maandag 15 januari 2024

‘Historisch beeld’: Duitse minister druipt af nadat boerenmassa hem uitjouwt


De stad Berlijn werd vandaag volledig lamgelegd door boze boeren en vrachtwagenchauffeurs. Als het een klimaatprotest was geweest, dan zouden de kranten er bol van hebben gestaan en columnisten er nog weken over praten. Nu geven ze er nagenoeg geen ruchtbaarheid aan. De NOS komt niet verder dan ‘hoe radicalen Duitse boerenprotesten kapen’.

Tijdens het massale protest in de Duitse hoofdstad gebeurde er iets opmerkelijks. Het ego van de Duitse minister van Financiën Christian Lindner liep een flinke deuk op. Het leek de minister, die volgens journalist Ernst Wolff uit de koker van het WEF komt, een goed idee om de boeren toe te spreken, maar die moesten niks van hem hebben. Hij werd bij de Brandenburger Tor uitgejouwd door de boerenmassa.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Wat een afgang

“Ongemakkelijk,” zag ook publicist Sietske Bergsma, die in Berlijn is om verslag te doen van de protesten. “[Lindner] komt niet ver uit z’n woorden. ‘Alles ist gut, alles ist gut’. Niet dus, de boeren weten dat deze regering al haar kruit verschoten heeft en niet meer te vertrouwen valt,” schrijft ze.

Journalist Joost Niemoller spreekt van een ‘historisch beeld’. “Wat een afgang. De minister van Financiën is zo arrogant dat hij denkt de verzamelde boeren wel even toe te kunnen spreken. ‘Ik hoor u’. Met zo’n minzaam glimlachje.”

Noord-Koreaanse taferelen

“De Duitse bestuurselite heeft werkelijk geen idee wat de boeren beweegt. Het is klaar, over, uit. Aftreden,” aldus Niemoller.

Vervolgens gebeurde er nog iets opmerkelijks. De afdruipende minister kreeg een politie-escorte. Wat volgde waren Noord-Koreaanse taferelen. Op beelden is te zien hoe agenten meehollen langs de politiewagens, net zoals de bodyguards van Kim Jong-un meerennen langs zijn auto.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Hoelang voordat het kookpunt is bereikt?

maandag, 15 januari 2024 10:52   Hits: 4142

 woedende bevolking  Terwijl een land als Duitsland volledig wordt platgelegd door protesterende boeren en sympathisanten, zitten de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn in Davos.

Men zit daar te brainstormen over de geplande 'ziekte X', terwijl de woede onder de bevolking met de dag groter wordt.



Op deze Blue Monday begon ons land met een 1.000 kilometer lange file. Dit, onder het motto: 'Ons land is nog lang niet vol en er kunnen nog best miljoenen asielzoekers bij'.

De mensen die zich deze week melden bij baas Schwab in Davos staan niet in de file en hebben geen last van een Blue Monday.

Zij zien zichzelf als de uitverkorenen, want zij komen dicht bij wat men ‘de elite’ noemt. Deze ‘elite’, ook wel Rothschild maffia genoemd of Illuminati denkt het recht te hebben anderen te regeren zonder dat iemand hen ooit heeft gekozen.

Tenslotte controleren zij de MSM die alles in het werk stellen om Davos goed te praten en te doen alsof het een congres is als zovelen.

Wat je echter merkt is dat de woede her en der steeds groter begint te worden.

Terwijl de wereld letterlijk op vele fronten in brand staat komt het ‘praatclubje’ in Davos bij elkaar en zijn er 5.000 militairen nodig om te voorkomen dat een steeds bozer wordende bevolking te dicht bij zou komen.

Zo schrijft iemand op sociale media het volgende:

De beste manier om een ​​pandemie te stoppen is door de mensen die vooraf met verbazingwekkende nauwkeurigheid pandemieën voorspellen te arresteren.

Arresteer de helderzienden bij het WEF/UN/WHO. Arresteer onze medische tsaar, die geen medische opleiding heeft genoten. Arresteer Bill Gates.

Mensen beginnen door te krijgen dat de sessies bij het WEF over ziekte X niets anders zijn dan de voorbereidingen voor ‘het ultieme virus’, waarmee de volgende stap richting de door de maffia gewenste New World Order gemaakt kan worden.



