rsz pfizer antibioticaAls de ontwikkelingen doorgaan zoals ze nu doen, dan kunnen mensen over niet al te lange tijd doodgaan aan een simpele infectie.
Veel van de beschikbare antibiotica werkt niet meer, maar gelukkig is er Pfizer die zegt dit probleem te hebben opgelost.



Of we het nu leuk vinden of niet, bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica worden steeds talrijker en dat gaat voor enorme problemen zorgen.

Want, als antibiotica niet meer werkt, dan zit men bij de medische industrie met de handen in het haar en zijn er geen andere oplossingen voorhanden.

Nu heeft het bedrijf dat de wereld heeft verziekt met ‘veilige en effectieve covid-19 vaccins’ ook een oplossing voor de resistente bacteriën.

Het volgende is wat ze schrijven:

In de strijd tegen antibioticaresistentie is het belangrijk dat er nieuwe antibiotica ontwikkeld worden. Als een van de oorspronkelijke ondertekenaars van de Declaration on Combating Antimicrobial Resistance in 2016, en als wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van anti-infectiemiddelen, heeft Pfizer zich doorlopend ingezet voor de ontwikkeling van zowel innovatieve geneesmiddelen en vaccins áls voor oplossingen die verder gaan dan geneesmiddelen. Dit heeft nu tot de introductie van het nieuwe antibioticum-combinatiepreparaat geleid. De verwachting is dat nieuwe middelen helpen in de strijd tegen multiresistente bacteriën.

Tot zover Pfizer.

Ze weten zo te zien niet zeker of het zal werken, want ze schrijven dat ze verwachten dat het zal helpen.

Daarnaast zijn er ontwikkelingen die misschien wel echt zouden kunnen helpen en volgens de NPO:

Een oplossing is nu in de maak. In Nederland is de allereerste patiënt behandeld met een op maat gemaakte therapie met bacteriofagen die afkomstig zijn uit Nederland. En wat zijn dan? "Virussen die bacteriën infecteren", legt Haas uit. "Ze infecteren geen menselijke of dierlijke cellen", daarom is het een hele gerichte behandeling.

Bacteriofagen werden eerder uit België gehaald. Door nieuwe Europese kwaliteitscriteria kunnen in Nederland de fagen ontwikkeld worden. En ook dat biedt perspectief. Elke infectie heeft namelijk specifieke bacteriofagen nodig. De hoopvolle behandeling - zoals bij deze eerste patiënt in Nederland - kan een laatste mogelijkheid zijn voor patiënten met infecties waarbij antibiotica niet meer werkt.

Tot zover de NPO.

Bovenstaande zal wellicht werken, maar lijkt erg omslachtig en daardoor ook duur.

Het bizarre is dat er een eenvoudig en goedkoop middel is dat zich niets aantrekt van resistente bacteriën en dat middel heet colloïdaal zilver, waarvan door de jaren heen is gebleken dat het wel werkt bij infecties.

Maar, nooit en te nimmer zal dat genoemd worden in de mainstream media als oplossing voor het probleem van resistente bacteriën.

De antibacteriële werking van colloïdaal zilver is anders dan farmaceutische antibiotica. Colloïdaal zilver zorgt er namelijk voor dat de bacteriën niet meer kunnen “ademen”. Hierdoor “verstikken” ze en daarom is er geen resistentie mogelijk.