zondag 23 april 2023

Zelensky’s toekomstperspectieven worden steeds somberder

april 23, 2023   1121   3 

Vladimir Zelensky werd ooit door veel van zijn landgenoten beschouwd als de grote hoop van de Oekraïense politiek, die het door burgeroorlog verscheurde land na de rampzalige ambtstermijn van Petro Porosjenko weer vrede zou brengen, het eindelijk zou verenigen en alles toch weer beter zou maken. Dat was in feite ook het verkiezingsprogramma van de voormalige komiek: een einde maken aan het bloedvergieten in de Donbass, de rechten van de Russische bevolking van Oekraïne veiligstellen en de economische situatie in het land verbeteren, schrijft Alexander Männer.

Zelensky, die in 2019 met 73 procent van de stemmen tot president van Oekraïne werd gekozen, heeft echter geen enkele van zijn campagnebeloften kunnen uitvoeren. In plaats daarvan heeft hij de crisis in de voormalige Sovjetrepubliek juist verergerd en was hij uiteindelijk grotendeels verantwoordelijk – bijvoorbeeld door zijn eigen schuld bij het niet uitvoeren van de vredesakkoorden van Minsk om het conflict in Oost-Oekraïne te beslechten – voor het feit dat zijn land nu een bloedige oorlog voert tegen een kernmacht. Een oorlog waarin Oekraïners massaal sterven, hun land wordt verwoest en waarvan vooral de VS en andere NAVO-staten profiteren. Washington en zijn medestanders verdienen niet alleen veel geld aan de oorlog – bijvoorbeeld door wapenleveranties of militair-technische ondersteuning – maar versterken ook hun geopolitieke belangen in de regio door de Oekraïense troepen te gebruiken als privéleger en als kanonnenvoer tegen de Russen, waardoor de oorlog in Oekraïne hun proxy-oorlog tegen Rusland wordt.

Politieke druk door gebrek aan oorlogssuccessen

Tegelijkertijd verwachten de VS, Groot-Brittannië en co. dat Kiev strategische oorlogssuccessen boekt, die na meer dan een jaar vechten echter uitblijven. Integendeel, de oorlog ontwikkelt zich beslist niet in het voordeel van Oekraïne, die volgens schattingen al meer dan 150.000 soldaten en duizenden tanks, pantservoertuigen en ander militair materieel heeft verloren.

 

Zelensky is hier zeker medeschuldig aan, want vorig jaar weigerde hij bijvoorbeeld zijn troepen terug te trekken uit de toen zwaar bevochten Donbass-steden Severodonetsk en Lissichansk, waarmee hij de dood van duizenden Oekraïense soldaten accepteerde, onder meer voor politieke en propagandadoeleinden. Overigens geldt nu hetzelfde voor de stad Artyomovsk oftewel Bakhmut, waar al maanden om gevochten wordt en waar ook al duizenden Oekraïense soldaten zijn gesneuveld in plaats van zich tijdig terug te trekken. Ook hier wilde Zelensky de westerse media natuurlijk weer een heroïsche sage voorschotelen.

Ondanks de uitgebreide militaire en financiële steun van het Westen raakt een overwinning voor Oekraïne dus steeds verder weg, en naar de mening van westerse toppolitici kan alleen een groot offensief van Oekraïense troepen helpen. Anders wordt het niet alleen krap voor het Oekraïense leger, maar ook voor de politieke leiding in Kiev en vooral voor Zelensky. Hij zou de steun van het Westen voorgoed kunnen verliezen, en daarmee ook de financiële middelen en politieke zekerheid die zijn greep op de macht garanderen.

Het komende offensief zou ook een van de belangrijkste onderwerpen kunnen zijn geweest tussen Zelensky en de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, die donderdag een bezoek bracht aan Kiev. Er zij op gewezen dat Stoltenberg geen militair is, maar vooral een politicus, en dat hij daarom wellicht eerder de politieke dan de militaire aspecten van de zaak met Zelenski heeft besproken. Want Zelensky van zijn kant lijkt het offensief te willen uitstellen, mogelijk omdat hij – net als veel andere Oekraïners overigens – niet gelooft in het welslagen van de onderneming en omdat hij vreest uit de gratie te vallen bij zijn westerse “partners” mocht het offensief echt mislukken.

