vrijdag 3 februari 2023

Van Imperiale mislukkingen naar Imperiale excuses

 februari 3, 2023   2382   10 

 

Het verval van Rome was het natuurlijke en onvermijdelijke gevolg van buitensporige grootsheid. Welvaart deed het principe van verval rijpen; de oorzaak van de vernietiging vermenigvuldigde zich met de omvang van de verovering… In plaats van ons af te vragen waarom het Romeinse Rijk werd vernietigd, zouden we eerder verbaasd moeten zijn dat het zo lang heeft standgehouden.” – Geschiedenis van de neergang van het Romeinse Rijk, Gibbon

Inleiding: Imperiale mislukkingen

Imperia in terminaal verval, zoals het huidige Amerikaanse, gaan doorgaans van de ene militaire ramp naar de andere. ‘Macht is goed’, is het oude gezegde waarin zij ten onrechte geloven. Het overkwam de Romeinen, zoals hierboven beschreven. Het overkwam de Britten, te beginnen met de Boerenoorlog, vervolgens de failliete pyrrusoverwinningen in twee wereldoorlogen en eindigend met de Suez vernedering in 1956. En de Fransen met hun oorlogen en Indo-China en vervolgens het Algerijnse debacle. Het Sovjetrijk overkwam het in Afghanistan, hoewel het falen daarvan meer te maken had met het feit dat het zijn beloften aan consumenten niet kon waarmaken omdat het niet zoals westerse landen schulden kon financieren. Een imperiaal falen is altijd een beangstigend fenomeen, schrijft Batiushka.

Na catastrofale mislukkingen in Vietnam, Irak en Afghanistan heeft het Amerikaanse Imperium er nu voor gekozen alles in te zetten op een ander land in Europa. Dit is de big one, geen oorlog tegen sandaaldragende stamleden, maar tegen een supermacht met een professioneel leger en de beste raketartillerie, drones en hypersonische raketten ter wereld. Dit was in het zuidwestelijke grensgebied van Rusland, genaamd de Oekraïne. Na zijn poging om de marinehaven Sebastopol op de Krim te bezetten en zo de Zwarte Zee te controleren mislukte, heeft de VS agressor-staat Oekraïne veranderd in de zoveelste mislukte poging om zijn wereldwijde hegemonie op te leggen. Momenteel gaat de aandacht uit naar een stad genaamd Bakhmut in het zuidoosten van Oekraïne.

Het Bakhmut bloedbad

Bakhmut (de naam is Tartaars en is een vervorming van Mohammed – Mahmut), om de pre-revolutionaire naam te gebruiken, is op zich niet van levensbelang. Voor de oorlog telde het slechts 73.000 inwoners, hoewel het een regionaal verkeerscentrum is. Het Westen heeft het echter van vitaal belang gemaakt, zelfs existentieel, voor het regime in Kiev en voor zichzelf. Het regime werd door zijn Amerikaanse sponsor gedwongen er bijna alles op in te zetten. Als Bakhmut in de komende weken uiteindelijk maar onvermijdelijk instort, waarbij een groot deel van het Oekraïense leger is vernietigd of zich heeft overgegeven, kan een groot deel van de zuidoostelijke helft van Oekraïne door Russische vrijheidsstrijders worden bevrijd. Sommigen voorspellen zelfs de val van heel Oekraïne na Bakhmut en de bevrijding ervan door Russische vrijheidsstrijders. Misschien.

 

Momenteel is Oekraïne omringd door bijna 700.000 Russische troepen. Aangezien zij niet deelnemen aan de gevechten in Bakhmut of waar dan ook, wordt aangenomen dat zij in reserve worden gehouden om na Bakhmut een toekomstig bezettingsleger te vormen. Zij zullen de vrijheid en het normale leven herstellen voor alle Oekraïners die uit hun door het Westen afgedwongen isolement willen komen en zich willen aansluiten bij een Vrij Oekraïne, geallieerd met de Russische Federatie en Wit-Rusland en de Vrije Wereld van internationale organisaties als de EEU (de Euraziatische Economische Unie), BRICS en de SCO. Zij vertegenwoordigen allemaal de zeven miljard, de 88% van de wereld, die het Mondiale Noorden, het Mondiale Zuiden en het Mondiale Oosten vormen. De miljoen of twee isolationisten die dit niet willen, zullen samen met Zelensky en zijn corrupte kliek over de Poolse grens vluchten – als ze tegen die tijd nog in leven zijn.

