zondag 26 juni 2022

Malone, Desmet en Vanden Bossche: we móeten ons samen blijven uitspreken

  


Dr. Robert Malone, dr. Geert Vanden Bossche en prof. dr. Mattias Desmet. Drie uitgesproken en fel bekritiseerde wetenschappers in een diepgaand gesprek over de ongelofelijke afgelopen twee jaar, de moeilijke tijd die ons ongetwijfeld te wachten staat en de hoop die ze ondanks alles hebben voor de toekomst. In de vierde aflevering van Headwind.

   Video Link https://rumble.com/v19idhp-headwind2-roundtable.html

 

Wetenschappers Malone, Vanden Bossche en Desmet, alle drie staken ze de afgelopen twee jaar hun nek uit door zich binnen hun vakgebied uit te spreken tegen het heersende COVID-narratief. Ondanks dat de hele academische wereld zich tegen hen keerde, hebben ze nog altijd de rotsvaste overtuiging dat ze het met hun waarschuwingen en voorspellingen bij het rechte eind hebben.

Vlijmscherpe analyse

De drie hebben veel aan elkaar gehad bij het aanscherpen van hun denkbeelden, zo blijkt tijdens het ronduit fascinerende rondetafelgesprek in Andalusië. Samen analyseren ze de afgelopen twee jaar vlijmscherp, op medisch, psychisch en sociaal gebied. Ze vullen elkaar aan over massavorming en de onmiskenbare opmars naar een totalitair systeem binnen onze democratieën. Daarbij staan ze uitvoerig stil bij de dubieuze rol van de media en het Thrusted News Initiative, dat iedere vorm van wetenschappelijk debat in de kiem smoorde.

Ook hebben ze het over het gevaar van massaal vaccineren tijdens een pandemie, over het discrimineren van ongevaccineerden en over de scheuringen binnen families die zijn ontstaan door het creëeren van en vasthouden aan een bepaald narratief. 

Unieke mogelijkheid

Maar ze komen ook met oplossingen. Om de massavorming te doorbreken. Om het gevaar van een dreigende totalitaire wereld uiteindelijk om te buigen in iets positiefs.

De geleerden zijn het erover eens dat we ons schrap moeten zetten voor de zeer moeilijke tijd die op korte termijn voor ons ligt. Maar ze hebben ook hoop dat we met de juiste mentaliteit en door ons te blijven uitspreken als mensheid een unieke mogelijkheid hebben om uiteindelijk een betere wereld te scheppen.

Het rondetafelgesprek tussen dr. Robert Malone, dr. Geert Vanden Bossche en prof. dr. Mattias Desmet bij Headwind is een absolute aanrader. Kijken dus!

 

Volksgezondheid of privévermogen? Hoe digitale vaccinpaspoorten de weg effenen voor ongekend bewakingskapitalisme

 

De titanen van het mondiale kapitalisme, waaronder Bill Gates, maken misbruik van de COVID-crisis om in het hele Westen sociale digitale ID-systemen in kredietwaardigheid in te voeren.

11/09/21                                                                                         

Door  Jeremy Loffredo  Max Blumenthal

 


De hongerdood van Etwariya Devi, een 67-jarige weduwe uit de landelijke Indiase deelstaat Jharkhand, zou zonder kennisgeving voorbij zijn gegaan als het geen onderdeel was geweest van een meer wijdverbreide trend.

Net als 1,3 miljard van haar mede-indiërs, was Devi gedwongen zich in te schrijven voor een biometrisch digitaal ID- systeem genaamd Aadhaar om toegang te krijgen tot openbare diensten, waaronder haar maandelijkse toewijzing van 25 kg rijst. Toen haar vingerafdruk niet werd geregistreerd in het slordige systeem, werd Devi haar voedselrantsoen ontzegd .

In de loop van de volgende drie maanden in 2017 werd haar herhaaldelijk voedsel geweigerd totdat ze bezweek aan de honger, alleen in haar huis.

Premani Kumar, een 64-jarige vrouw, ook uit Jharkhand, stierf hetzelfde jaar als Devi en stierf van honger en uitputting nadat het Aadhaar-systeem haar pensioenbetalingen zonder haar toestemming aan een andere persoon had overgedragen, terwijl ze haar maandelijkse voedselrantsoenen afsneed.

Een even wreed lot was gereserveerd voor Santoshi Kumari , een 11-jarig meisje, ook uit Jharkhand, die naar verluidt stierf terwijl ze om rijst smeekte nadat de rantsoenkaart van haar familie was geannuleerd omdat deze niet was gekoppeld aan hun digitale Aadhaar-ID.

Deze drie hartverscheurende slachtoffers behoorden in 2017 tot een reeks sterfgevallen op het platteland van India, die het directe gevolg waren van het digitale ID-systeem van Aadhaar.

Met meer dan een miljard Indiërs in zijn database is Aadhaar het grootste biometrische digitale ID-programma dat ooit is gebouwd. Naast het dienen als een portaal voor overheidsdiensten, volgt het gebruikersbewegingen tussen steden, hun werkstatus en aankoopgegevens. Het is een feitelijk sociaal kredietsysteem dat dient als het belangrijkste toegangspunt voor toegang tot diensten in India.

Na de maker van Aadhaar, mede-miljardair Nandan Nilekani, als een 'held' te hebben bestempeld, hebben initiatieven ondersteund door tech-oligarch Bill Gates lang geprobeerd de 'Aadhaar-aanpak naar andere landen' te brengenMet het begin van de COVID-19- crisis hebben Gates en andere mavens van de digitale ID-industrie een ongekende kans om hun programma's te introduceren in de rijke landen van het mondiale noorden.

Voor degenen die verlangen naar een einde aan pandemiegerelateerde beperkingen, zijn legitimatieprogramma's die hun vaccinatie tegen COVID-19 certificeren op de markt gebracht als de sleutel tot het heropenen van de economie en het herstellen van hun persoonlijke vrijheid. Maar de uitvoering van de immuniteit paspoorten versnelt ook de oprichting van een wereldwijde digitale identiteit infrastructuur.

Zoals het militaire bewakingsbedrijf en NAVO-aannemer Thales het onlangs stelden, zijn vaccinpaspoorten “een voorloper van digitale ID-portefeuilles.”

En zoals de CEO van iProove, een bedrijf voor biometrische ID's en aannemer van Homeland Security, tegen Forbes benadrukte : "De evolutie van vaccincertificaten zal in de toekomst feitelijk het hele veld van digitale ID aansturen. Het gaat dus niet alleen om Covid, maar om iets nog groters.”

 

Voor de nationale veiligheidsstaat beloven digitale immuniteitspaspoorten ongekende controle over bevolkingsgroepen, waar dergelijke systemen ook worden geïmplementeerd. Ann Cavoukian, de voormalige Privacy Commissioner van Ontario, Canada heeft beschreven het vaccin paspoort systeem al actief in haar provincie als “een nieuwe, onontkoombare web van surveillance met geolocatie data wordt overal gevolgd.”

Voor technische oligarchen zoals Bill Gates en neoliberale instellingen zoals het World Economic Forum (WEF), hebben digitale ID- en digitale valutasystemen het al mogelijk gemaakt om ongelooflijke winsten te maken in het Zuiden, waar honderden miljoenen mensen "bankloos" blijven en daarom buiten de sfeer van elektronische betalingssystemen.

