woensdag 28 februari 2024

Wie is er nu hersendood, Macron?

Macron wil de Derde Wereldoorlog beginnen op basis van pure leugens en ijdelheid. Hij is niet alleen hersendood. Hij is ook zielloos.

februari 28, 2024   19

 

Пресс-служба Президента Российской Федерации / www.kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

De Franse president Emmanuel Macron wil grondtroepen van de NAVO naar Oekraïne sturen om Rusland te verslaan.

Alleen een dwaas met waanideeën kan zo’n onbehouwen voorstel doen dat aantoont dat Macron hersendood is. NAVO-troepen inzetten om Russische troepen te bestrijden zou een totale oorlog betekenen, die hoogstwaarschijnlijk zou uitmonden in een nucleaire vuurzee, Finian Cunningham.

Ironisch genoeg haalde de Franse leider een tijdje geleden de krantenkoppen toen hij het door de VS geleide NAVO-bondgenootschap bestempelde als “hersendood”. Hij dingt nu mee naar dezelfde epitheton.

Toen Macron die harde opmerkingen over de NAVO maakte in een interview met de Economist in november 2019, dachten sommige waarnemers dat hij op een intelligente manier kritiek had op de trans-Atlantische militaire organisatie en hoe die niet langer geschikt was voor het moderne tijdperk.

Maar nee, Macron leverde geen opbouwende kritiek op de NAVO of het Amerikaanse leiderschap. Hij was gewoon een verwaande charlatan die zichzelf probeerde te promoten als de “sterke leider” van Europa en die zijn stokpaardje van het opbouwen van een Europees leger probeerde te verkopen door de NAVO een slechte naam te geven.

Deze week was de voormalige Rothschild-bankier weer bezig met zijn grandioze fantasieën over het leiden van de rest van Europa.

Macron ontving 25 Europese staatshoofden en regeringsleiders op de conferentie ter ondersteuning van Oekraïne. In de grandeur van het Elysee-paleis waarschuwde hij dat Rusland “de oorlog in Oekraïne niet mag winnen” omdat anders, zo beweerde hij, heel Europa zou bezwijken onder de Russische agressie.

Dit is een roekeloze en gevaarlijke fantasie van de Franse president die zich overgeeft aan de meest krankzinnige russofobie. Moskou heeft categorisch verklaard dat het in niets anders geïnteresseerd is dan in de denazificatie van het door de NAVO gesponsorde regime in Kiev en de bescherming van zijn nationale veiligheid.

 

Om zo’n vermeende nachtmerrieachtige uitkomst van Russische tanks die over Europa rollen te compenseren, vertelde Macron de Europese leiders dat ze niet moeten uitsluiten dat ze grondtroepen van de NAVO inzetten om het regime in Kiev te helpen.

“Niets mag worden uitgesloten. We zullen alles doen wat nodig is om ervoor te zorgen dat Rusland deze oorlog niet kan winnen,” zei de Franse president ten overstaan van goedkeurende Europese leiders.

Onder de conferentiegangers waren de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron. Duitsland en Frankrijk ondertekenden eerder deze maand bilaterale veiligheidspacten met Oekraïne, waarop een beroep kan worden gedaan om militairen officieel te sturen om de door de VS geleide proxyoorlog tegen Rusland te vervolgen.

NAVO-officieren nemen in de gedaante van particuliere huurlingen al op grote schaal deel aan het Oekraïense conflict tegen Rusland. Vorige maand kwamen meer dan 60 Franse militairen om bij een Russische raketaanval in de buurt van de Oekraïense stad Charkov.

Franse media berichtten deze week over het evenement in Parijs: “De conferentie [in Parijs] gaf blijk van Macrons gretigheid om zichzelf te presenteren als een Europese voorvechter van de Oekraïense zaak, temidden van de groeiende vrees dat de Amerikaanse steun de komende maanden zou kunnen afnemen.”

Macron riep niet alleen op tot de inzet van NAVO-troepen, maar beloofde ook om meer langeafstandsraketten naar het regime in Kiev te sturen voor “diepe aanvallen” in Rusland.

