donderdag 13 juli 2023

Heetste dagen ooit? Geloof het niet

                  

‘Gemiddelde wereldwijde temperatuur’ is een betekenisloze maatstaf en vergelijkingen met 125.000 jaar geleden zijn belachelijk.

Door  Steve Milloy  -  July 7, 2023 5:38 pm ET

   Kinderen en volwassenen koelen af in een fontein in New York City, 6 juli.

     FOTO: SPENCER PLATT / GETTY IMAGES

De opwarming van de aarde heeft verklaard dat 3 en 4 juli de twee heetste dagen op aarde waren. De gerapporteerde gemiddelde temperatuur op die dagen was 62,6 graden Fahrenheit, vermoedelijk de heetste in 125.000 jaar. De geclaimde temperatuur is afgeleid van de Climate Reanalyzer van de University of Maine, die vertrouwt op een mix van satelliettemperatuurgegevens en guesstimatie van computermodellen om temperatuurschattingen te berekenen.

Een duidelijk probleem met het bijgewerkte verhaal is dat er geen satellietgegevens zijn van 125.000 jaar geleden. Berekende schattingen van de huidige temperaturen kunnen niet eerlijk worden vergeleken met gissingen van de wereldwijde temperatuur van duizenden jaren geleden.

Een waarschijnlijker alternatief voor de schatting van 62,6 graden is ongeveer 57,5 graden (Fahrenheit). Dit laatste is een gemiddelde van de werkelijke metingen van de oppervlaktetemperatuur die over de hele wereld zijn genomen en van minuut tot minuut zijn verwerkt door een website genaamd temperature.global . De cijfers zijn dit jaar stabiel gebleven, zonder piek in juli.

Bovendien is het begrip "gemiddelde temperatuur op aarde" zinloos. De gemiddelde temperatuur op aarde is een concept dat is uitgevonden door en voor de hypothese van de opwarming van de aarde. Het is meer een politiek concept dan een wetenschappelijk concept. De aarde en haar atmosfeer is groot en divers en geen enkele plaats is zinvol gemiddeld.

De gemiddelde temperatuur op aarde verandert ook op seizoensbasis: de temperaturen zijn wereldwijd hoger tijdens de zomer van het noordelijk halfrond vanwege meer zonlichtopvallend land. In dit geval werden de geschatte temperaturen van de Climate Reanalyzer begin juli scheefgetrokken door een hittegolf in Antarctica, waar gebieden sommige Antarctische temperaturen met wel 43 graden hebben opgewarmd. Dit is waarschijnlijk de verklaring voor het verschil tussen de schattingen van 62,6 graden en 57,5 graden.

Een ander probleem is dat onze temperatuurgegevens onnauwkeurig zijn. Naar schatting produceert 96% van de Amerikaanse temperatuurstations beschadigde gegevens. Ongeveer 92% van hen heeft naar verluidt een foutmarge van een volledige graad Celsius, of bijna 2 graden Fahrenheit. Het gebrek aan precisie van gerapporteerde temperaturen, geschat of gemeten, is niet geruststellend.

Temperatuurstations zijn ook meestal beperkt tot bevolkte gebieden. Een groot deel van het aardoppervlak wordt helemaal niet gemeten. Hoewel de National Oceanic and Atmospheric Administration vanaf 1880 graag wereldwijde temperaturen presenteert, begon de regelmatige temperatuurverzameling op plaatsen zoals de noord- en zuidpool veel later.

Het is niet aannemelijk om de opwarming van de aarde in één gemiddeld aantal te karakteriseren, vooral als we niet echt weten wat dat aantal vandaag is, laat staan 125.000 jaar geleden.

Meneer. Milloy is een senior juridisch medewerker bij het Energy and Environment Legal Institute.

Journal Editorial Report: The week's best and worst from Kim Strassel, Allysia Finley, Bill McGurn en Dan Henninger. Afbeeldingen: EPA / AP / PA / Reuters Composite: Mark KellyTHE WALL STREET JOURNAL INTERACTIVE EDITION

Bron : https://archive.li/2TmXE#selection-191.0-203.30

COVID censuur heeft mensen VERMOORD, geeft Wall Street Journal toe

 juli 13, 2023   2541   30 

Zowat alles wat Big Tech probeerde te verbergen over de “desinformatie” over het coronavirus blijkt uiteindelijk waar te zijn, aldus een nieuw opiniestuk van de Wall Street Journal.

Samen met de federale overheid blokkeerden social mediabedrijven zoals Twitter en Facebook belangrijke informatie over lockdowns, gezichtsmaskers en de “vaccins” die, als meer mensen toegang hadden gehad tot deze informatie, veel minder mensen de dood in hadden gejaagd, schrijft Ethan Huff.

Het blijkt dat het zogenaamde “virus” maar weinig of geen mensen heeft gedood. Al het andere dat verantwoordelijk was, van de angst en hysterie tot de gedwongen sociale isolatie tot het moeten dragen van een stuk stof en plastic over iemands ademhalingsgaten, droeg er het meeste toe bij dat mensen stierven.

