vrijdag 24 februari 2023

Duurzaamheidsrage – “Great Reset” in Nederland schrijdt voort


februari 24, 2023     3851     39

Foto Mark Rutte: Screenshot YouTube (https://youtu.be/D3QPmphUK_M)

Mark Rutte, de premier van Nederland, doet er net als zijn Canadese ambtgenoot Justin Trudeau alles aan om zijn land te modelleren naar de plannen van zijn heer en meester Klaus Schwab. Al in 2016 kon men een eerste indruk krijgen van hoe Rutte zich een Nederland na de Great Reset voorstelt, schrijft Auf1.

Reeds zes jaar geleden werd het project “Tristate City” gepubliceerd, een soort superstad met een toekomstig verzorgingsgebied voor bijna 40 miljoen mensen. Hiervoor zouden zelfs de landsgrenzen moeten worden afgeschaft, terwijl natiestaten zouden verdwijnen.

Brute, autoritaire staatsherstructurering

En wie geen respect heeft voor soevereine staten, geeft natuurlijk niet om privébezit. In de stijl van voormalige communistische dictaturen moeten ook de Nederlandse boeren, de meest productieve van Europa, wijken voor deze krankzinnige plannen om de volledige herstructurering van het land mogelijk te maken. Zij moeten hun waardevolle landbouwgrond vrijwillig aan de staat verkopen. Wie dat niet doet, wordt gedwongen afstand te doen van zijn eigendom. Dat de regering Rutte niet terugdeinst voor het uitvoeren van de globalistische plannen bleek al uit de – in het kader van Corona – gewelddadige aanvallen van de Nederlandse politie op vreedzame demonstranten. En tegen protesterende boeren schuwden ze zelfs het gebruik van vuurwapens niet.

Klimaatleugen als argument

Zoals bekend wordt de vernietiging van de Nederlandse landbouw gerechtvaardigd met de klimaatleugen. Met behulp van absurde mestregels worden hardwerkende boeren tot milieu- of klimaatzondaars verklaard en naar communistisch model onteigend. Wie te veel stikstof gebruikt, verliest volgens de regering zijn eigendom! Na maanden van felle protesten ebt het verzet van de boeren langzaam weg. Maar op andere fronten wordt nog fel gestreden.

 

Rutte wil contant geld afschaffen

Tegelijkertijd dringt het door globalisten beheerste Rutte-kabinet massaal aan op de afschaffing van contant geld. En Nederland loopt ook voorop in het, citaat, “gebruik van insecten”, zoals onderzoeksjournalist Marc van der Vegt stelt. Vooral op scholen wordt deze waanzin ijskoud uitgevoerd. Terwijl ze het gebruik van stikstof strafbaar stellen, hebben de Nederlandse Klaus Schwab discipelen geen probleem met massale bijwerkingen van vermeende vaccins of insectenbestanddelen. De Nederlanders hebben echter al bij tal van demonstraties – zoals de meest recente in Amsterdam – laten zien wat ze vinden van de invoering van een digitale munt of het voorgeschreven eten van insecten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/duurzaamheidsrage-great-reset-in-nederland-schrijdt-voort/ 

Terwijl veel Nederlanders niet kunnen rondkomen, trekt Kaag 2,5 miljard uit voor Oekraïne


Minister Kaag van Financiën heeft voor het komende jaar 2,5 miljard euro uitgetrokken voor hulp aan Oekraïne. “Nederland steunt Oekraïne in de strijd op alle mogelijke manieren,” zegt de minister in een videoboodschap.

“Nederland heeft het afgelopen jaar veel steun verstrekt en is daarmee één van de grote partners,” verkondigt Kaag vol trots. “We doen dit via internationale financiële instellingen zoals het IMF en de Wereldbank.”

“Voor dit jaar heeft het kabinet 2,5 miljard euro gereserveerd. Dat is geld voor militaire steun, financiële steun, maar ook voor de eerste levensbehoeften zoals dekens en andere spullen die mensen zo keihard nodig hebben. Maar ook begrotingssteun, zodat Oekraïne zijn economie draaiende kan houden,” aldus de minister.

