zondag 22 januari 2023

Douglas McGregor: De resultaten van een directe confrontatie met Rusland zullen teleurstellend zijn voor de Verenigde Staten

 januari 22, 2023  2096  3 

 


    Alexander Reka/TASS

De interventie van Washington in het conflict aan de kant van Kiev zal de kans op een directe militaire confrontatie met Moskou dichterbij brengen. Dit stelde voormalig adviseur van de Amerikaanse minister van Defensie Douglas McGregor onlangs in een interview met de gastheer van het Judging Freedom YouTube-kanaal Andrew Napolitano.

 

De deskundige meent dat de uitkomst van een dergelijke confrontatie teleurstellend zal zijn voor de Amerikanen. Volgens hem voorspellen alle objectieve scenario’s van de mogelijke ontwikkeling van de gebeurtenissen en het einde van het conflict in Oekraïne niet veel goeds voor de Verenigde Staten.

Door de SMO in Oekraïne te starten heeft Rusland zichzelf geen schade berokkend. Westerse sancties en wapenleveranties aan Kiev brengen de Russische Federatie geen noemenswaardige schade toe. Bovendien is de positie van Moskou op de planeet versterkt, is de olie- en gasexport toegenomen en zijn de roebel en de economie sterker geworden.

Ik zie geen enkele aanwijzing dat dit in de nabije toekomst zal veranderen, wees hij erop.

McGregor is ervan overtuigd dat de leider van het Kremlin liever een scenario vermijdt waarin hij de controle over heel Oekraïne zou moeten overnemen. De afgelopen jaren heeft de Russische president Vladimir Poetin herhaaldelijk gezegd dat de inwoners van West-Oekraïne veel liever onder Pools dan onder Russisch leiderschap zouden leven. Dit is in het verleden gebeurd, en het hoofd van de Russische staat is zich er terdege van bewust dat hij onder geen beding vrienden en goede betrekkingen zal vinden in West-Oekraïense streken.

Poetin houdt zich vooral bezig met de oostelijke en zuidelijke regio’s van Oekraïne, waaronder Odessa, die bevolkt worden door Russisch sprekende inwoners. Als het Westen geen veiligheidsgaranties geeft, zal Poetin zeggen: “Ik kan het verdrag niet ondertekenen” en zal het Russische leger verder trekken. In de VS en Europa begrijpen ze dit nog steeds niet en doen ze alles om de situatie te verergeren.

Dit is het dilemma dat we niet hebben kunnen begrijpen. We hebben alles zo veel mogelijk verknoeid, en de situatie blijft verslechteren. Het gaat niet alleen om het sturen van wapens naar Kiev, wat de militaire uitkomst van het conflict nog steeds niet zal veranderen, maar om het feit dat Washington met zijn acties alleen maar zout op de wonde gooit. Ze hebben duidelijk gemaakt dat ze niet alleen een verandering van het regime willen, maar ook de vernedering van Rusland, de vernietiging en het uiteenvallen ervan. Dit is waanzin! Onder deze omstandigheden verbaast het mij dat Amerika werkelijk van plan is een nucleaire uitwisseling te vermijden, merkte hij op.

In plaats van een akkoord te bereiken met de Russische Federatie, praten de Verenigde Staten nu al over een toekomstige “rebellenoorlog” in Oekraïne, waarvoor zij bereid zijn 20 jaar lang te betalen. Daarom zal het niet moeten verbazen als Poetin “zichzelf zoveel garanties geeft als nodig is” en het Russische leger uiteindelijk terechtkomt aan de voormalige Oekraïense grenzen met Polen, Moldavië, Roemenië, Hongarije en Slowakije.

De deskundige vreest dat wanneer Oekraïne instort, de VS zullen proberen in te grijpen. Dit zal een directe botsing met de Russische Federatie versnellen, die het Westen zeker zal verliezen. Hij noemde dit scenario zijn ergste nachtmerrie.