Franse kruisraketten zijn al gebruikt om het Russische grondgebied van de Krim te bestoken. Nu wil de Franse leider dat een neonazi-regime de mogelijkheid krijgt om diep in Rusland toe te slaan. Hoe lang kan Moskou deze schandalige provocatie nog tolereren zonder tegenaanvallen?

 

Ongetwijfeld ziet de Franse president een kans voor zelfverheerlijking. Macron is geobsedeerd door opvattingen over zijn eigenbelang en het herstellen van het internationale imago van Frankrijk naar een denkbeeldig glorieus verleden.

Nu de Amerikanen in het Congres kibbelen over de vraag of ze Oekraïne nog eens 60 miljard dollar aan militaire hulp zullen sturen en met de mogelijke verkiezing van NAVO-scepticus Donald Trump in het Witte Huis later dit jaar, ziet Macron een opening om Westers leiderschap te tonen door de steun van Europa voor Oekraïne op te voeren.

Macrons egoïsme en grootheidswaanzin kunnen de Derde Wereldoorlog ontketenen.

Hij doet dit allemaal door schaamteloze leugens te vertellen over het conflict in Oekraïne.

Macron geeft de marionettenpresident van Kiev, Vladimir Zelensky, de ruimte om te doen alsof Oekraïne een kans heeft om Rusland te verslaan. Zelensky sprak de conferentie in Parijs ook toe via een videoverbinding en deed zijn vermoeiende oproep voor meer wapens. Hij beweerde met schaamteloze leugens dat het aantal Oekraïense militaire doden 31.000 bedroeg sinds het conflict twee jaar geleden uitbrak. Het meest realistische cijfer is dat meer dan 400.000 en misschien wel 500.000 Oekraïense militairen zijn gedood door verreweg superieure Russische troepen.

Dat is de impliciete bekentenis van Macron. Waarom zouden er NAVO-troepen nodig zijn in Oekraïne als het niet was om de verwoeste Oekraïense gelederen te vervangen?

Macron rechtvaardigt zijn leugens door de nog schandaliger leugen dat Rusland van plan is andere Europese landen binnen te vallen zodra het het Oekraïense leger heeft verslagen.

Deze boemanversie van geopolitiek negeert de realiteit dat de Verenigde Staten en de NAVO een proxyoorlog tegen Rusland hebben ontketend met behulp van een neonazi-regime.

 

Macron wil de Derde Wereldoorlog beginnen op basis van pure leugens en ijdelheid. 

Hij is niet alleen hersendood. 

Hij is ook zielloos.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/wie-is-er-nu-hersendood-macron/

En daar gaat nog eens 76 miljard euro door de plee

 woensdag, 28 februari 2024 18:36  Hits: 1375

  natuurherstel 76 miljard euro Nederland zal tot 2050 zo'n 76 miljard euro moeten investeren om de aangepaste natuurgebieden te herstellen.

Het recept is iedere keer hetzelfde en een goedgelovige bevolking blijft erin trappen.



Eén van de redenen dat de Europese Unie in het leven is geroepen is dat nationale overheden dingen kunnen afschuiven op 'de hogere autoriteit'.

Zoals met betrekking tot het volgende:

Het Europees Parlement heeft vandaag ingestemd met de natuurherstelwet van voormalig Eurocommissaris Frans Timmermans. De aangenomen wet is op een aantal punten een afzwakking van het oorspronkelijke wetsvoorstel. Officieel moet de wet nog worden bekrachtigd door de Europese Raad van ministers, maar dit lijkt een formaliteit.

Onze overheid wordt alleen geconfronteerd met de gevolgen van wat Europa besluit en ook al zouden ze nog zo graag willen, ze kunnen er echt niets aan doen. Dat Minister Van der Wal een rapport heeft achtergehouden dat van invloed zou zijn geweest op het stemmen in het Europese parlement is bijzaak en daar dient verder niet over gesproken te worden.

Wel dient er gesproken te worden over de financiële gevolgen van dit alles en die zijn, zoals gewoonlijk, niet misselijk.