Corruptieschandaal

“Juist in deze moeilijke tijd, in deze fase, is het van levensbelang om in Nederland, in Europa en internationaal verenigd achter Oekraïne te blijven staan,” beweert Kaag. “De toekomst en de vrijheid van Oekraïne zijn ook de toekomst en de vrijheid van Europa en van Nederland.”

Het is nog maar de vraag of het geld goed terechtkomt. Vorige maand barstte in Oekraïne een nieuw corruptieschandaal los, waarna president Zelenski een grote opruiming hield. Verschillende ministers, gouverneurs en topambtenaren moesten aftreden. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie en zelfverrijking.

Een viceminister nam smeergeld aan en ambtenaren maakten snoepreisjes. Oekraïne is één van de meest corrupte landen van Europa.

Alarmbel

Terwijl Kaag miljarden uittrekt voor Oekraïne, kunnen veel Nederlanders niet rondkomen. Vorig jaar luidde Nibud de alarmbel. Volgens berekeningen van het budgetinstituut worstelde één op de drie huishoudens met het rondkrijgen van de maandelijkse begroting.

Daarnaast is uit onderzoek van TNO gebleken dat in 2022 naar schatting ruim 600.000 huishoudens in ons land in energiearmoede leefden.

Gebouw van de NOS opnieuw volgeplakt met post-its: ‘massamoord’, ‘wij zijn de leugens zat’

Het gebouw van de NOS is donderdag voor de tweede keer in korte tijd volgeplakt met post-its. Met de actie willen de initiatiefnemers aandacht vragen voor de forse oversterfte in 2022.

Voor het NOS-gebouw stonden mensen die borden vasthielden met daarop teksten als ‘media = virus’, ‘stop met liegen’ en ‘het stopt pas als wij nee zeggen’. Mensen hielden ook spandoeken omhoog waarop stond: ‘Eerlijk onderzoek naar oversterfte’ en ‘NOS = fake news’.

Eén post-it voor iedere dierbare

In 2022 was de oversterfte 14.445. Dat zijn 39 extra doden per dag. Mensen hebben 14.445 post-its op het gebouw geplakt, één post-it voor iedere dierbare.

Op de post-its stond onder andere: ‘Robert 27 jaar’, ‘Allan 48 jaar’, ‘Massamoord’, ‘Emilie 27 jaar’, ‘Volkerenmoord’, ‘Wij zijn de leugens zat!’, ‘Rust zacht’, ‘Leon 51 jaar’, ‘Ronnie 29 jaar’, ‘Vanessa 49 jaar’ en ‘Petra 55 jaar’.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Wij informeren omdat de media het niet doen

Ook waren er A4’tjes op de ramen van het gebouw geplakt: ‘Media stop met liegen!’, ‘Gekochte journalisten’ en ‘Wij informeren omdat de media het niet doen’.

Dinsdagavond werd korte tijd gedemonstreerd bij het Media Park in Hilversum, tegen de mainstream media en voor eerlijke berichtgeving. Demonstranten lieten een sirene horen die ze hadden meegenomen. Toen ze naar de NOS wilden, hielden politie en handhavers de groep tegen bij de slagboom.

New York Times draait: ‘Mondmaskers werken niet, sceptici hadden gelijk’

CORONA - 23 FEBRUARI 2023  Redactie Blckbx

 

    3:50

Een artikel in de New York Times zorgde dinsdag voor een aardschok in het hart van maskerdragend Amerika: ‘Maskers werken niet, sceptici hadden gelijk’, aldus de krant, die de maskers tot nu toe altijd promootte en waarvan veel lezers de mondkapjes nog altijd braaf opzetten.

Hoewel mondmaskers in Nederland al lange tijd uit het straatbeeld zijn verdwenen, zijn er nog veel landen waar ze al dan niet verplicht gedragen worden. Zo wordt in Duitsland de maskerplicht pas op 1 maart opgeheven. Tot die tijd zijn mondmaskers in veel deelstaten nog verplicht in het openbaar vervoer en in openbare ruimtes. Van gezondheidsminister Karl Lauterbach moeten mondkapjes vanaf maart enkel nog verplicht gedragen worden in verzorgingshuizen.

