dinsdag 29 maart 2022

De Canadese autoriteiten merken dat ze de Bitcoin-donaties aan demonstranten van Freedom Convoy niet kunnen afpakken

 Vrijdag 25 maart 2022 door: Arsenio Toledo

Tags : grote regeringbitcoinCanadacomputergebruikcoronaviruscoronavirus lockdowncoronavirus-mandatencovid-19cryptocurrencydigitale valutadonatiesfascismeVrijheidsgezantwaanzinintolerantiegeldhoeveelheidWeerstaTirannie

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

6.180WEERGAVEN


 

(Natural News) De Canadese regering is aan het proberen alle ingezamelde middelen in beslag te nemen die door de anti-Wuhan coronavirus (COVID-19) lockdown en vaccinmandaat Freedom Convoy demonstranten werden geschonken. Helaas voor hen hebben ze het moeilijk om donaties terug te krijgen die zijn gedaan via cryptocurrencies zoals Bitcoin.

De maatregelen die Canada heeft genomen om de protesten van het Vrijheidskonvooi te onderdrukken, worden als ongezien beschouwd voor een zogenaamde democratische natie. Deze omvatten het bevriezen van bankrekeningen van organisatoren en individuele demonstranten en het in beslag nemen van donaties die zijn gedaan via crowdfunding websites zoals GoFundMe. (Gerelateerd: De Canadese regering bevriest de bankrekening van alleenstaande moeder nadat ze $ 50 aan het Freedom Convoy heeft geschonken).

Daarom wendden veel organisatoren en supporters van het Freedom Convoy zich steeds meer tot cryptocurrencies zoals Bitcoin, in de overtuiging dat hun afwijzen van fiatgeld en Big Tech-platforms het moeilijker, zo niet onmogelijk, maken om nog door de autoriteiten te worden in beslag te nemen.

Volgens de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) en andere politiediensten in de provincie Ontario, ontving het Freedom Convoy  20,7 bitcoins ($ 915.050).

Ongeveer 14,6 bitcoins worden al als onherstelbaar beschouwd, omdat ze al via een tussenpersoon aan 101 individuele wallets (portemonnees/ontvangers) zijn uitgedeeld.

Volgens cryptocurrency transactietrackers zijn er 101 individuele portemonnees en ontving elk 0,144 bitcoins ($ 6.360), overgedragen via een tussenpersoon. De ongeveer 5.964 bitcoins ($ 263.400) die overbleven werden in beslag genomen door de Canadese autoriteiten.

Cryptocurrencies zijn veerkrachtiger tegen pogingen tot inbeslagname door de overheid

In februari beval een Canadese rechter alle digitale portemonnees met donaties van cryptocurrency die bedoeld waren voor organisatoren van Freedom Convoy, te bevriezen. Slechts één portemonnee-provider, Nunchuk, weigerde dit te doen.

Volgens Nunchuk heeft het bedrijf zijn systemen ontworpen om het onmogelijk te maken gebruikers accounts te bevriezen of te voorkomen dat hun activa worden verplaatst of benaderd.

'We hebben geen sleutels', schreef het bedrijf. "Daarom kunnen we de activa van onze gebruikers niet bevriezen. We kunnen niet voorkomen dat ze worden verplaatst. We hebben geen kennis van het bestaan, de aard, de waarde en de locatie van de activa van onze gebruikers. Dit is zo ontworpen."

Monique Jilesen, een advocaat die betrokken is bij een class action-rechtszaak tegen de organisatoren van Freedom Convoy, zei dat de regering nog steeds kan achterhalen welke portemonnees de donaties ontvangen. Maar ze betreurde het feit dat naarmate de bitcoins van portemonnee naar portemonnee gaan, het moeilijker wordt om het geld in beslag te nemen.

"Ik neem aan, hoewel ik het gedeeltelijk niet weet, dat dit is gedaan om de portemonnees te verdelen", zei ze. "Ze hebben één grote portemonnee genomen, deze in honderden kleinere portemonnees verplaatst en vervolgens geven ze de wachtwoorden van die kleinere portemonnee aan de uiteindelijke ontvanger."

De RCMP weigerde commentaar te geven op de zaak, maar zei in een verklaring aan CBC News dat het nog steeds de kracht heeft om de digitale valuta-activa in beslag te nemen.