Wederom kunnen wij in het kader van de grootste zwendel aller tijden onze portemonnee trekken en niet zo'n klein beetje ook. Natuurlijk wordt dit zoals gewoonlijk verkocht met mooie gebakken lucht praatjes zoals : 'Niets doen is geen optie' en 'Uiteindelijk zullen we er veel meer voor terug krijgen'.
Keer op keer laat de bevolking zich kaal plukken omdat lakeien van de machthebbers in de achtergrond beweren dat er een probleem is.

Een probleem dat veel later niet een probleem blijkt te zijn, maar tegen die tijd hebben ze alweer een nieuw probleem bedacht waarvoor de goedgelovige burger dan mag betalen om het op te lossen.

OORLOG STOKERS: Wie in België wordt hier nu beter van ?

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky met de Europese commissievoorzitster Ursula von der Leyen en de Belgische premier Alexander De Croo (Open Vld) in Kiev afgelopen weekend. © BELGA

Federale regering maakt 200 miljoen euro vrij voor Europese groepsaankoop van artilleriemunitie voor Oekraïne: “Zal voor eind maart geleverd worden”

UPDATEBelgië maakt versneld 200 miljoen euro vrij om extra munitie te leveren aan Oekraïne. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) bekend gemaakt op een persconferentie na afloop van het kernkabinet.

HLA, RL 28-02-24, 14:32 Laatste update: 18:24 Bron: BELGA

 

Ons land zal versneld 200 miljoen euro vrijmaken voor een Europese groepsaankoop van artilleriemunitie, bedoeld voor Oekraïne. Het bedrag komt integraal van de belastingen die ons land heft op de winsten die de in België bevroren Russische tegoeden opleveren. Die tegoeden leveren dit jaar in totaal ongeveer 1,5 miljard euro op, waarvan de helft naar militair materiaal voor Oekraïne gaat en de andere helft naar humanitaire, medische of andere vormen van hulp.

De groepsaankoop wordt gecoördineerd door Tsjechië, en behalve ons land nemen ook het Verenigd Koninkrijk, Canada, Nederland, Denemarken en Zweden deel aan de groepsaankoop. Het gaat om 155mm-artilleriemunitie die buiten de Europese Unie wordt geproduceerd en bedoeld is om doelwitten te raken op 30 à 50 kilometer afstand.

Voor 200 miljoen euro kunnen “vele tienduizenden” stuks artilleriemunitie worden aangekocht, al blijft het concrete aantal afhankelijk van de marktomstandigheden. De Tsjechen bestellen die buiten Europa - in welke landen precies kon de premier niet kwijt - en zijn ook verantwoordelijk voor de levering, die nog voor einde maart zou kunnen plaatsvinden. De hele Europese bestelling zou al tussen de 1,5 en 2 miljard euro beslaan.

De Croo was het afgelopen weekend nog samen met de voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de Italiaanse premier Giorgia Meloni en de Canadese premier Justin Trudeau in Kiev om de tweede verjaardag van de Russische invasie te herdenken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky greep het bezoek van de westerse leiders aan om dringend nieuwe wapenleveringen te vragen. Oekraïne heeft het moeilijk aan het front en dreigt nog meer terrein te moeten prijsgeven aan Rusland als het niet snel nieuwe munitie krijgt.

Inmiddels heeft Zelensky op berichtendienst X zijn dankbaarheid uitgesproken voor de Belgische beslissing. “We waarderen ons partnerschap met België en appreciëren het begrip van onze partner over de urgentie van onze defensienoden”, schrijft de Oekraïense president. “Dergelijke resolute acties zijn exact wat we nodig hebben om de vrijheid in Oekraïne en de rest van Europa te verdedigen.”

