoeveel mensen er momenteel in de auto zitten of de ID’s van alle smartphones die op het infotainmentsysteem zijn aangesloten. Het aantal mensen wordt al optioneel doorgegeven aan reddingscentra met het automatische noodoproepsysteem eCall, dat verplicht is in de EU.

Dit fragment komt uit het “Liaison Report” van de technische commissie van TC LI, dat in april naar de technologiegerichte 3GPP-werkgroep SA3LI ging. “LI” staat voor toezicht door de politie, waarvoor in de meeste Europese landen een huiszoekingsbevel van een rechter vereist is. Uit dit informele document komt de informatie van TC LI over de voortgang van de hierboven aangehaalde standaard. Voor het overige houdt TC LI al het voorbereidende werk en de discussies geheim totdat er een resultaat beschikbaar is. (Afbeelding: ETSI)

Zodra de ongeveer 200 leden van TC LI overeenstemming hebben bereikt over een catalogus van eisen, gaat het technisch rapport TR 103 854 naar de SA3LI-werkgroep voor de technische implementatie. Deze behoort tot de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU), die op haar beurt een suborganisatie is van de Verenigde Naties.

De technische documenten van SA3LI moeten op zijn minst gedeeltelijk openbaar toegankelijk zijn. De weinige documenten die van belang zijn voor het publiek zijn verborgen in een wirwar van amendementen over technische details. Alleen hier zijn de specificaties van de TC LI te vinden in de vroege fase van de ontwikkeling van een technische standaard.

De volgende driedaagse ETSI TC LI-conferentie vindt plaats op 29 juni in Rome. De commissie komt begin september bijeen in Sophia Antipolis aan de Côte d’Azur en eind oktober in Sydney, Australië. Tijdens deze bijeenkomsten zal overeenstemming worden bereikt over de volgende versie van technisch rapport 103 854.

Bron: https://dissident.one/totale-surveillance-met-de-staat-als-bewaker-een-etsi-commissie-gedomineerd-door-politie-en-geheime-diensten-werkt-momenteel-onopgemerkt-aan-de-toekomstige-massale-surveillance-van-voertuigen-in-r 

Geëxcommuniceerde aartsbisschop waarschuwt: paus Franciscus is ijverig pleitbezorger van de Great Reset


Aartsbisschop Carlo Maria Vigano, die deze week is geëxcommuniceerd door het Vaticaan, suggereerde in een interview met Robert Moynihan, oprichter en hoofdredacteur van het magazine Inside the Vatican, dat de paus nauw betrokken is bij de vierde industriële revolutie, die is aangekondigd door Klaus Schwab van het World Economic Forum.

De paus misbruikt zijn macht om buiten de kerk om de traditionele maatschappij te ontmantelen terwijl hij van binnenuit de kerk probeert te vernietigen, aldus de aartsbisschop. Hij wil de kerk vervangen door een filantropische organisatie geïnspireerd op de vrijmetselarij, zei hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Criminele samenzwering

“Het is schandalig,” zei Vigano. “Dit bevestigt de criminele samenzwering tussen de Deep State en de Deep Church.” Hij voegde toe dat de jezuïeten een doorslaggevende rol hebben gespeeld in dit complot.

Het is geen toeval dat we voor het eerst in de geschiedenis een jezuïtische paus hebben, benadrukte aartsbisschop Vigano.

Nieuwe Wereldorde

Enkele jaren geleden organiseerde het Vaticaan een internationale conferentie over ‘gezondheid’. Onder de aanwezigen waren onder meer Anthony Fauci, de directeuren van Pfizer en Moderna, en een trits globalisten.

Deze conferentie is de zoveelste bevestiging dat de Heilige Stoel zichzelf tot dienaar maakt van de Nieuwe Wereldorde en het maçonnieke globalisme, stelde Vigano in aanloop naar het evenement.

Alle gesprekken tussen dr. Robert Moynihan en de aartsbisschop vind je hier. Sommige zijn al verwijderd door YouTube.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Data-analist ontdekt veiligheidssignaal, volgens Lareb is er niks aan de hand: ‘Doet dit niet alle alarmbellen afgaan?!’


Internationale studies laten geen aanwijzingen zien voor verhoogde risico’s op een ongunstig verloop van de zwangerschap (zoals een miskraam) na een COVID-19-vaccinatie, beweert bijwerkingencentrum Lareb (red.: Nederland).

Een recente studie laat zelfs een beschermend effect van een COVID-19-vaccinatie zien op de kans op een doodgeboorte, valt te lezen in het tijdschrift De Verloskundige.

Het EMA-dashboard (Europees Geneesmiddelenagentschap, red.) van data-analist Wouter Aukema toont echter vier keer zoveel zwangerschap-ellende sinds de mRNA-prikken. “Doet dit niet alle alarmbellen afgaan?!” vraagt hij.

ta

ta

Zorgwekkend

“Onverantwoord dat deze prikken nog worden gezet,” vindt Aukema.

Als je in zijn EMA-dashboard kijkt bij bijwerkingen die betrekking hebben op het voortplantingssysteem, zie je dat de COVID-19-vaccinaties veel meer bijwerkingen veroorzaken dan alle andere medicijnen.

Het aantal gevallen van ooraandoeningen, zoals duizeligheid, toont een explosie sinds de Covid-vaccinaties. Aukema: “Hoe kan dit geen veiligheidssignaal zijn?!”

“Verloskundigen lezen in hun vakblad dat de mRNA-prikken veilig zijn, zelfs beschermend. Dit vind ik zorgwekkend, als ik de meldingen analyseer meen ik iets anders te zien.”

ta

ta

Nog heel veel meer

Aukema vreest dat er ‘nog heel veel’ meer gaat komen. Hij hoopt dat alle medici een kijkje nemen in zijn dashboard.

Overigens wordt het EMA, met 900 overwegend hooggekwalificeerde en dus dure werknemers, voor 90 procent gefinancierd door de farmaceutische industrie.

Voormalig SP-Europarlementariër Dennis de Jong zei dat de banden tussen het medicijnagentschap en de industrie ‘ongezond nauw’ zijn.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...