Nu er protesten vanuit de basis ontstaan ​​tegen een uitsluitingsregime van vaccinpaspoorten, voeren de leiders van het mondiale kapitalisme met meer urgentie dan ooit campagne om digitale identiteitsbewijzen naar het Westen te brengen.               

Voor deze elitebelangen vormt de digitalisering van immuniteitspaspoorten een cruciaal instrument in een lang geplande economische en politieke transformatie.

'Zonder Covid Pas zijn mijn vrouw en ik verbannen uit de samenleving'

 

Over de hele wereld is de certificering van vaccinatie tegen COVID-19 al een vereiste om deel te nemen aan het dagelijks leven.

In Indonesië zijn COVID-19-vaccins verplicht en degenen die weigeren, kunnen boetes krijgen of de toegang tot openbare diensten worden geweigerd. In Griekenland moeten inwoners onschendbaar zijn om in bars, theaters en andere overdekte openbare ruimten te werken of ze binnen te gaan.

 

Frankrijk heeft op dezelfde manier van inwoners gevraagd dat ze een gezondheidspas bij zich hebben voor toegang tot alle restaurants, bars, treinen en elke locatie die plaats biedt aan meer dan 50 mensen, een beslissing die in het hele land tot wijdverbreide protesten heeft geleid. De socialistische Franse voormalige presidentskandidaat Jean-Luc Mélenchon heeft  de nieuwe beperkingen als “absurd, onrechtvaardig en autoritair” genoemd.


                   LINK: https://twitter.com/i/status/1424730996738568195

 

Italië heeft zijn Groene Pass verplicht gesteld voor alle werknemers en dreigt hen met ontslag en opschorting van loon. Italië heeft de pas ook nodig om Italiaans openbaar vervoer te gebruiken. Scènes van overmatige handhaving door de particuliere beveiliging van de Groene Pas en de uitsluiting van Italiaanse ouderen van vitale diensten zijn al viraal gaan op sociale media.

                   LINK: https://twitter.com/i/status/1450135279222902791

Beperkingen voor Litouwers die niet dubbel gevaccineerd zijn of die niet in staat zijn om recente eerdere infectie met COVID-19 aan te tonen, behoren tot de strengste ter wereld. Ze zijn verbannen uit restaurants, alle niet-essentiële winkels, winkelcentra, schoonheidsdiensten, bibliotheken, banken of verzekeringsinstellingen, universiteiten, klinische medische zorg en treinreizen.

Gluboco Lietuva, een zelfbenoemde “Litouwse vader” die vaccinatie heeft geweigerd, verklaarde op Twitter : “Zonder Covid Pass zijn mijn vrouw en ik verbannen uit de samenleving. Wij hebben geen inkomen. Verbannen uit de meeste winkels. Kan nauwelijks bestaan.”


                    LINK: https://twitter.com/i/status/1441691330825031680

 

Vier van de tien Canadese provincies vereisen momenteel dat burgers een bewijs van vaccinatie tegen COVID-19 tonen om binnen openbare locaties zoals restaurants en theaters te betreden. Alle federale ambtenaren en sommige andere werknemers moeten worden ingeënt om hun baan te behouden.

De regering van de Canadese premier Justin Trudeau eist ook dat alle luchtreizigers en interprovinciale treinreizigers worden ingeënt. De Canadese provincie Alberta ging in september nog een stap verder toen het aankondigde dat degenen die geen volledige COVID-vaccinatie kunnen bewijzen, niet langer binnenshuis mogen socializen in groepen van meer dan 12.

In Israël mogen ondertussen alleen degenen die drie doses hebben gekregen, binnenshuis werken of winkelen en naar restaurants gaan - burgers die meer dan zes maanden geleden twee injecties hebben gekregen, worden nu als niet-gevaccineerd beschouwd. Deze regel heeft wat zelfs de New York Times beschouwt als een "tweeledig systeem voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde ... wat juridische, morele en ethische vragen oproept", geconsolideerd .

In de VS heeft president Joe Biden is “vooruit met vaccinatie eisen waar [hij] kan.” Biden, die verklaarde dat zijn "geduld verslijt" met niet-gevaccineerde Amerikanen, heeft onlangs nieuwe federale vereisten aangekondigd die vereisen dat ongeveer 80 miljoen Amerikanen - inclusief al degenen die bij bedrijven met meer dan 100 werknemers werken - ofwel moeten worden gevaccineerd of zich moeten laten testen op COVID -19 wekelijks.

Biden heeft ook bepaald dat degenen die werken in faciliteiten die Medicare of Medicaid ontvangen, bewijs van immuniteit moeten tonen om hun baan te behouden. Volgens AP overweegt president Biden bewijs van immuniteit voor reizen tussen staten, een beperking waar zijn voormalige volksgezondheidsadviseur, Ezechiël Emanuel, om heeft gevraagd .

In de staat Colorado heeft het UC Health-ziekenhuissysteem aangekondigd dat het geen orgaantransplantaties zal toestaan bij niet-gevaccineerde patiënten, waardoor sommigen naar Texas moeten reizen voor levensreddende procedures.


New York City biedt een glimp van het programma dat de rest van het land in petto heeft. De 'Key to NYC'-vereiste van de stad, die op 13 september van kracht werd, vereist een vaccinatiebewijs om te werken in of naar binnenrestaurants, overdekte fitness- en amusementslocaties zoals musea, stadions, arcades en theaters.

“Als je wilt volledig deelnemen aan onze samenleving, heb je je te laten vaccineren,” Burgemeester De Blasio vermeld . "[New York City] is een wonderbaarlijke plek, letterlijk vol wonderen... als je niet gevaccineerd bent, kun je helaas niet deelnemen."

 

COVID-gerelateerde mandaten kunnen permanent zijn

Hoewel media zoals CNN hebben verwezen naar vaccinpaspoorten als een "nuttige, tijdelijke maatregel", wordt het steeds duidelijker dat het bewijs van immuniteitsbeperkingen die aan westerse bevolkingsgroepen zijn opgelegd, mogelijk niet snel zal verdwijnen.

Dr. Kerry Chant, het Australische ministerie van Volksgezondheid in New South Wales, heeft verklaard dat burgers “voor de toekomst moeten wennen aan vaccinatie met COVID-vaccins … het zal een regelmatige cyclus van vaccinatie en hervaccinatie zijn.”

Albert Bourla, CEO van het Pfizer-concern dat zijn aandelen tijdens de pandemie omhoog zag schieten , merkte op dat het “meest waarschijnlijke scenario” is dat vaccins tegen het coronavirus verplicht worden gesteld op jaarbasis.

Zoals een kop van Nature in februari luidde: "het coronavirus is hier om te blijven." Of, zoals Dr. Mike Ryan, uitvoerend directeur van het gezondheidsnoodprogramma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), het uitdrukte: het is “zeer, zeer, onwaarschijnlijk” dat COVID-19 ooit zal verdwijnen.

"Het uitroeien van dit virus op dit moment van de wereld lijkt veel op het plannen van de aanleg van een opstapje naar de maan", zegt Michael Osterholm, een epidemioloog aan de Universiteit van Minnesota in Minneapolis. "Het is onrealistisch."

“Dit is ons leven vanaf nu, in golven”, erkende Salman Zarka, de Israëlische Coronavirus-tsaar.

Zarka heeft al plannen voorbereid om een vierde dosis voor Israëli's verplicht te stellen.