334 miljoen euro bijkomende militaire steun

Naast de 200 miljoen voor de Europese groepsaankoop kan ons land via Defensie ongeveer 334 miljoen euro vrijmaken voor bijkomende militaire steun aan Oekraïne, kondigde minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) aan. Het gaat om 80 miljoen euro aan materiaal uit de stock van het Belgische leger. Het zou vooral om gepantserde voertuigen, elementen voor luchtafweergeschut en munitie met een kleiner kaliber gaan. Met de overige 254 miljoen euro levert ons land antidronecapaciteiten, raketten, andere types munitie, ontmijningssystemen en medisch materiaal, en blijft het Oekraïense militairen opleiden binnen de F-16-coalitie.

Op humanitair gebied voorziet de regering 150 miljoen euro om de komende vier jaar te investeren in de wederopbouw van Oekraïne, met een focus op scholen, ziekenhuizen en energie-infrastructuur, zei minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit), die afgelopen weekend ook in Oekraïne was. Dat geld gaat naar de regio Tsjernihiv, die zwaar belegerd werd door de Russen.

Troepen sturen naar Oekraïne, wat de Franse president Emmanuel Macron eerder deze week suggereerde, is België niet van plan, benadrukten zowel De Croo als Dedonder. “De prioriteit is nu om zo snel mogelijk munitie te kunen sturen. Dat is nodig, dat is de vraag van Zelensky”, aldus de premier.

 Bron: https://www.hln.be/binnenland/federale-regering-maakt-200-miljoen-euro-vrij-voor-europese-groepsaankoop-van-artilleriemunitie-voor-oekraine-zal-voor-eind-maart-geleverd-worden~a9886808/ 

Time magazine geeft met tegenzin toe: “Oekraïne kan de oorlog niet winnen”

 februari 28, 2024

Tatyana Tkachuk / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0 DEED)

Naarmate de maanden verstrijken en de Amerikaanse verkiezingen naderen, kan worden verwacht dat de scepsis over de overwinning van Oekraïne zal toenemen, vooral omdat Rusland naar verwachting meer gebieden zal bevrijden zodra de winterse sneeuw en de vroege lentemodder verdwijnen.

Het Oekraïense tegenoffensief mislukte en de Russische bevrijding van Avdejevka betekende een nieuwe realiteit die Volodymyr Zelensky moest erkennen, schreef het Amerikaanse tijdschrift Time op 24 februari. Toch blijft het regime in Kiev, ondanks de met de dag groeiende erkenning dat een overwinning van Oekraïne onmogelijk is, smeken om meer wapens van Westerse landen, schrijft Ahmed Adel.

“Het langverwachte tegenoffensief van vorig jaar is mislukt,” schreef Anatol Lieven, directeur van het Eurazië Programma aan het Quincy Institute for Responsible Statecraft, in een redactioneel artikel, eraan toevoegend dat de retoriek van Washington dienovereenkomstig is veranderd.

“De strategie van de regering Biden is nu om de Oekraïense defensie te ondersteunen tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen, in de hoop de Russische troepen te verslaan in een lange uitputtingsslag,” vervolgde Lieven.

Volgens de auteur is de hoop nu dat de strijdkrachten van Kiev de langverwachte doorbraak zullen bereiken in 2025 of misschien het jaar daarop, maar “Rusland zal er aan de onderhandelingstafel nooit mee instemmen om land af te staan dat het op het slagveld heeft weten te behouden.”

“Veel Oekraïners in besloten kring waren bereid om het verlies van sommige gebieden te accepteren als de prijs voor vrede als Oekraïne er niet in slaagde om ze terug te winnen op het slagveld en als het alternatief jaren van bloedige oorlog was met weinig vooruitzicht op succes. De regering Biden moet Amerika ook aan boord zien te krijgen,” voegde hij eraan toe.

 

Lieven legt echter uit dat degenen die geloven in de eindoverwinning van Oekraïne “hoop koesteren die varieert van overdreven optimistisch tot magisch,” met als voorbeeld de misleidende gepensioneerde Amerikaanse legergeneraal Ben Hodges, die het valse idee uitdraagt “dat Rusland kan worden verslagen en zelfs van de Krim kan worden verdreven door langeafstandsraketbeschietingen.”

