donderdag 14 oktober 2021

Rutte en onderhandelaars regeerakkoord wacht kort geding!

 

Foto: Mark Rutte (© Stephen Voss and the Embassy of the Kingdom of the Netherlands in the USA CC BY 2.0)

Rutte en onderhandelaars regeerakkoord wacht kort geding!

in Binnenland 13 oktober 2021 21:10 101 Reacties 

Een regeerakkoord lijkt in de maak nu de leiders van de coalitiepartijen uit de afgelopen regeerperiode met elkaar in gesprek zijn. Bereiken de onderhandelaars met elkaar overeenstemming, dan zal de Nationale Bond tegen Overheidszaken een kort geding tegen hen aanspannen.

De onderhandelaars van VVD, D66, CDA en ChristenUnie zijn sinds begin deze maand met elkaar in gesprek over een nieuw regeerakkoord en daarmee lijkt de formatie een beslissende fase in te gaan. De Bond heeft de vier onderhandelaars in kwestie – Mark Rutte, Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra en Gert-Jan Segers – herinnerd aan de voorwaarden die 4476 deelnemers aan de actie Stemmen Onder Voorwaarden aan hun stem hebben verbonden. Alle kiezers gaan met het uitbrengen van hun stem een verbintenis aan met degenen op wie ze stemmen; met hun stem geven ze de gekozenen een volmacht om hen te besturen. Op die verbintenis zijn de voorwaarden van de actiedeelnemers van toepassing. 

De juridische kennisgeving waarin de voorwaarden aan de stem staan beschreven, hebben alle lijsttrekkers eerder al op 17 maart, de dag van de verkiezingen, ontvangen. De lijsttrekkers kregen het document toen nog per aangetekende post, omdat de door de Bond benaderde deurwaarders niet bereid bleken om de stukken bij de lijsttrekkers thuis af te leveren. Die deurwaarders leken ervoor terug te schrikken om een rol te spelen in het uitoefenen van druk op politieke machthebbers. De Bond is erin geslaagd alsnog een deurwaarder te vinden die wél bij de politici langs durfde te gaan. Op 1 oktober ontvingen de vier onderhandelaars de juridische kennisgeving voor de tweede keer.

Rutte, Kaag, Hoekstra en Segers hebben op de verkiezingsdag zes weken de tijd gekregen om de voorwaarden uit de juridische kennisgeving af te wijzen. Dat hebben ze niet gedaan. De actiedeelnemers verlangen van de gekozenen dat zij zich zullen houden aan de basisregels van behoorlijk bestuur. Houden zij zich daar niet aan, dan handelen ze in strijd met de verbintenis en zijn ze strafbaar. Wanneer de vier onderhandelaars een regeerakkoord sluiten dat in strijd is met de voorwaarden, dan verklaart de Bond hun discretionaire bevoegdheid nietig en zal hij een kort geding starten om de nietigverklaring door de rechter bekrachtigd te krijgen.

De actiedeelnemers houden de gekozen politici aan de volgende concrete voorwaarden:


·         Democratisch gekozen partijen niet langer uitsluiten (‘cordon sanitaire’)


·         Bindend referendum invoeren (o.a. lidmaatschap EU)


·         Spoedwet afschaffen


·         Directe en indirecte vaccinatiedwang verbieden


·         ‘Bilderberg’ en World Economic Forum (‘The Great Reset’) buiten de orde plaatsen


·         Discriminatie op de woningmarkt beëindigen


·         Culturele tradities beschermen


·         Censuur door techbedrijven (o.a. Facebook, Google) beëindigen


·         Censuur door webshops (Bol.com, Amazon) beëindigen


·         Publieke omroep tot eerlijke berichtgeving verplichten


·         Indoctrinatie door scholen, hogescholen en universiteiten beëindigen 

Schenden de lijsttrekkers van de afgelopen verkiezingen één of meer van deze voorwaarden, dan moeten zij iedere actiedeelnemer een dwangsom betalen van € 25,- per dag per geschonden voorwaarde zolang de schending voortduurt.

 [Nationale Bond tegen Overheidszaken]

 

Video: ‘Letterlijk alle oorlogen van onze eeuw zijn gevoerd op basis van leugens’

Er moet oorlog gecreëerd worden. In het geval van Irak en Afghanistan is duidelijk hoe ze dat hebben gedaan: leugens creëren. Nu lijkt ieder...