rsz dementie genezingHet aantal mensen met dementie begint zo langzamerhand de spuigaten uit te lopen en er wordt wanhopig gekeken naar oplossingen.
Dementie zal de komende jaren een enorm maatschappelijk probleem worden en men claimt dat er geen genezing mogelijk is.


Het blijft een vreemde zaak in mainstreamland voor wat betreft medische problemen en oplossingen.

We hebben tegenwoordig een geweldig grote medische industrie en die industrie heeft zieke mensen nodig om te kunnen functioneren.

Stel je voor dat wij in een land zouden leven waar iedereen gezond was.

De medische en bovenal ook de farmaceutische industrie, ooit opgericht door Rockefeller, zou opeens geen enkele winst maken.

Daarom is men bij de medische industrie dan ook niet blij als mensen zelf dingen ontdekken en laten zien dat ze zelf heel goed in staat zijn om op een goedkope manier oplossingen te vinden voor medische problemen.

Men heeft dan ook graag een bevolking die voor het grootste deel chronisch ziek is, in plaats van een gezonde bevolking.

Diezelfde medische industrie is er ook mede oorzaak van dat we te maken hebben met een enorm aantal demente mensen.

Zo zorgen statines, het meest voorgeschreven medicijn ter wereld, ervoor dat het cholesterol in je lichaam wordt gesloopt, ook het broodnodige cholesterol voor je hersenen.

Er is al eerder geschreven dat statines ooit zijn bedacht als weer een andere manier om de wereldbevolking uit te roeien en dat is helemaal niet zo’n gekke gedachte.

Omdat het nu toch wel volledig uit de hand begint te lopen met dementie verschijnen er bijna dagelijks artikelen over dit onderwerp. Dit omdat dit probleem de komende jaren wel eens kan zorgen voor een complete ontwrichting van de maatschappij omdat er en niet voldoende zorgverleners beschikbaar zijn en ook familie dikwijls niet staat te trappelen om de rol van mantelzorger op zich te nemen.

Zo verschijnt er nu het volgende bericht:

Een op de drie vrouwen en een op de zeven mannen krijgt ooit in zijn leven dementie (vrouwen meer dan mannen, omdat ze gemiddeld ouder worden). Tegen 2050 is het aantal dementiepatiënten - met name door de vergrijzing - meer dan verdubbeld. Er is geen medicijn tegen en dat komt er vermoedelijk voorlopig ook niet.

In Metro legt klinisch neuropsycholoog professor Roy Kessels van de Radboud Universiteit uit dat je wel zelf dingen kunt doen om de kans op de ziekte te verkleinen. "Het is niet zo dat als je gezond leeft, je geen dementie kunt krijgen. Maar sommige risicofactoren zijn wel beïnvloedbaar, zoals roken, alcohol, sociale isolatie, weinig beweging, diabetes of overgewicht. 40 procent van de risicofactoren om dementie te ontwikkelen is potentieel veranderbaar. Door je leefstijl aan te passen kun je daar iets aan doen. Als je goed voor je lichaam en hart zorgt, zorg je direct ook goed voor de hersenen en verminder je de kans op dementie”, vertelt Kessels.

Tot zover dit artikel.

Op zich is bovenstaande natuurlijk goed en logisch advies, want veel van de ziektes waar we tegenwoordig mee te kampen hebben worden veroorzaakt door de levensstijl.

Echter, in de praktijk werkt het meestal toch net iets anders, want de mens is zwak en men begint vol goede moed aan het veranderen van de levensstijl, maar vaak is dat van korte duur.

Als dat niet zo was zouden ze niet zo ontzettend veel statines kunnen voorschrijven aan mensen. Alleen al in ons land zijn er meer dan een miljoen mensen die statines slikken en dus grote kans lopen op dementie.

Ook wordt er in mainstreamland geclaimd dat er geen genezing mogelijk is voor dementie en ook dat is niet waar.

Alleen, de manier waarop je dementie kunt voorkomen en zelfs (gedeeltelijk) genezen komt niet door een duur medicijn van de farmaceutische industrie en dus bestaat het niet in mainstreamland.

Het middel voor dementie heet colloïdaal goud en wanneer je dat preventief zou nemen, dan is de kans dat je ooit dementie krijgt heel erg klein.

Ook bij mensen die al dementie hebben en die colloïdaal goud gebruiken, worden goede resultaten gemeld.

Er is dan ook wel degelijk iets te doen aan dementie en Alzheimer en vooral ook aan het voorkomen er van.

(Het belangrijkste verschil is dat Alzheimer een specifieke ziekte is, terwijl dementie een overkoepelende term is die verschillende aandoeningen omvat).



De onderzoeken die tot nu toe gedaan zijn, betreffen hoofdzakelijk ratten, maar de conclusies zijn dat nano goud een veelbelovend middel kan zijn bij het herstel van hersenschade.

Toch zijn er ook onderzoeken geweest met mensen zoals het volgende:

Het volgende is afkomstig uit een wetenschappelijk onderzoek dat al in 2008 werd gepubliceerd.

Het is interessant dat verschillende proefpersonen die colloïdaal goud gebruiken met 15-30 mg/dag dezelfde stemmingsverbetering waarnamen die eerder werd gerapporteerd.

Sommigen gebruikten zelfs dezelfde uitdrukking, “Het maakt me gelukkig.”

Colloïdaal goud verbeterde de mentale alertheid en cognitieve functies, waarbij de IQ-scores bij vijf personen na slechts één maand met gemiddeld 20% omhoog gingen.

Natuurlijk zijn er nog veel te weinig onderzoeken met mensen geweest en daarom wordt het in de mainstream geneeskunde volkomen genegeerd en zegt men dat er geen enkele behandeling mogelijk is. 

En toch komen er steeds meer onderzoeken met mensen en schijnt colloïdaal goud ook te werken bij MS volgens een recent wetenschappelijk bericht.

Resultaten van fase twee klinische studies aan het UT Southwestern Medical Center toonden aan dat een suspensie van gouden nanokristallen die dagelijks werd ingenomen door patiënten met multiple sclerose (MS) en de ziekte van Parkinson (PD), de tekorten aan metabolieten die verband houden met energieactiviteit in de hersenen aanzienlijk omkeerde en resulteerde in functionele verbeteringen.

De bevindingen, gepubliceerd in het Journal of Nanobiotechnology, zouden volgens de auteurs uiteindelijk kunnen helpen om deze behandeling ook toe te passen bij patiënten met deze en andere neurodegeneratieve ziekten.

Dit zijn hoopvolle berichten voor alle mensen die lijden aan dementie, Parkinson of MS.

Men verwacht dat rond 2030 in ons land 1 op de 13 mensen dementie heeft. Die cijfers zullen voor België vergelijkbaar zijn.

De gevolgen van dementie zijn desastreus, niet alleen voor de patiënt zelf, maar ook voor de omgeving. 

Als colloïdaal goud werkt bij beschadigde hersenen, hoe goed zal het dan wel niet werken in het voorkomen van deze slopende aandoening?

En het mooie is dat je er geen recept voor nodig hebt en je het na het weekend in huis kunt hebben,