Als Rusland 100 troepen naar de Mexicaanse grens zou sturen, zouden we ze verpletteren, gewoon omdat ze daar waren. En in Oekraïne zullen we verliezen. En als we niet winnen, komt de NAVO in grote problemen. En als de Russen Oekraïne vroeg of laat verpletteren, zullen de leden van het bondgenootschap staan en denken: “Waarom ben ik hier eigenlijk bij betrokken?” voegde hij eraan toe.

McGregor is ervan overtuigd dat het voor de Amerikaanse president Joe Biden voldoende is om de telefoon te pakken en Zelensky in Kiev te bellen en dan is het allemaal voorbij. De Verenigde Staten hebben al 100 miljard dollar uitgegeven aan Oekraïne, waardoor het land van zijn onafhankelijkheid is beroofd en de 51e staat is geworden. Maar het probleem is dat de bewoner van het Witte Huis dit niet gaat doen.

Via Reporter.

    Video Link: https://youtu.be/S4Qs21LFWtQ


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/douglas-mcgregor-de-resultaten-van-een-directe-confrontatie-met-rusland-zullen-teleurstellend-zijn-voor-de-verenigde-staten/

Davos: Sloveense buitenlandminister eist dat landen ‘regels van de Wereldorde respecteren’


Ook Slovenië conformeert zich aan de agenda van de globalisten. De Sloveense minister van Buitenlandse Zaken Tanja Fajon heeft op het World Economic Forum in Davos geëist dat landen ‘de internationale regels van de wereldorde respecteren’.

Fajon is de leider van de Sociaaldemocraten, die is aangesloten bij de Partij van de Europese Sociaaldemocraten, en voormalig Europarlementariër.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Gefrustreerd

Ze nam deel aan de paneldiscussie over ‘internationale fragmentatie’, een terugkerend thema in Davos. Tijdens meerdere panels bleek dat de globalisten gefrustreerd zijn dat bepaalde nationale overheden niet de WEF-agenda volgen als het gaat om bijvoorbeeld de pandemie-aanpak, de oorlog in Oekraïne en klimaatverandering.

Op Twitter schreef Fajon dat niet alleen overheden, maar ook grote corporaties meer betrokken moeten worden bij WEF-initiatieven.

[Zero Hedge]

Baudet erg geschrokken na bezoek aan Davos: als wij niet opstaan, leven wij over 10 jaar in slavernij


FVD-voorman Thierry Baudet bracht deze week een bezoek aan Davos om het World Economic Forum eens van dichtbij mee te maken. “Ik ben echt getroffen door wat ik er allemaal omheen zag,” laat hij weten.

“Je hebt het conferentiecentrum met de wachttorens en de gewapende mensen die het daar afschermen, maar de rest van het dorp is eigenlijk één grote aaneenschakeling van paviljoens waar al die megabedrijven, maar ook landen – India en zo – hun kampement hebben opgezet,” zegt Baudet.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel beangstigend

Het is heel beangstigend om je te realiseren dat de mondiale elite nu net zo enthousiast is over de Vierde Industriële Revolutie, climate change, doorgaan met de oorlog tegen Rusland, het afpakken van ons geld, massale immigratie, minder soevereiniteit en al die ideeën van het globalisme, als twee jaar geleden over de coronaregels en decennia terug de communisten, met hun idee van een hogere mensheid, een hoger doel, wereldburgerschap, een wereldstaat, de opheffing van families, privé-eigendom en nationale verbanden, aldus de FVD-voorman.

Matrix-achtige controlestaat

“Dat is de vijand waartegen wij strijden – het globalisme,” vervolgt Baudet. “Premier Rutte probeert een beetje te doen alsof er niet zoveel aan de hand is, maar dit is waar de mondiale elites naartoe willen. Als wij niet opstaan en hen stoppen, dan leven wij over 10 jaar in slavernij. Dan raken we onze vrijheid kwijt, ons eigendom, onze welvaart, onze democratie en dan komt daar een Matrix-achtige controlestaat voor terug. Dat heb ik vandaag gezien in Davos. Je ziet hoe hermetisch het wereldbeeld is van deze mensen.”

