zaterdag 13 juli 2024

Bill Gates steunt startup die nepboter maakt van CO2; kan de weg vrijmaken voor voedsel zonder landbouw

7

         Image by pvproductions on Freepik

Een door Bill Gates gesteunde startup Savor zegt dat zijn synthetische “veganistische” vet, gemaakt zonder vee of de gewassen die nodig zijn voor margarine, de uitstoot van koolstof kan verminderen en regenwouden kan redden. Er wordt echter geen informatie gegeven over de voedingswaarde of ongewenste chemicaliën in het nepvet. Ze lijken het punt te missen, misschien opzettelijk, dat voedsel voedzaam hoort te zijn.

Een nieuw type dieetvet zou binnenkort te koop kunnen zijn in de VS, nu onderzoekers en ondernemers in een race verwikkeld zijn om de eerste synthetische “voedingsmiddelen” te ontwikkelen, schrijft Rhoda Wilson.

Volgens New Scientist heeft de Amerikaanse startup Savor een “boter” gemaakt van koolstof, in een thermochemisch systeem dat meer lijkt op de verwerking van fossiele brandstoffen dan op de productie van voedsel. “Er is geen biologie betrokken bij ons specifieke proces,” zegt Kathleen Alexander van het bedrijf.

In een Substack-artikel dat in december 2023 werd gepubliceerd, schreef Alexander: “De vetten die we bij Savor maken, kunnen worden geproduceerd uit fossiele brandstoffen zoals aardgas of uit opgevangen CO2 en groene waterstof … We kunnen niet enthousiaster zijn om deze nieuwe vetten op de wereld te brengen.”

Savor noemt ze “nul koolstofvetten” en “koolstofneutrale vetten”. Ze snappen de ironie niet.

Hoe maakt Savor nul koolstofvetten?

“De Californische startup heeft de basis van de scheikunde gebruikt om zijn product te maken. Volgens de website heeft vet, net als elk ander molecuul, een vaste chemische formule. Het gebruikt koolstofdioxide als uitgangspunt om vetmoleculen te bouwen met behulp van warmte en waterstof,” legt Interesting Engineering uit zonder verdere details te geven, wat niet verrassend is omdat de website van Savor er geen lijkt te hebben.

We konden echter wel wat details over hun proces vinden in een presentatie die werd gegeven op de Good Food Institute-conferentie in september 2023. In een sessie met de titel ‘Commercial innovation of alternative fat ingredients‘ presenteerde Chiara Cecchini, directeur bedrijfsontwikkeling van Savor, het onderstaande diagram om het proces te laten zien dat ze gebruiken om de synthetische vetten te maken die ze ons willen laten eten.
Merk op dat de input begint met paraffinewas en CO2. Cecchini legde uit: “We beginnen met een input die in principe bestaat uit CO2 en groene waterstof in de vorm van paraffine en dan nemen we die paraffinewas en oxideren we ze in principe.”

‘Savor Makes Fat From The Air’ geknipt uit het origineel van de conferentie door The Technivore (tijdstempel 3:28)

Lekker, het water loopt de veganisten in de mond.
Interessante techniek vervolgd:

Savor is ervan overtuigd dat zijn technologie kan worden gebruikt om boter en meerdere andere van dieren afgeleide vetten te maken, zoals melk en kaas. Het bedrijf is ook van plan om deze benadering te gebruiken om ijs en eetbare oliën te maken.

Een ander hoogtepunt van deze technologie is dat het zeer schaalbaar is en snel zou kunnen worden ingezet om dierlijke vetten te vervangen. De enige hindernis zou zijn om mensen ervan te overtuigen om een product dat is gemaakt met behulp van revolutionaire technologie in hun dagelijks leven toe te passen.

Op dit punt hoopt Gates een verschil te kunnen maken. “Het idee om over te stappen op vetten en oliën die in het laboratorium zijn gemaakt, kan op het eerste gezicht vreemd lijken,” schreef Gates eerder dit jaar in een blogpost. “Maar hun potentieel om onze ecologische voetafdruk aanzienlijk te verminderen is immens. Door bewezen technologieën en processen in te zetten, komen we een stap dichter bij het bereiken van onze klimaatdoelstellingen.”
Eet fossiele brandstoffen’: Door Bill Gates gesteund bedrijf maakt boter uit lucht, Interesting Engineering, 10 juli 2024

Wie heeft er in Savor geïnvesteerd?

Bill Gates bijvoorbeeld.

