dinsdag 2 mei 2023

Belastingspecialist legt uit waarom auto’s en huizen onbetaalbaar worden (nvdr.: in Nederland!, wat met België?)


Er wordt ongekend veel geld vrijgemaakt voor defensie en immigratie, blijkt uit de Voorjaarsnota. De overeenkomst is dat dat allebei niet voor de Nederlander is, zei belastingspecialist Pim van Rijswijk in het NPO-programma Ongehoord Nieuws.

Waar halen ze het geld vandaan? Het huis en de auto. “Dat raakt ons allemaal in de portemonnee,” aldus Van Rijswijk. “Het wordt bij de één weggehaald en het wordt weggegeven aan een ander, maar dat komt niet ten goede aan de Nederlander.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

You own nothing and will be happy

Als je naar het grote plaatje kijkt, dan zie ik met hele grote letters ‘Agenda 2030’ voorbij komen. You own nothing and will be happy, zei hij.

“Die hele onteigeningspolitiek die eraan ten grondslag ligt, is ingezet bij de boeren. De auto’s volgen. De huizen volgen. En zo zal er een aaneenschakeling komen van maatregelen, ook maatregelen die we nu nog niet kennen. Het ligt allemaal in het verlengde van elkaar,” merkte Van Rijswijk op.

Einde van bezit

“Het is onteigeningspolitiek waarvan wordt gezegd: het einde van het hebben van bezit,” benadrukte de belastingspecialist.

Neuroloog Suzanne heeft 4000 patiënten en dit deed de prik met hen


Neuroloog Suzanne Gazda uit San Antonio in de Amerikaanse staat Texas heeft zo’n 4000 patiënten. In 2021 nam ze een verschuiving waar: patiënten die stabiel waren, gingen opeens achteruit.

De meeste patiënten die Gazda behandelt, kregen het advies om zich te laten vaccineren tegen corona. Ik heb helaas moeten constateren dat de overgrote meerderheid van mijn patiënten er nu slechter aan toe is, zei de arts tegen techondernemer Steve Kirsch.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Tsunami aan neurologische problemen

Hij heeft bijna twee jaar gezocht naar een neuroloog die niet bang is voor represailles en die zich hier openlijk over durft uit te spreken.

“We zien een tsunami aan neurologische problemen,” benadrukte Gazda. Die ontstaan onder meer als gevolg van de aanwezigheid van spike-eiwit na vaccinatie.

Kirsch wijst erop dat hersenschade door het coronavaccin kan worden aangetoond middels een zogeheten NeuroQuant-test, een soort MRI-scan.

Niemand

Je kunt dus gemakkelijk bewijzen dat de vaccins schade veroorzaken, aldus Kirsch. “Maar niemand wil zo’n onderzoek uitvoeren. Niemand wil de waarheid weten.”

“De wereld moet weten hoe mensen zijn beschadigd door hun overheden.”

Bekentenis van Pfizer: Covid-19-vaccins waren nooit veilig voor zwangere vrouwen!

mei 2, 2023   2172   1  

In een bekentenis die zeker niet genoeg is om het leed dat het heeft verspreid te genezen, heeft het farmaceutische bedrijf Pfizer, dat miljoenen burgers over de hele wereld tegen Covid-19 vaccineerde, toegegeven dat vaccins nooit veilig waren voor zwangere vrouwen.

Volgens het Brownstone Institute, dat onderzoek citeert dat is gefinancierd door Pfizer en is ingediend bij de regelgevende instantie van Australië, is er met name veel nieuwe informatie over Covid-19-vaccins die door het bedrijf waren onderdrukt, waarvan een groot deel verband hield met zwangerschap.

Let op: Dit onderzoek is gedaan in 2021! Dat wil zeggen voordat de massale vaccinaties begonnen, wat betekent dat het bedrijf de resultaten vanaf het begin kende! 

Zoals het artikel schrijft:

De mRNA-vaccins werden begin 2021 wereldwijd uitgebracht onder het motto ‘veilig en effectief’. Ongebruikelijk voor een nieuwe klasse medicijnen, werden ze al snel door volksgezondheidsinstanties aanbevolen voor zwangere vrouwen.

