zaterdag 25 maart 2023

8 Wetenschappelijke gezondheidsvoordelen van olijfolie

Dinsdag 7 maart 2023 door: Zoey Sky

Tags : alternatieve geneeskundevoedsel geneestvoedsel is medicijnvoedselwetenschapfunctioneel etengoed etengoede gezondheidgoodsciencegezonde vettennatuurlijke genezingennatuurlijke gezondheidnatuurlijke ingrediëntennatuurlijke geneeskundevoedingsstoffenolijfoliefytonutriëntenpreventieonderzoeksuperfoods

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

 


(Natural news) Olijfolie is een krachtpatser voor superfood en wetenschappelijke gegevens bewijzen dat het alle hype waard is. Deze bakolie is smaakvol en zit vol met gezonde vetten.

Wanneer opgenomen in een uitgebalanceerd dieet , olijfolie kan veel voordelen bieden, zoals het ondersteunen van de darmgezondheid en bescherming tegen hartaandoeningen.

Gunstige verbindingen in olijfolie

Olijfolie is een soort vet dat afkomstig is van olijven. Er zijn verschillende soorten olijfolie, maar ze worden allemaal gemaakt door middel van een proces waarbij olijven worden gewassen, geplet, gemalen en gepit om hun olie te extraheren.

Het eindproduct bevat een combinatie van heilzame stoffen zoals vetzuren, polyfenolen en vitamine E, die allemaal kunnen helpen om je algehele welzijn te verbeteren.

Olijfolie is een hoofdbestanddeel van het mediterrane dieet, een gezond eetplan dat traditioneel wordt gevolgd door mensen die in landen langs de kust van de Middellandse Zee wonen. Landen die het dieet volgen zijn onder meer Griekenland, Italië, Spanje, Noord-Afrika en delen van het Midden-Oosten. (Gerelateerd: Regelmatig olieverbruik blijkt het sterfterisico te verminderen).

Van evenwichtige diëten met olijfolie is aangetoond dat ze de gezondheid op verschillende manieren ondersteunen. Verschillende onderzoeken hebben ook speciale verbindingen in olijfolie geïdentificeerd die gunstige beschermende effecten op het lichaam hebben.

Hier zijn acht van de meest indrukwekkende, wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsvoordelen van olijfolie.

Olijfolie bevat krachtige ontstekingsremmende stoffen

Olijfolie bevat verschillende verbindingen die ontstekingen helpen in het lichaam, zoals de polyfenolen hydroxytyrosol (HT) en hydroxytyrosolacetaat (HT-ac).

Deze verbindingen helpen ontstekingssignaleringsroutes te remmen en verminderen de opwaartse regulatie van ontstekingsenzymen zoals cyclo-oxygenase-2 (COX-2) en induceerbare stikstofoxidesynthase (iNOS).

Gegevens uit een beoordeling uit 2015 van 30 studies gepubliceerd in het tijdschrift Nutriënten onthulde dat het dagelijks gebruik van olijfolie in doses van één milligram tot 50 mg de niveaus van de ontstekingsmarkers C-reactief proteïne en interleukine-6 aanzienlijk verlaagde in vergelijking met controlebehandelingen.

Olijfolie beschermt tegen atherosclerose (slagaderverkalking)

Olijfolie bevat van nature ontstekingsremmende en antioxiderende stoffen zoals polyfenolen die helpen bij het bestrijden van atherosclerose van de openheid van plaquette in de bloedvaten.


Olijfolieverbindingen helpen oxidatieve stress te minimaliseren en de bloedvatfunctie te verbeteren. Bovendien helpt olijfolie de productie van ontstekingsmoleculen zoals adhesiemoleculen2 te verminderen, die een grote rol spelen bij de ontwikkeling en progressie van atherosclerose.

Volgens een in 2021 gepubliceerd artikel in the journal Beroerte, degenen met hartaandoeningen die zeven jaar lang een olijfolierijk mediterraan dieet volgden, hadden een verminderde artherosclerose progressie vergeleken met mensen met een vetarm dieet.

Olijfolie helpt het risico op hart- en vaatziekten te verlagen

Gegevens suggereren dat diëten die rijk zijn aan olijfolie ook kunnen helpen om high-density lipoprotein (HDL) -cholesterol te verhogen en hoge bloeddruk te verlagen. Dit is de reden waarom de inname van olijfolie vaak wordt geassocieerd met een verminderd risico op hartaandoeningen.

