vrijdag 30 december 2022

Ongevaccineerde huisarts Annemie maakte overstap naar ‘leefstijlarts’

 

Ex-huisarts Annemie Dom bouwde haar praktijk in Berlaar om tot gezondheidshuis. 

© David Legreve

“We zien patiënten te vaak als een probleem dat 15 minuten mag duren”

BERLAARDe verplichte vaccinatie voor huisartsen kwam er uiteindelijk niet, maar voor Annemie Dom (47) was er geen weg meer terug. In het voorjaar gaf ze na twintig jaar haar praktijk als huisarts op, uit onvrede met het coronabeleid van de overheid en de impact die zij zag op de mensen rondom zich. Mensen die ze wel nog altijd wil helpen, maar voortaan doet ze dat in haar ‘gezondheidshuis’ De Pengvogel. “Een terugkeer als huisarts? Uitgesloten.”

Antoon Verbeeck 30-12-22, 14:14

 “Ik heb natuurlijk niet zomaar beslist om te stoppen als huisarts”, steekt Annemie van wal. “Maandenlang heb ik getwijfeld, om dan toch de knoop door te hakken. Maar spijt heb ik allerminst. De verplichte vaccinatie waarvan begin dit jaar sprake was, werd dan wel weer ingetrokken. Maar dat heeft niets veranderd: ik had mijn beslissing genomen.”

“In de weken voor ik ermee stopte, heb ik heel uiteenlopende reacties gekregen”, vervolgt ze. “Er waren mensen die zich in de steek gelaten voelden, waar ik ook begrip voor heb. Als je voor iemand twintig jaar lang een vertrouwenspersoon geweest bent, dan kan zoiets aankomen. Ik kreeg ook boze reacties, maar mijn huis stond anderzijds vol bloemen die ik van patiënten kreeg om me te bedanken. Mijn voormalige collega’s en patiënten hebben intussen ook allemaal een andere plek gevonden. En sommige patiënten komen nog altijd langs in De Pengvogel.”


De Pengvogel, dat is het nieuwe gezondheidshuis van Annemie. Elke weekdag staan de deuren daar open tussen 10 en 16 uur. Tijdens die uren kan je gratis gebruikmaken van de open ruimtes en bijvoorbeeld een koffietje drinken, of een plaatje opzetten. “De relatie tussen patiënt en huisarts is de laatste jaren enorm veranderd”, aldus Annemie. “De patiënt wordt steeds meer gezien als een probleem dat opgelost moet worden, liefst binnen een kwartiertje. Maar er zit een heel mechanisme tussen de oorzaak van een ziekte en het gevolg. En in plaats van te kijken naar alles wat daar tussen zit, gaat men snel over naar de oplossing van het probleem. Tijd voor een babbel? Dat moest wijken voor het snel uitschrijven van een voorschrift, en dat weigerde ik. Ik miste de menselijkheid in onze sector — zonder huisartsen met de vinger te wijzen. Het systeem frustreerde me meer en meer, en het vaccinatiebeleid was voor mij de laatste druppel. Met De Pengvogel probeer ik nu wel die tijd te vinden voor de mensen die naar mij komen.”


Annemie met haar dochter Bente, die ook aan de slag is in De Pengvogel. © David Legreve

Annemie heeft een tweejarige opleiding ‘Integrative Medicine’ aan de AIM (Academie voor Integrative Medicine) te Utrecht achter de rug en leest elke week 1 à 2 boeken over het onderwerp. In september is ze gestart met een driejarige opleiding traditionele chinese geneeskunde en accupunctuur aan de TCM-academie, eveneens in Utrecht. In De Pengvogel hoopt Annemie eenzaamheid terug te dringen en meer verbinding te creëren. “Op de eerste verdieping hebben we onze boekenapotheek en een ruimte met meerdere tafels, waar studenten welkom zijn wanneer ze een rustig plekje zoeken om te blokken. Op de benedenverdieping staat mijn dochter Bente (23) in voor psychologische begeleiding.”

