maandag 8 april 2024

Wetenschappers beweren nu dat het dragen van jeans “slecht voor het milieu” is

 april 8, 2024   20


    PublicDomainPictures / Pixabay

Nu komen ze voor je spijkerbroek.

Wetenschappers van de Guangdong University of Technology hebben een nieuw onderzoek gepubliceerd waarin ze beweren dat het dragen van jeans “slecht voor het milieu” is, schrijft Margaret Flavin.

Volgens het rapport veroorzaakt het slechts één keer dragen van een modieuze spijkerbroek 2,5 kg CO2, oftewel het equivalent van 9,6 kilometer rijden met een auto die op benzine rijdt.

Guangdong University of Technology is een staatsschool van de Volksregering van de provincie Guangdong in China.

De New York Post meldt:

“Deze studie nam jeans als voorbeeld om de koolstofvoetafdruk van fast fashion consumptie en de bijkomende klimaatimpact ervan in vergelijking met traditionele mode te onthullen,” schreven de auteurs van het nieuwe rapport, dat in mei 2024 gepubliceerd zal worden.

“De productie van jeans en het internationale transport droegen voor 91% bij aan de koolstofvoetafdruk van fast fashion consumptie,” voegden de experts toe.

Geen woord van milieu-cultisten Hollywood-sterren over wanneer ze dit kledingstuk zullen dumpen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/wetenschappers-beweren-nu-dat-het-dragen-van-jeans-slecht-voor-het-milieu-is/

Geen samenzweringstheorie, maar bewezen kennis: Condenssporen kunnen wolkvorming veroorzaken

 april 8, 2024  16

Foto Credit: Report24.news / Symbolisch beeld: Vrouw is geschokt door contrails in de lucht. (C) Report24.news

Veel mensen zitten vol angst en geven commentaar op elke condensspoor (contrail) en elke wolk in de lucht. Report24 probeert feiten veilig te stellen en niet de volgende paniek te ondersteunen. Het is algemeen bekend dat contrails van normale straalmotoren kunnen bijdragen aan wolkvorming. Normale vluchten zijn hiervoor voldoende – zogenaamde “chemtrail”-additieven zijn niet nodig. Veel luchtverkeer kan dus in feite leiden tot zware wolkenvorming, schrijft Willi Huber.

Herinnert u zich nog het vliegverbod tijdens de grote NAVO-oefening vorig jaar? Herinnert u zich het Oekraïense grondoffensief tegen Rusland, toen Europa op hetzelfde moment verdween onder een soep van wolken en mist? U hebt geen van beide gedroomd. Voor Report24 is het echter belangrijk dat mensen niet wegzinken in angst en paniek – betrouwbare informatie is noodzakelijk. Het feit dat paniekprofeten rondrennen als in een Asterix-boek en mensen bang maken door te denken dat de hemel op hun hoofd valt, is niet relevant. Het is ook niet nuttig om elkaar dag na dag met deze angst te blijven voeden. Angst maakt ons ziek, laten we gezond blijven:

Gegarandeerde kennis: Contrails leiden tot wolkenvorming

Het grootste gevaar voor velen van ons is halve kennis. En zogeheten bijgeloof heeft de mensheid nog nooit goed gedaan, denk maar aan de heksenjachten. Laten we eens naar de feiten kijken: De hemel is op veel dagen bedekt met talloze contrails. Dit komt door het vele luchtverkeer met vliegtuigen die worden aangedreven door straalmotoren. Eenvoudig gezegd:

In een straalmotor wordt lucht van buitenaf aangezogen en samengeperst. Vloeibare brandstof wordt binnenin geïnjecteerd en verbrand in de verbrandingskamer. Het product van deze verbranding zet enorm uit en wordt vervolgens uitgestoten via een uitlaatmondstuk (“stuwstraalpijp”). – Kids and Science.de

Het is dus een verbrandingsmotor en de verbranding produceert residuen. Vliegtuigmotoren hebben geen filters of katalysatoren. De verbrandingsresten worden de lucht in geblazen. Wat je achter een vliegtuig in de lucht ziet, zijn meestal echter niet de verbrandingsresten.

