dinsdag 21 maart 2023

Geen complottheorie meer: grafeenoxide in Pfizer-vaccins


Bij de productie van het coronavaccin van Pfizer wordt grafeenoxide gebruikt, blijkt uit officiële documenten van de vaccinmaker. Het is waarschijnlijk één van de redenen waarom het bedrijf de stukken 75 jaar achter slot en grendel wilde bewaren.

Lange tijd hebben media en ‘factcheckers’ dit afgedaan als een complottheorie. Ook artsen waaronder Ryan Cole en Peter McCullough hielden vol dat er geen grafeenoxide in de vaccins zit.

grafeenoxide

grafeenoxide

China

Pfizer-klokkenluider Karen Kingston was onlangs te gast bij Stew Peters om de ontdekking te duiden. “Er zit grafeenoxide in en ze worden gemaakt in China,” zei ze.

Je kunt het document waar ze naar verwijst hier downloaden door te zoeken op 125742_S1_M4_4.2.1 vr vtr 10741.pdf.


FDF-vicevoorzitter Ubels haalt uit naar Klaus Schwab: ‘Hij zal alles bezitten en nooit insecten eten’

 

Klaus Schwab zegt tegen mensen dat ze insecten moeten eten, maar hij zegt ook dat je uiteindelijk niets zult bezitten en gelukkig zult zijn. 
Meneer Klaus Schwab zal alles bezitten en nooit insecten eten. Dat zei Jos Ubels, vicevoorzitter van Farmers Defence Force (FDF), bij het boerenprotest in het Zuiderpark in Den Haag.

Schwab zal arme mensen dwingen om insecten, nepvoedsel en ultrabewerkt voedsel met veel chemicaliën te eten. Deze mensen hebben geen andere keus, omdat ze geen ander voedsel kunnen betalen, benadrukte Ubels.

En door boerenbedrijven te sluiten, komt de voedselzekerheid in Nederland op het spel te staan, vervolgde hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Klimaatcommunisme

De Zweedse journalist Peter Imanuelsen zei dat dit dus eigenlijk communisme is, waarbij de overheid van de armen steelt en de rijken, die alle macht hebben, met rust laat.

Overal ter wereld staan we bekend als een vrij en democratisch land, maar dit lijkt inderdaad op het communisme, zei Ubels.

“Klimaatcommunisme,” voegde Imanuelsen toe.

Ik vind het echt schandalig

Eerder zei Ubels dat de politiek in Nederland ‘hartstikke ziek’ is. “Ze zitten daar allemaal voor het pluche, ze zitten daar allemaal voor zichzelf en ze zitten daar allemaal om belangrijk gevonden te worden.”

“Het enige wat ze doen, is bakken geld over de balk smijten. Het is niet te geloven. Ik kan er soms echt niet meer tegen. Het is verschrikkelijk. Ik vind het echt schandalig.”

Vaccins werken niet, maskers werken niet: Alles wat de regering ons vertelde over COVID-19 was fout

maart 21, 2023  1949  19  

 

Joseph Curl vertelt ons in de Washington Times dat vaccins niet werken, maskers niet werken: alles wat de overheid ons vertelde over Covid-19 was fout. Ze vertelden ons dingen om ons te laten doen wat ze wilden, maar niets ervan was gebaseerd op wetenschap.

Weet u nog dat de regering u vertelde dat maskers effectief waren tegen COVID-19?

Jah, dat zijn ze niet.

Weet u nog dat de regering u vertelde dat vaccins voorkomen dat u het virus krijgt?

Jah, dat doen ze niet.

En weet u nog dat de regering u vertelde dat COVID niet uit een lab in Wuhan, China kwam? Nou, dat is wel zo. Wie zegt dat? De regering.

Het narratief van de voormalige president Donald Trump en president Biden is de afgelopen weken snel uit elkaar gevallen.

De New York Times publiceerde vorige week een stuk met de kop “De maskermandaten hebben geen resultaat opgeleverd. Zullen er lessen worden geleerd?” Het werd geschreven door Bret Stephens, een opiniecolumnist bij de Times die in 2013 een Pulitzerprijs voor commentaar won.

“De meest rigoureuze en uitgebreide analyse van wetenschappelijke studies naar de doeltreffendheid van maskers om de verspreiding van luchtwegaandoeningen – waaronder Covid-19 – tegen te gaan, werd eind vorige maand gepubliceerd. De conclusies waren ondubbelzinnig,” aldus Tom Jefferson, epidemioloog in Oxford en hoofdauteur.

“Er is gewoon geen bewijs dat ze – maskers – enig verschil maken,” zei hij tegen de journalist Maryanne Demasi. “Punt uit.”

Maar, wacht even. Hoe zit het met N-95 maskers, in tegenstelling tot chirurgische of stoffen maskers van mindere kwaliteit? “Maakt geen verschil, helemaal niets,” zei Jefferson.”