Eind 2021 werden vrouwen in de werkende leeftijd, waaronder vrouwen die zwanger waren, op straat gezet omdat ze er niet mee instemden zich te laten injecteren. Degenen die de mRNA-vaccins namen, deden dat op basis van vertrouwen in de gezondheidsautoriteiten – de veronderstelling dat ze niet zouden zijn goedgekeurd als het bewijs niet absoluut duidelijk was. De rol van de regelgevende instanties was het publiek te beschermen en daarom waren de “vaccins” veilig als ze waren goedgekeurd.

Onlangs werd een langdurig evaluatieverslag van vaccins, gesponsord door Pfizer en ingediend bij de Australische regelgevende instantie, de Therapeutic Goods Administration (TGA) van januari 2021, vrijgegeven op grond van een verzoek om vrijheid van informatie.

Het rapport bevat belangrijke nieuwe informatie die door de TGA en Pfizer zelf was achtergehouden. Veel hiervan heeft rechtstreeks betrekking op de kwestie van de veiligheid tijdens de zwangerschap en de gevolgen voor de vruchtbaarheid van vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Het hele rapport is belangrijk, maar vier belangrijke punten springen eruit;

·         De snelle afname van antilichamen en T-cellen bij apen na de tweede dosis.

·         Biodistributiestudies (eerder vrijgegeven in 2021 via een FOI-verzoek in Japan).

·         Gegevens over de impact van vruchtbaarheidsresultaten bij ratten.

·         Gegevens over foetale afwijkingen bij ratten.

Wij concentreren ons op de laatste drie punten omdat het voor het eerste punt voldoende is om het rapport zelf te citeren “Antilichamen en T-cellen bij apen namen snel af gedurende 5 weken na de tweede dosis van BNT162b2 (V9), waardoor bezorgdheid ontstond over immuniteit op lange termijn…”.

 

Dit punt geeft aan dat de regelgevers hadden moeten anticiperen op de snelle afname van de werkzaamheid en vanaf het begin hadden moeten weten dat de eerste “kuur” van twee doses waarschijnlijk geen blijvende immuniteit zou opleveren en daarom meerdere herhalingsdoses zou vereisen. Deze verwachting van mislukking werd onlangs benadrukt door Dr. Anthony Fauci, voormalig directeur van de Amerikaanse NIH.

De drie resterende punten zouden een grote bron van zorg moeten zijn voor het farmaceutische regelgevingssysteem. Het eerste, zoals onthuld in 2021, betrof studies naar de biodistributie van de lipide nanodeeltjesdrager bij ratten, waarbij een luciferase-enzym werd gebruikt ter vervanging van het mRNA-vaccin.

De studie toonde aan dat het vaccin zich na injectie door het hele lichaam verplaatst, en niet alleen op de injectieplaats wordt aangetroffen, maar in alle geteste organen, met een hoge concentratie in de eierstokken, lever, bijnieren en milt. Autoriteiten die gevaccineerden begin 2021 verzekerden dat het vaccin in de arm blijft, logen, zoals we al twee jaar weten.

Lipidenconcentratie per gram, herberekend als percentage van de injectieplaats.

ORGAAN

48 UUR µg lipid eguiv/g 

TOTAAL

CONC VS INJECTIEPLAATS

BIJNIER

18.21

164.9

11.04%

MERG

3.77

164.9

2.29%

PLAATS

164.9

164.9

100.00%

LEVER

24.29

164.9

14.73%

EIERSTOKKEN

12.26

164.9

7.43%

MILT

23.35

164.9

14.16%

 

Wat betreft de impact op de vruchtbaarheid en foetale afwijkingen, bevat het rapport een studie van 44 ratten en beschrijft het twee belangrijke statistieken, het percentage pre-implantatieverlies en het aantal afwijkingen per foetus (ook uitgedrukt per worp). In beide gevallen waren de cijfers significant hoger voor gevaccineerde ratten dan voor ongevaccineerde ratten.

Grofweg vergelijkt de pre-implantatieverliesratio het geschatte aantal bevruchte eicellen en de in de baarmoeder geïmplanteerde eicellen. De onderstaande tabel komt uit het rapport zelf en laat duidelijk zien dat het verliespercentage voor gevaccineerde (BNT162b2) meer dan het dubbele is van de ongevaccineerde controlegroep.