Ook verkeerde ziekenhuisprotocollen (zoals remdesivir en beademingsapparatuur) hebben vele duizenden, zo niet miljoenen mensen het leven gekost. En Big Tech deed zijn deel om de waarheid hierover verborgen te houden door alle waarschuwingen die online gedeeld werden als “desinformatie” te bestempelen.

“Legioenen artsen hielden zich stil nadat ze getuige waren geweest van de demonisering van hun collega’s die de orthodoxie van de COVID in twijfel trokken,” bericht de Journal over de zaak. “Een beetje censuur leidt ertoe dat mensen uitkijken met wat ze zeggen. Miljoenen patiënten en burgers bleven hierdoor verstoken van belangrijke inzichten.”

“Gezondheidsautoriteiten en tv-artsen hielden vol dat jonge mensen kwetsbaar waren, eisten dat kleuters maskers droegen, sloten scholen, stranden en parken en wilden niet nadenken over cruciale kosten-batenanalyses. De economie? Geestelijke gezondheid? Nooit van gehoord.

COVID was nooit het probleem – het waren de “oplossingen” van de overheid die alles kapot maakten

Dan was er ook nog de censuur van waarheidsgetrouwe informatie over ivermectine en hydroxychloroquine (HCQ) die de massa beroofde van eenvoudige, veilige en effectieve remedies tegen COVID die het sterfvuur in

Ondertussen goot de regering 6 biljoen dollar in allerlei andere remedies, waaronder Operation Warp Speed en het treinwrak dat dat allemaal werd, met tientallen miljoenen mensen die verschillende bijwerkingen kregen of stierven als gevolg.

Deze injecties zijn aantoonbaar nutteloos als het aankomt op het daadwerkelijk stoppen van de verspreiding, maar dat heeft de overheid of de media of social media er nooit van weerhouden om ze te pushen en te pushen en te pushen. De enorme kosten voor de volksgezondheid van de gevolgen van deze push zijn nog maar net zichtbaar.

Het ergste jaar voor oversterfte was in feite 2021, het jaar van het “vaccin”. Daarvoor stierf er nauwelijks iemand aan echte COVID, ook al deden de media alsof er overal op straat mensen dood neervielen door een of andere spookbesmetting.

“Het sterftecijfer in de meeste landen met een hoog inkomen was in 2021 en 2022 erger dan in 2020, het eerste pandemiejaar,” legt het Journal uit. “Veel armere landen met minder overheidscontrole leken het beter te doen. Zweden, dat geen lockdown had, presteerde beter dan bijna elk ander geavanceerd land.”

“Nadat ze 2020 met relatief succes hadden doorstaan, begonnen gezonde mensen van jonge en middelbare leeftijd in rijke landen in 2021 en 2022 in ongekende aantallen te sterven. Gezondheidsautoriteiten hebben zich niet genoeg gericht op deze cataclysme van vroegtijdige sterfte door niet-COVID hartaanvallen, beroertes, longembolieën, nierfalen en kanker.”

Zelfs ondanks alle censuur komt de waarheid steeds meer naar buiten, dankzij de kracht van het internet. De autoriteiten erkennen dit en daarom proberen ze de vrije meningsuiting nog harder aan te pakken.

“Digitale censuur is hun antwoord op deze gezagscrisis,” zo wordt het in de opiniebijdrage van de Journal verwoord.

Censuur voorkomt dat de waarheid naar buiten komt, waardoor mensen dodelijke, verkeerd geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/covid-censuur-heeft-mensen-vermoord-geeft-wall-street-journal-toe/




Een verhaal van twee steden – Moskou & Parijs

De westerse overtuiging dat de kwetsbaarheid van Rusland te verklaren is doordat het land afstand neemt van de 'Anglo' economische doctrines, getuigt van wensdenken.

juli 13, 2023  2374   19  


     Afbeelding: © Strategic Culture Foundation

De chaos die westerse ‘experts’ verwachtten, “met libidineuze opwinding”, die zich in Rusland zou ontvouwen “en waarvan zeker was dat “Russen … Russen zouden doden”, en waarbij Poetin zich “waarschijnlijk ergens zou verstoppen”, – kwam er ook – behalve dat het explodeerde in Frankrijk, waar het niet verwacht werd, met Macron in de touwen in plaats van Poetin in Moskou, schrijft Alastair Crooke.

Er valt veel te destilleren uit deze interessante omkering van verwachtingen en gebeurtenissen – uit een verhaal van twee heel verschillende opstanden:

Op zaterdagmiddag, nadat Prigozhin Rostov had bereikt, bereikte het nieuws de VS dat Prigozhin een deal had gesloten met president Loekasjenko om zijn protest te beëindigen en naar Wit-Rusland te gaan. Zo eindigde een grotendeels bloedeloze affaire. Er kwam geen steun voor Prigozhin, noch van de politieke klasse, noch van het leger. Het Westerse establishment stond versteld; hun verwachtingen leken binnen enkele uren op onverklaarbare wijze de grond in te worden geboord.