In een blogpost die leest als een liefdesbrief aan “the greasy, oily sizzle” dat cheeseburgers zo lekker maakt, beschreef de miljardair-medeoprichter van Microsoft waarom zijn durfkapitaalbedrijf, Breakthrough Energy Ventures (“BEV”), in Savor investeerde.
“Bij het proces komen geen broeikasgassen vrij en het gebruikt geen landbouwgrond en minder dan een duizendste van het water dat traditionele landbouw gebruikt. En het allerbelangrijkste, het smaakt echt goed, want chemisch gezien is het echt,” schreef hij.
Volgens Pitchbook heeft Savor tot nu toe meer dan $33 miljoen opgehaald bij BEV en andere venture capital-bedrijven, waaronder Climate Capital en CPT Capital.

Wat zijn de gevolgen voor de gezondheid?

Savor richt zich alleen op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, dierenleed en de impact op het milieu. We hebben de voedingswaarden in hun producten niet kunnen vinden, noch een beoordeling van de gevolgen voor de gezondheid.

In zijn blog erkent Gates dat dierlijke vetten voedzaam zijn, maar in dezelfde zin probeert hij hun waarde te bagatelliseren door ze te vergelijken met een hunkering of een “suikerkick”:

Ons plan kan niet zijn om simpelweg te hopen dat mensen voedingsmiddelen opgeven waar ze naar verlangen. Mensen zijn immers niet voor niets zo ingesteld op dierlijke vetten – omdat ze de meest voedingsrijke en calorierijke macronutriënt zijn – op dezelfde manier waarop we zo ingesteld zijn op suiker voor een instant energiekick.

Vet – en goed voor de planeet, Gates Notes, 13 februari 2024

Voor de rest van zijn blog negeert Gates de voedingswaarde van natuurlijke vetten volledig en heeft hij het over “klimaatverandering”.

[Savor] heeft een proces ontwikkeld waarbij kooldioxide uit de lucht en waterstof uit water wordt gehaald, verhit en geoxideerd om de scheiding van vetzuren en vervolgens de formulering van vet in gang te zetten … Bij het proces komen geen broeikasgassen vrij en het gebruikt geen landbouwgrond en minder dan een duizendste van het water dat traditionele landbouw gebruikt.

De focus op dierlijke vetten is een prioriteit omdat ze een buitenproportionele invloed hebben op het klimaat – en een buitenproportionele rol spelen in veel geliefde voedingsmiddelen. Maar zelfs als we van de ene op de andere dag de uitstoot van de productie van alle dierlijke vetten zouden kunnen elimineren, hebben we nog steeds een uitdaging: zelfs sommige plantaardige vetten en oliën kunnen een probleem vormen voor de klimaatverandering. De grootste boosdoener is palmolie. [bla, bla, bla].
… bedrijven zoals C16 Biosciences werken hard aan alternatieven voor palmolie. Sinds 2017 ontwikkelt C16 (waarin ik geïnvesteerd heb) een product van een wilde gistmicrobe met behulp van een fermentatieproces dat geen uitstoot produceert … Ik gok erop dat C16 zal slagen.

Ik hoop dat ze dat doen. Het idee om over te stappen op vetten en oliën die in het laboratorium zijn gemaakt, lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd. Maar het potentieel om onze koolstofvoetafdruk aanzienlijk te verminderen is enorm. Door gebruik te maken van bewezen technologieën en processen komen we een stap dichter bij het behalen van onze klimaatdoelstellingen.

Vet – en goed voor de planeet, Gates Notes, 13 februari 2024

Het enige dat ons verteld is, is dat de in het laboratorium gemaakte vetten van Savor koolstof, zuurstof en waterstof bevatten. In het Substack-artikel van Alexander maakte ze echter een aantekening onder een afbeelding van de nepboter van Savor: “Boter gemaakt van fossiele brandstoffen. Ik zweer dat het echt lekker smaakt. De kleur is van bètacaroteen dat we toevoegen omdat we hebben ontdekt dat mensen graag geelachtige boter zien; de synthetische vetten zelf zijn wit.”

Bètacaroteen is een plantenpigment dat rode, oranje en gele groenten hun levendige kleur geeft. Het wordt beschouwd als een provitamine A carotenoïde, wat betekent dat het lichaam het kan omzetten in vitamine A (retinol). Bètacaroteen heeft antioxiderende eigenschappen. Dus, hoewel het niet de bedoeling is van Savor, zit er ten minste één ingrediënt met voedingswaarde in hun in het laboratorium gemaakte brouwsel om op brood te smeren, hoewel niet bekend is hoeveel bètacaroteen en of het genoeg is om voordeel op te leveren.

Er is verder geen melding gemaakt van voedingsstoffen die zijn toegevoegd in het proces van Savor en of er ongewenste chemicaliën, verbindingen of verontreinigingen in de eindproducten zitten.