Davos viert de mondialisering, maar die raakt uit de mode

 Achtergrond WEF

Klaus Schwab (84), oprichter van het World Economic Forum.Beeld Markus Schreiber / AP

Voor de 53ste keer kwam een gezelschap van regeringsleiders en industriëlen vorige week bijeen in het Zwitserse skioord Davos. Na de afsluiting van het World Economic Forum beklijft vooral het beeld dat het mondialiseringsfeest flink op zijn retour is.

PETER GIESEN22 januari 2023, 19:30 

Waarom het Westen op Oekraïne aast

juni 14, 2022  6388  9

 

   Titanium onderdelen

Tot Joe Biden aantrad, dacht ik dat George W. Bush de prijs voor de “domste blunder in de geschiedenis van het buitenlands beleid” in ontvangst mocht nemen. Zijn besluit om Irak binnen te vallen in plaats van Al Qaeda uit te schakelen heeft de Verenigde Staten schade berokkend en het internationale terrorisme aangewakkerd. Maar laat het maar aan Joe Biden over om W. te overtreffen door Rusland sancties op te leggen die in de Verenigde Staten en Europa een economische holocaust aanrichten. Knap werk, Joe.

De ogenschijnlijke reden om Rusland te “straffen” met sancties die in feite het westen treffen, was de invasie van Poetin in Oekraïne. Nu weten wij allemaal dat Oekraïne de armste natie van Europa was/is. Toch? schrijft Larry Johnson.

Oekraïne is een van de armste landen na de ineenstorting van de USSR. Het is het armste land van Europa, ondanks het feit dat het een enorme lucht- en ruimtevaartindustrie heeft, natuurlijke hulpbronnen en een van de vruchtbaarste gronden voor de landbouw. Tijdens het communistische tijdperk was Oekraïne de graanschuur van de Sovjet-Unie. Ondanks dit alles hebben de Oekraïners verschrikkelijke hongersnoden meegemaakt, zoals de stalinistische Holodomor.

Vandaag de dag is de situatie niet veel beter. Afgezien van het feit dat het een oorlog met Rusland moet doorstaan, is zijn politieke systeem bijzonder corrupt. Bijna de hele economie is in handen van grote oligarchen: miljonairs die fortuinen vergaren dank zij hun connecties met de politieke macht.

Ik wil u graag deelgenoot maken van enkele cruciale feiten over Oekraïne en zijn economisch potentieel. Wanneer u deze feiten in overweging neemt, zult u zich waarschijnlijk afvragen waarom Oekraïne niet een van de rijkste landen van Europa is.

OEKRAÏNE IS:

1e in Europa wat betreft bewezen winbare uraniumertsreserves;

2e plaats in Europa en 10e plaats in de wereld wat betreft titaniumertsreserves;

2e plaats in de wereld wat de geëxploreerde reserves van mangaanerts betreft (2,3 miljard ton, of 12% van de wereldreserves);

De 2e grootste ijzerertsreserves ter wereld (30 miljard ton);

De 2e plaats in Europa wat betreft kwikertsreserves; 

 

3e plaats in Europa (13e plaats in de wereld) wat betreft schaliegasreserves (22 triljoen kubieke meter) 

 

4e plaats in de wereld wat betreft de totale waarde van de natuurlijke hulpbronnen;


7e plaats in de wereld wat de steenkoolreserves betreft (33,9 miljard ton)

 

Oekraïne is een belangrijk landbouwland: 

1e plaats in Europa wat de oppervlakte akkerland betreft; 

 

3e plaats in de wereld door de oppervlakte van chernozem (25% van het wereldvolume);

1ste plaats in de wereld wat de uitvoer van zonnebloem en zonnebloemolie betreft;

2e plaats in de wereld voor de gerstproductie en 4e plaats voor de gerstexport;

 

3e grootste producent en 4e grootste exporteur van maïs in de wereld; 

 

De 4e grootste aardappelproducent ter wereld;

De 5e grootste roggeproducent ter wereld;                                      

5e plaats in de wereld voor honingproductie (75.000 ton);

8e plaats in de wereld voor de export van tarwe;

9e plaats in de wereld voor de productie van kippeneieren;

16e plaats in de wereld voor de uitvoer van kaas.

