vrijdag 7 oktober 2022

Canadese overheid geeft eindelijk toe een contract te hebben met World Economic Forum: ‘Geen complottheorie meer’

 
Het Canadese parlementslid Leslyn Lewis heeft de overheid vragen gesteld over de Known Traveler Digital Identity (KTDI), een project dat in januari 2018 is aangekondigd door de Canadese regering en dat 105,3 miljoen dollar gaat kosten.

Uit de antwoorden, die haar zijn toegestuurd door minister van Transport Omar Alghabra, blijkt dat de Canadese overheid een contract heeft met het World Economic Forum.

“De overheid heeft eindelijk toegegeven dat zij een contract ter waarde van 105,3 miljoen dollar heeft met het World Economic Forum over de Known Traveler Digital ID. Het is niet langer een complottheorie,” schreef Lewis op Twitter.

Digitaal reispaspoort

Het betreft hier een digitaal reispaspoort, dat kan worden uitgebreid met het coronavaccinatiebewijs. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen het WEF, de Nederlandse overheid, de Canadese overheid, Air Canada, KLM en enkele luchthavens waaronder Schiphol.

Het doel van het project: ‘een nieuwe toekomstvisie creëren voor grensoverschrijdend reizen en een vertrouwd, gemeenschappelijk en wederzijds voordelig systeem ontwerpen waarin de reiziger centraal staat’.

‘Praatclub’

Eerder stelde FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen Kamervragen over dit project. Uit de antwoorden bleek dat Nederland in januari 2018 is benaderd door de Canadese overheid en het WEF om deel te nemen en dat ‘het projectmanagement aan Nederlandse zijde is belegd bij het ministerie van Justitie en Veiligheid’.

“Het WEF doet best veel voor een ‘praatclub’,” zei Van Houwelingen. In het Ongehoord Nieuwscafé zei hij dat hieruit blijkt dat ‘onze Staat, ons staatsapparaat helemaal verweven is geraakt met deze buitenlandse organisatie’.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...