 

COVID-mandaten om digitaal te worden afgedwongen

Terwijl een door de staat opgelegde tredmolen van boosters voor velen onaantrekkelijk, zo niet ronduit hels lijkt, biedt de nachtmerrie voor anderen de kans van hun leven. Al in mei 2020, slechts zeven weken nadat de pandemie was uitgeroepen, voorspelde de Amerikaanse tech-miljardair Bill Gates dat “we uiteindelijk enkele digitale certificaten zullen hebben om te laten zien wie is hersteld of recentelijk is getest of wanneer we een vaccin hebben dat het heeft gekregen. ”

Nu, meer dan een jaar later, eisen een groeiend aantal lokale en nationale overheden een vorm van digitaal bewijs van vaccinatie of natuurlijke immuniteit tegen COVID-19.

Wie bijvoorbeeld naar Canada wil reizen, moet een app downloaden die de vaccinatiestatus van inkomende reizigers controleert. De regering is ook van plan om de invoering van een federale, Canada-brede digitale vaccin paspoort in de komende maanden.

Toen de EU zich deze zomer openstelde voor buitenlandse toeristen, introduceerde ze een “digitaal COVID-certificaat” dat toegang verleende aan degenen die zijn ingeënt tegen COVID-19, degenen die een negatieve test hebben gehad of degenen die onlangs zijn hersteld van een infectie. Het voorgestelde "digitale groencertificaat" is gebrandmerkt als een middel om veilig vrij verkeer binnen de EU tijdens de pandemie te vergemakkelijken.

De Franse regering werkt samen met een biometrisch technologiebedrijf genaamd IDEMIA om "het voor haar burgers gemakkelijker te maken om hun identiteit te bewijzen en online transacties uit te voeren met behulp van een smartphone."

De nieuwe app zal "Franse burgers in staat stellen om hun nationale elektronische identificatiekaarten [geïntroduceerd in Frankrijk als een COVID-19-reactie in augustus 2021] ... op de achterkant van hun smartphones te plaatsen en hun identiteit onmiddellijk te laten bevestigen." IDEMIA helpt Frankrijk ook bij het certificeren van immuniteitsgegevens van reizigers met hun Health Travel Pass- suite.

De VS accepteren nog steeds papieren vaccinatiegegevens en president Biden heeft hebben volgehouden dat er geen nationale app in de maak is. Echter, zeven  Amerikaanse staten (Californië, New York, Louisiana, Colorado, Illinois, New Jersey en Hawaii) reeds geïmplementeerde apps certificeren vaccinatie tegen COVID-19 en zijn in verschillende mate COVID-19 vaccin mandaten op zijn plaats.

ImmunaBand , een draagbaar polsbandje waarvan de bedrijfsmissie het is "om de wereld een beetje dichterbij te brengen in een tijd van de COVID-19-pandemie en voor jou om de wereld je vaccinatiestatus te laten zien", is ook goedgekeurd door New York City als bewijs van vaccinatie.

 

"Op typisch Amerikaanse wijze delegeert de Amerikaanse regering het maken van digitale vaccinatiecertificaten aan de particuliere sector", aldus de non-profit Data & Society .

Achter de drang naar digitale vaccinpaspoorten zit inderdaad een kliek van supranationale neoliberale instellingen, geleid door oligarchische donoren van de technische industrie.


Elite bedrijfsbelangen achter digitale COVID-paspoorten

Mega-ondernemingen, internationale financiële instellingen en door miljardairs gesteunde particuliere stichtingen hebben een cruciale rol gespeeld bij het lobbyen voor en het implementeren van digitale immuniteitspaspoorten.

Het snelgroeiende wereldwijde systeem voor gezondheidspaspoorten is gecoördineerd onder de paraplu van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de VN. Deze instelling is echter zo verweven met rijke particuliere belangen dat ze nauwelijks kan worden gekarakteriseerd als een "volksgezondheidsorganisatie".

Zoals Margaret Chan, voormalig directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), tegen filmmaker Lilian Franck zei : "Slechts 30% van mijn budget bestaat uit voorspelbare fondsen. De overige 70% moet ik een hoed nemen en de wereld rondgaan om om geld te bedelen. En wanneer ze ons het geld geven, hangt [het] sterk samen met hun voorkeuren, wat ze leuk vinden.'

De belangrijkste van die particuliere financiers is de op een na rijkste man ter wereld, Bill Gates , en zijn Bill and Melinda Gates Foundation, die toevallig de op een na grootste donor van de WHO is . (nvdr.: “De wereld Gates organisatie” !)

 

          Bill Gates met directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie Tedros Adhanom

 

De Gates Foundation heeft onlangs een bijdrage geleverd aan de financiering van een WHO-document met " implementatierichtlijnen " voor het bewijs van vaccinatiecertificeringen over de hele wereld. De auteurs maakten het artikel samen met de Rockefeller Foundation en onder begeleiding van verschillende hooggeplaatste vertegenwoordigers van de Wereldbank.

Volgens Buitenlandse Zaken worden "weinig beleidsinitiatieven of normatieve normen die door de WHO zijn vastgesteld, aangekondigd voordat ze terloops, onofficieel zijn doorgelicht door medewerkers van de Gates Foundation." Of, zoals andere bronnen in 2017 tegen Politico zeiden : "De prioriteiten van Gates zijn die van de WHO geworden."

Ook in de voorhoede van de verschuiving naar digitale referenties is het WEF. "Het Forum is betrokken bij de WHO-taskforce om na te denken over die [vereisten voor vaccinatiereferenties] en na te denken over hoe ze zouden worden gebruikt", luidt een May WEF-artikel .

Op papier is het WEF (ook bekend als de Internationale Organisatie voor Publiek-Private Samenwerking) een NGO en denktank "die zich inzet voor het verbeteren van de toestand van de wereld". In werkelijkheid is het een internationaal netwerk van enkele van de rijkste en meest invloedrijke mensen ter wereld. Het Forum positioneert zichzelf als de thought leader van het mondiale kapitalisme.

De organisatie is vooral bekend om haar jaarlijkse bijeenkomst van de wereldwijde heersende klasse. Elk jaar komen hedgefondsmanagers, bankiers, CEO's, mediavertegenwoordigers en staatshoofden samen in Davos om "wereldwijde, regionale en industriële agenda's vorm te geven". Zoals Buitenlandse Zaken zet het , “het WEF heeft geen formeel gezag, maar het is uitgegroeid tot de belangrijkste forum voor elites om het beleid ideeën en prioriteiten te bespreken.”

In 2017 introduceerde de Duitse econoom en WEF-oprichter Klaus Schwab het concept van " The Fourth Industrial Revolution " met de titel van het boek dat hij dat jaar publiceerde. De Vierde Industriële Revolutie (4IR) verwijst naar de huidige 'technologische revolutie' die de manier verandert waarop mensen 'leven, werken en met elkaar omgaan', en met implicaties 'in tegenstelling tot alles wat de mensheid heeft meegemaakt', aldus Schwab.

Voor hem is de 4IR de "samensmelting van de fysieke, digitale en biologische werelden." Schwab heeft zelfs gezegd dat de 4IR onvermijdelijk zal overgaan in transhumanisme, of het bewerken van het menselijk genoom.