 

Machtsconflict met het leger

Er moet dus een vervanger voor hem worden gevonden. In dit verband is het goed te herinneren aan het oude en nog steeds smeulende conflict tussen de Oekraïense president en de militairen van het land. Eerst en vooral zou generale stafchef Valery Salushny, die al lang politieke ambities koestert en volgens het tijdschrift Time een van de honderd belangrijkste mensen van 2022 is, verschillende felle ruzies hebben gehad met de steeds impopulairdere Zelensky over militaire mislukkingen. Talrijke waarnemers gaan er nu van uit dat Zelensky een opstand van Salushny en de hele generale staf tegemoet kan zien in geval van een nieuw fiasco van de Oekraïense troepen, mocht Washington groen licht geven.

Tot nu toe was de relatie van de VS tot de interne Oekraïense machtsspelletjes er echter een van acceptatie van de geschillen zolang het de gezamenlijke strijd tegen Rusland niet schaadde. In deze kwestie werd altijd eenheid geëist van de Oekraïners, vooral naar buiten toe. Daarom werd ook Saluschny gedwongen zijn politieke ambities enigszins in te tomen en geen openlijke kritiek meer te uiten op Zelensky. Een mislukt offensief zou echter, zoals gezegd, het einde betekenen van Zelenski’s presidentschap en waarschijnlijk de kans voor Saloesjny, ook al heeft hij geen politieke ervaring.

Maar die ervaring heeft hij waarschijnlijk niet echt nodig, gezien hoe de politiek in Oekraïne is verlopen sinds de zogenaamde “Euromaidan” in 2014 en waar die het land tot nu toe heeft gebracht. Want eigenlijk is daar alleen de populariteit van een politicus van belang, want de politieke processen van dit crisisland worden toch alleen maar geleid door de VS, Groot-Brittannië en de Europese Unie. Wat dat betreft zou Salushny de zoveelste buitenlandse marionet zijn die de Oekraïners er opnieuw van moet overtuigen dat alles goed gaat en dat de strijd tegen de “Moskovieten” nog steeds volgens plan verloopt.

 


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/zelenskys-toekomstperspectieven-worden-steeds-somberder/

 

Een wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elites

“Ik wil dat de gewone burgers van de westerse landen mij ook horen: zij proberen u er nu van te overtuigen dat al uw moeilijkheden het gevolg zijn van een of ander vijandig optreden van Rusland, dat uw eigen portemonnee gebruikt moet worden om de strijd tegen de mythische Russische dreiging te bekostigen. Dit alles … Meer lezen overEen wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elites

https://www.frontnieuws.com/wp-includes/images/w-logo-blue.pngFrontnieuws  https://www.frontnieuws.com/een-wereldleider-vertelt-de-waarheid-over-de-westerse-elites/

 

Deze uitvaartondernemer wil doodstraf voor Soros, Gates en Fauci


De Britse uitvaartondernemer John O’Looney is geschorst van Twitter. De reden? Hij wil dat George Soros, Bill Gates en Anthony Fauci ter dood worden veroordeeld. “Ik blijf achter mijn woorden staan,” zegt hij in een videoboodschap.

“Deze mensen hebben de massaruiming van baby’s, kinderen en onschuldige mensen georkestreerd,” licht hij toe.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Neurenberg

“Ik wil dat deze mensen voor Neurenberg worden gebracht, worden veroordeeld en een passende straf krijgen, in dit geval de strop,” benadrukt O’Looney. “Ik wil ze zien hangen.”

De uitvaartondernemer vertelt verder dat hij de hele dag niets anders doet dan jonge mensen in grafkisten leggen. Hij is getuige van het leed dat hun genocidale plan heeft veroorzaakt.

Slierten

Hij wil dat ze een passende straf krijgen voor hun misdaden tegen de menselijkheid. “En die passende straf is in mijn ogen de doodstraf.”

Na de uitrol van de coronavaccins begon O’Looney vreemde stolsels aan te treffen in de lichamen van overledenen. De slierten zien eruit als lintwormen, sommige dieprood en kleverig, andere bleek en stevig. “Een beetje als calamari,” omschreef hij ze.

BBB stemt tegen FVD-motie om boeren te beschermen tegen Haagse stikstofgekte: ‘BBBoerenbedrog’


In Zeeland stemde de BoerBurgerBeweging tegen een motie van FVD om de boeren te beschermen tegen de Haagse stikstofgekte. De BBB gaf aan tegen te stemmen omdat ze geen ‘stikstofontkenners’ zijn.

“Belachelijk! Nergens in de motie wordt het bestaan van stikstof geloochend. FVD komt wel op voor de boeren,” reageert FVD Zeeland.