Maar net zo schokkend voor het Westen waren de video’s die uit Parijs en andere steden in Frankrijk kwamen. Auto’s in brand; politiebureaus en gemeentegebouwen in brand; politie aangevallen en winkels op grote schaal geplunderd en beroofd. Dit waren taferelen, alsof ze afkomstig waren uit de “Val van het Keizerlijke Rome”.

Uiteindelijk vervaagde ook deze opstand. Toch leek het in niets op de verbleking van de Prigozhin “muiterij”, die eindigde met een show van steun voor de Russische staat op zich, en voor president Poetin persoonlijk.

In de Franse opstand werd precies niets “opgelost” – de staat wordt in zijn huidige vorm gezien als “niet meer te verhelpen”: geen republiek meer. En de persoonlijke status van president Macron werd verguisd, mogelijk zelfs onherstelbaar.

Anders dan in het Russische geval zag de Franse president dat een groot deel van de politie zich tegen hem keerde (waarbij de politiebond een verklaring uitgaf die riekte naar een dreigende burgeroorlog, waarbij de relschoppers als “ongedierte” werden bestempeld). Hoge generaals van het leger waarschuwden Macron ook om “grip te krijgen” op de situatie, of anders zouden zij gedwongen worden om het te doen.

Het was duidelijk – al was het maar voor negen dagen – dat de middelen om de staat te handhaven het staatshoofd de rug hadden toegekeerd. De geschiedenis leert ons dat een leider die de steun van zijn handhavers heeft verloren, die misschien ook snel verliest (bij de volgende opstand).

Deze muiterij van de banlieues wordt al te gemakkelijk afgedaan als een oude wond van Algerijnse/Marokkaanse oorsprong die voor de zoveelste keer weer de kop opsteekt. Het is waar dat de moord op een jonge man van Noord-Afrikaanse afkomst de onmiddellijke aanleiding was voor rellen in verschillende steden – allemaal binnen een uur in rep en roer.

Voor degenen die graag een bredere betekenis willen wegwuiven (ondanks eerdere massaprotesten die niet van de banlieusards waren), wordt het weggewuifd met gemompel over hoe de Fransen op de een of andere manier geneigd zijn om de straat op te gaan.

Eerlijk gezegd is het onderliggende probleem dat Frankrijk zojuist onthulde de pan-Europese crisis – die al lang aan het broeien is – waarvoor geen kant-en-klare oplossingen bestaan. Het is een crisis die heel Europa bedreigt.

Commentatoren suggereren echter al snel dat straatprotesten (zoals die in Frankrijk) geen bedreiging kunnen vormen voor een Europese staat – de protesten daar waren diffuus en zonder politieke kern.

Stephen Kotkin schreef echter het boek Uncivil Society als antwoord op de heersende mythe dat zonder een georganiseerde parallelle burgermaatschappij, die zich verzet tegen het regime en het uiteindelijk verdringt, de EU-staten volkomen veilig zijn en gewoon door kunnen gaan met het negeren van de volkswoede.

De stelling van Kotkin is dat communistische regimes niet alleen onverwachts en in principe van de ene op de andere dag ten val kwamen, en (behalve in Polen) zonder dat er enige georganiseerde oppositie bestond. Het is een complete mythe dat het communisme viel als gevolg van een oppositie van de burgermaatschappij, schrijft hij. De mythe blijft echter, in een Westen dat druk bezig is met het creëren van oppositionele burgermaatschappijen ter bevordering van hun doelstellingen om het regime te veranderen.

De enige georganiseerde structuur in communistisch Oost-Europa was de heersende Nomenklatura. Kotkin schat deze heersende technocratische bureaucratie op zo’n vijf tot zeven procent van de bevolking. Deze mensen hadden dagelijks contact met elkaar en vormden de coherente entiteit die de werkelijke macht had. Ze leefden in een bevoorrechte parallelle realiteit, volledig afgesneden van de wereld om hen heen, die elk aspect van het leven in zijn eigen voordeel dicteerde – totdat het dat op een dag niet meer deed. Het was deze technocratie die in 1989 ineenstortte.

Waardoor vielen deze staten plotseling? Het korte antwoord van Kotkin is een cascade-effect van falend vertrouwen: een “politieke bankrun”. En de cruciale gebeurtenis in de omverwerping van alle communistische regeringen was straatprotest. De gebeurtenissen van 1989 deden het hele Westen dan ook versteld staan vanwege het gebrek aan georganiseerde politieke oppositie.

Het punt hier is natuurlijk dat de Europese technocratie van vandaag, in haar extreme gender, diversiteit en Groen parallelle realiteit (met die van de meeste Europeanen), zelfvoldaan aanneemt dat ze met de controle over over het Narratief protest kan onderdrukken en verder kan gaan met het opleggen van een World Economic Forum toekomst die nationale identiteiten en culturen ongehinderd uitwist.