 

Oekraïne kan in de voedselbehoeften van 600 miljoen mensen voorzien.

Oekraïne was een belangrijk industrieel ontwikkeld land:

1e in Europa in de productie van ammoniak;

De 2e en 4e grootste aardgaspijpleidingsystemen ter wereld; 

 

3e grootste in Europa en 8e in de wereld wat betreft de geïnstalleerde capaciteit van kerncentrales;

3e plaats in Europa en 11e in de wereld wat betreft de lengte van het spoorwegnet (21.700 km); 

 

3e plaats in de wereld (na de VS en Frankrijk) wat de productie van opsporings- en navigatieapparatuur betreft; 

 

3e grootste ijzerexporteur ter wereld; 

 

De 4e grootste exporteur van turbines voor kerncentrales in de wereld; 

 

De 4e grootste fabrikant van raketlanceerders ter wereld; 

 

De 4e plaats in de wereld wat de export van klei betreft;

4e plaats in de wereld in de export van titanium;


8e plaats in de wereld voor de export van ertsen en concentraten;

9e plaats in de wereld voor de uitvoer van defensie-industrieprodukten; De

 

10e grootste staalproducent ter wereld (32,4 miljoen ton).

 

Ik vond deze lijst verbluffend. Een land met deze natuurlijke rijkdommen zou economisch aan de top van de wereld moeten staan. Maar Oekraïne blijft achter bij de rest van Europa. De verklaring is eenvoudig: westerse politici en zakenlieden, zoals Mitt Romney, John Kerry, Joe Biden, Nancy Pelosi, John McCain en een legioen anderen, hebben hun klauwen in Oekraïne geslagen en onteigenen de Oekraïense rijkdommen voor hun eigen verrijking.

Bedenkt u eens dat Oekraïne de 4e grootste exporteur van titanium is. Wat zijn de belangrijkste producten die van titanium afhankelijk zijn?

Lucht- en ruimtevaartindustrie – In westerse landen, zoals de Verenigde Staten, wordt 60% van de titaniummaterialen gebruikt in de lucht- en ruimtevaart. Maar met de snelle ontwikkeling van de Aziatische lucht- en ruimtevaart in de afgelopen jaren zal het verbruik van titanium in de lucht- en ruimtevaart navenant toenemen.

Auto-industrie – De beste manier om het gewicht van auto’s te verminderen is de traditionele automaterialen zoals staal te vervangen door lichte materialen met een hoge sterkte, zoals aluminium, magnesium en titanium.

Medische industrie – Titanium heeft een groot aantal toepassingen op medisch gebied. Titanium staat dicht bij menselijke beenderen, heeft een goede biocompatibiliteit met menselijke weefsels, en heeft geen toxische bijwerkingen. Menselijke implantaten zijn speciale functionele materialen die nauw verband houden met het leven en de gezondheid van de mens. Vergeleken met andere metaalsoorten heeft het gebruik van titaan en titaanlegeringen vooral de volgende voordelen: lichtgewicht, lage elasticiteitsmodulus, niet-magnetisch, niet giftig, corrosiebestendig, hoge sterkte, en goede taaiheid.

Chemische industrie – Titanium is een van de belangrijkste anticorrosieve materialen in de chemische uitrusting geworden en heeft zijn status van corrosiebestendigheid in de chemische uitrusting gevestigd. Als ideaal materiaal in de chemische uitrusting heeft titanium ook meer en meer de aandacht getrokken van ingenieurstechnici.

Zeevaarttechniek – Titanium heeft een uitstekende weerstand tegen corrosie door zeewater en wordt veel gebruikt in de ontzilting van zeewater, schepen, de ontwikkeling van thermische energie op zee, en de onderzeese winning van grondstoffen.