De westerse oorlogsmisdaden

Sinds deze neoconoorlog van Washington in 2014 uitbrak, zijn meer dan 160.000 Kievse troepen (sommigen zeggen 250.000, anderen 320.000; in ieder geval zijn enkele duizenden buitenlandse huurlingen, met name Polen) en meer dan 20.000 Russisch-Oekraïense en Russische vrijheidsstrijders gedood. Dit komt bovenop de dood van ongeveer 14.000 Russische burgers die in Oekraïne woonden en bijna 7.000 Oekraïense burgers uit heel Oekraïne. Kiev heeft ongeveer 50 procent van zijn energie-infrastructuur verloren. Het moet zijn schuld met 3 miljard dollar per maand verhogen om het hoofd boven water te houden. Een opmerking voor het Westen: deze schuld zal nooit worden terugbetaald. Sinds 2014 zijn 16 miljoen Oekraïners ontheemd – 10 miljoen naar verschillende landen in Europa, vooral naar Rusland, en 6 miljoen intern. Het is niet duidelijk welk deel van die 10 miljoen zal terugkeren naar Oekraïne, waarvan de bevolking nu slechts ongeveer 20 miljoen bedraagt, met 4 miljoen in het zuidoosten nu in Rusland.

Westerse steun voor Oekraïne, het meest corrupte land in Europa, heeft het gezag van Amerika geen goed gedaan. Het was al ondermijnd door oorlogsmisdaden, waterboarding, economische achteruitgang, een drugsepidemie, massa-schietpartijen, een verwoest gezondheidssysteem voor 40 miljoen armen en militaire debacles van Vietnam tot Afghanistan. De “regimewisselingen”, moorden, verkiezingsfraude, zwarte propaganda (ook wel PR genoemd), moordpartijen, martelingen in wereldwijde black sites, proxy-oorlogen en militaire interventies die de Verenigde Staten sinds 1945 hebben uitgevoerd, hebben geleid tot meer dan 20 miljoen doden en planetaire afkeer van het Amerikaanse imperialisme. ‘Yanks go home’. Het bloed kleeft aan de VS. Hadden ze echt verwacht hiermee weg te komen?

De laatste hoop

Het conflict in de Oekraïne is in feite de Derde Wereldoorlog, of zo u wilt de Eerste Wereldoorlog, deel III. Een proxy-oorlog tussen Washington en Moskou. Ja, de militaire fase is lokaal en begon in 2014 tussen Rusland en Oekraïne. Maar de gevolgen voor Rusland zijn enorm. Ze markeren het einde van een periode van 300 jaar waarin Rusland verliefd was op het Westen. Nu betekent het westerse bedrog dat de Russen hun illusies en naïviteit voorgoed kwijt zijn. Nu zal Rusland doorvechten totdat de strijdkrachten van Oekraïne en iedereen die de wapens heeft opgenomen en al bijna negen jaar tegen de Russen vecht, voor niemand meer een bedreiging vormen. Het leger van Kiev zal worden verpletterd en Rusland zal terugkeren naar zijn wortels van meer dan 300 jaar geleden.

De politieke en economische gevolgen voor de westerse wereld, die door de feodale Amerikaanse eigenaar aan de leiband wordt gehouden, zijn echter nog veel groter: het einde van de heerschappij van de dollar. Zeker, er zijn mensen die een tweede militaire fase voorspellen tussen Iran en de Amerikaanse kolonie Israël. En een derde zou kunnen gaan tussen China en de VS, met als voorwendsel de Chinese Oekraïne, Taiwan. Maar niets is zeker. Na de komende Russische overwinning in de Oekraïne kan alles nog worden afgewend, want die overwinning zal ontnuchterend zijn voor de westerse wereld. Dit is inderdaad de laatste hoop, dat een nederlaag hier de westerse wereld eindelijk weer bij zinnen en de realiteit zal brengen. Alleen door zo’n verpletterende nederlaag voor de westerse overmoed kunnen verdere krankzinnige avonturen, waaronder nucleaire, worden voorkomen.

