zondag 5 september 2021

 

Tienduizenden betogers trekken door centrum van Amsterdam

In Amsterdam nemen vanmiddag tienduizenden mensen deel aan een demonstratie door het centrum van de stad. Het ordewoord van de manifestatie luidt "Samen voor Nederland". Ze brengt een zestigtal organisaties samen die gezamenlijk hun ongenoegen willen uiten, over de coronamaatregelen, over het woningtekort en over de toeslagenaffaire, die begin dit jaar de regering-Rutte ten val bracht.

Ivan Ollevier  5/09/2021 15:48

 "Vaccin = vergif"


De betogers dragen borden mee waarop staat dat het covid-vaccin vergif is, en dat de Nederlanders geen pasjessamenleving willen. Volgens de organisatoren is de demonstratie de grootste sinds het van kracht worden van de coronamaatregelen tijdens de eerste helft van vorig jaar.
De betogers vinden dat de Nederlandse regering zich niet aan de afspraak heeft gehouden, bekijk de reportage uit "Het journaal" hier:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/09/05/tienduizenden-betogen-in-amsterdam/

Ook Thierry Baudet, de leider van het radicaal-rechtse Forum voor Democratie stapt mee. Baudet voerde eerder dit jaar een verkiezingscampagne die focuste op de coronamaatregelen van het ontslagnemende kabinet-Rutte III. Hij vond dat die een aanslag waren tegen de vrijheid.

Toeslagenaffaire en woningtekort

Andere Nederlanders maken van de gelegenheid gebruik om hun ongenoegen te uiten over zaken die niets met corona te maken hebben. De afhandeling van de zogenoemde toeslagenaffaire, waarbij duizenden gezinnen ten onrechte loodzware boetes werden opgelegd vanwege vermeende fraude, heeft mensen gemobiliseerd. Nog anderen protesteren tegen het woningtekort in Nederland.

Demonstratieve tocht

"Een demonstratieve tocht", noemen de organisatoren de betoging. Betogingen waarbij een massa volk van punt A naar punt B stapt, zijn ongebruikelijk in Nederland. Meestal verzamelen demonstranten op een plein of een veld, waar dan toespraken worden gehouden. De politie van Amsterdam vroeg al heel vroeg vanmiddag om niet meer bij de betoging aan te sluiten.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...