Wolkvorming door microdeeltjes uit de verbranding van vliegtuigbrandstof

Contrails worden gevormd wanneer de hete waterdamp die na de verbranding door een straalmotor wordt uitgestoten, afkoelt en condenseert in de aardatmosfeer. De temperatuur en vochtigheid van de atmosfeer moeten precies goed zijn voor condensatie – de lucht moet koud en licht vochtig zijn.

Contrails ontstaan het vaakst op de kruishoogte van een vliegtuig, tussen ongeveer 10.000 en 13.000 meter in de bovenste troposfeer, omdat daar deze omstandigheden heersen. Omdat de atmosfeer voortdurend verandert, kan het zijn dat de omstandigheden niet gunstig zijn voor contrailvorming op deze hoogte. Dat is de reden waarom niet alle vliegtuigen tijdens elke vlucht contrails produceren. – Space.com

Wat ontbreekt in deze gangbare verklaring van contrails, maar wat niettemin zeker is, is kennis: Naast de hete waterdamp blijven er ook andere verbrandingsresten achter in de lucht. Om te begrijpen wat er dan gebeurt, moeten we begrijpen hoe wolken zich vormen. Je zou je ook kunnen verdiepen in welke soorten wolken er zijn en welke omstandigheden ze nodig hebben om zich te vormen. Maar dat gaat hier een beetje te ver. Kort samengevat voor een veelvoorkomend type wolk:

 

Het bleek dat cirruswolken zich over een breed temperatuurbereik kunnen vormen. Hoge sulfaatconcentraties enerzijds en organische en metallische stofdeeltjes anderzijds bevorderen de vorming van wolken. Beide komen voornamelijk vrij in de atmosfeer door industriële afvalgassen, die niet alleen de lucht die we inademen vervuilen, maar ook indirect de atmosfeer van de aarde opwarmen. – Spektrum.de

Ik heb dit fragment gekozen om dit te illustreren: Niet alleen vochtigheid leidt tot wolkvorming – kristallisatiekernen zijn ook heel belangrijk – vooral als een wolk naar een regenwolk moet neigen. Waterdruppels of ijskristallen verzamelen zich op kleine deeltjes in de lucht. Een vliegtuig dat door de lucht vliegt laat veel van zulke deeltjes achter als gevolg van verbranding – de vorming van wolken als gevolg hiervan is dus niet mysterieus of een geheim – het is bekend en een logisch gevolg van luchtverkeer.

Straalvliegtuigverkeer leidt tot wolkenvorming

Om te voorkomen dat de uitlaatgassen van straalvliegtuigen tot wolkvorming leiden, zou bijzonder droge lucht nodig zijn. Dit is echter niet te verwachten boven weelderige weiden en weilanden en grote bosgebieden. Daarom is het in de meeste gebieden in geschikte klimaatzones volkomen normaal en logisch dat vliegtuigen aanvankelijk contrails achter zich vormen – en dat deze aanleiding geven tot uitgestrekte wolkenformaties. De waarneming dat een helderblauwe lucht overgaat in een melkachtige soep en vervolgens in bewolking naarmate de dag vordert en er steeds meer vliegverkeer is, is dus volledig correct. Je hoeft hier niet voor gek verklaard te worden – en de kennis hierover is niet geheim.