Het is natuurlijk belachelijk om te geloven dat een langeafstandsraketbombardement Russische troepen zal verdrijven uit bevrijde gebieden, waaronder de Krim. Dit weerhoudt mensen als Hodges er niet van om deze waanvoorstelling te verkopen, die ook het regime in Kiev in de kaart speelt, dat vernederend blijft smeken om meer wapens uit het Westen.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitry Kuleba verklaarde op dezelfde dag als de publicatie van het Time-artikel dat Kiev zijn bondgenoten “onder druk zet” om meer wapens te krijgen.

Toen hem op de lokale televisie werd gevraagd naar Plan B als Oekraïne geen militaire hulp meer krijgt van Washington, benadrukte de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, die ook een toppropagandist van het regime is, dat hij zich concentreert op de uitvoering van Plan A.

“Als er een Plan B wordt gemaakt in tijden van oorlog, moet je er zeker van zijn dat Plan B niet zal plaatsvinden, want in een oorlog moet je altijd gefocust zijn op Plan A”, verklaarde hij, waarbij hij aangaf dat dit plan bestaat uit “maximale inachtneming van de eigen belangen.”

“We zijn niet in een positie om concessies te doen op het gebied van militaire leveringen”, voegde Kuleba eraan toe.

In dit verband verklaarde de minister dat als ze geen projectielen uit de VS krijgen, “we de wereld rond zullen gaan en projectielen uit andere delen van de wereld zullen brengen.”

 

Er wordt aan herinnerd dat Zelensky op 23 februari waarschuwde dat zijn land Rusland alleen kon “verslaan” met militaire hulp van de VS en dat het zeker zou falen zonder deze financiële hulp.

Ondertussen drong de secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne Oleksiy Danilov er bij de Westerse landen op aan om alle wapens en militaire uitrusting die ze hebben aan de strijdkrachten van het land te overhandigen omdat, naar zijn mening, in de toekomst “de inzet op iets anders zal zijn, de oorlog heel anders zal zijn.”

“Dit wapentuig zal schroot zijn dat ze niet nodig hebben omdat er een compleet andere oorlog zal zijn,” zei hij.

Het regime in Kiev weigert te erkennen dat zijn professionele strijdkrachten niet meer bestaan en dat geen enkele hoeveelheid Westers wapentuig, als het al aankomt, het tij van de Russische overwinning kan keren. Het regime blijft duizenden Oekraïners afslachten omdat het vasthoudt aan het valse geloof dat de verloren oblasts en de Krim kunnen worden teruggewonnen.

Maar zoals Lieven schrijft, “is er geen realistische kans op een Oekraïense overwinning volgend jaar, of het jaar daarna,” zelfs niet als de Amerikaanse militaire hulp doorgaat.

Hij sluit zijn artikel af met de volgende woorden: “De verloren Oekraïense gebieden zijn verloren, en het lidmaatschap van de NAVO is zinloos als het bondgenootschap niet bereid is zijn eigen troepen te sturen om voor Oekraïne tegen Rusland te vechten. Bovenal, hoe pijnlijk een vredesakkoord vandaag ook zou zijn, het zal oneindig veel pijnlijker zijn als de oorlog doorgaat en Oekraïne wordt verslagen.”

 

Lieven is niet de enige stem, en er groeit een crescendo in het Westen dat de realiteit bevestigt dat Oekraïne de oorlog niet kan winnen, hoeveel steun het ook krijgt zonder directe interventie. Het is niet verrassend dat dit overeenkomt met de groeiende populariteit van Donald Trump ten opzichte van Joe Biden, die beweert dat hij de oorlog in Oekraïne snel kan oplossen in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november. Naarmate de maanden verstrijken en de Amerikaanse verkiezingen naderen, kan worden verwacht dat de scepsis over de overwinning van Oekraïne zal toenemen, vooral omdat Rusland naar verwachting meer gebieden zal bevrijden zodra de wintersneeuw en de vroege lentemodder verdwijnen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/time-magazine-geeft-met-tegenzin-toe-oekraine-kan-de-oorlog-niet-winnen/

De EU bereidt ons voor op een oorlog. Militaire dienst wordt weer verplicht!