                         LINK: https://twitter.com/i/status/1434964287437541380

 In januari kondigden verschillende WEF-partners, waaronder Microsoft, Oracle, Salesforce en verschillende andere 'zwaargewichten', een partnerschap aan om het Vaccine Credential Initiative (VCI) te lanceren om digitale immunisatie-authenticatietools te ontwikkelen, aldus Forbes.

Met het doel om één enkele "SMART Health Card" voor de wereld in te voeren, wil de VCI dat zijn SMART Health Cards worden erkend "over organisatorische en jurisdictiegrenzen heen".

In de VS, zijn sommige staten al aan het inzetten van de SMART Health kerstkaarten ontwikkeld door de VCI. Deze SMART Health Cards hebben de basis gelegd voor een de-facto nationale norm voor vaccinreferenties .

"Als genoeg staten de technologie omarmen, zou het een de facto landelijke standaard kunnen worden en de Biden-administratie kunnen ontlasten van het opstellen van federale vereisten voor binnenlandse doeleinden", merkte Politico op.

 



De nieuwste versie van Apple's iOS, iOS 15, bevat zelfs SMART Health Card-ondersteuning .

Vanaf vandaag kunnen degenen die een vaccin hebben gekregen in Californië, Hawaii, Louisiana, New York, Virginia of bepaalde provincies in Maryland, een SMART Health Card van de staat krijgen.

In de meeste andere staten is een SMART Health Card beschikbaar voor degenen die zijn gevaccineerd bij een van de meer dan 17.100 CVS-, Walgreens- of Rite Aid-apotheekketens in het hele land.

"Meer staten, apotheken en gezondheidssystemen zullen zeer binnenkort SMART Health Cards gaan uitgeven", belooft de site van het Commons Project , een van de oprichters van het VCI-initiatief.

Paul Meyer, CEO van Commons Project, is toevallig een " jonge leider " van het WEF .

 

                    Commons Project CEO en World Economic Forum Young Leader Paul Meyer

 

In India gebruiken tech-oligarchen digitale id's om de armen op het platteland sociaal krediet af te dwingen, waardoor uitsluiting en zelfs de dood wordt veroorzaakt

In 2015, The Gates Foundation verstrekt startkapitaal om een Yale School of Public Health project dat bekend zou worden als Khushi Baby.

Nu een non-profitorganisatie, maakt Khushi Baby met microchips uitgeruste halskettingen die kinderen te allen tijde kunnen dragen om hun vaccinatiestatus te volgen en om een ​​continue monitoring in te stellen vanaf hun eerste immunisaties tot aan de volwassenheid. De non-profitorganisatie zegt dat het nu gegevens uit meer dan 35.000 dorpen in India gebruikt om algoritmen te maken die "de gezondheidsresultaten voor moeders en kinderen voorspellen".

                Van de website van KhushiBaby.org

 

In 2016 is  IDEMIA, het beveiligingsbedrijf nu bezig met de Franse regering van vaccinatie en identiteitscontrole, ontworpen de microchip uitgerust kettingen. De kettingen zijn sinds het begin van de pandemie gebruikt om gezondheidsgegevens bij te houden van 13 miljoen mensen in India.

Deze programma's zijn door bedrijfsadviseurs op de markt gebracht als essentiële instrumenten voor het verbeteren van gelijkheid en inclusie in het Zuiden. "Digitale identificatie is de sleutel tot inclusieve groei", beweerde McKinsey, het wereldwijde adviesbureau, in 2019.

"Zoiets als 1 miljard mensen zouden financieel meer betrokken en participatief kunnen zijn", zei Mike Kubzansky, managing partner van Ebay-oprichter en mediamagnaat Pierre Omidyar 's Omidyar Network tijdens een WEF-panel dat onderzoekt hoe "digitale identificatie een aanzienlijke kans biedt voor waardecreatie. ”

Net als Gates investeert Omidyar zwaar in de vooruitgang van digitale ID- en valutasystemen via zijn Omidyar Network, dat samenwerkt met het World Economic Forum aan het Good ID-initiatief .


Een nadere blik op het streven naar "inclusie" door bedrijfsreuzen onthult hun altruïstische taal als niet meer dan public relations dekking voor ruwe winstmotieven, resulterend in marginalisatie en zelfs de dood voor veel van degenen die vastzitten in hun digitale ID-systemen.

India is niet alleen de verzamelplaats voor de onderneming Khushi Baby, maar is ook een laboratorium geworden voor digitale volg- en identiteitssystemen. Met steun van westerse kapitalistische organisaties zoals de Gates Foundation en de Wereldbank, is het land de site geworden van 's werelds grootste digitale ID-database, bekend als Aadhaar.

Het Aadhaar-systeem is genoemd naar een 12-cijferig nummer dat overal in India als identiteitsbewijs en adres dient. Tot op heden zijn maar liefst 1,3 miljard Indiërs ingeschreven in het systeem, waarmee het de grootste biometrische ID-database ooit is gebouwd. Het bevat irisscans en vingerafdrukken van beide handen van elke gebruiker. De technologie voor dit systeem werd geleverd door niemand minder dan het Franse beveiligingsbedrijf IDEMIA.

 

Aadhaar werd geïmplementeerd in 2014, het jaar dat de op vrije markt opererende, technologiegerichte Narendra Modi het kantoor van de premier betrad. De maker, tech miljardair Nandan Nilekani, is gebrandmerkt als " de Bill Gates van Bangalore ", gevierd door liefhebbers van globalisering zoals Thomas Friedman, en geprezen door niemand minder dan Gates als een altruïstische " held ". De stichting van Gates heeft samengewerkt met Nilekani via het " Co-impact "-project, samen met de mede-oprichter van miljardair eBay, Jeffrey Skoll's Skoll Foundation .

“Aadhaar is een enorme troef voor India,” effused Gates in een 2019 interview met de Indiase netwerk Times Now. “Dat je zo makkelijk digitaal kunt betalen en een bankrekening kunt openen, daar loopt India voorop. Het heeft enorme voordelen om digitaal overheidsgeld bij de begunstigde te krijgen.”

Maar achter de neoliberale draai heeft Nilekani's Aadhar digitale ID-systeem grote schade aangericht aan de levens van de meest kwetsbare en gestigmatiseerde bevolkingsgroepen van India.

In de Oost-Indiase deelstaat Jharkhand vond in 2017 een golf van doden plaats toen verarmde burgers door het Aadhaar-systeem werden afgesneden van door de overheid gesubsidieerde voedselrantsoenen. In verschillende gevallen kregen bejaarde weduwen maandenlang geen rijst omdat het systeem hun vingerafdrukscans weigerde.

                                      LINK: https://youtu.be/KoVynNOBKFs

 

Rond dezelfde tijd stierven drie broers van de honger nadat ze zich niet goed hadden geregistreerd bij Aadhaar en vervolgens zes maanden geen rantsoen kregen. Hetzelfde wrede lot werd getroffen door de familie Kumari, die niet in staat was een elektronische Aadhaar-ID te bemachtigen, haar rantsoenkaart verloor en haar 11-jarige dochter, Santoshi, van de honger zag omkomen.

"Veel mensen in Jharkhand zijn de afgelopen maanden het slachtoffer geworden van soortgelijke ontzegging van hun voedselrechten", bericht India's Scroll . "De belangrijkste reden is dat op Aadhaar gebaseerde biometrische authenticatie nu verplicht is in ongeveer 80% van de rantsoenwinkels in de staat."