Klimaatalarmisten zijn bang voor contrails

De vorming van wolken uit contrails wordt zelfs uitgelegd in de linkse Wikipedia. Dat brengt ons bij een ander punt, het klimaatnarratief. De groepen mensen die bang zijn voor een door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde zijn niet blij met contrails of de wolken die zich daaruit vormen. Ze beweren dat deze veel meer broeikaseffecten genereren dan de zonnestraling die door de wolken wordt gereflecteerd. Natuurlijk is hier geen bijzonder geloofwaardig bewijs voor, maar de bewering helpt wel om mensen in klimaatpaniek te brengen. Wat wel interessant is, is dat er nog steeds heel weinig gelobbyd wordt tegen het vliegverkeer, terwijl het privévervoer per auto massaal wordt aangevallen. Het plan hierachter is dus eerder om mensen hun bewegingsvrijheid te ontnemen door privévervoer te verbieden.

 

Vliegtuigen produceren hun fascinerende contrails wanneer ze hoog in de ijle, koude lucht vliegen. Waterdamp condenseert snel rond het roet van de uitlaatgassen van het vliegtuig en bevriest tot cirruswolken die minuten of uren kunnen aanhouden. Deze hoogvliegende wolken zijn te dun om veel zonlicht te weerkaatsen, maar ijskristallen erin kunnen warmte opslaan. In tegenstelling tot laaghangende wolken, die een algemeen verkoelend effect hebben, warmen deze contrailvormige wolken het klimaat op. – Science.org

We kunnen ijskristallen die warmte opslaan beter in het rijk der fabelen en sprookjes laten. Maar het principe dat vliegtuigmotoren wolken produceren wordt ook duidelijk gemaakt in dit deel van de tekst.

Wat leren we hiervan?

Elk modern vliegtuig kan bijdragen aan wolkvorming en draagt daar ook aan bij. Hiervoor is geen samenzweringstheorie nodig of additieven die in de lucht worden gespoten. Deze theorie is sowieso erg hobbelig, omdat er miljoenen vertrouwelingen voor nodig zouden zijn – die zichzelf en hun geliefden zouden moeten “vergiftigen.”

Wolkvorming als gevolg van contrails is geen samenzweringstheorie, maar een bekend en door de vingers gezien neveneffect van het moderne luchtverkeer.

We leren hieruit echter ook dat het niet helpt om voor tienduizenden euro’s apparatuur te kopen van vindingrijke zakenlieden om deze “chemtrails” te verwijderen. Om wolkenvorming door vliegverkeer te minimaliseren, zouden we het vliegverkeer moeten minimaliseren – of nieuwe soorten motoren moeten ontwikkelen en gebruiken die de lucht niet doordrenken met miljarden en miljarden microscopische roetdeeltjes. Wees dus niet bang voor chemtrails. Het probleem is open en bloot – als het je stoort, moet je de moderne luchtvaart zelf bekritiseren. Dat is ook legitiem.

Dat betekent niet dat het leger niet actief werkt aan weermanipulatie of het niet voortdurend uitvoert. Lees meer:

·         Artikel aus 1972 im Spiegel beweist: Militärische Wettermanipulation durch USA seit 1963 üblich

·         Geoengineering, „Chemtrails“ und mehr: über 300 Patente zur Wettermanipulation bekannt

Beter om zorgvuldig te controleren dan te vervallen in angst

Ik wil graag een paar basisvragen stellen over de huidige wolkenpaniek die momenteel de ronde doet, die geschikt zijn om wat rustiger met de situatie om te gaan. Het is maar een suggestie. Natuurlijk kan iedereen in paniek blijven elke keer als hij naar de lucht kijkt en zich inbeeldt dat hij vergiftigd wordt. Maar wat betekent dat voor je levenskwaliteit? Misschien kunnen de huidige problemen rond luchtvervuiling, contrails en “chemtrails” ook rustig en objectief benaderd worden.

 

Als iemand je vertelt over “onmogelijke wolkenformaties“, heb je dan ooit nagedacht over wat je zelf weet over mogelijke wolkenformaties? Heb je ooit zo goed naar de lucht gekeken? Of is dit pas de laatste jaren aan de orde sinds je over “chemtrails” hebt gehoord? En de persoon die je erover vertelt – welke ervaring heeft hij of zij met wolken? Heb je misschien ooit naar oude foto’s in je eigen collecties gekeken? Weet je eigenlijk hoe wolken worden gevormd?

