vrijdag 6 december 2024

Griep, Covid & Co: het onderschatte potentieel van cistus

 

    Griep, Covid & Co: het onderschatte potentieel van cistus

19. november 2024van 6,6 minuten leestijd

We zijn nog lang niet serieus in het reine gekomen met het Corona-tijdperk. Er is in de wetenschap geen open discussie over wat zou kunnen helpen in de context van natuurgeneeskunde en fytotherapie. Een medicijn dat nu voornamelijk wordt gecoöpteerd door nano- en genetische manipulatie heeft er dus waarschijnlijk geen belang bij om de beschermende effecten van Cistus incanus aan een breed publiek te presenteren.

In juni 2024 verscheen een overzichtsartikel van Prof. in het tijdschrift voor fytotherapie. Dr. Peter W. Gündling, docent aan de Fresenius Universiteit in Idstein Review paper: „Cistus x incanus L. – Een krachtige medicinale plant voor preventie op vele niveaus“. (1)

The Cistusfamilie (Cistaceae) maken al eeuwenlang deel uit van de traditionele farmaceutische schat in mediterrane landen. Hun antivirale potentieel voor griep werd ongeveer 15 jaar geleden ontdekt in Duitsland (2). Dit bestaat zonder de vorming van resistentie of negatieve bijwerkingen. Voor het extract Cistus x incanus L. (CYSTUS052) van het Duitse bedrijf Pandalis het antivirale profiel werd klinisch aangetoond. Hij was in staat om zowel de ernst als de duur van virale luchtwegaandoeningen aanzienlijk te verminderen. (3)

Cistus heeft ook een schat aan andere interessante effecten: antibacterieel, ontstekingsremmend, antischimmel, antiglycemisch, lipidenverlagend en anticarcinogeen. Deze zijn al lange tijd intensief onderzocht.

Geschiedenis en ingrediënten

Al uit de 4e eeuw. Er is schriftelijk bewijs uit de eeuw voor Christus dat huidziekten er in Griekenland mee werden behandeld. Het oleohars labdanum verkregen uit de hars van de plant werd geëxporteerd naar Afrika en Egypte, gebruikt tegen bacteriën en schimmels en gebruikt als wierook. De volksgeneeskunde in het Middellandse Zeegebied gebruikt de cistus ook voor ziekten van de bloedsomloop, urinewegen en maag-darmziekten.

In 1999 werd Cistus x incanus L. door het bedrijf Herba Historica uitgeroepen tot de meest polyfenolrijke plant van Europa. (4) Volgens een recent overzicht is Cistus incanus een van de 11 beste planten ter wereld in termen van antiviraal potentieel. (5).

De ingrediënten van de cistussoort verschillen naargelang het gebied van herkomst, soort en klimaat. Wat alle extracten echter gemeen hebben, is het hoge polyfenolgehalte (meestal ellagitanninen of. Punicalagin, ook diverse flavonoïden), evenals etherische oliën en een bruine hars gemaakt van diterpenen van het Labdan-type. Ook het polyfenolcomplex blijkt zeer stabiel, zelfs als het via het spijsverteringskanaal wordt opgenomen.

Dier - en mensstudies

Talrijke onderzoeken hebben betrekking op de antibacteriële en schimmelwerende effecten. Het extract was remmend tegen 5 bacterie- en 5 schimmelstammen. Cistusthee had ook positieve effecten tegen tandbederf en parodontitis.

Het genoemde antivirale effect blijkt volgens studies specifiek voor te komen in het extract Cistus x incanus L. Pandalis en is niet alleen afhankelijk van het polyfenolgehalte. Voortbouwend op onderzoeken uit Japan toonde het Duitse onderzoek later aan dat het Cystus052-extract van Pandalis effectief was in het voorkomen dat virussen aan de cel zouden koppelen. Er werd vastgesteld dat dit extract in verband werd gebracht met vogelgriep (!) geïnfecteerde dieren die betere antivirale effecten vertoonden dan een chemisch preparaat. (2),