Hoe verhoudt de “fossiele brandstof boter” zich tot vet van natuurlijke oorsprong? Hieronder staan voedingsstoffen in boter en margarine uit AI-gegenereerde antwoorden op de vragen in de sectietitels. Zoals met alles wat AI doet, is het altijd belangrijk om te controleren of de gegeven informatie juist en nauwkeurig is. Hoewel we dat niet hebben gedaan, hebben we de bronnen vermeld die het AI-antwoord gaf, zodat onze lezers zelf op onderzoek uit kunnen gaan.

Welke voedingsstoffen bevat boter?

Boter is een rijke bron van verschillende voedingsstoffen, waaronder:

  • Vetoplosbare vitaminen: Boter is een uitstekende bron van vetoplosbare vitaminen zoals vitamine A, vitamine D en vitamine E. Deze vitaminen zijn belangrijk voor het behoud van een gezonde huid, haar en ogen, en ondersteunen de immuunfunctie.
  • Geconjugeerd linolzuur: Boter bevat een type vetzuur genaamd geconjugeerd linolzuur (“CLA”), waarvan is aangetoond dat het ontstekingsremmende en kankerwerende eigenschappen heeft.
  • Calcium: Boter is een goede bron van calcium, wat essentieel is voor het behoud van sterke botten en tanden.
  • Eiwit: Boter bevat een kleine hoeveelheid eiwitten, die kunnen helpen bij het ondersteunen van spiergroei en -onderhoud.
  • Vitamine B12: Boter is een goede bron van vitamine B12, wat belangrijk is voor de energieproductie, zenuwfunctie en de vorming van rode bloedcellen.
  • Vitamine A: Boter bevat een kleine hoeveelheid vitamine A, die belangrijk is voor het behoud van een gezond gezichtsvermogen, de immuunfunctie en de gezondheid van de huid.
  • Vetzuren: Boter bevat een mix van vetzuren, waaronder verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten. Hoewel verzadigde vetten in verband worden gebracht met een verhoogd risico op hartaandoeningen, suggereert bepaald onderzoek dat de vetzuren in boter ontstekingsremmende en kankerwerende eigenschappen kunnen hebben.
  • Mineralen: Boter bevat kleine hoeveelheden mineralen zoals kalium, magnesium en fosfor, die belangrijk zijn voor het behoud van een gezonde bloeddruk, zenuwfunctie en botgezondheid.

Hier volgt een uitsplitsing van de voedingswaarde van boter per portie van 100g:

  • Energie: 3036 kcal
  • Vet: 81,5g
  • Koolhydraten: 0g
  • Eiwit: 1.1g
  • Calcium: 776mg
  • Geconjugeerd linolzuur (CLA): 0,5g
  • Vitamine A: 0,5mg
  • Vitamine D: 0,1mg
  • Vitamine E: 1,5mg
  • Vitamine B12: 0,5mcg
  • Vetzuren: 67% verzadigd, 29% enkelvoudig onverzadigd, 4% meervoudig onverzadigd

Het is de moeite waard om te weten dat de voedingswaarde van boter kan variëren afhankelijk van het soort melk dat gebruikt is om het te produceren (bijvoorbeeld grasgevoerde, graangevoerde of biologische melk) en de verwerkingsmethoden die gebruikt zijn.

Bronnen:

Welke voedingsstoffen bevat margarine?

Margarine is een spread gemaakt van plantaardige oliën en bevat vaak verschillende voedingsstoffen. Hier zijn enkele voedingsstoffen die margarine gewoonlijk bevat:

  • Vet: Margarine bestaat voornamelijk uit vet, daarom wordt het vaak gebruikt als vervanging voor boter. Het vetgehalte van margarine kan variëren afhankelijk van het type en merk, maar het bevat meestal veel onverzadigde vetten, zoals enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten.
  • Vitamine A: Veel commerciële merken margarine zijn verrijkt met vitamine A, wat een essentiële voedingsstof is die helpt bij het bevorderen van een gezond gezichtsvermogen, immuunfunctie en een gezonde huid.
  • Vitamine D: Sommige margarinemerken kunnen ook verrijkt zijn met vitamine D, wat belangrijk is voor de gezondheid van de botten en het immuunsysteem.
  • Omega-3 vetzuren: Sommige margarinemerken kunnen omega-3 vetzuren bevatten, die belangrijk zijn voor een gezond hart en de hersenfunctie.
  • Plantensterolen: Sommige margarinemerken kunnen plantensterolen bevatten, wat natuurlijke verbindingen zijn die kunnen helpen om het cholesterolgehalte te verlagen.
  • Calcium: Margarine kan ook calcium bevatten, wat belangrijk is voor de gezondheid van de botten.
  • IJzer: Margarine kan ijzer bevatten, dat belangrijk is voor gezonde rode bloedcellen.
  • Magnesium: Margarine kan magnesium bevatten, wat belangrijk is voor de spierfunctie en de gezondheid van de botten.
  • Kalium: Margarine kan kalium bevatten, wat belangrijk is voor een gezonde bloeddruk en hartfunctie.