Als iemand je iets vertelt over saharastof omdat hij ergens op internet iets heeft gelezen, vraag dan eerst wat de bron precies is en controleer of je die wilt vertrouwen. Met een beetje tijd kun je tientallen analyses van saharastof vinden. Is de samenstelling echt zoveel veranderd of is die door de decennia heen hetzelfde gebleven? Vooral de aluminiumpaniek is onbegrijpelijk als je rustig blijft. Aluminium en ijzer zijn immers altijd bestanddelen van woestijnstof geweest. Net als bij punt één is het raadzaam om het te controleren: Wat wist je zelf tot nu toe over saharastof? Wat wist de persoon die je erover vertelde? En als je er meer over wilt weten, moet je je paniek opzij zetten en je eigen onderzoek doen. Een paar decennia geleden was wetenschap niet zo politiek en ideologisch geladen. Saharastof wordt al heel, heel lang bestudeerd en geanalyseerd, er is niets nieuws of verrassends aan.

Zoek uit hoe moderne vliegtuigmotoren werken, zoals we hierboven hebben samengevat. Bedenk of het mogelijk is dat miljoenen vliegtuigen, piloten en technici over de hele wereld samenwerken in een complot om je te vergiftigen – terwijl tegelijkertijd de geliefden en families van deze mensen ook op aarde leven. Het is één ding voor de VS en de NAVO om hun militaire piloten opdracht te geven om het weer te manipuleren voor een aanval of verdediging. Vooral Amerikaanse piloten zal het niet uitmaken wat ze boven Europa inzetten. Maar maak onderscheid tussen plausibele manipulatie van het weer – en compleet verwarde theorieën die afkomstig zijn van excentriekelingen die zichzelf belangrijk willen maken.


 Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/geen-samenzweringstheorie-maar-bewezen-kennis-condenssporen-kunnen-wolkvorming-veroorzaken/ 

Onwerkelijk: Ze hebben geheim geo-engineering project onthuld

 april 8, 2024   24

 

   Kranich17 / Pixabay

Wat als ik je zou vertellen dat er echt een SAMENZWERING gaande is? Een onderzoeksexperiment dat ze verborgen hielden voor het publiek omdat ze bang waren voor een reactie.

Want dat is precies wat er gaande is, schrijft Peter Imanuelsen.

En blijf tot het einde lezen, want je zult nooit kunnen raden wie er bij dit project betrokken zijn geweest…

Vanaf het dek van een ontmanteld vliegdekschip in de baai van San Francisco hebben onderzoekers van de Universiteit van Washington triljoenen zoutdeeltjes de atmosfeer in gelanceerd met de bedoeling het zonlicht van de aarde tegen te houden.

Dit alles wordt natuurlijk gedaan om de opwarming van de aarde tegen te gaan!

Ze zeggen dat de organisatoren dit experiment niet algemeen hebben aangekondigd om “reacties van het publiek te voorkomen.”

“Het idee om in te grijpen in de natuur is zo controversieel dat de organisatoren van de test van dinsdag de details voor zich hielden, bezorgd dat critici zouden proberen hen tegen te houden,” schrijft de New York Times.

Met andere woorden, dit is geen samenzweringstheorie. Het is per definitie een samenzweringsfeit. Ze spanden samen om dit experiment geheim te houden.

Geen wonder dat ze het geheim probeerden te houden, want ik denk dat de meeste mensen niet blij zouden zijn om te weten dat mensen proberen het weer te veranderen en het zonlicht te blokkeren.

Ze gebruiken speciaal gebouwde sproeiers om triljoenen zoutkristallen de lucht in te schieten, in een poging om de dichtheid en het reflecterend vermogen van wolken te verhogen.

