donderdag 12 januari 2023

In Oekraïne, “There’s Something Happening Here”

 januari 12, 2023

  4880   29  


De ineenstorting van het Oekraïense verzet in Soledar werd zelfs door enkele van de trouwste aanhangers van Oekraïne bevestigd, wat betekent dat Bakhmut naar verwachting in de komende dagen onder Russische controle zal vallen. Russische troepen trekken op vanuit het zuiden, noorden en oosten en creëren een potentiële ketel die de Oekraïense soldaten in Bakhmut omsingeld zal achterlaten, schrijft Larry Johnson.

 

De band Buffalo Springfield uit de jaren zestig had een hit die volgens mij de dramatische ontwikkelingen in Oekraïne en Rusland van de afgelopen 36 uur goed weergeeft – “There’s Something Happening Here:”

 Herinnert u zich mijn laatste artikel nog? Ik gaf CNN de verdienste dat het met iets gelijk had. Nou, u kunt gerust zijn, CNN is weer bezig met propaganda pushen en faalt te begrijpen wat er aan de hand is:

Het Russische ministerie van Defensie kondigde woensdag opnieuw een herschikking aan van de commandanten die de oorlog in Oekraïne leiden, nu de kritiek op de aanpak van de vastgelopen campagne toeneemt.

Het zei dat generaal Valery Gerasimov, hoofd van de Russische generale staf, de algemene commandant van de campagne zou worden en dat de huidige commandant, Sergey Surovikin, een van zijn drie plaatsvervangers zou worden…

Mark Galeotti, senior associate fellow bij het Royal United Services Institute, zei “het is een soort degradatie [voor Gerasimov] of op zijn minst de meest vergiftigde kelk. Het is nu aan hem, en ik vermoed dat Poetin weer onrealistische verwachtingen heeft.” – https://edition.cnn.com/2023/01/11/europe/russia-valery-gerasimov-ukraine-commander-intl

Fout. Fout. Fout. Ja, chef generale staf generaal van het leger Valery Gerasimov werd benoemd tot commandant van de Joint Group of Forces en Sergei Surovikin tot opperbevelhebber van de lucht- en ruimtetroepen Generaal van het leger. Dit was geen commando-wissel omdat men ontevreden was over de prestaties van Surovikin in de afgelopen drie maanden. Integendeel, ik denk dat het een teken is dat Rusland de weg vrijmaakt voor een grote escalatie van zijn operaties om de Oekraïense militaire dreiging uit te schakelen.

Als Surovikin zich gaat richten op de “lucht- en ruimtevaarttroepen”, zullen de Russische lucht- en ruimtevaartactiviteiten waarschijnlijk in een stroomversnelling raken. Tot nu toe heeft de Russische luchtmacht een minimale rol gespeeld in de gevechten van de afgelopen 11 maanden. Dat Gerasimov de leiding krijgt over de Joint Group of Forces is een duidelijk signaal dat de commandotaak in de toekomst complexer en uitgebreider zal zijn. Cue Bachman Turner Overdrive, You Ain’t Seen Nothing Yet:

Laat me u nog een paar relevante stukken informatie geven. Laten we beginnen met een grote beweging van de Russische marine in de Zwarte Zee:

Vanochtend verlieten Russische marineschepen en onderzeeërs massaal hun basis in Novorossiysk, in de Zwarte Zee. Dit is hoogst ongebruikelijk en kan wijzen op lopende operaties.

Bronnen gezien door Naval News bevestigen de uittocht. Tot de groep behoorde het Project 11711 Ivan Gren klasse landingsschip Pjotr Morgoenov, het grootste amfibische schip in de Zwarte Zee.

