maandag 15 november 2021

WANNEER KRACHT MACHT ONTMOET

 DE ONVERMIJDELIJKE INEENSTORTING VAN DE NIEUWE WERELDORDE

Gepubliceerd: 11 november 2021 Delen | Dit afdrukken

BRON: 
https://www.newbraveworld.org/when-force-meets-power/  

 



Toen de beroemde kwantumtheoreticus, David Bohm, Jiddu Krishnamurti's “The First and Last Freedom” las, stond hij versteld van zijn inzicht en kennis met betrekking tot het fenomeen van de waarnemer en het waargenomene. Ondanks dat hij geen universitaire opleiding had genoten, laat staan ​​formeel onderwijs in de wetenschappen, had Krishnamurti door zijn filosofische geschriften blijk gegeven van een diepgaand begrip van verschillende concepten die verband houden met de kwantummechanica.

Krishnamurti, een Indiase schrijver, filosoof en spreker, werd op jonge leeftijd aangenomen door de Theosophical Society en klaargestoomd om de nieuwe Wereldleraar te worden. Annie Besant en Charles Leadbeater, destijds de leiders van de theosofische samenleving, koesterden Krishnamurti in hun hoofdkwartier in Madras. Samen met een paar selecte medewerkers namen zij de taak op zich om hem op te voeden, hem door mystieke leringen te leiden en hem in het algemeen 'voor te bereiden' om het voertuig te worden voor 'Heer Maitreya', een hoog ontwikkeld spiritueel wezen dat zich inzet om de evolutie van de mensheid te helpen.

Toen het echter tijd werd om Krishnamurti aan de wereld te 'ontsluieren' als een grote leraar en leider van de mensheid, verbrak Krishnamurti alle banden met de theosofen, hekelde hij alle georganiseerde overtuigingen, hekelde hij het idee van goeroes (en de hele leraar-volger-relatie) , en wijdde zich in plaats daarvan aan het nastreven van vrijheid voor zowel hemzelf als de mensheid in het algemeen.

Tegen de tijd dat Bohm 'De eerste en laatste vrijheid' had gelezen, waren Krishnamurti's leringen voorbij het punt van theosofische invloed ontwikkeld. Bohm erkende dat Krishnamurti's inzichten weerspiegeld werden in zijn eigen werk in de kwantumtheorie en voelde het dringend om hem zo snel mogelijk te ontmoeten. Uiteindelijk ontmoetten ze elkaar face-to-face in Londen, waar ze ideeën uitwisselden en een uitgebreid gesprek voerden.

Bohm beschreef zijn eerste ontmoeting met Krishnamurti als volgt:

“Ik werd getroffen door het grote gemak van de communicatie met hem, die mogelijk werd gemaakt door de intense energie waarmee hij luisterde en door de vrijheid van zelfbeschermende reserveringen en barrières waarmee hij reageerde op wat ik te zeggen had.”

Bohm herkende zijn ontmoeting met Krishnamurti als een ontmoeting van geesten die niet veel leek op die welke hij voelde wanneer hij met andere wetenschappers sprak. In feite vergeleek hij Krishnamurti zelfs met Albert Einstein, waarbij hij verklaarde dat de twee "een vergelijkbare intensiteit en afwezigheid van barrière vertoonden".

Bohm en Krishnamurti ontmoetten elkaar elke keer dat ze in Londen waren en peilden diep in de aard van tijd, ruimte en geest. De twee zouden onvermijdelijk het onderwerp bewustzijn raken en dit is waar Krishnamurti's inzichten schitterden. Bohm was inderdaad van mening dat Krishnamurti's meest krachtige leringen die waren die betrekking hadden op de algemene wanorde en verwarring die het bewustzijn van de mensheid doordringt, want hij was het die niet alleen een verklaring voor dit probleem bood, maar er ook een oplossing voor aanbood.

Krishnamurti beweerde dat al deze wanorde, die volgens hem de grondoorzaak was van zo'n wijdverbreid verdriet en ellende, en die mensen ervan weerhield om van elkaar te houden, zijn wortels had in het feit dat we onwetend zijn van de algemene aard van onze eigen processen van gedachte. Met andere woorden, Krishnamurti merkte op dat hoewel we ons over het algemeen bewust zijn van de inhoud van onze gedachten, we hopeloos onwetend zijn over de oorsprong en het proces van het denken zelf.