 

En dit is niets nieuws. Een bedrijf genaamd Make Sunsets heeft een weerballon opgelaten om giftige zwaveldioxide in de lucht te blazen om de zon te blokkeren.

Het idee is dat ze de zon zullen blokkeren en zo de temperatuur op aarde zullen verlagen. Dit is een verschrikkelijk idee.

In Zweden hadden we de koudste januarinacht van de eeuw. Het was -48,8C in Arjeplog. Ik wil echt niet dat het nog kouder wordt – Dank je wel!

De staat Tennessee heeft onlangs gestemd voor een verbod op geo-engineering in de staat. Ze werden daarvoor weggehoond door de mainstream media, want dat was min of meer gewoon een “samenzweringstheorie”.


Het wetsvoorstel dat geo-engineering verbiedt is nu goedgekeurd door zowel de senaat als het Huis van Afgevaardigden in de staat Tennessee en wacht nu op de gouverneur om het te ondertekenen. De mainstream media noemt dit ten onrechte een “chemtrail-wetsvoorstel”, ondanks het feit dat het wetsvoorstel dit helemaal niet noemt.

Wat voor onbedoelde gevolgen kan het hebben als we chemicaliën in de lucht sproeien om de zon te blokkeren? Wat als het een wereldwijde afkoeling veroorzaakt en we een ijstijd krijgen? Dit is gevaarlijk.

Zelfs Greenpeace is sceptisch over het idee van geo-engineering op zonne-energie en zegt dat de gevolgen moeilijk te voorspellen zijn.

EN RAAD EENS WIE ERBIJ BETROKKEN IS?

Niemand minder dan Bill Gates natuurlijk.


Een silicon valley ingenieur die eerder bij Xerox had gewerkt en een spuitmond had ontwikkeld om inktdeeltjes voor printers te sproeien, werd nu gevraagd om een spuitmond te ontwikkelen om zeezout aerosols te sproeien.

 

Al in 2009 kreeg deze ingenieur een investering van 300.000 dollar van Bill Gates om hieraan te werken. Een team werkte aan deze spuitkop en vorig jaar was hij klaar.

Dus daar hebben we het.

Een project dat begon met een investering van Bill Gates sproeide nu deeltjes in de atmosfeer met als doel zonlicht te blokkeren om klimaatverandering tegen te gaan.

En ze deden het in het geheim om publieke reacties te voorkomen.

Onwerkelijk.


 

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/onwerkelijk-ze-hebben-geheim-geo-engineering-project-onthuld/

VN “klimaattop” COP28 laat de kat uit de zak: IMF-chef wil een wereldwijde koolstofbelasting om ons te straffen voor energieverbruik!

 december 6, 2023   34

Kristalina Georgieva, een Bulgaarse econome die werkzaam is als directeur van het Internationaal Monetair Fonds, zei maandag dat het IMF wil dat landen strenge nieuwe koolstofbelastingen invoeren om “klimaatverandering tegen te gaan.”

Ze bracht haar onheilspellende boodschap op de COP28 klimaattop van de Verenigde Naties, waar de aanwezige globalisten in jets arriveerden en er zeker van kunnen zijn dat ze worden rondgereden in luxe auto’s en dineren met de beste stukken rundvlees en andere delicatessen, schrijft Leo Hohmann.

“We zijn er erg op gebrand om de grootst mogelijke stimulans voor decarbonisatie te geven, namelijk door een prijskaartje te hangen aan koolstof”, zei Georgieva op de top in de Verenigde Arabische Emiraten. “Die prijs moet omhoog, omhoog, omhoog als we de decarbonisatie willen versnellen.”

De IMF-baas probeerde ook koolstofbelastingen te rechtvaardigen door te zeggen dat ze inkomsten voor overheden zouden genereren.