"Als onderdeel van haar mogelijkheden en plannen om crypto-misdaad aan te pakken en misdaadgerelateerde transacties te volgen, gebruikt de RCMP over het algemeen verschillende politieprocedures en werkt zij samen met de toepasselijke wetshandhavingspartners", aldus de verklaring van de RCMP.

Maar Mathew Burgoyne, een Canadese expert op het gebied van de wet op digitale valuta, beweerde dat het voor de regering veel ingewikkelder zal zijn om bitcoin-portemonnees van onbekende houders te bevriezen en in beslag te nemen.

"De beperking is dat de crypto eenvoudig kan worden overgebracht naar een ander portemonnee-adres dat niet is bevroren", zei Burgoyne. "En dan nog een adres dat niet bevroren is, en het kan worden overgedragen in een poging de oorspronkelijke bron te verdoezelen, of in een poging om het geld zoveel mogelijk uit de bevroren portemonnee te verwijderen."

Bekijk deze video als "Vaccine Choice Canada"deze  herbergt een panel van experts die de vraag probeert te beantwoorden: is cryptocurrency het antwoord op de pogingen van de Canadese regering om de bankrekeningen te bevriezen van COVID-19-mandaat demonstranten?

 

https://www.naturalnews.com/2022-03-25-canada-authorities-seize-bitcoin-donations-freedom-convoy.html

LINK: https://www.brighteon.com/8b0a9cab-517d-43eb-8294-935213b6 


Deze video is van de Vaccine Choice Canada-kanaal in Brighteon.com.

Meer gerelateerde verhalen :

Canadese banken zeggen dat de bevroren rekeningen van Freedom Convoy-donateurs levenslang zullen worden gemarkeerd.

De Canadese monetaire toezichthouder geeft toe dat donaties aan "Freedom Convoy" niets te maken hadden met "terrorisme"."

De regering van Ontario sluit 39 vrachtwagenbedrijven af voor deelname aan Freedom Convoy.

De nationale politie van Trudeau maakt 34 crypto-portemonnees in verband met Freedom Convoy zwart.

TD Bank stemt ermee in om donaties van Freedom Convoy over te geven, aangezien organisatoren van protest zich steeds meer tot crypto wenden.

Bronnen zijn onder meer:

ReclaimTheNet.org

CBC.ca

Decrypt.co

Newsweek.com

Brighteon.com

 

De Gouden Petrodollar

 



Ik ga verder met de laatste paragraaf van mijn artikel ‘Poetin’s reset’. Er zijn namelijk zoveel aspecten aan dit verhaal en hoewel het vrijwel nergens op enige interesse kan rekenen, is dit waar het allemaal het om gaat. 

Dit is de échte oorlog. De strijd om de Petrodollar. De Petrodollar die de VS met 6% van de wereldbevolking de wereldheerser maakt. 

Sta me toe om die laatste paragraaf uit mijn vorige nieuwsbrief er nog eens bij te nemen:

“Poetin duwt de Petrodollar omver en kan straks zelfs de goudprijs bepalen door het bodemniveau van 5.000 roebel voor een gram goud te verhogen naar pakweg 10.000 of voor mijn part 50.000 roebel per gram.”

Rusland heeft met deze beweging de roebel gekoppeld aan de goudprijs. De roebel is zo de eerste valuta in het financiële systeem die goud weer een centrale plaats geeft. 

Maar ik geloof dat Rusland verder zal gaan dan dit en de roebel ook zal vastklikken aan de olieprijs. 

Op dat moment is een roebel, niet alleen gedekt door goud maar ook door enorme Russische olievoorraden. Rusland verkoopt dan niet langer olie voor waardeloos fiatgeld maar voor goud.

Hoe zou dat kunnen werken?

Op dit moment kost een vat olie ongeveer 10.000 roebel. 

Een gram goud kost 5.000 roebel. 

Wat als Rusland nu straks zegt dat ze geen 5.000 roebel gaan betalen voor een gram goud, maar bijvoorbeeld 10.000 roebel. 

Maakt dat iets uit voor de prijs van de roebel? Aangezien de roebel voor 100% gedekt is door goud, zou je denken van niet. Als de goudprijs dan verdubbelt in roebel, verdubbelt ook de waarde van de Russische goudreserves waardoor ook de waarde van de valuta zal verdubbelen.