Deze onwetendheid, die wanorde in het bewustzijn van de mens veroorzaakt, wordt naar buiten toe uitgedrukt als de wanorde die we in de samenleving zelf zien - oorlog, wijdverbreid verdriet, geweld, segregatie, enzovoort.

Maar waarom zou dit zo moeten zijn?

Het antwoord ligt misschien in het expertisegebied van Bohm: de kwantumfysica. Zoals het onzekerheidsprincipe van Heisenberg ons leert, kun je zowel de positie als het momentum van een object niet nauwkeurig meten en daarom is het bewezen dat onze schijnbaar 'vaste' realiteit niet te bepalen is[1]. En zoals de experimenten van de briljante Dr. William Tiller laten zien, kan een bewuste waarnemer "de werkelijkheid naar zijn hand zetten" door een gerichte intentie vast te houden, waarvan het effect kan worden gekwantificeerd en zelfs versterkt als die intentie door meerdere mensen wordt vastgehouden. dezelfde tijd.

William A. Tiller, een fysicus aan de Stanford University, wijdde meer dan vier decennia van zijn leven aan het onderzoeken van de effecten van menselijke intentie op de eigenschappen van materialen en wat we de fysieke realiteit noemen. Zijn onderzoek ontdekte dat het mogelijk is om een ​​significante verandering in de eigenschappen van fysieke materialen te bewerkstelligen door simpelweg een duidelijke intentie te hebben om dit te doen.

Interessant is dat Tiller en zijn collega's ook ontdekten dat het mogelijk is om een ​​intentie in een elektronisch apparaat af te drukken of te 'opslaan', wat dan hetzelfde effect op een object zou hebben als dat van een menselijk bewustzijn met dezelfde intentie. De resultaten van Tiller zijn over de hele wereld consequent gereproduceerd.

Bohm zelf stelde een holografisch model van het universum voor, gebaseerd op omgevouwen en ontvouwen toestanden van zijn die voortkomen uit een gemeenschappelijke bron buiten zowel de ongemanifesteerde als de gemanifesteerde rijken. Zijn wetenschappelijk inzicht weerspiegelt de kijk op de werkelijkheid die verlichte wijzen door de eeuwen heen hebben ervaren. In Vedanta wordt de gemanifesteerde wereld "Maya" genoemd, wat "illusoire realiteit" betekent en komt voort uit "Brahman", de alomtegenwoordige zee van oneindig potentieel [2].

Het is daarom gemakkelijk in te zien waarom Bohm zo gegrepen was door Krishnamurti's leringen . De oude doctrine van "zo boven, zo beneden" of de mens als een microkosmos is belichaamd in het merkwaardige kwantum "waarnemerseffect" dat het bewustzijn verbindt met de "buitenwereld" en het weefsel van de ruimte-tijd zelf [3]. Als dit fenomeen eenmaal als echt wordt begrepen , is het niet moeilijk in te zien hoe en waarom wanorde van binnen wanorde van buiten kan creëren.

Het antwoord op de problemen van de mens ligt dus in het zich bewust zijn van het denkproces. En dit vereist volgens Krishnamurti meditatie. Hoewel Krishnamurti met meditatie niet betekent dat we in lotushouding op een rots moeten zitten, nee, Krishnamurti's idee van meditatie is gecentreerd rond de grondbetekenis van het woord zelf.

Het Engelse woord 'meditatie' is gebaseerd op het Latijnse woord 'med' dat meten betekent. Het Sanskrietwoord voor meditatie, "dhyana", is gerelateerd aan "dhyati", wat reflecteren betekent. Door deze samen te voegen, komen we dichter bij Krishnamurti's definitie van meditatie, namelijk nadenken en reflecteren terwijl je je aandacht richt op wat er werkelijk aan de hand is .

Krishnamurti beweerde dat de handeling van meditatie zelf voldoende was om orde te scheppen in de activiteit van het denken, want 'in het zien is het doen'. In deze staat wordt de geest stil, neemt de energie toe en begint zich iets nieuws en creatiefs te ontvouwen. Dit is volgens Krishnamurti buitengewoon belangrijk voor het hele leven.