Ook in de Verenigde Staten zijn maskers nog altijd eerder norm dan uitzondering. Vooral in Democratische staten zet een meerderheid van de mensen nog altijd braaf overal een masker op. Dat geldt zelfs voor schoolkinderen. Directeur Rochelle Walensky van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) liet onlangs weten dat het advies om kinderen op scholen mondmaskers te laten dragen, ‘niet zal wijzigen’.

New York Times

Afgelopen dinsdag publiceerde de New York Times een prominent artikel met de titel ‘The mask mandates did nothing. Will any lessons be learned? – De maskerplichten deden niets, zullen er lessen worden geleerd? In het stuk velt topcolumnist Bret Stephens van de Times een ongenadig hard oordeel over de maskerplichten, de CDC en de ‘experts’ die jarenlang aandrongen op de noodzaak van maskers en maskermandaten.

Stephens haalt in het artikel de onlangs gepubliceerde conclusies van de Cochrane-studie aan. “Op basis van 78 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken, met in totaal 610.872 deelnemers in meerdere landen, wordt ondubbelzinnig geconcludeerd dat er geen enkel bewijs is dat het dragen van mondmaskers enig nut heeft bij het voorkomen van verspreiding van het coronavirus.” Cochrane wordt in wetenschappelijke kringen beschouwd als de gouden standaard voor het beoordelingen van data uit de gezondheidszorg.

Maskermandaten waren flop

“Als het gaat om de voordelen van maskers voor de bevolking, is het oordeel geveld,” zegt Stephens. “Maskermandaten waren een flop. De sceptici die woedend werden bespot als gekken en soms gecensureerd als ‘desinformanten’ omdat ze tegen de mandaten waren, hadden gelijk. De reguliere deskundigen en deskundigen die de mandaten steunden hadden het mis. In een betere wereld zou het de laatste groep betamen hun fout te erkennen, samen met de aanzienlijke fysieke, psychologische, pedagogische en politieke kosten.”

Volgens Stephens treft ook gezondheidsinstituut CDC enorme blaam. Rochelle Walensky, directeur van de CDC, trok deze maand in een getuigenis voor het congres in twijfel dat de Cochrane-analyse zich baseert op een klein aantal COVID-specifieke gerandomiseerde gecontroleerde studies en hield vol dat de richtlijnen van haar agentschap over het dragen van maskers in scholen niet zouden veranderen. “Als ze zich ooit afvraagt waarom het respect voor de CDC blijft dalen, kan ze naar zichzelf kijken, en ontslag nemen, en het aan iemand anders overlaten om haar agentschap te reorganiseren,” zei Stephens. “Maar ook dat zal waarschijnlijk niet gebeuren: We leven niet meer in een cultuur waarin aftreden wordt gezien als de eervolle weg voor ambtenaren die falen in hun werk.”

 

Lange weg te gaan

Volgens Michael P. Senger, auteur bij het Brownstone Institute, is de draai van de New York Times ‘een veelbelovende stap in de goede richting’. “Maar NYT en andere supporters van lockdowns hebben nog een lange weg te gaan als ze ooit volledig willen boeten voor wat ze tijdens COVID hebben gesteund,” zegt hij.

Desondanks vindt Senger het bemoedigend dat Stephens het optreden van de CDC tijdens COVID als oorzaak noemt van een groeiend wantrouwen jegens de wetenschap en openbare instellingen in het algemeen, en subtiel uithaalt naar degenen die naar China keken als een legitiem model voor een reactie op een (vermeende) volksgezondscrisis. "In het licht van dit alles komen we het dichtst in de buurt van een regelrechte mea culpa die we in de New York Times hebben gezien sinds het begin van COVID. Het artikel van Stephens is een veelbelovende stap in de goede richting. Toch waren de lockdowns en mandaten die New York Times ondersteunde sinds het begin van COVID een beleidsramp van ongekende omvang."