Ja, wacht even. Onderzoek na onderzoek in de eerste dagen van de pandemie bevestigde dat maskers werkten, wat wetgevers op elk niveau van de overheid ertoe aanzette om maskers verplicht te stellen. Maar Mr Jefferson zegt dat deze studies “niet gerandomiseerd” en “gebrekkig” waren.

 

Dus dat roept de vraag op: En de studie van Mr Jefferson? Ja. Hij en 11 collega’s voerden 78 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken uit met in totaal 610.872 deelnemers in talrijke landen.

“Maskermandaten waren vanaf het begin een dwaalspoor,” schrijft Stephens. “Ze kunnen een vals gevoel van veiligheid hebben gecreëerd – en dus toestemming om het semi-normale leven te hervatten. Ze hebben vrijwel niets bijgedragen aan de veiligheid zelf. Het Cochrane-rapport zou de laatste nagel aan deze doodskist moeten zijn.”

Ook deze week onderzochten onderzoekers de doeltreffendheid van lokale COVID-19 vaccinmandaten die in 2021 in de Verenigde Staten werden ingevoerd en ontdekten dat ze niet werkten.

“Deze mandaten legden ernstige beperkingen op aan het leven van veel burgers en ondernemers,” aldus de onderzoekers in een studie van het Mercatus Center van George Mason University. “Toch vinden we geen bewijs dat de mandaten effectief waren in hun beoogde doelen, namelijk het verminderen van COVID-19 gevallen en sterfgevallen.”

De onderzoekers evalueerden het District of Columbia, New York, Los Angeles, Boston, Chicago, New Orleans, Philadelphia, San Francisco en Seattle.

“Wij vinden geen bewijs dat de aankondiging of uitvoering van binnenshuis-vaccinatiemandaten in de genoemde steden een significant effect had op het gebruik van vaccins, COVID-19-gevallen of COVID-19-doden, en dit is grotendeels consistent voor alle Amerikaanse steden die het mandaat uitvoerden,” schreven de onderzoekers.

Toen COVID-19 begin 2020 op onze kusten arriveerde, kondigden leiders van grote steden – bijna altijd Democraten – grote lockdowns af, dwongen ze bedrijven te sluiten en sloten ze amusements- en sportgelegenheden. Ze verordenden ook dat iedereen maskers moest dragen. Toen er vaccins kwamen, vaardigden die leiders mandaten uit die miljoenen mensen verplichtten ze te nemen.

 

Zo zei de burgemeester van Philadelphia, Jim Kenney, een Democraat, in augustus 2021 dat de wetenschap aantoont dat maskers en vaccins de verspreiding zouden vertragen.
Maar onderzoekers vonden geen bewijs om dat te staven.

“Onze bevindingen zetten vraagtekens bij de doeltreffendheid van vaccinatiemandaten op stadsniveau,” vonden de onderzoekers. “Binnenhuis-vaccinmandaten veroorzaakten grote verstoringen voor veel individuen en bedrijven. New York City, bijvoorbeeld, ontsloeg 1.430 stadsmedewerkers omdat ze niet voldeden aan het vaccinatiemandaat. Uit een onderzoek bleek dat meer dan 90% van de restaurants in NYC melding maakte van klantgerelateerde problemen, zoals het verlies van klanten die bezwaar maakten tegen het mandaat, en 75% van de restaurants maakte melding van personeelsgerelateerde problemen. Dat is slechts een klein deel van de verstoringen die door de mandaten worden veroorzaakt.”

“De meeste voorstanders van de mandaten beweren dat de stijging van de vaccinatiegraad, en de daaruit voortvloeiende vermindering van de verspreiding van COVID-19, opweegt tegen de kosten van de verstoringen. Wij stellen echter vast dat de effecten van de mandaten op de beoogde resultaten statistisch gezien in geen enkele van de steden waar ze werden toegepast, statistisch waarneembaar zijn in alle gebruikte empirische strategieën,” aldus het rapport.

Vorige week ontdekten we dat de wereldwijde COVID-19 pandemie afkomstig was van een virologisch laboratorium van het communistische regime in China, volgens een nieuw document van het Amerikaanse ministerie van Energie dat onlangs aan belangrijke leden van het Congres en het Witte Huis werd verstrekt.

Weet u nog dat social media elke verwijzing daarnaar de kop indrukten? Pepperidge Farms weet het nog.

 

Dus nu weten we dat de regering niets wist over COVID-19. Ze vertelden ons dingen om ons te laten doen wat ze wilden, maar niets daarvan was gebaseerd op wetenschap.