Helaas is het bij veiligheidsdiensten net zo gesteld als bij alle officiële diensten zoals politie en Justitie.

Instanties die bijna altijd worden gerund door de broeders van de vrijmetselarij, een ander berucht werktuig van de maffia in de achtergrond.

Als er ooit echte veranderingen komen dan zal dat alleen kunnen wanneer een bevolking zo boos wordt dat het eist dat er onmiddellijk een eind wordt gemaakt aan geheime genootschappen zoals de vrijmetselarij en er een verbod komt voor politici om zich in te laten met instituten zoals het WEF en de Bilderberg Conferenties zodat ze eindelijk een keer die dingen kunnen doen waarvoor ze door de bevolking zijn gekozen.

Een kenmerk van de satanische sekte is verder dat ze opereren als een virus door een organisatie te infiltreren en over te nemen. Door die tactiek controleren zij onder andere geheime genootschappen, semi-geheime genootschappen en de top van schijnbare openbare genootschappen en religies, zoals de Vrijmetselaars, de Rozenkruisers, de Scientology Kerk, de Mormonen, de Katholieke kerk, de Islamitische kerk, de Joodse kerk, allerlei sekten en politieke stromingen, et cetera. De leden van deze organisaties worden aan de top van bedrijven gezet, in regeringen en belangrijke publieke organisaties als het Wereld Natuurfonds, Amnesty, het Rode Kruis/De Rode Halve Maan en Greenpeace (er zijn er meer). Daarnaast controleren zij tegenwoordig grotendeels het internet via Facebook, Google en Youtube. En tegenwoordig hebben we ook het WEF.

Een elektrische auto lijkt steeds minder vaak een goed idee

maandag, 15 januari 2024 10:01   Hits: 3882

  leve de elektrische auto   We zien nu dat Noord-Amerika te maken heeft met een geweldige uitbarsting van klimaatopwarming met temperaturen tot wel -50 graden Celsius.

En met extreme temperaturen blijkt keer op keer dat een elektrische auto geen goed idee is.

Het is koud in Canada en grote delen van de V.S.

Hier een verhaal van iemand uit Canada die het volgende schreef op sociale media:


Voor de veiligheid heb ik vandaag mijn vrouw meegenomen naar het werk. Het is -45 vanochtend.

Ik zag een man in zijn EV (elektrische auto) bij een laadstation zitten. De plekken waar hij rustig kon wachten en warm blijven tijdens het opladen van zijn auto waren nog gesloten.

Ik sprak hem kort toen hij een winkel binnenging. Hij zei dat hij in de auto zat terwijl hij de verwarming aanzette en dat het opladen ongeveer twee keer zo lang duurde. De actieradius van de auto bedroeg in de kou ongeveer 280 km, zei hij.

De man zei dat zijn reis naar Saskatoon vanuit Kelowna ongeveer drie keer langer duurt qua oplaadtijd (zittijd).

Zijn kosten vandaag bedroegen ongeveer $ 100 en twee uur zitten met de verwarming aan en de batterij was slechts voor 2/3 opgeladen.

Hij zei dat hij zijn EV leuk vond, maar alleen in de zomer. Maar hij zei dat alleen als het niet te warm is, AC trekt de batterijen heel snel leeg.

Dus als je in Canada woont en overweegt een elektrische auto te kopen, zorg er dan voor dat je zakken diep zijn en dat je NOOIT ergens op tijd moet zijn. Ik wenste hem geluk. Zijn naam was Jack (John) uit Kelowna.

Tot zover het verhaal uit Canada.

Men denkt heel goed bezig te zijn met een elektrische auto en daarmee een steentje bij te dragen in het ‘redden van de planeet’.

Echter, men heeft in de meeste gevallen echt geen flauw benul hoeveel energie er eigenlijk wel niet nodig is om één auto op te laden.

Hoe je met een fractie van de energie die nodig is voor een elektrische auto een woning kunt voorzien van energie.

Misschien verklaart dat ook gelijk waarom de elektriciteitsnetten letterlijk onder hoogspanning komen te staan en energiebedrijven de vraag niet meer aankunnen.