Een buitenlander die echter op dat moment 1 gram goud naar de Russische centrale bank brengt, krijgt er 10.000 roebels voor terug.

Waar hij vroeger voor 1 gram goud 5.000 roebels kreeg, krijgt hij er nu 10.000. 

Waar hij vroeger 2 gram goud nodig had om één vat Russische olie te kopen, heeft hij nu maar 1 gram goud meer nodig. 

In zo’n scenario wordt de vraag naar goud natuurlijk enorm groot, omdat goud een manier biedt om aan goedkope energie te raken. 

Door een gram goud (vandaag $60 waard op de wereldmarkt) naar de Russische centrale bank te dragen, kan je met de roebels die je ontvangt namelijk een vat olie kopen. 

Welke landen in de wereld zouden vandaag interesse hebben in olie tegen $60 per vat? Ik kan me voorstellen dat landen in een rij aanschuiven aan het loket van de Russische centrale bank. 

De Russische goudreserves nemen in zo’n systeem snel toe en de vraag naar de roebel zal enorm zijn. Rusland wint hier op diverse manieren. 

Bovendien, en dit is niet onbelangrijk, zal er heel wat fysiek goud moeten verschuiven van de rest van de wereld naar Rusland. 

De VS controleert momenteel de fysieke goudprijs via de papieren goudmarkt, maar dat is enkel vol te houden wanneer ze beschikken over voldoende fysiek goud dat in dat systeem wil meedraaien. 

Maar aangezien fysiek goud straks hetzelfde betekent als goedkope olie zal heel de wereld bieden op dat fysiek goud om naar Rusland te brengen.

Vergeet ook niet dat de oliemarkt vandaag tien keer groter is dan de goudmarkt. 

 

 

 

Als je dan in feite energie gaat afrekenen in goud, krijg je een run op goud. 

Rusland kan op deze manier dus een einde maken aan de aanhoudende goudmanipulaties.

Bovendien heeft de rest van de wereld nu plots belang bij een zo hoog mogelijke goudprijs want hoe duurder het goud, hoe meer olie men ervoor terug kan krijgen. 

Rusland bepaalt vanaf dat moment de wereldwijde goudprijs.

Vandaag is Russisch goud 5.000 roebel per gram waard, maar als men zich bijvoorbeeld bereid toont om goud te kopen tegen een minimumprijs van 10.000 roebel per gram, impliceert dit tegen de huidige wisselkoersen een goudprijs van $3.300 per ounce! 

Rusland kan de wereldwijde goudprijs dus verhogen met de simpele mededeling dat men men twee keer meer roebels betaalt voor een gram dan vandaag het geval is.

En voor de Russen maakt het helemaal niks uit aangezien iedere roebel vandaag reeds voor 100% gedekt is door de Russische goudvoorraad.


PS. Een aantal lezers stelden me de vraag of ze best roebels kopen maar aangezien goud en een roebel straks één en ondeelbaar zijn en Rusland er belang bij heeft om vervolgens de goudprijs te verhogen, koop je dus best goud. 

 

 

groeten,

Maarten Verheyen

https://bucket.mlcdn.com/a/1889/1889314/images/593a5bdfd87d70447bb53d685e297e09a0168ba9.jpeg/a57c612bff909e0e04e474ad2eaa8fa707156173.jpeg

Markt 9 bus 1, 3990 PEER

België

 

Australië wordt snel een 'cashless society' die alle fysieke valuta mijdt

 Maandag 28 maart 2022 door: JD Heyes

Tags : AustraliëCashless societyIneenstortingcontroledigitale valutaelektronisch contant geldtot slaaf gemaaktfiat valutaGlobal EliteLinkse elitegehoorzamenfysieke valutaprivacyrisicobelastingheffinggeen privacy

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

5.330WEERGAVEN


(Natural News) De wereld gaat snel door naar 'cashless' samenlevingen en schuwt fysieke valuta in ruil voor een elektronisch financieel systeem dat letterlijk naar keuze door regeringen kan worden in- en uitgeschakeld als middel om hun bevolking te controleren.