“We zijn een groot voorstander van een koolstofprijs,” zei ze, in een gewaagde uitspraak die erop lijkt te wijzen dat alleen de rijken hun huidige levensstijl zullen mogen behouden als de globalisten hun zin krijgen wat betreft het klimaatveranderingsbeleid.

Bekijk haar gewaagde opmerkingen in de video hieronder.

COP28 – THE HEAD OF THE IMF BACKING CALLS FOR CARBON CONSUMPTION CHARGES.

THIS WILL INCREASE ALL CONSUMER PRICING, AND PAVES THE WAY FOR THE ‘CONSPIRACY THEORY’ OF PERSONAL CARBON ALLOWANCES.

ONLY THE RICH WILL RETAIN THEIR LIFESTYLES🔥

PIC.TWITTER.COM/AA0XZ2HZLH

— ELANDER & THE NEWS (@ELANDERNEWS) DECEMBER 4, 2023

Georgieva heeft het voor ons lijfeigenen heel eenvoudig gemaakt. Klimaatverandering betekent meer geld voor regeringen om hun macht en controle over onze levens uit te breiden. Het zal een prachtig nieuw excuus zijn om in onze zakken te graaien en ons te beroven van je zuurverdiende geld, om vervolgens dat gestolen geld te gebruiken om meer bureaucraten in te huren die als enige doel hebben om de levensstijl van de middenklasse te verstoren en nieuwe barrières op te werpen voor arme mensen die willen opklimmen naar de middenklasse.

 

Georgieva is een globalistische elitist die daar op COP28 zit onder de vlag van het IMF en de Wereldbank en openlijk toegeeft dat wat de globalisten willen een wereldwijde belasting is die mensen straft voor het rijden in brandstof aangedreven auto’s, het verwarmen van hun huizen, het koken op gasfornuizen, het eten van vlees, het vliegen in vliegtuigen, enz.

Dit zijn allemaal dingen die een doorsnee middenklasse gezin niet als luxe ziet, maar als dagelijkse benodigdheden. Als de globalisten hun zin krijgen, zullen alleen de rijken zich deze dingen kunnen veroorloven. De rest van ons zal voor zichzelf moeten zorgen in koude, vochtige appartementjes, op de fiets naar het werk of met de bus, terwijl we thuiskomen met een diner van meelwormen en krekels.

Nee, dank je.

Deze mensen die op hun hoge en verheven plaatsen zitten op deze globalistische topconferenties hebben op de een of andere manier het verkeerde idee gekregen dat ze hun perverse ideologie over ons kunnen heersen en ons kunnen dwingen ons te conformeren aan een levensstijl die past bij de Middeleeuwen, terwijl zij dineren met filet mignon en kaviaar en zich verplaatsen in hun dure SUV’s en privéjets.

Naarmate meer mensen erachter komen wat decarbonisatie en netto- nul emissies eigenlijk betekenen voor hun eigen manier van leven, kun je er zeker van zijn dat deze globalisten dekking zullen moeten zoeken.

Daarom doen we wat we doen hier bij LeoHohmann.com, rapporteren en informeren in een poging de slapende massa wakker te maken. We moeten hen doen beseffen dat we als slaven zullen leven als we op het huidige pad blijven.

 

Om zo’n dystopische samenleving echt af te dwingen, zullen ze de dollar en de rest van de wereldwijde fiatvaluta’s laten crashen, ze vervangen door digitale en programmeerbare CBDC’s (Central Bank Digital Currencies) en biometrische digitale ID’s van alle mensen eisen, waarbij je digitale ID gekoppeld is aan je bankrekening. Zodra dit handhavingsmechanisme is ingevoerd, is het game over. Ik geloof dat dit alles tegen het einde van 2025 gerealiseerd zal zijn. Dat betekent dat 2024 een scharnierjaar wordt waarin een reeks crises wordt gelanceerd die erop gericht zijn om meer van ons in een wanhopige situatie te brengen. Want alleen wanhopige mensen zullen een leven van technoslavernij in een 24/7 controlestaat accepteren.