En dan tenslotte lees je steeds vaker berichten over elektrische voertuigen die maar in brand blijven vliegen.

Op sommige plekken heeft men er dan ook al meer dan genoeg van.

‘Schokkende’ studie linkt covidprik aan autisme


Vrouwtjesratten die ingespoten worden met het mRNA-coronavaccin krijgen nakomelingen die symptomen van autisme vertonen. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gedaan in Turkije.

In de gepeerreviewde studie, die op 10 januari is verschenen in het tijdschrift Neurochemical Research, wordt gekeken naar de links tussen mRNA-coronavaccins en neurologische ontwikkelingsstoornissen, waaronder autisme.

ken

Onderzoekers bestudeerden de nakomelingen van ratten die tijdens de zwangerschap het mRNA-vaccin van Pfizer kregen toegediend. De wetenschappers ontdekten dat de vaccins een ‘grote invloed’ hadden op de neurologische ontwikkeling.

Twee groepen

Tijdens het onderzoek werden vrouwtjesratten onderverdeeld in twee groepen. Ratten in de eerste groep kregen op dag 13 van de zwangerschap een zoutoplossing, de ratten in de tweede groep kregen op dezelfde dag een Pfizer-prik.

Er werden in totaal 41 nakomelingen geboren, 20 in de placebogroep en 21 in de vaccingroep. Vijftig dagen na hun geboorte werden ze onderworpen aan verschillende gedragstesten.

Na de testen werden ze ingeslapen, waarna de onderzoekers het brein van de nakomelingen analyseerden. De mannelijke nakomelingen in de vaccingroep bleken aanzienlijk minder neuronale verbindingen te hebben in bepaalde gebieden van de hippocampus, het gedeelte van het brein dat gerelateerd is aan het vormen van nieuwe herinneringen, leren en emoties.

Ook bleken zich in de kleine hersenen van deze nakomelingen aanzienlijk minder purkinjecellen te bevinden. Purkinjecellen zijn een speciaal type zenuwcel in het brein.

Schokkend

“Het mRNA-coronavaccin lijkt autisme-achtig gedrag bij mannetjesratten uit te lokken,” concludeert de studie.

De Canadese radioloog William Makis noemde de studieresultaten ‘schokkend’. We moeten volgens hem onmiddellijk stoppen met vaccineren en beginnen met het opnemen van de niet te overziene schade die de volgende generatie is aangedaan.

BBC

Journalist Sally Beck verwees naar de studie en schreef erbij dat de BBC de coronaprik voortdurend opdrong aan zwangere vrouwen.

De Association of American Physicians & Surgeons (AAPS) deelde de studie op X. Vorige maand pleitte de vereniging ervoor om de corona-injecties van de markt te halen.

[Zero Hedge via The Epoch Times]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 rijkste mannen ter wereld zijn dubbel zo rijk geworden sinds 2020, zegt Oxfam in rapport over ongelijkheid

    VRT NWS

Artikel van Joris Truyts  • 4u

Bron: https://www.msn.com/nl-be/nieuws/other/5-rijkste-mannen-ter-wereld-zijn-dubbel-zo-rijk-geworden-sinds-2020-zegt-oxfam-in-rapport-over-ongelijkheid/ar-AA1mZvVJ?ocid=hpmsn&cvid=15bc6f17e60c42d3af2e226ce71613c9&ei=54

Oxfam publiceert haar rapport, dat de titel "Inequality, inc." heeft gekregen, elk jaar bij de start van het Wereld Economisch Forum in Davos, een grootschalige conferentie voor bedrijfsleiders en toppolitici. 

De ngo voert campagne voor meer gelijkheid en tegen armoede. Uit hun berekeningen blijkt dat de 5 rijkste mannen ter wereld hun rijkdom hebben zien toenemen van 370 miljard euro naar 793,7 miljard euro sinds 2020, meer dan een verdubbeling dus.

Die vijf mensen zijn Tesla-CEO Elon Musk, Bernard Arnault van het luxeconcern LVMH, Amazon-baas Jeff Bezos, investeerder Warren Buffett en ondernemer Larry Ellison. Ook de rest van de miljardairs is rijker geworden. In dezelfde periode is het armste deel van de wereldbevolking er volgens Oxfam licht op achteruitgegaan, onder meer door de hoge inflatie.