Het bevatte ook allemaal Project 636.3 Verbeterde-Kilo klasse onderzeeërs die op de basis aanwezig waren. Uit analyse blijkt dat er ook andere oorlogsschepen uitvaren, waardoor er slechts een paar oorlogsschepen en ondersteunende schepen in de haven overblijven. Het is waarschijnlijk de meest lege haven van Novorossiysk in vele maanden. – https://archive.ph/2023.01.11-191333/https://www.navalnews.com/naval-news/2023/01/sudden-surge-in-russian-navy-ships-and-submarines-in-black-sea/#selection-703.0-715.293

Tegelijkertijd blijft Rusland zijn strijdkrachten in Wit-Rusland opbouwen:

Personeel, wapens, militaire en speciale uitrusting van de Russische strijdkrachten blijven aankomen in Wit-Rusland.

Dit weekend kondigde het Wit-Russische ministerie van Defensie aan dat van eind januari tot begin februari een belangrijke tactische vliegoefening tussen de Wit-Russische en Russische strijdkrachten zal plaatsvinden. Het Russische leger heeft meer dan een dozijn helikopters ingezet in Wit-Rusland, waaronder Mi-8 transporthelikopters en Mi-24 en Ka-52 Alligator aanvalshelikopters. Volgens de Britse militaire inlichtingendienst dragen sommige van de helikopters de “Z”-oorlogsmarkering die de Russische strijdkrachten op de grond in Oekraïne gebruiken.

“De nieuwe inzet van Russische vliegtuigen in Wit-Rusland is waarschijnlijk eerder een zuivere oefening dan een voorbereiding op bijkomende offensieve operaties tegen Oekraïne”, oordeelde de Britse militaire inlichtingendienst in haar laatste schatting van de oorlog. – https://www.19fortyfive.com/2023/01/ukraine-war-update-russia-masses-forces-in-belarus-leopard-tanks-to-ukraine/

Nog een ding – Waar zijn de Tsjetsjenen? Als u de slag om Mariupol in mei hebt gevolgd, waren de sociale mediakanalen gevuld met videobeelden van de bebaarde Russische moslims die Allahu Akbar riepen terwijl ze het Oekraïense Azov-bataljon verpletterden. Nu niets meer. Ze zijn daar ergens in groten getale, maar zijn nog niet operationeel ingezet. Bereiden ze zich voor op een nieuw offensief?

Plaats uzelf in de schoenen van de Oekraïense generale staf. Aan het oostelijke front worden uw soldaten afgeslacht en verliezen zij cruciaal grondgebied aan Rusland. De verdedigingslinie Bakhmut/Soledar is doorbroken. U moet de lijn Kramatorsk/Slovyanksa versterken, maar het aantal getrainde troepen is beperkt.

Tegelijkertijd moet u zich afvragen of de Russen een amfibische/luchtaanval op Odessa gaan uitvoeren. Heeft u voldoende troepen of beschikbare versterkingen om Odessa te versterken en te verdedigen? Dan is er nog de opbouw in Wit-Rusland. Wit-Rusland en Rusland hebben genoeg grond- en luchtmacht verzameld om een geloofwaardige bedreiging voor Kiev te vormen.

Waar zal Rusland toeslaan? Daarom heeft Gerasimov het algemene bevel over deze gezamenlijke strijdkrachten op zich genomen. Hij kan schijnbewegingen van troepen in het noorden en zuiden gebruiken om de Oekraïense troepen vast te zetten en een grote aanval vanuit het oosten uitvoeren. Of hij kan opdracht geven tot volledige aanvallen vanuit het noorden, zuiden en oosten. Hij heeft ook andere opties.

Het Westen en Oekraïne beweren dat Rusland pas in het voorjaar een geloofwaardige offensieve operatie kan opzetten. Ik weet niet of het Westen die boodschap uitdraagt als onderdeel van een propagandacampagne om Rusland ervan te overtuigen dat Oekraïne niet is voorbereid op een winteroffensief, of dat ze dat echt geloven. Het enige wat ik zeker weet is dat Rusland, als een wereldkampioen poker, zijn kaarten verbergt en Oekraïne alleen laat zien wat het wil zien. Gaat Rusland all in of blijft het malen?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

Bron: https://www.frontnieuws.com/in-oekraine-theres-something-happening-here/ 

 

Wat zijn ze van plan? ‘Recordaantal’ van 52 staatshoofden en regeringsleiders op bezoek bij Schwab


In het Zwitserse skioord Davos worden volgende week 52 staatshoofden en regeringsleiders verwacht. Ook zijn er bijna 600 directeuren van bedrijven uitgenodigd.

