zaterdag 23 maart 2024

Generatie Z slachtoffer van de Great Rese

 zaterdag, 23 maart 2024 10:26   Hits: 2435

 geen toekomst voor generatie Z   Er zijn genoeg banen beschikbaar, maar toch neemt de werkeloosheid onder jongeren toe.
Dit komt volgens de Telegraaf omdat de jonge Generatie Z veeleisend, te duur en wiebelig is.
We hebben klaarblijkelijk een groot aantal vacatures in dit land, maar steeds meer werkgevers verlengen de tijdelijke contracten van jonge werknemers niet meer.


Dit komt omdat er volgens de Telegraaf een mismatch is tussen wat werkgevers verwachten en wat de jonge generatie Z eist of wil.

De Generatie Z is een demografische generatie, volgend op Generatie Y (de Millennials). Generatie Z is ook beter bekend als 'Gen Z' of 'Zoomers'. Het Amerikaanse Pew Research Center definieert de generatie als de personen die zijn geboren tussen 1997 en 2012.

Waar het een beetje op neer komt is dat de jonge generatie Z wordt neergezet als mensen die niet willen werken, niet ergens de schouders onder willen zetten en duidelijk niet de juiste motivatie en mentaliteit bezitten om hen aantrekkelijk te maken voor werkgevers.

De NOS weet deze generatie als volgt te omschrijven:

Een nieuwe generatie werknemers betreedt de arbeidsmarkt, een generatie met een niet al te beste reputatie: Generatie Z, geboren tussen 1997 en 2015. De jongeren zouden verwend zijn en weinig weerbaar. Met spottende bijnamen als 'sneeuwvlokjes' en 'rubbertegelkinderen', grootgebracht door 'curlingouders' die hun problemen hebben weggepoetst.

Het is ook de generatie die is opgegroeid in het digitale tijdperk en al op jeugdige leeftijd een telefoon of tablet in de handen geduwd kregen van de ouders zodat ze zichzelf konden amuseren.

Deze generatie weet dan ook veel meer dan voorgaande generaties, want ze beschikken over een ongekende hoeveelheid informatie.

Wat deze generatie bovenal lijkt te beseffen is dat er meer is in het leven dan te werken totdat je erbij neervalt om dan nog niet in staat te zijn om een zelfstandig en gelukkig leven te leiden.

De enige manier voor hen op een beetje uitzicht op een goede toekomst te hebben is als ze of een heel goed betaalde baan hebben of anders om dan maar in een virtuele wereld weg te dromen.

De grote meerderheid zal nooit een heel goed betaalde baan krijgen en zal moeten werken voor een loon dat hen niets zal brengen.

Welke kans hebben deze jonge mensen om ooit een huis te kunnen kopen?

In de praktijk geen enkele. De koophuizen die beschikbaar zijn gaan voor krankzinnige bedragen weg en schijnen nu voor de zoveelste keer te stijgen.

Ter vergelijking: In 1998 was de gemiddelde prijs voor een eengezinswoning in ons land 204.000 gulden, omgerekend iets meer dan 92.000 euro.

Dan de situatie nu:

Gemiddeld betaalden kopers in februari €427.279 voor een woning. De daling van de huizenprijzen is ook jaar-op-jaar omgeslagen in een stijging. Huizen waren in februari gemiddeld 4,3% duurder dan een jaar geleden, meldt het CBS donderdag. De prijzen zijn nu bijna terug op het recordniveau van medio 2022.

Als een huis kopen uitgesloten is, dan maar een huis huren, maar ook dat zal generatie Z niet lukken want ze kunnen achteraan sluiten in de rij en met een beetje geluk krijgen ze een woning als ze nog net geen rollator nodig hebben.
Ook hier is de grotere agenda aan het werk:

Buitenlandse investeringsmaatschappijen en pensioenfondsen bezitten voor het astronomische bedrag van 1,7 biljoen euro aan Europese woningen en dat aantal blijft groeien. Bijna een derde van dat totaal is in handen van Amerikaanse bedrijven. De bedrijven kopen op grote schaal woningen op waarmee ze de prijzen opdrijven en zo nog meer aan hun zogeheten beleggingen verdienen, ten koste van de welvaart van Europese burgers.

En zo moet de jonge generatie Z gaan werken zonder ooit uitzicht te hebben op een woning en een leven dat wij tot voor kort als normaal beschouwden.

Alle eigendom wordt stukje bij beetje overgeheveld naar de sekte van Klaus Schwab en consorten.

Mensen moeten werken voor een loon dat niet genoeg is om die dingen te doen die het leven aantrekkelijk maken en de jonge generatie Z heeft dat feilloos door.

Een krankzinnige inflatie, absurde prijsstijgingen en geen enkel uitzicht op verbetering.

De jonge generatie Z krijgt de Zwarte Piet toegespeeld, terwijl zij misschien meer dan wie dan ook slachtoffer is van de Great Reset die op dit moment gaande is.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...