   Demonstranten bij het WEF in Davos© Andy Barton / SOPA Images

Op weg naar eerste biljonair

Oxfam ziet een stijgende trend in de ongelijkheid. Volgens de ngo stevenen we af op de eerste biljonair in de komende 10 jaar, iemand dus met een vermogen van 1 biljoen dollar (meer dan 1.000 miljard). Tegelijk zou het met het huidige beleid nog meer dan 200 jaar duren voor de armoede volledig is uitgeroeid.

Nog in het rapport staat dat bij 7 van de 10 grootste bedrijven ter wereld een miljardair de CEO of de grootste aandeelhouder is. In een jaar tijd boekten de 148 grootste bedrijven waarvoor Oxfam gegevens heeft, 1.800 miljard dollar winst, ruim de helft meer dan de gemiddelde winst in de periode 2018-2021.

"Door werknemers uit te persen, belasting te ontduiken en de klimaatcrisis te versnellen, genereren deze bedrijven onuitputtelijke rijkdom voor hun ultrarijke eigenaren ten koste van de samenleving als geheel", zegt Eva Smets, directrice bij Oxfam België. "Ze hebben ook een onevenredige economische macht die onze democratieën en onze rechten ondermijnt. Geen enkel bedrijf of individu zou zoveel macht mogen hebben over onze economieën en onze levens. Eigenlijk zou niemand een miljard dollar mogen hebben."

"Belast de superrijken"

Voor ons land schrijft Oxfam dat de rijkste 1 procent van de Belgen bijna een derde (30,4 procent) bezit van de financiële activa. De rijkste 10 procent van de Belgen bezit 79 procent van de beursgenoteerde aandelen. 

Oxfam roept de huidige en toekomstige federale regering op om bedrijven te verplichten om dividenduitkeringen aan aandeelhouders afhankelijk te maken van inspanningen voor werknemers en het klimaat. Daarnaast pleit de ngo voor een belastingsysteem dat extreme rijkdom en buitensporige winsten belast en belastingontduiking en -fraude bestrijdt.

Ongelijkheid in België onder Europees gemiddelde

Een week geleden publiceerde de Nationale Bank nog een studie over de ongelijkheid in ons land. Daaruit bleek dat die hoger is dan eerder werd gedacht, maar de laatste jaren wel in dalende lijn gaat. Het totale netto vermogen van de huishoudens in België bedraagt 2.852 miljard euro. De 10 procent rijksten hebben daarvan 1.570 miljard euro of 55 procent in handen. Dat is net onder het gemiddelde van de eurozone.

De Gini-coëfficiënt uit, een maatstaf voor de ongelijkheid van de vermogensverdeling waarbij een hoger percentage wijst op meer ongelijkheid, lag voor België in het tweede kwartaal van 2023 op 68 procent. Het gemiddelde in de eurozone ligt op 72 procent.

Kijk: Huisarts Rob Elens reageert op media-aanval op hydroxychloroquine


Huisarts Rob Elens gaf een kleine honderd coronapatiënten hydroxychloroquine (HCQ). Eén van zijn patiënten zat binnen vier dagen weer aan de ontbijttafel.

Bij hem is niemand overleden. Aan een reuma- of malariabehandeling met HCQ is nog nooit iemand doodgegaan, zei Elens in de uitzending van Blckbx.

In de media verschenen afgelopen week berichten dat bijwerkingen van hydroxychloroquine ‘honderden’ Nederlanders het leven hebben gekost.

Ze gaven heel veel HCQ aan zieke mensen

“Het is, als je het dramatisch wilt stellen, een vliegtuig vol mensen,” zei arts-microbioloog Marc Bonten van de Universiteit Utrecht in de Volkskrant.

Zelf coördineerde Bonten een studie waarbij in coronatijd gekeken werd hoe ic-patiënten met een longinfectie behandeld konden worden. Eén tak was HCQ: patiënten kregen 6,4 gram in 10 dagen.

“Dus ze gaven heel veel HCQ aan zieke mensen en dat heeft tot de sterfte geleid,” zei Elens.