Daarnaast kan je ook nog altijd op afspraak bij Annemie terecht. “Niet als huisarts, maar wel als leefstijlarts”, stipt ze aan. “Chronische aandoeningen, uitputtingsklachten en depressies nemen een almaar grotere hap uit het zorgbudget. Als arts zijn we zeer goed opgeleid om in te spelen op acute problemen waar onmiddellijke actie voor vereist is, maar de opvolging en vooral het voorkomen van chronische gezondheidsproblemen kan nog veel beter. In De Pengvogel wil ik samen met de patiënt op zoek gaan naar wat hij of zij nodig heeft om zich optimaal gezond te voelen. Ik schrijf geen chronische medicatie voor, breng geen attesten in orde en neem het globaal medisch dossier niet over. Maar ik kan wel een aanvulling zijn op de zorgsector.” Een eerste gesprek duurt 60 minuten en kost 120 euro. De prijs van een opvolgconsult bedraagt 60 euro en duurt 30 minuten. Voor een preventieve check-up met uitgebreide bloedname en klinisch onderzoek rekent ze ook 60 euro. “Ik heb mijn tarieven gebaseerd op hetgeen ik als huisarts zou verdienen bij een gelijkaardige tijdsinvestering. Omdat niet iedereen dit kan betalen bieden we ook sessies aan in kleine groepjes van 6 tot 8 personen. Het voordeel hiervan is dat mensen hierbij ook elkaar kunnen steunen en aanmoedigen en dat de kostprijs lager ligt.”

Weerstand maakt ongelukkig

Over het covidbeleid is Annemie intussen uitgepraat. “Ik heb lang geprobeerd om weerstand te bieden”, knikt ze. “Door onder meer brieven te sturen naar nationale redacties en universiteiten, over het effect van de lockdown op kinderen. Bart De Wever heb ik dan weer een boek over vaccins cadeau gedaan. Maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat die weerstand me alleen maar ongelukkiger maakte. Een terugkeer als huisarts? Dat is uitgesloten. Door aan een nieuw hoofdstuk te beginnen, heb ik opnieuw de zin en het geluk gevonden om andere mensen verder te helpen.”

De Pengvogel is gevestigd in de Dorpsstraat 55 in Berlaar. Meer informatie vind je hier.

Bron: https://www.hln.be/berlaar/we-zien-patienten-te-vaak-als-een-probleem-dat-15-minuten-mag-duren-ongevaccineerde-huisarts-annemie-maakte-overstap-naar-leefstijlarts~af4971c9/ 

 

Vaccinverkoper van het jaar: WHO-chef zegt dat COVID-boosters “door landen worden gebruikt om kinderen te doden” – Fake factcheckers gaan door het lint

 december 30, 2022  4924   9 

 

Deze week ging een video viraal waarin het falende hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spreekt over het vaccineren van kinderen, bericht Jim Hoft.

 

In de video vertelt Tedros aan internationale gezondheidsdeskundigen dat landen COVID boostervaccins gebruiken om kinderen te doden.

Tedros Ghebreyesus:

“Als het gebruikt gaat worden, is het beter om ons te richten op de groepen die risico lopen op ernstige ziekten en overlijden, in plaats van hoe we zien dat sommige landen boosters gebruiken om kinderen te doden, wat niet juist is.”

Om een vreemde reden berichtten de nepnieuws mainstream media hier niet over. De media negeerden deze schokkende verklaring volledig.

Wat is de reden hiervoor?

Sinds april 2020 is het duidelijk dat het COVID-19 virus zelden of nooit ernstige complicaties veroorzaakt bij kinderen. Toch hebben Big Pharma en Dr. Fauci de experimentele vaccins opgedrongen aan gezonde kinderen over de hele wereld. Tegenwoordig lijden duizenden kinderen aan ernstige hartproblemen nadat zij het vaccin hebben gekregen.

De nep-factcheckers reageerden snel.

Reuters heeft de verklaring van Tedros volledig herschreven om het geven van het COVID-vaccin aan kinderen te verdedigen.

Dit zijn geen goede mensen.

Een video waarin het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spreekt over het prioriteren van vaccinatie-inspanningen voor armere landen en meer kwetsbare bevolkingsgroepen boven het geven van boosterprikken aan kinderen is online verkeerd begrepen.

Sommige gebruikers van sociale media hebben naar de clip verwezen om ten onrechte te beweren dat hij “toegaf” of “onthulde” dat COVID-19 boosterprikken worden gebruikt “om kinderen te doden”.