Senger: "Wereldwijd hebben lockdowns en mandaten geleid tot miljoenen doden, honderden miljoenen de armoede ingejaagd, de geestelijke gezondheid van miljarden verwoest en biljoenen dollars aan rijkdom overgedragen van 's werelds armsten naar de rijksten, en dat alles voor niets." In zijn twitterdraadje hieronder heeft hij een lijst opgesteld met acties waaraan de New York Times en andere media moeten voldoen, willen ze hun acties tijdens COVID ooit goedmaken.

 

THREAD – NYT Surrenders to Reality: Admits ‘Mask Mandates Did Nothing’

NYT’s admission is a promising step in the right direction. But NYT and other lockdown supporters have a very long way to go if they ever wish to fully atone for what they supported during COVID. 1/ pic.twitter.com/SSTZEgBbj9

— Michael P Senger (@MichaelPSenger) February 22, 2023

 

Bron: https://www.blckbx.tv/corona/new-york-times-draait-mondmaskers-werken-niet-sceptici-hadden-gelijk

Waarom er geen tribunalen komen

Geplaatst op  door E.J. Bron

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Men vermoedt dat de NWO zichzelf aanstaande maandag officieel zal uitroepen tot de nieuwe wereldregering. Op 27 februari is er in Genève namelijk een bijeenkomst van de WHO die de implementatie van deze constructie vermoedelijk zal uitvoeren waar 194 landen – waaronder uiteraard Nederland onder Rutte – al voor getekend hebben. The New World Order derhalve die tot vandaag nog een ‘complottheorie’ is… Als dat gebeurt, weet u ook wat er verder nog komen zal. Het gehele draaiboek van Adolf Hitler zal zich middels 4.0 technieken voltrekken en alle mensenrechten, die nu onder andere nog in de Code van Neurenberg en de grondwet staan, zullen, net als alle rechtse (oppositie)partijen gecanceld worden.

Wat betekent dat men u vanuit de WHO – een sturend onderdeel van de NWO onder leiding van de massamoordenaar Tedros (in eigen land – Ethiopië – gezocht voor genocide) – verplichte gifinjecties en euthanasie kunnen opleggen. En uiteraard allemaal onder de valse vlaggen: ‘de wereld redden’, ‘de natuur redden’, ‘ú beschermen’… Waarmee de gehele geschiedenis weer ‘in ere’ is hersteld en extreem links weer gewoon fascisme genoemd kan worden en rechts de nette, logisch redenerende en humane luis in de pels van dit wereldwijd georganiseerde Nazi-regime is.

Omdat dit nog nooit eerder is gebeurd, weet ik niet hoe we dit moeten benoemen, want op kleinere schaal wordt dit omschreven als een staatsgreep, maar hoe noemt u dit op grote schaal? Een wereldgreep? Een globe-greep? Een totale overname van de wereld door een wederom fascistisch en misdadig regime? Hoe dan ook: de NWO en haar valse ‘politici’ als Rutte en consorten (VVD, D66, GroenLinks, VOLT, BBB, JA21, BIJ1 etc.) zullen zich eigenaar van AL het land, AL het water, en ALLE lucht, bodemstoffen en MENSEN (!) in de wereld noemen en daar naar handelen. Aldus de mensen die deze brute en gewelddadige wereldwijde overval op de mensheid verwachten. De wereld zal, net als Nazi-Duitsland dat in de jaren 1933 t/m 1945 deed, door hen ‘gezuiverd’ worden van andersdenkenden, dwarsliggers, ouderen, zieken, gehandicapten en weet ik het wat zij in hun geesteszieke en/of gehypnotiseerde brein allemaal kunnen verzinnen om de wereldbevolking naar hùn ‘goeddunken’ te minimaliseren tot er uitsluitend nog volgzame ‘arbeiders’ voor hen over zijn. Schwab en zijn adviseurs Harari en Narita (zie hun dode ogen!) hebben al meerdere malen zeer helder omschreven hoe ZIJ de toekomst van de wereld en derhalve úw ‘toekomst’ vorm zullen geven… Heeft u dan nog wel een toekomst? Hebben uw kinderen en kleinkinderen eigenlijk nog wel een toekomst? Als het aan de NWO en haar VN, WHO, NAVO, EU en haar vazallen in de Tweede Kamer ligt in ieder geval niet! Zij praten gewoon alsof Baudet GÉÉN oprechte, helder denkende, intelligente man zou zijn, maar een vazal van Poetin… Uiteraard uitgesproken door de zoveelste gluiperige GroenLinks-trekpop van Rosenmöller en Yasser uiteraard…