De exacte hoeveelheid voedingsstoffen in margarine varieert afhankelijk van het merk en type margarine dat je koopt. Je kunt het voedingswaarde-etiket controleren om een nauwkeurig idee te krijgen van de voedingsstoffen in de margarine die je gebruikt.

Bronnen:


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

 Bron: https://www.frontnieuws.com/bill-gates-steunt-startup-die-nepboter-maakt-van-co2-kan-de-weg-vrijmaken-voor-voedsel-zonder-landbouw/

De astrofysicus waarschuwt voor de komende kleine ijstijd: “Het is al begonnen”


“CO 2 is geen slecht gas”, zegt Valentina Zharkova, hoogleraar aan de Northumbria Universiteit in Newcastle, Verenigd Koninkrijk. Integendeel, zo benadrukt ze, elk tuincentrum gebruikt het in zijn kassen om planten weelderig en groen te maken. “We hebben feitelijk een CO 2 -tekort in de wereld, en dat is drie tot vier keer minder dan de planten zouden willen,” merkt ze op, eraan toevoegend dat het aandeel CO 2 in de atmosfeer in de geschiedenis van onze planeet op veel hogere niveaus heeft gelegen dan het is nu, schrijft Hannes Sarv.

In feite is de hoeveelheid CO 2 in de atmosfeer de afgelopen 140 miljoen jaar gestaag afgenomen en begint nu pas licht te stijgen. Het ligt momenteel rond de 420 delen per miljoen (ppm), oftewel 0,042%. 140 miljoen jaar geleden werd deze geschat op 2.500 ppm (0,25%), of ongeveer zes keer hoger. En het betekende ook een groenere en meer biodiverse wereld. Als de CO 2- uitstoot onder de 150 ppm (0,015%) zou dalen, zou dit al het uitsterven van de vegetatie en al het andere leven betekenen. We kwamen daar dichtbij tijdens het laatste ijstijdmaximum toen het 182 ppm (0,018%) bedroeg.

Zharkova zegt dat het feit dat het CO2 – niveau in de atmosfeer nu stijgt een goede zaak is. “We hoeven geen CO 2 te verwijderen , want daar hebben we juist meer van nodig. Het is voedsel voor planten om zuurstof voor ons te produceren. De mensen die zeggen dat CO 2 slecht is, zijn duidelijk niet erg goed opgeleid aan de universiteit of waar ze ook hebben gestudeerd. Alleen ongeschoolde mensen kunnen zulke absurde praatjes verzinnen dat CO2 uit de lucht moet worden gehaald”, zegt Zharkova.

De zon – een natuurlijke aanjager van klimaatverandering

Professor Zharkova kan in feite uitvoerig doorgaan over wat CO 2 wel of niet doet in de natuur en hoe het zich gedraagt, maar zij bestudeert dit niet rechtstreeks als wetenschapper. Zharkova is een astrofysicus, oorspronkelijk afkomstig uit Oekraïne. Ze studeerde af in wiskunde aan de Nationale Universiteit van Kiev en promoveerde aan het Main Astronomical Observatory in Kiev, Oekraïne. Ze heeft sinds 1992 gewerkt en onderzoek gedaan aan verschillende Britse universiteiten en is sinds 2013 hoogleraar wiskunde aan de Northumbria University, waar ze belangrijke wiskunde- en natuurkundemodules doceert.

Haar onderzoek heeft zich echter op de zon geconcentreerd en zij kan bevestigen dat de zon, in tegenstelling tot CO 2 , een belangrijke rol speelt in de klimaatverandering op aarde. Zozeer zelfs dat het onderzoek van Zharkova suggereert dat we de komende dertig jaar een koudere periode, of in wezen een kleine ijstijd, zijn binnengegaan, omdat de activiteit van de zon verzwakt in de context van de opwarming van de aarde.

Met andere woorden: er is geen sprake van dat Zharkova – of welke andere wetenschapper dan ook die terecht sceptisch is over de almachtige kracht van het CO 2 -molecuul om de lucht op te warmen – de klimaatverandering zal ontkennen. Integendeel, de klimaatverandering en de afkoeling of opwarming van de temperatuur zijn heel reëel, beweert ze. Zharkova wijst er bijvoorbeeld op dat het weer in Schotland, waar ze al vele jaren woont, 2000 jaar geleden veel warmer was. “De Romeinen verbouwden in die tijd bijvoorbeeld druiven en maakten wijn in Schotland”, zegt ze.