Volgens Scroll ontdekte een willekeurige steekproef van 18 dorpen waar biometrische authenticatie verplicht was, dat maar liefst 37% van de kaarthouders hun voedselrantsoenen niet konden kopen.

Naast het feit dat Aadhaar de sleutel is tot het verkrijgen van overheidsdiensten, heeft de Modi-regering de door Aadhar verzamelde gegevens geïntegreerd om een ​​"360-gradendatabase" op te zetten die "automatisch volgt wanneer een burger tussen steden verhuist, van baan verandert of een nieuw onroerend goed koopt ', aldus de Huffington Post.

Toen COVID-19 begin 2020 India voor het eerst bereikte, stelde Nilekani voor om Aadhar in te zetten als basis voor een anti-COVID-vaccinatie- en volgprogramma. "We moeten ervoor zorgen dat iedereen een digitaal certificaat krijgt met de datum van vaccinatie, de naam van het vaccin en via welke leverancier en op welke locatie", verklaarde hij in 2020.

Het is niet verwonderlijk dat Nilekani's systeem van massasurveillance veel effectiever is gebleken bij het verzamelen van gegevens dan bij het beschermen ervan. In 2018 kon de krant Indian Tribune de persoonlijke informatie van bijna elke Aadhaar-gebruiker kopen via anonieme verkopers via WhatsApp . Het proces duurde slechts 10 minuten en kostte ongeveer $ 6 USD, meldde de krant .


De seriële inbreuken op de privacy door het systeem hebben er zelfs toe geleid dat sommige hiv-positieve Indiërs stopten met antiretrovirale behandelingsprogramma's waarvoor de Aadhaar-kaart nodig was. Hoewel de Aadhaar vrijwillig zou zijn, hebben mensen met hiv bij de Indiase media geklaagd dat ze onder druk werden gezet om zich in te schrijven voor het ID-programma en dat ze werden bedreigd met het verlies van medische diensten.

Amerikaanse privacyvoorvechters hebben gewezen op digitale nationale identiteitsprogramma's zoals Aadhaar als gigantische bewakingsinstrumenten die de basis vormen voor een sociaal kredietsysteem.

Elizabeth Renieris van het Technology Ethics Lab van Notre-Dame waarschuwde in juli voor het US House Committee on Financial Services :

“Het Aadhaar-nummer in India kan je activiteit in alle facetten van je leven volgen, van werk tot gezondheidszorg, tot school, tot vrijwel alles wat je doet. Je kunt geen autonomie behouden over specifieke domeinen van je leven. U kunt uw persoonlijke en professionele reputatie niet scheiden. Je kunt zo'n gecontextualiseerde persoonlijke identiteit niet hebben. Dat vind ik echt een probleem.”

"We moeten vermijden om digitale identiteitssystemen en infrastructuur te bouwen op een manier die de bewakingsstaat verder uitbreidt en verankert, net als het nationale identiteitssysteem in India," vervolgde Renieris.

Maar het is het alomvattende sociale kredietaspect van Aadhaar dat Gates zo dol op het systeem heeft gemaakt.

De op één na rijkste man ter wereld sprak in 2016 de belangrijkste beleidsmakers van India toe :

"In de loop van de tijd creëren al deze transacties een voetafdruk en dus als je krediet aanvraagt, de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de geschiedenis dat je je energierekeningen op tijd hebt betaald, dat je geld hebt gespaard voor de opvoeding van je kinderen, allemaal van die dingen in uw digitale spoor, toegankelijk op een geschikte manier, stelt de kredietmarkt in staat om [het risico goed in te schatten].“

ID4D breidt digitale ID uit om meer menselijke activiteit dan ooit te volgen

In 2016 heeft de Gates Foundation financiering bijeengebracht voor een project van de Wereldbank, het Identity for Development (ID4D) Initiative genaamd, met het verklaarde doel om de "Aadhaar-aanpak naar andere landen" te brengen.

Tot op heden heeft de Wereldbank 1,2 miljard dollar geïnvesteerd in het ID4D- initiatief, met als officiële doel het creëren van "identificatiesystemen met behulp van 21st-eeuwse oplossingen".

Onder de vier financiële partners die het initiatief oprichtten, waren twee bekende door Big Tech gesteunde operaties: The Gates Foundation en The Omidyar Network, samen met Australian Aid en UK Aid. Volgens de Wereldbank transformeerden met name de " katalytische bijdragen " van de Gates Foundation het project van een idee tot een functioneel initiatief van de Wereldbank.

 

 Nilekani van Aadhaar zit momenteel in de adviesraad van het ID4D Initiative .

Volgens de Wereldbank bevordert ID4D het gebruik van digitale ID-systemen voor vrij verkeer en dienstverlening door koppelingen tussen systemen te creëren waarmee gebruikers zichzelf kunnen authenticeren voor belangrijke diensten zoals het ontvangen van sociale overboekingen, het voltooien van financiële transacties, en grensoverschrijdend.”

Promotiemateriaal omlijst deze onderneming als een humanitaire zaak die erop gericht is arme vrouwen te helpen en ervoor te zorgen dat mensen zonder bankrekening (mensen zonder bankrekening), zoals vluchtelingen en migranten, worden opgenomen in de moderne economie.

Maar een nadere blik op de achterban en hun agenda onthult een al lang bestaand doel van de aanvoerders van het mondiale kapitalisme: het creëren van een digitaal gecentreerd identiteitssysteem dat machtige openbare en particuliere instellingen in staat stelt meer menselijke activiteiten dan ooit te volgen.

"Digitale ID ... kan worden gebruikt door overheids- en commerciële platforms om een​​verscheidenheid aan digitale transacties, waaronder digitale betalingen, mogelijk te maken", legt de Wereldbank uit.

In een witboek van augustus riep de Wereldbank Afrikaanse landen op om een ​​"eengemaakte digitale markt" te realiseren en de regelgeving voor digitale infrastructuur te versoepelen om het risico voor investeerders te verminderen.

De krant onthulde de echte bedoelingen achter het streven van de Wereldbank om de digitale kloof te dichten: het continent openstellen voor buitenlandse investeringen. "Overheidsregulering", verklaarde de krant, "moet het pad naar digitale transformatie in de regio effenen."

"Door de digitale transformatie van Afrika te versnellen, kunnen bedrijven de vruchten plukken", verklaarde het World Economic Forum (WEF) in een artikel uit 2020 met de titel: "Afrika heeft het potentieel om de wereldwijde groei te stimuleren."

“Er zullen […] lucratieve kansen zijn in Algerije, Angola, Ethiopië, Ghana, Kenia, Marokko, Soedan en Tunesië … een goede gok voor bedrijven die nieuwe markten willen betreden”, adviseerde het WEF.

Zoals het World Economic Forum onlangs schreef: “COVID-19 heeft de voordelen van het creëren van een digitale economie benadrukt.” Maar de voordelen waarover de groep spreekt, zullen waarschijnlijk aan de kant van zijn belanghebbenden vallen.

Partners van het " Platform voor een goede digitale identiteit " van het World Economic Forum zijn onder meer het bedrijf voor biometrische identificatiemiddelen Accenture, Amazon, Barclays Bank, Deutsche Bank, HSBC Bank, Mastercard, het bedrijf voor biometrische technologie Simprints en de kredietgigant Visa.