Hoewel de online uitgelichte scène authentiek is, hebben gebruikers zijn boodschap verkeerd geïnterpreteerd. Een woordvoerder van de WHO vertelde Reuters dat de zin het resultaat was van een verspreking.


Copyright © 2021 door Frontnieuws

Bron: https://www.frontnieuws.com/vaccinverkoper-van-het-jaar-who-chef-zegt-dat-covid-boosters-door-landen-worden-gebruikt-om-kinderen-te-doden-fake-factcheckers-gaan-door-het-lint/

Politici raken in paniek, leugens over vaccins ontmaskerd

 december 30, 2022  4844  20 

 

De onderstaande video1 van Canadian Independent toont een parlementaire toespraak van Gerard Rennick, senator voor Queensland, Australië, en lid van de Liberal National Party, begin december 2022.

Zoals Rennick opmerkt, had Australië tegen september 2022 meer dan 10 miljoen COVID-19 gevallen geregistreerd, op welk moment het Australische ministerie van Volksgezondheid stopte met tellen – een beslissing die werd genomen uit verlegenheid, suggereert Rennick, gezien hoe meer dan de helft van het land COVID kreeg, ondanks het feit dat 20 miljoen van de totale Australische bevolking van 26 miljoen,2 hun COVID-prikken hadden gekregen, schrijft Dr. Joseph Mercola.

Video Link: https://rumble.com/v1ytqx6-australian-senator-gerard-rennicks-amazing-vax-rant-leaves-opposition-parti.html

Rennick wijst verder op het stijgende oversterftecijfer. In 2021 had Australië 8.706 extra doden boven de norm, ook al bleef New South Wales drie hele maanden in lockdown. “In theorie hadden de sterfgevallen lager moeten zijn, zoals in 2020,” zegt Rennick.

Wanneer worden de COVID prikverwondingen onderzocht?

Dan zijn er de prikverwondingen, die volgens Rennick nu ongeveer 140.000 bedragen, “meer dan alle verwondingen die sinds 1971 door vaccins zijn gemeld.” Maar ondanks deze schokkende discrepantie weigert de Australische Therapeutic Goods Administration (TGA) – net als de Food and Drug Administration en de Centers for Disease Control and Prevention in de VS – het signaal te bekijken of zelfs maar te erkennen.¹

“[Dat is] het hele punt van een database waar artsen deze verwondingen melden, waar ze het vakje ‘Vermoedelijk [vaccinletsel]’ aanvinken – en zoals de artsen zeggen, vullen ze deze formulieren niet in omdat ze vrije tijd hebben … nee, ze kruisen deze vakjes aan omdat ze geloven dat het vaccin het letsel dat ze melden heeft veroorzaakt – en toch wil de TGA doen alsof hier niets te zien is,” zegt Rennick.

“En waarom zouden ze dat niet doen? Omdat professor [John] Skerritt [directeur van de TGA] aan het hoofd staat van een organisatie die wordt gefinancierd door Big Pharma. Als je het wilt hebben over belangenverstrengeling, dan is dat het …

“De afgelopen 15 maanden ben ik benaderd door mensen wiens leven is verwoest door het vaccin, een vaccin waarvan de regering zei dat het veilig en effectief was. En alsof dat nog niet erg genoeg is… hebben jullie in deze kamer vandaag de documenten niet gelezen…

U nam de controle over andermans lichaam omdat het paste in uw controle en narratief. U toonde geen menselijkheid. Er zijn mensen daarbuiten die niet alleen gewond zijn, ze zijn hun baan kwijt en kunnen geen medische hulp krijgen. Echtgenoten en echtgenotes … moesten hun baan opzeggen om thuis te blijven en voor hen te zorgen … Zij lijden ongelooflijk veel pijn …

Het feit dat de Groene Partij daar in die hoek kan zitten en de spot kan drijven met de vaccinatie gewonden – Deze mensen zijn geen anti-vaxxers. Zij geloofden wat de regering hen vertelde, net als ik toen ik hier voor het eerst kwam. Maar ik zeg je, het is hier niets anders dan een beerput van leugens.”

Chief Health Officer heeft belangrijke wetenschappelijke rapporten niet gelezen

Rennick vertelt hoe hij professor Brendan Murphy, die toen de Chief Health Officer was, vroeg of hij het niet-klinische testrapport voor de Pfizer-prik had gelezen. Het bleek dat hij dat niet had gedaan. En omdat hij dat niet had gedaan, was wat hij het publiek vertelde compleet verzonnen.