En dat zou u doodsbang moeten maken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/vaccins-werken-niet-maskers-werken-niet-alles-wat-de-regering-ons-vertelde-over-covid-19-was-fout/


Hoogste Duitse rechter: er kan een carbon lockdown komen waarbij je ‘niks meer mag’

 

Het kabinet heeft tientallen jaren alles voor zich uitgeschoven en dat blijven ze doen als ze nu weer teruggaan zonder het doel voor ogen te houden, beweerde Urgenda-directeur Marjan Minnesma in Buitenhof.

Ze wees erop dat er morgen nieuwe rapporten komen van het VN-klimaatpanel IPCC. Zij zeggen: voor 2030 hebben we zoveel uitgestoten dat we echt over die anderhalve graad heen gaan. Het zogenaamde budget op koolstof dat we hebben, is dan op, aldus Minnesma.

Dat wil je ook voorkomen

“In Duitsland heeft de hoogste rechter al gezegd: dan kan er ook een carbon lockdown komen. Dus dat je net als stikstof niks meer mag omdat je al het maximale hebt uitgestoten. Dat wil je ook voorkomen,” waarschuwde ze.

Er bestaat al 30 jaar een klimaatverdrag en we schuiven dat maar vooruit. Nu moeten we eigenlijk versneld dingen gaan dóén. Zorg dan dat er wel wat gebeurt, voegde Minnesma toe.

Ze denkt dat heel veel mensen best wel voor de natuur willen kiezen, maar ook voor een kabinet dat ‘eindelijk eens een visie heeft en dan doet wat ze belooft en mensen helpt’.

Vrijheden opofferen

In 2020 zei de Duitse minister Karl Lauterbach, toen nog parlementslid, dat de mensheid net als tijdens de coronapandemie persoonlijke vrijheden moet opofferen om klimaatverandering ‘succesvol te bestrijden’.

De vrijheidsbeperkende maatregelen die zijn afgekondigd om de ‘pandemie’ te bestrijden, zijn volgens professor Lauterbach ook nodig om klimaatverandering aan te pakken.

En aangezien er nooit een vaccin tegen CO2 zal komen, moeten we persoonlijke vrijheden inperken om klimaatverandering te kunnen verslaan, schreef hij in een artikel voor de krant Die Welt.

Voiture électrique : STOP avant le désastre !

 

Une pétition suscite de vives réactions sur leslignesbougent.org

Découvrez la pétition "Voiture électrique : STOP avant le désastre !" créée par Antoine, un membre de la communauté. 

Solidairement,
Votre équipe LLB

 



 

La voiture électrique n’est pas la bonne solution aux problèmes de la planète.

C’est le contraire : le tout-électrique va aggraver les choses sur le plan écologique tout en étant ruineux pour nos Etats.

Lisez attentivement ce qui suit. Il est possible d’arrêter maintenant ce programme insensé.

Et agissez vite : la Commission Européenne doit adopter d’ici fin mars 2023 le passage définitif de notre parc automobile au tout-électrique en 2035.

Nous devons tous empêcher ce vote dangereux et absurde.

1- La fabrication des batteries rejette deux fois plus de CO2, responsable du réchauffement climatique

Fabriquer une batterie puis un véhicule électrique génère des émissions de CO2 deux fois supérieures à la fabrication d’un véhicule thermique. Tous les experts favorables à la voiture électrique le savent et le disent1.

2- Pour fabriquer les batteries, il faut extraire des métaux rares et ultra polluants

Les batteries de voiture, comme celle de la  Tesla Model S, contiennent 16 kg de nickel, 15 kg de lithium, 10 kg de cobalt.

Ces métaux lourds et toxiques laissent des colossales montagnes de résidus derrière elles, que les industriels rejettent dans la mer ou qui polluent les sols et l’air.2

L’inhalation de ces poussières de nickel et de lithium expose à des risques d'intoxication aigus, menant à des fibroses pulmonaires et des cancers du poumon, des problèmes ORL, d’innombrables problèmes de peau.

Et pour l’environnement aussi c’est un désastre :

  • le lithium pompé sous les plateaux des Andes assèche les points d’eau, ce qui est une catastrophe agricole et humaine pour les paysans Boliviens et Chiliens
  • la majorité du cobalt du Congo est extrait par des enfants qui creusent à mains nues dans des mines artisanales pour seulement 2 dollars par jour. Ce n’est pas acceptable et ça va empirer quand la demande augmentera.

 


 

3- Recharger ces batteries nécessite un énorme surcroît d’électricité… qui va coûter cher et impacter l’environnement

En France, l’électricité nécessaire pour recharger les batteries de voitures électriques sera de 98 Térawatts supplémentaires par an.

C’est énorme. Pour répondre à cette demande, la France va devoir augmenter de 20% sa production d’électricité…

Limitée par son parc nucléaire vieillissant, elle ne pourra pas y arriver.