Gegevens uit een studie uit 2021 in The Journal of the American College of Cardiology onthulden dat Amerikaanse volwassenen die meer dan zeven gram van een halve halve eetlepel olijfolie per dag consumeren, een 14 procent lager risico op hartaandoeningen hadden dan bepaalde die geen elektrische consumererden.

Olijfolie bestaat voornamelijk uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Het bevat ook weinig verzadigde vetten, zodat het vloeibaar blijft bij kamertemperatuur.

Terwijl het hoge gehalte aan onverzadigde vetten in olijfolie betekent dat het de gezondheid van het hart ondersteunt, is een uitgebalanceerd dieet de sleutel tot ziektepreventie.

Olijfolie komt de gezondheid van de darmen ten goede

Het handhaven van een gezonde balans van bacteriën in uw spijsverteringskanaal is cruciaal voor uw welzijn.

Volgens onderzoek kan het gebruik van olijfolie ziekteverwekkende bacteriën helpen verminderen en de groei van beschermende bacteriën stimuleren. Olijfolie kan ook helpen de productie van korteketenvetzuren (SCFA's) te stimuleren.

SCFA's zijn een bijproduct van de bacteriële fermentatie van vezels. SCFA's voeden darmcellen en versterken de darmwand. Deze vetzuren helpen ook bij het bestrijden van ontstekingen.

Gegevens uit studies bij mensen hebben aangetoond dat diëten die rijk zijn aan olijfolie, kunnen helpen de niveaus van nuttige melkzuurbacteriën (LAB) te verhogen. Aan de andere kant hebben dierstudies aangetoond dat de consumptie van olijfolie kan helpen om de verhouding darmbacteriën zodanig te verschuiven dat darmkanker wordt voorkomen.

Olijfolie ondersteunt de gezondheid van de hersenen

Volgens een studie uit 2022, gepubliceerd in het tijdschrift Nutriënten, die mensen met een milde cognitieve stoornis die gedurende zes maanden werden aangevuld met 30 ml extra vergine olijfolie (EVOO) per dag, onder de aandacht gebrachte criteria in de gedrags- en klinische dementieclassificatie (CDR) - scoort.

Wetenschappers die het onderzoek hebben uitgevoerd, meldden dat de EVOO ook hielp de functie van de bloed-hersenbarrière (BBB) te versterken, een barrière tussen de bloedvaten van de hersenen en het hersenweefsel die voorkomt dat schadelijke stoffen de hersenen bereiken.

De afbraak en disfunctie van de BBB zijn in verband gebracht met neurodegeneratieve ziekten zoals Ziekte van Alzheimer.

Uit onderzoek is ook gebleken dat het gebruik van olijfolie de ophoping van amyloïde plaques die verband houden met het ontstaan en de progressie van de ziekte van Alzheimer kan verminderen.

Olijfolie kan mensen met diabetes type 2 ten goede komen

De ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen van olijfolie maken het een ideale keuze voor mensen met diabetes type 2.

Diëten die rijk zijn aan olijfolie kunnen het risico op diabetes type 2 helpen verminderen en suppletie met olijfolie kan bepaalde gezondheidsparameters helpen verbeteren bij personen met de aandoening.

Een recensie uit 2017 in het tijdschrift Voeding en diabetes onthulde dat mensen met de hoogste inname van een verlaagd risico van 16 procent diabetes type 2 hebben vergeleken met mensen met de laagste instroom.

Uit de beoordeling van 2017 bleek ook dat suppletie met olijfolie de langdurige bloedsuikercontrolemarker hemoglobine A1c (HbA1c) en de nuchtere bloedsuikerspiegel aanzienlijk verlaagde bij mensen met diabetes type 2 in vergelijking met die in de controlegroepen.

Olijfolie bevat vitamine E

Vitamine E is een in vet oplosbare voedingsstof die werkt als een antioxidant in het lichaam en cellen helpt beschermen tegen oxidatieve schade. De vitamine speelt ook een cruciale rol in de immuunfunctie en cellulaire communicatie.

Het dieet van veel mensen bevat echter niet genoeg van deze essentiële voedingsstof. Volgens onderzoek heeft minstens 90 procent van de mannen en 96 procent van de vrouwen in Amerika onvoldoende vitamine E binnen.

Volgens het Ministerie van Landbouw van de Verenigde Staten (USDA) levert één halve olie ongeveer 20 procent van de aanbevolen inname voor vitamine E

Maar studies tonen aan dat het vitamine E-gehalte van olijfolie aanzienlijk varieert, afhankelijk van factoren zoals het type olijf waarvan de olie afkomstig is, de rijpheid van het fruit en het klimaat waarin het werd verbouwd. Daarom moet je olijfolie van hoge kwaliteit gebruiken.