Maar tussen 1645 en 1715, de periode die bekend staat als het  Maunder Minimum, toen de activiteit van de zon bijzonder scherp verzwakte, werd het weer in Europa echter veel kouder. Op de grote rivieren van Groot-Brittannië – zoals de Theems en de Tyne – kon worden geschaatst, en de Nederlandse kanalen vroor regelmatig dicht. De gletsjers in de Alpen breidden zich uit en namen grote stukken bouwland in beslag, en de ijsmassa breidde zich vanuit het Noordpoolgebied sterk zuidwaarts uit. De temperaturen over de hele planeet waren veel lager – in Europa en Noord-Amerika bijvoorbeeld, op sommige plaatsen tot 5° tot 7°C kouder. Dit is een enorme verandering.

Zharkova  schat op basis van eerder  onderzoek dat de temperatuur op aarde gemiddeld – wat uiteraard potentieel veel grotere veranderingen van regio tot regio betekent – ​​de komende dertig jaar met één graad Celsius zal dalen, en niet zal stijgen, zoals het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering van de VN heeft voorspeld.

Ze legt uit dat zulke abrupte veranderingen afhangen van de cycli van zonneactiviteit. Wanneer de zon minder actief is, zorgt het afnemende magnetische veld voor een afname van de straling. Minder zonnestraling betekent minder warmte. Volgens Zharkova komt zo’n verandering elke 350-400 jaar voor(grand solar cycle of GSC) en ze zegt dat we in 2020 een van de Grand Solar Minima (GSM) scheidende GSC’s zijn ingegaan. Deze GSM zal doorgaan tot 2053 waarna in cyclus 28 de zonneactiviteit weer normaal zal worden.

Zou een investering in zonnepanelen niet aanbevelen

Dus volgens Zharkova moeten we in de nabije toekomst niet denken aan de opwarming van de aarde, maar aan een aanzienlijke afkoeling, zoals die zich in de 17e eeuw heeft voorgedaan, die uiteraard een directe impact zal hebben op onze manier van leven. van het leven. Neem bijvoorbeeld energie: onder de vlag van de ‘groene transitie’ en de overgang naar ‘Net Zero’ is het doel om de huidige energieproductiecapaciteit te vervangen door hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, terwijl we afstappen van fossiele brandstoffen. Volgens Zharkova is het in tijden van afnemende zonne-intensiteit niet de moeite waard om naïef te hopen dat zonnepanelen een significante hoeveelheid energie zullen kunnen produceren. “Ik heb alleen maar medelijden met de mensen die in zonnepanelen hebben geïnvesteerd”, zegt Zharkova. Als je bedenkt dat we in de lage periode van zonneactiviteit kunnen verwachten dat de winters langer zullen worden en dat het in Noord-Europa in juni zelfs kan gaan sneeuwen, zoals in de 17e eeuw, dan zijn de vooruitzichten voor zonnepanelen niet erg goed. “Tijdens het Maunder Minimum waren er jaren waarin er helemaal geen zomer was – er was een korte lente, daarna weer herfst en winter. En als er sneeuw op je zonnepanelen ligt of als er een bewolkte hemel is, zijn ze nutteloos”, zegt ze. We kunnen ook verwachten dat kouder weer de opwekking van windenergie onder druk zal zetten – er zijn genoeg voorbeelden

 van windturbines die bevriezen en afslaan.

Een andere ernstige zorg, zegt Zharkova, is dat de voedselproductie in Europa onder druk zal komen te staan naarmate het weer kouder wordt en oogsten schraal kunnen worden. Dit betekent dat betere omstandigheden voor voedselproductie moeten worden gezocht in Zuid-Europa of zelfs in Afrika. In het noorden is meer energie nodig om voedsel te produceren, huizen te verwarmen en voor alle andere activiteiten. Volgens Zharkova is er onder deze omstandigheden geen ontkomen aan fossiele brandstoffen, die een betrouwbare energiebron zijn. “Als mensen overleefden in [de koude periode in] de middeleeuwen, dan zouden wij beter moeten overleven omdat we beter uitgerust zijn. We hebben iets meer energiebronnen als we ze verstandig gebruiken,” zegt Zharkova.

Volgens Zharkova is het, in de algemene context van het CO 2 -klimaatveranderingsverhaal, belangrijk om te begrijpen dat mensen feitelijk omstanders zijn in dit veranderingsproces. “Wat we ook doen op aarde, we kunnen de baan van de zon en de grote planeten zoals Jupiter, Saturnus, Neptunus en Uranus niet veranderen”, legt ze uit. “Wij kunnen er niets aan doen.”