De partij merkt op dat de door Den Haag gehanteerde stikstofnormen alsmede de ambities van het kabinet een directe bedreiging vormen voor de agrarische sector in Zeeland en dat stikstof geen reëel, maar een politiek gecreëerd probleem is.

Krachtig protesteren

Het is volgens de partij onwenselijk om de agrarische sector, die het toch al zwaar heeft, nog strengere normen op te leggen qua stikstof.

De motie verzoekt Gedeputeerde Staten om steeds krachtig te protesteren indien zij zouden moeten meewerken aan het onteigenen van boeren. FVD Zeeland vindt dat er geen onteigening van boeren moet plaatsvinden op basis van stikstofnormen.

Zouden de kiezers zich al bedrogen voelen?

“BBBoerenbedrog. FVD Zeeland strijdt door tegen de stikstofleugen. BBB heeft glashard tegen deze motie gestemd. Zouden de kiezers zich al bedrogen voelen? Toch maar FVD hè, volgende keer,” schrijft voormalig Statenlid Robert Koevoets (FVD).

“De enige en echte oppositie werd en wordt enkel door FVD gevoerd. De rest is BBBlabla en kun je vergeten,” voegt hij toe. “Dergelijk stemgedrag is niet uit te leggen aan de kiezers en niet te verkopen.”


© Twitter Marc Van Ranst

Marc Van Ranst krijgt net voor lezing slagroomtaart in het gezicht gegooid: “Ambetant en laf”

Net voor hij in Brugge aan een lezing wilde beginnen, kreeg viroloog Marc Van Ranst zondagochtend een slagroomtaart in het gezicht gegooid. De dader was een jongeman, die meteen erna ging lopen. “Ik heb de smurrie dan afgeveegd en de lezing gegeven.”

mtm

23/04/2023 om 12:56

________________________________  

Nvdr. Helemaal niet laf, wel laf is de bevolking aan

te zetten om een trouwens niet werkend en overbodig,

niet goedgekeurd en experimentele gen-therapie

(valselijk een Covid-19 'vaccin’ genoemd) te laten nemen. 

De overlevenden en diegenen met vaccinatieschade zullen

dit nooit vergeten noch vergeven Van Ranst.

__________________________________________


Kort voor 10 uur wilde Marc Van Ranst de Brugse Goudlederbehangzaal in Brugge binnenstappen en er naar aanleiding van Erfgoeddag beginnen aan een lezing over de gelijkenissen tussen Covid-19 en de Spaanse Griep. Net voor hij naar binnen kon gaan, kwam er echter een jongeman op hem af. “Hij had een pizzadoos bij zich, zo kon ik nog net zien”, aldus Van Ranst. “Zodra hij dicht bij mij was, opende hij die doos en gooide hij een slagroomtaart in mijn gezicht. Daarna liep hij meteen weg.”

Van Ranst is de jongeman nog achterna proberen te hollen, maar de dader wist te ontkomen. “Iemand inhalen met ogen vol smurrie is natuurlijk niet evident. Ik zal het daar maar aan wijten dat ik hem niet te pakken heb gekregen.”

Na het voorval heeft de viroloog de slagroom afgeveegd en gewoon alsnog zijn twee uur durende lezing gegeven. “Het was ambetant en laf, maar uiteindelijk ook niet meer dan dat, . Erna doe je gewoon voort.”

Na de lezing kwam de politie ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

 

https://www.gva.be/cnt/dmf20230423_93941242

En toen was het zover: tot een paar maanden geleden was dit nog een ‘extreemrechtse complottheorie’


NU.nl komt met een explainer over het terugdringen van de CO2-uitstoot, waar jij voor gaat betalen.

De CO2-uitstoot moet de komende jaren omlaag in Europa, zo is van hogerhand besloten. Het Europees Parlement heeft ingestemd met aangescherpte klimaatwetten. Daardoor moeten bedrijven en ook burgers gaan betalen voor de CO2 die ze uitstoten.

Fabrieken krijgen per jaar uitstootrechten, waarmee ze een bepaalde hoeveelheid mogen uitstoten. Sommige rechten krijgen ze van de overheid, maar een gedeelte wordt door bedrijven gekocht.

Ging toch nooit gebeuren?

De komende jaren krijgen fabrieken steeds minder uitstootrechten en ze worden ook nog duurder gemaakt. Bedrijven worden op deze manier gedwongen te verduurzamen. Vanaf 2027 gaat dit ook gelden voor gebouwen en het wegverkeer. Je gaat dit naar verwachting merken bij de pomp en op de energierekening.