In een case control-onderzoek zou een verdubbeling van het zwangerschapsverlies in de interventiegroep een ernstig veiligheidssignaal zijn. In plaats van dit serieus te nemen, vergeleken de auteurs van het rapport vervolgens de uitkomsten met historische gegevens over andere rattenpopulaties; 27 studies van 568 ratten, en negeerden de uitkomst omdat andere populaties hogere totale verliezen hadden geregistreerd; dit bereik wordt in de rechterkolom weergegeven als 2,6 procent tot 13,8 procent. Deze analyse is alarmerend, want onder de hoogste eerder geregistreerde drachtverliesniveaus in populaties elders blijven is geen veilige uitkomst als de interventie ook nog eens gepaard gaat met dubbele schade ten opzichte van de controlegroep.

 

Een soortgelijk patroon wordt waargenomen voor foetale misvormingen met een hoger percentage afwijkingen in elk van de 12 onderzochte categorieën. Van de 11 categorieën waarvan Pfizer heeft bevestigd dat de gegevens juist zijn, zijn er in totaal slechts 2 afwijkingen in de controlegroep, tegenover 28 met het mRNA-vaccin (BNT162b2). In de categorie die Pfizer als onbetrouwbaar bestempelde (supernumeraire lumbale ribben), waren er 3 afwijkingen in de controlegroep en 12 in de gevaccineerde groep.

Net als bij de toegenomen zwangerschapsverliezen heeft Pfizer de trend gewoon genegeerd en de resultaten vergeleken met historische gegevens van andere rattenpopulaties. Dit is zeer veelzeggend omdat het in elke misvormingscategorie voorkomt. De case control aard van de studieopzet wordt opnieuw genegeerd, om de aangetoonde negatieve resultaten blijkbaar te verbergen.

Deze gegevens geven aan dat er GEEN basis is om te zeggen dat het vaccin veilig is tijdens de zwangerschap. Concentratie van LNP’s in de eierstokken, een verdubbeld percentage zwangerschapsverliezen en een verhoogd percentage foetale afwijkingen in alle gemeten categorieën wijzen erop dat het toekennen van een etiket “veilig tijdens de zwangerschap” (categorie B1 in Australië) in strijd was met het beschikbare bewijsmateriaal. De gegevens impliceren dat de slogan van de regering “veilig en doeltreffend” niet alleen niet nauwkeurig was, maar ook volledig misleidend ten aanzien van de beschikbare veiligheidsgegevens.

Bekende onbekenden en ontbrekende gegevens:

Ondanks het negatieve karakter van deze resultaten lijkt de classificatie van dit geneesmiddel als vaccin verdere dierproeven te hebben uitgesloten. Historisch gezien vereisen nieuwe geneesmiddelen, vooral in klassen die nooit eerder bij mensen zijn gebruikt, een zeer strenge beoordeling. Voor vaccins geldt echter een lagere bewijslast dan voor gewone geneesmiddelen. Door mRNA-injecties als “vaccins” te classificeren, werd de wettelijke goedkeuring gegarandeerd met aanzienlijk minder strenge veiligheidseisen, zoals de TGA zelf opmerkt.

In feite werken mRNA gentherapieën meer als geneesmiddelen dan als vaccins, omdat zij de interne werking van cellen wijzigen, in plaats van een immuunrespons op de aanwezigheid van een antigeen te stimuleren. De etikettering van deze gentherapieproducten als vaccins betekent dat er, voor zover wij weten, ook nu nog geen studies naar genotoxiciteit of carcinogeniteit zijn uitgevoerd.

 

Dit rapport, dat pas werd vrijgegeven na een FOI-verzoek, is uiterst verontrustend omdat het aantoont dat de autoriteiten op de hoogte waren van de grote risico’s van mRNA Covid-19-vaccinatie en tegelijkertijd de bevolking verzekerden dat het veilig was. Het feit dat de mainstream media (voor zover wij weten) de onlangs vrijgegeven gegevens volledig hebben genegeerd, zou de noodzaak van voorzichtigheid bij het luisteren naar het advies van volksgezondheidsberichten over Covid-19 vaccinatie moeten versterken.