Leef vrij.

Nooit gehoorzamen.

Gebruik waar mogelijk contant geld.

Onderwerp je nooit aan een digitaal ID.

Er is al te veel gehoorzaamheid geweest en daarom staan we voor de deur van de overheersing door deze kwaadaardige parasieten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/vn-klimaattop-cop28-laat-de-kat-uit-de-zak-imf-chef-wil-een-wereldwijde-koolstofbelasting-om-ons-te-straffen-voor-energieverbruik/

Farmawaakhond oordeelt dat Pfizer de kluit heeft belazerd


Pfizer wordt er door de Britse farmawaakhond van beschuldigd de industrie in diskrediet te hebben gebracht. Directeuren van de vaccinmaker gebruikten social media om een vaccin te promoten dat (nog) niet was goedgekeurd.

De farmareus heeft misleidende claims gedaan, oordeelt de waakhond, de Prescription Medicines Code of Practice Authority (PMCPA).

Het gaat om een bericht dat in november 2020 door hooggeplaatste Pfizer-medewerkers op het toenmalige Twitter is geplaatst. Zij hebben het platform volgens de waakhond misbruikt om hun coronavaccin ‘op misleidende en illegale wijze’ te promoten.

Geen verwijzing naar bijwerkingen

Dr. Berkeley Phillips, medisch directeur van Pfizer UK, deelde een bericht van een Amerikaanse medewerker van Pfizer, die schreef: “Ons kandidaat-vaccin is 95 procent effectief tegen corona en 94 procent effectief voor mensen die ouder dan 65 jaar zijn.”

Vier andere Pfizer-medewerkers plaatsten hetzelfde bericht.

De PMCPA merkt op dat dit bericht ‘beperkte’ informatie bevat over de werkzaamheid van het vaccin, geen veiligheidsinformatie en geen verwijzing naar bijwerkingen.

Iedereen liep achter de muziek aan

Dr. Phillips beweert dat hij het bericht ‘onbedoeld’ heeft gedeeld. Daar moet neuroloog Jan Bonte toch wel even heel hard om lachen. “Dit was héél intentioneel, en héél gericht. Want het persbericht van Pfizer was volstrekt gelijk.”

Dit is wat Pfizer tot kunst verheven heeft: goedkoop oud ijzer verkopen als ware het goud. En iedereen liep achter de muziek aan, inclusief hoogleraren en intensivisten die beter hadden moeten weten, aldus Bonte, die benadrukt dat Pfizer al tientallen jaren de kluit belazert.

Zij werden niet van social media verwijderd

“En waarom liep iedereen achter de muziek aan? Van artsen tot hoogleraren? Omdat de muzikanten enorm goed betalen,” voegt moleculair bioloog Peter Borger hieraan toe.

“Deze mensen – en politici die dat ook deden – werden helaas niet van social media verwijderd,” merkt onderzoeksjournalist Marc van der Vegt op.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Baanbrekend kankeronderzoek, 100 procent in remissie: ‘We hebben dit nog nooit eerder gezien’


Onderzoekers hebben een behandeling gevonden die rectumkanker volledig verwijderde bij alle deelnemende patiënten. Dat betekent dat deze patiënten in remissie zijn, zonder chemotherapie, zonder bestraling, zonder operatie.

Hoewel het gaat om een kleinschalige studie, opent hij de deur naar tal van nieuwe mogelijkheden. Zo wordt de behandeling binnenkort ook ingezet tegen maag-, alvleesklier- en blaaskanker.

De behandeling die ze testten – monoklonale antilichamen – heeft geen van de toxische bijwerkingen die de reguliere kankerbehandelingen hebben.

Zelfherstellend vermogen

“Het is echt ongelooflijk. We hebben dit nog nooit eerder gezien,” zei Andrea Cercek, één van de onderzoekers.