Wederom kunnen we een natuurkundige parallel vinden om te beschrijven wat Krishnamurti zegt. Een rommelige geest gevuld met willekeurige gedachten, verlangens, angsten en zorgen, is verwant aan een systeem met hoge entropie. Entropie is een maat voor willekeur of wanorde binnen een gesloten systeem en vermindert de beschikbare energie om werk te doen.

'Werk' verwijst in dit geval naar het vermogen om verandering teweeg te brengen binnen het fysieke medium, wat, zoals uit Tillers onderzoek blijkt, wordt gedaan door iemands intentie te focussen. In zijn verhelderende driedelige boekdeel gaat natuurkundige Tom Campbell uitgebreid in op dit concept en legt hij uit dat, binnen een bewustzijns-"systeem", "hoge entropie" overeenkomt met angst, terwijl "lage entropie" overeenkomt met liefde.

Daarom wordt meditatie, zoals gedefinieerd door Krishnamurti, een hulpmiddel om orde te scheppen in de activiteit van het denken of "de entropie van het systeem te verminderen". Dit resulteert natuurlijk in meer energie om werk te doen (dwz een meer gerichte intentie en dus een groter vermogen om 'daarbuiten' verandering te bewerkstelligen).

Het hoogtepunt van dit proces is een toename van het vermogen. De bron van deze kracht komt voort uit het concept dat alle mannen en vrouwen gelijk zijn geschapen. Dit is de diepe waarheid achter Krishnamurti's bewering dat "er geen autoriteit, geen leraar, geen meester en geen redder is". Ieder van ons is al die dingen, en op dat moment helemaal geen van hen. We zijn allemaal in staat en hebben recht op de realisatie van de Waarheid of God of hoe je het ook maar wilt noemen. Het pad bewandelen is een vrije wilskeuze.

Kracht ondersteunt het leven - het verheft, waardig en ondersteunt. Het geeft ons energie en vitaliteit. Het is heel en compleet en vereist niets van buitenaf. Macht wordt geassocieerd met mededogen, liefde en eenheid. Kracht bevordert creativiteit, genezing en positieve gevoelens. Macht stelt ons in staat om positieve verandering te creëren om onze collectieve goddelijkheid vollediger uit te drukken.

 

Als er geen macht is, moet verandering met geweld worden bewerkstelligd.

Terwijl macht op zichzelf staat, zonder de noodzaak om ergens tegen in te gaan, beweegt kracht zich altijd ergens tegen. Kracht is versnipperd en moet daarom constant van energie worden voorzien. Kracht verbruikt terwijl macht creëert . Terwijl kracht aanhoudende input vereist, werkt macht zonder inspanning.

De derde wet van Newton leert ons dat kracht altijd tegenkracht creëert en daarom per definitie beperkt is. Terwijl geweld moet strijden tegen oppositie, staat de macht stil. Machtseffecten veranderen door het eigen invloedsveld, zonder dat er energie voor nodig is.

Kracht wordt geassocieerd met wrijving en conflict. Dit punt wordt misschien het best uitgelegd door Dr. David Hawkins zelf:

“Kracht creëert altijd tegenkracht; het effect ervan is eerder polariseren dan verenigen. Polarisatie impliceert altijd conflict; de kosten zijn daarom altijd hoog. Omdat geweld polarisatie oproept, produceert het onvermijdelijk een win/verlies-dichotomie; en omdat er altijd wel iemand verliest, ontstaan ​​er vijanden. Voortdurend geconfronteerd met vijanden, vereist geweld constante verdediging. Defensief zijn is altijd kostbaar, of het nu gaat om de markt, de politiek of internationale zaken.”

Hawkins, R, D., 1995. Kracht versus kracht. Hay House, Inc. herdruk 2012.

Nadenken over het concept van macht en kracht in de context van de huidige wereldwijde crisis leidt ons tot enkele diepgaande conclusies. Ten eerste worden agenda's die draaien om ongelijkheid, controle, winst en materieel gewin altijd gedreven door geweld.