Net als de Spaanse Inquisitie”

Maar het is precies het feit dat dit proces natuurlijk is dat de mainstream klimaatwetenschap momenteel ontkent, en de enige aanvaardbare oorzaak van klimaatverandering is de toename van het aandeel antropogeneCO2 in de atmosfeer. Volgens Zharkova hoef je je niet druk te maken om “kleine dingen” zoals de zon. Ze wijst er zelfs op dat wetenschappelijk is aangetoond dat de toename vanCO2 in de atmosfeer de temperatuurstijging volgt, en niet andersom, maar ook dit is een punt waar de voorstanders van antropogene opwarming van het klimaat geen rekening mee willen houden. “Dit geeft je een idee van hoe ongeschoold en onprofessioneel deze mensen zijn die zeggen datCO2 zal leiden tot een temperatuurstijging,” merkt Zharkova op. “Ze proberen iedereen het zwijgen op te leggen die hun gebrekkige modellen in twijfel trekt”, voegt ze eraan toe.

Zharkova heeft zelf dergelijke pogingen tot zwijgen en vervolging meegemaakt. Ze haalt het voorbeeld aan van een recente intrekking in maart 2020 van een van haar wetenschappelijke artikelen ( Zharkova et al. , 2019 ) door redacteur Rafal Marszalek van Nature Scientific Reports  onder druk van de voorstanders van de antropogene opwarming van de aarde, zoals ze had vermeld in de artikel dat de helderheid van de zon kan veranderen afhankelijk van waar de zon precies staat ten opzichte van de aarde. Omdat je logischerwijs kunt beargumenteren dat dit ook van invloed zou kunnen zijn op het klimaat op aarde, moest het artikel worden ingetrokken. Ze is niet langer welkom om in  Nature te publiceren, hoewel ze dat in het verleden al meerdere keren heeft gedaan.

Deze dreiging van terugtrekking is volgens haar het geval voor iedereen die de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde in twijfel trekt en de klimaatverandering op een andere manier verklaart. “Ze gedragen zich net als de Spaanse Inquisitie tijdens het Maunder Minimum”, zegt Zharkova met haar karakteristieke humor over de voorstanders van de antropogene opwarming van de aarde, en noemt ze gekscherend de CO 2 -maffia.

Een jaar later na de intrekking, in april 2021, publiceerde Zharkova een boekhoofdstuk waarin ze met de officiële efemeriden van de afstanden tussen zon en aarde, geleverd door de officiële instanties van NASA en Paris-Meudon Observatory, Frankrijk, bewijst dat deze afstanden tussen zon en aarde precies zo veranderen als ze in het ingetrokken artikel worden genoemd. Ze zegt dat dit bewijst dat de zon, haar activiteit en haar positie in de baan de natuurlijke bron zijn van elke klimaatverandering op aarde en andere planeten.

Bron: https://dissident.one/de-astrofysicus-waarschuwt-voor-de-komende-kleine-ijstijd-het-is-al-begonnen

De Grote Satan haalt letterlijk koolstofdioxide uit de lucht in maffe boze opzet om al het plantenleven te doden

 20/04/2023

Ik heb een echt briljant idee. Nee, wacht – luister.

Laten we alle koolstof uit de atmosfeer zuigen zodat al het plantenleven op aarde sterft.

Reuters:

De wereld slaagt er niet in de koolstofuitstoot snel genoeg terug te dringen om een rampzalige klimaatverandering te voorkomen, een waarheid die een jarenlang marginale technologie – kooldioxide uit de lucht halen – nieuw leven inblaast.

De Amerikaanse regering, die het voortouw neemt, heeft 3,5 miljard dollar aan subsidies aangeboden voor de bouw van fabrieken die het gas zullen afvangen en permanent opslaan – de grootste inspanning van dit type ter wereld om de klimaatverandering een halt toe te roepen door middel van Direct Air Capture (DAC) en een belastingkrediet uitgebreid tot 180 dollar per ton om de ontluikende technologie te ondersteunen.

De bedragen laten de financiering die beschikbaar is in andere regio’s nietig lijken, zoals Groot-Brittannië, dat tot 100 miljoen pond (124 miljoen dollar) heeft toegezegd voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van DAC. Dat is vergelijkbaar met 12 miljard dollar aan federale uitgaven om de vraag naar persoonlijke en commerciële elektrische voertuigen te stimuleren, schatte de Boston Consulting Group.

Hoewel de biedingen voor de financiering van de Amerikaanse DAC-hub op 13 maart moesten worden ingediend, moeten de regering en sommige bedrijven de details over de aanvragen nog volledig vrijgeven, waarvan er vele voor het eerst door Reuters worden gerapporteerd. De afdeling Energie verwacht deze zomer de winnende biedingen bekend te maken.

