vrijdag, 07 februari 2025 10:14
![rsz ziekte inbeelding](https://niburu.co/images/rsz_ziekte_inbeelding.jpg)
Slapeloosheid, oorsuizen, een opgejaagd gevoel, allergieën, hoofdpijn, dodelijke vermoeidheid zijn slechts een paar van de klachten.
Een groot probleem voor mensen die last hebben van straling is dat ze door bijna niemand serieus worden genomen.
Dit, omdat er niets is te zien en alles er heel gewoon uitziet.
Ook bij huisartsen vinden deze mensen vaak geen soelaas, want ook daar denkt men dat het wel tussen de oren zal zitten en dat dit alles misschien wel het gevolg is van stress.
Hier een voorbeeld van iemand die heel veel last heeft, afkomstig uit een artikel bij het AD.
Twee klamboes met zilverdraad moeten Henk de Moei (64) beschermen tegen de hoogfrequente elektromagnetische straling van een umts-mast. Op de vloer ligt stralingswerend doek. In 2012 kreeg Henk last van vermoeidheid, slapeloosheid en meer klachten die zich niet lieten verklaren. Na eindeloos zoeken en meten kwam hij tot de conclusie dat het moest komen door die nieuwe telefoniemast. Verhuizen zou een oplossing zijn, maar Henk woont dicht bij het station van Utrecht en op loopafstand van het centrum. In de bibliotheek leest hij zijn mail. Dus blijft Henk leven en slapen op tienhoog, in zijn zilveren ‘kooi van Faraday’ die straling weert.
Mensen met klachten door straling worden meestal niet serieus genomen. Niet door artsen, instellingen, GGD en vaak ook niet door mensen in hun directe omgeving. Er is dus ook geen passende (medische) zorg voor deze mensen.
Bij Stichting EHS schrijven ze het volgende:
Gezondheidsklachten door straling verschillen sterk per persoon. Dit komt omdat straling leidt tot een stressrespons in het lichaam die bij ieder op een andere manier tot uiting komt.
De meest gehoorde klachten zijn:
dufheid/vermoeidheid
geheugen- en concentratieverlies
hoofdpijn/duizeligheid
Wat is er aan te doen?
Bespreek de klachten met je huisarts of medisch specialist om te kijken welke medische aanpak zinvol is. Kijk voor het beperken van de blootstelling aan EM- velden bij maatregelen. In het algemeen geldt ‘stralingsbron weg, gezondheidsklacht weg‘, ook al is dat in de praktijk best lastig te realiseren.
Zorg voor het wegnemen van de (eigen) stralingsbronnen en scherm af wat er van buiten komt.
Een echte medische oplossing is er nog niet gevonden. Wel kunnen therapieën helpen om de stressreactie te dempen. Ook gezond leven en eten is een stress reducerende factor. Daarin kun je veel zelf doen.
Blijf geen slachtoffer en neem initiatief. Er is (aangepast) te leven met EHS, al valt het soms niet mee. Neem maatregelen snel en rigoureus en schakel deskundigen in. Jouw gezondheid komt op de eerste plaats!
Tot zover EHS.
Het goede nieuwe is misschien dat als je al die klachten ervaart je niet gek bent en het zeker niet tussen de oren zit.
Het vinden van een oplossing zal ook voor ieder anders zijn, afhankelijk van voorkeuren.
De één zal de muren verven met loodverf of op andere manier proberen aan straling te ontkomen en een ander maakt graag gebruik van de hulpmiddelen die er op dit gebied zijn.
Feit is wel dat hoe beter je je erin slaagt om je af te schermen van straling des te sterker sta je ook in je schoenen als ze diezelfde straling gebruiken om wederom een nep pandemie te creëren.
De behandeling van elektrohypersensitiviteit begint altijd met het verminderen van de blootstelling aan elektromagnetische velden. Dit is de meest effectieve manier om je op korte termijn beter te voelen en je lichaam niet verder te belasten. Tachtig procent van de elektrohypergevoelige mensen meldt een positief resultaat na het beperken van de blootstelling aan elektromagnetische velden.
Straling veroorzaakt een fysieke stressreactie in je lichaam. Door de blootstelling te verminderen krijgt je lichaam weer de mogelijkheid om zich te herstellen. Na verloop van tijd kan je lichaam meestal ook weer meer weerstand opbouwen zodat je weer beter tegen stralingsvelden kan en je niet direct ziek wordt zodra je in contact bent geweest met straling.