Olijfolie bevordert de gezondheid van huid en haar

Een artikel uit 2022 uit het International Journal of Trichology toonde aan dat olijfolie haar kan helpen voeden door bescherming te bieden tegen beschadiging van de zon, de haarschubben te hydrateren en de hoofdhuid te elimineren.

Olijfolie kan ook helpen bij het genezen van kleine wonden en brandwonden. De olie heeft ook occlusieve eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen om water op de huid af te sluiten. Merk op dat de olie zelf niet hydraterend is.

Hoe olijfolie op te nemen in een uitgebalanceerd dieet

In tegenstelling tot andere bakoliën is olijfolie veilig om elke dag te gebruiken. Uit onderzoek is gebleken dat degenen die regelmatig olijfolie consumeren een lager risico hebben op gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen en obesitas.

Als u niet zeker weet hoe u olijfolie van hoge kwaliteit moet kiezen, raden experts aan om biologische, koudgeperste extra vergine olijfolie te kopen.

Hier zijn enkele  gezonde manieren om olijfolie op te nemen in een uitgebalanceerd dieet:

  • Neem vanille-ijs samen met olijfolie en een beetje zeezout.
  • Maak een gezonde en smakelijke snack door gewone Griekse yoghurt en wat olijfolie, zout, peper en sriracha te combineren. Eet de yoghurtdip met pitakips.
  • Gebruik olijfolie om zelfgemaakte dressingsaus te maken voor salades.
  • Besprenkel olijfolie op geroosterde groenten voor een dosis gezonde vetten.
  • Giet een beetje EVOO (Extra Virgin Olijfolie)  in recepten zonder warmte zoals pesto, hummus en salades.
  • Gebruik olijfolie als finishing touch op gerechten zoals graanschalen of pasta.
  • Probeer olijfolie te gebruiken voor kookmethoden met lage tot matige hitte, zoals sauteren.
  • Pocheer eieren of vis in olijfolie.
  • Als je op een feestje een kaasplateau serveert, vooral als je harde kazen zoals parmezaan hebt, besprenkel er dan olijfolie met vers geraspte peper erop.

Bewaar olijfolie op een koele, donkere plek zoals je voorraadkast. Hitte en zonlicht kunnen ervoor zorgen dat de olie afbreekt en dit kan leiden tot onaangename veranderingen in de smaak en het aroma.

Bezoek Superfood.news om meer te leren over superfoods die de hele gezondheid helpen verbeteren.

Bekijk de onderstaande video om te leren hoe olijven kunnen helpen beschermen tegen leverziekte.


Video Link: https://www.brighteon.com/87b91d1f-2aa2-4264-86ce-d30d5c1aeb23

his video is from the Groovy Bee kanaal van Brighteon.com.

More related stories:

Onderzoek koppelt de inname van olijfolie aan een verminderde hartziekte en het risico van Alzheimer.

Olijfolie geeft het mediterrane dieet zijn 'hart-gezonde' voordelen - maar hoe?

4 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van antioxidantrijke olijfolie.

Bronnen zijn onder meer:

Mindbodygreen.com

MyRecipes.com

Brighteon.com

Bron: https://www.naturalnews.com/2023-03-07-8-science-based-health-benefits-olive-oil.html  

Keulemans en Van den Brink (Nederl.) weggehoond: ‘De kennis van nu, was er toen ook al!’

 24 MAART 2023   Redactie Blckbx  

 0

Journalist Maarten Keulemans en presentator Tijs van den Brink beweren ineens dat ‘met de kennis van nu’ de meeste coronamaatregelen onzin blijken te zijn geweest. 'Verketterde' wetenschappers die dit al jaren zeggen, reageren furieus. ‘De kennis wás er al!’

Deze week schreef journalist Maarten Keulemans een opvallend artikel in de Volkskrant, waarin hij ineens verrassend toegeeft dat de meeste coronamaatregelen, zoals mondkapjes, handen wassen, ventilatie, de avondklok, het sluiten van scholen én het CTB ‘met de kennis van nu’ onzinnig waren.

Daarmee sluiten hij en De Volkskrant keurig aan bij andere (inter)nationale mainstream media, die de afgelopen maanden 180 graden draaiden over de coronamaatregelen, die ze tijdens de COVID-jaren vaak eenzijdig, kritiekloos en vol overgave propageerden.