“Deze mannen hebben geen idee waar ze het over hebben,” zegt Rennick. “[Murphy] had gezegd … dat het spike-eiwit niet in het bloed zat. Als hij het rapport had gelezen, had hij geweten dat ze nooit op het spike-eiwit hebben getest.

Hij zou ook geweten hebben dat toen ze de dierproeven deden, het rapport zei dat er geen verschil was in longontsteking tussen de placebogroep en de gevaccineerde groep na negen dagen. Er was geen enkel bewijs dat het vaccin effectief was.

Maar heeft iemand in deze kamer… dat rapport gelezen? Ik wed van niet. Maar u ging allemaal naar buiten en zei dat het veilig en effectief was, terwijl u geen idee had waar u het over had.

Schaam u, want de wet in dit land, in het Australische immunisatieregister, zegt dat u niet kunt worden gedwongen om een vaccin te nemen, nr. 1, en nr. 2 is dat u goed moet worden geïnformeerd over wat er in het vaccin zit …

Het spike-eiwit in het vaccin is niet eens hetzelfde als in het virus. Nee, nee, nee, ze hebben een van de nucleotiden veranderd en ze hebben een synthetisch gen in het vaccin … dat is ontworpen om het langer houdbaar te maken.”

Rennick wijst erop dat toen werd ontdekt dat de hoeveelheid spike-eiwit in de eierstokken verdubbelde tussen dag 1 en dag 2 na de prik, ze de proef gewoon stopzetten en bleven zeggen dat het spike-eiwit op de plaats van injectie bleef, wat een flagrante leugen was.

Ignorante politici zijn verspreiders van verkeerde informatie

Rennick vervolgt:

“Als u het wilt hebben over desinformatie, kijk dan eens naar pagina 44 van het niet-klinische onderzoeksrapport van Pfizer. Het werd vrijgegeven op het TGA FOI disclosure log 239-6 … Lees ook de bovenste alinea op pagina 8 waarin staat dat de studie suggereert dat het spike-eiwit ofwel in het membraan kan worden ingebracht ofwel uit de cel kan worden afgescheiden.

Wat zegt dat u? … Het zegt u dat in plaats van de eigenlijke ziekteverwekker te doden, wat een normaal vaccin zou hebben gedaan, dit specifieke vaccin in uw cel gaat, de reproductie van het ribosoom overneemt, dat het eiwit produceert, en dan meer van de giftige stof begint te produceren.

Dat is niet de bedoeling. U wilt het virus daadwerkelijk doden. Je wilt het niet reproduceren. En natuurlijk beweert Murphy, de hoofdgezondheidsofficier, dat er niets aan de hand is. Hij heeft het document nooit gelezen.

En toen kregen we professor [Paul] Kelly [plaatsvervangend hoofd medische dienst van het Australische ministerie van Volksgezondheid] … hij kwam naar buiten en deed de gewaagde uitspraak dat het de overdracht stopt. Nou, hij loog, want de FDA [U.S. Food and Drug Administration] kwam op 20 december naar buiten en zei dat er GEEN bewijs was dat het vaccin de overdracht stopt.”

De injecties hebben eigenlijk een negatieve werking

We hebben nu gegevens waaruit blijkt dat de inentingen niet alleen geen infectie of overdracht voorkomen, maar dat ze ook negatief werken. De effectiviteit neemt snel af,3,4 en na 90 dagen maken de injecties van zowel Moderna als Pfizer je MEER vatbaar voor COVID.

Zoals in de onderstaande grafiek5 te zien is, blijkt uit Deense gegevens dat het aantal Omicron-gevallen onder de geprikten na drie maanden voor beide injecties dramatisch is gestegen, waardoor Pfizer een negatieve effectiviteit heeft van 76,5% na 90 dagen en Moderna een negatieve effectiviteit van 39,3%.


Herhaalde boosters komen met extra kosten

Afnemende effectiviteit is de rechtvaardiging voor herhaalde boosters, maar kunstmatig verhoogde antilichamen veroorzaakt door herhaalde boosters geven uw lichaam het signaal dat u chronisch geïnfecteerd bent, wat nooit een goede zaak is.