Door de verergering van de klimaatverandering en de ontoereikende inspanningen om de uitstoot te verminderen, is het probleem dat bekend staat als koolstofverwijdering bovenaan de agenda geplaatst, en wetenschappers van de VN schatten nu dat miljarden tonnen koolstof jaarlijks uit de atmosfeer moeten worden gezogen om een doel van aftopping te bereiken. opwarming van de aarde met 1,5 graden Celsius.

Hoewel veel daarvan afkomstig zal zijn van natuurlijke oplossingen, zoals het planten van meer bomen of het vergroten van het vermogen van de bodem om koolstof op te slaan, zal permanente koolstofverwijdering zoals DAC ook nodig zijn.

Hebben ze overwogen om MEER “meer bomen” te planten?

Maar de lijst met hindernissen is lang.

De grootste fabriek die tot dusver is gebouwd, vangt slechts 4.000 ton per jaar op, de kosten zijn hoog, de talentenpool staat nog in de kinderscho enen en de kopers van de kredieten blijven grotendeels aan de zijlijn staan. Ook de rol van oliemaatschappijen in deze sector heeft de wenkbrauwen doen fronsen en de ontwikkelaars moeten steun zien te krijgen van gemeenschappen die vaak schade hebben ondervonden van grote energieprojecten.

Bovendien moet de CO2 permanent worden opgeslagen.

De Amerikaanse regering heeft gezegd dat zij vier hubs wil steunen, en uit gesprekken met meer dan 20 staats-, federale, bedrijfs- en investeerdersbronnen blijkt dat in een eerste ronde ten minste negen aanvragen zijn ingediend, waarbij twee grote projecten van Occidental Petroleum (OXY.N) ook als sterke kanshebbers worden beschouwd.

De meeste DAC-processen gebruiken een vloeistof of vaste stof die is ontwikkeld om op natuurlijke wijze koolstofdioxide op te nemen, en vervolgens wordt verwarmd of behandeld om de koolstof te extraheren en ondergronds te brengen.

Maar de energie om het proces, de fabrieken, pijpleidingen en opslag te laten draaien, is duur. De jury is er nog niet uit of het kan worden ingezet op een schaal die groot genoeg is om het klimaat te beïnvloeden, tegen een prijs die de wereld kan dragen.

Dit is een absolute misdaad tegen de aarde zelf, en we moeten de aanval op de plantenvoeding CO2 stoppen, want als er geen planten meer groeien, groeit er niets meer. Dan gaat alles dood, ook mensen en alle dieren.

De aanval op plantenvoedingen als Stikstof en CO2 past in de andere aanvallen die door de satanisten ingezet zijn op de mensheid en de planeet. Stikstof en CO2 zijn letterlijk de bouwstenen van het leven, net als de voortplanting dat is, die aangevallen wordt door de LGBTQ agenda en de gen-injecties.

Het is een meerfrontenoorlog tegen al het leven en de mensheid zelf.

Een stuk apparatuur, een distributeur genaamd, dat wordt gebruikt om bakken met kalksteen vast te houden om koolstof op te vangen, is te zien in de Heirloom Carbon Technologies-faciliteit in Brisbane, Californië

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

We zijn beetgenomen. De Plandemie was een dekmantel voor de grootste roofoverval in de geschiedenis

10/06/2021


Een verzameling van Anthony Fauci’s e-mails werd vorige week vrijgegeven na een Freedom of Information Act verzoek van BuzzFeed. Er staat niets echt van al te veel belang in de e-mails, en het is duidelijk bedoeld als een soort afleiding.

Wat maakt het uit of de griep dit jaar uit een Chinees laboratorium komt? Of dat die Nederlandse toverkol, Marion Koopmans, een eind heeft lopen liegen? Niks! Waar het ook vandaan komt, het gaat er om dat het gebruikt wordt om een digitale bewakingsstaat op te tuigen, onze rechten af te pakken, en onze welvaart over te hevelen naar een globale elite. Het was begin 2020 al bekend dat het uit een Chinees lab kwam, of daar in de buurt vrijgelaten werd om China te schaden. Dit is één bron, maar er zijn er tig als je een beetje opgelet hebt. Het doet er niet toe. En daarom moet je je afvragen waarom het nu weer uit de kast gehaald wordt.

Net als met alle andere troep die die Chinezen maken is hun biowapen ook kut, het is niet dodelijker dan de jaarlijkse griep. Dat is wel een flut-biowapen dan, en waarom laat je het in je eigen land los? Ongeloofwaardig, en wel een hele ingewikkelde manier om ons zoveel angst aan te jagen dat we lockdowns en de sloop van onze economie zouden accepteren. Dat was het doel. Dat was de opdracht die de lakeien die ons besturen hadden. Bill Gates en kornuiten praatten al jaren over een vreselijke pandemie die er aan zou komen. Het zat al in de pijplijn en het doel was om ons helemaal leeg te roven en ons daarna in digitale slavernij te houden. Ze hadden gehoopt op een veel dodelijkere pandemie en eigenlijk viel deze een beetje tegen, maar ze hebben hem toch gebruikt om hun grootste roof in de geschiedenis mee te verwerkelijken, omdat ze wisten dat ze er mee weg konden komen.