En dat is precies waarom u tribunalen wel kunt vergeten. U ziet het met Rutte, Trudeau, Biden, Von der Leyen… Zij komen overal mee weg, omdat zij door hun globalistische baasjes en vriendjes worden beschermd en afgeschermd. Alle op de grondwet juridisch gegronde aantijgingen qua schending van mensenrechten, misdaden tegen de mensheid en menselijkheid, oorlogsmisdaden en geplande ‘pandemieën’/genocides worden door hun baasjes van bovenaf en hun vriendjes in de extreemlinkse politiek geblokkeerd. Maar u mag het uiteraard NIET vergelijken met het Nazibewind van weleer… Verder heeft men tijdens de afgekondigde Corona-‘maatregelen’ al een voorproefje gegeven van hoe (en wanneer wel, en wanneer niet) zij hun hersenloze politie-eenheden zullen inzetten en zullen vrijwaren van alle schuld. Het is niet voor niets dat alle volgnummers van hun harnassen zijn gehaald… Zij zullen u niet meer met waterkanonnen bestoken, maar met kogels. Zij zullen u bij kleine opstanden, of arrestaties thuis, direct met pepperspray en stroomstootwapens overvallen, zodat u meteen bent uitgeschakeld en geen verzet meer kunt bieden. U kunt volgens de wet dan officieel nog wel bevoegd zijn uzelf te verdedigen, maar zij zien dat heel anders en zullen dat als ‘verzet bij arrestatie’, opruiing en openlijk geweld omschrijven.

Op straat zullen zij buitenlandse militairen en politie-eenheden inzetten die u als bevolking niet kennen en uw taal niet spreken. Elk woord dat u tegen hen zegt, zullen zij opvatten als een reden tot het inzetten van ‘gelegitimeerd’ geweld tegen u. Wees derhalve alvast voorbereid op deze Nieuwe Wereld Orde en hun zowel harten- als hersenloze uitvoerders en doe u voor als WOKE/BLM/Antifa en extreemlinkse betogers als u iets wilt ondernemen. Gebruik derhalve exàct dezelfde technieken en tactieken als ZIJ gehanteerd hebben (Capitool 6 januari) en ook hier hanteren (Antifa ‘onder begeleiding’ van de politie…).

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Bron: https://ejbron.wordpress.com/2023/02/24/waarom-er-geen-tribunalen-komen/#more-331804 

Tweet van Viktor Orbán: HET ENIGE DAT LEVENS KAN REDDEN, IS EEN WAPENSTILSTAND

Geplaatst op  door E.J. Bron

“Het verlies aan mensenlevens loopt al in de honderdduizenden. De pijn, het weduwschap, het toenemend aantal weeskinderen en de enorme golven van lijden kunnen alleen maar gekalmeerd worden door een wapenstilstand.”

HET ENIGE DAT LEVENS KAN REDDEN, IS EEN WAPENSTILSTAND.

Geplaatst/vertaald door:
E.J. Bron (via Twitter; Orbán Viktor)
(www.ejbron.wordpress.com)

Hongarije maakt de VS voor de neergang van Europa verantwoordelijk

(Vertaling: E.J. Bron)

Viktor Orbán (foto) bekritiseert de politiek van de Biden-regering in het Oekraïne-conflict als sleutelfactor voor Europa´s neergang en roept Hongarije op zijn eigen belangen te beschermen door een standpunt tegen Washington en Brussel in te nemen.

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft volgens lokale media verklaard dat de politiek van de Amerikaanse president Joe Biden in het Oekraïne-conflict een sleutelfactor voor de neergang van Europa zou zijn geworden.