De explainer doet de wenkbrauwen fronsen. “Huh, maar betalen voor je CO2-uitstoot ging toch nooit gebeuren? Een CO2-budget was toch een complottheorie, verspreid door extreemrechtse figuren? Toch?” zegt presentatrice van Ongehoord Nieuws Raisa Blommestijn.

Compleet knettergek wappie

FVD-voorman Thierry Baudet haakt hierop in: “Tot een paar maanden geleden was dit nog een ‘extreemrechtse complottheorie’.”

Je was toch compleet knettergek wappie als je de afgelopen drie jaar zei dat er een CO2-budget aan ging komen?” twittert FVD-beleidsmedewerker Annelies Strikkers.

“Dit was een complottheorie toch?” vraagt ook gezondheidswetenschapper Yvonne Simons. “You’ll own nothing.” 

'Een portret van' Mathieu Witmondt

Een andere manier van leven!

 Puq Bijnen

26 abonnees

193 weergaven In première gegaan op 14 jan 2023

Opnames mei 2022 © ARTIPOOKI Productions



WEF beveelt regeringen te beginnen met voedselbeperking om klimaatverandering te bestrijden

 april 23, 2023   2026   9 

 

Het World Economic Forum van Klaus Schwab heeft de basis gelegd voor het uithongeren van de mensen die het als nutteloos beschouwt en heeft nu de regeringen in het Westen opgedragen de voedselvoorziening aan te vallen, schrijft Thepeoplesvoice.

Burgemeester Eric Adams van New York is de eerste die het masterplan aankondigt. Hij rechtvaardigt de plannen van zijn regering om de voedselvoorziening voor de New Yorkers te beperken door te verklaren dat 20% van de broeikasgasemissies van New York verband houden met voedsel.

Burgemeester Adams beloofde maandag om een hap te nemen uit de broeikasgasuitstoot van New York City door de uitstoot van koolstof te verminderen die wordt veroorzaakt door de productie en consumptie van voedsel – vooral vlees.

Uit nieuwe gegevens van de stad blijkt dat 20% van de uitstoot van broeikasgassen in de Big Apple verband houdt met voedsel – de derde grootste bron na gebouwen, die 34% van de uitstoot in de stad veroorzaken, en vervoer, dat 22% veroorzaakt.

Burgemeester Adams eet een plantaardig dieet en hij heeft aangekondigd dat zijn doel is om de voedselgerelateerde emissies van het stadsbestuur binnen zeven jaar met 33% te verminderen.

Hij heeft geen ongelijk dat mensen niet klaar zijn voor dit debat. Dit is fascistisch, dystopisch spul, rechtstreeks uit sciencefictionfilms uit vroegere tijden. Het is regelrecht onAmerikaans en hij moet beseffen dat wij dat niet pikken.

De commentaren onder de video die zijn team naar YouTube heeft geüpload, bieden enige hoop. De reacties zijn overweldigend negatief.

Eén reaguurde wees erop dat burgemeester Adams er precies uitziet en klinkt als een schurk uit een dystopische film uit het begin van de jaren 2000.

Freddy Blassie kwam meteen ter zake en vroeg hoeveel Adams betaald krijgt van het WEF.

En een andere lezer zei dat als Adams een schoolvoorbeeld is van veganisme, je hem kunt aanmelden als een extreme carnivoor. “Hij probeert letterlijk de bevolking van de stad met 33% te verminderen door verhongering.”

 

Andere reaguurders toonden zich verbaasd dat New Yorkers, die bekend staan om hun hardheid en no nonsense, zouden vallen voor zo’n zielig toneelstukje van de globalistische elite. Feit is dat New Yorkers gebroken waren door de Covid-pandemie, dat ze alle beperkingen hebben aanvaard die de elite hun heeft opgelegd, en dat ze nu bereid zijn om in naam van de klimaatverandering nog meer beperkingen te aanvaarden, waaronder sociale kredietscores die zijn ontworpen om elk deel van hun leven te controleren.


De elite heeft jarenlang haar zinnen gezet op rundvlees. Nu hebben wij het punt bereikt waarop zij openlijk hun agenda toegeven. Wij waarschuwen ons publiek al jaren dat deze dag eraan zat te komen.

Dus wat     is de volgende fase van hun agenda?

De synthetische vleesproducten van Bill Gates worden gepositioneerd als de vervanger van rundvlees zodra het wordt verboden door tirannen als burgemeester Adams.

Er zijn een paar problemen met dit scenario. Het nepvlees van Bill Gates smaakt niet naar echt vlees. En ten tweede veroorzaakt het kanker bij mensen, in tegenstelling tot echt rundvlees, dat een van de gezondste en meest voedingsrijke voedingsmiddelen op aarde is.