Elektromagnetische straling in je omgeving verminderen
Om je blootstelling te verminderen moet je thuis beginnen. Meestal zijn de kosten daarvan laag, en kan je hiermee al een duidelijke verbetering van je situatie bereiken. Belangrijke stralingsbronnen in huis zijn: WiFi, DECT-telefoon, televisie, mobiele telefoon, magnetron, babyfoon, playstation, tablet, bluetooth speakers, toetsenborden, en helaas steeds meer moderne elektronica die draadloos werkt.
Als je alleen je Wifi-router uitzet, neemt dat nog niet alle straling weg. Zet ook de WiFi- en Bleutooth-functie van je computer, printer, televisie, tablet, en dergelijke uit (vliegtuigstand), want ook al deze apparaten zenden actief straling uit om te communiceren met je router. En vergeet ook je zonnepanelen niet. Ook daar zit vaak een wifizender in.
Het is heel belangrijk om in ieder geval ’s nachts tot rust te kunnen komen en te kunnen ontgiften. Het is daarom heel belangrijk dat je slaapplek, waar je moet uitrusten, heel stralingsluw is.
Maatregelen
Hieronder volgt een lijst van maatregelen die je kunt nemen om je blootstelling aan elektromagnetische velden te verlagen. De meest maatregelen kosten weinig tot geen geld. Alleen aan maatregel 2 zijn kosten verbonden (meetspecialist + materialen).
- Vervang draadloze apparatuur door een bedrade variant. Schaf een stralingsarme DECT telefoon aan, deze zendt alleen als hij gebruikt wordt (Eco-Mode Plus ), of beter nog koop een vaste telefoon met een snoer (zendt helemaal niet). Schakel Wi-Fi en Bluetooth uit van apparaten als je ze niet gebruikt (bijvoorbeeld printer, tv, laptop, computer, muziekinstallatie). Ze blijven namelijk actief zoeken, en zenden. Beter nog is om je computer, laptop, printer, muziekinstallatie e.d. te bedraden, de Wi-Fi uit te zetten, en de apparaten op vliegtuigstand te zetten.
- Schakel een meetspecialist in om de situatie op plekken waar je vaak verblijft, zoals je huis en je werk, goed in kaart te brengen. In overleg met de meetspecialist kan je dan bepalen òf en zo ja welke saneringsmaatregelen je kan / moet nemen. Bij Vemes vind je een betrouwbare meetspecialist bij jou in de buurt.
- Woon, werk en slaap zo mogelijk op plekken waar elektromagnetische velden zwak zijn. Overal in Nederland zijn nog steeds voldoende schone gebieden en plekken te vinden, zelfs in de grote stad. Het is vooral een kwestie van rondkijken en (laten) meten.
- Installeer een netvrij-schakelaar (liefst dubbelpolig afschakelend) op elke elektriciteitsgroep van de kamers waar je overdag en ’s nachts verblijft. Vind een oplossing voor, koelkast, vriezer en CV aansluiting, door deze bijvoorbeeld op een aparte groep te laten zetten met afgeschermde biokabel.
- Zet apparaten uit wanneer ze niet gebruikt worden. Trek daarbij ook de stekker uit het stopcontact. Alle apparaten met een ‘stand-by’ schakeling geven in ‘uit’-stand bijna even veel elektromagnetische velden als wanneer ze ‘aan’ staan. Dit geldt ook voor opladers.
- Schaf apparaten aan die minder velden produceren. In het algemeen geldt: hoe kleiner het vermogen, hoe minder hinder. Een dieselauto is ‘schoner’ wat betreft elektromagnetische straling dan een benzineauto.
- Maak een onvermijdelijke blootstelling zo kort mogelijk. Telefoneer kort met een mobieltje, kijk selectief TV, gebruik de computer of laptop zo min mogelijk.
- Scherm apparaten en elektrische installaties af, zodat de velden de gebruiker niet bereiken. Voor hoogfrequente velden en laagfrequente elektrische wisselvelden is dat goed te doen; voor magnetische wisselvelden kan dat lastiger zijn.
- Wees op je hoede in een nieuwe omgeving. Neem altijd een velddetector of -meter mee om een indruk te krijgen hoe de situatie op een bepaalde plek is. Vraag aan de mensen waar je bent of zij apparatuur tijdelijk uit willen schakelen. Leg jouw situatie rustig en eerlijk uit en vraag begrip.
- Nog meer tips om mee aan de slag te gaan: download de Tien tips om de straling thuis te verminderen.
Lees ook over wat je kunt doen om meer weerstand op te bouwen.