Zoals opgemerkt door COVID-analist Marc Girardot,6 kan de resulterende immuunrespons de ontwikkeling van auto-immuunziekten zoals Parkinson, de ziekte van Kawasaki en multiple sclerose versnellen.

Ons lichaam reageert heftig op een infectie, met onder meer hoge koorts om de ziekteverwekkers te beschadigen, verhoging van de T-cellen en verhoogde productie van antilichamen om het lichaam te ontdoen van “virusresten”. Dit wordt verondersteld een tijdelijke reactie te zijn; nadat de bedreiging is geneutraliseerd, vermindert uw lichaam zijn immuunrespons.

Dit is de bedoeling, want een voortdurende koorts en hoge niveaus van antilichamen houden uw lichaam in een gevaarlijke toestand. Net zoals chronische stress (uw lichaam in een langdurige staat van “vecht- of vluchtmodus” houden) het ziekterisico verhoogt, verhogen ook permanent verhoogde niveaus van antilichamen. Girardot geeft drie redenen waarom:7

“1. Een te lange koorts zou uiteindelijk alle gezonde cellen afbreken, en dus zou de remedie erger zijn dan de ziekte.

2. Permanente gespecialiseerde T-cellen zijn ook gevaarlijk omdat ze off-target aanvallen op gezonde cellen kunnen beginnen (zoals vaak gebeurt bij behandelingen met immuuncheckpointblokkades tegen kanker) …

3. Ten slotte zijn zeer hoge niveaus van antilichamen die nergens heen kunnen ook uiterst gevaarlijk. Zij kunnen zich passief binden aan receptoren van gezonde cellen, en een cascade van auto-immuunziekten op gang brengen …”.

Florida vraagt Grand Jury onderzoek aan, en meer

Als politieke vertegenwoordigers echt zouden geven om de mensen die zij zogenaamd dienen, dan zouden er heel wat van hen zich uitspreken en stelling nemen tegen de COVID-injecties zoals Rennick dat doet in Australië. Op dit moment staat U.S. Sen. Ron Johnson, R-Minn, op de voorgrond als de enige strijder en tegenstander van de COVID-injecties in de VS.

Midden december 2022 diende gouverneur Ron DeSantis bij het Hooggerechtshof van Florida een verzoek in voor een onderzoek door een grand jury naar misdaden en wanpraktijken in verband met de COVID-19-prikken,8 dus er is nog hoop op gerechtigheid. Volgens het persbericht van de gouverneur:9

“De farmaceutische industrie en de FDA hebben geweigerd gegevens op patiëntniveau vrij te geven voor onafhankelijke onderzoekers. Ondertussen worden de COVID-19 vaccins … nog steeds op de markt gebracht als veilig en effectief, hoewel de vaccins de overdracht niet voorkomen en de bijwerkingen zijn geminimaliseerd en genegeerd …

Tijdens de rondetafelconferentie van vandaag bespraken de gouverneur en gezondheidsdeskundigen gegevens over ernstige bijwerkingen. Deze risico’s omvatten stollingsstoornissen, acute hartletsels, Bell’s palsy, encefalitis, appendicitis en gordelroos.

In reactie hierop heeft gouverneur DeSantis een verzoekschrift ingediend om een staatsjury in te stellen om misdaden en misstanden in Florida in verband met de COVID-19 vaccins te onderzoeken …”.

DeSantis voert ook autopsietoezicht uit op plotselinge sterfgevallen na de vaccinatie en heeft een onafhankelijk comité voor de integriteit van de volksgezondheid opgericht om de federale gezondheidsrichtsnoeren te beoordelen “om ervoor te zorgen dat het volksgezondheidsbeleid van Florida is afgestemd op de gemeenschappen en prioriteiten van Florida.”10 Zoals opgemerkt door Dr. Joseph Ladapo, algemeen chirurg van Florida:11

“Professionals in de gezondheidszorg moeten altijd de risico’s van een medische ingreep aan hun patiënten meedelen op een manier die klinisch gepast is en voldoet aan de normen voor ethische praktijken.

President Biden en Big Pharma hebben dat volledig verhinderd – dat is verkeerd. Met deze nieuwe acties zullen we licht werpen op de krachten die de waarheidsgetrouwe communicatie over de COVID-19 vaccins hebben verdoezeld.”