De Oekraïne verlaten

Als het gezond verstand zegeviert, zullen de VS Kiev achterlaten. Ze zouden bijvoorbeeld plotseling kunnen ontdekken, zoals ze zojuist lijken te hebben ontdekt (na een tip van Hunter Biden?), dat de Oekraïne corrupt is en dat Zelensky en zijn kliek, net als alle verachtelijke Latijns-Amerikaanse gangsters die door de CIA aan de macht zijn gebracht, al die prachtige Amerikaanse hulp hebben gestolen, het geschenk van het onwetende Amerikaanse volk. Daarom verliest Kiev de oorlog – het heeft de hulp van onschatbare waarde voor zichzelf gestolen! En wat betreft de kaasetende overgave-apen van Europa: het is ook hun schuld omdat zij weigerden de VS tot het uiterste te steunen, vooral die grappige Hongaren, Kroaten en andere niet-Angelsaksische verraders die hun opstandige (in beide betekenissen voor de neocon-elite) volkeren niet onder controle konden houden.

Als eerlijke mensen zullen de VS zich dus helaas genoodzaakt zien “een Kaboeltje te doen”. De VS zullen bevrijd zijn van alle verdere subsidies voor de Oekraïne, die dit allemaal over zichzelf hebben afgeroepen door hun corruptie, en zullen zich dan kunnen concentreren op het echte probleem, dat kwaadaardige China. Europa kan de gevolgen van zijn gedwongen steun aan het verkeerde paard in de Oekraïne opvangen. Westerse “leiders” zullen zich in alle bochten wringen om naar Moskou te gaan en de VS de schuld te geven dat ze zijn voorgelogen. Wie zal als eerste gaan? Macron of Scholz? Wie is de grootste hielenlikker in Europa? Wie heeft wat vroeger goedkoop gas was het hardst nodig? De keuze is zeer ruim en de weddenschappen gaan in. Misschien een Georgiër? Misschien wordt de alcoholist Johnson gestuurd om zich te verontschuldigen voor “het niet begrijpen en dat hij het niet echt meende”?

Conclusie: Imperiale excuses

Saigon, Kaboel en nu Kiev? Hoe maskeer je dat? Massale afleiding met een schandaal in eigen land? Misschien een filmster arresteren voor het beledigen van een transgender? Wat dacht u ervan dat Trump wordt gearresteerd wegens ‘ongepast gedrag’ met een vrouw, bij voorkeur een zwarte, zodat hij zich in 2024 niet kandidaat kan stellen voor het presidentschap? (Weet u nog wat er gebeurde met de viagraverslaafde en vermeende pooier Strauss-Kahn van het IMF in een hotelkamer in New York?). Wat dacht u van een schandaal met Biden’s ‘vergeten’ geheime documenten in zijn garage? Maar die arme oude man, die ieders sympathie (stem) verdient, zal te ziek worden verklaard om terecht te staan, vanwege een zeer plotselinge en onverwachte beginnende dementie.

Dus deze held van de VS, die galant optrad als president hoewel hij zich niet zo goed voelde en gedesoriënteerd was, zal zich kunnen terugtrekken in Florida en golfen met die geweldige Nobelprijswinnaar voor de vrede, Obama. (Weet u nog? Degene die weigerde het martelcentrum Guantanamo Bay te sluiten en veel mensen met drones vermoordde). Laat de Hollywood scriptschrijvers werken aan iets voor Netflix. Ze zullen wel iets vinden. De virtuele realiteit zal het overnemen. Dat doet het altijd in de VS. Voor de volgende Amerikaanse president is er maar één geldige kandidaat: de heldin Victoria Nuland. De eerste Amerikaanse Joodse vrouwelijke president. Een triomf van diversiteit in antisemitische tegenspoed! Zij was immers de enige die al in 2014 de vooruitziende blik had om precies te weten wat de VS de EU aandoen. Misschien kan de CIA ook een Nobelprijs voor Profetie financieren om aan haar toe te kennen?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws

https://www.frontnieuws.com/van-imperiale-mislukkingen-naar-imperiale-excuses/

 

Wat de oorlog in Oekraïne en de pandemie met elkaar gemeen hebben


Iedereen moet zich afvragen waarom bijna niemand snel een einde wil aan de oorlog in Oekraïne. Dat heeft de Kroatische Europarlementariër Mislav Kolakusic gezegd. “Waarom gaat alle aandacht uit naar wapens en niet naar vrede?”