De belanghebbenden van het initiatief vertegenwoordigen de belangrijkste begunstigden van een biometrisch ID-systeem dat wordt opgelegd aan het Zuiden, waarbij westerse multinationale financiële bedrijven fungeren als toegangspoort voor haar inwoners om deel te nemen aan de wereldeconomie.

Het WEF heeft ook duidelijk gemaakt dat het "einddoel" van zijn agenda is om het model dat het in India heeft opgezet uit te breiden totdat elke persoon in de wereld een unieke digitale ID heeft.                                                                                                               

In een artikel getiteld "Digital ID is the Catalyst of Our Digital Future" , betoogde Mohit Joshi , een 'jonge leider' van het WEF, dat "regeringen [Aadhaar] moeten gebruiken om de levering van diensten en betalingen te stroomlijnen en de financiële inclusie enorm te vergroten. ”

 

In een aparte paper gaf het WEF echter toe dat het nieuwe digitale systeem gebruikers niet noodzakelijk de bevrijding zal bieden die hen is beloofd: “De digitale identiteit van de vierde industriële revolutie zal bepalen tot welke producten, diensten en informatie we toegang hebben – of omgekeerd , wat voor ons is afgesloten”, aldus het WEF.                 

 

ID2020 maakt gebruik van vaccinaties om "voorbij dystopische" digitale ID's en betalingen te duwen

In 2016 hebben Bill Gates' Global Alliance for Vaccines and Immunization (GAVI), Microsoft Accenture, en de Rockefeller Foundation een nieuw consortium opgericht om baby's digitale ID-certificaten te verstrekken wanneer ze hun routinematige vaccinaties krijgen. Ze noemden het ID2020, terloops genoemd naar het jaar waarin een wereldwijde pandemie zou worden uitgeroepen.

ID2020 zegt dat het "gewijd is aan het leiden van een wereldwijde digitale biometrische identiteitsstandaard", en beweert dat digitale ID's zullen leiden tot "financiële onafhankelijkheid".


Partners in het ID2020-initiatief zijn onder meer de creditcardgigant Mastercard en Simprints, een biometrische technologiebedrijf dat wordt ondersteund door het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling , een traditionele frontorganisatie voor Amerikaanse inlichtingendiensten.



Uit video van USAID's introductie van biometrische gegevens in mei 2018 in vluchtelingenkampen in Oeganda

Het 'community pass'-project van Mastercard heeft tot doel de biometrische gegevens van 30 miljoen individuen in afgelegen delen van Afrika in de komende drie jaar vast te leggen en hen een biometrische smartcard van Mastercard Community Pass uit te geven, die op zijn beurt de Afrikanen een digitale biometrische identiteit en een digitale bankrekening.

ID2020 is momenteel actief in Bangladesh , waar het biometrische inschrijving en digitale ID beheert aan zuigelingen wanneer ze routinematige immunisaties krijgen. Seth Berkely, CEO van GAVI, heeft gezegd dat hij van plan is het programma uit te breiden over de onderontwikkelde wereld, in samenwerking met megabedrijven zoals Facebook en Mastercard om de vaccinatiestatus te koppelen aan een biometrisch identificatiesysteem.

"Negenentachtig procent van de kinderen en adolescenten zonder identificatie woont in landen die door Gavi worden ondersteund," verklaarde Berkley . "We zijn enthousiast over de potentiële impact van dit programma, niet alleen in Bangladesh, maar als iets dat we kunnen repliceren in alle voor Gavi in​​aanmerking komende landen."

Met de verklaring van de WHO over een wereldwijde pandemie in maart 2020 deed zich een ongekende kans voor voor de strijdkrachten die digitale ID's oprukten. Zoals Andrew Bud, de CEO van het biometrische technologiebedrijf en de afdeling Binnenlandse Veiligheid, aannemer iProov, enthousiast zei: “De evolutie van vaccincertificaten zal in de toekomst het hele veld van digitale id aansturen. Het gaat dus niet alleen om Covid, maar om iets nog groters.”

Het jaar daarop hadden ID2020 en het met USAID samenwerkende biometrische ID-bedrijf Simprints financiering van Gates Foundation gebruikt om een artikel te publiceren met de titel "COVID-19 Vaccine Delivery: An Opportunity to Set Up Systems for the Future." De auteurs voerden aan dat COVID-19-vaccins in het Zuiden kunnen worden gebruikt als een "potentiële hefboom" om digitale biometrische ID's te leveren.

 



Ze gaven verder toe dat dergelijke digitale biometrische systemen op hun plaats zouden blijven lang nadat de COVID-19-pandemie voorbij was, en na de uitrol voor een reeks doeleinden zouden worden uitgebuit: "Biometrische gegevens hebben het voordeel dat ze agnostisch zijn om te gebruiken," de co-auteurs schreven, "wat betekent dat ze verschillende systemen kunnen verbinden tijdens of zelfs na de uitrol."

    Van Simprints.com

Elizabeth Renieris van het Notre Dame-IBM Tech Ethics Lab nam ontslag uit een technische adviserende rol over ID2020, daarbij verwijzend naar "risico's voor burgerlijke vrijheden" nadat het initiatief samenwerkte met technische giganten om COVID-immuniteitspaspoorten te ontwerpen, ondersteund door experimentele blockchain-technologie.

Renieris ging verder met het aan de kaak stellen van het ontluikende ID-systeem als een nachtmerrie voor burgerlijke vrijheden:

"Het vooruitzicht om de fundamentele rechten en vrijheden van individuen ernstig in te perken door middel van slecht doordachte plannen voor 'immuniteitspaspoorten' of soortgelijke certificaten, met name die welke gebruik zouden maken van voortijdige normen en een zeer experimentele en mogelijk inbreukmakende technologie zoals blockchain, is verder dan dystopisch.”

Digitale ID-mavens jagen op de armen wereldwijd

Hoewel het koppelen van een digitale biometrische ID aan de financiën van individuen vrijwel zeker massa's mensen zal uitsluiten, en zelfs sommigen heeft gedood door verarmde burgers af te snijden van overheidsdiensten, zien roofzuchtige financiële en kredietinstellingen de technologie als het perfecte middel om te profiteren van onaangeboorde en opkomende markten.

Een september rapport door BankservAfrica, de grootste automatische clearinghouse digitale betalingen in Afrika, die wordt geleid door de voormalige leidinggevenden bij MasterCard, Visa en IBM, drong er bij Zuid-Afrika tot een biometrisch digitale ID systeem in te voeren.


Het rapport verklaarde: "De tijd is gekomen voor consumenten, investeerders en de private en publieke sector om samen te werken om het gemeenschappelijke doel te bereiken om een ​​robuuste, veilige en vertrouwde digitale identiteit voor Zuid-Afrika mogelijk te maken."

Het digitale betalingsplatform van BankServAfrica wordt momenteel getest in Namibië, Zimbabwe en Tanzania met financiële steun van de Wereldbank, USAID en de Bill & Melinda Gates Foundation.

"De COVID-19-pandemie heeft aangetoond hoe belangrijk een digitale id is", benadrukte de Chief Business Officer van BankServAfrica .

In het rapport van BankservAfrica werd gesteld dat een robuust biometrisch digitaal ID-systeem Zuid-Afrika zal helpen om "eenvoudigere VAIS-processen [creditscore]" en "een eerlijke, transparante, concurrerende, duurzame, verantwoorde, efficiënte en effectieve markt voor consumentenkrediet" te bereiken.