Kans op sterfte doen laten toenemen

Kleine hoeveelheden, vijf dagen twee keer per dag 200 mg samen met zink en azitromycine, bleken juist effectief. “Waarom? Omdat de ziekte bestaat uit drie fases, de virusreplicatiefase, de ontstekingsstoffenfase en trombosefase. Als je HCQ geeft in de ontstekingsfase of in de trombosefase, dan werkt het niet,” lichtte de huisarts toe.

Je moet dit tussen dag 1 en dag 10 na infectie starten, anders werkt het niet, benadrukte hij.

“De ziekenhuizen die HCQ in hoge dosering aan zieke mensen hebben gegeven, hebben de kans op sterfte doen laten toenemen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Kan het nemen van CoQ10 hartaandoeningen voorkomen?

 Analyse door Dr. Joseph Mercola    15 januari 2024

 


        HET VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

 

·     Een aantal onderzoeken ondersteunt het gebruik van CoQ10 voor de gezondheid van het hart; veel van de cardioprotectieve effecten van CoQ10 hebben betrekking op de antioxiderende effecten en het vermogen om ATP te produceren

·     Mensen die CoQ10 gebruikten, hadden ook minder kans op een niet-fatale of dodelijke hartaanval gedurende 12 maanden in vergelijking met degenen die dat niet deden

·     Lage niveaus van CoQ10 worden geassocieerd met een verhoogd risico op hartfalen, waarbij de ernst van hartfalen verband houdt met de ernst van CoQ10-tekort

·     Door acht tot twaalf weken aan te vullen met CoQ10, kunnen CRP, tumor necrosefactor alpha (TNF-α) en IL-6, metingen van wijdverbreide ontstekingen aanzienlijk worden verminderd

·     Op de leeftijd van 65 jaar produceert uw lichaam doorgaans slechts ongeveer de helft van het bedrag dat het op 25-jarige leeftijd heeft gedaan, dus suppletie met CoQ10 of de verminderde vorm ubiquinol is in sommige gevallen nuttig

 

Co-enzym Q10 (CoQ10) is een in vet oplosbare antioxidant die uw lichaam gebruikt voor energieproductie. Hoewel het in bijna elke cel in je lichaam wordt gevonden, zijn de hoogste niveaus in je hart, lever en nieren.1 CoQ10 speelt een rol bij de productie van adenosinetrifosfaat (ATP)2 een verbinding die betrokken is bij de energieopslag van cellen en de synthese van nucleïnezuren.

CoQ10 moet aanwezig zijn in het binnenste mitochondriale membraan om energie uit koolhydraten en vetten om te zetten in ATP, de vorm van gebruik van energiecellen.3 Als lid van de ubiquinonfamilie kunnen mensen CoQ10 synthetiseren en consumeren via hun dieet, in voedingsmiddelen zoals grasgevoerd rundvlees, sardines en haring. Geschat wordt dat CoQ10 in de voeding goed is voor ongeveer 25% van de plasma CoQ10-spiegels.4

Genetische veranderingen in metabolisme, slechte voeding, oxidatieve stress, chronische aandoeningen, bepaalde medicijnen en veroudering kunnen echter allemaal de CoQ10-productie verstoren, wat leidt tot een CoQ10-tekort. Als u geen genoeg krijgt van deze belangrijke verbinding, kan uw hartgezondheid eronder lijden, aangezien CoQ10 een belangrijke speler is in hartgezondheid. In feite heeft 75% van de patiënten met ischemische hartaandoeningen een laag CoQ-gehalte10-gehalte.5

CoQ10's rol in hartgezondheid

Het voorkomen van hartaandoeningen vereist een alomvattende aanpak met een gezond dieet, dagelijkse beweging en stressmanagement. Dus het alleen nemen van supplementen, inclusief CoQ10, mag niet worden beschouwd als een wondermiddel om hartaandoeningen te voorkomen. Dat gezegd hebbende, hartgezondheid is de roem van CoQ10.

Veel aandoeningen, waaronder hartaandoeningen, lijken geworteld te zijn in mitochondriale disfunctie.6 Hartspiercellen hebben ongeveer 5.000 mitochondriën per cel7 where CoQ10 concentrates.