Wat er in Frankrijk gebeurt – in verschillende vormen – is precies “een politieke bankrun” op de Franse president. En wat er in Frankrijk gebeurt, kan zich echter verspreiden …

Natuurlijk hadden er al eerder straatprotesten plaatsgevonden in communistische staten. Wat in 1989 anders was, zo stelt Kotkin, was de extreme kwetsbaarheid van het regime. De twee directe drijfveren – afgezien van eenvoudige incompetentie en sclerose – waren de weigering van Michail Gorbatsjov (net als Macron tijdens deze recente opstand) om een hardhandig optreden te ondersteunen, plus het falende economische Ponzi-systeem waarin al deze staten verwikkeld waren (harde valuta lenen van het Westen om hun economieën overeind te houden).

Hier kunnen we inzicht krijgen in waarom de recente gebeurtenissen in Frankrijk zo ernstig zijn, en een bredere impact hebben. Want pervers genoeg bewandelt Europa in wezen hetzelfde pad (met westerse kenmerken) als Oost-Europa bewandelde.

Aan het einde van de twee wereldoorlogen zochten de West-Europeanen naar een rechtvaardigere samenleving (de industriële samenleving die aan de oorlogen voorafging was eerlijk gezegd feodaal en wreed). De Europeanen wilden een nieuwe overeenkomst die ook voor de minder bedeelden zorgde. Men wilde niet per se socialisme, hoewel sommigen duidelijk wel communisme wilden. In wezen ging het om het herinvoeren van enkele ethische waarden in een amorele laissez-faire economische sfeer.

Het pakte niet goed uit. Het systeem werd steeds groter, totdat de westerse staten zichzelf niet meer konden veroorloven. De schulden rezen de pan uit. En toen, in de jaren ’80, werd een schijnbare “remedie” – geïmporteerd van de Chicago School van neoliberale ijveraars, die de uitputting van de sociale infrastructuur en de financialisering van de economie predikten – op grote schaal aangenomen.

De proselieten uit Chicago zeiden tegen premier Thatcher dat ze moest stoppen met het bouwen van schepen of het produceren van auto’s – dat was voor Azië. De “financiële dienstenindustrie” was de kip die in de toekomst de gouden eieren zou leggen.

Het middel bleek “erger dan de kwaal”. Paradoxaal genoeg was de fout in dit zich ontvouwende economische raadsel al in de negentiende eeuw opgemerkt door Friedrich List en de Duitse School voor Economie. Hij zag de fout in het “Anglo”, op schulden gebaseerde, op consumptie gebaseerde model: Dat (in een notendop) het welzijn en de algehele welvaart van een samenleving niet worden bepaald door wat de samenleving kan kopen, maar door wat ze kan maken.

List voorspelde dat een kapseizen naar prioriteit voor consumptie – boven aandacht voor het opbouwen van de reële economie – onvermijdelijk zou leiden tot een verzwakking van de reële economie: Naarmate consumptie en een kortstondige financiële en dienstensector de “zuurstof” van nieuwe investeringen uit de productie van echte output (die nog steeds nodig is om importen te betalen) zoog, zou de reële economie verdorren.

De zelfredzaamheid zou afbrokkelen, en een krimpende basis van echte welvaartscreatie zou steeds kleinere aantallen mensen met adequaat betaalde banen ondersteunen. En steeds grotere schulden zouden nodig zijn om een krimpende groep productief werkenden in leven te houden. Dit is het “Verhaal van Frankrijk”.

In de V.S. worden vandaag de dag bijvoorbeeld officieel 6,1 miljoen Amerikanen als werkloos opgegeven; maar 99,8 miljoen Amerikanen in de werkende leeftijd worden beschouwd als “niet actief in het arbeidsproces”. In totaal hebben dus 105 miljoen Amerikanen in de werkende leeftijd vandaag geen baan.

Dit is dezelfde “val” die Frankrijk (en een groot deel van Europa) treft. De inflatie stijgt; de reële economie krimpt; en de goedbetaalde werkgelegenheid krimpt – op hetzelfde moment dat de ondersteunende structuur is uitgehold (om ideologische redenen).

Het ziet er somber uit. De piek in immigratie naar Europa verergert het probleem. Iedereen kan dat zien, behalve de Europese Nomenklatura die in ideologische “open samenleving” ontkenning blijven.

Hier wringt de schoen: er zijn geen oplossingen. Het ongedaan maken van de structurele tegenstrijdigheden van dit Chicagomodel gaat de huidige westerse politieke capaciteiten te boven.

Links heeft geen oplossing en rechts mag geen mening hebben – Zugzwang (schaakmat).

Dat brengt ons terug bij het “verhaal van twee steden”, en hun zeer verschillende ervaringen met opstanden: In Frankrijk is er geen oplossing. In Rusland hadden Poetin en miljoenen anderen tijdens de Jeltsin-jaren de “schoktherapie” van prijsbevrijding en hyperfinancialisme ondergaan.

En Poetin “snapte” het. Zoals List voorzag, erodeerde het “Anglo”-gefinancialiseerde model de nationale zelfredzaamheid en verkleinde het de basis van echte welvaartscreatie, die de banen verschafte die nodig waren om de Russische bevolking van werk te voorzien.