In het EO-radioprogramma ‘Dit is de dag’ kreeg Keulemans, samen met OMT-lid Marc Bonten, alle ruimte van presentator Tijs van den Brink, om het artikel toe te lichten. De presentator en Bonten, die de afgelopen jaren maar bitter weinig kritiek uitten op de maatregelen en het beleid, maakten van de gelegenheid gebruik om zich aan te sluiten bij het ‘kennis van nu-argument’.

'Grote straatjesvegen begonnen'

“Ik vrees dat het grote straatjesvegen is begonnen,” reageert hoogleraar waarschijnlijkheidsberekening prof. dr. Ronald Meester. “De kennis van nu? Een gotspe. Die kennis was al geruime tijd aanwezig, ook toen het erom ging. Inderdaad, mondkapjes, de avondklok en noem het allemaal maar op, waren niet effectief. Dat staat ook al in de diverse pleitnota’s die bij rechtszaken tegen de staat werden aangedragen. De argumenten waren overal te vinden.”

'Goddeloze journalistenkliek'

Neuroloog Jan Bonte is woedend. “Dit was van meet af aan duidelijk. We hebben er drie rechtszaken over gevoerd. Waar was je toen, Tijs?” fulmineert Bonte. “Ik heb er inmiddels twee boeken vol blogs over geschreven. En dan nu met je uitgestreken gezicht beweren dat met 'de kennis van nu' blijkt dat de QR-code, de avondklok en handenwassen nauwelijks zin hadden. Nou Tijs, ik heb nieuws voor je: dat geldt voor het hele pakket. En als jij en die Goddeloze journalistenkliek jullie werk hadden gedaan, had je dat al in 2020 kunnen weten. En aan het publiek kunnen uitleggen. Maar toen zaten jullie nog muurvast in je coronapsychose,” aldus Bonte, die Van den Brink ook nog meegeeft: “En dan nu 'mensen aan het woord laten' als Maarten Keulemans en Marc Bonten, die dit stupide beleid te vuur en te zwaard verdedigd hebben. Wat een gotspe.”

Huisarts Els van Veen sluit zich bij de woorden van Bonte aan. “Door journalisten zoals jij ben ik mijn vertrouwen in de media geheel verloren,” voegt ze er nog aan toe.

“De kennis over ineffectiviteit was er altijd al bij het Rijk, blijkens Wob-documenten. Dus hier wordt wederom desinformatie verspreid, “ zegt data-onderzoeker Daniël van der Tuin, in reactie op een tweet van Tijs van den Brink, die inmiddels lijkt te zijn verwijderd.

"Toen we een jaar geleden met overtuigende Wob-reconstructies kwamen over onder andere niet wetenschappelijke mondkapjesplicht en door EU gewenst coronatoegangsbewijs, was het Keulemans die dusdanig hard om zich heen ging slaan, dat aangifte tegen hem volgde."

Tekst gaat verder onder de tweet

 


Link: https://twitter.com/danvandertuin/status/1638905867298025473/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1638905867298025473%7Ctwgr%5Eccc5992bf3dc09f985827b3088d40a321821c302%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.blckbx.tv%2Fcorona%2Fkeulemans-en-van-den-brink-weggehoond-de-kennis-van-nu-was-er-toen-ook-al

 

"Grappig. Maarten Keulemans beweerde bij 'Dit is de dag' bij Tijs van den Brink dat mondkapjes, handen wassen en het coronatoegangsbewijs ‘onzin’ waren. En dat terwijl anderen (daar hoor ik ook bij) dat al tijden zeggen. Maar Maarten heeft deze mensen beschimpt, vernederd en weggezet," zegt ondernemer Hans van Tellingen. "Wij wachten op excuses, Maarten? Want anders gelden al de benamingen die voor anderen golden ook voor jou zelf. En je gaat jezelf toch niet beschimpen, vernederen en wegzetten als een idioot?"

Excuses hoeft Van Tellingen van Keulemans niet te verwachten, blijkt uit diens reactie. De Volkskrant-journalist stelt dat Van Tellingen 'de kluit weer eens bedondert'. "Teleurstellend coronatoegangsbewijs had ik ruim jaar geleden op de voorpagina."

Ook deelt hij nog een sneer uit aan Van Tellingen, onder verwijzing naar een uitspraak van de ondernemer uit juli 2020, toen Van Tellingen nog aangaf vóór het gebruik van mondkapjes in de binnenruimte te zijn.