Hij wees erop dat oorlogen de individuen die de grote corporaties runnen enorme winsten en veel macht opleveren. “Een oorlog die wordt gevoerd in een relatief klein gebied en die wereldwijde consequenties heeft, is voor corporaties een ideale oorlog.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Een droom die uitkomt

Een groot aantal landen heeft miljarden euro’s geïnvesteerd in wapens die ze normaal gesproken niet gekocht zouden hebben. De oorlog in Oekraïne is voor het militair-industrieel complex een droom die uitkomt, zei Kolakusic.

Oekraïne en BlackRock hebben afgesproken om Oekraïne na de oorlog samen te herbouwen. BlackRock ís het militair-industrieel complex en leidt dus straks de wederopbouw. Hoe langer de oorlog duurt en hoe groter de verwoesting, des te meer BlackRock profiteert.

Pandemie

Zowel de wapens als de oorlog en de wederopbouw worden gefinancierd door de EU-burgers, door middel van bestaande belastingen, nieuwe belastingen en enorme prijsstijgingen van goederen en diensten, benadrukte het Europarlementslid.

Overheden geven het geld van de burgers uit zonder verantwoording af te leggen, aldus Kolakusic, die zich afvraagt of de oorlog in Oekraïne op dezelfde manier is begonnen en wordt ‘gemanaged’ door de corporaties als de pandemie.

Ukraine plotter Victoria Nuland practically admits U.S. sabotaged Russia’s Nordstream pipelines in revealing Senate testimony

Tuesday, January 31, 2023 by: JD Heyes

Tags: big governmentchaosconspiracydeep statedestructiongas pipelinenational securityNATONordstream 1Nordstream 2overthrowRussiaRussian invasionsabotageState Dept.terrorismUkraineUnited StatesVictoria NulandWWIII

This article may contain statements that reflect the opinion of the author

5,440VIEWS


(Natural News) In September, the news broke that a pair of undersea natural gas pipelines, Nordstream 1 and 2, owned by Russia, had been sabotaged.

Photographs posted by NATO allies showed a wide swath of natural gas bubbling up to the surface of the sea, adding environmental disaster to the then-worsening war in Ukraine following Russia’s invasion.

At the time, Vladimir Putin made it crystal clear he blamed the United States and NATO for the attack.

“They are destroying European energy infrastructure… it’s clear who benefits,” Putin was quoted as saying. “It’s obvious to everyone who did it.”

The Moscow Times added at the time:

Putin blamed the United States for this week’s unexplained explosions at the Nord Stream pipelines that have left the damaged pipelines leaking huge amounts of natural gas into the Baltic Sea.

The Russian president also addressed the upcoming winter, which is shaping up to be especially brutal for Europeans after having lost the Nordstream links.

“They print money, but you cannot warm your homes with this printed money… They have to convince their citizens to shower less, eat less, and put on warm clothes,” he said, according to the Moscow outlet.

“The Western elites…it’s a crisis due to their own fault,” he said, trying to shift blame to the West for his invasion. He also said that the goal of the “hybrid war” in Ukraine is “to break Russia at any costs.

“The dictatorship of the Western elite is directed against all societies, including against the peoples of those Western countries themselves. It’s a challenge for all. This means the total negation of the human, the overthrow of religion and traditional values as the crushing of freedom becomes to look like the opposite of religion – open Satanism,” Putin continued, which is a familiar theme of his, going on to reject ridiculous attempts by the West to impose “LGBTQ” gender ideology, which he appropriately deems a threat to Russian society.