Veel mensen verloren hun baan tijdens de Jeltsin-jaren; ze werden niet betaald; en zagen de reële waarde van hun inkomsten kelderen – terwijl oligarchen schijnbaar uit het niets verschenen om elke instelling die waarde had te plunderen. Er was hyperinflatie, gangsterpraktijken, corruptie, valutarisico’s, kapitaalvlucht, wanhopige armoede, toenemend alcoholisme, afnemende gezondheid en vulgair en verkwistend vertoon van rijkdom door de superrijken.

De belangrijkste invloed op Poetin kwam echter van president Xi. Deze had in een scherpe analyse getiteld “Waarom viel de Sovjet-Unie uiteen?” duidelijk gemaakt dat de Sovjet-Unie de geschiedenis van de CPSU van Lenin en Stalin afwees “om chaos te veroorzaken in de Sovjetideologie en om historisch nihilisme te bedrijven”.

Xi stelde dat, gezien de twee polen van ideologische antinomie – die van de Anglo-Amerikaanse constructie aan de ene kant, en de leninistische eschatologische kritiek op het westerse economische systeem aan de andere kant – de Sovjet “heersende lagen niet meer geloofden” in de laatste, en bijgevolg waren afgegleden naar een staat van nihilisme (met de spil naar de westerse liberaal-markt ideologie van het Gorbatsjov-Yeltsin tijdperk).

Xi’s punt was duidelijk: China had deze omweg nooit gemaakt. Eenvoudig gezegd, voor Xi was het economische debacle van Jeltsin het resultaat van de wending naar het westerse liberalisme. En Poetin was het daarmee eens.

In de woorden van Poetin is China “er naar mijn mening op de best mogelijke manier in geslaagd om de hefbomen van het centrale bestuur te gebruiken (voor) de ontwikkeling van een markteconomie … De Sovjet-Unie deed dit niet, en de resultaten van een ineffectief economisch beleid beïnvloedden de politieke sfeer.”

Maar dat is precies wat Rusland onder Poetin heeft gecorrigeerd. Door de ideologie van Lenin te mengen met de economische inzichten van List (een volgeling van List, graaf Sergei Witte was premier in het 19e eeuwse Rusland) is Rusland zelfvoorzienend geworden.

Het Westen ziet dit niet zo. Het Westen blijft Rusland zien als een fragiele, broze staat, die financieel zo onder druk staat dat elke ommekeer in de Oekraïense strijd zou kunnen leiden tot een paniekerige financiële ineenstorting (zoals in 1998) en politieke anarchie in Moskou, vergelijkbaar met het tijdperk Jeltsin.

Op basis van deze foutieve, absurde analyse lanceerde het Westen de oorlog tegen Rusland via Oekraïne. De oorlogsstrategie was altijd gebaseerd op de politieke en economische kwetsbaarheid van Rusland (en een leger dat vastzat in rigide commandostructuren in Sovjetstijl).

De oorlog kan voor een niet onbelangrijk deel worden toegeschreven aan dit onbegrip van Xi en Poetins sterke overtuiging dat de verwoesting door Jeltsin het onvermijdelijke resultaat was van de wending naar het westerse liberalisme. En dat dit gebrek een gezamenlijke correctie vereiste, wat Poetin naar behoren deed – maar wat het Westen niet opmerkte.

De VS volhardt echter, tegen alle bewijzen in, in de overtuiging dat de inherente kwetsbaarheid van Rusland wordt verklaard door het feit dat het land zich afkeert van de “Anglo” economische doctrines. Dit weerspiegelt westers wensdenken.

De meeste Russen, aan de andere kant, schrijven de veerkracht van Rusland in het aangezicht van een gecombineerde westerse financiële aanval toe als verklaarbaar, omdat Poetin Rusland grotendeels naar zelfredzaamheid had geleid, buiten de door de VS gedomineerde westerse economische sfeer.

De paradox is dus verklaard: Tegenover de “opstand” van Prigozhin spraken de Russen hun vertrouwen en steun uit voor de Russische staat. Terwijl in de Franse opstand het volk zijn ongenoegen en woede uitte over de “val” waarin het zich bevindt. De politieke run op de Macron “bank” is begonnen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/een-verhaal-van-twee-steden-moskou-parijs/

Als de schapen u teleurstellen, lees dan dit

 september 2, 2022 

 

    Anna Hinckel on pexels.com

Van een vriend: “Stevo, ik ben naar de supermarkt geweest… je kijkt om je heen en het is allemaal zo deprimerend. Die idioten dragen nog steeds maskers?! De CDC heeft letterlijk gezegd dat dit allemaal onzin is en die idioten dragen nog steeds maskers.” – De Gadfly Majestic

Dit is van een van de moedigste en heldhaftigste vrijheidsstrijders die ik ken. Als er één man overblijft om de grote leugen alleen te bestrijden, dan is dit de man waarvan ik zeker ben dat hij stand zal houden, schrijft Allan Stevo.

Moet dat u deprimeren, dat zelfs hij zeurt over de realiteit van de situatie? Ik hoop het niet.

Wat het mij zegt is dat wij allemaal iemand nodig hebben tot wie wij ons af en toe kunnen wenden.

Wat heb ik tegen mijn lieve en moedige vriend gezegd?