Wij hebben een hele video ( https://rumble.com/v2aoot6-bill-gates-lab-grown-meat-causes-cancer-in-humans.html ) gemaakt over de rampzalige gevolgen voor de gezondheid van het nepvlees van Bill Gates.


Hoe gaat de elite hun agenda afdwingen? Zij roepen de hulp in van financiële reuzen zoals American Express en globalistische organisaties zoals de C40 Cities Climate Leadership Group om alles wat wij kopen te volgen en te controleren.

Het is geen verrassing dat burgemeester Adams samenwerkt met de Londense moslimburgemeester Sadiq Khan, van wie bekend is dat hij jaren geleden zijn ziel heeft verkocht aan de globalisten.

Maar het wordt nog erger. Burgemeester Adams gebruikt zichzelf als voorbeeld waarom je zou moeten stoppen met het eten van vlees.

De man kan nauwelijks de aantekeningen verwerken die zijn handlangers voor hem hebben voorbereid en hij verwacht dat wij hem beschouwen als een uitstekend voorbeeld van wat een veganistisch dieet kan doen voor lichaam en geest?

Later in de persconferentie zeggen ze het stille gedeelte hardop en geven ze toe dat ze gecontroleerd worden door het World Economic Forum. Kijk hoe ze toegeven dat de C40 Cities Climate Leadership Group, toevallig een WEF-groep, een rol speelt in hun nieuwe agenda.

Waarom neemt de burgemeester van een grote Amerikaanse stad orders aan van Davos?

De elite is zo arrogant geworden dat zij niet eens meer probeert haar agenda te verhullen of haar sporen uit te wissen.

Nu de elite de klimaatveranderingscultus ervan heeft overtuigd dat vlees eten de planeet doodt en je in plaats daarvan “de insecten” en het nepvlees van Bill Gates moet eten, hebben dezelfde mensen een nieuw doelwit – rijst.

De Voedsel- en Landbouworganisatie merkt op dat “rijst een van de belangrijkste basisvoedingsmiddelen ter wereld is. Meer dan 50 procent van de wereldbevolking is voor ongeveer 80 procent van haar voedselbehoefte afhankelijk van rijst. Ongeveer 95 procent van de wereldwijde productie van rijst wordt geproduceerd en geconsumeerd in ontwikkelingslanden.”

Waar gaat dit eigenlijk over?

Uit commentaren onder de video blijkt dat de meeste gewone mensen het niet eens zijn met de agenda van de elite.

Johnny Rotten’s American Cousin zei dat een verbod op rijst tientallen miljoenen onschuldige mensen zou doden.


RealAlexLucio verklaarde dat de agenda van de elite om voedsel als rijst te verbieden “sinister” is. Proberen ze een wereldwijde hongersnood te veroorzaken? We moeten beginnen de stemmen te herkennen die deze agenda promoten, zodat we deze onzin kunnen tegengaan, zei hij, waarbij hij het World Economic Forum en de 2030 Agenda als hashtags toevoegde.



In een tijd waarin de inflatie met dubbele cijfers is gestegen, voedselproductiebedrijven afbranden, de toeleveringsketen in crisis verkeert en voedseltekorten in het verschiet liggen, begrijpen we nu dat de elites achter de schermen stappen ondernemen om grote aantallen mensen die zij als “nutteloze eters” beschouwen, uit te hongeren.

 

De afgelopen jaren zijn de elites van het WEF geobsedeerd geweest door het promoten van het concept van ontvolking van de wereld. Ze hebben ons alles verteld wat we moeten weten om hun agenda volledig te begrijpen. Dit beleid maakt deel uit van hun grote plan om het menselijk ras te degraderen alvorens massale genocide te plegen.

Deze op macht beluste cabal van miljardairs en politici heeft al lang plannen om de massa’s tot slaaf te maken, en nu doen ze hun zet.

Maar de toekomst behoort hen niet toe.

Maar dankzij mensen die weigeren toe te geven aan hun hersenspoeling, mensen zoals u, krijgt de mondiale elite het veel moeilijker dan ze dacht.

Kijk:

Video Link: https://rumble.com/v2jsw7k-wef-orders-governments-to-start-limiting-food-to-fight-climate-change.html


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws

https://www.frontnieuws.com/wef-beveelt-regeringen-te-beginnen-met-voedselbeperking-om-klimaatverandering-te-bestrijden/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...