Laten we voorop stellen dat het virus, een corona-influenza-virus, niet veel dodelijker is dan de griep. Het is gewoon een nieuwe versie van de griep. Er zijn 0 griepdoden het afgelopen jaar en de corona-oversterfte is niet veel hoger dan in een slecht griepjaar. Daarnaast is een deel van de oversterfte juist aan de coronamaatregelen te wijten. Zelfmoorden en drugsdoden zijn toegenomen, kankerbehandelingen zijn uitgesteld, ouderen werden opgehokt in viruscentra en de zorg ontzegd.

We zijn ongelooflijk belazerd over de Covid-sterftecijfers – Er zijn veel minder mensen aan Covid overleden dan officieel gemeld

Van Dissel geeft toe dat we belazerd zijn – IFR van Corona is vergelijkbaar met de griep

Het China-Lab verhaal dient twee doelen. Het moet ons er aan herinneren dat het flut-virus toch echt heel gevaarlijk is, en dat China de vijand is. Vooral de Amerikanen waren even vergeten dat de griep toch echt heel dodelijk is en we dus onze economie moeten slopen. En Amerikanen, vooral Republikeinen, zijn vatbaar voor het China verhaal.

Geen afstand, geen maskers en geen vaccinatiepaspoort in de V.S. – 34 van de 50 staten hebben alle Coronamaatregelen afgeschaft

In feite is er niemand gestorven die niet al aan iets anders dood zou gaan. Sterfgevallen door griep, hartaanvallen, obesitas-gerelateerde sterfgevallen en zelfs auto-ongelukken en vuurwapendoden werden geherclassificeerd als “coronavirus-doden”. Dit werd toegegeven in een officiële publicatie van de Johns Hopkins Universiteit, de leidende medische autoriteit in Amerika, die de cijfers doornam en aantoonde dat op de veronderstelde piek van het virus in de lente van 2020, er geen nieuwe sterfgevallen waren. Dit betekent zonder meer dat er nooit een nieuw virus is geweest.

Bovendien is de gewone verkoudheid een coronavirus, en veroorzaakt precies dezelfde symptomen die worden gemeld door de gemiddelde “symptomatische” coronavirus-geïnfecteerde. Volgens de CDC website:

Het doel is om mensen af te leiden van het feit dat dit allemaal een massale hoax is. Het heeft niets te maken met China, en niets met een virus. Deze hele “pandemie” poppenkast is verzonnen door de elite met als doel de samenleving te schaden, mensen ervan te overtuigen hun burgerrechten op te geven, mensen hun baan af te nemen, en enorme rijkdom over te hevelen van de middenklasse naar de elite.

Dit is waar het om gaat:

The Guardian meldde in dezelfde week:

Als u denkt dat die twee krantenkoppen toeval zijn, bent u dom en hebt u geen idee wat er aan de hand is.

De globalistische elite-criminelen gaat het niet alleen om al uw geld, ze zullen niet rusten tot u een slaaf bent. Een op afstand bestuurbare digitale slaaf met hersenchip, zodat u aan/ en uit gezet kunt worden. Baudet retweette gisteravond deze draad over wat het grootste investeringsfonds ter wereld, Blackrock*, aan het doen is. Ze kopen alle huizen op zodat niemand ooit nog zijn eigen huis kan hebben. Blackrock doet dat niet alleen in de VS, waar de draad over gaat, maar bezit inmiddels ook half Amsterdam. Er is geen einde aan de kwaadaardigheid van hen die de macht gegrepen hebben in deze wereld. En besef dat elke ‘democratisch’, laat me niet lachen, verkozen leider een lakei is die hun plannen uitvoert. Het Kwaad heeft de macht. Het is aan ons om dat te keren.

Gerelateerd:

Waarom COVID-vaccins een droom zijn die uitkomt voor centrale banken

Catherine Austin Fitts | Full Interview | Planet Lockdown

“De Great Reset” – de weg naar het digitale concentratiekamp

Bill Gates koopt enorme hoeveelheden landbouwgrond terwijl de ‘Great Reset’ Amerikanen vertelt dat de toekomst zonder privébezit is


Bron: https://dissident.one/we-zijn-beetgenomen-de-plandemie-was-een-dekmantel-voor-de-grootste-roofoverval-in-de-geschiedenis

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...