Ze gaan het onder meer hebben over de oorlog in Oekraïne, de economie en ‘klimaatverandering’. Voorzitter Borge Brende van het World Economic Forum zei dat dit jaar een ‘recordaantal’ van 52 staatshoofden en regeringsleiders zal deelnemen, waarvan meer dan de helft uit Europa komt.

Geheim

Onder hen zijn president Yoon Suk Yeol van Zuid-Korea, president Gustavo Petro van Colombia en president Ferdinand Marcos jr. van de Filipijnen. Ook worden er bijna 300 ministers verwacht.

Brende wees erop dat sommige delegaties hebben verzocht de namen van hun deelnemers geheim te houden om ‘veiligheidsredenen’. Het gaat daarbij onder meer om de delegaties uit China en Oekraïne.

Geheime achterkamertjes

Er worden openbare sessies gehouden, maar ook worden er achter de schermen in geheime achterkamertjes deals gesloten.

Nederland stuurt in ieder geval ministers Ollongren, Kaag, Hoekstra en Schreinemacher.


 World Economic Forum’s Davos Set for ‘Record Participation’ as 52 Heads of State to Attend Globalist Summit





BREITBART LONDON
754
3:08

GENEVA (AP) – The Swiss town of Davos will host 52 heads of state and government and nearly 600 CEOs as the World Economic Forum hosts its annual meeting in the Alps next week, organizers said Tuesday.

Forum organizers said their latest lineup for the elite gathering of political leaders, business executives, cultural trend-setters and international organization chiefs will tackle issues facing a divided world as 2023 begins, with war and conflict, economic pressures and climate change in focus.

“There is no doubt that our 53rd annual meeting in Davos will happen against the most complex geopolitical and economic backdrop in decades,” said forum President Borge Brende, pointing to challenges like the threat of global recession, soaring energy and food prices, and the need to better address global warming.

Russia’s nearly yearlong war in Ukraine and COVID-19 restrictions and now a wave of infections in China have helped weaken the global economy.

Brende pointed to “record participation” of 52 heads of state and government, more than half of them from Europe, as well as some recently elected leaders including President Yoon Suk Yeol of South Korea, President Gustavo Petro of Colombia and President Ferdinand Marcos Jr. of the Philippines. Nearly 300 government ministers were expected to take part.

The forum president said some delegations had asked for the names of their participants “not to be shared” right away for security reasons. Brende said, for example, that unspecified “high-level” delegations from China and Ukraine would attend.

The U.S. will be represented by Biden administration officials including presidential climate envoy John Kerry, head of national intelligence Avril Haines and U.S. Trade Representative Katherine Tai as well as several governors and congressional lawmakers.

The meeting offers a grab-bag of issues discussed in hundreds of public sessions as well as in more secretive backroom deal-making by business leaders in the upscale hotels along Davos’ Promenade, near the conference center that hosts the gathering.

The agenda is stacked with discussions about ideas, innovations and the search for public-private cooperation on issues like energy, climate, investment, trade, future technologies, jobs, health and social mobility, among others.

It’s hard to predict if the high-minded discussions will yield substantial announcements that make headway on the world’s most pressing challenges. The event has been criticized for hosting wealthy executives who sometimes fly in on emissions-spewing corporate jets.

On the gathering’s opening day Monday, four figures from art and culture will be honored: Artist Maya Lin, soprano Renée Fleming, and actors Idris and Sabrina Dhowre Elba will receive the forum’s “Crystal Award” – given in recognition of artists who are “bridge-builders and role models for all leaders of society.”

Follow Breitbart London on Facebook: Breitbart London

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...