Geweld is een hulpmiddel dat wordt gebruikt door degenen die geen macht hebben. Wanneer je motieven indruisen tegen het welzijn van de mensheid, wanneer je intenties er niet in slagen om het leven zelf te ondersteunen, is je enige optie om geweld te gebruiken. Geweld omvat alle vormen van angstzaaierij, manipulatie, dwang en geweld. Kracht kan tot op zekere hoogte werken, maar zoals we ontdekten, vereist het een constante invoer van energie en daarom worden resultaten tegen een prijs verkregen. Propagandacampagnes vereisen enorme hoeveelheden geld, coördinatie en onvermoeibare censuur. Vaccinatiemandaten vereisen steekpenningen, bedreigingen en het verbergen van ongewenste voorvallen.

Deze energie-input is immens en vooral onhoudbaar .

Omdat Force wrijving veroorzaakt, moet het constant worden gevoed met meer en meer energie. Maar naarmate de kracht sterker wordt, neemt ook de wrijving toe. Kracht, vanwege zijn polariserende aard, verhoogt de entropie. Naarmate de entropie stijgt, neemt de beschikbare energie af, totdat uiteindelijk het momentum stopt en het hele ding tot stilstand komt.

Terwijl de bron van macht vanzelfsprekend, onverwoestbaar en onbetwistbaar is, is geweld onderhevig aan 'bewijs' en vereist constante rechtvaardiging. Terwijl ware kracht voortkomt uit het bewustzijn zelf, wordt kracht gedreven door het ego.

Degenen die geweld gebruiken om hun wil aan de mensheid op te leggen, bezwijken altijd voor de macht. Zoals de geschiedenis heeft aangetoond, vallen alle totalitaire regimes uiteindelijk ten val - niet vanwege een goddelijke interventie, maar omdat ieder van ons wordt geboren met onvervreemdbare rechten die inherent zijn aan de menselijke schepping.

Daarom is het slechts een kwestie van tijd voordat de transhumanistische kracht implodeert. De tijd die nodig is om dat te laten gebeuren, hangt echter af van ons vermogen om wanorde te verminderen en macht te vergroten. Een lager entropiebewustzijn betekent dat er meer energie beschikbaar is om werk te doen, wat resulteert in meer kracht, vrijheid, geluk en liefde. Naarmate onze macht collectief groeit, creëren we een onwrikbare muur die in staat is om alle negatieve invloeden en snode bedreigingen af ​​te weren.

Aan de andere kant stelt de ego-geest voortdurend onbeantwoordbare vragen en maakt hij zich zorgen over onwaarschijnlijke toekomsten. Naarmate onze geest vol raakt met met angst beladen media, neemt onze macht af en zijn we overgeleverd aan de genade van 'autoriteiten'.

Bohms 'holografische' universum duidde op de ware aard van onze realiteit en Krishnamurti liet ons zien hoe we die konden realiseren. Door onze aandacht af te wenden van de inhoud van het denken en ons te concentreren op het denkproces zelf, kunnen we orde in de geest brengen en iets totaal nieuws beginnen te ontdekken.

Op deze manier bevrijden we onszelf uit een staat van angst en verwarring en gaan we op weg naar vrijheid en zekerheid. Het resultaat hiervan is een toename van het vermogen. Kracht is per definitie beperkt in wat het kan bereiken, en daarom is het niet de vraag of de transhumanisten zullen falen, maar wanneer .

REFERENTIES:

[1] Opmerking: het onderstaande citaat verwijst naar het 'onzekerheidsprincipe' van Heisenberg en het 'complementariteitsprincipe' van Bohr:

“Deze twee sleutelprincipes hebben ingrijpende implicaties, niet alleen voor de kwantumfysica, maar ook voor onze perceptie van de aard van de werkelijkheid. Een implicatie is dat de schijnbaar solide betrouwbare realiteit die we waarnemen is gebaseerd op iets dat uiteindelijk onzeker of niet-bepaalbaar is. Velen vonden dit een schokkend 'feit'. Einstein vond het bijvoorbeeld niet alleen schokkend, maar probeerde het ook te weerleggen, door in een van zijn vele debatten met Bohr tegen Bohr te zeggen dat hij (Einstein) niet kon geloven dat God dobbelt met het universum.”

Jackson, P. Quantumfysica en menselijk bewustzijn: de status van het huidige debat, The Open Polytechnic of New Zealand, Working Paper, november 2002.