Voor verdere vergelijking vormen mitochondriën ongeveer 35% van het volume van hartweefsel en slechts 3% tot 8% van het volume van skeletspierweefsel.8 Onderzoekers van de Brown University hebben een onderzoek uitgevoerd om te bepalen welke micronutriënten het beste bij u passen.9 Ze onthulden een evidence-based kaart die de impact van micronutriënten op cardiovasculaire resultaten kwantificeert.

Van de 27 micronutriënten kwamen er drie - omega-3-vetten, foliumzuur en CoQ10 - als beste uit de bus. CoQ10 verminderde sterftecijfers door alle oorzaken, volgens de studie van Journal of the American College of Cardiology.10 Veel van de cardioprotectieve effecten van CoQ10 hebben betrekking op de antioxiderende effecten en het vermogen om ATP te produceren11 Een aantal onderzoeken ondersteunt het gebruik van CoQ10 voor de gezondheid van het hart, waaronder de volgende voorwaarden :

1.Hartaanval - Het bageliks innemen van CoQ10 binnen dagen na een hartaanval ongedierte op een volledige hartaanval en een verblijf op de borst, terwijk de kans op een tuin en een hartaandacht.12 Mensen die CoQ10 gebruikten, had ook een niet-dodelijke van dodelijke tuinde 12 mand in vergikking met degenen die niet deden.13

The number needed to treat, or NNT, which describes how many people have to take a particular drug to avoid one incidence of a medical issue, was 34 to prevent one nonfatal heart attack and 60 to prevent one fatal heart attack.

"Clinicians should consider adding coenzyme Q10 to the treatment regimen of high-risk patients of myocardial infarction," the researchers wrote in Cureus. "… Using coenzyme Q10 as a supplement will improve the quality of life of such patients."14

2.Hartfalen - Als u zich aan par CoQ10, kan dit hartfalen verberen, waar het hart niet voor een nieuw leven wordt gehouden. Lage niveaus van CoQ10 worden geassocieerd met een geweerd risico op hartfalen, waar de inhoud van hartfalen wordt gebruikt met de eerste van CoQ10-tekort.

"Emerging data suggest that the harmful effects of reactive oxygen species are increased in people with heart failure, and coenzyme Q10 may help to reduce these toxic effects because of its antioxidant activity," according to a study published in the Cochrane Database of Systematic Reviews.15 Verder benadrukten de Cureus-onderzoekswetenschappers ook het potentiel van CoQ10 om hartfalen te verbeteren :16

"Coenzym Q10 vermindert de opname bij hartfalen en vermindert de episodes van longoedeem bij hartfalen ... co-enzym Q10 verbetert de looptijd van 6 minuten bij patiënten met hartfalen ... supplement van co-enzym Q10 vermindert het risico op alle oorzaak-dood, verslechtering van hartfalen en cardiovasculaire dood."

3.Atriale fibrillatie (Afib) - Het opvangen van reactie op het gebied van werken (ROS) en een ongedierte van oxidatieve stress zijn een essentiel van het normaal laten functioneren van het hart17 inclusief het helpen van Afib,18 een abnormaal, maar een hartritme dat optreedt, de bovenste kamers van je hart, niet synchroon met de ventrikels, de andere kamers van het hart. Het is een heel goed symptoom bij mensen met hartfalen van hartandoingen.

In one study, 102 patients with Afib were divided into two groups. One group was given a CoQ10 supplement while the other group was given a placebo. After 12 months of supplementation, 12 people in the placebo group had Afib episodes compared to only three people in the CoQ10 group.19 Niveaus van malondialdehyde, een beginnende biomarker van oxidatieve stress, daalden ook aanzienlijk in de CoQ10-groep.

4.Bloeddruk - CoQ10 werkt rechtstreeks op uw endotheel, verwijd uw bloedvaten en verlaagt de bloeddruk.20,21 CoQ10 verloren ook aldosteron, een hormoon waar je kunt en water vasthoudt.22,23 Wanneer aldosteron naar beneden gaat, worden overpollig zit en water door uw nieren uitschen, waar u bloeddruk vaak daalt.