Ten eerste is het duidelijk dat regelgevers, farmaceutische bedrijven en de regering hebben geweten dat de door vaccinatie geïnduceerde immuniteit zeer snel afneemt. De voor Pfizer en ChAdOx1 (AstraZenecagenoemde cijfers van 95 procent en 62 procent werkzaamheid tegen gevallen op één bepaald moment in de tijd betekenden dan ook vrijwel niets, aangezien een snelle afname te verwachten was.

Evenzo was het concept van een “kuur” van twee doses onnauwkeurig, aangezien er waarschijnlijk eindeloze boosters nodig zouden zijn geweest gezien de snelle afname van antilichamen en T-cellen die bij de apen werd waargenomen.

Het belangrijkste is dat de gegevens geenszins de conclusie “veilig” ondersteunen met betrekking tot zwangerschap; een conclusie van gevaarlijk zou nauwkeuriger zijn. De veiligheidswaarborgen waren daarom volledig misleidend, gezien de gegevens die onlangs werden vrijgegeven bij de publicatie van de vrijheid van informatie.

De regelgevende instanties wisten dat dierstudies grote rode vlaggen toonden met betrekking tot zowel zwangerschapsverlies als foetale afwijkingen, in overeenstemming met de systemische verspreiding van het mRNA dat zij voor het publiek verborgen hielden.

Zelfs in maart 2023 is het onmogelijk om deze garanties te geven, gezien het feit dat belangrijke studies, voor zover wij weten, niet zijn uitgevoerd.

Pfizer besloot de overgrote meerderheid van de zwangerschappen in de oorspronkelijke menselijke proeven niet te volgen, ondanks het hoge percentage miskramen in de minderheid die wel werd gevolgd. Gezien alle problemen met de werkzaamheid en veiligheid is de toediening van deze producten aan vrouwen in de vruchtbare leeftijd en de toediening aan gezonde zwangere vrouwen zeer riskant en niet gerechtvaardigd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/bekentenis-van-pfizer-covid-19-vaccins-waren-nooit-veilig-voor-zwangere-vrouwen/

Coronamisdadigers aangepakt: artsen en ziekenhuizen worden aangeklaagd wegens MOORD


Sommige artsen en ziekenhuizen zullen worden aangeklaagd wegens moord, kondigde advocaat Warner Mendenhall maandag aan in het programma ‘Good Morning CHD’. Tijdens de coronacrisis hebben zich situaties voorgedaan die vervolging wegens moord rechtvaardigen, zei de advocaat.

“We moeten over degelijk bewijs beschikken voordat een aanklager actie zal ondernemen, maar er zijn gevallen waarbij we er zeker van zijn dat zorgmedewerkers hun patiënten hebben vermoord,” vervolgde hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dwaalspoor

Mendenhall zei dat hij de hand probeert te leggen op de medische dossiers en bewijs verzamelt waaruit blijkt dat hier sprake is van moord.

Het veroordelen of aanklagen van sommige artsen en ziekenhuisgroepen zal de witte jassen die ons op een dwaalspoor hebben gebracht angst inboezemen, benadrukte de advocaat.

Experimentele gentherapie

Mendenhall zei ook dat de rechtszaken de overheid uiteindelijk zullen dwingen om toe te geven dat de coronaprikken geen vaccins zijn, maar een experimentele gentherapie.

Het hele mRNA-platform moet volgens hem verdwijnen. “Het is geen geschikt platform en had nooit een vaccin genoemd mogen worden.”

Eén van de ziekenhuizen die zijn firma onderzoekt, registreerde meer dan 12.000 gevallen van bijwerkingen na de coronaprik.

WHO heeft in 2030 500 (!) vaccins beschikbaar: ‘Echt krankzinnig’


De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt tegen 2030 maar liefst 500 vaccins te hebben tegen allerlei aandoeningen.

Ze zien gezondheid als een reeks injecties van geboorte tot overlijden, zei arts Tess Lawrie in een interview met Maria Zeee. Ze lachte erom, ‘maar eigenlijk is het beangstigend’.