[2] Het werk van Tom Campbell is vooral nuttig bij het begrijpen van de duidelijke verbanden tussen de kwantumfysica, het bewustzijn en de schijnbaar 'fysieke' wereld binnen de context van een 'virtuele' realiteit die de oosterse filosofieën en denksystemen weerspiegelt, zij het in strikt wetenschappelijke terminologie.

"Dualiteiten van golven en deeltjes, onzekerheidsprincipes en de schijnbaar onmiddellijke communicatie tussen verstrengelde paren worden eenvoudig uit te leggen zodra je je realiseert dat [fysieke realiteit] een virtuele realiteit is die is gecreëerd door een digitale simulatie die een ruimte-tijd-regelset implementeert [binnen een grotere bewustzijnssysteem]. Gegeven een digitale realiteitssimulatie, die naar voren wordt geschoven door tijdsstappen die voor ons oneindig klein lijken, en een virtuele realiteit die alleen moet gehoorzamen aan de regels die de digitale berekening aansturen, verdwijnen deze paradoxen samen met de illusie van absolute ruimte. Zodra de beperkende overtuiging dat alle mogelijke realiteit uitsluitend wordt bepaald door metingen binnen [onze fysieke realiteit] wordt losgelaten en de ware aard van bewustzijn wordt begrepen, zullen de mysterieuze paradoxen van de natuurkunde, filosofie,

Campbell, T. 2003. Mijn grote teen: ontdekking. Boek 2 van een trilogie die filosofie, natuurkunde en metafysica verenigt .

[3] De waarnemer speelt een fundamentele rol in de kwantummechanica, omdat het observeren van een kwantumsysteem een ​​ander aspect van het systeem verandert. Dit impliceert een directe verbinding tussen bewustzijn en de “fysieke wereld”.

“In de kwantummechanica... Elke interactie die sterk genoeg is om een ​​bepaald aspect van een systeem te meten, is noodzakelijkerwijs sterk genoeg om een ​​ander aspect van hetzelfde systeem te verstoren. Je kunt dus niets leren over een kwantumsysteem zonder iets anders te veranderen.”

Susskind, L., Friedman, A., kwantummechanica: het theoretische minimum. 2015. Penguin Random House VK.

Het bericht When Force Meets Power: The Inevitable Collapse of the New World Order verscheen eerst op NewBraveWorld .

 

                                LINK: https://youtu.be/owN86vYAO3g 

Who is there to tell you what to do? | Krishnamurti

270.241 weergaven
Extract from 'Challenge of Change'. Watch the full video at: https://youtu.be/lWVtovuTRE0 ⠀ • Download for free the new booklet 'Nobody Can Teach You About Yourself’, a collection of quotes by Krishnamurti, including photographs from his life: https://sub.kfoundation.org/book • Download free PDF directories containing links to thousands of our audio and video productions, including extracts, with a handy list of topics, and all available translations (over 2,650 subtitles in more than 30 languages): https://sub.kfoundation.org/pdf • Website – https://www.kfoundation.org • Newsletter – https://kfoundation.org/subscribe • Learn about the Foundation's programme of activities and get involved with our work – https://kfoundation.org/programmes • Book your stay at the Krishnamurti Centre – https://krishnamurticentre.org.uk • Podcast: subscribe to Urgency of Change - The Krishnamurti Podcast – https://apple.co/3pWV9Ak (consider helping us by rating and reviewing the show on Apple Podcasts or iTunes) • Instagram: daily stories, visual quotes, video extracts, news and announcements – https://www.instagram.com/krishnamurt... • Krishnamurti quotes organised in 25 topics – https://kfoundation.org/quotes • Featured Articles: long-form pieces on topics such as yoga, meditation, and more – https://kfoundation.org/featured-arti... • In-Depth: delve deeper into Krishnamurti’s teachings with over 20 articles – https://kfoundation.org/in-depth-feat... • Twitter: daily quotes from archival transcripts and books: https://twitter.com/k__quotes __ We are a UK registered charity (charity number 312865)

Zaden en plantbeurs 'Reclaim The Seeds' te LIER, 23 maart 10u - 17u

  RECLAIM THE SEEDS' Lier 23 maart 10u - 17u Zaden- en planten beurs Zadenwerkgroep Velt zet zich in voor het behoud van...