Volgens informatie van de Hongaarse krant “Magyar Nemzet” zei Orbán dit woensdag in een besloten vergadering met leden van de regerende rechtse Fidesz-KDNP-coalitie. In de vergadering identificeerde hij volgens berichten de belangrijkste tegenstanders van het bondgenootschap als “internationale belangengroepen die voor de oorlog zijn, die bestaan uit de Biden-regering, Brusselse bureaucraten en politici die voor de oorlog zijn.”

In het bericht wordt gezegd dat Orbán beweerd zou hebben dat “Europa vorig jaar verzwakt werd, omdat de Biden-regering haar belangen in Brussel zonder beperkingen ten koste van de Europese belangen doordrukt.”

De Hongaarse minister-president zou er aan toegevoegd hebben dat de reactie op het Oekraïne-conflict en “de tsunami van sancties” Europa´s economie belast hebben, terwijl de VS, die over genoeg goedkope energie beschikken, zich ver weg gehouden zouden hebben van deze uitdagingen.

Orbán zei verder dat Europa binnen slechts één jaar zijn onafhankelijkheid evenals zijn economische en militaire macht verloren zou zijn en benadrukte dat Hongarije zijn eigen belangen zou moeten beschermen om de storm te doorstaan, citeert de krant.

Om dit te bereiken, zou Boedapest “het pro vrede standpunt tegen de Biden-regering en Brussel moeten verdedigen”, de Hongaarse economie door de bestrijding van de inflatie moeten beschermen en zijn leger moeten versterken, benadrukte hij kennelijk.

De minister-president zou eveneens verklaard hebben dat Boedapest niemand ondersteunt in het Oekraïne-conflict, omdat “er geen winnaars kunnen zijn in deze oorlog”. Moskou zou op grond van de ondersteuning van het Westen aan Kiev niet kunnen winnen, terwijl Rusland een atoommacht zou zijn en “een atoommacht niet in het nauw gedreven kan worden”, benadrukte hij volgens de berichten.

Hongarije had Rusland en de Oekraïne er bij talrijke gelegenheden toe opgeroepen om direct in te stemmen met een wapenstilstand, en zich tegelijkertijd herhaaldelijk tegen de sancties uitgesproken, die het Westen tegen Moskou had opgelegd. Zondag beweerde Orbán dat de restricties niet zouden hebben bijgedragen aan de beëindiging van de vijandigheden, maar in plaats daarvan de Europese economie geschaad zouden hebben.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

De grootste demonstratie ooit 11 maart 2023 (12.00 uur Den Haag)

24 FEBRUARI 2023   Delen? Graag!


   De grootste demonstratie ooit


Op 8 februari j.l. kondigde Farmers Defence Force (FDF) voorman Mark van den Oever het al aan: De grootste demonstratie ooit. Een risicovolle uitspraak (je legt de lat meteen zo hoog) maar het is begrijpelijk. De nood is hoog! De kans van slagen is groter dan ooit tevoren omdat de combinatie met de burgers werd gezocht. En massa is macht. Binnen enkele minuten stond ik voor m'n camera en sprak een vervolg boodschap in. De videoboodschap die iedereen vorige week als nieuwsbrief heeft ontvangen. Het verzoek aan alle protest organisaties om massaal achter FDF te gaan staan werd goed ontvangen. Oproepen en flyers kwamen online van o.a. World Wide Demonstration, Police for Freedom, de Tour der Touren, Convoy Nederland, de Musketiers en vele anderen. Uiteraard ook via Nederland in Verzet & Samen voor Nederland. Al snel werd duidelijk dat het Malieveld in Den Haag geen optie zou zijn. Extinction Rebellion had aangekondigd de A12 te gaan bezetten en op het Malieveld worden 11/3voorbereidingen getroffen voor de NN CPC Loop Den Haag van zondag 12/3. Koekamp is te klein. Inmiddels heeft het eerste overleg met politie, gemeente en FDF plaatsgevonden. De gesprekken verliepen gemoedelijk. Demonstratierecht is een recht met slechts meldplicht, maar een gemoedelijke verstandhouding is altijd beter. We wachten het af. Gezamenlijk kwam men uit bij locatie Zuiderpark. Vooralsnog is voor het tijdstip 12.00-16.00u gekozen maar hou voor alle zekerheid websites en socials in de gaten. IT GIET OAN zouden de Friezen zeggen. HET GAAT DOOR. De verwachting is 50.000+ demonstranten. Boeren met trekkers, vissers, bakkers, zorgmedewerkers, zzp'ers, veteranen. 