Elle va donc devoir importer de l’électricité très chère, ce qui va alourdir vos factures.

Par ailleurs ces importations proviendront d’une électricité à 63% d’origine fossile : charbon, gaz, pétrole.

On s’apprête à augmenter la consommation d’une électricité polluante… pour faire rouler des véhicules moins polluants !!3

4- Aucun plan n’est prévu pour le recyclage des batteries électriques après utilisation.

Les batteries électriques de voitures s’épuisent autant que celles des téléphones.

Au bout de 5 à 8 ans vous devrez remplacer la vôtre.

C’est la raison pour laquelle les constructeurs automobiles garantissent actuellement les batteries jusqu’à 160 000 km seulement.

Leur remplacement sera un énorme coût caché pour les acheteurs, mais représente aussi des risques de pollution non maîtrisés : ce seront bientôt des dizaines de millions de batteries lithium qui se retrouveront sur le marché des déchets, sans solution de recyclage à ce jour…

5- La voiture électrique va nécessiter l’installation de milliers de bornes de recharge coûteuses et laides

En 2035, si nous laissons l’Europe voter son texte, vous ne pourrez plus conduire votre véhicule essence, même récent.

Vous serez obligé d’acheter une voiture électrique à prix beaucoup plus élevé (plus de 40 000€ aujourd'hui pour une autonomie correcte).

L’Etat va aussi financer avec vos impôts la construction de dizaines de milliers de bornes de rechargement.

Combien cette infrastructure gigantesque va coûter ? Avec quels matériaux ça sera fait ? Avec quelle empreinte carbone laissée ? Quel prix coûtera l’entretien chaque année ?

Vous n’avez aucune information sur cet impact financier…

Sauf une seule chose : c’est VOUS qui paierez

6- Il y a aussi les nouvelles carrosseries, qui vont accélérer la pollution par l’aluminium.

Les industriels doivent alléger au maximum les véhicules électriques, parce que les batteries sont extrêmement lourdes (1/4 du poids de la Tesla Model S).

Pour y arriver ils privilégient des carrosseries en aluminium, métal dont l'extraction (bauxite et cryolithe) génère ces terribles boues rouges, déchets insolubles issus d’un traitement avec de la soude et qui sont composées de plusieurs métaux lourds tels que l'arsenic, le fer, le mercure, la silice et le titane.

 

 

Ces boues rouges ont pollué pendant 55 ans la Méditerranée au large de Gardanne dans les Bouches-du-Rhône.

 

 

LE TOUT-ÉLECTRIQUE COÛTERA EXTRÊMEMENT CHER ET NE SERA PAS ÉCOLOGIQUE ! 

>> Je signe la pétition <<

Exigeons des autorités françaises une réaction URGENTE et IMMÉDIATE :

  • le blocage du vote en cours à la Commission Européenne entérinant le passage automatique au tout-électrique en 2035, en attendant des études d’impact sérieuses sur les conséquences de cette transition pour notre environnement et notre santé
  • Une interruption d’1 an, au minimum, des subventions d’Etat aux constructeurs automobiles pour leurs projets électriques
  • Une réorientation de ces sommes pour intensifier les solutions visant à rendre nos véhicules thermiques moins polluants 
  • Un réinvestissement du financement de recherche vers l’automobile à hydrogène, plus chère à produire mais infiniment moins polluante que l’électrique ou le thermique, ainsi que vers les biocarburants les moins polluants.

Mobilisez-vous pour appliquer un principe de précaution écologique et financier.

Le tout-électrique va coûter des fortunes et il ne nous sauvera pas de la pollution automobile.

Ne prenons pas le risque de simplement déplacer le problème…

…et nous rendre compte dans 15 ans que nous aurons laissé faire un désastre économique et écologique !

 

P.S. Pour équiper les batteries de 700.000 véhicules électriques par an, la France a annoncé l’ouverture en 2028, à Echassières dans l'Allier, d’une des plus grandes mines de lithium européennes. Les retombées écologiques de l’exploitation de ce site - forêt classée menacée, pompage de nappes phréatiques déjà basses -  sont dénoncées par des dizaines d’ONG françaises et internationales.

Mobilisons-nous contre ce projet et disons STOP à la course en avant anti-écologique et ruineuse du tout-électrique automobile !

 


Auteur : Antoine G.

Sources :

1https://www.hellocarbo.com/blog/calculer/empreinte-carbone-voiture/
2https://reporterre.net/La-voiture-electrique-cause-une-enorme-pollution-miniere
3https://reporterre.net/Non-la-voiture-electrique-n-est-pas-ecologique?gclid=CjwKCAjwiOCgBhAgEiwAjv5whNLlE2YXN0OkMFSCwr0xkr1-1Ma9RfRD8dQ4DYIaBwAtpnaqdWuUURoCDvMQAvD_BwE

  

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...