Bronnen en referenties

·         1 Eurochicago.com December 9, 2022

·         2 Worldometer Australia Population

·         3 MMWR February 18, 2022; 71(7): 255-263

·         4 BMJ October 2022; 379

·         5 Twitter Chris Martenson December 15, 2022

·         6, 7 Marc Girardot, COVID Myth Buster News January 30, 2021

·         8, 9, 10, 11 FLgov.org December 13, 2022


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. 

Bron: https://www.frontnieuws.com/politici-raken-in-paniek-leugens-over-vaccins-ontmaskerd/

We hebben de piek van Zelensky bereikt. Wat nu?

 Na de kluchtige, bijna psychotische overpromotie zegt Robert Freeman dat de Oekraïense president vanaf nu alleen nog maar naar beneden kan. 

En dat komt er zeker aan. Binnenkort.

december 30, 2022  2135  12 

 

Wanneer de president van de armste, meest corrupte natie in Europa wordt onthaald met meerdere staande ovaties door de gecombineerde Huizen van het Congres, en zijn naam in één adem wordt genoemd met Winston Churchill, weet je dat we de piek van Zelensky hebben bereikt, schrijft Robert Freeman.

Het is een kluchtige, bijna psychotische overpromotie, die waarschijnlijk alleen wordt overtroffen door de beschamende, hyperbolische overrompeling van de media om het land in oorlog met Irak te brengen, in 2003. Gertrude uit Hamlet parafraserend: “Ik denk dat de media te veel hypen”.

Laten we niet vergeten dat Volodymyr Zelensky voordat hij het presidentschap van zijn land op zich nam vooral bekendheid verwierf doordat hij piano kon spelen met zijn penis. Ik maak geen grap. En hij stelde zich kandidaat om zijn land te verenigen voor vrede, en om het goed te maken met Rusland. Nogmaals, ik maak geen grap.

Nu is hij Europa’s George Washington, FDR en Douglas MacArthur allemaal samen en voor wie de machtigen en groten knielen.

Alsjeblieft. De enige manier om verder te gaan is naar beneden. En dat komt er zeker aan. Binnenkort.

Overweeg enkele ongemakkelijke feiten waarvan de media, die in wezen de pr-afdeling van de wapenindustrie zijn, niet willen dat u ze weet.

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, liet zich onlangs ontvallen dat het Oekraïense leger in de acht maanden sinds het begin van de oorlog meer dan 100.000 manschappen heeft verloren. In de negen jaar van de Vietnamoorlog verloren de VS, met een bevolking die zes keer zo groot is als die van Oekraïne, in totaal 58.220 man.

Met andere woorden, per dag en per hoofd van de bevolking verliest Oekraïne 141 KEER ZOVEEL soldaten als de VS in Vietnam. De VS verloor het publiek over Vietnam toen blanke jongens uit de middenklasse in lijkzakken thuiskwamen. Gelooft iemand met een beetje hersens dat dergelijke verliezen in Oekraïne houdbaar zijn? Heeft iemand een ander plan om een dergelijke slachting af te wenden?

Von der Leyen legt gewiekst de basis voor westerse terugtrekking uit Oekraïne en beëindiging van de oorlog. Als u naar de feiten ter plaatse kijkt en niet naar de ophitsende propaganda die de media u voorschotelen, begrijpt u waarom.

In enkele weken tijd heeft Rusland met zijn hypersonische raketten de helft van de Oekraïense elektriciteitsinfrastructuur vernietigd. Dit, terwijl de winter in aantocht is. Het kan net zo makkelijk de andere helft uitschakelen, waardoor Oekraïne terug naar het stenen tijdperk wordt gebombardeerd. Is dat wat iemand wil?

Het schokkende, ja zelfs angstaanjagende hieraan is dat noch Oekraïne noch het Westen enige verdediging hebben tegen deze hypersonische raketten. Ze gaan zo snel en met een variabele baan, dat ze zelfs door de meest geavanceerde westerse systemen niet kunnen worden neergehaald. Zij vertegenwoordigen een van de grootste asymmetrieën in leverbare vernietigingskracht in de geschiedenis van de oorlogsvoering, die waarschijnlijk alleen in de schaduw staat van het bezit van atoombommen door de VS aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Nogmaals, er is geen effectieve verdediging tegen. De Russen hebben ze. De Oekraïners niet. Game over. Begrijpt u waarom de leiders in het Westen wakker beginnen te worden?