Ik vertelde hem een waarheid die voor de hele geschiedenis van de mensheid geldt. Het is een waarheid die frequente lezers zullen herkennen, maar zij kan niet vaak genoeg gezegd worden.

Een eerste, moeilijk te negeren groep mensen.

In alle tijdperken van de geschiedenis zijn er mensen die van anderen willen profiteren. Dit is een kleine groep die veel indruk kan maken en grote invloed kan uitoefenen, maar uiteindelijk niet de loop van de geschiedenis bepaalt. Hun aanpak is die van een hyena. De Klaus Schwabs en Tony Faucis, de Bill Gates en Joe Bidens zijn hyena-archetypen, en als u te veel aandacht aan hen besteedt, raakt u snel ontmoedigd en afgeleid.

Een tweede groep mensen die moeilijk te negeren is.

In alle tijdperken van de geschiedenis is er een tweede groep mensen. Ook zij bepalen niet de loop van de geschiedenis. Zij zijn als schapen en vormen de overgrote meerderheid van de samenleving in alle tijdperken van de geschiedenis. Als u anders gelooft, mist u deze belangrijke realiteit. Als u gelooft dat de zaligheid te vinden is in de massa, dan is dat historisch weerlegd. De meerderheid zal zich niet naar de zaligheid haasten. De meerderheid bestaat vaak uit mensen die precies het verkeerde doen en gewoon hun best doen om de persoon te volgen die het meest op een leider om hen heen lijkt.

De gemaskerde in de supermarkt, uw drievoudig gevaccineerde schoonzus die sinds april haar derde beroerte heeft gehad, uw drievoudig gemaskerde buurman, uw baas die het masker onder zijn neus opzet als hij een belangrijk bezoek verwacht, de politieman of dokter of bureaucraat die gewoon zijn werk doet. Dit zijn allemaal schaapachtige mensen. Als u er te veel aandacht aan besteedt, zult u ontmoedigd en afgeleid worden.

Een derde groep mensen – die u op uw eigen risico negeert

Een derde groep mensen bepaalt eigenlijk de loop van de geschiedenis. Dit zijn de leeuwen. Een leeuw kan slapen of wakker zijn. Als een leeuw wakker is, straalt hij van nature vrijheid uit in de wereld om zich heen. Hij behoeft niet geleid te worden. Men hoeft hem niet te zeggen wat hij moet doen. Hij hoeft alleen maar uit zijn slaap gewekt te worden. Terwijl hij zijn dag doorneemt, wordt de wereld om hem heen vanzelf vrijer. Dit is de enige groep mensen die onze aandacht verdient. Schapen en hyena’s gaan in de rij staan als de leeuw ontwaakt.

In deze psychologische strijd waar wij midden in zitten, is het voor de vijand zo belangrijk om uw aandacht bij de schapen en hyena’s te houden, want als u uw aandacht daar houdt, wordt u afgeleid en ontmoedigd. De leeuwen zijn echter de enigen die uw aandacht verdienen.

Dus, dat wetende, wat moeten wij doen?

Als u te veel aandacht aan de hyena’s besteedt, wordt u depressief. Het is goed om te weten wat ze van plan zijn, maar dat is het wel zo’n beetje. Zij hebben geen echte invloed op uw leven. Heb ik mezelf duidelijk gemaakt? Klaus Schwab doet er niet toe. Tony Fauci doet er niet toe. De moedigsten en meest kritische onder ons zien deze mensen en hun ideeën voor wat zij zijn en zijn er niet voor gevallen.

De moedigsten en meest kritische mensen hebben in dit alles stand gehouden. Sommigen zijn zelfs vrijer gaan leven in deze periode van coronacommunisme.

Heeft u dat begrepen?

Terwijl de hele wereld zwicht voor het idee dat Klaus Schwab hun kwaadaardige Bond-schurk meester is, zijn de moedigsten en meest kritische mensen vrijer geworden. Dit is een keuze die u mag maken. Gaat u zich richten op Joe Biden en Bill Gates – twee mannen die bijna geen invloed hebben op uw leven – of gaat u zich richten op uzelf, uw huis, en de wereld direct om u heen?

Hoe zit het met al die grote plannen om de wereld te veranderen?

De grote luchtkastelen werken zelden. Elk politiek idee dat u niet 1.) zelf kunt uitvoeren, of 2.) met een groep die klein genoeg is om op uw hand te tellen, doet er nauwelijks toe. Zelfs de nationale bewegingen die successen boeken, zoals Mom’s For Liberty of Precinct Strategy Project, boeken successen van één persoon per keer.

Ja, er is een beweging, maar de verandering gebeurt van persoon tot persoon, van huishouden tot huishouden, van bureau tot bureau. Het idee dat 51% van de bevolking ooit in de geschiedenis zal opstaan en iets moedigs zal doen, is volkomen illusoir en onderstreept de irrelevantie van de meerderheid in alle zaken van belang.

Veel voorkomende vormen van vragen

Ik geef veel openbare lezingen. Dit omvat ook tijd voor vragen en antwoorden. Wanneer iemand mij vraagt: “Wat als wij ….? (Dit wordt vaak gevolgd door een of ander luchtkasteel-idee),” of “Zou het niet opgelost zijn als iedereen gewoon besefte dat … (Dit wordt ook vaak gevolgd door een of ander luchtkasteel-idee).