Volgens de arts moeten we de Wereldgezondheidsorganisatie de Wereldvaccinorganisatie of Wereldschadeorganisatie gaan noemen. “Het is echt krankzinnig.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Gevaarlijke machtsgreep

Ondertussen wordt achter de schermen gewerkt aan het WHO-pandemieverdrag, dat voorrang krijgt op nationale (grond)wetten. Dit stelt de WHO straks in staat wereldwijd het gezondheidsbeleid voor te schrijven.

Internationaal gezondheidsexpert en klokkenluider Astrid Stuckelberger sprak eerder van ‘een gevaarlijke machtsgreep’ en riep landen op niet te tekenen.

Wereldregering

De WHO stelt dat het ‘een unieke kans is om het gezondheidsstelsel in de hele wereld voor alle mensen te verbeteren’. Waar hebben we dat eerder gehoord?

Stuckelberger zegt dat onder het mom van volksgezondheid een ordinaire machtsgreep gepleegd wordt door wereldleiders die azen op een nieuwe wereldorde en zo toe kunnen werken naar een wereldregering.

Covid Reckoning is Underway: Texas to Join Florida in Investigating Big Pharma and "Covid Science" Fraud

 Will Truth and Justice Prevail, After All?

I am thrilled to report that the “Covid reckoning” we hoped for is underway. The state of Texas is joining the bandwagon.

The day's news is that the Texas Attorney General is opening an investigation into fraud committed by Pfizer and others. Texas Attorney General’s office will try to find out whether vaccine manufacturers committed fraud and misrepresented the effectiveness and safety of Covid vaccines.

https://nypost.com/2023/04/30/texas-ag-ken-paxtons-covid-vaccine-investigation-could-stick-it-to-big-pharma-execs/

Texas Attorney General Ken Paxton plans to investigate whether their companies misrepresented the efficacy and safety of the vaccines and manipulated vaccine trial data. 

On Monday, Paxton will launch an investigation into potential violations of his state’s Deceptive Trade Practices Act by Pfizer, Moderna and Johnson & Johnson, he has revealed exclusively in The Post. 

He also wants to know whether the pharmaceutical giants engaged in gain-of-function research and misled the public about it. 

Mr. Paxton is concerned that Pfizer and Moderna violated the Texas Deceptive Trade Practices Act.

I predicted that it would happen:

German Press Discusses Pfizer Vaccine Trial Fraud. Will "Covid Reckoning" Follow?

·
Feb 17
German Press Discusses Pfizer Vaccine Trial Fraud. Will "Covid Reckoning" Follow?

I am pleasantly surprised to see the mainstream German publication Die Welt openly asserting that clinical trials of the “Pfizer COVID vaccine” were rife with fraud. (paywall-free German language link, PDF with English translation) What a change! Again,

Read full story

Texas investigation follows Florida’s grand jury, convened last December to investigate violations of Florida laws:

DeSantis Empanels GRAND JURY To Investigate Pfizer and Moderna

·
December 13, 2022
DeSantis Empanels GRAND JURY To Investigate Pfizer and Moderna

Read full story

Both Ron DeSantis, the governor of Florida, and Ken Paxton, Attorney General of Texas, are shrewd political operators. While they correctly follow the laws of their states to stop specific wrongdoings by Big Pharma and the corrupt Covid science, they are also expecting to get political benefits from protecting their citizens in a public and open manner. God bless them!

We are witnessing the rise of the new political climate that favors investigations of Covid wrongdoings, exposition of specific crimes committed in the name of “science,” and punishment of offenders who broke particular laws meant to protect citizens.

The following section is copied verbatim from my previous post, where I predicted Covid reckoning. You can see that the social tendencies described in it powerfully combine to bring about investigations, which will hopefully lead to well-deserved punishments:

A “General COVID Reckoning” Will Follow!

(this section was copied from this post)

A question that many of us are asking is, “Will there be trials.” A friend of this substack, Eugyppius, concludes with regret that “there will be no Corona reckoning in Germany.”

I am not an expert on German politics, but I would like to make a statement: in more than one country, though possibly not in Germany, there WILL be Corona reckoning. A mini-reckoning is already happening in Florida, which gives us a hint of the future.

The governor of Florida, Ron DeSantis, is a shrewd political operator who expects to benefit politically from defending the public from Covid vaccines.