“Do we really want to have a parent No. 1, No. 2, No. 3 instead of mom and dad in Russia? Do we want children to be told that there are other genders besides men and women? Is this the future we want for our children? For us, this is unacceptable,” Putin said, according to translated remarks.

Now, it appears as though a veteran U.S. State Dept. official who had a role in overthrowing the legitimate pro-Russia government in Ukraine in 2014 has all but admitted either the U.S. was behind the attack or was responsible for setting it up.

During Senate testimony last week, U.S. Under Secretary of State for Political Affairs Victoria Nuland praised the act and referred to the portion of the pipeline attacked as a “hunk of metal” now resting on the seabed.

“Senator Cruz, like you, I am, and I think the administration is, very gratified to know that Nord Stream 2 is now, as you like to say, a hunk of metal at the bottom of the sea,” she said in response to comments from Texas GOP Sen. Ted Cruz.


As Zero Hedge noted, “‘Gratified’ is not a word we’ve heard too often coming out of Western officials to describe their perspective on the sabotage event – certainly not in Europe at least.”

Also, as Truth In Media host Ben Swann explained, the U.S. — through Nuland, who worked with then-Vice President Joe Biden on the ‘project’ — overthrew the legitimate, democratically-elected government of Ukraine in 2014 around the time that Putin annexed Ukraine.

WATCH:

    Video Link: https://www.brighteon.com/cffe57f0-9d5f-4b9a-95a7-91a8783c101a

The deep state is running the Biden regime, and they don’t care about ordinary Americans one iota, as evidenced by the chaos along the border with Mexico and their deepening involvement in the Ukraine war.

Sources include:

ZeroHedge.com

NaturalNews.com

https://www.naturalnews.com/2023-01-31-victoria-nuland-admits-us-sabotaged-nordstream-pipelines.html


Mensen hebben hun immuunsysteem met vaccins doodgespoten

maart 24, 2022  8977  12


    © National Cancer Institute op Unsplash

In een paper van wetenschappers van het Wuhan Institute of Virology wordt gesteld dat veel patiënten die ernstige SARS-CoV-2 symptomen hadden, ook “lymfopenie” hadden, dat is de depletie van alle belangrijke immuun T-lymfocytencellen. Deze depletie werd veroorzaakt door apoptose, of de cellulaire zelfmoord, van T-cellen na infectie.

De aantrekkingskracht op T-cellen en het vermogen om ze te infecteren hadden niets te maken met de gebruikelijke manier waarop het COVID-virus andere cellen infecteert, zoals longcellen, omdat T-cellen niet de benodigde receptoren hebben, bericht Mary Villareal.

SARS-CoV-2 vernietigt echter de immuun T-cellen op soortgelijke wijze als het humaan immunodeficiëntievirus dat doet.

]T-lymfocyten zijn de cellen die verantwoordelijk zijn voor het doden van geïnfecteerde of kankercellen. Het zijn een soort witte bloedcellen die het lichaam beschermen tegen kankercellen en cellen die besmet zijn geraakt door ziekteverwekkers, zoals bacteriën en virussen.

Deze T-cellymfocyten ontwikkelen zich uit de stamcellen in het beenmerg, en zij migreren via het bloed naar de thymus. De thymus is een deel van het lymfestelsel, dat vooral werkt om de ontwikkeling van rijpe T-cellen te bevorderen, die nodig zijn voor de cel-gemedieerde immuniteit. Dit is een soort reactie waarbij de afweercellen geactiveerd worden om een infectie te bestrijden. T-cellen functioneren om geïnfecteerde cellen actief te vernietigen en anderen het signaal te geven om aan de immuunreactie deel te nemen.

Onderzoek toont dramatische dalingen in T-cellen aan

Uit het artikel bleek verder dat er dramatische dalingen zijn in T-cellen, en ook in CD4 en CD8 cellen.