Het gewapende conflict in Oekraïne gaat zijn derde jaar in. Ondertussen breidt een ander conflict zich uit in het Midden-Oosten, waar Israël bloed heeft geproefd en daar munt uit slaat. Bijna overal ter wereld zijn de spanningen ongekend hoog en belangrijke staatshoofden verzekeren dat ze er alles aan zullen doen om oorlog tussen de naties … Meer lezen overDe EU bereidt ons voor op een oorlog. Militaire dienst wordt weer verplicht!

https://www.frontnieuws.com/de-eu-bereidt-ons-voor-op-een-oorlog-militaire-dienst-wordt-weer-verplicht/

De Europese Unie wil reparaties aan auto’s ouder dan 15 jaar verbieden

februari 28, 2024   16

   TheDigitalArtist / Pixabay

De Europese Unie stelt een controversieel stuk wetgeving voor dat het recht op reparatie voor auto’s ouder dan 15 jaar zou verbieden. Volgens de Europese Commissie is het doel “het wagenpark te vernieuwen en Europeanen aan te moedigen nieuwe, milieuvriendelijke voertuigen te kopen.” Op die manier worden mensen gedwongen om nieuwere auto’s te kopen, en vaker, terwijl veel andere mensen ongetwijfeld uit het autobezit geprijsd zullen worden, wat zal voldoen aan wat aantoonbaar het echte doel is, de geplande immobilisatie van de mensen, schrijft The Eposé.

De publicatie Outdoor Enthusiasts Magazine (OEM) legt uit dat “het Brusselse voorstel is gebaseerd op het concept van een restvoertuig, een categorie voor voertuigen ouder dan 15 jaar waarvan de gebreken de motor, versnellingsbak, remmen, stuurinrichting, chassis of carrosserie aantasten. Als deze verordening wordt goedgekeurd, zal de reparatie of vervanging van een van deze onderdelen in een voertuig ouder dan 15 jaar dan ook verboden zijn.”

Daarom, “als een onderdeel of kritisch onderdeel van het voertuig niet kan worden gerepareerd, kan dit het gebruik van het voertuig belemmeren en ertoe leiden dat het naar de schroothoop wordt gestuurd. Elk voertuig dat bestemd is voor de schroothoop zonder het milieu te vervuilen en waarbij een deel van de onderdelen wordt gebruikt, wordt beschouwd als restafval”, verduidelijkt het tijdschrift.

“Als reparatie niet mogelijk is, moeten autowrakken aan het einde van hun levenscyclus worden beheerd. In dit geval van de oudste fragmenten. Een manier om de zogenaamde “circulaire economie” te bevorderen.” “Het doel van de wet,” aldus het tijdschrift, “is om het eerste gebied/blok ter wereld te worden dat de uitstoot van transport vermindert tot 55% in 2030 (minder dan 6 zes jaar van ons vandaan), als onderdeel van het “Fit for 55″-programma, en om deze volledig te elimineren in 2050.”

 

EU-redenen voor de voorstellen

Het voorstel is een wijziging van de al bestaande “circulariteitseisen voor voertuigontwerp en het beheer van autowrakken” van de Europese Commissie.

Er zijn doelstellingen voor de Europese industrie om te voldoen aan de Europese Green Deal, die streeft naar een “klimaatneutrale, schone en circulaire economie in 2050, waarin het beheer van hulpbronnen wordt geoptimaliseerd en vervuiling tot een minimum wordt beperkt”.

Er zijn twee actieplannen die “de routekaart vormen voor de Europese industrie om te voldoen aan de doelstellingen van de Green Deal:

Actieplan 1 , de Circulaire Economie, dat volgens hen gericht is op de manier waarop producten worden ontworpen, circulaire economieprocessen bevordert, duurzame consumptie aanmoedigt en tot doel heeft duurzame producten tot norm te verheffen.

Actieplan 2 de nieuwe industriële strategie voor Europa met als hoofddoel het benutten van het aanzienlijke potentieel op de wereldmarkten voor emissiearme technologieën, duurzame producten en diensten om in 2050 klimaatneutraliteit te bereiken.

