vrijdag 23 juni 2023

Oversterfte stijgt opeens weer, en snel! ‘We gaan het zien wat dit betekent’


Even leek de oversterfte te dalen tot onder de prognose van statisticus Herman Steigstra, maar hij zit er inmiddels weer flink boven. “De oversterfte stijgt opeens weer, en snel!” aldus Steigstra. “Ook voorgaande weken naar boven bijgesteld. Geen coronastijging! We gaan het zien wat dit betekent…”

Sommigen vragen of de verhoogde sterfte het gevolg zou kunnen zijn van de hittegolf. Steigstra: “Het zijn de cijfers van week 23 (5-11 juni), dus nog voor het hittegolfje.”

‘Iets’

Volgens een gepeerreviewde studie van twee Duitse wetenschappers is er ook bij onze oosterburen een grote onverklaarbare oversterfte op te merken. Vorig jaar bedroeg de oversterfte in Duitsland maar liefst 66.000. Ook het aantal doodgeboren kinderen schiet omhoog.

“Er moet in het voorjaar van 2021 iets zijn gebeurd wat heeft geleid tot een plotselinge en aanhoudende toename van de sterfte,” zeggen de Duitse wetenschappers, professor Christof Kuhbandner van de Universiteit van Regensburg en professor Matthias Reizner van de Universiteit Osnabrück.

Dat ‘iets’ wordt in de publicatie uitgebreid besproken. Het patroon van oversterfte is moeilijk te verklaren uit de infecties of uitgestelde zorg. Het komt beter overeen met de uitrol van de vaccinatiecampagnes in Duitsland.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...