Sportindustrie- Titanium wordt gebruikt in sportartikelen wegens zijn lichte gewicht en grote sterkte. Het gebruik van titanium heeft zich geleidelijk uitgebreid van de vroegste tennisrackets en badmintonrackets tot golfkoppen, golfclubs en raceauto’s.

Met deze overvloed aan natuurlijke hulpbronnen had Oekraïne, in theorie, in de economiezetel moeten zitten en Duitsland moeten overtreffen als economische grootmacht. Maar corruptie en handel met voorkennis kregen de overhand en het Oekraïense volk leed, terwijl de families Biden, Clinton, Kerry en Romney zich verrijkten.

Ik ben nog niet diep gedoken in de delen van Oekraïne die deze verschillende mineralen en chemicaliën voortbrengen, maar ik vermoed dat veel van het grondgebied dat Rusland in Oekraïne bezet de plaats is waar veel van deze rijkdommen zich bevinden. Gezien wat Poetin de afgelopen 20 jaar in Rusland tot stand heeft gebracht door de monopolistische controle te ontrukken aan de handen van onverzadigbare oligarchen en Westerse politici en bedrijven met “goede” connecties, durf ik te wedden dat de delen van Oekraïne die nu deel gaan uitmaken van Rusland, een betere, rijkere toekomst tegemoet gaan.

Dat zal Rusland economisch alleen maar sterker maken. Matt Bowen en Paul Babbar, die in The Hill schrijven, wijzen op een potentieel nijpende uitdaging waarvoor het Westen zich op het gebied van kernenergie gesteld ziet:

De Westerse leiders moeten onmiddellijk nadenken over hun blootstelling aan de Russische export van kernenergie en maatregelen nemen om die te verminderen, anders krijgen zij te maken met een nieuwe energieschok door toedoen van Poetin.

Er zijn verschillende segmenten van de commerciële nucleaire waardeketen waar een Russische leverancier gevolgen zou kunnen hebben voor de beschikbaarheid van een reactor in het Westen om stroom te leveren. Voor splijtstoffen zijn dat de winning en het malen van uranium, de conversie, de verrijking en de splijtstoffabricage. Voor bestaande reactoren van Russisch ontwerp gaat het onder meer om het leveren van unieke reserve-onderdelen en diensten door de fabrikant van originele uitrusting.

Rusland heeft een aanzienlijk marktaandeel in veel van deze onderdelen van de nucleaire toeleveringsketen via zijn nucleaire staatsbedrijf Rosatom. Om die reden zitten verschillende landen in de wereld in een moeilijke situatie, waaronder de VS. Zij willen zich misschien losmaken van de aankoop van kernenergie van Rosatom om het risico van de toeleveringsketen te verminderen en geen geld meer naar Rusland te sturen, maar tegelijk zijn zij momenteel afhankelijk van Russische diensten en materialen om hun reactoren te laten werken. – What’s at risk due to Russia’s nuclear power dominance?

Als u heeft gezwoegd onder het valse narratief dat Rusland een economische dwerg is die probeert mee te spelen met de zogenaamde “grote jongens van de eerste wereld”, dan tonen deze feiten aan dat u een massaal, vals narratief te horen heeft gekregen. De natuurlijke hulpbronnen van Rusland zijn groter dan die van Oekraïne. Een verenigd Rusland en Oekraïne vormen een echte economische grootmacht. Die twee landen maken werkelijk dingen en hebben de interne hulpbronnen die nodig zijn om ze te produceren. De Verenigde Staten en Europa hebben dat niet. En er zijn geen opslagplaatsen van alternatieve voorraden in andere landen die kunnen vervangen wat Rusland en Oekraïne delven en oogsten. Daarom zijn de Verenigde Staten en Europa zo wanhopig om Rusland te verzwakken. Het staat voor iedereen op de muur te lezen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/waarom-het-westen-op-oekraine-aast/


Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...