Op het conventionele front hebben de Oekraïners moeite om zelfs conventionele wapens te bemachtigen om zich te verdedigen. Amerikaanse wapenleveranciers werken de klok rond om hun eigen voorraden en de voorraden die Europese landen aan Oekraïne hebben gegeven te vervangen. Maar de achterstand loopt in de jaren. Een recente kop van The Wall Street Journal luidde: “Europa haast zich met wapens naar Oekraïne, maar heeft geen munitie meer“.

Tenslotte hebben de VS $112 miljard toegezegd aan Oekraïne. Dat is inclusief 45 miljard dollar die net in de omnibusfinancieringswet is opgenomen, terwijl een door de Republikeinen gecontroleerd Huis waarschijnlijk aanzienlijk in die financiering zal snijden.

Dat is meer dan 10 miljard dollar per maand sinds het begin van de oorlog in februari. En dan zijn de subsidies, zowel materieel als financieel, van de EU nog niet eens meegerekend.

Zonder deze subsidies zou Zelensky de oorlog nog geen maand hebben volgehouden. Hoeveel uur denkt u dat hij het volhoudt als die stroom eenmaal opdroogt? En dat is zeker het geval.

Europeanen worden wakker

De Europeanen beginnen te beseffen dat hun continent wordt gedeïndustrialiseerd, letterlijk een heel tijdperk teruggaat in economische termen, vanwege hun bereidheid om als deurmat te dienen voor de imperiale oorlog van de VS tegen Rusland. Zelfs zij, met hun onderdanige trouw aan de Amerikaanse overheersing, zijn niet bereid collectieve economische zelfmoord te plegen namens de VS.

De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse Olaf Scholz suggereren dat er aanpassingen aan de Russische belangen moeten worden bedacht om tot een vreedzame regeling van de oorlog te komen.

Macron suggereerde in een televisietoespraak voor zijn land dat een geïrriteerd Rusland niet in het belang is van de veiligheid van Europa. “We moeten voorbereiden waartoe we bereid zijn … om Rusland garanties te geven op de dag dat het terugkeert naar de onderhandelingstafel.”

Scholz was nog specifieker. In een artikel in Foreign Affairs verklaarde hij: “We moeten terug naar de overeenkomsten die we de afgelopen decennia hebben gesloten en die de basis vormden voor vrede en veiligheid in Europa.”

Dit is een directe afwijzing van het maximalistische standpunt van de VS voor het begin van de oorlog, dat de veiligheidsbehoeften van Rusland niet van belang waren voor een plunderende NAVO.

Zelfs de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken trekt nu het idee in twijfel dat er territoriale concessies op tafel moeten komen. In een artikel in de Wall Street Journal verklaarde Blinken: “Onze focus is … het terugnemen van grondgebied dat sinds 24 februari van [Oekraïne] in beslag is genomen.”

Merk op dat dit een aanzienlijke verslechtering is ten opzichte van het eerdere standpunt van de VS dat alle Russische overwinningen sinds 2014, inclusief de Krim, moeten worden teruggedraaid voordat de onderhandelingen kunnen beginnen. En dit is slechts de openingshand van Blinken. Er zullen zeker meer concessies volgen naarmate de Russische winst groter wordt en de kans dat deze wordt teruggedraaid kleiner.

Formule voor het verliezen van de oorlog

Voeg deze vier dingen samen: duizelingwekkende, onhoudbare verliezen aan soldaten; angstaanjagende, onverdedigbare asymmetrieën van vernietigende kracht; onvermogen om zichzelf te voorzien van zelfs conventionele defensieve wapens; en categorisch verminderde steun van je belangrijkste medestanders.

Klinkt dat als de formule om een oorlog te winnen? Dat is het niet. Het is de formule om de oorlog te verliezen, en daarom leggen von der Leyen, Macron, Scholz en Blinken nu de vloer om eruit te stappen. Het tij aan het keren voor Zelensky. Hij zal binnenkort herinnerd worden als een Trivial Pursuits vraag, of een antwoord op Jeopardy: “Het enige moderne staatshoofd waarvan bekend is dat hij piano kan spelen met zijn penis.” Ding. “Deelnemer #3?” “Wie is Volodymyr Zelensky?”

