zondag 6 februari 2022

Tsjechië schrapt vereisten voor vaccinpaspoorten en andere mandaten

 Tsjechië schrapt vereisten voor vaccinpaspoorten en andere mandaten

Vrijdag 04 februari 2022 door: Cassie B.


Tags: slechte gezondheid , slechte geneeskunde , grote regering , Tsjechische Republiek , Denemarken , Frankrijk , gezondheidsvrijheid , infecties , vrijheid , medisch fascisme , medische tirannie , uitbraak , pandemie , Zweden , vaccinmandaten , vaccin paspoorten , vaccin oorlogen , vaccins
Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weergeven

3,520KEER BEKEKEN


 

(Natural NewsHet Tsjechische ministerie van Volksgezondheid heeft een plan aangekondigd om pandemiegerelateerde beperkingen, zoals vaccinpaspoorten, te versoepelen in het licht van recente gegevens. Vanaf 9 februari is het niet langer nodig om de COVID-19-vaccinatie of recent herstel van het virus te bewijzen om deel te nemen aan sport-, culturele en andere evenementen of om toegang te krijgen tot andere diensten in het land.

Het Tsjechische hoogste administratieve gerechtshof heeft in een recente uitspraak ook de vaccinatiepaspoort-vereiste voor restaurants, clubs, hotels en casino's geannuleerd omdat maatregelen er niet op gericht zijn om burgers indirect te dwingen zich te laten vaccineren.

Mensen zullen echter nog steeds maskers moeten dragen in openbare ruimtes binnenshuis, en limieten voor het aantal mensen dat massa-evenementen bijwoont, blijven van kracht.

In de aankondiging zei minister van Volksgezondheid Vlastimil Valek: “Ik zei dat ik uiterlijk begin maart de versoepeling van de maatregelen zou aankondigen en uiteindelijk hebben we samen met experts geconcludeerd dat we het veel eerder kunnen doen in een geleidelijk regime. De eerste stap is het intrekken van certificaten, een andere is het einde van algemene testen.”

Op 18 februari wordt er een einde gemaakt aan algemene tests op scholen en bedrijven . Sinds 17 januari moeten kinderen in de basis- en middelbare scholen van het land eenmaal per week een COVID-19-test ondergaan; daarvoor moesten ze twee keer per week worden getest. Werkgevers moesten hun werknemers twee keer per week antigeen-zelftests laten gebruiken.

De Tsjechische regering schrapt ook officieel een controversieel decreet dat COVID-19-vaccins verplicht stelde voor bepaalde professionals en mensen ouder dan 60 jaar in de hoop “verdiepende kloven” in de samenleving te voorkomen.

De vorige regering van het land had bevolen dat vaccins vanaf maart verplicht moesten zijn voor ziekenhuis- en verpleeghuispersoneel, soldaten, politie en andere beroepen, samen met mensen ouder dan 60 jaar, in een beweging die massale protesten aanwakkerde.

Tijdens een persconferentie zei premier Petr Fiala: “Dit verandert niets aan ons standpunt over vaccinatie. Het is ongetwijfeld nog steeds de beste manier om Covid-19 te bestrijden … maar we willen de kloven in de samenleving niet vergroten.”

Andere Europese landen versoepelen beperkingen

Tsjechië is niet het enige Europese land dat momenteel de beperkingen versoepelt. Frankrijk, dat erom bekend stond dat het eerder in de pandemie enkele van de strengste maatregelen had, is ondanks een groot aantal infecties begonnen met het opheffen van enkele beperkingen. Maskers zullen buitenshuis niet langer nodig zijn, terwijl culturele locaties en stadions geen beperkingen meer hebben op hun capaciteit.

Franse burgers hebben echter nog steeds een bewijs van vaccinatie of herstel nodig om toegang te krijgen tot openbaar vervoer over lange afstanden, bars en restaurants. Nachtclubs gaan op 16 februari weer open.

Denemarken heeft ook aangekondigd dat het de meeste van zijn pandemische beperkingen zal schrappen omdat COVID-19 niet langer een “maatschappelijk kritieke ziekte” is. Ondanks het hoge aantal gevallen neemt het aantal mensen op de intensive care af en zijn de algehele vaccinatiepercentages daar hoog.

Ondertussen zal Zweden vanaf 9 februari de coronavirusbeperkingen opheffen . Er zullen geen limieten meer zijn voor de openingstijden en capaciteiten van restaurants, en vaccinpaspoorten en maskers zijn niet langer vereist in het openbaar vervoer.

De stappen komen op het moment dat de Wereldgezondheidsorganisatie verklaarde dat Europa een “plausibele eindspel” van de pandemie ingaat, aangezien het aantal sterfgevallen in het licht van de lagere ernst van Omicron en warmer weer de verspreiding van het virus vertraagt.

“Deze context – die we tot nu toe niet hebben meegemaakt in deze pandemie – geeft ons de mogelijkheid voor een lange periode van rust en een veel hoger niveau van bescherming van de bevolking tegen een heropflakkering van de overdracht, zelfs met een meer virulente variant”, WHO Europa directeur Dr. Hans Kluge verklaarde.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

SGTReport.com

expats.cz

TheGuardian.com

Novinky.cz

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...