In a systematic review and meta-analysis of 17 trials, CoQ10 supplementation significantly decreased systolic blood pressure as well as diastolic blood pressure, though the diastolic was not statistically significant.24

5.Beroerte - Systemische ontstenting, oxidatieve stress en zenuwcelbeschadiging spel een rol bij de ontwikkeling van een beroerte. Onderzoek naar een nieuw leven in een land dat opgenomen is in een statine en een natelijn gebied dat wordt behandeld (statines verlagen de CoQ10-spiegels met een bron).25

6.Lagere ontsteking - C-reactief eiwit (CRP) is een marker voor ontstent en kaneer uw CRP verboogd is, suggereert dit dat u een geweerd risico op hartaandeningen acht.26 CoQ10-suppletie bleek de niveau van circulerende CRP aanzienlijk te verminderen, met onderzoerkers die uitlegden :27

"Deze meta-analyse levert bewijs voor CoQ10-suppletie om het niveau van ontstekingsmediatoren in de algemene bevolking te verminderen en stelt voor dat dagelijkse suppletie van 300-400 mg CoQ10 superieure remming van ontstekingsfactoren vertoont."

Two other markers for inflammation are gamma-glutamyl transferase (GGT),28 wat een vroege marker is van hartfalen, en N-terminaal pro b-type natriuretisch peptide (NT-proBNP).29

There's an association between the levels of these two markers and ubiquinol, the reduced version of CoQ10 (aka ubiquinone). When ubiquinol is supplemented, both these markers go down and genes associated with them are downregulated.30,31

Supplementing with 60 milligrams (mg) to 500 mg of CoQ10 for eight to 12 weeks can also significantly reduce not only CRP but also tumor necrosis factor alpha (TNF-α) and IL-6;32,33 aan de andere kant voor de tijd op de trekking. Ubiquinol blijd ook de vaatfunctie bij een deel van de goederen, die ook zijn opgenomen in de titel van het land."34

Veroudering, statines zijn twee drivers van CoQ10-deficiëntie

Uw productie van CoQ10 piekt rond de leeftijd van 25 jaar en begint dan te dalen. Op 65-jarige leeftijd produceert je lichaam doorgaans slechts ongeveer de helft van het bedrag dat het op 25-jarige leeftijd deed.35 Naast veroudering is het ook bekend dat statine-cholesterolverlagende medicijnen CoQ10 uitputten.

Statines blokkeren HMG-co-enzym Een reductase in uw lever, en zo verlagen ze het cholesterol. Maar dit is ook hetzelfde enzym dat CoQ10 maakt, waardoor uitputting waarschijnlijk is. Door statine geïnduceerde CoQ10-deficiëntie kan verantwoordelijk zijn voor de myopathische - of met betrekking tot spiercontrole - bijwerkingen die vaak aan deze geneesmiddelen worden toegeschreven.

Interessant is dat LDL-cholesterol de belangrijkste drager is van CoQ10 in uw bloedsomloop, dus er is ook gesuggereerd dat de afname van CoQ10 onder statinegebruikers verband houdt met de afname van LDL36

Naast statines kunnen bètablokkers voor hoge bloeddruk en tricyclische antidepressiva ook de CoQ10-spiegels verlagen, evenals vezelzuurderivaten voor cholesterol, zoals gemfibrozil (Lopid).37

Afhankelijk van uw leeftijd en gezondheidsstatus kan suppletie nodig zijn om uw CoQ10-niveaus hoog genoeg te houden voor een optimale gezondheid. Jongeren kunnen CoQ10-supplementen vrij goed gebruiken, maar ouderen doen het beter met ubiquinol, omdat het gemakkelijker wordt opgenomen.

Als u een statinegeneesmiddel gebruikt, heeft u ten minste 100 mg tot 200 mg ubiquinol of CoQ10 per dag of meer nodig. Idealiter wilt u met uw arts samenwerken om uw ideale dosis te bepalen. Maar over het algemeen hoe zieker je bent, hoe meer je nodig hebt.

De voorgestelde dosis is gewoonlijk 30 mg tot 100 mg per dag als u gezond bent, of 60 tot 1.200 mg per dag als u ziek bent of onderliggende gezondheidsproblemen heeft.38 Als u een actieve levensstijl heeft, veel traint of veel stress heeft, wilt u misschien uw dosis verhogen tot 200 tot 300 mg per dag.