Door de nieuwe Industriële Strategie voor Europa “zal”, zegt de EU-Commissie “de dubbele groene en digitale transitie leiden en wereldwijd nog concurrerender worden” en zal “de industrie helpen om hun koolstofvoetafdruk te verkleinen door betaalbare, schone technologische oplossingen te bieden en door nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen.”

Betaalbaar?

“Betaalbaar” zeggen ze, maar “betaalbaar” is een relatief begrip en grote aantallen mensen zullen geen consument zijn van deze nieuwe “norm”.

Volgens OEM “is de realiteit dat veel Europeanen ervoor kiezen om de levensduur van hun voertuigen te verlengen. Meestal omdat ze geen geld hebben om een nieuwe auto te kopen. In Portugal is één op de vier voertuigen ouder dan 20 jaar en de gemiddelde leeftijd van geregistreerde auto’s is meer dan 13 jaar. En het is een trend die zich uitbreidt naar de economische grootmachten van de EU. In Duitsland is de gemiddelde leeftijd bijvoorbeeld al 10 jaar.”

 

“De verantwoordelijkheid ligt bij de fabrikanten. Het gaat inderdaad om de vaststelling van criteria voor hergebruik van auto-onderdelen. In dit geval moeten fabrikanten gedetailleerde instructies geven voor het vervangen van onderdelen en bepalen of een auto nog wordt gerepareerd of het einde van zijn nuttige levensduur heeft bereikt. Waarom? Om te voorkomen dat een auto die niet meer in goede staat is, als tweedehands voertuig wordt verkocht.”

Automonteurs failliet

WP wijst erop dat dit externe automonteurs erg hard zou treffen en hen mogelijk failliet zou maken, en zelfs de garantie op onderdelen en voertuigen zou kunnen laten vervallen als de reparatie thuis wordt uitgevoerd.

Daarnaast wijst het Spaanse JG Classics erop dat de wet de verspreiding van gesloopte onderdelen via ongecontroleerde derde landen zou proberen tegen te gaan.

De controversiële voorgestelde wetgeving heeft ervoor gezorgd dat sommige Europese autoliefhebbers en reparateurs de voorgestelde wijzigingen hebben gehekeld. Euro Weekly benadrukte ook: “Het voorstel dwingt eigenaren weliswaar niet om hun auto’s weg te doen, maar zet wel vraagtekens bij de toekomst van autoreparaties en de verkoop van auto’s, vooral van auto’s die mogelijk als historisch worden beschouwd.”

David Knight bespreekt de wetgeving hieronder.

De WP voegt eraan toe dat “deze voorstellen bovenop andere onlangs aangenomen verordeningen komen die auto’s met verbrandingsmotoren officieel verbieden tegen 2035 in de EU:

·         Het Parlement van de Europese Unie bevestigt dat alle auto’s en vrachtwagens op fossiele brandstoffen in 2035 verboden zullen zijn

·         De Verenigde Naties zegt dat gebruikte auto’s moeten worden gesloopt om de uitstoot in 2030 en 2050 te stoppen

·         De burgemeester van Londen wil “betalen per kilometer” invoeren om bestuurders te belasten voor het gebruik van vervuilende voertuigen

·         World Economic Forum zegt dat ze 76% van het particulier autobezit willen beperken tegen 2050

 

WP AUTEURSCOMMENTAAR

Oh ja, omdat het milieuvriendelijk is om stortplaatsen vol te gooien met verroeste auto’s omdat er één of twee slechte onderdelen in zitten, toch? We weten natuurlijk dat dit niets met het klimaat te maken heeft, maar met totale controle en beperking van onze acties en vrijheid van reizen.

Er zijn een aantal Amerikaanse staten die hetzelfde doen, wat autofabrikanten ertoe aanzet om hun productie van auto’s en onderdelen met een verbrandingsmotor aan te passen.

Heb je het niet gehoord? “Tegen 2030 bezit je niets meer en ben je gelukkig.” Bron


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/de-europese-unie-wil-reparaties-aan-autos-ouder-dan-15-jaar-verbieden/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...