Kortom: allemaal ontevreden burgers. Daarom, vlak voor de PS verkiezingen, ook het motto #STEMZEWEG Het roer moet om. #PuinRuimenInDenHaag Wybren van Haga, Geert Wilders, Thierry Baudet & Gideon van Meijeren hebben zich al aangemeld. Andere politici zijn vooralsnog een surprise, oftewel nog geen definitieve toezegging. Eva Vlaardingerbroek zal spreken. Een toeslagenaffaire gedupeerde zal spreken. Een visser, een bakker, een getroffene uit Groningen. De lijst is te lang om op te noemen. 4 uur lang speeches? Nee gelukkig niet. Tussendoor is er ruimte voor “gepaste entertainment” en de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. Een podium, geluid, toiletten, grote LED schermen, etc, alles wordt geregeld. Daarom het verzoek tot donatie van FDF. Ga naar de website Https://farmersdefenceforce.nl  

Via Https://NederlandInVerzet.com  kunt u gratis flyers en #stemzeweg  stickers bestellen. Laten we met z'n allen 11 maart 2023 groots maken. De tijd is nu echt aangebroken om afscheid te nemen van Regime Rutte.  Massa op straat, wegstemmen bij de PS verkiezingen en indien nog noodzakelijk later bij de landelijke verkiezingen.


          11 MAART 2023 IS DE DAG

 


https://nederlandinverzet.com/blogs/nieuwsbrief/de-grootste-demonstratie-ooit


De Grote Illusies van de leiders van de westerse democratieën crashen op een nederlaag in Oekraïne

 februari 24, 2023  1101   3

  

La Grande Illusion was de film van Renoir uit 1937 die de tragische fouten toonde van de aristocraten van de Europese rijken in de Eerste Wereldoorlog. De film verwees op zijn beurt naar een Brits geschrift uit 1910, The Great Illusion, waarin werd beweerd dat oorlog irrationeel en onmogelijk was in het beschaafde Europa omdat het indruiste tegen de belangen van de Britse Imperial Liberal Rules Based Order, schrijft Jeff Rich.

De dreigende nederlaag van Oekraïne, de NAVO en de VS door Rusland legt soortgelijke tragische fouten en grote illusies bloot.

Maar hoe kan ik zeggen “dreigende nederlaag” in Oekraïne? Elke lezer van het grote nieuws in het Westen zou dit oordeel bespotten nu de verjaardag van de invasie nadert. Maar ik geef al commentaar op deze oorlog in The Burning Archive podcast sinds vóór het conflict van februari 2022.

Rusland is de oorlog duidelijk aan het winnen. Het verslaat niet alleen Oekraïne, maar ook de NAVO en de VS. Het wint de oorlog militair. Het heeft een overweldigend artillerieoverwicht en staat op het punt Bakhmut in te nemen. Rusland heeft de economische oorlog doorstaan, de “sancties uit de hel” die “de roebel in puin zouden veranderen.” Het heeft de Amerikaanse illusie dat Rusland een “tankstation is dat zich voordoet als een land” ontmaskerd. Rusland en zijn strategische partner China zijn diplomatiek aan de winnende hand. Poetin heeft de westerse illusie gelogenstraft dat Joe Biden een “Verenigde Naties van Democratieën” in WOII-stijl zou kunnen samenstellen om Rusland te isoleren. De grootste democratie ter wereld, India, zei resoluut en beleefd: “Nee, de wereld is ingewikkelder en multipolairder dan dat.”