Maar achter de verheven neoliberale retoriek van de financiële sector gaat een smerig record van woekerwinsten en privacyschending op grote schaal schuil.

In 2007 lanceerden Vodafone en Safaricom mPesa, een systeem waarmee gebruikers digitaal geld kunnen storten, opnemen, overmaken en betalen. Het project was "in staat om krediet- en groeikapitaal beschikbaar te stellen aan miljoenen mensen die nog nooit eerder toegang hadden tot krediet", aldus Areiel Wolanow , die leiding gaf aan het team dat de kredietscore-engine voor mPesa in Kenia ontwierp en bouwde.

Maar een onderzoek door econoom Alan Gibson onthulde dat het de financiële sector was - niet de plattelandsbevolking van het Zuiden - die echt profiteerde van mPesa. Ondertussen verbeterden de levensomstandigheden van de meest verarmde deelnemers van het systeem helemaal niet:

“Wat onbetwistbaar is, is dat de aanbodzijde van de financiële markt de afgelopen tien jaar enorm heeft geprofiteerd. De omzet van banken is 2,5 keer zo groot geworden en de winst 3,5 keer, terwijl ook de winstmarges zijn gestegen; de inclusiejaren zijn ongetwijfeld goede jaren geweest voor de banken.

“Dit schijnbare contrast tussen opvallend succes aan de aanbodzijde en een nog steeds slechte economie … roept vragen op over de rol van de financiële sector. Het roept met name vragen op over wie/wat het dient en over de prikkels die gedrag aansturen.”

In een verdere aanklacht tegen zogenaamd "inclusieve" digitale betalingsregelingen, ontdekte de Review of African Political Economy dat "het grootste deel van deze [mPesa]-waarde niet naar de armen gaat. Dergelijke fintech is veeleer duidelijk ontworpen om waarde op te zuigen en te deponeren in de handen van een kleine wereldwijde digitaal-financiële elite die de belangrijkste krachten zijn achter de fintech-revolutie.”

Ondanks het bewijs van toenemende ongelijkheid, stortte Bill Gates - wiens stichting honderden miljarden dollars besteedt aan het promoten van digitale financiële diensten voor de armen - lof voor mPesa.

"M-Pesa is een uitstekend programma", liet Gates op Twitter weten in een van de vele tweets waarin het digitale betalingssysteem werd geprezen.

Gates linkte naar een artikel waarin het programma werd gepromoot door NPR, de Amerikaanse publieke omroep die meer dan $ 17,5 miljoen van Gates heeft ontvangen en honderden artikelen heeft geproduceerd waarin de tech-miljardair en zijn initiatieven over de hele wereld worden geprezen.

Ondertussen heeft de ID2020-campagne van Gates in de VS samengewerkt met de strijdkrachten die een systeem hebben ontwikkeld dat de vaccinatiestatus van Amerikanen registreert bij hetzelfde bedrijf dat hun financiële kredietscore berekent.

De Amerikaanse kredietindustrie en ID-outfits voor digitale immuniteit werken samen aan 'enorme kansen voor de commerciële sector'

In Illinois moeten inwoners momenteel verifiëren dat ze het COVID-19-vaccin hebben ontvangen via een online portal genaamd Vax Verify, dat zal samenwerken met het binnenkort te implementeren vaccinpaspoort van Chicago.

Om hun vaccinatiebewijs te registreren, moeten inwoners van Illinois zich wenden tot Experian, 's werelds toonaangevende kredietscoreservice.

Het Vax Verify-portaal wordt al geconfronteerd met terugslag vanwege het verstrekken van onnauwkeurige informatie over de vaccinstatus. Het is ook het onderwerp van ernstige veiligheidsproblemen gezien Experian's record van inbreuken die de persoonlijke gegevens van miljoenen burgers van Brazilië naar Zuid-Afrika hebben gelekt.

Verder vereist het online portaal dat elke ingezetene met een bevriezing van zijn tegoed deze bij Experian moet deblokkeren voordat hij een vaccinatie registreert.

"Het gebruik van Experian is absoluut een van de slechtste [vaccinpaspoorten] die ik tot nu toe heb gezien", zei Alexis Hancock, technisch directeur van de Electronic Frontier Foundation, tegen Yahoo News .

Nadat Illinois de eerste Amerikaanse staat was die een formele relatie smeedde tussen vaccincertificeringen en het congreslid van Experian, Illinois en Bill Foster , de lieveling van de financiële industrie, introduceerde wetgeving die een digitale biometrische ID aan de hele Amerikaanse bevolking zou opdringen.

De Improving Digital Identity Act van 2021 , geïntroduceerd door Foster in juli, roept de publieke sector, en met name het Department of Homeland Security, op om samen te werken met de private sector om een ​​nieuwe biometrische digitale ID-infrastructuur voor de VS te ontwikkelen

In november 2020 bood de door Gates gesponsorde ID2020 een online forum voor Foster om zijn wetsvoorstel te promoten. Tijdens het evenement pleitte het congreslid voor een "vertrouwd biometrisch digitaal immuniteitscertificaatsysteem", terwijl hij uitlegde dat zijn wetsvoorstel biometrische gegevens van elke burger zou verkrijgen, zodat particuliere bedrijven het vervolgens zouden kunnen "benutten" om enorme winsten te genereren.

 

 Rep. Bill Foster kopte de door Gates ondersteunde ID2020-webinar van november 2020

 

"Zodra de regering die vrij serieuze biometrie van u heeft [afgenomen], zullen er enorme kansen zijn voor de commerciële sector om daar gebruik van te maken", zei hij. "En om te proberen dit allemaal op gang te brengen, heb ik de 'Improving Digital ID Act' geïntroduceerd."

Bank- en creditcardmaatschappijen behoren tot de vele "commerciële sectoren" waarvan de rekening van Foster zal profiteren door middel van digitale biometrische ID's. Het wetsvoorstel stelt duidelijk dat het bedrijfs-ID-systeem "ondergebankte en niet-gebankte individuen betere toegang tot digitale financiële diensten zal geven", waardoor de opening van markten voor financiële reuzen wordt verhuld in dezelfde wakkere taal die ID4D en ID2020 gebruiken.

Maar terwijl tech-oligarchen en hun partners in de financiële en nationale veiligheidsindustrie de coronavirusepidemie gebruiken om een ​​lucratief apparaat voor digitale monitoring in te stellen, barst er onenigheid uit in de landen waar vaccinpaspoorten miljoenen beginnen uit te sluiten.

Protesten barsten los tegen vaccinpaspoorten en 'mensen die weinig met parlement te maken hebben'

In New York City – ground zero van de uitrol van het Amerikaanse vaccinatiepaspoort – waar in 2020 meer dan 80% van alle COVID-arrestaties op sociale afstand werden uitgevoerd tegen zwarte inwoners , kookten de sudderende spanningen toen drie zwarte diners een vechtpartij begonnen met het personeel van Carmine's, een restaurant in de Upper West Side dat hen verhinderde te dineren zonder hun vaccinatiebewijs.

Het incident leidde tot veroordeling van een lokaal Black Lives Matter-hoofdstuk, dat stadsautoriteiten beschuldigde van het misbruiken van maskermandaten en vaccinpaspoorten om zwarte inwoners uit te sluiten en op te sluiten. "Wat we hier zien is dat de NYPD en restaurants vaccinatiebewijs gebruiken als reden om zwarte mensen te discrimineren", verklaarde BLM-activiste Kimberly Bernard.