Onder de studies bij mensen is het de moeite waard om te benadrukken hoe Rebensburg et al. Al in 2016 konden Cistus incanus-extracten aantonen dat ze een sterk antiviraal effect hebben op veel ziekten die potentieel levensbedreigend zijn voor mensen. Cistusextract remde klinische hiv-1 - en hiv-2-isolaten en zelfs een virusisolaat met in vitro meervoudige resistentie tegen geneesmiddelen. Het extract voorkwam ook infectie van cellen door virusdeeltjes gepseudotypeerd met ebola- en Marburg-virusmanteleiwitten, wat betekent dat het Cistus-extract ook effectief zou moeten zijn tegen opkomende virale pathogenen. Het risico op virusresistentie bleek laag. (6)

Toepassing en werking van cistus in het kader van SARS-CoV-2

Cistus incanus heeft zich bewezen in de context van de Covid-19-pandemie. In het voorjaar van 2020 adviseerde Adler zijn patiënten, evenals de medische staf, om tweemaal daags 3 keer 2 Cystus052 zuigtabletten per dag en een zoute neuszalf in te nemen om de slijmvliezen te bevochtigen. Hij evalueerde retrospectief 125 patiënten die dit deden gedurende 6 weken en werden onderzocht. Geen enkele persoon vertoonde een infectie, ook al hadden 9 van hen in hetzelfde huishouden Covid-19 (volgens de PCR-test). (7)

Al in 2020 suggereerden succesvolle in vitro studies het gebruik van Cistus extracten als een effectieve profylaxe tegen Covid-19 –i.e. lang voor de „vaccination“.

Een Hongaarse onderzoeksgroep gebruikte een retrospectief monocentrisch case-control onderzoek om de effectiviteit van een extract als nasofaryngeale spray te onderzoeken bij 170 met PCR bevestigde SARS-CoV-2-geïnfecteerde patiënten (maar dit bevatte ook salie en echinacea –, twee andere krachtige „-virussen catchers“). Na 12 dagen gebruik van de spray ging dit in milde gevallen gepaard met een aanzienlijk kortere duur van de symptomen. (8)

Nadat er nieuwe varianten van het virus opdoken, werden deze ook in vitro onderzocht.

Medewerkers van het Instituut voor Medische Virologie aan de Johann Wolfgang Goethe Universiteit Frankfurt/Main testten het effect van cistus pandalis-extract op het darmcelmodel met verschillende virusmutanten, waarbij ze bijna 100 procent remming vertoonden. Tegelijkertijd werd erkend dat dit extract zelfs in hoge concentraties geen celtoxisch effect heeft en zelfs de levensvatbaarheid van menselijke darmcellen bevordert. (9)

Van maart 2020 tot september 2022 werd een op vragenlijsten gebaseerd onderzoek uitgevoerd om de toepassingservaring met Cistus-extract 052 Pandalis tijdens Covid-19 te beoordelen. Er werden 169 vragenlijsten geëvalueerd. 53 procent van de gebruikers verklaarde dat ze het extract alleen preventief hadden ingenomen, 44 procent zowel profylactisch als therapeutisch en 3 procent uitsluitend therapeutisch. 95 procent van de gebruikers zei dat het Cistus-extract hen beschermde tegen infecties en 98 procent zei dat het hen hielp tegen hun symptomen (10).

Uiteindelijk kan men waarschijnlijk de positieve veronderstelling naar voren brengen dat zelfs in het geval van vaccinatieschade, „long Covid“ of zelfs de goedkeuring en verspreiding van zelfreplicerende „vaccins“, bepaalde klachten of de gevaren voor zichzelf (uitscheiding) tot een minimum kunnen worden beperkt door het gebruik van Cistus thee en preparaten.

Dit is altijd het voordeel van de natuur – het kan niet worden verschalkt door chemie.

Belangenconflicten:

Deze bestaan voor mij persoonlijk niet. Ik zie mezelf gewoon als een vermenigvuldiger van positief nieuws en ontvang geen vergoedingen of financiële donaties van een fabrikant die in mijn artikelen wordt genoemd! Daarnaast is er meestal de vrijwillige (zelfbetaalde) persoonlijke „testing“ van methoden of voorbereidingen op mezelf om echt over dingen te kunnen oordelen. Ik heb uitstekende ervaringen met Cistus incanus (thee en extract) – vooral in combinatie met apitherapie (organische honing en propolis)

Opmerkingen en bronnen:

(1) Een speciale afdruk van dit artikel van Thieme-Verlag Stuttgart kan gratis worden aangevraagd bij Pandalis. (met 48 studiedetails)
(2) Ehrhardt C, Hrincius ER, Korte V, Mazur et al. A: Een polyfenolrijk plantenextract, CYSTUS052, oefent anti-influenzavirusactiviteit uit in celkweek zonder toxische bijwerkingen of de neiging om virale resistentie te induceren. Antivirale middelen 2007; 76: 38-47. DOI: 10.1016/j.antiviraal.2007.05.002
(3) Kalus U, Grigorov A, Kadecki O et al.: Cistus incanus (CYSTUS052) voor de behandeling van patiënten met een infectie, vaak de bovenste luchtwegen. Een prospectief, geranomiseerd, placebogecontroleerd klinisch onderzoek. Antiviraal onderzoek 2009; 84: 267-271, DOI: 10.1016/j.antiviral.2009.10.001
(4) Gabele H.: De cistus – een oude medicinale plant. Fytotherapie 2008; 4: 28-31
(5) Saifulazmi NF, Rohani ER, Harun S et al.: Een overzicht met bijgewerkte perspectieven op het antivirale potentieel van traditionele geneeskrachtige planten en hun vooruitzichten op antivirale therapie. Leven (Bazel) 2022; 12: 1287. DOI: 10.3390/levensduur 1208 1287
(6) Rebensburg S, Helfer M, Schneider M et al.: Krachtige in vitro antivirale activiteit van Cistus incanus-extract tegen HIV en filovirussen richt zich op virale envelopeiwitten. Sci Rep 2016; 6: 20394. DOI: 10.1038/srep20394
(7) Adler M.: Observatie van retrospectieve therapie als onderdeel van de pandemie met Covid-19. Z Phytoher 2020; 41: 111-112. DOI: 10.1055/a-1102-1686
(8) Jankovics I, Borsos M, Mirani S, Denes B.: Vroeg gebruik van polyfenolrijk Cistus creticus-extract dat nasofaryngeale spray bevat, gaat gepaard met een aanzienlijk kortere duur van de symptomen bij milde COVID-19-patiënten: een retrospectief patiëntcontroleonderzoek. JCMPHR 2021; 2: 1-5. DOI: 10.38207/JCMPHR/2021/0208155
(9) Gündling PW.: Een cistusras (ook) als bescherming tegen SARS-CoV-2 enteritis? Z Phytother 2021; 42 (suppl): 520. DOI: 10.1055/s-0041-1731498
(10) Gündling P.: Gebruik en effect van een speciaal Cistus-extract (Cystus052) tijdens de covid-pandemie – Retrospectief onderzoek onder gebruikers en voorschrijvers. 2e Wereldcongres voor Integratieve Geneeskunde en Gezondheid, Rome. September 20–23 2023.
Afbeelding „Cistus (Cistus)“ door photoculus is gelicentieerd onder CC BY-NC-SA 2.0.

De standpunten in dit artikel weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van de vaste auteurs van TKP. rechten en inhoudelijke verantwoordelijkheid berusten bij de auteur.

Dr Gabriele Feyerer is advocaat en freelance auteur.


Bron: https://tkp.at/2024/11/19/grippe-covid-co-das-unterschaetzte-potenzial-der-zistrose/


-------------------------  




------------------------

Het einde van Covid-19 vaccins? Deze plant helpt 100% tegen Corona

mei 10, 2021   16 

 

    © Freepik

Het hoeft niet altijd de vaccinatie te zijn! Dit wordt vaak voorgesteld als het enige alternatief, maar zoals het Oostenrijkse nieuwsportaal wochenblick.at meldt, is dit niet waar. Er is onder meer een cistuspreparaat, “Cystus 052” genaamd, dat sinds vorig jaar door het Fraunhofer-Instituut in Leipzig op zijn doeltreffendheid tegen het Covid-19 virus wordt getest. De resultaten, die nu beschikbaar zijn, zijn sensationeel!

Het extract “Cystus 052” van de “Graubehaarten Zistrose” [“Cistus Crispus“/?, red.] handelsnaam “Cystus pandalis”, die inheems is in het gehele Middellandse-Zeegebied met uitzondering van het Iberisch schiereiland, vertoont een fenomenale werking tegen bacteriën en virussen in het algemeen en is nu ook getest op zijn doeltreffendheid tegen SARS-CoV-2.

