maandag 29 augustus 2022

Nog twee kunstmestfabrieken in Europa zijn stilgelegd vanwege de hoge gasprijzen - geen energie betekent geen voedsel

 Vrijdag 26 augustus 2022 door: Ethan Huff

Tags : Ineenstortingsamenzweringgewassendiepe staatontvolkingenergieenergie rapportEuropahongersnoodmeststofkunstmestplantenfinanciële corruptievoedselvoedselvoorzieningbrandstoftoevoergeweldige resetoogsthongerInflatieaardgasStikstofrantsoeneringRuslandverhongeringOekraïnewereldlandbouw

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

9.700WEERGAVEN


 (Natural news) Naar verluidt hebben een paar productiefaciliteiten voor meststoffen in Polen hun deuren gesloten, althans tijdelijk, vanwege de exorbitante kosten van aardgas en andere brandstoffen.

Door recordprijzen voor brandstof in heel Europa werd Grupa Azoty, de op één na grootste meststofproducent van de Europese Unie en de eigenaar van een van de fabrieken gedwongen om de activiteiten stop te zetten. Het bedrijf heeft op 22 augustus de volgende verklaring bekend gemaakt:

“Due to record prices for natural gas, the main raw material for Grupa Azoty SA’s production, the company decided on August 22, 2022 to temporarily shut down its nitrogen fertilizer, caprolactam and polyamide 6 production plants from August 23, 2022.”

“Alhoewel er zijn geen problemen met de beschikbaarheid van gas, is de huidige situatie op de gasmarkt, die de winstgevendheid van de productieactiviteit bepaalt, uitzonderlijk en volledig buiten de controle van het bedrijf."

Let goed op die opmerking dat de beschikbaarheid van gas hetzelfde is als altijd. Het probleem is, zoals altijd, de bankkartels en hun financiële corruptie, die een hyperinflatoire situatie voor energie hebben gecreëerd, aangezien de markten grote volatiliteit zien door de beurshandel.

Met andere woorden, het is allemaal een spel met getallen, aangezien de globalisten die de leiding hebben zich wanhopig vastklampen aan hun falende systeem en de rest van de wereld en haar voedselproductiesystemen uitbuiten als bijkomende schade in een massaal financieel terrorismeplan.

(Gerelateerd: Vroeg in de zomer heeft een grotere kunstmestfabriek in het Verenigd Koninkrijk de productie stopgezet om dezelfde redenen.)

We  worden verteld dat er door deze stilstand bij de volgende zaaiperiode lang niet genoeg kunstmest beschikbaar zal zijn. In combinatie met droogtecondities die het huidige oogstsysteem treffen, is dit echt slecht nieuws voor de wereldwijde voedselvoorziening.

Grupa Azoty zegt dat het het prijsniveau van alle grondstoffen en goederen zal blijven volgen die nodig zijn om de kunstmestproductie weer winstgevend te maken voordat ze besluit de fabriek te heropenen. Het bedrijf gaf echter geen enkele indicatie wanneer het verwacht de activiteiten te hervatten.

Het tweede Poolse kunstmestbedrijf geeft de schuld aan 'Russische agressie' aan de weigering van Europa om Russische energie te blijven kopen

Een andere Poolse meststofproducent, ANWIL, heeft de leiding over de tweede fabriek die op dezelfde dag aankondigde dat ook zij geen kunstmest meer zal produceren vanwege torenhoge energiekosten.


"Door een ongekende en recordbrekende stijging van de aardgasprijzen in Europa heeft ANWIL besloten de productie van stikstofhoudende meststoffen tijdelijk op te schorten", kondigde ANWIL op 23 augustus op haar website aan.

“Het bedrijf volgt voortdurend de situatie op de grondstoffenmarkt. Zodra de macro-economische omstandigheden op de gasmarkt stabiliseren, wordt de productie hervat."

ANWIL maakte ook een politieke knipoog naar de oorlog in Oekraïne en beschuldigde "Russische agressie" van het slechte besluit van de Europese Unie om Rusland te bestraffen en zijn eigen energiemarkten uit te schakelen, waardoor de kunstmestproductie en andere industrieën werden stilgelegd.

In een tijd waarin Europa het gas hard nodig heeft om snel met de winter te blijven stromen, blijft de EU zich verzetten tegen Russische energie, ten koste van haar bevolking en economie..

'De wereld gaat op een enorm dieet - of je het nu leuk vindt of niet', schreef een commentator Natural news over de situatie.

“Coming to a winter near you,” , antwoordde een ander. 'Ik denk dat dit de laatste zomer is dat een groot deel van de bevolking te eten en te drinken zal hebben en vrolijk zal zijn."

Een ander drong er, bij degenen die willen blijven eten, op aan om hun eigen voedsel te verbouwen of op te slaan wat ze nodig hebben voor de komende donkere winter.

Zonder kunstmest zal er bij lange na niet genoeg voedsel zijn om iedereen die momenteel op aarde leeft te voeden. Bezoek om het laatste bij te houden Genocide.news.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

Detv.us

NaturalNews.com

Bloomberg.com

https://www.naturalnews.com/2022-08-26-fertilizer-plants-europe-close-high-gas-prices.html

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...