 


 'In gesprek met wappies'

Hoogleraar Ronald Meester heeft tot slot nog een verzoek aan EO-presentator Van den Brink, die volgens Meester 'net als bijna alle andere mensen in de MSM geweigerd heeft om critici uit te nodigen en naar ze te luisteren'. "Dus Tijs van den Brink, ik heb een voorstel: maak een mooi programma op de NPO waarin je de critici van destijds, die nu dus gewoon gelijk blijken te hebben, uitnodigt, en ga het gesprek met ze aan. Met de wappies dus. De Christelijke traditie die jou (en mij ook trouwens) lief is, geeft voldoende handvatten om zo'n gesprek betekenisvol te laten zijn. Daar heb je veel meer aan dan aan een gesprek met Maarten.

Misschien het begin van een helingsproces?"

 




Bron: https://www.blckbx.tv/corona/keulemans-en-van-den-brink-weggehoond-de-kennis-van-nu-was-er-toen-ook-al?utm_source=Blckbx&utm_campaign=50e304a79d-EMAIL_CAMPAIGN_2022_03_24&utm_medium=email&utm_term=0_0a2d02ab29-50e304a79d-561840125

‘We staan aan de vooravond van de confiscatie van een groot gedeelte van het bezit van de Nederlander’


We zijn allemaal bezig met de boeren en stikstof, maar wat er op ons af zit te komen: vanaf 2026 willen ze je eigen huis in box 3 zetten. Dat zei Boris van de Ven in de podcast V for Valentine.

“Als jouw huis nu zes ton waard is, ga je over drie- tot vierhonderdduizend belasting betalen. En dan gelijk 6,1 procent belasting.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ze gaan je huis afpakken

“Begrijpt Nederland dat we nu met een kabinet zitten dat van plan is – terwijl Sigrid Kaag het wegwuift alsof het over een omgevallen glaasje water gaat – dat we aan de vooravond staan van de confiscatie van een groot gedeelte van het bezit van de Nederlander?” vroeg Van de Ven.

Als je het hebt over socialisme: dit is het, het komt eraan. Ze gaan je huis afpakken, waarschuwde hij.

Hoe dan?

Stel dat je ooit voor twee tot drie ton een huis hebt gekocht in Amsterdam en dat huis is nu een miljoen waard. Dan ga je zo meteen over die zeven of acht ton elk jaar in box 3 zes procent belasting betalen.

“Dat betekent dat je out of the blue – terwijl je een hypotheekje hebt van drie ton – naar een situatie gaat waarin je vijf- tot zesduizend euro per maand moet gaan betalen aan belasting op het bezit van dat huis,” aldus Van de Ven. “Hoe dan? Zestig procent van de Nederlanders staat al onder water. Dit is waar we naartoe gaan. Dit is wat ze nu aan het verzinnen zijn.”

Kijk: senator sloopt corrupte WHO, ‘suikeroom’ Bill Gates en ‘moordenaar’ Tedros

Twitterbaas Elon Musk zei donderdag dat landen hun macht niet uit handen moeten geven aan de Wereldgezondheidsorganisatie. 

Toch is dat precies wat veel westerse landen doen.

De Australische senator Malcolm Roberts zei in het parlement dat de WHO niet onafhankelijk is. De huidige suikeroom van de WHO is Bill Gates, die miljarden heeft verdiend aan zijn investeringen in dezelfde vaccins die de WHO promoot. Gates heeft de WHO gekocht en nu prijzen ze zijn producten aan. Zo simpel is het, zei de senator.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Moordenaar

Aan het hoofd van de WHO staat Tedros Ghebreyesus, die eerder gezondheidsminister was van een terreurorganisatie genaamd het Bevrijdingsfront van Tigray, dat internationale hulp gebruikte om macht te kopen en vijanden te straffen, voegde hij toe.

In regio’s die geen medicijnen ontvingen, braken in 2006, 2009 en 2011 cholera-epidemieën uit. Onafhankelijke onderzoekers hebben ontdekt dat Tedros medeplichtig was aan het lijden en de dood van talloze mensen. “Hij is een moordenaar. De WHO rot vanaf de kop,” zei Roberts.

Onmenselijk

Persbureau AP meldde onlangs dat medewerkers van de WHO meisjes en vrouwen hebben uitgebuit tijdens de recente ebola-uitbraak in Congo. “Onmenselijk.” Minstens 83 medewerkers maakten zich schuldig aan misbruik, waaronder verkrachting en gedwongen abortussen. De slachtoffers waren in sommige gevallen slechts 13 jaar oud.

De WHO weigerde de daders te ontslaan. Tedros vindt het allemaal prima. En aan deze organisatie willen veel landen al hun macht geven. 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...