I am optimistic that some reckoning and some punishments will happen. Consider this:

  • Almost everyone was affected by Corona vaccinations. People were either vaccinated or discriminated against, with the extent of discrimination varying from country to country.

  • [added a day later] A large fraction of vaccinated people were forced to vaccinate and are resentful of what happened to them.

  • Covid vaccination harmed a significant fraction of vaccine recipients. The harms are numerous. A Thailand study found 29% of young males having subclinical heart damage, for example. I discussed, numerous times, immune system damage affecting vaccinated people who suffer Covid reinfections and endless other illnesses.

  • While many vaccinated individuals do not realize that Covid vaccines affected them, they can be easily convinced that they are vaccine victims when presented with evidence.

  • Many vaccinated people had multiple COVID infections. If nudged, they will see the apparent disconnect between promises and the ugly reality.

  • Lawsuits against Big Pharma, and possibly against Google and Facebook, will, naturally, make many people consider whether they are also victims when financial compensation becomes a possibility.

  • People understandably fear death, and the excess mortality we are experiencing worldwide should unsettle any person whose risk of death is heightened in a mysterious, unknowable way.

  • Many political operators will realize they can build a career by being anti-Covid-vaccine and demanding retributions.

  • There is a possibility of mass hysteria created around “will the Covid vaccine kill me,” which the above-mentioned political operators can turn to their advantage. While this has the potential of turning ugly, it is an important factor.

German Press Full of “Vaccine Injury” Stories

I am delighted to mention that eugyppius reported recently that the German press is now very actively discussing Covid vaccine injuries and gives voice to the victims of reckless Covid vaccinations:

eugyppius: a plague chronicle
Vaccine injuries become the dominant theme of German reporting on the mRNA jabs, as the Covid vaccinations face unacknowledged yet ever wider cultural and social repudiation
Last month, German Health Minister and renowned virus pest Karl Lauterbach gave a remarkable interview in which he denounced “exorbitant” pharmaceutical profits, deplored “dismaying” vaccine injuries, and called for the manufacturers to set aside funds for those who have been harmed…
Read more

Thus, hopefully, we will see investigations, further revelations, accusations, recriminations, and hopefully punishment of those who force-injected almost the entire world with unproven, dangerous, and non-working genetic concoctions.

These investigations may bring about “regime change” in many countries, and the revelations would cement the new status quo - so we can expect much more to come.

Will Punishments be Underwhelming?

If history is any guide, almost all such reckonings of the past were excessively lenient. This applies to “Nuremberg 1.0” in Germany and the numerous “truth and reconciliation commissions” set up to grapple with the bloody history of many nations. Powerful forces usually unite to limit the extent of justice meted out.

Is such lenience justified? Many people would have differing opinions, and I expect my readers to disagree robustly in comments. I will not state my own opinion as to whether lenience and some degree of forgiveness are necessary so as not to prejudice the discussion. Let us know what you think!

Also, remember that there are several categories of Covid wrongdoers:

  • Reckless scientists who received millions of dollars designing Sars-Cov-2

  • Megabillionaires who benefited financially from Covid vaccinations that they promoted via corrupt press

  • Big Pharma companies, who made billions while paying public organizations to push for vaccine mandates

  • Dishonest “Covid scientists” who lied about Covid vaccines to receive grants from various stakeholders

  • Ignorant politicians who implemented vaccine mandates without any understanding of the health consequences

  • Journalists beholden to radical ideologies who refused to do their main journalistic job to question authorities

  • Private citizens who advocated Covid vaccines without the slightest idea of what they were talking about, often doing so thoughtlessly because of political party affiliation

  • Who else?

We cannot and should not treat all people the same. Justice in determining punishment or sanctions requires an individualized assessment of the personal wrongdoing of particular persons.

However, most national “reckonings” also involved political reforms to prevent evil from ever happening again. If we do not want the wrongs of the previous three years to happen to our grandchildren, we must ensure that the potential future wrongdoers will be sufficiently deterred.

A system to prevent such overreach, defend citizens' fundamental rights, and ensure the protection of dissent, should be strengthened.

What do you think? Will we see some justice, or will the Covid investigations end with a whimper and “pandemic amnesty”?

Share

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...