                LINK: https://twitter.com/i/status/1441419048659652608

Frankrijk was de locatie van enkele van 's werelds grootste protesten tegen het vaccinpaspoortsysteem dat werd opgelegd onder toezicht van voormalig bankier en president Emanuel Macron. Op 14 augustus gingen meer dan 210.000 mensen de straat op in meer dan 200 protesten in heel Frankrijk tegen het ontluikende biomedische veiligheidsregime.

Het Franse Le Monde , dat de demonstranten door de bedrijfsmedia als extreemrechtse stoottroepen bestempelde , beschreef hen als "alleen, in combinatie, hier met hun familie of vrienden, van alle leeftijden, blank, zwart, in dienst, gepensioneerd, sommigen gevaccineerd, anderen die weigeren te schieten.”

De Franse journaliste Pauline Bock merkte op dat in haar land “de enige handel die is vrijgesteld van verplichte vaccinatie – de politie – degene zal zijn die ervoor zorgt dat alle anderen gehoorzamen. Het beleid is rijp voor autoritair misbruik.”

In Italië heeft de Italiaanse premier en voormalig president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi ondertussen verplicht gesteld dat alle werknemers van zowel openbare als particuliere bedrijven een groene pas moeten overleggen om hun inenting te bewijzen om hun werkplek te betreden.

Het Green Pass-vaccinpaspoortsysteem heeft niet-gevaccineerde personen al uitgesloten van restaurants, sportscholen, evenals treinen, bussen en binnenlandse vluchten in het hele land. Officiële overheidscijfers tonen aan dat de pas niet heeft geleid tot een grotere vaccinatiegraad.

Met de uitbreiding van de Groene Pas naar werkplekken zijn Italianen in opstand gekomen bij enkele van de grootste protesten die de wereld heeft gezien tegen het ontluikende bioveiligheidsregime.

               LINK: https://twitter.com/i/status/1446827350902157323

 Op 9 oktober stroomden honderdduizenden demonstranten de Italiaanse straten binnen van Rome tot Trento om hun afwijzing van het beleid van Draghi te uiten. In Rome, waar de politie onderdrukt vreedzame demonstranten met wapenstokken en schilden, een groep van ongeveer 20 extreem-rechtse hooligans vielen een lokale vakbond kantoor terwijl de politie stond.

Minister van Binnenlandse Zaken Carlo Sibilia maakte misbruik van het incident om te beweren dat “neofascistische groepen zich verschuilen achter de zogenaamde anti-vaxxers”.

De secretaris van een factie van de Italiaanse Communistische Partij, Marco Rizzo, die het paspoortsysteem heeft veroordeeld als "een discriminerend, verdeeldheid zaaiend instrument dat de een tegen de ander opzet", wierp argwaan op het incident.

               LINK: https://twitter.com/i/status/1448223563660529665

In een verklaring van 10 oktober waarschuwde Rizzo dat het incident van "fascistisch geweld" de dag ervoor de neoliberale regering rechtstreeks in de kaart speelde, en vroeg hij zich af of er een nieuwe "spanningsstrategie" in het spel was. De communistische leider doelde op geheime bewapening van de extreem-rechtse militanten van de Italiaanse staat tijdens de jaren 1970 “ loden jaren ” naar Foment geweld en neutraliseren marxistische organisaties.

De demonstraties hebben zich nu verspreid naar de havenstad Triëst, waar vakbondsdokwerkers hebben geweigerd goederen te lossen totdat de Groene Pas is ingetrokken. Op 18 oktober probeerde de Italiaanse politie de arbeidersstaking te breken met waterkanonnen, traangas en zware repressie.

                 LINK: https://twitter.com/i/status/1450021334516436993

 Twee dagen voordat de protesten tegen de Groene Pas in heel Italië explodeerden, verscheen de beroemde filosoof Giorgio Agamben voor de Commissie voor constitutionele zaken van de Italiaanse Senaat om een dramatische verklaring af te leggen van verzet tegen de Groene Pas.

Agamben is het meest bekend om zijn concept van Homo Sacer, of naakt leven, waarin een individu wordt ontdaan van rechten en teruggebracht tot zijn biologische essentie in een buitenwettelijk regime dat gerechtvaardigd is door oorlog of andere noodsituaties. Toen de Italiaanse autoriteiten in maart 2020 de eerste lockdown afkondigden, paste de filosoof de theorie toe op de hardhandige beperkingen van zijn eigen land.

“Het bepalende kenmerk... van deze grote transformatie die ze proberen op te leggen, is dat het mechanisme dat het formeel mogelijk maakt niet een nieuw geheel van wetten is, maar een uitzonderingstoestand – met andere woorden, geen bevestiging van, maar de opschorting van constitutionele garanties”, legde de filosoof uit in het voorwoord van zijn verzameling van 2020-geschriften over COVID-19, “ Where Are We Now: The Epidemic As Politics ”,

In zijn opmerkingen voor de Italiaanse Senaat wees Agamben op een sinistere agenda achter de officiële reden voor vaccinpaspoorten:

“Er is door wetenschappers en artsen gezegd dat de Groene Pas op zich geen medische betekenis heeft, maar dient om mensen te dwingen zich te laten vaccineren. In plaats daarvan denk ik dat we het tegenovergestelde moeten zeggen: dat het vaccin een middel is om mensen te dwingen de Groene Pas te hebben. Dat wil zeggen, een apparaat waarmee individuen kunnen worden gevolgd en gevolgd, een ongekende maatregel."

De filosoof besloot zijn toespraak door zich te richten op de supranationale krachten – onder meer Bill Gates, het World Economic Forum en de Rockefeller Foundation – die vastbesloten waren om een ​​systeem van digitale identificatie en hightech sociaal krediet op te leggen aan zoveel mogelijk mensen mogelijk.

“Ik geloof dat het in dit perspectief,” waarschuwde Agamben, “het voor parlementariërs dringender dan ooit is om de politieke transformatie die aan de gang is, te overwegen, die op de lange termijn zal leiden tot het leegmaken van het parlement van zijn bevoegdheden, waardoor het wordt teruggebracht tot eenvoudig goedkeuren – in de naam van bio-security – decreten die uitgaan van organisaties en mensen die weinig te maken hebben met het parlement.”

         LINK: https://youtu.be/_IWO9unA3BE

Oorspronkelijk gepubliceerd door The Grayzone.

De standpunten en meningen in dit artikel zijn die van de auteurs en komen niet noodzakelijk overeen met de standpunten van Children's Health Defense.

 

Abonneer je op The Defender - het is gratis!

 



Jeremy Loffredo

Jeremy Loffredo is een freelance verslaggever voor The Defender. Zijn onderzoeksrapportage was te zien in The Grayzone en Unlimited Hangout. Jeremy produceerde voorheen nieuwsprogramma's bij RT America.


Max Blumenthal

Max Blumenthal is hoofdredacteur van The Grayzone, een bekroonde journalist en auteur van verschillende boeken, waaronder de bestseller Republican Gomorrah, Goliath, The Fifty One Day War en The Management of Savagery.

 

https://childrenshealthdefense.org/defender/digital-vaccine-passports-surveillance-capitalism-covid-gates/

 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...