maandag 7 oktober 2024

Het is gebeurd: Noorwegen heeft zojuist de agenda voor cashloos betalen afgewezen

07/10/2024

Winkels zijn nu wettelijk verplicht om contant geld als betaalmiddel te accepteren.

Goed nieuws uit Noorwegen, schrijft Peter Immanuelsen.

Ze hebben de cashloze agenda nu verworpen. Vanaf 1 oktober zijn alle winkels wettelijk verplicht om echt fysiek geld te accepteren als betaalmiddel.

Zolang de betalingen onder de NOK 20.000 ($1871) blijven, kunnen winkels geen contante betalingen weigeren. Degenen die dat wel doen, riskeren een boete.

Het Noorse directoraat voor Civiele Bescherming adviseert mensen zelfs om altijd een klein bedrag aan contant geld bij zich te hebben voor het geval digitale betaalmethoden niet meer werken.

Dat was onlangs nog het geval, nadat een software-update ervoor zorgde dat computers over de hele wereld vastliepen. Dit had gevolgen voor banken, luchthavens, supermarkten en meer.

Maar liefst 600.000 Noren zijn niet digitaal bereikbaar, vooral ouderen.

Terwijl het Wereld Economisch Forum een ​​agenda voor cashloos betalen nastreeft, kiest Noorwegen voor het tegenovergestelde.

Het is belangrijk om contant geld te hebben. Want in een cashloze society zou het heel makkelijk zijn voor een tirannieke overheid om te controleren wie er kan kopen en verkopen, en elke transactie te monitoren.

We zien al banken die de aankopen van mensen monitoren om hun CO2-uitstoot te berekenen. Hoe lang duurt het voordat dit gebruikt wordt als een vorm van sociale kredietscore?


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.


WEF-bankier verheugt zich over het gebruik van Covid om een ​​‘100% digitale’ mondiale ‘cashless society’ in te luiden

Een machtige centrale bankier heeft zijn collega-leden van het World Economic Forum (WEF) toegejuicht dat de Covid-pandemie de globalisten heeft geholpen een mondiale ‘cashless society’ in te luiden, meldt Slay News. Gouverneur van de Centrale Bank van Bahrein, Khalid Humaidan, besprak plannen voor het elimineren van fysiek contant geld tijdens een toespraak op de “Special Meeting on … Meer lezen overWEF-bankier verheugt zich over het gebruik van Covid om een ​​‘100% digitale’ mondiale ‘cashless society’ in te luiden

https://dissident.one/centrale-bankier-vertelt-wef-dat-covid-helpt-bij-de-overgang-naar-een-geldloze-samenleving



DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...