In de uitleg over hoe zij genetische tests uitvoerden om er zeker van te zijn dat de T-cellen werkelijk geïnfecteerd raken, zei de onderzoeker dat zij de aanwezigheid van SARS-CoV-2 virale antigenen in PBC’s analyseerden met behulp van flowcytometrie. De resultaten suggereerden dat T-lymfocyten geïnfecteerd waren, en bij een bepaalde patiënt vertoonden de T-cellen ook hoge infectiepercentages. Het team bevestigde ook de aanwezigheid van viraal antigeen in T-lymfocyten uit patiëntenbloed.

Bij het prepareren van postmortale longsecties van patiënten met fatale injecties konden zij de infiltratie van T-lymfocyten en de virusinfectie analyseren, en zij ontdekten dat de infiltratie van T-lymfocyten in de longsectie ook positief was voor SARS-CoV-2 NP-kleuring, wat erop wijst dat het virus de long geïnfecteerd heeft.

Alles bij elkaar genomen toonde het de aanwezigheid aan van SARS-CoV-2 virusantigeen in T-lymfocyten, hetzij in het bloed, hetzij in de longsectie van COVID-19 patiënten.

Volgens de onderzoekers gebruikt HIV ook dezelfde receptor als SARS-CoV-2 om lymfocyten binnen te dringen, en hetzelfde gp120-eiwit om het binnendringen in de cellen te vergemakkelijken, waardoor hun effect op lymfocyten in veel opzichten vergelijkbaar is.

AIDS, kanker door vaccins

Er waren ook berichten geweest dat de COVID-vaccins in een alarmerend tempo kanker en door vaccinatie veroorzaakte AIDS veroorzaakten. Drie klokkenluiders zijn erin geslaagd om van het Ministerie van Justitie gegevens te verkrijgen over de COVID-19 vaccins en hun schadelijke effecten.

Een van deze klokkenluiders is de arts Ryan Cole, die eerder dit jaar ook sprak tijdens het COVID-panel van senator Ron Johnson van Wisconsin. Cole zei dat hij heeft gemerkt dat bepaalde virussen toenemen, terwijl slechts een beperkt aantal T-cellen de kankers in toom houdt. In de 40.000 biopsies die hij het afgelopen jaar gedaan heeft, zei Cole dat hij veel soorten kanker gezien heeft bij gevaccineerde personen.

Dr. Zev Zelenko, die spreekt over de negatieve effecten van de COVID-vaccins, zei dat een prik de tumoronderdrukkende genen kan beschadigen, en dat de mensen in wezen hun immuunsysteem doden.

“En daarom is er dus een enorme piek in kankers. Een enorme toename van auto-immuunziekten, opportunistische infecties. Om nog maar te zwijgen van bloedklonters, hartaanvallen, beroertes, myocarditis, miskramen, eierstok-testiculaire disfunctie, hoogstwaarschijnlijk onvruchtbaarheid en antilichaam-afhankelijke verhoging,” zei hij.

Bekijk de video hieronder om meer te weten te komen over het ontwikkelen van VAIDS en kanker door COVID-19 vaccins.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/mensen-hebben-hun-immuunsysteem-met-vaccins-doodgespoten/


Het narratief stort in: Thailand laat een bom op Pfizer vallen

 februari 3, 2023  3421   22

Een paar dagen nadat ze haar injectie had gekregen, stortte de Thaise prinses “plotseling” in. Drie weken later ligt ze nog steeds in coma. De Thaise koninklijke familie is net geïnformeerd dat de aanvankelijke diagnose “bacteriële infectie” in feite altijd onjuist was; er was dus vanaf het begin sprake van een gecoördineerde doofpot door de BigPharma gekaapte autoriteiten, schrijft 2ndsmartestguyintheworld.

De Thaise koning maakt eindelijk de connecties dat het mRNA-“vaccin” van Pfizer een biowapen is dat langzaam doodt. Hij zal het contract met Pfizer nietig verklaren wegens fraude, hetgeen ertoe zal leiden dat alle immuniteit wordt opgeheven. Rechtszaken en compensatiebetalingen alleen al in Thailand zullen groter zijn dan de miljarden aan COVID-winst die Pfizer over de ruggen van de belastingbetalers heeft gestolen (diefstal).

De terugslag tegen dit eugenetica-programma van de Een Wereldregering neemt toe.