Deze manier van denken gaat volledig voorbij aan de realiteit van het leven en aan de kracht van een volksbeweging: 1.) alle politiek is lokaal, 2.) verandering gebeurt één persoon tegelijk, 3.) elk plan dat niet begint met de eerste kleine stap en dat gedurende ten minste de volgende zes maanden consequent kan worden doorgevoerd, is helemaal geen plan.

Wanneer iemand die luchtkastelen-denkwijze gaat bewandelen, breng ik hem terug tot het volgende. “Ja, maar wat gaat u, zelf, er vanaf vandaag aan doen?” Als u verandering wenst op welk gebied van het leven dan ook, moet u bereid zijn om nu meteen concrete actie te ondernemen op een manier die voor u toegankelijk is.

Het leven zal altijd een uitdaging zijn

Wie veel tijd in New York City heeft doorgebracht, kent de Trustafari’s van verre. De Trust Fund baby’s hebben een manier van doen die losstaat van de werkelijkheid en die vrijwel iedereen waarmee zij in contact komen en die niet ook een Trust Fund baby is, corrumpeert.

Zij kunnen de hele nacht feesten en nog steeds hun huur betalen. Hun niet-Trust Fund vrienden kunnen dat niet. Zulke vrienden overleven het een paar maanden voordat ze helemaal bedorven zijn door de verlokking van het geld en het gebrek aan arbeidsethos dat nodig is om aan dat geld te komen. Als zij door hun schijnbaar gulle en eeuwige vriend slechte gewoonten hebben gekregen, leidt dit tot ernstige problemen. Zij blijven achter met van alles en nog wat, van drugsverslaving tot enorme schulden en een eens welvarend arbeidsleven dat nu een puinhoop is geworden. Dit is een veel voorkomend verhaal.

Laten we dit gemeenschappelijke verhaal nu eens toepassen op vele (niet alle, natuurlijk) mensen, verspreid over een generatie.

Ik weet niet waar de babyboomers vandaan komen, ik weet niet hoe zij zo los van de werkelijkheid zijn komen te staan, en ik weet niet hoe een samenleving heeft kunnen toestaan dat een hele generatie zo lang als Trust Fund baby’s heeft kunnen leven. Dat is de meest treffende beschrijving van de babyboomgeneratie die ik na jaren nadenken over dit onderwerp heb kunnen bedenken – een generatie van Trust Fund baby’s

Een Baby Boomer neiging (en Trustafarian neiging) die u niet in uw leven mag toelaten

Ik hou veel van babyboomers, en ik weet dat het voor sommigen van hen een uitdaging kan zijn om over de werkelijkheid te praten. Zij blijven vragen waarom het leven zo hard moet zijn. Zij blijven proberen terug te keren naar de idyllische momenten die zij kenden, en zij blijven proberen in zulke momenten te ontsnappen.

Een babyboomer tendens (en een fiduciaire tendens) die u niet in uw leven moet toelaten

Op sommige momenten in de geschiedenis van de mensheid was er zoveel rijkdom in Amerika dat letterlijk iedereen kon leven als een Trust Fund baby. Die tijd is verspild geweest. Er is een waarheid als een koe over Amerikaanse gezinnen dat zij in drie generaties van hemd naar hemd gaan. Dit betekent dat het geld dat door de eerste generatie verdiend is, weer verloren gaat in de derde generatie. Ook voor Amerika is dit een waarheid als een koe geworden. De grootste generatie heeft verdiend. De babyboomers gaven uit. Generatie X en daarna kijken naar de puinhoop waarmee zij zijn opgezadeld, en het is een harde, nuchtere blik, omdat de puinhoop zo enorm is.

En weet u wat? Het heeft geen zin om over het verleden te klagen. Wat gedaan is, is gedaan.

Hoe verfrissend is het om bij een 95-jarige te zijn. Hoe verfrissend is het om een boek uit het verleden te lezen, geschreven voordat de babyboomers volwassen werden. Er staat zoveel zinnigs in. Er is zoveel waarheid. Er is zoveel realiteit. Er is zoveel gebrek aan klagen over de dingen des levens. Zoals het leven is. Onder de bestanddelen van het leven zijn strijd, uitdaging en beproeving. En dat is niet erg, dat is een goede zaak.

Wie een leven zonder dat nastreeft, vlucht voor de werkelijkheid van het leven. Het leven is geen paradijs. Babyboomers hebben de neiging iets te comfortabel te worden in hun zoektocht naar het paradijs.

En wat betekent dat voor mijn leven?

Het betekent dat ik moet ophouden de gemakkelijke weg te zoeken die mij al het andere kost. Het betekent dat ik moet ophouden het ideaal te zoeken ten koste van al het andere. Het betekent dat het leven gevuld zal zijn met kwaad en de strijd tegen het kwaad. Daar is niets mis mee. Daaraan valt niets te ontkomen. Overal op de planeet vindt u precies hetzelfde scenario. Hoe sneller u dat kunt aanvaarden, hoe sneller u de realiteit onder ogen kunt zien en met de werkelijkheid kunt omgaan. Sommige mensen brengen zichzelf opzettelijk in een toestand van shock en ontzag over hoe slecht en uitdagend de wereld is. Dit is een snelle manier om uzelf buiten spel te zetten.