 

Zelfs in de informatieoorlog is het Westen vooruitgelopen op zijn aanvoerlijnen. Ondanks de schijnbare Amerikaanse dominantie en ongekende beperkingen van de “open samenleving” van het Westen, zoals het verwijderen van veel Russische mediakanalen, keert Rusland de blitzkrieg van de informatieoorlog van het Westen langzaam in zijn voordeel. Het legt gewoon de waarheid bloot. Oekraïne is geen democratie. Oekraïne heeft echt een probleem met extreme etno-nationalistische ideologieën. Oekraïne zet zijn burgers onder druk om snel te sterven in Donbass om de Amerikaanse berichtgeving over de oorlog te stutten. Oekraïne heeft sinds 2014 echt duizenden burgers beschoten en gedood. Amerika heeft, zoals Seymour Hersh meldde en de ABC nog moet melden, de Nordstream-pijpleidingen opgeblazen. En Amerika deed dat, volgens de bronnen van Hersh, in een geheime operatie die het Congres omzeilde en zijn eigen NAVO-bondgenoot schaadde. Dankzij de onafhankelijke media zal de waarheid de ontploffing overleven.

Toch is de publieke perceptie dat Oekraïne aan de winnende hand is, en niets fout kan doen. We moeten Oekraïne “bijstaan” zolang dat nodig is. Onlangs heeft het Australische parlement een foto geënsceneerd van de eenheid van parlementsleden die met de Oekraïense vlag staan. De publieke perceptie wordt gevoed met voortdurende propaganda, zoals het Bear Grills “interview” met Zelensky. Wanneer het echt slechte nieuws komt, na de val van Bakhmut en het slopende offensief van het Russische leger, kan de schok voor de publieke opinie even ingrijpend zijn voor de wereldorde als de mislukkingen van de Eerste Wereldoorlog of de val van Singapore en Kaboel.

Misschien geloofden de Amerikaanse en geallieerde leiders hun eigen propaganda dat zij elke oorlog konden winnen toen zij deze oorlog uitlokten door te proberen Ruslands koningin op Brzezinski’s grote schaakbord te nemen. Maar nu spreken tenminste enkele “realisten” zich uit, zij het heimelijk in de wandelgangen van Washington. Het document van de Rand Corporation over “Avoiding a Long War” waarschuwt dat overdreven optimisme over succes in de oorlog de oorlog zal verlengen, en dat de oorlog niet in het belang van de VS is. Het berispt minister Blinken beleefd als “te zeer gericht op één dimensie van het oorlogstraject”.

 

Overmoed over succes in oorlog lokt oorlog uit, zorgt voor lange oorlogen en komt voort uit de grote illusies van nationale elites. Geoffrey Blainey maakte dit punt in 1973 in Causes of War, en het rapport van de Rand Corporation en de “realistische” factie in Amerika halen hem vandaag aan.

Natuurlijk hebben veel critici (waaronder mijn bescheiden podcast) deze illusies sinds februari 2022 blootgelegd. Jeffrey Sachs. John Mearsheimer. Paul Keating. Tony Kevin. Geoffrey Roberts. Seymour Hersh. Vele, vele anderen die beschamend worden aangevallen als “Russische propagandisten”.

De waarheid zal de illusie verdrijven. Het kan weken duren. Het kan maanden of jaren duren. Maar ooit zal er een afrekening komen. Het einde van de Eerste Wereldoorlog was niet goed voor de misleide Europese imperiale elites. Het einde van de oorlog in Oekraïne zal niet goed zijn voor de imperiale Amerikaanse elites. Zij hebben te lang de virtuele realiteit van gemanipuleerd nieuws gesponnen – “Amerika maakt zijn eigen realiteit” – om de realiteit van een veranderde multipolaire wereld aan te kunnen.

Ze zijn incompetent gebleken in het voeren van oorlog met een gelijke, in het voeren van diplomatie met onafhankelijke naties, in het opzetten van economieën die mensen dienen in plaats van bubbels, en, ten slotte, in het vertellen van de eerlijke waarheid aan hun eigen volk. Tragisch genoeg zullen de grote illusies van deze leiderselite de dienstplichtige soldaten van Oekraïne overleven, die overbodige natie die zichzelf verraadde op zoek naar Amerikaanse glorie.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/de-grote-illusies-van-de-leiders-van-de-westerse-democratieen-chrasen-op-een-nederlaag-in-oekraine/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...