CoQ10 kan uw algehele gezondheid stimuleren

Het is niet alleen uw hartgezondheid die profiteert van CoQ10. De voedingsstof is ook nuttig voor leeftijdsgebonden ziekten, en sommige onderzoeken suggereren dat het de levensduur van diermodellen kan verlengen.39 Er zijn ook voordelen gevonden voor het verbeteren van de vruchtbaarheid bij oudere vrouwen en het verminderen van de vruchtbaarheidsdaling bij mannen.40 Het kan ook de progressie van niet-alcoholische leververvetting (NAFLD) stoppen41 en helpen migraine te verlichten.42

CoQ10 beschermt ook de nieren en kan nuttig zijn bij acuut nierletsel als gevolg van sepsis, medicijnen zoals niet-steroïde ontstekingsremmers en andere oorzaken.43 Kortom, "CoQ10 is essentieel voor de gezondheid van vrijwel alle menselijke weefsels en organen", zoals een recensie in het Journal of Pharmacy & BioAllied Sciences het uitdrukt44 dus als je ouder bent en niet denkt dat je genoeg krijgt van alleen dieet, is dit een supplement dat je misschien wilt overwegen.

 

 Bronnen en referenties

·         1 StudyFinds, kan het nemen van CoQ10 hartaandoeningen voorkomen? 5 december 2023

·         2, 3, 4 Linus Pauling Institute, Co-enzym Q10

·         5, 11, 13, 14, 16 Cureus. 2021 feb; 13 (2): e13137

·         6 Integr Med (Encinitas). 2014; 13 (4): 35-43

·         7 PeerJ. 2018; 6: e4790

·         8 Am J Physiol Heart Circ Physiol. 2014; 307 (3): H346-52

·         9, 10 Journal of the American College of Cardiology 13 december 2022, Volume 80, Issue 24, Pages 2269-2285

·         12, 37 Mount Sinai, Co-enzym Q10

·         15 Cochrane Database Syst Rev. 2021; 2021 (2): CD008684

·         17 Antioxidanten (Basel). 2020; 9 (4)

·         18, 19 J Investig Med. 2015; 63 (5): 735-9

·         20 Moleculaire aspecten van de geneeskunde. 1994; 15 (1): s257-s263

·         21 Circ Res. 1989; 65 (1): 1-21

·         22 Ben J Physiol. 1965; 208: 1275-80

·         23 Moleculaire aspecten van de geneeskunde. 1994; 15 (1): s265-s272

·         24 High Blood Press Cardiovasc Prev. 2018 maart; 25 (1): 41-50. doi: 10.1007 / s40292-018-0247-2. Epub 12 januari 2018

·         25 Nutr Neurosci. 2019; 22 (4): 264-272

·         26 Klinieken. 2016; 71 (4): 235-42

·         27 Molecular Nutrition & Food Research 28 april 2023

·         28 Nutr Metab. 2016; 13:37

·         29 Clin Res Cardiol. 2010; 99 (7): 445-52

·         30 BMC Res Notes. 2014; 7: 427

·         31 Biofactoren. 2015 jan-feb; 41 (1): 35-43. doi: 10.1002 / biof.1198

·         32 Pharmacol Res. 2017; 119: 128-136

·         33 Pharmacol Res. 2019; 148: 104290

·         34 Hypertensie. 2018; 71: 1056–1063

·         35 Int J Mol Sci. 2020 sep; 21 (18): 6695

·         36 Int J Mol Sci. 2020 sep; 21 (18): 6695., 3. Klinische gevolgen van CoQ10-deficiëntie

·         38 Uitgebreide beoordelingen in voedselwetenschap en -veiligheid. 2020; 19 (2): 574-594

·         39, 40 Nutriënten. 2019 sep; 11 (9): 2221

·         41 Arch Med Res. 2014; 45 (7): 589-95

·         42 Acta Neurol Scand. 2019 maart; 139 (3): 284-293. doi: 10.1111 / e.13051. Epub 3 december 2018

·         43 Cell Mol Biol Lett. 2022; 27:57

·         44 J Pharm Bioallied Sci. Jul-Sep 2011; 3 (3): 466–467

Tijdelijke link: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2024/01/15/coq10-heart-disease.aspx

 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...