Er zal binnenkort een vrede worden afgekondigd. Rusland zal de Donbass en de Krim behouden als erkenning van de feiten ter plaatse. Beide partijen zullen daar beter van worden. De Donbass is etnisch, linguïstisch, religieus en cultureel Russisch, en daarom hebben ze massaal voor assimilatie in Rusland gestemd. Bovendien, als Kiev zoveel van hen hield, zou het de afgelopen acht jaar niet 14.000 van hen hebben vermoord en begin februari van dit jaar, vóór de Russische invasie, de massale beschietingen hebben hervat.

Oekraïne zal elke toekomstige aansluiting bij de NAVO afzweren. Dit is de hoogste prioriteit van Poetin en wat hij vroeg – en werd geweigerd – in zijn verzoek aan de VS en de NAVO afgelopen december, voordat de invasie werd gelanceerd. Als Rusland zijn gevreesde winteroffensief begint, zoals velen verwachten, zullen de Oekraïense generaals Zelensky liever met een coup afzetten dan hun weinige overgebleven soldaten naar een zekere vernietiging te sturen.

Amerikaanse graan- en farmacieconcerns zullen Oekraïense landbouwgrond – die tot de beste ter wereld behoort – voor een appel en een ei opkopen. Dit is de standaard werkwijze van Amerikaanse multinationale gieren die na het doden de karkassen uit elkaar komen plukken. Amerikaanse wapenproducenten zullen op zoek gaan naar en helpen bij het uitlokken van de volgende razernij, zoals ze nauwelijks een jaar nadat de vernederende Amerikaanse nederlaag in Afghanistan hun laatste joekel van een trein deed ontsporen, Oekraïne hebben gematerialiseerd.

Rusland en China, samengedreven door de Amerikaanse intimidatie, zullen de naties van het Zuiden blijven samenvoegen tot een antiwesters blok dat zich inzet voor gezamenlijke, wederzijds voordelige, vreedzame ontwikkeling. De VS en hun naaste bondgenoten zullen zich terugtrekken achter de muren die zij hebben opgetrokken van het steeds kleiner wordende deel van de wereldeconomie dat zij voor zichzelf kunnen houden.

Oekraïne zal een keerpunt blijken in de ontmanteling van de Amerikaanse hegemonie over mondiale aangelegenheden die zij sinds 1945 genieten – en, laten we eerlijk zijn, vaak misbruiken. Het Amerikaanse publiek is psychisch niet voorbereid op een dergelijke val. Maar dat is de prijs van het leven in de fantasiewereld die de media uitventen om datzelfde publiek onwetend, angstig, verward, vermaakt en afgeleid te houden.

Ten slotte zullen de neocons die de VS in de opeenvolgende debacles van Afghanistan, Irak en nu Oekraïne hebben geleid, die het land tientallen biljoenen dollars en een nog grotere hoeveelheid vernietigd reputatiekapitaal hebben gekost, hun gebruikelijke immuniteit opeisen voor elke verantwoordelijkheid voor hun wrede mislukkingen en vrolijk verdergaan met hun volgende ramp. Wij moeten uitkijken naar hun volgende poging om de schatkist te plunderen en hun eigen privébelangen boven die van de natie te stellen. Wat zeker zal komen.

Robert Freeman is oprichter en uitvoerend directeur van The Global Uplift Project, dat kleinschalige infrastructuurprojecten bouwt in de ontwikkelingslanden om het vermogen van de mensheid tot zelfontwikkeling te verbeteren. Robert gaf les in economie en geschiedenis aan de Los Altos High School, waar hij ook het Speech and Debate team coachte en in 2006 nationaal kampioen werd. Hij heeft veel gereisd in zowel de ontwikkelde als de ontwikkelingslanden. Hij is de auteur van The Best One Hour History-serie, die onder meer de Eerste Wereldoorlog (2013), The InterWar Years (2014) en The Vietnam War (2013) omvat.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. 

Bron: https://www.frontnieuws.com/we-hebben-de-piek-van-zelensky-bereikt-wat-nu/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...