Doeltreffendheid bekend sinds 2005

   Wikimedia: Haplochromis, CC BY-SA 3.0

Uit de studie is gebleken dat het preparaat een 100-maal sterker effect heeft dan de zogenaamde neuraminidaseremmers, zoals Tamiflu, die de vermenigvuldiging van het virus afremmen, zoals prof. Stephan Ludwig van de universiteit van Münster heeft vastgesteld. De polyfenolen en flavonoïden die het bevat, zijn de reden voor de doeltreffendheid tegen virale infecties. Reeds in 2005 konden virologen van de universiteiten van Tübingen en Münster en van het Helmholtz-centrum in München deze doeltreffendheid tegen virussen bevestigen, meldt het Haller Kreisblatt. Cistus groeit bijna overal in het Middellandse-Zeegebied.

100 procent effectief

In 2011 heeft een gezamenlijke studie van de Universiteit van Münster, het Friedrich-Löffler-Instituut in Tübingen en de Charité in Berlijn aangetoond dat “Cystus 052” een “efficiënt antiviraal potentieel” heeft en doeltreffend is tegen adeno-, rhino- en ook Coronavirussen. Sinds vorig jaar is ook de effectiviteit tegen SARS-CoV-2 onderzocht en is een remming van de virale replicatie aangetoond – zonder bijwerkingen. Met de juiste dosering van de werkzame stof zou deze vermenigvuldiging voor 100% kunnen worden gestopt, aldus het rapport. “Tot nu toe is het onduidelijk op welk mechanisme dit effect precies gebaseerd is”, zegt Prof. Jens-Martin Träder van het Universitair Ziekenhuis Schleswig-Holstein, ervan uitgaande “dat het extract het vermogen van het virus om zich aan cellen te hechten remt”. Voor preventief gebruik raadt hij aan het actieve bestanddeel van de plant in te nemen in de vorm van zuigtabletten – driemaal twee tabletten per dag.

Ziekte duur wordt enorm verkort

In een praktijkonderzoek met 125 deelnemers werd geen enkele deelnemer ziek, en dit ondanks het feit dat sommige van de proefpersonen in hetzelfde huishouden woonden met Covid-19 patiënten. “De effectiviteit van het extract “Cystus 052 is vergelijkbaar sterk voor virale en bacteriële pathogenen. Terwijl een virale infectie van de bovenste luchtwegen meestal na tien dagen vanzelf overgaat, gebeurt dit bij het extract “Cystus 052″ al vanaf de derde dag en is het na vijf tot zes dagen al volledig verdwenen”, meldt Prof. Ludwig op naturheilbund.de.

Al veel inentingsalternatieven bekend

Het kruidengeneesmiddel voegt zich aldus bij een lange lijst van alternatieven voor de vaccinatie tegen Corona. 

Zoals Wochenblick meldt, zijn een neusspray op basis van rode algen, een astmaspraymondspoelingen, de neusspray Halodine, een kruidensiroop op basis van Artemisia annua die in Madagaskar is ontwikkeld, ook zeer doeltreffend tegen Corona en voorkomen zij het uitbreken of verlichten en verkorten zij het verloop van de ziekte. Het geneesmiddel hydroxychloroquine, dat de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump als alternatief voorstelde, is ook doeltreffend gebleken in studies, alsook in de praktijk. Evenzo is ivermectine, dat door ‘factcheckers’ is bestreden, effectief tegen Covid-19, evenals een combinatie van de werkzame bestanddelen kurkuma en artemisine. Mondspoelingen met het ontsmettingsmiddel chloordioxide zijn ook aanbevolen door Prof Sucharit Bhakdi om Covid-19 infectie te voorkomen.

Dat de mantra “vaccineren, vaccineren, vaccineren” dus niet het laatste woord heeft, is al vele malen bevestigd, ook al probeert de vaccinatie-industrie deze feiten te ontkennen. In de onderstaande video wordt het werkingsmechanisme van “Cystus 052” (“Cystus pandalis”) in detail uitgelegd.

   Video Link: https://youtu.be/ILoN7VgvAC0    

Bron: https://www.frontnieuws.com/het-einde-van-covid-19-vaccins-deze-plant-helpt-100-tegen-corona/

COVID-19 VACCIN DOSSIER

California fires just produced a dioxin cloud that will contaminate the food supply

 12/01/2025 Video Link:   https://www.brighteon.com/209db819-7da0-4eb4-8634-211c9996aa4f   Brighteon Broadcast News, Jan 10, 2025 – DELIBERA...