Het belang van een gezichtsmasker in de supermarkt

Het gezichtsmasker in de kruidenierswinkel betekent zo veel voor u, omdat u uw aandacht op de verkeerde plaats richt. Natuurlijk zullen de schapen schaapachtige dingen doen. Natuurlijk zal de hyena hyena-achtige dingen doen. Vergeet ze maar. Ga door met uw leeuwenleven en doe iets belangrijks – concentreer u op de leeuwen.

Hoe kan ik meer leeuwen leren kennen? – 4 eenvoudige stappen

1) Laat een goed iemand niet uit uw oog verdwijnen zonder telefoonnummers uit te wisselen.

2.) Stuur hem onmiddellijk na de ontmoeting een sms.

3.) Nodig hem om de andere zaterdag uit voor een kopje koffie of een praatje of een ontmoeting in het park, voor de rest van uw leven.

4.) Blijf dit doen bij elke leeuw die u tegenkomt en het zal beginnen met 3 leeuwen, dan zullen het 30 leeuwen zijn, en dan zullen het 300 leeuwen zijn.

Als u eenmaal die 3 leeuwen om u heen hebt, zal het moeilijk worden om u niet op hen te concentreren. Het zal moeilijk worden om aandacht te schenken aan wat de domme schapen of de onbekwame hyena’s doen. U zult uw handen vol hebben aan de ontmoeting met degenen in uw gemeenschap die er werkelijk toe doen. Breng die leeuwen maar bij elkaar en er zullen verbazingwekkende dingen gebeuren.

Dat is mijn ervaring geweest gedurende deze lockdown, zelfs in de meest afgesloten uithoek van dit land, het is een effectieve aanpak geweest doorheen de geschiedenis van de mensheid, en het zal een effectieve aanpak blijven.

Minder aandacht voor schapen. Minder aandacht voor hyena’s. Meer leeuwenfocus, en u zult gemeenschapszin en vrijheid hebben, zelfs op de meest onvrije plaatsen. En in dit tijdperk is dat nog gemakkelijker en duidelijker te bereiken dan in welk tijdperk de mens ook geleefd heeft.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/als-de-schapen-u-teleurstellen-lees-dan-dit/

Kijken: Parlementslid doorprikt 3 mythes over de NAVO


Het Duitse parlementslid Sevim Dagdelen (Die Linke) doorprikte woensdag in de Duitse Bondsdag drie mythes over de NAVO. De leiders van de 31 NAVO-landen waren op dat moment bijeen in het Litouwse Vilnius, op de stoep van Rusland en bondgenoot Wit-Rusland.

De eerste mythe die Dagdelen noemde: de NAVO is een defensieve alliantie. “Was het niet de NAVO die in strijd met het internationaal recht een oorlog begon tegen Joegoslavië en daarbij burgers, tv-stations en de Chinese ambassade bombardeerde?” vroeg ze.

“Was het niet de NAVO die 20 jaar lang oorlog voerde in Afghanistan, met honderdduizenden burgerdoden en oorlogsmisdaden tot gevolg?” voegde het parlementslid toe. “Noem je dit defensief?”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Regelrechte leugen

De tweede mythe: de NAVO is een bondgenootschap van democratieën. “Dat is historisch gezien een regelrechte leugen,” benadrukte Dagdelen.

Ze noemde als voorbeeld Portugal, haar fascistische Salazar-regime en brute koloniale oorlogen in Afrika. De illegale oorlogen van de Verenigde Staten en hun bondgenoten hebben alleen al de afgelopen 20 jaar 4,5 miljoen slachtoffers gemaakt. “Is dit hoe democratie eruitziet?”

De derde mythe: de NAVO beschermt mensenrechten. Ondertussen worden gevangenen in Guantanamo nog altijd gemarteld en hangt journalist Julian Assange in de VS een gevangenisstraf van 175 jaar boven het hoofd omdat hij oorlogsmisdaden van dit NAVO-lid aan het licht bracht.

Dat is toch schandalig

De waarheid is simpel: NAVO-leden maken deel uit van een oorlogsalliantie die gericht is op expansie en die het internationaal recht en mensenrechten met voeten treedt, zei Dagdelen, terwijl er vanuit de Bondsdag applaus opsteeg.

Wie lid is van de NAVO verliest zijn democratische soevereiniteit. En wie lid is van de NAVO moet bloeden. Eén op de vijf Duitse kinderen leeft in armoede, terwijl het defensiebudget groeit en groeit. “Dat is toch schandalig.”

Het is hoog tijd dat we dit moordzuchtige militaire bondgenootschap opheffen en na 78 jaar is het ook tijd dat de VS eindelijk hun troepen, inclusief nucleaire wapens, terugtrekken uit Duitsland, besloot het parlementslid.        

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...