Cercek legde uit dat dit monoklonale antilichaam het zelfherstellend vermogen van het lichaam activeert.

Niet meer aantoonbaar

Twaalf patiënten kregen gedurende een periode van zes maanden elke drie weken het monoklonale antilichaam dostarlimab toegediend. Zes maanden na de laatste toediening keken de onderzoekers naar de klinische responsen.

Alle patiënten bleken respons te vertonen en de tumor was niet meer aantoonbaar. De studie is gepubliceerd in The New England Journal of Medicine.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

/////////////

ORIGINAL ARTICLE

PD-1 Blockade in Mismatch Repair–Deficient, Locally Advanced Rectal Cancer

Authors: Andrea Cercek, M.D., Melissa Lumish, M.D. https://orcid.org/0000-0003-4173-5567, Jenna Sinopoli, N.P., Jill Weiss, B.A., Jinru Shia, M.D., Michelle Lamendola-Essel, D.H.Sc., Imane H. El Dika, M.D., +24, and Luis A. Diaz, Jr., M.D.Author Info & Affiliations

Published June 5, 2022

N Engl J Med 2022;386:2363-2376

DOI: 10.1056/NEJMoa2201445

VOL. 386 NO. 25

·          

o    ABSTRACT

o    METHODS

o    RESULTS

o    DISCUSSION

o    NOTES

o    SUPPLEMENTARY MATERIAL

o    REFERENCES

·          

o    Information & Authors

o    Metrics & Citations

o    View Options

o    References

o    Media

o    Tables

o    Share

Abstract

BACKGROUND

Neoadjuvant chemotherapy and radiation followed by surgical resection of the rectum is a standard treatment for locally advanced rectal cancer. A subset of rectal cancer is caused by a deficiency in mismatch repair. Because mismatch repair–deficient colorectal cancer is responsive to programmed death 1 (PD-1) blockade in the context of metastatic disease, it was hypothesized that checkpoint blockade could be effective in patients with mismatch repair–deficient, locally advanced rectal cancer.

METHODS

We initiated a prospective phase 2 study in which single-agent dostarlimab, an anti–PD-1 monoclonal antibody, was administered every 3 weeks for 6 months in patients with mismatch repair–deficient stage II or III rectal adenocarcinoma. This treatment was to be followed by standard chemoradiotherapy and surgery. Patients who had a clinical complete response after completion of dostarlimab therapy would proceed without chemoradiotherapy and surgery. The primary end points are sustained clinical complete response 12 months after completion of dostarlimab therapy or pathological complete response after completion of dostarlimab therapy with or without chemoradiotherapy and overall response to neoadjuvant dostarlimab therapy with or without chemoradiotherapy.

             Download a PDF of the Research Summary.

RESULTS

A total of 12 patients have completed treatment with dostarlimab and have undergone at least 6 months of follow-up. All 12 patients (100%; 95% confidence interval, 74 to 100) had a clinical complete response, with no evidence of tumor on magnetic resonance imaging, 18F-fluorodeoxyglucose–positron-emission tomography, endoscopic evaluation, digital rectal examination, or biopsy. At the time of this report, no patients had received chemoradiotherapy or undergone surgery, and no cases of progression or recurrence had been reported during follow-up (range, 6 to 25 months). No adverse events of grade 3 or higher have been reported.

 

Source: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2201445

 

Research Summary (nejmoa2201445_research-summary.pdf)

·         DOWNLOAD

·         700.73 KB

Protocol (nejmoa2201445_protocol.pdf)

·         DOWNLOAD

·         2.96 MB

Supplementary Appendix (nejmoa2201445_appendix.pdf)

·         DOWNLOAD

·         17.58 MB

Disclosure Forms (nejmoa2201445_disclosures.pdf)

·         DOWNLOAD

·         1.02 MB

Data Sharing Statement (nejmoa2201445_data-sharing.pdf)

·         DOWNLOAD

·         73.54 KB

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...