Toen de VS en de wereld begin jaren zeventig van de gouden standaard kwamen, versnelde de stap naar fiat-valuta dramatisch, evenals de accumulatie van staatsschuld over de hele wereld. Tegen de jaren negentig begon elektronische valuta in de vorm van debetkaarten de overhand te krijgen, en tegenwoordig zijn ze gewoon alomtegenwoordig, waarbij een minderheid van de burgers nog steeds fysieke valuta gebruikt. Het gebruik van betalingsapps via smartphones is de afgelopen jaren zelfs exponentieel gegroeid.

Nu beweegt Australië zich snel in de richting van de totale eliminatie van alle vormen van fysieke valuta om volledig zonder geld te gaan, volgens een rapport deze week, met plannen om er uiterlijk in 2031 te komen, hoewel het mogelijk is dat het land tegen 2024 al zonder geld zal zijn news.com.au meldde.

Sinds 2019 hebben verschillende banken in het hele land ongeveer 3.800 geldautomaten verwijderd, of ongeveer een derde van alle geldautomaten. De vier Australische topbanken hebben tegelijkertijd ongeveer 459 vestigingen gesloten.

LifeSite News merkt verder op:

CBA, de grootste bank van Australië, heeft nu slechts 875 vestigingen, vergeleken met 1.200 vóór COVID-19. Tegelijkertijd heeft de bank de geldautomaten met meer dan de helft verlaagd, tot 2.000.

In New South Wales kunnen meer dan 200 buitenwijken geen geld in hun gebied krijgen, volgens news.com.au, en 300 hebben geen bankfiliaal.

Digitale transacties overheersen al in Australië, waar minder dan 25 procent van de transacties fysiek geld betreft en 80 procent van de inwoners geeft de voorkeur aan virtueel bankieren.

De verschuiving naar digitaal, aldus experts, zal het land tegen 2031 of eerder effectief zonder liquide geldmiddelen laten.

Volgens Prof. Robert Breunig van de Australia National University afgelopen herfst in een interview met news.com.au, versnelde de COVID-19-pandemie de overgang naar all-online bankieren, wat het natuurlijk veel gemakkelijker maakt voor de regering om te 'monitoren' - en gaat belasting heffen – van alle transacties veel gemakkelijker.

"Mensen vermijden vaak belasting door contant werk te doen en als er geen contant geld onder de tafel ligt, is het gemakkelijker om de transacties daadwerkelijk te volgen", vertelde hij aan de outlet.

In een Finder-enquête onder experts die vorig jaar werd uitgevoerd, zei volledig 89 procent van de respondenten dat ze van mening zijn dat de pandemie de ondergang van fysiek geld heeft versneld. Ondertussen zei 56 procent dat fysieke valuta binnen tien jaar in heel Australië zal verdwijnen maar sommige schattingen brengen de einddatum dichter bij 2024.

“Cash is al naar de randen van onze economie geduwd en er zijn maar weinig bedrijven die alleen contant zijn. Verwacht dat ze nog zeldzamer worden ', vertelde Graham Cooke, hoofd consumentenonderzoek voor Finder, aan de outlet. “Finder voorspelde een paar jaar geleden een geldloze samenleving in Australië tegen 2036 en nu is zelfs die tijdlijn misschien te ver weg."

De linkse wereldwijde elite heeft lang aangedrongen op elektronische valuta's, zodat transacties kunnen worden gecontroleerd en, nog belangrijker, kunnen worden gestopt als die regering de financiële transactie niet 'goedkeurt' voor politieke doeleinden.

Bedenk wat er vorige maand is gebeurd met de "Freedom Convoy" -truckers en -supporters in Canada; de regering zette GoFundMe onder druk om miljoenen donaties en het platform verplicht te houden Als er geen fysieke valuta is, kunnen regeringen hun financiële instellingen letterlijk bevelen burgers te straffen op basis van hun politieke overtuigingen of politieke acties.

En denk geen moment dat Amerikaanse linksen die de Democratische Partij hebben overgenomen die macht niet zouden gebruiken tegen conservatieven en vooral aanhangers van Donald Trump, als ze die hadden.

Er komen geldloze samenlevingen en er is niets dat iemand kan doen om ze op dit moment te stoppen. De focus zou nu moeten liggen op het kiezen van libertarisch ingestelde politici die de privacy en politieke bescherming van de Grondwet respecteren.

Bronnen zijn onder meer:

LifeSiteNews.com

NaturalNews.com

https://www.naturalnews.com/2022-03-28-australia-rapidly-becoming-cashless-society.html

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...