Geef NIET toe.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 
https://www.frontnieuws.com/het-narratief-stort-in-thailand-laat-een-bom-op-pfizer-vallen/ 

“Het ergste moet nog komen”:

Onrust onder de burgerbevolking zal wereldwijd toenemen naarmate de sociaal-economische druk toeneemt, zo waarschuwt het rapport

september 4, 2022   4539   12  

 

De stijgende inflatie voor voedsel, energie en onderdak heeft wereldwijd geleid tot wat een nieuw tijdperk van burgerlijke onrust zou kunnen worden. Pockets van onrust zijn waargenomen in Sri Lanka, Peru, Kenia, Ecuador, Iran, en Europa. Nieuw onderzoek voorspelt dat er een bredere golf van ontevredenheid op komst is, bericht Zerohedge.com.

 

Hoewel dit onderwerp van zich ontwikkelende sociale onrust nauwelijks nieuw is, bespraken wij het eind 2020 al, “Waarom Albert Edwards In Paniek Begint Te Raken Over De Stijgende Voedselprijzen,” en Michael Every van de Rabobank merkte in april 2021 op: “We Komen Dichter Bij Een Bijbels Scenario Voor Grondstofprijsstijgingen.”

Eerder dit jaar waarschuwde de voorzitter van de Rockefeller Foundation, Rajiv, dat er een “enorme, onmiddellijke voedselcrisis” op komst is. De VN zei deze zomer dat de wereld op weg is naar de hongerdood“, met een verhoogde kans op burgerlijke onrust en politiek geweld.

Verisk Maplecroft, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd risico-advies- en inlichtingenbureau, maakt de dreigende onrust in de wereld begrijpelijk. Zij hebben zojuist een bijgewerkte versie van de Civil Unrest Index (CUI) gepubliceerd, die zeven jaar gegevens bestrijkt en waaruit blijkt dat in het laatste kwartaal de meeste landen sinds de invoering van de index een hoger risico op burgerlijke onrust hebben gelopen (in 101 van de 198 landen die door de firma worden gevolgd, is het risico op burgerlijke onrust toegenomen, terwijl het risico in slechts 42 landen is afgenomen).

“De gevolgen zijn duidelijk over de hele wereld, waar de ontevredenheid van de bevolking over de stijgende kosten van levensonderhoud de kop opsteekt in de straten van zowel ontwikkelde als opkomende markten, van de EU, Sri Lanka en Peru tot Kenia, Ecuador en Iran,” schrijft Verisk in het rapport, en voegt eraan toe dat de omstandigheden verslechteren omdat het aantal protesten en stakingen tot in de herfst zou kunnen toenemen.


“Hoewel er in de eerste helft van 2022 verschillende opvallende en grootschalige protesten zijn geweest, moet het ergste ongetwijfeld nog komen,” waarschuwt de firma.

Verisk merkte op dat Algerije de grootste kans heeft op geprojecteerde burgerlijke onlusten in het komende halfjaar, vanwege de stijgende inflatie. Andere gebieden zijn Europa, vooral vanwege de energiehyperinflatie die de huishoudfinanciën decimeert.

“Bosnië en Herzegovina, Zwitserland, Nederland, Duitsland en Oekraïne behoren alle tot de staten met de grootste verwachte toename van het risico,” aldus het rapport.


“Alleen een aanzienlijke daling van de wereldvoedsel- en energieprijzen kan de negatieve wereldwijde trend van het risico op burgerlijke onlusten stoppen. De angst voor een recessie neemt toe, en de inflatie zal in 2023 naar verwachting slechter zijn dan in 2022,” aldus Verisk.

De vraag blijft of de centrale banken de inflatie kunnen tegenhouden met de meest agressieve renteverhogingen in decennia. Zo niet, dan verwacht Verisk: “de komende zes maanden waarschijnlijk nog ontwrichtender zullen zijn” dan eerder dit jaar.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/het-ergste-moet-nog-komen-onrust-onder-de-burgerbevolking-zal-wereldwijd-toenemen-naarmate-de-sociaal-economische-druk-toeneemt-zo-waarschuwt-het-rapport/


Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...