zaterdag 23 maart 2024

Ontvoerd door een elektrische auto: Stroom versnelde tot 160 km/u en liet zich niet meer afremmen!

 maart 17, 2024   21

   Dinkun Chen / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Nooit meer een elektrische auto: dat was de conclusie van een man in het Verenigd Koninkrijk wiens elektrische auto uit zichzelf accelereerde tot 160 km/u en vervolgens meer dan een half uur over de snelweg M62 raasde zonder te reageren op de pogingen van de bestuurder om te remmen. Het uit de hand gelopen voertuig leidde tot een grote politieactie, maar zelfs het rammen van een politieauto kon de auto niet stoppen, schrijft Vanessa Renner.

De 31-jarige bestuurder, Nathan Owen, was op 6 maart van zijn nieuwe baan op weg naar huis en reed op de snelweg bij Manchester toen zijn €93.000 kostende elektrische auto – een Jaguar I-Pace – uit zichzelf accelereerde en niet meer geremd kon worden. Toen hij zich realiseerde dat hij de controle over zijn voertuig had verloren, belde Owen de politie. Ze vertelden hem zijn alarmlichten aan te zetten, op de vluchtstrook te blijven en uit de buurt van andere voertuigen te blijven.

Owen vertelde de Daily Mail dat de auto in zijn eigen wereld zat: Hij had gewoon geen remmen meer. Het dashboard gaf aan dat de accu kapot was. Owen moest blijven wisselen tussen de langzame rijstrook en de vluchtstrook totdat de politie arriveerde, steeds in angst om zichzelf of iemand anders te verwonden of te doden. De snelheid van zijn auto lag tussen de 90 en 100 mijl per uur – 145 tot 161 kilometer per uur.

De agenten arriveerden met een konvooi van acht politieauto’s en namen de Jaguar in hun midden op om hem veilig te begeleiden. Twee van de vier rijstroken van de M62 werden afgezet voor het konvooi rond de onbestuurbare auto. De elektrische auto bleef de politieauto’s rammen en raakte de auto voor hem, maar remde niet af. “Het was eng, ik raakte de achterkant van deze politieauto, ik raakte hem met ongeveer 90 mijl per uur.” Owen vreesde voor zijn eigen leven en dat van de agent als hij de controle over zijn auto zou verliezen.

  EU zal tegen 2025 100.000 ton afval van niet-recyclebaar windturbines-wieken hebben geproduceerd

 

De 31-jarige moest het in totaal 35 minuten volhouden achter het stuur tot de accu van de Jaguar eindelijk leeg was en hij begon af te remmen. Om hem tot stilstand te brengen remde de politieauto voor hem opnieuw en liet de Jaguar achterop hem rijden. De Jaguar ramde de politieauto meerdere keren tot hij uiteindelijk stopte. Owen vertelde de media dat hij zich een crimineel voelde in de escorte – het was alsof hij in een Grand Theft Auto videospel zat.

Niet de eerste keer!

Explosief: In december accelereerde de Jaguar plotseling naar 120 mijl (ongeveer 193 kilometer) per uur en startte een politieactie. Op dat moment was Owen echter in staat geweest om de elektrische auto in neutraal te zetten en snel tot stilstand te brengen. Natuurlijk kwam de auto meteen terecht bij Jaguar Land Rover in Bolton. Maar daar kon niets worden gevonden: Owen zou zijn auto korte tijd later ophalen. Hij heeft nu bittere spijt dat hij hieraan gehoor heeft gegeven. Een nieuwe elektrische auto is voor hem geen optie meer. Hij wil geen Jaguar meer rijden in het algemeen.

Het I-Pace-model wordt uit productie genomen voor de herlancering van Jaguar in 2025. Volgens de Daily Mail werd het model waarschijnlijk alleen verkocht zodat het bedrijf zijn emissiedoelen kon halen. Jaguar Land Rover zegt de zaak te onderzoeken.

Zelfde probleem met Chinese elektrische auto

Volgens de media veroorzaakte een soortgelijk geval vorig jaar afschuw: Toen was het een MG ZS EV (nieuwwaarde rond de 35.000 euro) die defect raakte en de bestuurder “ontvoerde”. De Chinese elektrische auto reed met een snelheid van net geen 50 kilometer per uur en moest worden gestopt door een politiebusje te rammen.

  Kan Europa overleven zonder Russische kolen en olie? Dit is wat het betekent voor torenhoge prijzen...

 

Tot nu toe haalden accu’s van elektrische auto’s de krantenkoppen omdat ze herhaaldelijk gevaarlijke branden veroorzaken die moeilijk te blussen zijn. Het feit dat een defecte accu er blijkbaar ook toe kan leiden dat iemand door zijn eigen auto wordt gekaapt, is alarmerend. Het roept de vraag op: hoe volwassen is deze technologie eigenlijk?


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/ontvoerd-door-een-elektrische-auto-stroom-versnelde-tot-160-km-u-en-liet-zich-niet-meer-afremmen/

https://i0.wp.com/www.frontnieuws.com/wp-content/uploads/2023/01/WEF-greeen.jpeg?resize=533%2C261&ssl=1

WEF-chauffeur geeft toe dat VIP-elites weigeren in elektrische auto’s te rijden en brandstof-auto’s eisen

De elite van het World Economic Forum weigert elektrische auto’s te gebruiken en eist vervoer in “normale auto’s” op fossiele brandstof, schrijft Newspunch. In Davos sprak de Japanse journaliste Masako Ganaha met een chauffeur die de VIP’s van het World Economic Forum rondrijdt. Hij vertelde haar dat hij geen plug-in auto kon gebruiken om VIP’s … Meer lezen overWEF-chauffeur geeft toe dat VIP-elites weigeren in elektrische auto’s te rijden en brandstof-auto’s eisen

https://www.frontnieuws.com/wp-includes/images/w-logo-blue.pngFrontnieuws

https://www.frontnieuws.com/wef-chauffeur-geeft-toe-dat-vip-elites-weigeren-in-elektrische-autos-te-rijden-en-brandstof-autos-eisen/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...